Stranica 110 od 182 PrviPrvi ... 1060100108109110111112120160 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,451 do 5,500 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hmmm,moja jede ful,kaka 2-3x dnevno a ima 22mj i 10,5kg....u licu para buco,ima skembicu ali je valjda sitna.....
    Nisam bila u pedice s njom skoro godinu dana (fala Bogu nije nikad bolesna),eskiviramo cjepljenje, pa nisam bas pratila otkad je na ovoj kilazi....mislim,ni ne pada mi na pamet da ju vazem dok ne vidim ovakve neke diskusije....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ups,sorry amsterdam nisam vidila tvoj post izmedju..
    po meni sve OK (mozda cak i malo previse obroka a tek 8mj,ja sam tad bila na 2),samo bi ja te pahuljice za dorucak zamijenila sa "pravim" zitaricama pa da dorucak bude hranjiviji...dakle,kuhaj tu zob,proso ili rizu....ja ujutro nemam prije posla 30min vremena za to ali zato skuham prije spavanja.....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 11.06.2013. at 21:23

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nas sa vaganja. Imamo 8300 (75cm) sa 9,5 mj. i nije zadovoljna, kao i uvijek. Kilaža nam gotovo dotiče onu donju krivulju. Dr si je dala truda i izvadila kartone njegovih vršnjaka. Najmršaviji smo joj pacijent te dobi, a meni zaista izgleda ne mršavo. Ali, ali, žena je priznala da treba uzeti u obzir da smo mi sitnije građe pa će po svemu sudeći biti takvo i dijete. Napokon je to izustila.

No, evo za predodžbu naš današnji doručak: bresva, kruška, pir - sve je pojeo.

Ne znam u koju ti tabelu gleda pedijatrica, ali moj je tu kilazu imao s 15 mj i bio je malo ispod donje krivulje za decke. Mislim da je tvoj sasvim pristojan. A nekim doktora jedino bucmasto valja, ccc

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ups,sorry amsterdam nisam vidila tvoj post izmedju..
    po meni sve OK (mozda cak i malo previse obroka a tek 8mj,ja sam tad bila na 2),samo bi ja te pahuljice za dorucak zamijenila sa "pravim" zitaricama pa da dorucak bude hranjiviji...dakle,kuhaj tu zob,proso ili rizu....ja ujutro nemam prije posla 30min vremena za to ali zato skuham prije spavanja.....
    krivo sam se izrazila i ja mu kuham baš zob i proso, nekad prosene pahuljice za večeru..meni su sve to pahuljice...
    znam da sam požurila sa trećim obrokom, popustila sam pod pritiskom...nije za pohvalu ali kaj ćeš...hvala ti

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam u koju ti tabelu gleda pedijatrica, ali moj je tu kilazu imao s 15 mj i bio je malo ispod donje krivulje za decke. Mislim da je tvoj sasvim pristojan. A nekim doktora jedino bucmasto valja, ccc
    je, sa 13mj S. bi trebala imati 8kg, kao donji minimum. sve ispod je van tablice.
    ah te brojke...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma koliko moja pedica kaze, a dosta je razumna nije problem koja krivulja nego se gleda da dijete slijedi SVOJU krivulju bez vecih odstupanja kroz duzi vremenski period
    X

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Dr si je dala truda i izvadila kartone njegovih vršnjaka. Najmršaviji smo joj pacijent te dobi, a meni zaista izgleda ne mršavo. Ali, ali, žena je priznala da treba uzeti u obzir da smo mi sitnije građe pa će po svemu sudeći biti takvo i dijete. Napokon je to izustila.
    kakve to veze ima, mi smo na najmanjoj tećžžini kod gastričke, a ona definitivno ima svakakve najgore djece. Moj prati liniju koju je prije pol godine postigao, i ona je zadovoljna, moj je malo iznad 10 centile, dugo je bio puno ispod tablica i to jako puno.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Gle, ne pravim ja pompu niti se brinem, a nemam ni razloga jer je sasvim fino proporcionalan i napreduje kako treba. Nama krivulja pada od 4. mjeseca. Prije je dobivao po 900g, sada jedva 200, 300, nekada ništa i po meni je sve to u redu. Htjedoh samo utješiti leonisu, jer naša nama prijeti sumnjama u moguće neke metaboličke poremećaje a ne vidi stablo od šume. Živo dijete, dobro i kvalitetno jede, lišeno šećera i svega što ih dodatno zaokružuje i sitni roditelji. Ostalo je prelijevanje iz šupljeg u prazno.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Svakako treba neke stvari pratiti, a najbolji pokazatelj je zdravo i veselo dijete. Moj sad stvarno lijepo jede, tezinom se sad ne opterecujemo jer je zdrav. A kad je bio bolestan i slabo jeo i bio na infuzijama svako malo, onda naravno da se kao roditelj brines i trazis da li mozda grijesis u necemu. I naravno da nije bas ugodno kad ti doktorka mase sa papirima i tablicama i klima glavom. Najgore mi je bilo kad nas je dezurna pedijatrica na hitnoj pitala da li je moje dijete kronicni bolesnik, a mi s upitnikom sto to ona zeli reci....

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmm,moja jede ful,kaka 2-3x dnevno a ima 22mj i 10,5kg....u licu para buco,ima skembicu ali je valjda sitna.....
    Nisam bila u pedice s njom skoro godinu dana (fala Bogu nije nikad bolesna),eskiviramo cjepljenje, pa nisam bas pratila otkad je na ovoj kilazi....mislim,ni ne pada mi na pamet da ju vazem dok ne vidim ovakve neke diskusije....
    I mi slično. Ful jede, kaka od 2 do 4 puta dnevno. Danas baš bile na sistematskom (ima skoro 19 mjeseci), a teška je 10.200. Nije nimalo bucka, ali ima trbušćić I ima 77 ili 78 cm.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

12 mj 9 kg i koji gram - definitivno necemo utrostruciti porodjajnu tezinu (koja je bila 3,90 kg a vidjela sam maloprije da je s 3 mj imala 6,15 kg).utrostrucena bi trebala biti 11,7 kg sada. Stariji je skoro utrostrucio u tu dob (4,5 porodjajna -13 kg sa 12 mj). Kako vi stojite s tim utrostrucivanjem na rodjendan?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo s godinu dana imali točno 9 kg, a rođena je s 3350, dakle, nije utrostručena. Dr nikad nije a rekla oko toga, dapače, sjećam se da je sestra kod mjerenja komentirala kako je sve školski.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

eto, leonisa, mislim da smo sve zaključile da se ne trebaš opterećivati . tak da uopće ne kužim zakaj vam je prepisala tu dopunu hrani...
    moja ima 1 i pol kruti obrok i sve ostalo je cica, giba se na 100 načina, osim što još ne puže, valjda već ima barem 70 - 72 cm (imala je prije 2 mj. 68), kaka 3 puta dnevno i svejedno je potfutrana. ono, ne faldasta ko reklama za Michelin, ali je ima. iako ju svi zovu bucka jer ima u nekim pozama izraženiji podbrdak, u tijelu je sasma oke. stvarno mi ne ide u glavu to tovljenje na kojem sad, izgleda, inzistiraju.
    mene je moja pedica frapirala pitanjem "sjedi li već samosatlno?", kad je mala imala 6 i pol mjeseci, a ja bila sva ponosna što je mala skužila okret s leđa na trbuh, kakvo fa*ing sjedenje????. sad za cca 16 dana idemo opet, kad bude imala 9 mjeseci, i ziher me ne bude pitala "puže li već?" (iako ni to ne radi, hahaha), nego "zna li tablicu množenja?" . i uopće se ne kanim uzrujavati jer vidim po djetetu da mu niš ne fali. kako po pitanju dojenja i mnogih drugih stvari "svaka mama zna najbolje za svoje dijete", tako, vjerujem, da je i stručnjak po pitanju prehrane, odnosno kilaže djeteta, onak instinktivno, i da je sve to oke . osim ak joj instinkti ne nalažu da tovi dijete od 11 mj. smokijem ili krafnom, ko moja susjeda, hahaha, ali oke, odstupanja uvijek postoje . kak se ono veli: u svakom žitu ima i kukolja .

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

12 mj 9 kg i koji gram - definitivno necemo utrostruciti porodjajnu tezinu (koja je bila 3,90 kg a vidjela sam maloprije da je s 3 mj imala 6,15 kg).utrostrucena bi trebala biti 11,7 kg sada. Stariji je skoro utrostrucio u tu dob (4,5 porodjajna -13 kg sa 12 mj). Kako vi stojite s tim utrostrucivanjem na rodjendan?

Mislim da smo s oko 18 mj utrostrucili porodajnu . To mjerilo mi je totalno tutlavo i ne kuzim ga.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ima 22 meseca i nije utrostručila.
    A sva je bucmasta i jede male količine hrane.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    eto, leonisa, mislim da smo sve zaključile da se ne trebaš opterećivati . tak da uopće ne kužim zakaj vam je prepisala tu dopunu hrani...
    Ja se ne bih složila. Ne mislim da leonisa treba poludjeti od brige, ali obratiti pažnju i "podebljati" hranu treba.
    Dijete ima ako dobro pamtim 7,5 kg s 13 mjeseci, izgubilo je malo na kilaži, slabo jede i ima u obitelji slučaj bolesti vezanih za probavu.
    Meni to izgleda kao dovoljno za obratiti pažnju, a ne mahnuti rukom.
    Ponavljam, nikako ne poludjeti od brige, ali meni to bome ni nije za zanemariti.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

leonisa, a jel pije taj dodal prehrani? Moj je vec dugo vremena na tome (nije ovaj koji se spominje ali jest nesto slicno, bez laktoze je).

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I ja se slazem. Ne kao frka panka vec kao briga savjesne majke kao sto je i pocela uostalom poduzimati nesto

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nadovezivala sam se na Anemonu a u medjuvremenu je postala S2000

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Od kad idu kapare?
    Smjehuljica ima 20 mj i traži ih.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

oke, Anemona, kad to tako brojčano staviš, zbija "zvuči" premalo, ali se ne uzima u obzir faktor bolesti i štrajk s obrocima, kao niti pojačana djetetova aktivnost.
    moj sin je rođen s 3380, a s 4 mjeseca je jedva imao 5 kila, jeedva. a samo je jeo i spavao, dakle nije se gibao. pedica nije niš komentirala. a kći mi je rođena s 3140 da bi s 3 mj. imala 6 kila. no i ona je, otkad je zimi 14 dana imala zaštopan nosić, jedno mjesec dana slabije jela i kao da nam se prekinuo taj niz urednog dobivanja na težini. ne velim da dobiva premalo, ali mjesečno jedva dobije 250 gr. meni ne izleda mršavo. oke, leonisi je njezina počela izgledati mršavo, ali isto tako je možda i narasla, odnosno izdužila se.
    ne velim da treba zažmiriti, ali opet, ne se previše optrećivati ako vidi da u ostalim segmentima lijepo napreduje. na to sam mislila .

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pozdrav cure, zene!! Pratim vas mjesecima i imam samo rijeci hvale, puno ste mi pomogle (imam bebicu od 7,5 mj.) Moje pitanje je da li je itko od vas stavljao voce, povrce u sodu bikarbonu , koliko dugo i u kojem omjeru ? Navodno cisti od pesticida... Unaprijed hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne bih složila. Ne mislim da leonisa treba poludjeti od brige, ali obratiti pažnju i "podebljati" hranu treba.
    Dijete ima ako dobro pamtim 7,5 kg s 13 mjeseci, izgubilo je malo na kilaži, slabo jede i ima u obitelji slučaj bolesti vezanih za probavu.
    Meni to izgleda kao dovoljno za obratiti pažnju, a ne mahnuti rukom.
    Ponavljam, nikako ne poludjeti od brige, ali meni to bome ni nije za zanemariti.
    isto mislim da ne treba mahati glavom, a jel leonisa ubacila kakvi probiotik, ak već svi imaju veze s prehranom.

ja bi podebljala hranu s kojom žlicom ulja

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj avene prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure, zene!! Pratim vas mjesecima i imam samo rijeci hvale, puno ste mi pomogle (imam bebicu od 7,5 mj.) Moje pitanje je da li je itko od vas stavljao voce, povrce u sodu bikarbonu , koliko dugo i u kojem omjeru ? Navodno cisti od pesticida... Unaprijed hvala.
    Kao prvo - pozdrav i tebi te dobrodosla!
    Ja to radim. Na mojoj sodi pise da se prah posipa po povrsini, postruze i spere pod tekucom vodom ili se stavi jedna zlica na litru vode i pusti untra bar 10 minuta te potom ispere pod tekucom vodom

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

malo sam se opustila.
    skuzila sam da je shema da hoce sama jesti.
    istina da tako pojede manje, al bar pojede.
    pojede i ono sto hoce. pocela je imati "ukus", pa bira.
    neki dan je smazala cetvrt orade, dok jucer nije htjela jesti bolonjez kojeg sam napravila tako da i ona moze jesti.
    a za veceru je pojela pola americke palacinke.
    putar joj je sladak. mlijecni proizvodi (pa i onaj ko grcki jogurt) kisel.
    vise joj ne brojim zalogaje.
    cak je imala skok, neku noc se nasisavala do besvjesti, i odmah osjetim kako su mi sise "punije".
    i pocela je piti vodu. ne puno, al bar nesto je.
    i trojke joj izgledaju ko da ce se odvaliti komad mesa. samo da vec jednom izbiju.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

leonisa odlično! Možda je i tvoja opuštenost imala doprinosa.

Trebam li reći da je moj gospodin odlučio odbijati sve što nije kruto. Tako da mu mlijeko sada jedino prolazi kao kaša sa žitaricama.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Tiziana, hvala!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam glupo pitanje ali tko pita ne skita:
    Beba 8ipo mjeseci, mogu joj dati nektarine umjesto breskvi? Jer imam mogucnost nabavit domace nektarine, meni se to sve cini isto nego bolje da pitam

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Naravno!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

leo, Pediasure se tu pije kao voda. Kupuje se slobodno u svim ducanima i daju ga i onima kojima eventualno treba, a i onima kojima ne treba.

BLW je potekao odavde: http://www.rapleyweaning.com/

Nama ne ide, ni BLW, ni kasice, ni nista. Ali nema veze, za sad. Malo nas pedijatar tlaci, ali ja sam mirna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    leo, Pediasure se tu pije kao voda. Kupuje se slobodno u svim ducanima i daju ga i onima kojima eventualno treba, a i onima kojima ne treba.
    pričala mi jučer sister da je neko reko da pedijašur se ne smije exsati, već popiti gutljaj-dva pa onda kroz neko vrijeme opet tako

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najnormalnije se moze piti, kao i bilo koji drugi napitak. (Ista stvar je i Ensure, samo za odrasle. Pije se kao voda, ako ti tako odgovara.)

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pediasure? zašto o tome pišemo na temi dohrane?

vidjela sam da to lječnici daju teško, jako teško bolesnoj djeci koja boluju od bolesti poput raka ili cistične fibroze i koja su radi takvih bolesti neishranjena, daju im to kada im je pobavni sustav tako oštećen da ne prima normalnu hranu, kad teško bolesna djeca odbijau jesti pa ih se nutka da otpiju gutljaj-dva pediasura i sl.

ti preparati ima oko 800 kcal/100 ml, mješavina su masti, bjelančvina, ugljikohidrata, minerala i vitamina, to se dobiva na recept, takvi preparati nisu dohrana za zdravu djecu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj pije nutren (slicno pediasure) samo zato sto nam to prepisuje gastroenterolog, dobijemo iskljucivo na uputnicu i preuzimamo u ljekarni. Nadam se da ce mu to ukinuti za dva mjeseca na kontroli, jer vise nije bolestan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zanima me koliko doje vase vece bebe (od 10-12 mjeseci recimo)? Koliko cesto i koliko dugo?
    Ja imam doma jednu koja uopce nije luda za cicom. Nocu cica nebrojeno puta ali to je vise za utjehu jer se budi. Jedino posteno cicanje je ono za laku noc; za dobro jutro joj nemam sto dati jer su cice nakon nocnog nacicavanja iscijedjene i jadne (nudim ja, ali uzalud). Tijekom dana ju cica ne zanima, uspavljujem ju u kolicima, cicu ponudim par puta ali svede se doslovno na gutljaj i juri dalje. Ne znam dobiva li dovoljno mlijeka? A bojim se i da ce mi presusiti...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj je isto bio kratkosisac. Podoj od 2-3 minute i juri dalje.
    Normalno da dojke vise nisu prepunjene... Imaju one vec svoj ritam...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Oko 10 minuta. Dva puta ujutro, dva puta popodne (za uspavljivanje i razbudjivanje) i onda prije nocnog spavanja. Taj zadnji podoj zna ukljuciti obje cice i zna potrajat nekad cak i po 20 minuta na svakoj cici. Dojim uvjek lezeci. Navecer kad zaspi samo je prebacim u njen krevetic. Ne cica nocu. Ne trazi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vidis Tiziana to mi se cini nekako bas lijepo...evo danas je tijekom dana do sada dvaput dojila sto je vise nego inace, samo kaj zato nije rucala. Ah uvijek nesto. Zasto pitam...starija je izgubila interes za dojenje kad se kolicina mlijeka smanjila, a smanjila se jer je manje sisala. Vidim slicno ponasanje kod seke - cica koja nije vidljivo puna bas joj ne smeka, ma nekad nece ni uzeti. A mozda je samo faza (izbio zubic i drugi na vidiku).

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Tako negdje u dobi kao tvoja cura (10-11 mj? grijesim?) stariji je bio izgubio interes za cicu i to je postalo dojenje na ponudu a ne na zahtjev da bio onda odjednom oko 14 - 15 mjeseci navalio traziti cesto. Vec je pricao i samo bi doletio, i trazio "bi tio titu" (htio bih cicu). I poceo rasti ko lud, kad djeca obicno stagniraju po tablicama. Tada sam citala da mlijeka ima manje ali je puno masnije da se nadoknadi manja ucestalost podoja. Ako se ne varam udio masnoca nakon godine je cak 50%
    Al vi po noci imate cica party, nadoknadi ona to nocu.
    Posljednje uređivanje od Tiziana : 25.06.2013. at 17:08

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pričala mi jučer sister da je neko reko da pedijašur se ne smije exsati, već popiti gutljaj-dva pa onda kroz neko vrijeme opet tako
    tako je, ako se exa može izazvati proljev

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo moje nedoumice.
    Bebica 5 mjeseci sisa svaka dva sata i danju i noću, takav joj je ritam od početka, a uz to je po noći između podoja bude grčići.
    Razmišljam o uvođenju dohrane od 5 mjeseca života i ako ne znam koliko bi taj jedan obrok pomogao, eventualno da joj uvedem žitarice za večeru.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pomogao cemu? Posao bebe od 5 mjeseci je upravo da sisa svaka dva sata. I cesce. I rijedje. I kako god joj se svidi. Cica je sve sto treba bebi tako maloj od 5 mj.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nove namirnice treba uvoditi u prvom dijelu dana, da se uoci ukoliko bude reakcije.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Nove namirnice treba uvoditi u prvom dijelu dana, da se uoci ukoliko bude reakcije.
    Da, to mi ima logike

Pomogao cemu? Posao bebe od 5 mjeseci je upravo da sisa svaka dva sata. I cesce. I rijedje. I kako god joj se svidi. Cica je sve sto treba bebi tako maloj od 5 mj.
    Pomogao tome da beba nije non stop na ciki, ili eventualno mirnijim noćima.
    Sisanje svaka dva sata su tipičnija za novorođenčat, ovo je ipak beba od 5 mjeseci.
    Znam da je svako dijete posebno i ima svoj ritam a nije u kamen upisano da se sa dohranom počinje od 6 mjeseca života, po mojoj pedijatrici ja sam sa dohranom trebala krenuti još prije mjesec dana.

Hvala na odgovorima curke, ustrajat ćemo do 6 mjeseca

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moj bebach ima 5 i po mjeseci, doji po danu svakih sat i po, dva, nekad i cesce, po noci nekad spava i 8-9 sati, nekad ima podoj nakon 5 pa odspava jos 4-5h. Lijepo napreduje ali ima problem sa kakenjem, ne kaki po 4,5,6,7 dana. Znam da je kod dojencadi to normalno ali njemu ocito pravi problem jer vec drugi-treci dan nekakenja pocnu napadi placa, grcenje, natezanje, stenjanje isl. dok se ne isprdi, onda se malo smiri. Pedijatrica mi je rekla da uzimam vise tecnosti i da mi je mlijeko vjerovatno gusto pa mu to pravi problem. Pokusavala sam i ja uzimati vise tecnosti a i bebachu davati po koju kasikicu caja od komoraca, medjutim to nije nista promijenilo. S obzirom da se priblizava vrijeme dohrane prije dva dana dala sam mu par kasicica soka od jabuke da vidim hoce li promijena potaknuti probavu, medjutim samo je imao izrazenije grceve to popodne, i prvi dio noci (do 2h) probudio se 5-6 puta placuci, pretpostavljam da mu jabuka nije godila pa sam od toga odustala jos neko vrijeme... Da li da probam sa necim drugim ili da odustanem od dohrane jos neko vrijeme? Koga god pitam kazu da je normalno da dojence nema stolicu po nekoliko dana ako prducka, ali mislim da to stoji ukoliko beba nema problema s tim, a moj bebach se ocito pati zbog toga...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

XENA, moje dijete je prvih 6 mj. bilo na mom mlijeku svaka dva sata, tako i noću. Nisu sva djeca ista, nekima treba više, nekima manje. Ako se već mučiite sa grčićima ne bih baš dolijevala ulje na vatru i opterećivala probavni sustav ičim - ostavila bih mu samo to blaženo mlijeko koje ionako sadrži sve što bebi od 5 mj. treba.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uprvo vaši odgovori su mi trebali da ustrajem dalje

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Xena,
    baš sam juče gledala svoj dnevik podoja. Moj sin najviše je sisao, praktički svako dva-dva i pol sata u dobi od 5-7 mjeseca starosti. Tada je sisao puno učestalije nego kad je bio novorođenče. Uvođenje dohrane sa 6 mjeseci uopće nije prorijedilo podoje, jer mu je zapravo mjesec-dva trebalo da za obrok dohrane pojede količinu hrane koja bi zamijenila podoj.

Znam da nije lako dojiti 12 puta dnevno, ali kao su cure rekle, ne brzaj sa uvođenjem dohrane. Trud oko dojenja-isplatiti će se.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Kad se moze dati dinja (pipun) Beba ima skoro pa 9mj

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Xena,
    baš sam juče gledala svoj dnevik podoja. Moj sin najviše je sisao, praktički svako dva-dva i pol sata u dobi od 5-7 mjeseca starosti. Tada je sisao puno učestalije nego kad je bio novorođenče. Uvođenje dohrane sa 6 mjeseci uopće nije prorijedilo podoje, jer mu je zapravo mjesec-dva trebalo da za obrok dohrane pojede količinu hrane koja bi zamijenila podoj.

Znam da nije lako dojiti 12 puta dnevno, ali kao su cure rekle, ne brzaj sa uvođenjem dohrane. Trud oko dojenja-isplatiti će se.
    ljubim vas sve.
    Sa prvim djetetom sam krenula sa dohranom od 4 mjeseca života, naravno po preporuci pedijatra, nisam znala bolje.
    Sada znam bolje , hvala na odgovorima i potpori, baš mi je to trebalo da ne skrenem sa pravog puta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •