Stranica 113 od 182 PrviPrvi ... 1363103111112113114115123163 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,601 do 5,650 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jadranka, prijateljica je počela raditi i maleni je do tada stalno cikio a jako slabo jeo. Kako je doma sa tatom ne traži cicati i fino sve pojede što mu ostavi i ona sama ne može vjerovati. Možda tako bude i vama.
    Voće kojegod, dodam i bananu zbog kalorija i prethodno natopljene prosene/pir/zobene pahuljice. Kaša od kuhanog prosa plus voće, jogurt sa voćem i žitaricama, posni sir i voće. U zadnje vrijeme voli jogurt, maline i zobene.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dobro on jede kad sam ja na poslu. Mene, unaprijed, brine kako ce on jest ovih mjesec dana kad cemo bit stalno zajedno.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 20.07.2013. at 16:23

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pahuljice i dajem tako, samo namočene. Ako mi je jogurt jako hladan, a žuri mi se, sve zajedno stavim da proključa i brzo se namoče.

Jaje na oko nisam nikada dala. Valjda zato što ih ni ja ni MM ne volimo spremljene na taj način. Ali zato pojede kajganu od dva jajeta sa lukom i paprikom na par kapi maslinovog ulja, plus krastavac i jogurt. Količinu navodim samo da utešim vas čija deca odbijaju dohranu, jer je i ona bila takva. Mislim da ih je prvi put jela sa 15 meseci.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

O super!
    Mogla bi i kajganu probat mozda mu se svidi!
    Da on je totalni odbijac dohrane!
    Svako hranjenje ne cirkus!!!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja dajem kajganu
    palačinku
    svježi sir i jogurt

ali isto vikendom kad sam doma puno slabije jede nego kad je na čuvanju
    ide na sisu preko 10 puta, kad se sjeti...

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Koji svjezi sir dajete? Jel i tu vazno da je sto masnije?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Dali je ok ove pahuljice (zobene, jecmene, pirove...) samo razmociti u jogurtu i ponuditi djetetu? (13 mj.)
    Koju tjesteninu dajete? Mora li probati prvo bjelanjak, a onda dati tjesteninu? Kako ponuditi bjelanjak za prvi put, samo skuhat?!
    Kad ste prvi put dale jaje na oko?!
    Ja sam jaje davala tako da sam ga skuhala na mekano i dala prvo onaj zuti dio u kasicu s nekih 10 ili 11 mj. Taj zuti dio je manje alergen od bijelog. Do bijelog nisam stigla jer je jeduci jaje postao alergican stariji. Mladjoj sam skuhala cijelo jaje s 13 mj i smiksala u kasicu s mrkvom i pastom sitnom na zvjezdice.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mrzim hraniti ovo svoje dijete, to je tako frustrirajuće!!! napravi toliki nered, kontala sam da stavim ceradu ispod stolice da ne moram svaki put usisavati i prati pod. ali kad počne okretati glavu i mlatarati rukama, posezajući za nečim, ne znam čim, dođe mi da skočim kroz prozor

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

manal, znam o čemu pričaš. Gotovo da pomišljam o infuziji.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pridruzujem se.
    frajerica je prestala koristiti zlicu tako da i palentu jede rukama lizuci prste, pa se tim prstima maze po tijelu i kosi, pa cijelu saku stavi u tanjur i onda mase...tako da, blazena hrana koju mogu usisati, ova ljepljiva mi je problem. i jos nismo doma, vec smo kod mojih na moru, a ja sam odrasla tako da me nakon svakog zalogaja obrisu :teror: pa sam pod presingom i nakon svakog obroka ribam okolo ostatke hrane.
    pocet ce objedovati na livadi!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

palčica i leonisa, malo m e tješi što neko dijeli patnje sa mnom, a i nasmijala sam se. da, naravno, a skoro sve je ljepljivo i ne da se usisati, sigurno je hrana letjela i na mjesta na koja ne pomislim, kad počne ubadati žlicu u tanjur i bacati je okolo...

Leonisa, dobra ideja za jesti na otvorenom - sad dok je lijepo vrijeme!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

doma sam imala i po cistom vesu na dasci za peglanje

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo nas vec tri dana na putu, dohrana pala na niske grane je da je uzbudjen, i da zubic, cini mi se, izbija, i da je vruce. Al ja bi da on vise jede! Mrzim te promjene u ritmu dohrane. Jel jos djece tako? Par tjedana dobro jedu pa onda jedan tjedan slabo slabo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

od uvijek

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mrzim te promjene u ritmu dohrane. Jel jos djece tako? Par tjedana dobro jedu pa onda jedan tjedan slabo slabo.
    totalno. jede u fazama, baš tako, i ne jedan tjedan slabo, nego možda i duže... kako bih voljela biti cool i misliti si, jeo si koliko ti je trebalo, kad budeš gladan, jest ćeš, ali kad bismo mi svi uvijek da pojede više, cijeli tanjur ili kako već...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kao da i mi nismo takve
    ja danas pojela dvije šnite lubenice
    a neki dan... slona (valjda)

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hmmm... pa da. utješno...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a kao da i mi nismo takve
    ja danas pojela dvije šnite lubenice
    a neki dan... slona (valjda)
    Ja nisam, al md je ja svaki dan bar pet obroka smazem, a on jedan dan nista, a drugi dan slona (valjda). Al sta cu, kad me kod maloga to zabrine.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo se nekako ustabilili s ruckovima, dojenjem i vocem. Zitarice i jogurt i sir nekad hoce nekad ne, ali sad vise fakat ne brinem prvi rockas je pred vratima! Sretna sam sto pije puno vode, prihvaca cicu (onaj strajk me bas bio potresao, koja bena strajka s 11 mjeseci?!), i grize voce i sirovo povrce, a rucak miksam do daljnjega

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage evo da vas sve pozdravim i da se javim kao redovita `čitačica´ teme, jer se želim dobro pripremiti za naš početak
    U ponedjeljak će Ema napuniti 5 mjeseci, tako da do dohrane imamo još nekih mjesec dana. Isključivo je dojena od samog rođenja, i imamo raspored od otprilike 12 podoja dnevno (dva noćna i desetak dnevnih). Rođena je sa 2760g, a sada ima oko 6000g.
    Mislim da ćemo prvo uvesti palentu, jer joj probava nije baš redovita (po tjedan dana i više), pa da ju nebi još dodatno zatvorilo. Baš me zanima što će nam pedica reći sad na redovnoj kontroli....
    Hvala vam na odličnim savjetima i iskustvima, puno sam naučila

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo, mogu reci da je napunila 15mj. jede iskljucivo sama, sta zlicom, sta vilicom, sta prstima, rijetko sta joj jos ja moram ekstra zlicom davati, jede kolicine koje su duplo vece nego sto je jela prije, jede s nama, vecinu onog sto jedemo i mi (cak joj pasu i zacini), papar sam izbacila, sol smanjila, a kad zavrsi s klopom uzme tanjur i stavi ga na hrpu s nasim.
    samo sto nitko ne smije jesti ono sto ona ne moze jer poludi. neki dan smo imali gadan incident u autu kad je starija jela sladoled, a ona ga nije dobila, pa je skoro u voznji razvalila AS.
    u gradu to rjesavam tako da joj dam prazan kornet. pomaze :D
    no vagala sam je, i sve je isto. ispada da je fakat perolaka kategorija.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa baš lijepo! koliko je teška? ja tražim nekog sitnijeg od mog za utjehu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

manje od 8. koliko tocno, ne znam jer vazem sebe i nju, pa samu sebe i oduzimam :D

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Leo, super. Samo nek ona papa, a kile ce se vec skupit. Mi smo imali krizu na moru. 10 dana nije normalnog obroka pojeo. Tri dana je urlikao i visio na cici, pa ostalih 7 jeo pola obroka voca. I to samo banane jabuke i kruske. Na ocigled je omrsavio. Za poludit. A nema di nije cicao. Cak i dok se vozio u camcicu u vodi.

I onda smo se vratili u zg i on jede kao da nista nije bilo. I sve mu je super. Sve. Sta da covjek kaze? Osim da kod nas ne prolazi hranjenje vani, pa eto, perem pod i njega ( i sebe) dva do tri puta dnevno, jer rukama lamace ko da ga napada roj muha, a najvise voli uvaliti ruku u recimo griz, ko jutros , i prstima vaditi borovnice i jest ih same. Aj, bar mu ide finger food

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

oh i nama je adaptacija trajala i trajala. tu smo 2 i pol tjedna i tek je prije 5-7 dana pocela ovako jesti. bio je period da je svako malo sisala, pa i za mazenje, sto ona nikad nije radila. i to sto kazes, u camcu. svaki val me oblio znoj od straha da ce me zagristi :D
    i da, susosjecam sa usisavanjem, pranjem, i namakanjem ruke u grizu.
    kad je gotova, ostavi zlicu i onda jos malo jede prstima, mase zlicom, pa griz, palenta, neke zitarice mix, lete okolo, pa ruka u kosi, pa po stolicama. nema di nema hrane...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    u gradu to rjesavam tako da joj dam prazan kornet. pomaze :D
    no vagala sam je, i sve je isto. ispada da je fakat perolaka kategorija.
    LOL;ovako i mi stalno! I onda mi je problem kad se ja zazelim nekog Ledovog pa njoj nemam di nabavit prazni kornet,odnosno bed mi uc u slasticarnicu i samo to trazit to za nju! moja ima 11kg i za par dana 2g.....jos uvijek ima oooogroman stomak,kada on malo splasne?

skuzila sam da od zitarica nema boljeg cistaca crijeva od amarantha,moja sutradan kaka i po 4x....

uskoro ce joj rodjendan,vec sam dobila cudjenja da kako ne mislim pravit tortu...OK,sta njoj znaci ta torta? ne jede slatko niti zna da bi trebala imat tamo neku tortu,to su ocekivanja odraslih....lani sam joj napravila onu sa Rodinog portala,u kalup red pure,pa neki pire od voca itd...
    Jedino ako znate neku tortu bez secera? A da nije komplicirana.....

hmmm,a sta ja uopce vise radim na temi o dohrani....

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zašto ne napraviš djetetu tortu sa šećerom za rođendan?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo i mi da se pohvalimo, krenuli smo sa dohranom i za sada ju je super prihvatila, od početka jede pune doze onog što joj pripremim, vodu joj nudim nakon obroka i popije par gutljaja.
    Za sada smo probali marelice, rižu, jabuke, od tikvica sam odustala pošto su nam radile velike probleme po noći.
    Imam sreću što imam roditelje na selu tako da za sada jedemo organsko!
    Inače je beba koja je na sisi dan noć svaka dva sata, pojeden obrok dohrane nam zna zamjeniti ili odgoditi cicu za sat vremena.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I nama su godisnji i putovanja jako utjecali na smanjenje dohrane, i povecanje dojenja. Nadam se da cemo se brzo vratit na staro.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zasad skulirana - i nama se bliži ročkas i već imam smišljenu tortu u više verzija, onako mini, samo za njega u slanoj i slatkj varijanti. Slatka će biti najvjerojatnije od prosa i posnog sira sa šumskim voćem i breskvom ili sl. da zasladi situaciju (u blender to sve pa pomiješati sa prosom). Sve u njegov mali, okrugli taperver pa preokrenuti, zabosti svjećicu, pa neka je kopa i to je to. Slana će najvjerojatnije biti u šarenim slojevima (žitarice, pire od mrkve, blitva). Odrasli će imati šećernu tortu pa nek se truju.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nije vam secer bas takav crni vrag kakvim se cesto cini. Nas je sad u nedavnoj bolesti i riganju spasio od infuzije. Secer i voda. I obican bijeli secer na zlicu da ne zapadne opet u ketozu. A kad joj pred dva mjeseca nisam htjela dati secer jer ajme horora i babaroge - zavrsila sam cijelu noc na hitnoj s infuzijom glukoze.
    Kad vam dijete povraca sve nema boljeg spasa od ketoze. A nakon secera jedu ko ludi.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je ok da dijete za prvi rockas ima baby tortu. Ni moj jos do onda nije probao ni jaja ni mlijeko. Za drugi rockas mi je to vec pretjerivanje. Samo moje misljenje, bez ljutnje molim

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma nema problema,znam ja da je to vecini pretjerivanje,pa vidim koji mi je pogled sveki uputila...
    Sinoc sam cackala po netu,postoji puno recepata i bez secera i brasna,negdje ide stevija,negdje med....tako da ima alternative...za one koji zele biti dosljedni!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    manje od 8. koliko tocno, ne znam jer vazem sebe i nju, pa samu sebe i oduzimam :D
    Aha, tu smo dakle. Hvala! Eto, utješno je, i on ima između 7.700 i 7.900kg. (a vi niste pothranjeni, prema doktorima?)

Inače, s prvim sam još bila jako dosljedna što se npr. šećera tiče, i njegova je prva torta bila neka "čudna", al s drugim smo opušteniji (ili nemarniji), proba on sve, ali nije mu to sad glavni obrok, i dalje gledamo da jede zdravo, ali probati slatko smije.

I bez srama tražimo prazan kornet za bebu, on već sam pruža ruku kad prolazimo pored slastičarne

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    moja ima 11kg i za par dana 2g.....jos uvijek ima oooogroman stomak,kada on malo splasne?:
    Moja isto ima 11 kg, možda koju deku više, vitka je, ali ima taj stomačić pa i mene zanima odgovor.

Evo malo junk outanja.

Bili smo na kampiranju i par dana ranije sam odlučila da se na kampiranju smije jesti junk jer takva sjećanja imamo i ja i moje frendice (starci su nam u djetinjstvu jako pazili na prehranu, ali kampiranje je bilo opuštenije po tom pitanju, pa kao ajde da i ja malo olabavim).

I tako smo kupili svoj prvi lino, čoksu, i svidio joj se. Zadnji dan kampa ja ga pojela do kraja i već je zaboravljen.
    Došao rođak i baka s hrenovkama pa sam dopustila da proba jednu. Svidjelo joj se (a ne jede ostalo meso!). Srećom, doma ne jedemo hrenovke.
    Pojela je i dva sladoleda. I dvaput komadić pizze. Probala je i jedan prženi krompirić od tate, nije joj se svidjelo.
    Uz to je potamanila i nekih kilogram mahuna, bresaka, krušaka, lubenica...te nekoliko kg grožđa kojeg smo morali sakrivati jer nam je bad da ga jede u tolikim količinama.

Što se tiče slatkiša, kupovne još ne dopuštam, ali ako poželi komad domaćeg kolača ili torte, dam. Srećom, mi ih doma ne radimo, pa ima rijetke prilike da ih poželi

I da, kad u dućanu prolazimo kraj frižidera u kojem se nalazi Monte, pokazuje ga prostom i viče "tata!". Naime, to tati ponekad kupim jer ga oko pola noći lovi želja za slatkim. Ona nema pojma što je to, ali jako se brine da ga svaki put ubacimo za tatu ))

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Trbuscic je takav dok vam do oko trece godine ne ojacaju misici. To vam nije trbuh od debjine vec slabi misici ne uspijevaju sve to drzati unutar trbusne supljine

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moja na godišnjem još manje jede, pa sam kupila neke Lino kuglice, dijelom se nadajući da će bar to sr...e jesti... nije htjela. Zapravo mi je bilo lakše.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas nema ni naprijed, ali ni nazad sva sreca. Na mahove jede bolje pa opet losije ali sve se vrti oko istog: rucak pojede uz animaciju, nekad vise nekad manje, cica je glavna za dorucak i veceru i tijekom noci ah, a voce, sirovo povrce, kruh i jogurt su neki medjuobroci. Riba jos uvijek nista, gadi joj se. Opcenito joj se cesto gadi zlica, ali zato uredno i dalje stavlja u usta grancice, kamencice, probala je i neku bubu, fuuuj, onu zelenu s tvrdim oklopom - jedva sam joj uzela...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Moja na godišnjem još manje jede, pa sam kupila neke Lino kuglice, dijelom se nadajući da će bar to sr...e jesti... nije htjela. Zapravo mi je bilo lakše.
    U jednu ruku se radujem povratku na posao i predavanju malog teti cuvalici i baki, jer ce tad (nadam se) ponovno bolje jesti. Makar, danas je bolje jeo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zuska, mi smo danas "surfali" malo jadranom i na kraju veceri sam rekla da odemo na pizzu i kupimo sladoled da S. nesto pojede jer sam ponjela sa sobom voce koje su svi smazali jos na plazi. i pojela je 2 pomfrija, ukrala sestri.
    eto, na sta sam spala s drugim djetetom....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nema problema,znam ja da je to vecini pretjerivanje,pa vidim koji mi je pogled sveki uputila...
    Sinoc sam cackala po netu,postoji puno recepata i bez secera i brasna,negdje ide stevija,negdje med....tako da ima alternative...za one koji zele biti dosljedni!
    nemoj dodavati steviju, dodqaj neko voće i zeru soli, kojka će izvući van šećer. moj ima puno više i tortu mu glumila lubenica.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa jesu li moja djeca normala? Isto jedu i isto spavaju i doma i na putu! 10 dana smo odsutni i svi jedu ko i doma. Izuzev sitne angine par dana ostalo sve po spagici

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mogu li bebi 10mj dati da popije vodu u kojoj se kuhala jabuka ili sljiva?? Malo za promjenu od same vode koju jedva popije 50ml

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li bebi 10mj dati da popije vodu u kojoj se kuhala jabuka ili sljiva?? Malo za promjenu od same vode koju jedva popije 50ml
    Ja sam davala.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Trbuscic je takav dok vam do oko trece godine ne ojacaju misici. To vam nije trbuh od debjine vec slabi misici ne uspijevaju sve to drzati unutar trbusne supljine
    ma to sam i ja mislila ali kako onda ona prednjaci medju vrsnjacima,jos nisam vidjela 2godisnjakinju sa tolikim stomkom kao njenim?
    zato mislim da je to i do papice....bas je smjesna,onako sitna sa skembetinom ispred sebe....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Nas je ta voda od suhih šljiva u početcima dohrane spašavala za kakanje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto ne bi mogla
    pa to može od prvoga dana dohrane

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zeru soli, koja će izvući van šećer
    hajde molim te objasni mi ovo, za mene neupućenu ionako se već dugo pitam što mi znači prstohvat soli u tijesto za kolač ili prstohvat soli u vodu za kuhati slatke knedle... kako izvlači šećer?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

manal, da uprav tak

sad za one koji rade torte s brašnom, najbolje je pomiješati više vrsti brašna, a jačmeno daje posebnu aromu i slatkoću torti.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Curke,mi još nismo počeli s dohranom,ali ja spremam naveliko u škrinju domaće povrće za njega. Mogu li patliđan smrznuti, čitam po netu da mogu, jel ima tko kakvog iskustva? I kad se patliđan uopće počinje davati bebama?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •