Stranica 121 od 182 PrviPrvi ... 2171111119120121122123131171 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,001 do 6,050 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

hvala jarčice ...
    znam da ne smijem pokazivati osjećanja, ali to nekad bude jače od mene...N. treba sa 11 mjeseci u jaslice pa se sve bojim za njeno hranjenje...vidjet ću kako će dalje biti...sve kontam ako nije prihvatila tikvicu koja je neutralna kako će tek brokulu...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    ima 15 kg. dobro sad će 11 mj i nije to toliko...ima i debljih, nego mene muči taj njen nezasitni apetit...ili neće da jede ništa (kad joj niče zub) ili nema kraja...kad bih slušala savjete da će mi beba sama dat znak kad je kraj, ova bi stalno jela

Ajme pa stvarno je velika, moja mlađa je isto rekorderka, robica 80, čak 86 joj paše, baš me zanima koliko je natukla od 6.mjeseci (tada je imala 9200 gr), ali zato velika seka balerina ne može dostići 16 kg nikako.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj galicia prvotno napisa Vidi poruku
    brljam po forumu (dohrana) i naiđem na čičoku. nikad čula, a ispada da je super.

u bio&bio ima ukiseljena pa da priupitam od kad se može kiselo uvesti u dohranu (cikla, krastavci...). ima li tko ideju?
    sad ih ima i friških pa bolje to dati, može se dat i svježa, kuhana svakakva

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    jarčica ja ti malo i zavidim...moja jedino hoće jabuku i krušku...lizala bi ih s poda...ali zato tikvice, korabu i mrkvu ni smislit'...
    utješite me i recite da će početi jesti i ostalo ...inače hranjenje nam traje oko pola sata i za to vrijeme pojede malo više od pola zdjelice...je'l to treba toliko trajati? i ima opasan problem sa komadićima...čim treba nešto malo više žvakati rano odustaje...ima li nam pomoći?
    moram se ubaciti.... pola zdjelice?
    moja je dva dana starija i nekad možda pojede dvije žlice. i to kad nije ništa zrnato. a šta sad, valjda će počet jednog dana.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

j-la, ne brini, nije ni moja prihvatila tikvicu, a ruku na srce, tikvica je stvarno bljutava sama ili u kombinaciji s npr rižom, moja je tikvicu izvrsno prihvatila s mrkvicom, a brokulu jede ko luda iako se frnjila na njen miris u početku...

nela, moja nosi 92

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ima 15 kg. dobro sad će 11 mj i nije to toliko...ima i debljih, nego mene muči taj njen nezasitni apetit...ili neće da jede ništa (kad joj niče zub) ili nema kraja...kad bih slušala savjete da će mi beba sama dat znak kad je kraj, ova bi stalno jela
    moj ima 4 god. i 16 kg

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    moj ima 4 god. i 16 kg
    bome je i moja starija imala toliko u toj dobi, tocnije 15.
    i nije nikad bila mrsava, ko beba bucka, a kasnije taman koliko treba, bez trunke sala no s puno misica.

ajmo ne pricat o kilazi :kompleksi:

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    moram se ubaciti.... pola zdjelice?
    moja je dva dana starija i nekad možda pojede dvije žlice. i to kad nije ništa zrnato. a šta sad, valjda će počet jednog dana.
    ovo pola zdjelice je onog što voli...ostalo samo proba i zatvori usta za dalje...

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sad ih ima i friških pa bolje to dati, može se dat i svježa, kuhana svakakva
    gdje da ju nabavim? (nisam iz zg)
    pitam za kiselo jer vidim na netu da jedino kisela ima u bio&bio.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

jarčica, 15kg kao je puno, osim što treba viditi i koliko je visoka, i uostalom, kako to izgleda na njoj? jel cura ima teške kosti?
    ali kad pogledaš, u 4 mj je dobila 2 kg, tj 500g mjesečno, to je koliko ja znam taman kako se preporučuje pa sa te strane ja ne bi brinula.
    a s obzirom da svi kažu da bebaći manje papaju kad trebaju više žvakat, nemoj curki miksat hranu, nego joj daj da ima što veće komade (ok, ne sad batak ) nego da se ima s čime zabaviti, a ne samo da gutne.

j-la, nemoj se brinuti zbog jaslica, znaš kako svi projedu u društvu!a nisam shvatila ovaj dio sa tikvicom i brokulom, kakve veze ima ako ne jede tikvicu? zašto ne bi dala brokulu? beba ti ima skoro 9 mj, pa može jesti brokulu. a kad ćeš krenuti stavljati i npr. pasiranu rajčicu, onda će se ukus popraviti (ako joj se solo ne sviđa)
    krumpir isto popravi okus.

nela08moj je sa 7 mj (konttolu 6mj smo malo odgodili jer smo bili na moru) imao 9600g, a 2,5mj poslije 10200g -> dobivao je 240g mjesečno, tako da ne mora uopće biti da je puno dobila na kilaži! isto nosi 80.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

tikvica ima neutralan ukus, dok je brokula ipak malo intezivnijeg i mirisa i ukusa tako da ako nije prihvatila tikvicu, ne vjerujem da će i brokulu...ni koraba joj nije draga, ali nimalo, a ona je slična brokuli...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdje da ju nabavim? (nisam iz zg)
    pitam za kiselo jer vidim na netu da jedino kisela ima u bio&bio.
    a od kud si, imate li tam plac da pitaš

kod nas zna biti često na Trešnjevačkom, Dolcu ( možda i još kojem samo kaj ja tam ne zalazim)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja od pocetka obozava brokulu, al cvjetacu ne zeli ni pogledati.
    starija je dohranu zapocela s tikvicom i obozavala ju je, dok mladja ju ni danas ne jede.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

littletuna, mi ti ne miksamo ima već ohoho...izgleda da je onda očito zrela za batak hahahahaha
    ma visoka je ona dosta, i ja i muž smo isto tako, ali ono što mene pomalo muči je to što njen obrok količinski nema kraja i konca-uvijek skoro sam ja ta koja treba odlučit e sad ti je dosta, a svugdje sam čitala da bebe okrenu glavu ili ne žele više usta otvorit. čak jedan dio sama jede s rukicama, a drugi dio joj ja paralelno sa žličicom stavljam u usta

j-la moja ti nije voljela tikvicu ni primirisati, uvijek sam je morala maskirat. nije voljela ni korabicu, a brokulu i karfiol bez problema jede, i kelj i muškatnu tikvicu također (onu običnu zelenu glupa ja nisam ništa zblanširala), tako da ono što ne voli sad, ne znači da neće voljet kasnije (i obratno)

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a od kud si, imate li tam plac da pitaš

kod nas zna biti često na Trešnjevačkom, Dolcu ( možda i još kojem samo kaj ja tam ne zalazim)
    ima plac. a gdje to čudo uopće raste?

Begonija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

littletuna, mi ti ne miksamo ima već ohoho...izgleda da je onda očito zrela za batak hahahahaha
    ma visoka je ona dosta, i ja i muž smo isto tako, ali ono što mene pomalo muči je to što njen obrok količinski nema kraja i konca-uvijek skoro sam ja ta koja treba odlučit e sad ti je dosta, a svugdje sam čitala da bebe okrenu glavu ili ne žele više usta otvorit. čak jedan dio sama jede s rukicama, a drugi dio joj ja paralelno sa žličicom stavljam u usta

j-la moja ti nije voljela tikvicu ni primirisati, uvijek sam je morala maskirat. nije voljela ni korabicu, a brokulu i karfiol bez problema jede, i kelj i muškatnu tikvicu također (onu običnu zelenu glupa ja nisam ništa zblanširala), tako da ono što ne voli sad, ne znači da neće voljet kasnije (i obratno)
    moja sada 6-to godišnjakinja je u toj dobi bila vrlo slična tvojoj djevojčici. Obožavala je jesti, što god sam joj ponudila sve joj je bilo fino.
    Čak mi je pedijatrica u zdravstvenu knjižicu napisala da je preuhranjena, a i mm i ja smo izrazito vitki. Bila sam očajna ali moram priznati da joj nisam davala manje hrane. Nekak sam mislila da dijete ipak najbolje zna svoje potrebe.
    Danas je u perolakoj kategoriji ali i dalje obožava jesti.
    I vidi apsurda na kraju sam dobila treće dijete odbijača dohrane...ali to je već za neku drugu priču.
    Posljednje uređivanje od Begonija : 13.12.2013. at 21:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima plac. a gdje to čudo uopće raste?
    u zemlji, izgleda ti ko đumbir( ak znaš kak to izgleda)

evo ti slike da znaš kaj trebaš tražiti https://www.google.hr/search?q=%C4%8...13%3B640%3B480

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

hvala ti, jelena.O, proguglala ja to već samo nisam znala gdje kupiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si vidjela dal toga ima kod tebe, usput od kuda si?

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

iz istre. nisam još bila na tržnici. pitat ću nonice tamo.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno oslić/brancin

ako beba nije alergična na oslić znači li to da nije na svu bijelu ribu?

inače mu dajem 4 dana istu namirnicu, ali sam previdjela da imam 3 komadića oslića pa sam mu jučer dala brancina.
    fino je papao, nije bilo nikakvih zabrinjavajućih manifestacija.

trebam li mu i danas dati brancina ili mogu prijeći na drugu namirnicu?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    tikvica ima neutralan ukus, dok je brokula ipak malo intezivnijeg i mirisa i ukusa tako da ako nije prihvatila tikvicu, ne vjerujem da će i brokulu...ni koraba joj nije draga, ali nimalo, a ona je slična brokuli...
    ma probaj, ništa te ne košta, to sam htjela reći. par cvjetića bjokuje, njam. možda joj baš to bude bolje, što ima malo intenziteta. a ono, svi smo drugačiji, ja se moram prisiliti da jedem kelj npr.

jarčice onda znaš šta ti je činiti - u mesnicu po batke, bržole i ostalu mesinu s kostima

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

mislim da bi njoj sad dobro došle i tripice

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

j-la nemoj se bojat dat joj nešto malo drugačije i intenzivnije, možda se zbilja iznenadiš. i javi kako je prošlo

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

galicia, mislim da onda nema problema općenito s bijelom ribom, samo pazi porijeklo ribe (znaju one bit od svukud)....ja bih ti preporučila pastrvu kao neki logičan slijed

al nema potrebe za mesom češće od 3 puta tjedno
    Posljednje uređivanje od jarčica : 14.12.2013. at 11:15

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

mislim da bi njoj sad dobro došle i tripice
    još joj nisi dala?????

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

...to mi i je najgore-kad je ljudi vide (pogotovo ovi moji dolje u dalmaciji) odmah pomisle da joj sve dajem jesti, a mi dosta namirnica još nismo okusile jer joj stalno zub za zubom izlazi, pa joj ne želim probavu dodatno opterećivati.

nekidan je skoro pancetu dobila...da mi je samu sebe bilo vidjet u slowmotion-u...izgovor je bio: pa šta, i ti si jela masline s 8 mjeseci (jel trebam napominjat da imam povišen tlak-hvala vam svima šta ste me trpali s mariniranim namirnicama od najranijih dana jer sam baš bila "slatka" dok ih jedem)

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

jarčice, hvala ti! danas onda krećemo s cvjetačom.

znam da ne treba svaki dan meso ni riba, to ja sad tako jer sam uvodila ribu.

obje papane ribice su ulovljene od strane prijatelja i brzo zaleđene neki dan tako da nema brige oko porijekla.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

btw, meni je mama kad je mali imao 3 mj. rekla da mu dam bananu jer "je fina mekana". a koliko je fino probavljiva tromjesečnom probavnom sustavu???

otprdila ja ća cijelu bližu i dalju "pametnu" okolinu i krenula s dohranom par dana nakon navršenih 6 mj. i to štreberski, po tablici.

bananu je 1. put jeo sa skoro 8 mj.

a ja? pogađate. s 3 mj. jer je fina mekana.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nama malo bolje ide, manje količine ali češće, nekidan je prvi put jeo meso, teletinu, fino je pojeo. Loše mi jede voće, al proguramo nekako. Voli bananu i da se njega pita svaki dan bi je jeo i živio samo na banani, al zato mu guzu ne voli bananu, i ovako ima rijetko kad stolicu, a kamoli s bananom! Huh, al bitno da je krenulo na bolje!
    Vidim vi ostale cure, lipo se držite, pametno hranite vaše mališanje, baš mi je drago to čuti!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

fingertips jeste radili nalaze? je li sve ok?
    i kod moje je banana odlično prošla, kao kod tvog, jela bi je svaki dan...na bananu je imala reakciju pa joj je obustavljena do daljenjeg...guza je bila crvena i stolica tvrda...

jarčice javim šta bude sljedeće...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nalazi su dobri, željezo dobro, sve super, mali je odlično. To se pedica zabrinula, al bitno da je sve u redu. AL zato smo sad na promatranju, moramo se vagat odmah početkom prvog, inače nismo trebali prije prvog rođendana... Mom je stolica tvrda, mislim nije tvrda tvrda,kruta je, ajme nije rijetka onako kao prije, al nisam primjetila je baš tako od banane, već od kad je počeo baš jesti... Jel to loše kad je stolica tvrda? Nisam primjetila crvenilo, niti da se muči.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

drago mi je za pužića !
    moja se mučila kod te bananaste stolice, i poslije joj je guza bila crvena i koža kao spaljena, tako da povezujem da je i tvrda stolica loša...ne znam jesam li u pravu ...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mojoj je sigurno trebalo dobra 2mj ako ne I vise da se stolica unormalizira nakon uvodjenja dohrane. Kad se sjetim prvih dana, ona pokusava grimizna u licu a ne izlazi a ono orah u peleni. Guza svako malo crvena...
    Pa se onda sve to unormaliziralo, taman negdje kad sam ja prestala o tome razmisljati svako 5min dnevno, valjda ima psiha tu nasa puno utjecala, ne znam kako, ali meni se cini da DA

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

bravo fingertips! a ako neće voće, daj povrće, šta te briga. i kad bude stariji umješaj u jogurt, tako oni znaju to progutati, barem tako radi moja susjeda.

jarčice, zašto ne treba meso češće od 3x tjedno? mi jedemo skoro svaki dan, ili meso ili ribu

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma glupo mi je davati povrće za doručak, al snalazimo se
    ja isto mislim da je meso više od 3xtjedno puno, mislim da je teško malom djetetu odjednom probaviti toliko životinjskih bjelančevina i proteina, pogotovo ako dojiš, jer on i s dojenjem isto tako prima sve te životinjske tvari...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto ti je glupo davati površe za doručak?
    ko ja je razlika između voća i povrća, u tom doručkujućem smislu?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne mogu nac temu,pa cu tu postavit pitanje:
    Jel bolje krenuti dohranu sa vocem ili povrcem? Ili je svejedno?
    Jel istina da djeca cesto odbijaju povrce jer su prvo probali voce?
    Mi cemo krenuti za nekakvih mjesec dana,pa cisto da cujem.misljenja iskusnih

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svejedno je
    počni s onim što ti je sigurnije da je manje tretirano
    i što svježije možeš nabaviti

naš forum je dokazao da to nije istina

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zašto ti je glupo davati površe za doručak?
    ko ja je razlika između voća i povrća, u tom doručkujućem smislu?
    Čisto jer mi je neobično, mislim, ni ja ne jedem povrće za doručak, pa zašto bi i on jeo. A druga stvar je ta, ako mu ujutro dam povrće, što ću mu dati za ručak? Jer za ručak mu obično dajem povrće + žitarice, ili riba ili meso. Onda bi cijeli dan jeo povrće, a voće ne. A da se njega pita od voća bi on jedino jeo bananu, a meni se to ne sviđa, inzistiram da jede voće, jer je zdravo i hranjivo.
    Ili griješim?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ponavljam pitanje
    koja je nutritivna razlika između voća i povrća

mnoraš vidjeti što te muči: to što bi dijete jelo drugačije no što je vaša kućna praksa ili to što misliš da je voće "ispravnije" davati ujutro

ne jedem ni ja palentu s jabukom ili kruškom
    ili rižu s korabom
    pa su djeca jela
    nemoj se time opterećivati
    tvoj je zadatak da dijete uvedeš u svijet okusa, temperatura i konzistencija
    kasnije će ionako birati što mu se sviđa, a što ne

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa dobro, nutritivno je jednako, barem onoliko koliko ja znam. Ma nije mi problem što njemu kuham drukčije nego nama, nego eto jednostavno sam mislila da je voće bolje dati ujutro. No vidim da sam u zabludi

Ma samo sam se vodila onom da se dijete uči od malena, pa se mislim, ako mi sad neće voće, šta će posli biti. To me je mučilo.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

znači, nije dobro da meso bude svaki dan?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ltuna, nemam sad nekakav znanstveni zaključak koji mogu izbacit iz rukava. Pitala sam pedijatricu konkretno mišljenje i ona sama mi je to potvrdila.

mislim, i nama odraslim se preporuča 1-2 dana tjedno bez mesa i mesnih prerađevina.

a u mom polulaičkom primozgu se kao objašnjenje za tu činjenicu smestila pomisao da meso i mesne prerađevine jednostavno previše opterećuju probavni sustav, pa mu je povremeno potreban time-out

U mesu se nalaze određeni proteini koje je moguće pronaći samo tamo, kao što je slučaj i sa jajima (cistein-aminokiselina koja je bitna sastavnica kose i noktiju, zato se jaje preporuča za ljepšu dlaku kod pasa jednom mjesečno), ali nutritivne potrebe djece nisu tolike da je potrebno toliko često konzumirati meso.

samo za usporedbu, koliko se sjećam (a davno je to bilo): za probavit meso je potrebno do 12 sati,a za probavit voće i povrće 4-6 sati. to vam je već dokaz u kolikoj mjeri meso opterećuje probavni sustav beba.

nije da ga treba izbjegavati (dapače), ali ga treba nuditi pametno i s mjerom.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mi kad smo krenuli sa dohranom isli smo voce pa povrce pa zitarica pa mix.
    Pa onda sve ispocetka. Nemam nikakav specijalni razlog zasto sam tako, jednostavno mi je tako bilo lakse.
    I nisam skuzila da ima ikakve razlike da li se pocne sa vocem ili povrcem.
    Ja mislim da to dosta ovisi o djetetu, ima djece koja prihvacaju isprve sve a neka ne, I to se ne moze promijeniti s bilo kakvim redoslijedom uvodjenja namirnica kod dohrane.
    Moje misljenje

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Iako se već sigurno pisalo o tome, curka me zadnje vrijeme slama s nespavanjem pa nemam snage čitati...može šverc komerc?

Uskoro krećemo s dohranom i bila bih zahvalna ako biste mi napisale što mi za to treba od opreme...planiramo krenuti s baby-led weaning (dijete se samo hrani), no ako ne bude išlo, trebat će mi neka žličica. Svejedno koja? Onda, štapni mixer za kašice. Treba početi i s vodom, šta ne? Iz čega bebe piju? Mislim da sam pročitala da može iz čaše? Pretpostavljam plastične? Što bi mi još trebalo? Hvala!!!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne treba ti nista.
    stapni mikser ti treba u kuhinji jer je to najbolji mali kucanski aparat

zlicica, ako neces onu za kavu, imas plasticnih djecjih, a ima i onaj set od 3 levela za uciti djecu jesti zlicom.

vodu sam davala iz case za rakiju- em je mala em je debela.
    kasnije je naucila sama drzati pa je pila iz manje case ili salice s 2 drske (recimo jogurt).

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

nista, tj. nista sto vec nemas u kuci. vilicom gnjecis, zlicicu imas neku malu sigurno, a svejedno ce ti biti zgodnije prstima da mu/joj das zalogaj

za cerku sam imala silikonske zlicice, pa plasticne koje mijenjaju boju ako je hrana pretopla, pa plasticne obicne sa zakrivljenom drskom... jednako je odbijala sve. stapni takodje nula bodova, tek kad je bila u stanju sama da izmulja komad mrkve u ustima pocela je nesto jesti. imali smo i neke zdjelice sa vakumom na dnu da se ne prevrcu-nije joj smetalo da prstima vadi hranu i baca na pod.

za sina koji je rodjen skoro cetiri godine kasnije, nisam se ni sjetila da sve to imam spremljeno u jednoj ladici. uzela obicnu malu zlicu i to je to. vodu iz pocetka na zlicu, kasnije casa ili boca sa sportskim cepom ako su napolju. trebalo je par dana da se naviknu

doduse moja djeca su odbijaci dohrane i vjeciti strajkaci gladju, mozda otud ovaj moj nedostatak entuzijazma za kupovinu opreme

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

al sporo pisem a taman sam htjela dodati da sam na ovom forumu procitala da je neko davao vodu iz case za rakiju, i super je ideja, al moji piju hektolitre vode pa im je stalno trebalo dopunjavati

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Imam jedan štapni, ali je problem što trenutno živim u dvije kuhinje i bome mi se ne da to furat naprijed, nazad. Ok, evo mi poklona za Novu godinu , mm ionako njurga da nam treba novi.

Žlica za kavu - misliš na malu, metalnu ili one male plastične po kafićima? Taj set ima za kupiti u npr. DM-u ili Mulleru ili moram u neki baby shop?

Hahaha, kad ti dijete dovoljno odraste pa tu i tamo oplate po žesticama pa sve nekako ima feeling da joj je to neki deja vu . Znači, ti si praktički sve odradila sa staklom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •