Stranica 12 od 182 PrviPrvi ... 210111213142262112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

puntica
    znam i sve mi je jasno mučio me samo taj znak da kad joj je zlo da je dosta hvala i tebi :D

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne radi pretraznik, a vazno mi

smijem li davati djetetu sojine medaljone? Je li to dobro za nju? Pitam zbog estorgena. Ima 18 mj

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Soja je odlična za izbjegavanje. Rijetko koja štetna namirnica dosegne tako glorificirani status kao soja. Izbjegavati.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Neće nego kruške, buču i jabuke, u kombinaciji riža, palenta, proso!
    Sad ima 10.5 mj, krenuli s dohranom par dana prije 6mj. Jela je kuhanu mrkvu, korabicu, ribu, brokulu, sve jako rado, pravi mali izjelica i unazad par tjedana jedno po jedno odbija osim ovih gore. Pljuje radi gadljive face, nacera se kao da će povratiti, gura žličicu, baca zdjelicu! Meso ne voli od početka, svako malo probamo ali neće, neki dan sam joj ponudila pileće juhe- nakon jednog gutljaja ispovraćala dušu. Ok, nek bude vegetarijanac, ali meni se čini da odbija sve što nije slatko.
    Jeste li imali takve faze (ako je faza :? )? Ima li smisla da joj podvaljujem npr mrkvu sa jabukom pa postupno smanjujem jabuku? Meni to ne zvuči baš fer ni ok ali mi ne pada drugo na pamet. Ne bi da stvara (olitiga zadrži ) naviku jedenja samo slatkog.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Soja je odlična za izbjegavanje. Rijetko koja štetna namirnica dosegne tako glorificirani status kao soja. Izbjegavati.
    zasto?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo je vrlo skraćen popis problema:
    http://riversidechiropractic.com/unhealthy%20soy.htm

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ulovih te na forumu Davor

A da nam probaš odgovoriti na pitanjce na temu Što uz-na kruh, razlika između ABC sira i Dukata? Pllliiissss, ako znaš

Ispričavam se što sam van ove teme

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na to pitanje ti ne mogu odgovoriti jer - ne trošim Dukatove proizvode - izostala ljubav. (OK, osim "mlijeka velebitskih pašnjaka" koje radi zadarska mljekara i šlaga kojeg rade Švabe.)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja curka će za par dana 11 mjeseci i neki dan mi je s tanjura vještim mačjim pokretom 'maznula' šnitu ementalera i strpala ju u usta dok se još nisam uspjela ni oporaviti od čuđenja kojom brzinom je to uspjela izvesti. Vidno je uživala u istoj, smijuljila se, trgala si komadiće i trpala ih u usta nevještim pincetnim hvatom - pustila sam je da pojede koliko želi, bilo mi žao uzimati joj iz ruku i tjerati joj suze na oči. Pojela je čitavu i tražila još.

I sad se pitam, kada je uopće uputno početi djetetu davati sireve tipa ementaler, gouda, trapist...?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zreli sirevi su jako slani i obiluju aminima - nisu baš neko cvijeće.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eh, slutila sam da je nešto takvo u igri...
    Hvala, Davore.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

molim vas, cura ce za 10 ak dana 6 mjeseci pa ce mo poceti sa dohranom. mame na drugome forumu su napisale da nakon sto se djetetu da kasica, koliko hoce da se nakon toga mora napiti vode po mogucnosti iz case ???? ja sam skuzila da nakon kasice ako je jos gladno dam joj da doji? hvala

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nakon obroka ponudi običnu vodu iz čaše i to je to. Ovo sa dojenjem vrijedi samo za same početke dohrane, kad se beba ne može najesti do sita od 1-2 žličice.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zavisi koliko ti je do dojenja stalo, nama je uvijek bilo primarno pa je redoslijed bio cica-hrana-voda. Taj je omer bio u početku u korist cice, kasnije se smanjivao u korist hrane.
    Zapravo me smirivalo to da znam da će se najesti mlijeka iz cice kada sam strepila da nije dovoljno krute (gnječene, miksane) hrane pojela.
    Dakle, prvo cica, nakon sat, dva - voće, žitarice ili što već, nakon toga voda, ako i koliko želi. Tako je bilo kod nas.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dodala bih da se nismo držali preporuka pedijatrice i većine okoline da se obrok cice zamijeni obrokom krute hrane, bar ne u početku.
    Zapravo, kada bolje razmislim, niti danas nema te stroge podjele, uvijek je nekakva kombinacija hrane, cice i vode u raznim omjerima.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

iskreno bitno mi je, ali kako idem raditi (ponovno) za koji tjedan, dva, zanima je jer ne znam kako to organizirati... traziti cu barem stanku za dojenje, ali ne znam da li ce mi htjeti dati...
    pa sam mislila da jede prije nego li podem raditi, pa da papa oko 10 cicu preko pauze, pa onda oko podne da joj tata da kasicu (plus da se izdojim, pa ako hoce jos :/ )

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim da ti je plan idealan i, nadam se, što se firme tiče, izvediv!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Mislim da ti je plan idealan i, nadam se, što se firme tiče, izvediv!
    hvala, a viditi ce mo jos... uglavnom prvi put je islo, ali sada je druga jedinica u diru pa ce mo viditi... drzite fige

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

našla sam da se špinat po tablicama daje s 11-12 mj.
    odnosi li se to i na svježe ubrani (blanširani-zaleđeni) ili se takav može dati i ranije...........ili se drukčiji ni ne smije davati :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Špinat je "bogat" oksalatnom kiselinom, što nije baš sjajno za bubrege. Slobodno se drži preporuke u tablici i ne pretjeruj.
    Više detalja: http://growingtaste.com/oxalicacid.shtml

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo jos jedna nedoumica, za 6 dana ce curi biti 6 mjeseci i trebali bi kreniti sa dohranom... ja bi najradije da sacekamo jos pola mjeseca, ali doktorica nam je jos na prosloj kontroli rekla da sa 5 mjeseci krenemo sa nadohranom jer je zadnja dva mjeseca malo dobila na tezini, jedan mjesec 300 g a prosli 470g, i sada ima 6670g, 73 cm, a rodena je sa 3500 i 51cm...inace ona je extra ziva baca nogice, odguruje se i poskakuje na rukama da je i doktorica rekla da potrosi 800 posto

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako je dojena to je prema tablicama dovoljno za dojence. ja sam čekala oko 6,5mjeseci.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

danas sam skužila da već neko vrijeme nisam ništa novo uvela lovri u prehranu. jednostavno je ovo šljakalo a u jednom su se trenutku alergije na hranu (ono što sam ja pojela) pojačale pa sam odustala od eksperimenata..

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo razmisljam zadnjih dana... koliko je zeljezo iz namirnica koje dajemo djeci iskoristivo dok ga ne uparimo s nekom namirnicom bogatom C vitaminom?
    Mislim, lako ce mi biti za godinu dana kad bude sve smio jesti, ali sad bas razmisljam koliko on od toga moze iskoristiti u kombinacijama koje mu dajemo.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Malo razmisljam zadnjih dana... koliko je zeljezo iz namirnica koje dajemo djeci iskoristivo dok ga ne uparimo s nekom namirnicom bogatom C vitaminom?
    Mislim, lako ce mi biti za godinu dana kad bude sve smio jesti, ali sad bas razmisljam koliko on od toga moze iskoristiti u kombinacijama koje mu dajemo.
    nije baš iskoristivo... :/

koliko sam čitala, mislim da je najbolje iskoristivo željezo iz povrća ono iz brokule (ona sadrži i vitamin c). i, čini mi se, iz prosa (ali nisam sigurna, znam da ima puno željeza ali ne znam koliko je iskoristivo bez c vitamina :/ )

djeci se mogu dosta rano davati borovnice (negdje sa 9 ili 10 mjeseci, ako se dobro sjećam) a one su odlične za željezo (a imaju i c vit).

u zadnje vrijeme sve češće čitam da se djeci smiju davati namirnice s c vitaminom i prije navršene godine dana. to se odnosi prvenstveno na agrume, tj. na sok od tih istih (iscjediti par kapi limuna na, npr. meso, ili par kapi naranče u npr. proso). to navodno daje c vitamina (bar malo) a ne stvara kiselinu. ja nisam probala...samo prenosim pročitano.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa
    ako je dojena to je prema tablicama dovoljno za dojence. ja sam čekala oko 6,5mjeseci.
    :D
    Postao/la ana01 dana 09 tra 2009, 20:34

danas smo isli 85 km daleko do trgovine bio i bio... ajme razocaranja... tikve naborane, stare, skupe...
    jabuke 30kn kg...
    mrkvice nema....
    kombu alga 30kn malo pakiranje(ali moze trajati)
    etericno uljecajevca, nekoliko ml 56kn (u dm 18 ml 20 kn)
    ...na kraju kupili samo nekoliko kasica po 13 kn komad ali su velike tako da ce mo ih sigurno baciti jer ih nece uspiti pojesti...
    bas mi je zao, razocarala se, puno je skupo, ali nije bilo nesto ponude...

odlucila sam, buduci da nema jos namirnica, u kasice ove gotove od jabuke jos malo naribati jabukice da joj nije sve samljeveno i zitarice dok ne dode voce i povrce..

frida editirala ime proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

maleni mi ima skoro godinu dana, ali nisam mu još davala ciklu. jednostavno nije došla na red. sad me zanima kako da je napravim i s čim je kombinirate da vam je bebe jedu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    maleni mi ima skoro godinu dana, ali nisam mu još davala ciklu. jednostavno nije došla na red. sad me zanima kako da je napravim i s čim je kombinirate da vam je bebe jedu.
    moja teta čuvalica daje malome negdje od njegovih 9mjeseci domaći sok od cikle i jabuke

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anna01 prvotno napisa
    :D
    Postao/la ana01 dana 09 tra 2009, 20:34

danas smo isli 85 km daleko do trgovine bio i bio... ajme razocaranja... tikve naborane, stare, skupe...
    jabuke 30kn kg...
    mrkvice nema....
    kombu alga 30kn malo pakiranje(ali moze trajati)
    etericno uljecajevca, nekoliko ml 56kn (u dm 18 ml 20 kn)
    ...na kraju kupili samo nekoliko kasica ***** 13 kn komad ali su velike tako da ce mo ih sigurno baciti jer ih nece uspiti pojesti...
    bas mi je zao, razocarala se, puno je skupo, ali nije bilo nesto ponude...

odlucila sam, buduci da nema jos namirnica, u kasice ove gotove od jabuke jos malo naribati jabukice da joj nije sve samljeveno i zitarice dok ne dode voce i povrce..
    Malo sam off od dohrane, nego to et .ulje čajevca 18 l/20 kn vjerovatno nije 100 % čisto eterično ulje čajevca.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pitam se zašto tako misliš :?

Ako piše "eterično ulje" onda bi trebalo biti čisto. Za razliku od "mirisnog ulja" jagode, banane i sličnih patvorina.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako piše "eterično ulje" onda bi trebalo biti čisto. Za razliku od "mirisnog ulja" jagode, banane i sličnih patvorina.[/quote]

ispravak ima 30 ml i pise otraga ulje australskog cajevca 30 ml, vec stoljecima se ulje australskog cajevca koristi kao vazno etericno ulje medu aboridinima.dovbiveno je parnim destiliranjem,. sastojci 100 ulje cajevca. malo sam of ali evo informacija

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Trebalo bi biti, možda i nisam u pravu što se konkretno tiče ovog dm-ovog, ali meni taj natpis "eterično ulje" znači kao i sok u tetrapaku na kojem piše "100% sok naranče bez šećera" a sastav ubibože! Jesam malo skeptik po prirodi , ali nekako se vodim za ovim http://www.etericnaulja.net/etericna...kvalitete.html
    i sumnjivo mi je da je ista stvar 10ml za 50-ak kn , a drugi 30ml za 20 :/ .

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa
    Trebalo bi biti, možda i nisam u pravu što se konkretno tiče ovog dm-ovog, ali meni taj natpis "eterično ulje" znači kao i sok u tetrapaku na kojem piše "100% sok naranče bez šećera" a sastav ubibože! Jesam malo skeptik po prirodi , ali nekako se vodim za ovim http://www.etericnaulja.net/etericna...kvalitete.html
    i sumnjivo mi je da je ista stvar 10ml za 50-ak kn , a drugi 30ml za 20 :/ .
    necu ulaziti u to koje je etericno ulje doista etericno, ali cinjenica je da je u bio&bio sve skuplje nego drugdje, pa lako moguce da je i to jedini razlog. nije cijena uvijek garancija kvalitete. na zalost

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovo je "Pričajmo dohrani", o eteričnim uljima možete na podforumu "Nekonvencionalna medicina". Hvala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i tak ja pričam kako mi je pedijatrica rekla da ćemo s 4 mj krenuti s dohranom i da mi je to rano a moj tata će: ajd ne kenjaj, ti si s 4 mjeseca mazala domaće kravlje mlijeko s petit keksima i šta ti je? ništa ti nije

stvarno nije, nikad bolesna(rijetko me i gripa zahvati) nikad nikakva alergija, čak ni vodene kozice nisam imala iako sam im bila izložena :D

nikad kao sad nisam slušala toliko suprotnih mišljenja...pa ti budi pametan :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne treba biti posebno pametan za trovati dijete preranom dohranom.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lusilu prvotno napisa
    i tak ja pričam kako mi je pedijatrica rekla da ćemo s 4 mj krenuti s dohranom i da mi je to rano a moj tata će: ajd ne kenjaj, ti si s 4 mjeseca mazala domaće kravlje mlijeko s petit keksima i šta ti je? ništa ti nije

stvarno nije, nikad bolesna(rijetko me i gripa zahvati) nikad nikakva alergija, čak ni vodene kozice nisam imala iako sam im bila izložena :D

nikad kao sad nisam slušala toliko suprotnih mišljenja...pa ti budi pametan :?
    Samo bih ti rekla da danasnja i ondasnja hrana, zrak, voda nisu isti. Tj. danas je sve puno zagadjenije. I ako se dijete lijepo i normalno razvija-cemu zurba? Cijeli ce zivot jesti krutu hranu. Tih par mjeseci nece mu nedostajati a moze mu puno naskoditi

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    ...danas je sve puno zagadjenije...
    S ovim dijelom se ne slažem. U međuvremenu se pojavila svijest o potrebi za zdravom hranom i nekoliko ideja koje opisuju što je to uopće. Tako smo postali svjesni da postoji nezdrava hrana i počeli smo ju prepoznavati, ali samo zato što to sada uviđamo ne znači da je situacija lošija nego prije.
    Recimo, prije 20 godina je bilo skoro nemoguće hraniti se vegetarijanski po zimi: bilo je samo kupusa, krumpira i poneka mrkva.
    Prije 30 godina vozilo se na benzin obogaćen olovom. Takav je bio i zrak.
    Prije 40 godina se špricalo DDT-om
    Prije 50 godina se nagovorilo žene da prestanu dojiti
    Prije 60 godina se djecu trovalo konjskim dozama streptomicina pa ih je puno izgubilo sluh
    ...
    Tu je još i azbest, sumpor, cement...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, i sve je to ostavilo dugotrajne posljedice...a sto se tice zdrave hrane...ona je za mene vise "modni hit" nego prava istina

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lusilu prvotno napisa
    šta ti je? ništa ti nije
    Ima nas puno kojima je nešto, posebno što se tiče alergija. MM i ja pazimo na prehranu baš zato jer ne bih htjeli da mala ima bilo kaj od toga kaj mi imamo, od probavnih problema i alergija, do reakcija dišnih puteva, atopijskog dermatitisa itd.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ili recimo policisticni jajnici kod mene

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ej cure, ne znam jel je bilo a mene totalno pere glavobolja ovih dana da bih sjedila dugo i tražćila odgovor. da li je bilo, znate li- kad se smiju šparoge i to one divlje?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ej cure, ne znam jel je bilo a mene totalno pere glavobolja ovih dana da bih sjedila dugo i tražćila odgovor. da li je bilo, znate li- kad se smiju šparoge i to one divlje?
    ja sam to isto pitala, ali izgleda na nitko ne zna tocno , pretpostavljaju da ne prije godine i pol, jer su jak diuretik...ali tocno mi nije nitko odgovorio...

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ajoj, nije me bilo mjesec dana, u fazi smo puzanja i rasta zuba pa muku mučimo. Više ništa ne miksamo, papa sve žlicom i gnječeno, a idući je mjesec Lara naručena na Srebrnjak da se vidi da nije alergična kao ja na jaja, apricot vidjela ja tvoju tortu mrak je i ja ću pokušati slično za larin ročkaš uskoro pa ćemo se preseliti nakon 06.05. u skupinu od 1. godine nadalje a ja nisam još ni pohvatala sve ovo do prve godine pa mi teško pada ovo drugo nadalje.
    Bome naša curka raste, napreduje, neće jesti bulgar, amaranth, al joj skuham jabuku i u njoj suhu marelicu i smokvu i stavim joj keks i to papa. Probala sam kuhati joj tikvicu, mrkvu i krumpir al neće pa stavim unutra malo rezanaca bez jaja i kruha domaćeg pa pojede mljac.
    Obožava pečenu piletinu a kuhanu neće ni liznuti.
    Dobro napreduje, zdrava je, šetamo konačno je i kod nas u Lici sunce. Jedva čekamo sezonu ostalog voća jer ovako samo papa jabuku, krušku, naranču. Voli jesti amprig juhu sa kruhom, žvače koru od kruha to joj je ko desert, juhu kuham unutra stavim piletinu ili puretinu i povrće i malo rezanaca i papa sve zgnječeno.
    Dobra je da ju pohvalim, i puže zato se ja ne javljam duuugo na forum jer ju stalno lovim po stanu
    pusa mame od nas

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sonata
    samo osvrt na tvoj post
    Ja sam bila hranjena na isti način ko i ti meni moj tata kaže pa kaj ćeš dojiti do godine a ja njemu hoću i duže do kolko god budem imala mlijeka.
    Samo ja njoj dajem kekse sa voćem a mliječni obrok cica, ne znam jel ti dojiš.
    Mene zbunjuje mliječni obrok jer bi Lari dala nešto sa mlijekom a ne mogu se izdojiti jer neide ni ručno ni sa izdajalicom a kad Lara sisa ide, a dala bi joj neku hranu sa mlijekom a kad ne mogu onda radimo kako sam napisala.

Vi druge mame, znate li, mi koje dojimo smijemo li davati kravlje mlijeko kakvo ( razrijeđeno ili koji %), npr. kad kuham puding ili neko drugo jelo mliječno, pa vas molim odgovor i od koje dobi smijem?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sonata
    znam da je post napisala lucilu al sam se nadovezala na riječi koje si kopirala tako da ne bi bilo zabune s obje strane

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    mi koje dojimo smijemo li davati kravlje mlijeko kakvo ( razrijeđeno ili koji %), npr. kad kuham puding ili neko drugo jelo mliječno, pa vas molim odgovor i od koje dobi smijem?
    Da u smislu dohrane, isključivo punomasno, preporučuje se od godinu dana, jogurt može i nešto ranije.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sonata
    samo osvrt na tvoj post
    Ja sam bila hranjena na isti način ko i ti meni moj tata kaže pa kaj ćeš dojiti do godine a ja njemu hoću i duže do kolko god budem imala mlijeka.
    Samo ja njoj dajem kekse sa voćem a mliječni obrok cica, ne znam jel ti dojiš.
    Mene zbunjuje mliječni obrok jer bi Lari dala nešto sa mlijekom a ne mogu se izdojiti jer neide ni ručno ni sa izdajalicom a kad Lara sisa ide, a dala bi joj neku hranu sa mlijekom a kad ne mogu onda radimo kako sam napisala.
    Mi nazalost nismo uspjeli s dojenjem iz raznoraznih razloga no to nije topic ove teme. Ne znam zasto se opterecujes tim mlijecnim obrokom. Koliko ja znam sve mame koje doje kazu da je to dovoljno i ove ostale obroke kuhaju na vodi-ako se ne mogu izdojiti. Sigurno tvoja beba sebi uzme mlijeka koliko joj je potrebno Jer ipak je njima mlijeko glavno a kruta hrana DOhrana. Kada jednom prijedje potpuno na kravlje mlijeko-pravit ces joj mlijecne obroke koliko god hoces

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    mi koje dojimo smijemo li davati kravlje mlijeko kakvo ( razrijeđeno ili koji %), npr. kad kuham puding ili neko drugo jelo mliječno, pa vas molim odgovor i od koje dobi smijem?
    Da u smislu dohrane, isključivo punomasno, preporučuje se od godinu dana, jogurt može i nešto ranije.
    prije 3 dana sam srela jednu mamu iz bih-a..pedica je ubjedila da dohranjuje od 4 mjeseca....i da prestane dojiti...rekla joj da mu daje svega, jer nema ogrnicenja..mali ima 9 mjeseci, jede smoki, i i pije dukatovo2,8% sa kras expresom..... :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •