onda mi trebaju dvije vecere, bubu ne ljubi povrće, a mala voli sve osim jogurta, a rižu izbjegavam zbog probave, a proso dam za doručak, ma baš mi večera šteka
onda mi trebaju dvije vecere, bubu ne ljubi povrće, a mala voli sve osim jogurta, a rižu izbjegavam zbog probave, a proso dam za doručak, ma baš mi večera šteka
jel netko zna tocan omjer kako skuhati palentu onako srednje gustoce?
ja ju uvijek kuham od oka a sad mi treba tocno kolicinski za muza koji ce tu i tamo morati nesto skuhati maloj
šalica palente na četiri šalice vode
za četvoro odraslih doručak![]()
ja sam povecala na 3dcl i 3 zlice jel mi toliko mala pojede
bitan mi je bio omjer,spasila si me da ja ne mjerim i isprobavam
Dala sam malenom malo žumanjka i istovremeno se osuo po pelenskom području onako krupnjije crveno ne sitno i prestala sam sa žumanjkom.
To je bilo prije tjedan dana a osip je još uvijek prisutan.
Kako da znam je li riječ o osipu ili alergijskoj reakciji?
Sad mu već dva dana dajem rajčicu(termički obrađenu) kao novu namirnicu i na nadlaktici ima od danas malo prištića, jel to isto reakcija?
Ja sam isto to mislila za zobene, pa za ribu, pa jagode (ja sam ih jela) i isto osip nije prolazio (ni na guzi niti po prsima, čak se pojačao). Na kraju je prošlo i opet sam dala zobene i ribu, a i ja sam jela jagode, i sve ok. Ne znam što bih ti rekla, kad sam pedici pokazal to crvenilo oko čmara rekla je da to nije ništa.
Inače, uzela sam plećku od janjetine, nit je lud za njom niti je odbija, ovisi s čim mu je dam. Maco kako ti to kuhaš? U komadu, na komadiće? Zajedno s mesom za ostale pa naknadno odraslima posoliti?
I koliko dugo se kuha griz od pira, dok se ne zgusne kao ovaj instant pšenični ili duže?
Kuhala sam janjetinu za nas pa sam mu odvojila prije nego sam posolila.
Sad zadnje sam kupila cijelo domace jagnje pa ga je dragi raskomadao tako da je cijeli vrat i leda nasjekao na manje komade samo za njega. Njih sam zamrznula.
hvala giuseppe na omjeru i meni ta palenta uvijek ispadne rijetka, kako je inače nikad nisam kuhala za sebe jer je ne volim tako ne znam valjda pogoditi pravi omjer
tnx vikki, ma čini mi se da se kao malo povlači iako je još dosta crveno
Posljednje uređivanje od saf : 30.05.2014. at 09:57
Ide jedno ludo pitanje: postoji li za kupiti zaštitno odijelo za hranjenje? Nakon svakog obroka moram je cijelu presvlačiti (baby led weaning), hrane onda bude i na presvlačilici
, treba mi neko radn(ičk)o odijelo, da nakon hranjenja skinem samo to, a odjeća suha i čista
.
Na ovo misliš? http://www.babybjorn.it/prodotti/cuc...o/grembiulino/
mi imamo ove iz ikee,ali ne pokrije skroz noge
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70179754/
Bilo bi idealno da je baš tuta, onako, s hlačicama, to mi se onda čini 100%-tna zaštita, ali izgleda dovoljno dugačko pa ću nekako fiksirati oko nogu (pretpostavljam da će ona to povlačiti i trpati u usta). Sve je bolje nego trenutna situacija, barbajol, krpa preko nogu, rukavi puni hrane iako su zavrnuti, ruke pune kaše obriše o hlačice
... jučer je mm rekao da bi ju bilo najlakše obučenu baciti u bazen, a kontam da misli da se tako zakelji samo kad je on hrani/nadgleda
.
Nama je to iz ikee skroz ok... A za tih 3 eur dobiješ 2 kom (crveni i plavi)![]()
A kako se vi dočepate tih austrijskih? U Italiji su po 7 eura?! Da li vam propuštaju vodu? Pročitala sam da se neki na to žale, da ispod ili preko moraju svejedno staviti nepropusni barbajol.
Kako je (naj)bolje uvesti pomidor u dohranu? Skuhan, sirov? S kožicom, bez?
Mi imamo.domaći pa smo kuhani i bez kozice za početak, sok jasno. Sa oko10 mj
Sto se hranjenja tiče meni je drai onaj plastični hvatac hrane stonide oko vrata pa još neka krpica ispod, a kada možemo jedemo vani i sa sto manje pomagala mi je jednostavnije. Poslije samo pometem.
Ja sam na maslinovom popirjala komadiće paradajza (oguljenog) i to mu dala sa pireom ili žgancima, jako voli.
Neki dan sam tak prodinstala naribanu mrkvu, komadiće paradajza i naribanu tikvicu-bebi sataraš![]()
ja ne bih dinstala djeci mlađoj od godinu dana
ok, ja ne bih ni starijoj
rajčicu sam uvela u juhi/varivu
komadiće raznog povrća, skuham, zagustim palentom ili rižom, ili nekom drugom žitaricom i imam kompletan varivo - obrok
ali su brzo počinjali jesti kao jabuku
bez ikakvog guljenja kožice
pa zato što to inače nije baš nešto
ulje koje se zagrijava nikada nije dobro
uostalom, zašto ne lešo![]()
Ma ok... Ja za sada radim sve na lešo no sigurno ću nekad i dinstati... Jedino mi nije palo na pamet zašto ne... Vjerojatno jer uvijek stavim baš jako malo ulja![]()
Hvala od
!!! Preporođena sam! Nakon pročitanih recenzija zaključila sam da nisam dovoljno bogata da kupujem jeftino (neki propuštaju vodu, neki imaju preširoke rukave, neki preširok vrat...), nabavila sam BabyBjorn i vrijedi svake lipe! Još uvijek sam u nevjerici, skinem kuticu, a roba čista i suha
. U svakom slučaju prezadovoljna i zahvalna na preporuci.
Bjelanjak do prvog rodjendana? Isto se daje po malo kao zutanjak?
zar je moja jedina koja sjedi u hranilici gola (tetra ispod guze da nije na goloj plastici) i zatim je stavim u kadu i isperem? blaženo ljeto
tako usput operemo prljava puzeća koljena, masne ili ljepljive ruke i isperemo guzu
Ma meni je to sve gnjavaza i kompliciranje. Najlakse mi je pomiriti se sa cinjenicom da je dohrana najprljaviji dio odrastanja i da se u tom periodu pozdravim sa cistom kucom.
A nije da mi ne ide na zivce. I prljava hranilica i prljavi pod i unistena lijepa robica i on vjecito masan, prljav i smrdljiv, koliko god ga kupala.
ja to ne kužim
pa što ta djeca rade da je cijela kuća prljava?
ono, može biti prljav pod po 1 metar u radijusu
to se obriše za 15 sekundi, dijete se presvuče i...
Apri, pliz, kad ide bjelanjak? Prije cijepljenja s godinu dana?
N. skidam donji dio odjeće samo kad jede palentu, jer hranu voli razmazivati po koljenima, a ona zrnca se stvarno znaju uvuć gdje ne treba...inače se po kući i njoj da primjetiti kada je jela
...i ne, ne smeta mi
...
Kada jede nesto mrvljivo tipa kruh ili palentu, e pa toga nema gdje nema. Jos ako zavrsi sa jelom prije nas i postane nestrpljiv i moram ga pustiti da puze - gotovo je, ode po cijeloj kuci.
A tek kad nadjem ostatke hrane u peleni, zalijepljeno po pisi - e pa kako tamo dospije?! Neka mi netko objasni jer dijete na sebi ima pelenu, bodi i jos robicu preko, jednodijelnu ili dvodijelnu.
I ne da mi se cistiti pod triput dnevno, a jos manje presvlaciti ga non stop, itd. Meni je to Sizifov posao.
Nešto me muči pa me zanima kako vi gledate na to,
naime mali mi za mj. dana puni godinu, a za cca 2 i pol kreće u jaslice. Ja pazim kaj jede, još uvijek su to nezačinjeni obroci, jednostavne 2-3 stvari skuhane zajedno i voila......obrok.
I onda vrtić. Morat će tamo jesti a njihova kuhinja je ista za sve
pitanje je da li će mu svi ti okusi bit previše, da li da mu malo začinjavam hranu i kaj je sa namirnicama koje još nismo uveli u prehranu?
Raspitaj se u vrticu kakav meni imaju pa se lagano nakon godine dana kreni prilagodavati..
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk