Stranica 15 od 182 PrviPrvi ... 513141516172565115 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobrodosla! Ja kupim jabuke iz eko uzgoja - znam da su proslogodisnje i da u njima bas vise i nema vitamina, ali bar nisu pune pesticida. Svejedno koru ogulim. A sto se tice okusa - eksperimentiraj! Ja sam pocela sa zlatnim delisesom jer su najsladje, ali se uspostavilo da moj decko preferira kiselije jabuke .

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozdrav svima!
    Nova sam forumašica iako vas čitam već jako dugo. Zanima me jedna stvar. Kako vaša djeca pokažu da im je dosta jela tj.da su siti?
    Imam sina od 11 mj. S dohranom smo počeli sa 6 mj. i ja još uvijek ne znam kada je njemu dosta. U početku sam mu davala par žličica čisto da upozna ukus i od prvog dana on se ljutio kada sam prekidala hranjenje.
    Tako je i dan danas nakon 5 mj. dohrane. Kako nam je dohrana napredovala tako sam ja povećavala količinu obroka. Ne želim šopati dijete, ali koliko bi količinski trebao otprilike pojesti? Sa 6 mj. je imao 9600 g, sada sigurno ima oko 11kg.
    Oprostite na podužem postu, ali se nadam se da će mi bar netko malo pomoći. Hvala!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Secam se mog D.-isto nije stavljao do znanja kada mu je dosta,ali se dogadjalo da papa,sve njam-njam,a onda u jednom trenu kaze "grc"i sve povrati-po sebi,meni,zidu,stolici....
    Tvoj makar ne povraca,a bebe bi trebale imati zdrav apetit i znati koliko im treba....
    Ne znam sta bih rekla...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Recimo L. isto cesto pojede sve iz zdjelice i doima se kao da bi mogla jos Ako je poslije dobro raspolozena i vesela, znam da nije gladna. Ali nekad, kad mi se omakne da napravim hrpetinu, onda u nekom trenutku pocne gledati okolo, pa se saginje i pokusava nesto dohvatiti, ili pocne gurati jezikom van ili onako kao da ce povracati. Onda stanem i to je to. Ako on tebi nicime ne pokazuje da mu je dosta, onda ti sama moras procijeniti i vidjeti po njegovom kasnijem ponasanju-recimo nakon 10-15 minuta je li zadovoljan i raspolozen.

Cisto za usporedbu-jer su nam bebe isto stare-ona pojede cijelu korabicu i 4 zlicice rize, prosa ili palente malo vise jer to obozava. Ili ako ima meso, povrce, zitarica onda 2-3 zlicice zitarica, komad mesa velicine njezine rasirene sakice i pola korabice, tikvice ili vec cega.

Nadam se da sam malo pomogla

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maltese prvotno napisa
    Pozdrav svima!
    Nova sam forumašica iako vas čitam već jako dugo. Zanima me jedna stvar. Kako vaša djeca pokažu da im je dosta jela tj.da su siti?
    Imam sina od 11 mj. S dohranom smo počeli sa 6 mj. i ja još uvijek ne znam kada je njemu dosta. U početku sam mu davala par žličica čisto da upozna ukus i od prvog dana on se ljutio kada sam prekidala hranjenje.
    Tako je i dan danas nakon 5 mj. dohrane. Kako nam je dohrana napredovala tako sam ja povećavala količinu obroka. Ne želim šopati dijete, ali koliko bi količinski trebao otprilike pojesti? Sa 6 mj. je imao 9600 g, sada sigurno ima oko 11kg.
    Oprostite na podužem postu, ali se nadam se da će mi bar netko malo pomoći. Hvala!
    djeca su nam razlike par dana
    moj jako puno jede, ja to pripisujem tome što se rodio mali pa ima dobar nagon za preživljavanje
    jedan uobičajen obrok mu je količina kašice koja stane u moj veliki tanjur. ne baš do vrha pun ali poprilično je toga. kada neće više jesti zatvori usta i odmiče glavu od žlice
    a nekad opet malo pojede, ovisi, ali češće smo na obžderavanju
    (i zato kaka dva puta na dan )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moje dijete okrene glavu, stisne usnice i to je to (tako je bilo prvih 5 mjeseci dok nije naučio i reći)
    u zadnje vrijeme kaže "bljaaaa" ili "njeeee"

ja sam prilično rigidna u mišljenju da se djeca ne trebaju pretrpavati. to se kosi sa razmišljanjima o kompetenciji djeteta, ali vjerojatno postoje djeca (kao i odrasli) koji jednostavno ne znaju stati.
    pa bih ja to "odredila" ovako:
    veličina želuca je kao veličina stisnute šake.
    ne bih prelazila tu količinu.

ali, to sam ja

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja sam prilično rigidna u mišljenju da se djeca ne trebaju pretrpavati. to se kosi sa razmišljanjima o kompetenciji djeteta, ali vjerojatno postoje djeca (kao i odrasli) koji jednostavno ne znaju stati
    vidiš....ne znam, misliš da ne znaju stati..moguće, ali ja nikada nisam vidjela da ima neki problem sa velikom količinom hrani, tipa grčevi, povraćanje
    (ako je na mene, onda je to stvarno realno da ne zna stati )

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, hvala na odgovorima.Vidim da je stvarno kod svakog djeteta drugačije.Mene je isto kao i svaku mamu bilo strah dohrane, ali on je do sada svaku namirnicu dobro prihvatio.Sve mu se sviđa, bilo slatko,bilo kiselo. Samo me malo ta neumjerenost plaši.
    Zadnjih 20-tak dana ga više niti ne hranim jer se ljuti, pa jede sam. Tolikom brzinom trpa u sebe kao da je od gladi utekao.Pr. jutros je pojeo jabuku (jonagold-one su malo veće), šljivu, 2 žlice zobenih pahuljica i još je tražio pa sam mu dala pola banane i tek je onda bio zadovoljan.
    On inače ima oko 11 kg, ali uopće nije debeljuškast.Cijeli dan je u pokretu, puže, diže se uz namještaj, pa valjda tu ispuca sve kalorije.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trebam pomoć

Koliko dugo kuhate povrće?
    Mi smo krenuli sa tikvicom, to nam je prvo povrće, kada kuham za sebe, onda ju stavim u kipuću vodu i proključam cca 3 minute.

Koliko dugo treba za bebu od 6,5 mjeseci.
    Koliko dugo se kuha mrkvica?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Borka-ja vecinu povrca kuham na pari i za nas i za bebu od pocetka njezine dohrane-znaci od 6 mjeseci starosti. Tikvice budu brzo mekane-za desetak minuta, mozda i prije a mrkvi treba malo duze-15-20min ali probam vilicom pa sama osjetim. Meni je ukusnije kad kuham na pari, nekako mi ostane bolji, prirodniji okus. Uvijek gledam da bude onoliko mekano da lagano mogu zgnjeciti jer nista ne miksam

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Borka-ja vecinu povrca kuham na pari i za nas i za bebu od pocetka njezine dohrane-znaci od 6 mjeseci starosti. Tikvice budu brzo mekane-za desetak minuta, mozda i prije a mrkvi treba malo duze-15-20min ali probam vilicom pa sama osjetim. Meni je ukusnije kad kuham na pari, nekako mi ostane bolji, prirodniji okus. Uvijek gledam da bude onoliko mekano da lagano mogu zgnjeciti jer nista ne miksam
    i ja isto povrće uvijek kuham na pari...ali tikvice mi budu kuhane za max 5 minuta. mrkva 10ak :/

valjda ovisi o tome kako tko voli, i što netko smatra kuhanim 8)

poanta je da ja bebu možeš kuhati isto kao i za sebe...tj. jednako dugo

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja za bebu kuham malo duze nego sebi ali i volim mekanije. MM recimo voli manje kuhanu mrkvu u juhi a ja vise kuhanu.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sonata, Putnica hvala na odogovoru.

A kako kuhate na pari? Imate li neko posebno posuđe, ili samo stavite lonac, u njega vodu i povrće gore npr cjedilo?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imam od zeptera neki dio koji je rupicast i ustvari je ribez koji se stavi na posudu i onda to samo pokrijem poklopcem. Ali mozes i ovako kako si napisala-bitno da se pari

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja imam taj od zeptera ali nikad s njim ne kuham. nekako mi se čini da je preplitak :/ (stvarno ga nisam isprobala, evo ga stoji nov novcat, tako da nisam baš mjerodavna).

ja koristim =show&tx_mhomsqlio_pi1[uid]=42491]ovo i super mi je. kad se zatvori izgleda ko kugla. paše u svaki lonac (prilagođava se po širini). košta između 50-70kn, mislim, ja sam ga davno davno kupila. jedino moraš paziti da poklopac dobro dihta da ne izlazi para (ovo se odnosi na kuhanje na pari općenito), i trebat će ti malo vremena da vidiš koliko ti stvarno vode treba zakoje povrće (meni je znalo presušiti, a ponekad i izgoriti 8) )

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa preplitak je ako se kuha veca kolicina jer tome zapravo ni ne sluzi Ali za vece kolicine koristim isto od zeptera lonac kojem je dno rupicasto. Ali mi ga se ne da prljati sto njoj skuham tikvicu ili sl. pa sam zato pocela koristiti taj ribez. Istina, kad dodje poklopac-nije potpuno zatvoreno pa mi mozda zato dulje traje kuhanje. Ali bude sasvim ok a brzo se opere

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad mogu u dohranu uvesti trešnje?
    Imamo domaće, ali se bojim da je možda rano. Malena ima 9,5 mjeseci.
    I još jedno pitanje- jel moram skidati kožicu sa trešanja?

OT, Puntice, ima svježih borovnica na placu , vidjela sam ih jučer na Kvatriću.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš sada
    ja nisam čistila kožicu (a moja starija je rođena krajem devetog; znači, bila je mlađa kad je prvi put jela trešnje)

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi brojimo dane do dohrane :/
    Da li imate posebne sudove za spremanje hrane za bebu,ili koristite one u kojima inace kuvate?
    Da li beba treba da dobije i novi ribez?
    Ne verujem da ovde kod nas ima onaj stakleni,rado bih ga nabavila....
    Znaci,obican neki,Mozda je zgodan onaj sa drskicom,sto se na njega riba parmezan i sl?
    A kasikica,plasticna ili metalna?
    Uhuh,ponovo komplikujem... :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, kompliciraš
    ako imaš otprije mali lončić, kuhaj u njemu.
    ne vidim zašto bi kupovala išta novo.

evo, ovdje ćeš vidjeti što je meni bilo potrebno za kuhanje:
    mala šerpica
    ribež
    malo cjedilo
    nožić za guljenje
    i to je sve

http://picasaweb.google.hr/apricot.r...oKorakDohrana#

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

:D apri,sta bih ja bez tebe
    Imam serpicu,kupila Ivi prenatalno
    Dobice i novi ribez,neki manji,imam samo nesto kabasto.
    Pa sta cu sacuvaj boze od matore majke

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dobili smo zubic :D
    Vec ga je isprobala na siki
    Danas smo kupili casu s kljunom,mnogo lepu,zelenu i sarenu
    I jos ponesto od opreme,sto uopste nije od vitalnog znacaja,ali mama mora
    Da li treba da nudim vodicu od prvog dana dohrane,ili kad malo odmaknemo?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dakle, ostala sam vam dužna jedno objašnjenje još od prije kad sam napisala da mi je pedijatrica savjetovala da ne miješam kašice i dojenje u jednom obroku.
    danas sam ju pitala detaljnije (inače, radi se o jednoj od boljih i poznatijih pedijatrica u Zagrebu)
    naime, majčino mlijeko je puno kalcija, a kalcij je poznat kao "hvatač", pa kada podojimo dijete poslije obroka krute krane, kalcij veže na sebe većinu minerala i vitamina i oni neprerađeni izađu van.
    savjet je pričekati nakon kašice bar sat vremena da polako uđe u crijeva gdje se krene prerađivati, pa onda podojiti dijete (ili naravno s većim razmakom)

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Kad mogu u dohranu uvesti trešnje?
    Imamo domaće, ali se bojim da je možda rano. Malena ima 9,5 mjeseci.

Baš smo se uspješno nahranili sa trešnjama...kao i sa svim ostalim
    Moje dijete ne želi jesti ništa osim banana, a danas ni to.
    Povrće ništa. Meso ništa- kad skuži o čemu se radi ne želi ni usta otvorit. Žitarice može ako ih uspješno zamaskiram, a sa čim drugim nego s bananom. Pa ja kao da imam malo majmunče u kući...banane, banane i samo banane.
    Ideje, prijedlozi, savjeti, molim....

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ivy
    savjet je pričekati nakon kašice bar sat vremena da polako uđe u crijeva gdje se krene prerađivati, pa onda podojiti dijete (ili naravno s većim razmakom)
    bas me to zanimalo - da li je u redu dojiti dijete odmah nakon krutog obroka. mi smo naime poceli s dohranom, i vec sada on fino pojede (za ocekivati je da bude sit nakon toga). medjutim, nakon obroka kad ga krenem malo podojit (da se napije, zasladi ), on se nasise ko veliki :?
    znaci ubuduce nakon obroka bi bilo bolje da mu dam malo vode?? ..i da ga zabavljam da ne misli na sise

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi sutra pocinjemo
    Imam tremu
    Kao da idem na ispit neki,bas sam blesava
    Kupila sam divne jabuke,pa da probamo s njima prvo

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

KayaR-sretno i bez treme

A mene zanimaju visnje, jer su se spominjale samo tresnje. Imamo nase domace u dvoristu. Jel smijemo?

A druga stvar-do kada oni trebaju svaku novu namirnicu jesti par dana zaredom? Sto ako negdje u gostima nesto proba a ja toga nemam kod kuce za jos par dana

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    A druga stvar-do kada oni trebaju svaku novu namirnicu jesti par dana zaredom? Sto ako negdje u gostima nesto proba a ja toga nemam kod kuce za jos par dana
    mislim da je više fora u tome da kad uvedeš novu namirnicu, par dana ne daješ ni jednu drugu novu namirnicu, da ukoliko dođe do neke reakcije, znaš od čega je :/

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Poceli smo danas
    ponudila sam jabuku struganu kasicicom..............
    Borila se rukama,nogama,okretala glavu,ali nije pljuvala.
    Progutala je ali joj se uOOpste nije svidelo
    Toga nije bilo ni za pola najmanje kasicice.
    Onda MM zagrize i kaze-sta joj to dajem kad nema nikakav ukus
    Zatim je navalila na siku ko da 2 dana nije jela i zaspala
    Pokusacu sutra ponovo,s jabukom na neki drugi nacin...
    Ako joj se jabuka nikako ne bude dopala,da li da za neki dan ponudim nesto drugo,krusku?

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo jučer počeli sa rižinim pahuljicama na mlijeku
    onak na rijetko cca 30ml mlijeka
    i bilo je ok
    niti se mrštio niti bljuckao i sve je fino pojeo
    danas sam napravila duplo i malo gušće i opet je sa smješkom pojeo
    popio si vodice i eno ga spava "ko beba"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kayo, a možda Iva jednostavno nije spremna.
    Pokušaj opet sutra, pa prekosutra... pa još nekoliko dana.
    Tek onda prijeđi na nešto drugo.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A da joj dam komad jabuke da istrazuje i igra se,mozga posiki koji molekul?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali je prije toga prokuhaj, manja će biti opasnost od aspiracije tvrdog komadića.

http://lh3.ggpht.com/_AdS4wuEzvzk/ST...2/IMG_0788.jpg

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jooooj sto je sladak
    A kako se fotke "stavljaju"ovde,da ih drugi vide?
    Tnx apri

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moraš ih staviti na net
    i onda iskopirati "adresu" fotografije

mislim da ima detaljno objašnjeno dolje, na Admin vam pomaže u nevolji

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Okay

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

poceli smo s dohranom prije 4 dana. znam da treba uvoditi namirnice jednu po jednu i pratiti reakcije. zanima me koje su uobicajene reakcije na hranu- pelenski osip, crvenilo koze? na sta jos treba obratit paznju?
    maleni jede rizu vec 4-i dan, a danas mu je guza crvena. jel moze bit od rize, il je nesto sto sam ja pojela (jos ga dojim) :/

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Spider,bebe su nam vrsnjaci :D
    Reakcija bi trebala biti u vidu promena na kozi,disanju(daleko bilo)...
    Moje nijedno nije imalo nikada nikakvu reakciju pa nemam licnog iskustva.
    Crvena guza-da nisu gljivice,takve odgovore sam ovde nalazila.Ne pada mi nista drugo na pamet.
    A rizine pahuljice su na tvom mleku ili na Ad-u?
    Moja mala nece jabuku ni na slici ,drugi dan.
    Danas sam naribala na sitan ribez.
    Sve lovi kasicicu rukicama,da slucajno ne stigne do usta,a i ako stigne-tu je jezik cuvar
    Nece ni usta da otvori
    A ako je prevarim da proba,pravi face i gadi se silno....
    Nudicu i dalje :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Alergijske reakcije vrlo su raznolike i mogu zahvatiti jedan ili više organskih sustava:

- kožne reakcije (pelenski osip, urtikarija, angioedem, atopijski dermatitis, svrbež, crvene oči);
    - oralni alergijski sindrom (osjećaj pečenja ili svrbeža jezika, otekline jezika, usnica, nepca ili ždrijela);
    - zahvaćenost dišnog sustava (simptomi astme i alergijskog rinitisa, kašalj, kihanje, curenje i začepljenost nosa);
    - simptomi u probavnom sustavu (grčevi, nadimanje, plinovi, zatvor, mučnina, povraćanje i proljev)...

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

KayaR, imamo dva mala strijelca :D moj je 5 dana stariji
    A rizine pahuljice su na tvom mleku ili na Ad-u?
    skuhala sam mu rizu u vodi bez soli, malo ju vise raskuhala i protisnula kroz cijediljku. ja se stvarno nadam da mu se guza nije zacrvenila od rize - pa to je turbo blaga namirnica :/ a jucer sam primjetila da mu je brada bila malo crvenkasta, a to je isto vec nestalo :?
    inace mu se zna pojavit crvenilo na guzi, ponekad (kad se ja najedem jagoda npr ), ali to prodje odmah slijedeci dan..
    Moja mala nece jabuku ni na slici ,drugi dan.
    mozda da probas slijedeci tjedan s jabukom, a sada nesto drugo? ma jest ce sigurno, samo da se malo privikne na novi okus...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne znam da li je u pitanju ukus ili su u pitanju truncice.
    Momcima sam dugo pasirala,pa su posle odbijali komadice,ne bih da se predjem i ovaj put
    Mozda sam trebala prvo nesto s mojim mlekom,mozda bi joj to bilo prihvatljivije...
    Probacu jos sutra,pa cu videti.
    A mali strelac tacno zna sta nece

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

KayaR mi smo vec 5-i dan na rizi- i sad je vec jede ko veliki :D :D
    prva dva dana je kasljao, zijevao.. ko da ce se udavit.. ko da mu je kost zapela u grlu
    bila sam u napasti da mu pasiram kasice, ali izgleda da je ovako ipak dobro jer se brzo priviknuo na grudice i mrvice. sve nesto ko zvace, krezubica moja mala
    samo polako

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dvije stvari:
    može li cous cous i s voćem i s povrćem? i "slatko" i "slano"? (niti solim niti šećerim, nego ono kao )
    kako dati trešnje? višnje sam mu zblendala, što inače uopće ne prakticiram, ali zbog one kožice. nekako to zgnječeno nije bilo dovoljno sitno. a trešnje su nekako tvrđe, pa ne znam ni za blender... kako?
    thanks!

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam mu trešnje jednom dala oguljene u komadućima ali nije bio oduševljen a drugi put oguljene zgnječene u jogurtu i to je smazao..

mene zanima kad može šipak??

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    dvije stvari:
    može li cous cous i s voćem i s povrćem? i "slatko" i "slano"? (niti solim niti šećerim, nego ono kao )
    kako dati trešnje? višnje sam mu zblendala, što inače uopće ne prakticiram, ali zbog one kožice. nekako to zgnječeno nije bilo dovoljno sitno. a trešnje su nekako tvrđe, pa ne znam ni za blender... kako?
    thanks!
    znaš da je kus kus pšenica?mislim ne znam do koje mjere ste uveli gluten.a što ne bi mogao i s voćem i s povrćem. ja bi znala u povrtne kašice dodat banane ako nije htio jesti. trešnje mu dajem polovice da gricka ako su mekanije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svaku žitaricu tretiraj kao - kruh.
    može i sa slatkim i sa slanim.

ja i rižu i zob i proso... i sve... stavljam u voće i povrće.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kako je najbolje prvi put ponudit jabuku? da ju skuham malo (u vodi ili na pari), ili je bolje naribati? naribana brzo pocrni, a znam da se to jede kad se ima proljev.. pa ne znam.. :/

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo danas(treci dan)jeli jabuku prokuvanu u malo vodice.
    Cini mi se da joj se tako vise svidja,ali se i dalje gadi na komadice(izgnjecila sam viljuskom)
    Ne bih pasirala,valjda ce se navici. :?
    Na kraju sam joj iz moje ruke dala komadic(curi,pa joj nisam dala da sama drzi)pa je sisala i otkinula malo,zvackala i progutala.
    Toliko za danas...

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moje dijete i dalje ne želi jesti svaki dan puna 3 obroka niti voli obroke koji imaju puno namirnica. ne voli žvakati i taško da ću ga na to natjerati kad mu se ne da. tako da neki obroci jesu samo malo zgnječeni i nasjeckani, neke ponekad hoće sam uzeti i pojesti ali ponekad mora sve to biti i sitno propasirano. nije posve edukativno za dijete od 11.5 mjeseci ali je tako u njegovom slučaju. prestala sam se opirati njegovim željama. idemo dan za danom.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A moj tamani sve što mu se ponudi. Od prije neki dan ima i treći obrok i sad se tako najede tijekom dana da sam pomalo zabrinuta hoće li za koji tjedan uopće htjeti sisati. :/ Nadam se da se neće odreći barem jutarnjeg i večernjeg rituala. Naime nadala sam se da ću ga dojiti barem do 2. godine...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •