Moja zasad još samo gnječi i tuče sve što ima pred sobom dok ne postane pasta :D
Moja zasad još samo gnječi i tuče sve što ima pred sobom dok ne postane pasta :D
Poceli smo da dohranom- kruskicom i evo sad krecemo sa palentom. Ok je sve prihvatila. Nudim joj i vodu. Sobne temperature. Na malu casicu. I to je isto super prihvatila. Zanima me da li da joj vodu ponudim samo nakon i u toku dorucka (dohrane) ili isto par puta kroz dan?
pa ako dobro napreduje, nudi
ako je rubna, onda nema potrebe da voda zapunjava želudac
uostalom, stavi vodu pred nju pa vidi hoće li tražiti
Znam to sam i mislila. Puno vode joj nije potrebno ali ona kad vidi casu ili bocu pocne proizvoditi zvukove uzbudjenja i hoce pit....
Ali necu joj davat kroz dan. Davat cu cicu pa nek pije![]()
Evo i mi smo danas poceli s dohranom, dobili smo par domaćih buča pa rekoh ajmo.
Faca neprocjenjiva, gadenje samo takvo, daj ti sisu hehe.
Ovo cemo još koji dan pa prelazimo na jabuku, nadam se s više uspjeha
Reakcija na skoro svaki novi okus je faca nalik gadenju, a zamisli njenog soka sa prvim susretom sa kruto, toplom, kasastom, slatkastom masom![]()
Jel se treći obrok uvodi baš sa 10 mjeseci ili može i ranije, tj. dal za njega vrijedi pravilo ko sa drugim, ako se prihvati prvi može ubrzo drugi? Znači, ako se prihvati drugi, može treći?
Malac u danu sisa oko 5-6 puta, ima doručak i ručak koje super jede, budi se cijelu noć sisat a mršavi mi. Pedijatrica viče da mu dam još jest.. Nisam pametna šta da radim..
Apsu, jel bas mrsavi ili ne dobija puno?
A ne znam jer se dugo nismo vagali, uglavnom je prije na izgled bio puno bucmastiji a malo je dobio.. S tim da jos ne puze ni ne sjedi pa da na to gubi kalorije..
e jedno pitanje.
Kad budem uvodila jabuku mogu joj dat i taj isti sok ako prokuham malo jabukicu.
Susrela se i s vodom danas i to je bilo opce odusevljenje
Ja bih ti rekla-odite se kod pedijatra izvagati i izmjeriti.
Ovo "na izgled" može i ne mora nešto značiti. Moj je gubio i dobivao nazad narukvice na ručnim zglobovima, meni pred očima se izduljivao i onda opet zaokruživao, a čitavo vrijeme raste i dobiva na težini i ništa ne mijenjam u prehrani osim što pratim njegove potrebe.
Kumče mi je do 7 mjeseci bilo jedna od najbucmastiji beba, dohranu su joj uveli sa 5 mjeseci, i u mjesec dana se tako izdužila i pretvorila u malu elegantnu djevojčicu, eno je sad sa 22 mjeseca opet malo pupasta...
Ninunanu, sok od kuhanja voća možeš koristiti da malo razrijediš kašicu, a kasnije da skuhaš žitarice i sl. za isti obrok, ali nemoj nuditi nikakve sokove, djeca (i odrasli) trebaju piti vodu, a navike se stvaraju od prvih dana.
Da pitam, kad vaše bebe imaju zadnji oobrok?? beba ima 10 mj i opet jede po noći, zadnji obrok mu je u 8 u mlijeko mu stavim žitarice., svaku noć se oko 2 počne vrtite po krevetu i onda ga uzmem kod sebe da se ne razbudi , nekad upali nekad ne.znam da je već velik ali bas mu se čuje kako se drobic puni.
Ja uvijek prije spavanja nudim jos mlijeko. Bas zato da ne ide gladan/polugladan u krevet
I on je skuzio to zadnje hranjenje pred spavanje i uvijek jede,makar je jeo i prije sat vremena. Planiram tako raditi i dalje.
A kad ti ide spavati?
u 9, evo noćas je u 3 jeo razbudija se skroz i tek je u 5:30 zaspa na jedvite jade uz plakanje,a kad mu dam u polusnu samo nastavi spavat. prije je jeo oko 5 ujutro, puno je aktivan i uskoro će prohodat napravi par koraka sam.
Zeljkica to ti nije glad nego uzbudenost zbog svega novog sto mu se dogada u danu, uzbuden je sto se dize na nogice itd pa se budi po noci..
Možda je kombinacija uzbuđenja i gladi. Ja bi mu dala jesti, ali ne bi se previše uznemiravala njegovim buđenjima.
Moj je isto takav. Nije da mu cica smiri doživljaje. Nekad da, a nekad mora mozgić sve sam proraditi.
Apsu, još ni ne sjedi? Jeste bili kod pedice? Kaj ona kaže? I da, kao što je već netko napisao, nije isto ako gubi i ne dobiva istim tempom na težini. Provjeri koliko ima kg, pa ćeš znati da li trebaš još nešto činiti
I moj je takav po cijele noci..
Lulu, ne sjedi, dosta zaostaje, pratimo se kod fizijatara.. Bude malo po malo![]()
Moja od godinu dana pojede jednu bocu tokom noci, najcesce oko 3 (njoj je doza oko 80- 120ml ). Ja sva sretna kad pojede. Nekad prospava noc i bez hranjenja ali rijetko. Nekad se razbudi i bude budna pola noci... saroliko.
Nisam ni pomislila da se nocna hranjenja trebaju izbaciti..trebaju li? Kontam da je sin cicao cijelu noc, sto ne bi i ona mrvica malo omastila brk, makar bocicom![]()
Posljednje uređivanje od S2000 : 09.10.2014. at 21:19
bas razmisljam da cica po noci da, a boca kao ne, moje jedu po noci ad jos uvijek, uglavnom jednom, al ne pada mi napamet ne dati im, mrsavici da se deblja, a buci jer uglavnom malo jede po danu, budu gladne, pojedu i zaspu, al sad smo malo off
Posljednje uređivanje od mare41 : 09.10.2014. at 21:31
Apsu, idite češće na vaganja. Možda jednostavno dobiva sporijim ritmom.
Mi imamo 15 mj., a noćno hranjenje smo pred par mjeseci uspjeli izbaciti omiljenom igračkom za uspavljivanje. Probali smo s vodom, nosanjem, grljenjem...sve, samo da ne bude cicanja po noći (zna potrajati, a ja počela raditi). Upalila je igračka - kad čujem da se budi, uvalim joj tog plišanca u ruke, ona je zagrli i ponovno zaspi. Trenutno ni to ne uspije uvijek, sad palim muziku koju smo skužili da je uspavljuje. Moje je mišljenje da oni, kad su malo veći, više nisu gladni po noći, ali ih nešto razbudi i treba im pomoći ponovno se uspavati pa svatko za sebe treba pronaći recept koji pali, a da nije cica
.
Apsu, slažem se, važite se. Kao što su cure već napisale, oni se znaju izdužiti i samo naoko, smršaviti.
Kada može cikla? Znam da je pisalo negdje ali nemam cajta tražiti.Imam domaću u vrtu,a imamo manjak željeza pa da ne žurim sa mesom ,imamo 7 mj
možeš
ali nemoj se prestrašiti crvene mokraće i stolice
A nema straha ,stariji se je najeo i popio njenog soka tako da znam kak to izgleda,hvala.Negdije sam pročitala da je proso bogat željezom,koja je još žitarica i namirnica bogata zeljezom .
Koliko dugo kuhate ciklu za bebe? Naribate ili narezete?
BOZZ mislim da sam negdje procitala da su zobene pahuljice bogate zeljezom (al ne one instant)
Ja svojoj curi cesto dajem, isto je anemicna
Joj ja se sa tom ciklom nikad nisam sastala, kuhala je dva-tri puta i uvijek mi je bila nekako pretvrda. I promijenila boju kod kuhanja. Pa sam odustala lol
joj najbolje ju naribaj... tako se najbrže skuha...
inače možeš kuhat do preksutra - stvarno joj trebaaaaaaa
Meni je mama rekla da se cikla kuha cijela, s kozom i repom. Ako nije cijela,da gubi hranjive tvari
A sad,jel to neka stara seoska prica,pojma neman
Hm...ima nekog smisla...
Al onda pol dana moram kuhati jednu ciklu od koje ce ona pojesti najvise cetvrtinu
OK, mogu skuhati i za nas, al ne bas tak cesto...hm...
Al opet dolazimo do onog da je tvrda
I sto onda, naribati ju na najsitniji ribez, ili?
Điđi, stavi jednu ciklu u đezvicu i kuhaj ju oko 1 h, možda malo duže ako je veća.
Probaj ju probiti vilicom, ali trebala bi biti fino meka.
Onda ju možeš zgnječiti ili dati da grize ko jabuku i umirati od smijeha dok ti se beba pretvara u maskiranog razbojnika.
Moj ju je obožavao!
Probala sam ju kuhati narezanu i ribanu, ali bi uvijek ostala tvrda.
Jedino u kori je fina, meka i slatka kad se skuha.
Da,i moja kuhana je mekana skroz. Zato mi uvijek biramo manje cikle
Većinom ju kuham za pac,u kori cijelu,ali nekako mi ju je draže dati kao frisko iscjedeni sok sa jabukom.Ginger kaj misliš da one zobene u skarniclinu koje se mogu kupiti u bilo kojem dućanu,nisu dobre.
Ajd probat cu kad zavrsim s mahunama
A onda ju samo zgnjecim s vilicom, ili?
maco, kao jabuku? ajme, ne dam joj ni jabuku :mamaparanoikpotreciput:
a i ko ce prati ciklu po cijeloj kuhinji, hi hi
BOZZ pa te obicne, da
ne one koje izgledaju ko cokolino
A sokove ne dajem pa to otpada
Posljednje uređivanje od Ginger : 10.10.2014. at 21:39
Nemas pojma sto propustas.
Obiteljski rucak, mlatimo po srnetini i njokima, a nase zlato se ubija u cikli, batatu i zutoj mrkvi.
Tete i babe sve manje sokirane grcaju u suzama od smijeha, a malac u poslu skoncentriran do bola
Kad onda odlucis da si spremna za komade i komadice? Sa koliko zubi?![]()
Hahahaha.. Ja sam napokon prešla preko tog straha od jabuke, dam mu jabuku i kuham ručak dok on iza gloda i davi se u njoj.. koja je to sreća! I koje plakanje kad mu ju uzmem ahaha! Neprocjenjivo
A točno bi mogla probat tako dat i ciklu.. Poslani smo na vađenje krvi al još nisam otišla pa ne znam kakav je sa željezom..
Off: di mi je najbolje otići vadit krv?
u Labor
mislim da je KKS 70 kn
jako su nježne i ne čeka se
i super su s djecom
Ma nemam pojma, dodje spontano i nema veze sa zubicima, jer ih moje cure kasno dobivaju
Komadice dajem vec sad, a da sama grize nesto kasnije
Osim recimo bananu, to grize sama, al ju ja drzim (bananu)
Al ono, nije bilo problema da nece gristi, sa godinu dana mogu uredno pojesti nas rucak, naravno manje zacinjen i narezano
Meni je to sasvim ok
edit: odgovor za macu
Posljednje uređivanje od Ginger : 10.10.2014. at 22:22
Ma kakvi zubi. Moja ima jednu ipo donju jedinicu. Gornji nijedan. Zvace sve. A ima 1g.
Ma to za zube je bila šala, dodala sam i mig na kraju
Kužim ja da je to u glavi, jer realno, koja je razlika između banane i npr. zrele kruške, kuhane mrkve ili batata.
Plus još što je Điđi 3. beba pa joj je i normalno ne puno mijenjati i komplicirati oko dohrane ko mi sa prvim...
ja se još ne usudim dat da sam gricka uf
znači cikla može ooo idemo je kupit!
Ja dajem komadice iako E. neam niti jedan zub. I mogu ti reci da puno vise voli komadice nego pasirano ili zdrobljeno.
Npr. kuhani krumpir, ili brokulu, ribicu, bananu, kuhanu jabuku, kruh. To nam je za sad repertoar.
Evo, danas smo imali kuhani krumpir, brokulu i ribu. I sve samo mu davala komadice da sam uzima ili sam mu ja davala (posto puno toga zavrsi na hlacama/podu/... kada si sam pokusava pogoditi usta).
Zeljkice, ako i kad se odlucis davati komadice, polako-postepeno mu davaj manje komadice, da se i on nauci na njih, a i ti da vidis da ce biti sve OK.
Ja sam mu danas davala tikvicu, korabicu.. al on taako velik komad ustima odgriza da me strah. Ne zna uzeti po malo,nego skoro sve koliko mu stane u usta
Vrci, i sto ce mu biti?
Tikvica i korabica su kuhane, meke?
Progutat ce i probaviti ili ce se zakasljati jer si je zadao prevelik zalogaj i nauciti da smanji dozivljaje.
A znam,nisam nikad mislila da cu biti tako paranoicna
Za tikvicu nije bed,al korabica se ne "topi" tako lako... luda sam jel :D
Vrci nisi luđa od mene ja se još ne usudim a stariji je od tvog
E da,probala sam i bananu. I to je zijevnuo i ugurao puna usta prije nego bi griznuo. Brzo sam odustala