Stranica 154 od 182 PrviPrvi ... 54104144152153154155156164 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,651 do 7,700 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Pričajmo o dohrani 7.

Ali ne moze mu ništa biti- uvijek se sjetim rijeci jednog doktora- jeste li čuli sa se neko dijete zadavilo hranom? Pa ne dajes mu bombon da mu ostane u grlu, ovo se sve topi u ustima, sto mu ranije počneš davati komade to ce lakše savladati zvakanje i naučiti mjeru koliko da stavi u usta. A i bebe imaju onaj refleks izbacivanja hrane ako vide da ju ne mogu savladati. Ako se svejedno bojiš otrgni mu npr komadić banane za koji mislis da nije prevelik i daj mu to u ruku- na taj način djeca uče i koordinaciju.
    Posljednje uređivanje od Gabi25 : 11.10.2014. at 15:43

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni se svidjelo i bilo jako poticajno i sto je Apricot jednom napisala-zvakanjem hrane jacaju misice potrebne za govor.
    Prema tome, ako hocete da vam djeca propricaju i kazu sto zele, dajte im da zvacu za njih adekvatnu i sigurnu hranu

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Eh, maca, kad bi bar oni zvakali. Moj samo guta
    Znam, bude poceo i zvakati. Jednom.
    I mene strah gusenja, posebno jer E. svako toliko pocne kao povracati hranu. Previse natrpa ili se zahlikne.

A to da se djeca ne uguse hranom. Totalno nije tocno. Jel prosle godine bilo da se djevojcica u ZG ugusila graskom. Horor totalni. Umre ti dijete od graska!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ima toga na zalost.
    ja svojoj dajem komadice velicine evo kao slovo O a ona je bas u fazi da vjezba pincetnihvat. uziva kad je pred njom pun tsnjur takvih mrvica i dok se ona s tim zabavlja ja joj nudim i kasicu i zlicu s kojom moze sama hraniti onu kratku siroku. sve to skupa izgleda vise kao igra. pa pijemo vodu iz stamprleka. obozava brbljati u vodui raditimjehurice

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sta je stamprlek?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Meni nije jasno, imam peg perego hranilicu, i kad mali sjedi u njoj ne može gore do tanjura tako da mu ne mogu dat da sam hvata iz tanjura. Sve sam na hranilici podigla al on je i dalje premali.. možda zato što još ne sjedi s ravnim leđima, pa zato..

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moji zvaću uveliko, jabuku im dajem od 6 mjeseci ali ja dobila kao neku veliku dudu gdje je donji dio vrećica i u to se stavi npr jabuka kriska i daš u ruke i oni to sve pojedu,ekstra stvar da nauče jesti,samo neznam jesam li uspjela objasniti kako to izgleda

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne bas lol
    stamprlek je casica za rakiju od debelog stakla

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Boss prica o mrezici za voce. Ja imam slicno linkanoj samo sto nije Nuby nego Jane.
    To je u stvari za cucanje, nije bas da nauce "jesti". Mi koristili par puta, obicno bi cuclali mahnito dok se ne bi naljutili sto ne mogu odgrist i pojesti i mrezicu
    Posljednje uređivanje od S2000 : 12.10.2014. at 07:30

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Meni je to odlična stvar moji cijelu jabuku pojedu tako,a ne bojim se da će se zadaviti ,a još i dobro dodje za desni kad niču zubici.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni se ta mrezica ne svida pa mi nije opcija.
    Al probat cu malo po malo davati prstima,pa neka se navikava

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prijavljujem dva komada avokada koja su došla do usta! Ostali su spretno zgnječeni i s prstiju polizani.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj ubacio veci komad korabice,proslo bez problema. Na mrkvu se precijenio,pa je malo kasljao,al mislim da sam ja imala potencijalno vece traume

Ma dobri su oni

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vrci, to sigurno! Kad vidim kako joj se otvaraju usta i lagano nalikuje na mačku koja iskašljava dlake... To je odmah napravila prvi dan.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A jesi me sad posteno nasmijala

(Valjda stavljam dobre smajlice,ne vidim ih s tapatalka)

Kako je ova jesen/zima bezvezna za dohranu,pogotovo zbog voca..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    A to da se djeca ne uguse hranom. Totalno nije tocno. Jel prosle godine bilo da se djevojcica u ZG ugusila graskom. Horor totalni. Umre ti dijete od graska!
    ta djevojčica se ugušila grahom
    ali ne dok ga je jela nego ga je zagurala u nos, aspirirala i otišao joj je u pluća

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

poanta je da djeca moraju puno toga sama, ali pod nadzorom

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samohranjenje nije nista nesigurnije od hranjenja zlicom, cak je i sigurnije. Bitno je samo ponuditi hranu prihvatljive velicine i teksture i naravno imati dijete pod nadzorom.

Djeca moraju sjediti uspravno, nagnuti blago prema natrag. Dojena djeca su jos dodatno sigurnija jer imaju puno razvijeniji refleks izbacivanja hrane (ono kao da ce povratiti, a nece). Nemojte im davati da se sami hrane ako ne sjede uspravno vec su u hranilicama s nakosenim ledjima. Zapravo, ja uopce ne bih hranila u takvom polozaju.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nemojte im davati da se sami hrane ako ne sjede uspravno vec su u hranilicama s nakosenim ledjima. Zapravo, ja uopce ne bih hranila u takvom polozaju.
    X

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zato sjedenje i jest jedan od preduvjeta za početak dohrane
    nije nužan, nije dovoljan, ali je poželjan

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Onda bi moj mali jos uvijek trebao bit samo na sisi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apsu, koliko je star?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

9 i tjedan dana.
    Da ga prestanem hranit dok ne sjedne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne
    ali možda da odeš po neke vježbice kojim ćeš ga stimulirati da se posjedne (sam)

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma vježbamo sa njim od početka, jednom u 2 tjedna smo kod fizijatra i još se ne može posjest, nema snage..
    Al to je neka druga tema, bitno da on dobro jede

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da li dane kad ima proljev i temperaturu davati dohranu bebi od 9.5 mj ili ne (samo dojiti)?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Da li dane kad ima proljev i temperaturu davati dohranu bebi od 9.5 mj ili ne (samo dojiti)?
    ako hoće jesti onda bi ja dala jesti... samo biraj hranu koja zatvara (raskuhana riža recimo)
    ako neće - onda samo cica

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Vrci, to sigurno! Kad vidim kako joj se otvaraju usta i lagano nalikuje na mačku koja iskašljava dlake... To je odmah napravila prvi dan.
    hahahah
    mi evo tjedan dana papamo i skoro svaka žlica je takva

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je na pocetku to radio samo na proso. Sad je ok,jede normalno

Od sve hrane mislim da mu je za sad najmanje drag krumpir

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U čemu pripremate svojim bebama hranu, postoji li posuđe koje je manje ili više sigurno? I iz čega ih hranite i kojim priborom? Koliko su sigurne npr. DM-ove žlice za bebe i što je s melaminskim posuđem?

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kuham u obicnoj inox šerpici i hranim ga malom zlicom kakve i mi koristimo (imam zepter pribor)...
    Nikad ga nisam hranila plasticnim zlicama, osim kad idemo negdje pa mu pripremim nesto za ponijeti, a imam zgodnu posudu s poklopcem i na njemu zlica.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    U čemu pripremate svojim bebama hranu, postoji li posuđe koje je manje ili više sigurno? I iz čega ih hranite i kojim priborom? Koliko su sigurne npr. DM-ove žlice za bebe i što je s melaminskim posuđem?
    u početku sam kuhala u emajliranoj posudi. za plastični pribor sam si ista pitanja postavljala, al sam odlučila-ne brinuti previše.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja kuham u običnim loncima, ni ne znam kakvi su hahaha, u istima ko i nama. U početku je jela sa plastičnim zlicicama iz dm-a, sad vise neće pa jede sa običnim zlicama, velikim naravno. Nikad nisam brinula oko toga, čak se iskreno nisam sjetila ni razmišljati o tome

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

mi imamo neku s gumenom žlicicom, kod nas metalna ne dolazi u obzir jer je svaki put zagrize i čupa

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

U običnim loncima a jede s plastičnom žlicom, ja mislim da bi on s bilo kakvom jeo samo da jede!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u običnim ili ekspres loncu, najviše voli jest s šefljom

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma meni su dale misliti neke melaminske posude i žlica što smo dobili na poklon. Stvarno forno izgleda, ali navodno ne smije unutra ići kisela i jako vruća hrana. A i ona afera s melaminom u Kini prije nekoliko godina... Nismo još krenuli s klopanjem, a kad krenemo znam da neće biti vremena za promišljati takve detalje.

E, i još jedno pitanje, sori ako već piše negdje. Kad se počne djetetu davati voda/čaj? Mi samo cikimo za sada.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam vodu počela davati skupa sa dohranom, znaci sa 6 mj. Čaj je prvi put pila sa godinu i 2 mjeseca, moja mama joj je dala ni ja ne znam zasto, bezveze, ne kužim tu foru s čajem i bebama moram priznati. Nije ni sad bas ljubitelj, kazu mi i u vrticu da ga rijetko pije. Voda nam je piće broj jedan.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Gabi, joj, baš sam se nasmijala, ni ja ne kužim to s čajem i bebama. Mi nismo čajoljupci i najčešće nam čajevi u ormaru imaju rok trajanja koji je istekao pred par godina. Kao i za sve drugo, čini mi se da oni koji pitaju da li joj dajemo čaj sažalno gledaju naše dijete jer 'ni čaj joj ne damo, samo bljutavu vodu pije'.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Gabi, joj, baš sam se nasmijala, ni ja ne kužim to s čajem i bebama. Mi nismo čajoljupci i najčešće nam čajevi u ormaru imaju rok trajanja koji je istekao pred par godina. Kao i za sve drugo, čini mi se da oni koji pitaju da li joj dajemo čaj sažalno gledaju naše dijete jer 'ni čaj joj ne damo, samo bljutavu vodu pije'.
    Da, to je taj pogled

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I sto da radim na ovakve dane... nece dohranu jer mu smeta sto zubic ide van,smeta mu zlicica, sve sto stavi u usta dugo drzi i zvace. Nece bocicu jer mu i ona smeta,jede duplo manje.
    Ionako je granican s kilazom i prirastom, i sad jos ovo
    Evo sad je uspio jesti,ali samo zato jer sam mu dala junk koji necu imenovati :/ nakon sto su 2 varijante rucka zavrsile u smecu,a pojeo poslije trecinu bocice

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E da, i trbuscic mu je bio skroz mrsav i uvucen,bas se kuzi da je prazan nista nije jeo od prije 11 do pola 3, a ni prije se nije najeo. A cvili za glad,i brzo odustane od hrane

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sad je uspio jesti,ali samo zato jer sam mu dala junk koji necu imenovati :/ nakon sto su 2 varijante rucka zavrsile u smecu,a pojeo poslije trecinu bocice
    ovo je po meni najveća pogreška
    jer hranu svodiš na "bolje išta nego ništa", pa makar to "išta" bilo loše
    hraniš li dijete zbog forme hranjenja ili zbog nutrijenata

ako mu to što si mu dala čini loše, čemu onda?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa eto, zato što ne mogu podnijeti činjenicu da znam da je gladan. U mjesec i pola je dobio 350 grama, i meni je to malo. Zato gledam da ne bude gladan i da barem nešto pojede I jer je sad pojeo barem nešto s mlijekom
    Nisam se još osvjestila da je krivo, a ne mogu čekati ono "kad ogladni pojest će", jer me frka

Vučem traume od početnih tjedana i mjeseci (rođen je s 3190g, s mjesec dana 3545g, sa 7 mj je imao 7 kila)

Zato tražim savjet, kako se postaviti i u mozgu se prebaciti da me to tako ne muči? Please help

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

(mislim, ja eto barem priznam da znam da nije dobro to što sam napravila, i tražim savjet/pomoć - valjda imam plus za to )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

većina onoga što čitaš na ovome pdfu ide u korist toga da te se umiri

7 kg sa 7 mj je meni odlično, ne znam štp fa ti kažem
    stvar je samo u tome što ti od djeteta očekuješ
    koje količine i koje namirnice
    ako mu se jede samo buča... ili samo riža..., pa neka jede samo buču ili samo rižu
    nekog jarca ima i u njima
    a ništa štetno

a opet... možda ja nisam mjerodavna jer su moja djeca jela sve
    malo, ali sve
    i bili su mršaviji od tvojega
    pa neka jede samo buču ili samo rižu
    mali je on još
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.10.2014. at 16:04

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma inace on jede sve sto mu dam,nema namirnice koju ne voli samo nas ovi zubi muce.
    Za prvu jedinicu nije htio dohranu,al je jeo mlijeko. Nekih tjedan dana sve skupa.
    A sad nece ni mlijeko bas.

Ok, duboko disem
    Posljednje uređivanje od Vrci : 16.10.2014. at 16:23

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vrci, moja mala ima 9 mjeseci i tjedan dana - 7.200 g
    Prirast granican, nekad ispod, i to od 5-6 mj zivota
    Zadnji put je bila na 13.percentili

Srednja je bila skroz odbijac dohrane, prirast od 5.mj zivota granican, tj. cesce ispod granicnog

Kod obje sam se drzala onog - bolje ista NIJE bolje nego nista
    I ne posustajem
    Srednja, kad je pocela jednom jesti, jela je sve, ali i dalje u malim kolicinama (jos uvijek je zgoljo)
    Nadam se da ce i ova projesti kako spada (vise namirnica odbija nego sto prihvaca), ali i dalje mislim da je "bolje ista nego nista" - lose

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma sad sam se malo ohladila, pa mi doslo do glave. Pojest ce kad bude dosta gladan, to moram skuziti

Ispada da tu po forumu samo kukam... al ja se uglavnom javim samo kad imam problem malac je inace dijete za pozeljet (valjda zato vec sad sanjam o drugom :D)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •