Danas ću probati dat oko 20h jer je dosta kasno jeo ručak. Baš me zanima kakva će biti noć. Ako prespava više od 3 sata u komadu, lupat ću se po glavi jer mi je dijete očito već više od mjesec dana gladno..
Danas ću probati dat oko 20h jer je dosta kasno jeo ručak. Baš me zanima kakva će biti noć. Ako prespava više od 3 sata u komadu, lupat ću se po glavi jer mi je dijete očito već više od mjesec dana gladno..
Joj daj...
Gle, meni niti jedna od njih tri nije pocela bolje spavati nakon uvodjenja vecere
Ovo sinoc je slucajnost, a i nisam sinoc uvela veceru
Ginger,stvarno stavim malo malo. Al ono, ni meni bas ne smeka maslinovo :prigorka prava,daleko od maslina:
Posljednje uređivanje od Vrci : 21.10.2014. at 19:05
18-19h ovisi kad je bio rucak
Al ona ide rano spat, izmedju 19.30-20
Znaci ok je da dam u 8..
Vrci, gledam u jednoj tablici, od 6 mjeseci idu i bucino i konopljino ulje..
hahaha!
Ajde, ajde, sad sam se oporavila od šoka pa mogu dalje normalno razmišljat, neću više postavljat pitanja ko da sam nesposobna :D
Podsjecas me na mene kad sam u panici, sto je, otkad sam rodila, dosta cesto
Jel s 10 mjeseci smije kefir? Jogurtom bas nije odusevljena (a bas ni svjezim sirom) a na kefir je jutros otvarala usta, dala sam joj pa je na kraju pojela pola casice. Moze to sad par puta tjedno?
Strah me da nema dosta mlijecnog, na izdojenom je, ja vec cesto pumpam u prazno, dobije mozda 4-5 dcl mlijeka, pa bi podebljala to malo.
Da rezimiram. Malac je zaspao nakon više od mjesec i pol sam u krevetiću, u 21h.
Prvo buđenje je imao u pol 6 ujutro.. Pocicao je svoje i nastavio spavat ko top do 9h. Ja sam naravno zaspala tek u 2 jer sam ga čekala kad će se probudit
Možda nije do hrane, možda je, al ja se stvarno nadam da je ova patnja sa buđenjem i plakanjem svakih sat vremena po noći, napokon gotova!
apsu, sta je bilo za veceru?
pecem kekse sa zobenim i bananama, vidjet cu kako ce proci, moram jos smislit kako povrce zamaskirat odbijalici
off, dakle, buco koji pljuje voce, povrce, i sve ostalo osim kruha i palente se deblja, od ad, a mali koji pojede sve sto stigne, nema jos 9 kg
šta bi bilo prejako
moja djeca nisu ni probala drugo ulje
u našoj kući
Mlado maslinovo ulje je malo ljutkasto, peckavo, prije nego se slegne.
Mislim da joj nista ne moze biti od toga, osim sto joj se mozda nece svidjeti.
Ako nemas malo starog ulja, probaj par kapi mladog.
Mare, jesi probala krem juhe? Tikve, brokula, karfiol, mrkva i batat...
maca, nisam, al budem, hvala, hoce malo pilece juhe pa se drzim toga, tu zgnjecam povrce, al pljuje kad ga skuzi
Apsu, daj recept, sta si mu dala za veceru, i ja bih to svojoj
Mojoj se to omaklo prije dvije noci (spavanje u komadu do pol 6), al zato je sinoc bila skroz budna od 3-5![]()
Ne znam po kome je vise skakala, meni ili mm-u ili seki kad nam se pridruzila...
Joj, ja se nadam da ce i ova obozavati jogurt ko seke
Nisam znala da kefir prolazi bolje, niti da u njemu ima alkohola
A sto se tice maslinovog - pa ne stavlja se tog puno, dvije-tri kapi ne bi trebale bas toliko mijenjati okus
Kod nas doma se trosi u potocima...meni je salata sa obicnim uljem bljak, ono, bez okusa
A cure ga obozavaju, ribicu obilno zalijevaju njimeda pliva...
Mi isto trosimo hektolitre domaceg maslinovog, a i mala ga voli, tako da sve obilno zalijem
Ne znam vise sto da joj dam predvecer, ujutro dam voce sa zitaricama, za rucak povrce, meso, ribu, a kasnije opet neku vocku, ili npr. polentu s jogurtom... Pojma nemam.
A vise su me svi satrli sa istim prijedlogom: cokolinom. Nisam normalna jer nedam cokolino.
Mislim da sam ja dala jogurt sa 7 mjeseci, mozda 8. Kefir kasnije, ali prvenstveno zato sto ga je ovdje tesko naci, a da nije vocni. A cim je vocni, pun je secera. (Tako da ga ni sad ne jede. Mozda jednom u par mjeseci.)
Ja sam mislila da se vi zadrto držite rodine tablice: jogurt ide od 11mj.
:![]()
Posljednje uređivanje od lulu-mama : 22.10.2014. at 21:13
Kaae i ja smo izrodi
Pssst, ona je i gora od mene![]()
ti nisi buntovnica
pa daj reci!
kakav neposluh!
evo i ja prijavljujem neposluh... dala sam cijeli žutanjak... i starijem i mlađem...
mea culpa![]()
Kak da dam kruh?
Pečem doma svoj raženi, da mu dam da žvače koricu?![]()
Ja dala koricu, zvace je ko velika, prvo krene kidat komadice zubima, sva se napne uz petnih zila
Al uglavnom brljavi.
Jogurt je s 11? Jbt, ja bila uvjerena da je s 10.
Mater ce mi procvjetat, kad god se cega sjeti, samo me pita: a kad to smije? Sto pise u toj tvojoj tablici?![]()
Ja bi tako dala koricu (ja t.j bake bi dale) a onda bih ko sokol gledala kako jede,da ne otkine prevelik komad
B) Izmrviš male mrvice pred bebu,dok ih hvataju prstićima i jedu to im je odlična vježbica za motoriku
kruh je, zapravo, najopasniji jer se lijepi za nepce
i nekako mi se čini da najčešće služi kako ni se dijete "zabavilo"
ja bih taj tvoj hruh udrobila u juhu, jogurt, vrhnje, bilo koje varivo...
Najčešće je kruh kod nas bio u ručku (juha,blitva da zgusne..)
Uvijek gledam ko sokol kad sami nešto grickaju,baš zbog ovog ljepljenja za nepce
skuhaj palentu nagusto i nareži na kockice
to je super za fingerfoof
lagano prokuhana tikvica isto
prokuhana mrkva, koraba...
pa i riža
A zasto se dijete ne bi ponekad i zabavilo s hranom?
Zvacu toliko nejestivih stvari, to zvakanje i slinjenje im je toliko bitno, zasto ne povremeno i korica kruha ili rizin stiropor?
Mora li bas sve uvijek biti nutritivno opravdano i vrhunske kvalitete?
Isticem rijeci povremeno i ponekad, ne zagovaram stvaranje navike da dijete zvace gluposti dok mama pije kavu, seta sa frendicom i sl.
Moj je s koricom kruha u ruci prvi put zaspao u AS![]()
zato što ja mislim da se upravo tu stvaraju loše navike trpanja u sebe kada nismo gladni
hrana jest užitak, ali u prvome redu služi kako bismo živjeli (reče ona i strpa u sebe pola čokolade)
a to da mame djeci uvale kiflu kako bi šutjela dok one piju kavu... ni to mi se ne sviđa
daj djetetu igračku, a kad jede, posveti mu se
Ja dam tu nesritnu koricu kruha bez grižnje savjesti,ponekad i štapiće gricka....ponekad. Dok sjedim na kavi vani jednom tjedno![]()
Negooo.....kad ste vi djeci davali ocat..npr ribani kupus na salatu....ne mislim pritom prezačinjeno kako bi i mi odrasli sebi već samo malo octa i ima li taj ocat ikakvoga smisla ili da nastavimo život bez toga![]()
Apri, postujem tvoje misljenje.
Ne slazem se bas potpuno, i inace primjecujem da imamo drugacije stavove o hrani, zdravim navikama i sl. i ok.
Carmina, ja sam svom dala nakon god dana (negdje ovo ljeto) kad je mahnito mahao rukama i nogama na nasu zdjelu salate tijekom zajednickog rucka.
Zdjela salate je standardni sudionik ruckova, tako da mi to nije bilo neocekivano.
I raspametio se za zacinjenim cherry rajcicama.
Inace drzim da kvasina eventualno pomogne probavi, kao i par gutljaja vina iza obroka.
A sad, sto sam ja navucena na aceto koji je shit u usporedbi sa jabucnim octom, a sto's!
Mom je neki dan teta u pekari htjela dati jednu kiflicu (neka njihova, ništa standard, kliflica je punjena sirom). Znam da je dugačak i izgleda veliko, ali zar svi moraju odmah pretpostavljati da beba jede kruh?
Ajd da pitam za taj jogurt- sve tablice koje sam gledala ga uvode s nekih 8 mj. Zašto je u rodinim tako kasnije?
[QUOTE=apricot;2686326
hrana jest užitak, ali u prvome redu služi kako bismo živjeli (reče ona i strpa u sebe pola čokolade)
[/QUOTE]
umrijehhhhh
Macapap.......znači može,super. Već sam mu malo dala salatice,al eto kad sam tu da pitam
Mi u kući nismo neki tipovi od grickalica,pa tako i potomcima stvaram navike,al eto ponekad grickaju štapiće (ovo veće dijete posegne i za bombonima,čokoladom) al nikad kod nas na stolu ne stoje ni bomboni ni keksi ni išta slično,ne samo na stolu nego uopće nije na vidljivom mjestu u stanu....tako imamo problem manje u životu
A šta mi je dobar quote
je za apricot koja uživa u čokoladi
Nadam se da je s grožđicama ili lješnjacima jer ako si pojela pola čokolade s keksom to si zgriješila neoprostivo
Kupila sam jučer amaranth iako nisam mislila kuhati pošto ga ni mi ne koristimo (proso nam je zakon) ali eto da probamo. Pa sada čitam da ga se samelje i onda kuha (to je zbog one situacije kako ušlo-tako izašlo), ali nisam baš za tu opciju, zanima me da li se puno razlikuje od prosa kada se skuha?
I još jedno pitanje za znalce: čupavi mi je imao reakciju na zob (crvena pozadina) da li da počekam neko vrijeme pa probam opet ili da zaboravim zob još neko vrijeme i ne drvim?
Amaranth je nešto drugačiji od prosa, rekla bih da se proso više raskuha, a amarath ostane kompaktniji (u smislu kuglica). Sjajno objašnjavam, šta ne?U toj dobi moja nije ništa od tih mrvičastih stvari htjela pa sam i amarant i proso miksala nakon kuhanja.
Zob je bila prva glutenska namirnica koju si dala čupavom?
Sjajno si objasnila, to sam i tražila
Zob sam dala prije, ali sam ječam dala nedavno i nije bilo reakcije. Poslije sam ponovila zob i opet ista stvar.
Volim miksati, ali danas je čeličenje sa mrvičastim, pa app.
ma naravno
svatko bira modalitet koji odgovara njemu i obitelji
nemam veliki uzorak, samo dvoje djece
ali sam kod oboje uspjela da jedu sve
i u svakome obliku
i da ih mogu poslati na kraj svijeta i da znam da neće biti gladni
dio zasluga pripisujem sebi, naravno, ali su većim dijelom tako, valjda, i rođeni
iako, od desetak nećaka koji su se držali "mojih metoda", još nijedno nije odbilo nijednu namirnicu.
pa si laskam kako znam što radim.
a opet... možda s nekim drugim djetetom ne bih "uspjela" ništa
tko će ga znat`
Apri, ajde daj se malo raspiši o svojim metodama. Evo, recimo, ova moja neće tikvicu ako nije zmiksana, tj. zakamuflirana. Kako si ti postupala u takvoj situaciji?
innu, ako se 2 puta ponovila reakcija na zob, ja ne bih drvila i nudila opet uskoro. Možda za par mjeseci ili više, a s ostalim žitaricama pomalo i oprezno (kako, doduše, dohrana i treba biti)
Posljednje uređivanje od phiphy : 23.10.2014. at 09:59
nisam davala tikvicu neko vrijeme
tko kaže da djeca odmah moraju baš sve zavoljeti
i odraslima treba više da zavole neku novu namirnicu
onda je pomiješaš s nečim što baš jako voli
pa mijenjaš omjer u korist tikvic
pa ako ide - ide
ako ne - ne
neće svijet propasti ako netko ne jede tikvicu
uostalom, sa cca godinu dana, napraviš krem juhu od tikvice
to većinim obožavaju
pa složenac od tikvice, ili s mesom ili sa vrhnjem i jajima