Stranica 160 od 182 PrviPrvi ... 60110150158159160161162170 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,951 do 8,000 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih dala meso iz pecnice, mlince ne jedem pa ne bih, ali peceni krumpir bih (a on ga ne bi pojeo, ni s 10 mjeseci, a ni sad).

Dala bih i tijesto i umak, ali moj umak bi bio ili povrtni ili mesni, s malo maslinovog ulja i nesto sitno luka i cesnjaka. Tjestenina kakva vec, nekakva. Meso bi pojeo, tjesteninu s 10 mjeseci ne, sad vjerojatno da.

Ako ste imali kelj na leso, kakav si kelj njemu kuhala posebno? U manje vode?! U drugacijoj vodi? A ribu, stajaznam, kuhanu bih dala istu kao i nama, a zapravo i pecenu. I s rostilja. Ne bih je prelila s brdom ulja i cesnjaka, najvise zato da siroto dijete ne bazdi previse (to bi on recimo slasno pojeo).
    Vidis, mi npr stvarno ok jedemo, povrce, meso, ribu, nikakve konzerve, nista gotovo, smrznuto, zapakirano... u principu mi je vegeta jedini porok, i to valjda iz navike. U procesu sam odvikavanja
    Ali kad pecem meso ga dobro posolim (jbg, i sol mi porok ) pa ga takvog ne bi dala maloj.
    Dal stvarno ne smije nista soli i secera? Jel joj mogu dat npr domaci pekmez od marelica ili sljiva u koji je dodan secer?
    Od pica sam joj par puta skuhala lajt kamilicu, nezasladenu, i to jer nece vodu pa sam mislila da ce tako popit malo tekucine. Nije bas odusevljena.
    One instant cajeve nisam davala, vidjela sam da je sastav par posto extrakt neke biljke, ostalo zivi secer.

Danas smo rucali rizoto s gljivama u vrhnju. Nit smije gljive nit vrhnje, kuhala sam njoj posebno.

U principu vidim da nije bas odusevljena hranom. Sad sam dosla od frendice, mali od 10 mj vice am-am i tamani sve, od plazma keksa do neznam cega. Sline mu cure na sve na stolu. Moja ima valjda vaznijih stvari od jela i pica

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja mislim da je stvar sklopa u glavi - jednostavno nakon nekog vremena više ne razmišljaš "što kuham za nas za ručak" nego "što kuham djetetu a mi možemo jesti"
    ja sam valjda već navikla tako razmišljat pa mi je sad jednostavnije ali sa L. sam priznajem bila izgubljena jer smo i mi jeli dosta drugačije. S vremenom nam se jelovnik našao negdje na pol puta između njegovog i našeg tako da sad kuham recimo te gljive samo kad on ruča u vrtiću...
    trenutno T. može jesti pa skoro sve što i mi samo mu ne solim i ne stavljam začine... danas sam mu dala i bjelanjak da riješim tu priču i da može legitimno tamanit tjesteninu koju svi obožavamo, a ne da mu brat mora ispod stola krijumčarit

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da, to jaje moram i ja rijesit pa sam si rjesila i vecinu muke.
    Kad smo kod jaja.... Khm... Sto ne moram cekat godinu dana za dat bjelanjak? Ili da odmah nakon zutanjka krenem s njim?
    A iliiii, da napravim ham&eggs pa rjesim sve nedoumice oko dohrane?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma čekaj... meni je drugo dijete pa sam si dopustila pjesničku slobodu od 2 i pol tjedna ranije
    ustvari sam ovako razmišljala: u familijama nemamo nikakve alergije na hranu, stariji nikad nije imao nikakvu reakciju na niti jednu namirnicu pa je onda i mala šansa da će manji imat...
    ali ti pričekaj (da me ne bi apri )

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kad smo kod ham&eggs - neki dan za večerom manji se baca rukama prema čajnoj salami (utjecaj mog muža na prehranu starijeg djeteta ) i ja gledam i komentiram s mužem kako evo još jednog njegovog pacijenta... kad čuješ starijeg: pa ja sam mu jučer dao jer me tražio
    mislim da moram porazgovarat sa starijim sinom - nismo nikad imali taj razgovor jer mi iskreno nije palo na pamet... a možda je već i kasno... možda jedino saznam što je dijete ustvari sve do sada probalo

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    ali ti pričekaj (da me ne bi apri )
    I mene nje trta.

Ne, stvarno, trta me.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a- bu!

što se starije djece tiče
    moja starija je imala tu sreću da je godinama slušala savjetovanja na SOS telefonu i gora je od mene
    kad napuni 18, odmah je bacam ovdje za moderatoricu, pa da vidite

a nije rijetko po parkovima mamama govorila da im djeca ne smiju sjediti u W poziciji
    ili da je smoki loš u nutritivnom smislu (ovim riječima, a imala je možda 3 godine)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vlatk@ prvotno napisa Vidi poruku
    Danas smo rucali rizoto s gljivama u vrhnju. Nit smije gljive nit vrhnje, kuhala sam njoj posebno.
    dajte stavite dattume djece u potpis, ovako te svaki put moram pitati koliko je dijete staro

gljive, naravno, ja ne bih davala
    vrhnje možeš sa 10 mjeseci

ali, ja sam našu kuhinju bila skroz prilagodila djeci
    tako da sam gljive spremala dosad jedno 4 puta, svaki put kada bi dolazili neki gosti, a djeca bila izgnana iz kuće
    iako, starija je počela jesti gljive, a mali neće jer mu je rečeno da to još nije za njega
    prihvatio je jednako kao i objašnjenje za alkohol: to se još ne konzumira

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ok, onda cu kod takvih jela njoj samo odvojeno umjesat neko drugo povrce.
    Krecem sa svime, ima skoro 11 mjeseci. Ovo sto se preporuca sto kasnije, ne jedmo ni mi, bar ne redovito.

E sad jos samo jedna stvar pa cu prestat s panikom (ocu majkemi ). Dal je ok njen jelovnik (koliko me brine sastav, toliko sam opterecena i kolicinom), primjer:
    - nocu 1 dcl izdojenog mlijeka
    - 9.00 kruska sa zobi ili prosom, i pola casice kefira (cca 1 dcl)
    - 1 dcl mlijeka
    - 14.00 2 mrkvice, krumpir, komadic paprike i crvenog luka, komadic mesa
    - malo mlijeka u toku popodneva, eventualno pola banane
    - 18.00 voce ili griz ili malo kruha s maslacem i kefir ili sto mi vec padne na pamet
    - 21.00 mlijeko

Brine me dosta mala kolicina tekucine, pogotovo mlijecnog. Nema preko 3, 3.5 deca mlijeka dnevno, a vodu gucne tu i tamo. Nudim stalno al bez uspjeha. Da dojim, ne bi brinula, ovako fantaziram. Ma klinac, fantazirala bi ja i tad

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a nije rijetko po parkovima mamama govorila da im djeca ne smiju sjediti u W poziciji
    ili da je smoki loš u nutritivnom smislu (ovim riječima, a imala je možda 3 godine)

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ok, onda cu kod takvih jela njoj samo odvojeno umjesat neko drugo povrce.
    Krecem sa svime, ima skoro 11 mjeseci. Ovo sto se preporuca sto kasnije, ne jedmo ni mi, bar ne redovito.

E sad jos samo jedna stvar pa cu prestat s panikom (ocu majkemi ). Dal je ok njen jelovnik (koliko me brine sastav, toliko sam opterecena i kolicinom), primjer:
    - nocu 1 dcl izdojenog mlijeka
    - 9.00 kruska sa zobi ili prosom, i pola casice kefira (cca 1 dcl)
    - 1 dcl mlijeka
    - 14.00 2 mrkvice, krumpir, komadic paprike i crvenog luka, komadic mesa
    - malo mlijeka u toku popodneva, eventualno pola banane
    - 18.00 voce ili griz ili malo kruha s maslacem i kefir ili sto mi vec padne na pamet
    - 21.00 mlijeko

Brine me dosta mala kolicina tekucine, pogotovo mlijecnog. Nema preko 3, 3.5 deca mlijeka dnevno, a vodu gucne tu i tamo. Nudim stalno al bez uspjeha. Da dojim, ne bi brinula, ovako fantaziram. Ma klinac, fantazirala bi ja i tad
    evo što i koliko jede moj pa ti uspoređuj (mada mislim da ne bi trebala i da bi se trebala opustiti...):

- noću cicamo (nemam pojma kolko puta, ali ajmo reć 1-2 ako smo optimisti)
    - doručak: voće + zobene pahuljice (jedna kruška ili jedna banana ili neko voće otprilike te količine)
    - cica prije spavanja
    - ručak: komadić mesa/ribe/jaje+ jedan manji krumpir/šakica riže+povrće (u većim ili manjim količinama) - ako jede žgance u stanju je satrt pun veliki tanjur ručka
    - cica prije spavanja
    - užina: voćka ili komadić kifle ili nešto što ukrade bratu koji taman tako negdje dolazi iz vrtića
    - večera: griz sa 2 dcl zobenog mlijeka ili nešto u toj količini
    - cica prije spavanja

s tim da je ovo moje dijete koje jede... stariji nije ni pola od toga jeo a danas je normalan četverogodišnjak sa 18kg - još uvijek ne jede puno tj jede jako puno za ručak a ostale obroke probrljavi... ponekad pojede manje od mlađeg

nemoj se uzrujavat - neće joj ništa bit ako jede manje, bolje tako nego da ima traume od tebe i žlice

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Morala sam izbaciti mlijeko iz svoje prehrane jer sam primjetila da malcu smeta kravlje mlijeko.
    Sad je vrijeme za uvest jogurt. Dal da još malo pričekam ili da probam dat? Kolko da dam količinski, jednu žličicu, oće to biti dosta da vidim dal mu smeta?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Apsu, možda da, možda ne. Kreni s jednom pa prati...i kod nas je situacija kao kod tebe s time da sam ja, kako se količina dojenja smanjivala, uvela mliječno u svoju prehranu, na početku je bilo još reakcija, sad više nema. U njezinu prehranu sam probala u dva navrata uvesti jogurt, nije bilo (pre)uspješno - pogoršan dermitis u peleni i mekša stolica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

apsu,u svakom slučaju prvo počni ti s m.proizvodima ( ne mlijekom) a tek ak je to prošlo, ubaci si i mlijeko, tek nakon toga probaj njemu dat jogurt

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    evo što i koliko jede moj pa ti uspoređuj (mada mislim da ne bi trebala i da bi se trebala opustiti...):

- noću cicamo (nemam pojma kolko puta, ali ajmo reć 1-2 ako smo optimisti)
    - doručak: voće + zobene pahuljice (jedna kruška ili jedna banana ili neko voće otprilike te količine)
    - cica prije spavanja
    - ručak: komadić mesa/ribe/jaje+ jedan manji krumpir/šakica riže+povrće (u većim ili manjim količinama) - ako jede žgance u stanju je satrt pun veliki tanjur ručka
    - cica prije spavanja
    - užina: voćka ili komadić kifle ili nešto što ukrade bratu koji taman tako negdje dolazi iz vrtića
    - večera: griz sa 2 dcl zobenog mlijeka ili nešto u toj količini
    - cica prije spavanja

s tim da je ovo moje dijete koje jede... stariji nije ni pola od toga jeo a danas je normalan četverogodišnjak sa 18kg - još uvijek ne jede puno tj jede jako puno za ručak a ostale obroke probrljavi... ponekad pojede manje od mlađeg

nemoj se uzrujavat - neće joj ništa bit ako jede manje, bolje tako nego da ima traume od tebe i žlice
    Ok, hvala
    Danas je dosta dobro jela, a vidim da ce kroz par dana sigurno izbit gornja trojka, pa mislim da ju i to malo muci.
    Prehrana im je skroz slicna, znaci tvoj ima cicu oko 3 puta dnevno + noc? Kad ju moja ponekad prihvati nocu (jer ja jos uvijek nudim ko blesava), nitko sretniji od mene to mi tako fali, i vec padam u depru od prestanka izdajanja.... No dobro, malo lutam.

Uz ta 3 dcl mlijeka cu probat ugurat bar dcl jogurta, kefira i tako to. Znaci zobeno mlijeko moze? Smije bademovo? Znam ga raditi doma.

Probam joj griz na vodi, pa dodam cimet, al nije luda za tim. Kaze mi mater: griz na vodi!? Pojedi ti to kad je tako fino da njoj guras!

E sad, jos jedna stvar - kravlje mlijeko. Posto sam uz sav trud i muku na knap s mojim, a mala za ad ne zeli ni cut, dal joj s godinu mogu davat kravlje, za pocetak u npr. grizu?
    Mislila sam ne davat bar do 2. godine, al nisam mislila da ce moja "tvornica" stekat

Citam nedavno dr. Jack Newmana na fb, kaze da je ad cisti marketing i da dijete od 9-12 mjeseci moze konzumirati kravlje mlijeko (odnosilo se na one, poput mene, koji iz nekog razloga uz svoje zele dodati nesto mlijecno, pa kao nema potrebe davati ad). True or false?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

True, ako bas mora, i ako to kravlje mlijeko nije zamjena za majcino (u smislu da se bezveze izbacuju podoji i zamjenjuju kravljim mlijekom) ili za neki drugi kvalitetan obrok. Zapravo je kravlje mlijeko nesto bez cega svi mozemo. Jedino je teletu stvarno bed bez njega.

Sto s tvojom proizvodnjom ne valja? Sve se to da rijesiti.

Ja sam ponudila jogurt tamo negdje sa 8 mjeseci, mozda i malo ranije, ali nije mu se nesto svidjao (kao uostalom i sva druga hrana osim sisnog mlijeka). Kuhala sam s jogurtom i mlijekom (i vrhnjem i kravljim sirom) vjerojatno negdje od 9. mjeseca zivota, ali recimo kravlje mlijeko samo nije konzumirao jos uvijek, a sutra su mu 23 mjeseca. Jednostavno nemam razloga nuditi, sisa brdo puta preko dana (rekla bih barem 7), plus nocu, tako da mu je to svakako bolje od mlijeka za telad.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja koristim rizino mlijeko za griz, al bas ga nesto ne vole

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je prvi puta odbio neku hranu - jogurt. Nakon 2 žličice mahao ručicom i glavom i više nije htio. Probala dati kasnije, nema šanse. Jedva je ručak htio jesti, valjda je mislio da mu opet jogurt nudim Morala sam mu prvo dati na prstu, jer žlicu nije htio ni vidjeti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koristim rizino mlijeko za griz, al bas ga nesto ne vole
    Pa kad je fuj.
    skuhaj na obicnom kravljem ( ako nemate problema sa alergijom) mozda im bude bolje.
    i malo crne cokolade naribaj gore .

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

rizino je meni preslatko a onda valjda i njima - probala sam sa starijim... mlađem sam odmah kupovala zobeno...
    a kravlje cu mu uvest prije jaslica - negdje u veljaci...
    eventualno ga uvedem prije za kuhanje griza i zbog stavljanja u recimo pire ili nesto - ovako za pit mu ne treba...
    vidis - moj isto nije bas lud za tim mljecnim preradevinama - najbolje je do sad proslo kiselo mlijeko i evo danas vrhnje u tikvicama... s tim da on oduvijek ima blagi dermitis koji se sad s dolaskom hladnog vremena pogorsao i nisam ga mogla povezati s niti jednom vrstom hrane - tako da vozim normalno dalje bez obzira što mu se događa na koži

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

True, ako bas mora, i ako to kravlje mlijeko nije zamjena za majcino (u smislu da se bezveze izbacuju podoji i zamjenjuju kravljim mlijekom) ili za neki drugi kvalitetan obrok. Zapravo je kravlje mlijeko nesto bez cega svi mozemo. Jedino je teletu stvarno bed bez njega.

Sto s tvojom proizvodnjom ne valja? Sve se to da rijesiti.

Ja sam ponudila jogurt tamo negdje sa 8 mjeseci, mozda i malo ranije, ali nije mu se nesto svidjao (kao uostalom i sva druga hrana osim sisnog mlijeka). Kuhala sam s jogurtom i mlijekom (i vrhnjem i kravljim sirom) vjerojatno negdje od 9. mjeseca zivota, ali recimo kravlje mlijeko samo nije konzumirao jos uvijek, a sutra su mu 23 mjeseca. Jednostavno nemam razloga nuditi, sisa brdo puta preko dana (rekla bih barem 7), plus nocu, tako da mu je to svakako bolje od mlijeka za telad.
    Blago tebi, 23 mjeseca
    Ja sam imala uzasnih problema radi prijasnje operacije dojke i soora, izdajala se, ona skroz odbila dnevne podoje sa cca 6 mjeseci (probali svasta, na kraju i sns, bezuspjesno), nocne imala redovito do 9,5, a sad jako, jako rijetko. Kolicina mm mi je pala nakon viroze, sa 6 dcl izdajanja sam dosla na 3, a iscjeđena sam fizicki i psihicki. Masiram, pumpam, piskavica...ma nema sto nisam probala. A sad se ubijam jer je ona preaktivna i trazi paznju, ima 11 mjeseci, a ja sam pol dana na pumpi...

Pardon na off-u.

Znaci mogu ubrzo probat griz na mlijeku? Da ima i taj mlijecni obrok? Ne kao zamjenu, nego uz ove moje izdojene kolicinice. Znaci, umjesto ad-a kojeg ne prihvaca.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma mozes bez problema, ima 11 mjeseci, ne 6. Stvarno joj ne bi nista bilo i da joj das da pije cisto kravlje mlijeko, bez griza.

A za dojenje :hug: Dogurale ste daleko, svaka cast!

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma mozes bez problema, ima 11 mjeseci, ne 6. Stvarno joj ne bi nista bilo i da joj das da pije cisto kravlje mlijeko, bez griza.

A za dojenje :hug: Dogurale ste daleko, svaka cast!
    Hvala guramo i dalje, bar do godine, a poslije kako bude

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nije nam još na rasporedu, ali da pitam unaprijed...

Kruh - kakav? Malo sam surfala, kažu da je na početku dobro davati bijeli. Ja sam mislila neki kukuruzni (recimo doma pečeni), možda raženi?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma daj mu razeni, integralni.. Bijeli kruh je bijelo brasno, ni malo nutritivnih vrijednosti..

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja ispečem pecivo pola bijelog pola sitnih zobenih bez soli i to joj dam sutradan kad nije više ljepljivo nego mrvičasto. to papa s prstićima te mrvice a ja nudim mesnu juhicu. do sad tri žličice max

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Apsu, pa zato mi je i čudno da sam vidjela taj savjet za bijeli kruh

I sad mi palo na pamet...neka peciva u sebi imaju jaje. To bih onda njemu trebala izbjegavati (kada dođemo do toga)? Kao što rekoh, u pekari mu već nude kiflicu sa sirom, pa da znam za ubuduće

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja joj dam (par puta do sad) koricu kupljenog kruha (kukuruzni, razeni...bijeli ne kupujem). Ona to malo pocucla, razmljacka i onda maze po hranilici. Ne uspije mi speci dobar domaci kruh pa sam odustala od te ideje, mada sam vec imala viziju kako pecem kruh svake veceri i kako ne kupujemo vise taj s aditivima, bla bla... Ipak too much za moje pekarske sposobnosti :/

Dva puta je pojela sredinu snite sa malo maslaca, nakon voca za dorucak.

Nisam bas fan kruha, bas radi toga sto ga ne jede, sto joj sluzi kao zabava, a nis korisno ne dobije iz njega. U stvari ga je prva dala moja mama, jer je "slaba i treba joj dat bar malo kruha".

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Zato ja kupila pekac kruha i svaku vecer stavim kruh i ujutro nas doceka topli. Najbolja investicija ikad, ne sjecam se kad sam zadnji put kupila kruh..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vlatka , da li je to na pomolu i fobija od psenice ( nakon fobije od jaja i mlijeka)?

ne jede dijete samo kruh za svaki obrok i meduobroke.
    pa nece mu nastetiti niti obicna ducanska snita kruha dva-tri puta tjedno.
    Ok, nije to nema namirnica bogata mikronutrijentima , ali mozes na nju staviti neki kvalitetan namaz koji dijete voli.
    Ako snitu kruha ponudis uz proteine i masnoce ( jaje ili sir npr.) imas izbalansirani obrok ( ugljikohidrati -masnoce-proteini).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jasno, ovo jaje ide kasnije , kad ga bude jeo.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam pekač imala, i nakon nekog vremena predala dalje. Nismo se nikako jako sprijateljili. Iako,to je bilo davno, moguće da sad uzmem neki noviji model.

Meni zapravo nije jasna fascinacija starijih da dijete hrane kruhom Svi mu to odmah nude

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vlatka , da li je to na pomolu i fobija od psenice ( nakon fobije od jaja i mlijeka)?

Ma nije, nije, (pa dala sam griz ) nego me otpocetka dohrane svi pile s tim kruhom, da mi, kao sto Vrci kaze, nije jasna fascinacija njime ono: jos dojis?! Booooze...pa ne jede nista drugo? -Pa jede, dajem voce... -A jel dajes kruhica?

I ta umanjenica, kao za malu djecu je kruhic ili to il plazma i petit keksi. Kad kazem da to ne dajem, automatski imam etiketu na celu: frik.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ta umanjenica, kao za malu djecu je kruhic ili to il plazma i petit keksi. Kad kazem da to ne dajem, automatski imam etiketu na celu: frik.
    Welcome to the club .

Inače, po pitanju bijelog i integralnog kruha, odnosno žitarica...radi se o tome da su integralne žitarice teže probavljive pa bi se u prehranu beba trebale uvesti kasnije (negdje sam pročitala nakon 2 godine). Osim toga, tu je i fitinska kiselina, proguglajte, ja nisam pametna što da mislim o tome.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neće dijete jesti kilogram kruha

a što se bijeloga tiče, misli se na dućanski
    a on pak ima puno manje kemije u sebi
    jer su svi kruhovi koji su nebijeli, nebijeli od boje, ne od različitih tipova brašna

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dućanski bijeli ima manje kemije u odnosu na koji drgugi bijeli kruh?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    dućanski bijeli ima manje kemije u odnosu na koji drgugi bijeli kruh?
    Ducanski bijeli u odnosu na ducanski u boji.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kod nas isto i u pekarama
    Sad u trudnoći kad mi dolaze žgare od raznih dodataka, skontala sam da mi najmanje smeta taj bijeli, valjda ima najmanje svega.
    Od "kukurznog" sam imala takve bolne žgaravice, a ništa bolje nisu prošli ni razni su/o/vitali i ini crni, raženi itd.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, naravno
    nisam bila dovoljno jasna, pa da sad ne editiram

kupovni kruhovi su najbolji ako su od bijeloga brašna, budući da se u sve druge ne stavljaju korisni dodaci, već boja, kako bi izgledali da su crni, ovaki, onaki

Agrum avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Cure, avokado, 7 mjeseci? Čaj od komorača (kupovni, 100% komorač) je svakodnevno u upotrebi, jel to ok? Kaj mislite o Sparovim policama organske hrane (voće, povrće)?
    Posljednje uređivanje od Agrum : 06.11.2014. at 11:04 Razlog: ispravak reklame

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čaj će ti sve reći da ne treba, nek pije vodu

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Agrum prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, avokado, 7 mjeseci? Čaj od komorača (kupovni, 100% komorač) je svakodnevno u upotrebi, jel to ok? Kaj mislite o Sparovim policama organske hrane (voće, povrće)?

Moja pretpostavka je da ako ima eko/bio certifikat, dobro je, jer s tim mora proci analize itd...
    Kad sam u sparu, znam kupiti te njihove proizvode

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da smo shvatili što nas smeta - hranilica, slinček i žlica. Mislim da nju vrijeđa ta procedura, a sama be uspijeva dovoljno utrpat u usta pa zato brzo odustaje od hranjenja. Konačno je pojela neku količinu, ali samo kad smo svi za stolom i ona u krilu i ona i ja je hranimo rukama. jela je tako i bananu i tikvice i meso i juhu zgusnutu zobenim. znači nije stvar u vrstihrane nego je valjda to pecivo bilo najlakše za prinjet ustima jer mrvice banane ijabuke klize.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Čaj će ti sve reći da ne treba, nek pije vodu
    Vrci zna znanje

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajme, sto se tu sve jede! Moja ništa ne jede. Samo lupa po toj hrani, a hranu koju je dobila žlicom je najčešće pljunula. Osim kad ju je jednom baka hranila. Sve joj je natrpala u usta.

Agrum, prva namirnica koju je Panda jela je avokado. A i danas ce ga za ručak.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam malcu avokado dala tek neki dan, čisto zato što ga ja nikad nisam probala pa ga nije ni bilo u kuhinji.
    I tako kupim ja avokado i kad ga svi hvale reko idem probat.. ajme kada mi se želudac digao, fuj, ne znam kad sam zadnji put nešto tako fuj probala. Sve mi žao bilo malom dat, al smazo je on to bez problema, ko i sve ostalo do sad.. Doma se šalimo da mu bez problema možemo podvalit drek i da bi ga pojeo bez problema

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, sto se tu sve jede! Moja ništa ne jede. Samo lupa po toj hrani, a hranu koju je dobila žlicom je najčešće pljunula. Osim kad ju je jednom baka hranila. Sve joj je natrpala u usta.
    kao da čitam o svojoj, samo se za sise ljepi

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kako se daje jaje?
    Vjerojatno ga skuham pa izvadim žumanjak? Ga dam samog ili umješam u nešto? Ne cijeli žumanjak odmah jel? Dam pola, manje od pola? Ide isto 3-4 dana za redom ako nema rekcije odmah?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se daje jaje?
    Vjerojatno ga skuham pa izvadim žumanjak? Ga dam samog ili umješam u nešto? Ne cijeli žumanjak odmah jel? Dam pola, manje od pola? Ide isto 3-4 dana za redom ako nema rekcije odmah?
    ja sam davala 2 dana manje od pola pa 2 dana pola i ona cijeli,(žumanjak) pomješala bi ga u dio ručka u slučaju da mu se ne svidi,kad sam vidila da voli pomješala sam mu sa blitvom i sve je smaza!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

moja je u nekoj fazi odbijanja hrane ( 11,5mj), više ništ joj nije fino,okreće glavu od žlice i čaše,kad uzme sama žlicu samo udara po hrani i krene me gađat s njom, brlja s rukom po tanjuru i tako... želi samo dojiti i bočicu..ide još zubi van pa pretpostavljam da je i to,al me zato grizeeeeee i udara po dojkama, sva sam plava,izgrebana..koma, sve me strah dat joj cicat

Uopće ne znam što da radim, pretpostavljam da je samo faza... njezin cijeli obrok je po podu al zato psi omaste brk jer sve pojedu što ona baci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •