Stranica 165 od 182 PrviPrvi ... 65115155163164165166167175 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,201 do 8,250 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tablice su zakon
    mislim, ne treba ih shvacati kruto, al odlican su okvir
    pogotovo kad vidim kako mame znaju biti zbunjene s tom dohranom
    al vec smo imali tu raspravu, jel

slazem se sa ZO, uvodjenje dohrane je odlicna prilika za poboljsanje prehrambenih navika cijele obitelji i uvodjenje namirnica koje se do tad nisu kotistile
    mi smo se uvijek hranili relativno zdravo (po mojim mjerilima), nismo nesto tu mijenjali, ali sam probala uvesti neke nove namirnice
    tako je i u nasu prehranu usao proso, bulgur, zobene pahuljice...
    dok, recimo, kvinoja i amarant nisu
    probala sam sa prve dvije cure, trecoj nisam ni nudila, jer sam skuzila da nista od toga
    iako, mogla sam joj ponuditi bez obzira sto nece opstat u prehrani, al eto, cista ljenost

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam ubacila neke nove namirnice, ali neke nisam (recimo amaranth, kvinoju, batat, to ne radim)

A mog zatvara bundeva, to me bilo iznenadilo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Avokado je odvratan ako nije zreo, a i ako je prezreo. A i ima razlicitih.

Za batat nisam nikad cula da je teska namirnica, naprotiv. Ovdje je jedna od prvih koje se daju u dohrani.

Inace stvarno nema razloga u normalnu, zdravu i raznoliku prehranu uvoditi neobicne namirnice samo zbog djeteta. Ako ste spremni za isprobavanje novih okusa i tekstura - super. Ako niste, cemu muka?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je avokado dobar kao namaz
    Zgnjecim ga, posolim, kap maslinovog i na kruh
    Ili s tortiljama
    Mljac
    Al djeca ne vole nikako

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja nista ne znam u mililitrima koliko moja pojede. Znam samo da dosta dobro skuplja grame
    Ja sam skoro sve jela i prije njezine dohrane, jedino sam amarant jučer prvi put probala i - moze! Sviđa se i meni i njoj Općenito primjećujem od Badnjaka je počela jesti. I drago joj je ako ima mesa. Prase pandasto.
    Avokado za guacamole!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Pričajmo o dohrani 7.

Avokado ja i moja 10-ogodisnjakinja jedemo, tj. pijemo u smoothijima. D daje neku "glatkocu" i laganu masnocu, odlican nam je

Mi smo s vremenom uveli neke nove namirnice u prehranu cijele obitelji i to je super. Recimo, moje dijete ne jede psenicni bijeli griz vec griz od pira, voli kus kus i zobene pahuljice. Ja to nisam jela prije nekoliko godina, no prihvatili smo to i uvidjeli koliko je to bolje i zdravije od ostalih pakiranih pahuljica. U kutiji :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 04.01.2015. at 17:01

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni amarant nije legao nikako, a quinoa mi je super super, ali malo poskupa pa je ne jedemo često
    batat ja često jedem, a avokado kad god ga nađem za manje od 10kn kom
    i stvarno, kad razmislim, dosta novih namirnica smo uveli u tom periodu kad je malac bio na dohrani, i one koje su nam se svidjele ostale su na meniju

al mi smo još na jabuci, i ne bih to nazvala hranjenjem nego... novom igrom
    čak mislim da je nešto progutala danas, vidit ćemo u pelenama
    ali skužila je da to ide u usta ne samo za glodanje žlice, pa je počela zijat kad vidi punu žlicu, tako da nekamo napredujemo

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobro, otkud vama svi ti recepti? Eto o tome ja govorim, gdje ću naći recepte? Izmišljat sama? Ja sam obična kuharica, grah, picek, zelje i krvavice, kelj varivo..za egzotiku je zadužen muž.

Inače kako ovih dana muku mučim da nahranim dijete, mislim si pa valjda ako neće više, ne treba joj..pročitala sam da se nijedno zdravo dijete neće izgladniti, valjda je tako.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koji recepti?
    skuhas zitarice u omjeru navedenom na pakiranju, povrce na leso, voce sirovo ...i vozis dalje.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A upravo sam i otkrila temu s tablicama i receptima

Riža it is za početak.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

lavko, može link ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam sve tri dohrane poćela s rižom

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    lavko, može link ?
    Ma tu na ovom podforumu prva tema - piše Tablica dohrane i recepti, evo: http://forum.roda.hr/threads/49714-T...ne-i-receptici

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sve tri dohrane poćela s rižom
    Pa bez glutena je i manje je alergena od ostalih žitarica, mislim da je to ok.
    Koju rižu si kuhala? Gdje si je kupovala?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam kuhala najobičniju rižu koju i nama kuham, neku zlato polje

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ja čula za neku baby rižu iz DM-a, ne znam jel sam dobro čula da to postoji.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Lavko nemoj si komplicirati- običnu rižu skuhaj koju i vi jedete, možda ju za pocetak malo vise raskuhaj i to je to.
    I da, nema recepata, povrće kuhaj u vodi, voće svježe i žitarice onako kako pise kao sto kaze sirius.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A basmati riža?
    Haha

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koji recepti?
    skuhas zitarice u omjeru navedenom na pakiranju, povrce na leso, voce sirovo ...i vozis dalje.
    Ili skuhas kao ja.

(Nemam recepte, ali ajde, stavila sam slike. Vise-manje je sve jasno sto je bilo po zdjelicama.)

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Kada mogu bebacu dati visnje?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja bih dala kad god bih imala svjeze, domace (organske). Nakon navrsenog sestog mjeseca zivota.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam domace, ali u zamrzivacu pa sad ne znam smije li...
    I u kojim kombinacijama obzirom da je to dosta kiselo?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ih dam u kombinaciji s drugim voćem; Jabukom, bananom ili s pirom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U cemu je problem sto je kiselo? Nemaju djeca predrasuda prema okusima. Ali moze se pomijesati s nekim drugim vocem ili sa zitaricama, zasto ne.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Panda voli male sitne borovnice skoro isto kao i bananu. Kad bolje razmislim, ona sve voli/hoće sto sam joj dala. Cak je i pir počela jesti.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kako pripremate korabicu dječici.
    Vidim da je to na početku već sa šest mjeseci.
    Ja inače za nas velike to povrće radim samo kuhano u juhi npr. pilećoj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Skuhas u malo nesoljene vode.

Ili, nakon sto je dijete vec probalo pokoju namirnicu, izvadis iz te juhe (ako u njoj nema vegete i slicnih dodataka) i ponudis. Tako smo mi (ne s korabom jer to u principu nikad ne jedemo).

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Par pripremnih pitanja
    Kako dijete zna da treba jesti tj hoce li znati? Ja joj dam na zlicici i sto mogu ocekivati? Da samo ponudim na usta ili gurnem u usta?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Moj mali je prvi dan blijedo gledao žličicu koja mu ide prema ustima, ja sam mu bradicu malo spustila i na kraju je otvorio usta, ali sve mu je to čudno nekako bilo.
    Drugi dan je već zjevao, odma je skužio da se tako jede.
    U principu, ako ne želi otvarat usta i ako jezikom gura hranu van, to znači da nije spremna za dohranu.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj je poceo buljiti u nas dok jedemo i zijevati s cetiri mjeseca valjda (sto nista ne znaci, kad smo poceli s dohranom odusevljenje mu je splasnulo).

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Buhtlica je još s 4 mj. otvarala usta i pokazivala interes, ali nije kužila što s tom stvari na jeziku, pa je pljuvala i gurala van... A imala punih šest mjeseci kad smo počele i trebalo joj je otprilike mjesec dana da počne lijepo gutati. Znači li to da sam trebala čekati još mjesec dana? Mislim da ne.
    Zapravo smatram da sam trebala početi i ranije i to s malim, malim, mikro količinama hrane da se dijete navikne. Ovako mi je već malo bila panika... Sedmi mjesec, a ona neće jesti. No lako je sad biti general poslije bitke.

Lavko, ja bih stavila vrlo malo na žličicu i prislonila joj na donju usnicu. Pa će sama otvoriti usta i uzeti ako želi.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I mislila sambas tako Konfuzija, staviti minijaturnu kolicinu i navikavati je polako, svaki dan pomalo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ne radi li se tako?
    Sumnjam da netko skuha punu zdjelu rize i nasopa dijete u prvom obroku dohrane
    Prvih mjeseci i jest poanta u polaganom navikavanju na okuse i teksture
    A ako se radi o djetetu koje dobro dobiva na tezini, stvarno nema potrebe za zurbom

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

mi smo sa dohranom krenuli od 5 mjeseci ali negdje sa 4 mjeseca sam joj davala vodu na žličicu tako da je već bila upoznata sa žličicom (puno kasnije smo počeli koristiti onu bočicu sa silikonskim kljunom)
    i isto tako su mi oni iskusniji rekli da dam da se "igra" sa žličicom tako da joj to nije bilo nešto strano

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja je s dohranom krenula sa sedam. Do tada se nije susrela ni sa cim drugom osim sisanja. Dobila ispred sebe komadiće hrane. I to je jedina stvar koju nije odmah stavila u usta kasnije je dobila hranu i žlicom. Nije skoro nista jela sve do nedavno, znaci skoro deset mjeseci kad je odlučila da joj se vise sviđa. I sa žlicom i sama prstima. Ali zato je sisala cijelo vrijeme. Prirast i vise nego dobar.
    Ja sam pristaša onog da im nista ne treba tako rano osim mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

i moja isto ciki cijelo vrijeme ali okolina mi je toliko stvarala pritisak da sam počela sanjati kupovne kašice imala sam doslovno noćne more tako da sam na kraju popustila....imala sam jedno 10tak kupovnih kašica i sokova prije nego je napunila 4 mjeseca kao sa objašnjenjem vidiš da i tu piše da može od 4 mjeseca...
    a težina je bila i više nego dobra, ali sve i da nije težina dobra, tih prvih par mjeseci dohrane ona je pojela svega par žličica dnevno tako da od toga nikakve koristi što se tiče dobivanja na težini!! vrijeme koje sam utrošila na pripremu hrane mogla sam provesti s njom što bi možda bilo značajnije

sada bi napravila drugačije ali eto učim, tako da ću sa drugim djetetom raditi SAMO po svome

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pitanjce, ako sameljem amaranth u mlincu za kavu, koliko da ga kuham?
    Inace mi pise 30min, ako je u izvornom obliku jel :D

I jos nesto, pir demeter kvalitete , kad bi najranije mogla dati s obzirom da sadrzi gluten, beba dojena na zahtjev 7mj, puno doji i po danu i noci!!
    Citala sam , bas je apricot pisala jos prije, da je gluten bolje dok beba intenzivno doji nego kasnije.
    Mislila sam dati u obliku kase.
    Cisto me informativno zanima

Hvalaaaaa

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mozes dati pir, pretpostavljam griz. A mozes i amarant dati i da ga ne sameljes. Ja ga kuham i onda ostavljam jos neko vrijeme poklopljenog, ne gledam na sat nego dok ne dobije taj svoj karakterističan okus.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Opet imam pitanje. Jel se smije voce skuhati pa dati tako? Ili je holje sirovo naribano?

I jel dajete nekad kupovne kasice, jel to ono generalno lose ili ima dobrih?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, kuhano voće je lakše za probavu ali je nutritivno slabe vrijednosti.
    A na pitanje za kupovne kašice, evo jedno protupitanje: Jedeš li ti gotovu hranu iz konzervi, teglica, smrznutu? Jel ona generalno loša ili ima i dobre?

Po meni, da je otrov, nije, ali da je generalno puno lošija i izlaz u nuždi, je.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Voće se smijeti kuhati. Bolje je sirovo jer zadrži vitamine, no na početku dohrane neke bebe na sirovo voće odreagiraju grčevima.

Ja sam davala kašice, ne znam da li smijem napisati koje (***** ). Jako, jako rijetko i u iznimnim trenucima.

edit:jbg, očito ne mogu, ošlo sve u zvjezdice
    Posljednje uređivanje od phiphy : 15.01.2015. at 09:33

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Lola13 prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanjce, ako sameljem amaranth u mlincu za kavu, koliko da ga kuham?
    Inace mi pise 30min, ako je u izvornom obliku jel :D

I jos nesto, pir demeter kvalitete , kad bi najranije mogla dati s obzirom da sadrzi gluten, beba dojena na zahtjev 7mj, puno doji i po danu i noci!!
    Citala sam , bas je apricot pisala jos prije, da je gluten bolje dok beba intenzivno doji nego kasnije.
    Mislila sam dati u obliku kase.
    Cisto me informativno zanima

Hvalaaaaa

Najbolje ti je uvesti gluten kroz pirov griz. Ja sam prvo dala njega, i na njega nije reagirao jer nema puno glutena. Kasnije sam dala ječam i na to mu se guza zacrvenila jako, pa sam malo pričekala sa glutenskim namirnicama i nakon kojih mjesec dana opet počela sa pirovim grizom i kasnije nije bilo reakcije na ništa.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Opet imam pitanje. Jel se smije voce skuhati pa dati tako? Ili je holje sirovo naribano?

I jel dajete nekad kupovne kasice, jel to ono generalno lose ili ima dobrih?
    Ja voće ne bi kuhala nego na sitni ribež...
    a što se tiče kupovnih kašica - uvijek je bolje domaće ali ako te nužda prisili (kao što je mene par puta a jednom od toga dok smo bili u bolnici) onda jako pažljivo čitaj sastave kašica... bez šećera, bez soli, samo ono što si već uvela u dohranu... i ne gledaj što na njima piše od koliko je mjeseci...

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes dati pir, pretpostavljam griz. A mozes i amarant dati i da ga ne sameljes. Ja ga kuham i onda ostavljam jos neko vrijeme poklopljenog, ne gledam na sat nego dok ne dobije taj svoj karakterističan okus.
    Hvala za pir, da, kao griz sam mislila
    AmarNt kuham dugo kad imam vremena da, a neki put kad bas i nemam ga sameljem.
    Jako mu je fin, meni isto :D

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolje ti je uvesti gluten kroz pirov griz. Ja sam prvo dala njega, i na njega nije reagirao jer nema puno glutena. Kasnije sam dala ječam i na to mu se guza zacrvenila jako, pa sam malo pričekala sa glutenskim namirnicama i nakon kojih mjesec dana opet počela sa pirovim grizom i kasnije nije bilo reakcije na ništa.

Hvala na odgov.
    Ma da, tako sam i mislila, jer sam citala da je gluten iz pira-koji je kvalitetan, lako probavljiv.
    Prvo bi pir, pa tek za kojih mj dana nesto drugo.
    Ali, bolje pitati tu pa da sam ziher :mig:

Btw, zanima me sto mislite o suhim sljivama/marelicama, s obzirom na visoku koncentraciju secera jer su to osuseni plodovi!?!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne vidim problem sa suhim voćem ako se ne pretjera. To je šećer koji je ionako u voću. Običavam staviti suhe šljive ili marelice u vodu večer prije pa se do drugog dana lijepo napiju vode i budu kao da su sad sa stabla . I, kupiti nesumporene (to sam na ovoj temi naučila ).

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim problem sa suhim voćem ako se ne pretjera. To je šećer koji je ionako u voću. Običavam staviti suhe šljive ili marelice u vodu večer prije pa se do drugog dana lijepo napiju vode i budu kao da su sad sa stabla . I, kupiti nesumporene (to sam na ovoj temi naučila ).

Da,da samo takve i jedemo
    Thx

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj je neki dan jeo i sušeni ananas, a marelice i šljive mu znamo skuhati sa voćem i grizom recimo, tako pojede onda mi je to kompletan obrok recimo doručak ili večera. A koliko recimo može stajati smiksana banana i mlijeko, dal mu mogu ponuditi da pojede ujutro ako je stajalo u frižideru po noći

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je neki dan jeo i sušeni ananas, a marelice i šljive mu znamo skuhati sa voćem i grizom recimo, tako pojede onda mi je to kompletan obrok recimo doručak ili večera. A koliko recimo može stajati smiksana banana i mlijeko, dal mu mogu ponuditi da pojede ujutro ako je stajalo u frižideru po noći
    Mozes. Ne moze biti pokvareno, samo ce biti oksidirano i manje pjenasto ( pa zbog toga i manje fino).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne znam gdje da pitam, dohrana uvodjena po rodinim napucima, tek s godinu i po se javila urtikarija, svakodnevno, sad ne znam od cega, nista novo ne jede

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

grijanje, lijeska, grinje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •