Stranica 19 od 182 PrviPrvi ... 917181920212969119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    google mi otvara sve teme na kojima je postala puhovi obožavaju smokve a nemam vremena sve čitati da vidim jel ima ekšli nešto i o smokvama

Ja već treći put pitam za meso :/ dajte cure odgovorite bar nešto, kako joj spremiti, koliko kuhati, itd, itd...
    I to samo janjetina za ostalo je još mala.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja što više čitam to se više izgubim

Kada mogu dati curi kuhanu ciklu???

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="Pepita"]Ja što više čitam to se više izgubim

jooooj i ja
    Ali sam prestala zapitkivati.... :/
    Cuj,ja odgajila dvoje,a kao da mi je prvo nicega se ne secam bas :shock:
    Meseko moras kuvati dok omeksa bas bas,da ga zatim mozes fino usitniti.
    Mozes ga kuvati samog,pa kad je mekano vec,dodas neko povrce da se dokuvaju zajedno.
    Ne znam jesam li sta pomogla :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma lako mi je za ostalo meso, ali ne sjećam se da sam ikad jela lešo janjetinu jer kad je jedemo onda je jedemo pečenu s kapulicom i punoooo zelene salate doduše jako rijetko, možda kad su neke prilike, ručkovi i sl.

Ne znam koliko je kuhati za bebu, jer jedno je skuhati, a drugo je raskuhati. Uopće to ne kužim, a sad da je stavim dva sata da kuha :/ bojim se da je ne prekuham, tako da sam baš :?

Naravno ne bi odmah davala meso, prvo juhice pa tek onda poslije, dok ja to sve eksperimentiram napunit će L osam mjeseci

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

TayaR u svakom slučaju hvala ti

E da i moja L neće da pije vode, a premalo tekućine dobije dojenjem, jer je dojenje ograničila :/ pa joj više ne mogu ugurati siku kad hoću
    Ne znam ni sama što da napravim, dam joj često po kap u usta, ali to je sve malo :/ :/ :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je bilo koje meso najjednostavnije najprije samljeti, pa onda skuhati, ali koristim stroj za mljevenje doma jer u onima u mesnici nema što ne melju, a najviše vjerojatno svinjetinu koju još ne jedemo :/
    tako mljeveno i zamrznem, pa kad kuham, samo ubacim u vodu s povrćem. ne treba ga ništa dodatno usitnjavati, a i brže se kuha.

ako kojim slučajem kuham u komadu, onda ga kuham dok se ne raspadne da ga mogu samo usitniti vilicom, onda sam sigurna da je kuhano. vodu od kuhanja nikad ne bacam, pa se nadam da je od tolikog kuhanja ipak nešto završilo bar u vodi

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aha vidiš koja savršena ideja, nemam stroj za mljevenje, ali mogu nožem na jako malene komadiće usitniti zamrznuti.
    Tako će se sigurno prije skuhati.
    Stijena :D

Nego da li meso prvo odmrznete pa kuhate ili onako zamrznuto ubacite u vodu i da li ponekad vodu u kojoj se kuhalo zamrznete kao recimo temeljnicu za kašice ili palentu i sl.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Danas je za ruckom moja sveki utrpala Ivi u usta komad krompira pecenog u rerni sa sve piletom,kojeg je toliko maestralno zasolila i zamastila da se mi odrasli ne mozemo "ugasiti" ma sta popili
    Mala je pocela da se davi,kaslje i pljuje ,ne znam kako je ulovila tren da nisam gledala,a drzao ju je MM za stolom...
    Dobila sam nervni slom
    Nije krompir jos uvek ni probala(po tablici vidim da treba jos pricekati)
    a o soli i ulju da i ne govorim
    Kada sam kulturno ali ljutito pitala zasto to radi-ona rece nek mala proba :?
    Samo sam rekla da ce probati kada mama to bude rekla da treba odnela je u kupatilo i izvadila joj iz usta sta sam mogla.
    Ima srecu da sam lepo vaspitana i postujem starije,inace....
    Vec je imala pokusaje da maloj da da glodje struk mladog luka zbog zubica :? To sam sasekla u korenu.
    Sirota moja beba
    Sveki se stalno preti kako ce je "nauciti da jede"pa ce onda moci da je cuva :/ jer mala nece nista osim sike....
    Zao mi je jer joj je to jedina ziva baka,ali sveki zaista preteruje.
    Dakle ,uzas

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

KayaR i meni pokušavaju L uvaliti sa strane.
    Zato je nikom ne dam bez nadzora
    Ne mogu razumjeti zašto su ljudi takvi :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se moram upitati kako netko može djetetu utrpati nešto u usta dok ste vi tamo?
    i kakvi su to odnosi ako ne možete zaštiti vlastito dijete?
    (ali, to su već neke druge teme)
    Kayo, luk bi bio puno manje štetan od tog slanog i masnog mesa.

Jedini način da to izbjegnete je da prestanete tamo ići na ručkove.
    Ili da ide muž sa dvoje starijih, a Iva kada bude mogla jesti sve što i vi (za nekih 5 - 6 godina )
    Kao što s njom ne idete u kafiće u kojima se puši, nemojte je voditi ni tammo gdje je truju.
    Meni je to skroz logično.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,to o odnosima bi bilo skrozskroz OT
    Cim sam se izjadala bilo mi je lakse,ali svejedno cele noci nisam mogla zaspati
    Koliko je nekima bitno da beba "sto pre"sve nauci,iako joj za vecinu toga nije vreme,to je cudo jedno
    A ja se na zalost susrecem s tim u najblizoj okolini,koja bi ujedno trebala zeleti toj bebi sve najbolje moguce.
    MM isto misli da pomalo preterujem i sa dojenjem(forumasenjem,edukacijom...)i sad sa dohranom,ali mi se ne mesa ni u sta i podrzava sve kako ja kazem da treba.Istovremeno od njega nemam podrsku u "borbi"protiv ovakvih nemilih dogadjaja(citaj,protiv samododeljenih preteranih ovlascenja njegove majke)jer pobogu,baka bebi zeli samo najbolje,nista nije bilo u zloj nameri
    A to znaci da me od danas trebate zvati Vestica Kaya,jer jucerasnji potez znaci-rat
    Naravno-hladni.
    Za Ivinih 7 meseci od nje sam se odvojila samo jedanput,morala sam zaista otici na jednu sahranu,na sat ipo,i uopste mi nije problem,zadovoljstvo mi je nju svuda voditi sa sobom.
    Mama i beba su jedno jer beba sisa,a slani i masni krompir je verovatno korak ka Ivinom osamostaljenju i emancipaciji od rodjene si majke,kako bi se doticna majka "mogla svrckati"okolo nesmetano i neometeno,a doticna baka konacno docepala zanimacije
    Samo utoliko sve ovo ima veze s dohranom,i zato se izvinjavam cure sto sam vas udavila pricom kojoj ovde nije mesto
    Naravno,baka nije dojila nijedno od svoje troje,pa je srednje jedva prezivelo do puberteta od silnih alergija,astmaticnih napada,gusenja,krvavih ekcema.....ali to uoooopste ne povezujemo s nedojenjem i Ad,naravno....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne smiješ to tako tragično shvaćati.
    samo se odmakneš na neko vrijeme.
    naši roditelji su u svoje vrijeme bili bombardirani sasvim drugačijim informacijama (meni je mama sa dva mjeseca davala "hapu" od keksa, grožđa, maslaca, banane i meda :shock: )
    ne možemo ih mijenjati, dovoljno je što mijenjamo sebe.
    a ono što ne možemo promijeniti - zaobiđimo.
    svima će nam biti lakše.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Shvatam tragicno jer se to ponavlja iz dana u dan u raznim aspektima naseg bivstvovanja.
    Rado bih se odmakla i zaobisla,oooo kako bih,ali smo upuceni jedni na druge jer smo blizu i nemam kud pobeci
    Da ovo ne bi zabrazdilo u sasvim nesto drugo,
    samo cu reci tnx na razumevanju i slusanju moje kuknjave

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pepita, ako zamrzavas meso, probaj ga bolje zamrznuti u cijelom komadu za 1 porciju. Manja je povrsina pa bolje podnosi zamrzavanje - znaci da je manja sansa da se pokvari ili navuce onaj specificni "miris". Osim toga, kod kuhanja se ne razleti po vodi, ostane socnije i bolje zadrzi vrijedne sastojke.

Ja usitnim meso nakon kuhanja, mislim nije to bas neka kolicina pa da dugo traje. Moj malac doduse nikad nije volio bas smiksanu hranu, pa mu i meso samo narezuckam, ali jako sitno, obicnim nozem.

Nisam skuzila, janjetina je prvo meso koje joj dajes? Jesi probala s bijelim pilecim i purecim mesom? Ono je nesto mekse kad se skuha. Moj mali recimo nije bas odusevljen teletinom, ali voli piletinu (janjetina nam jos nije bila na meniju, nismo naisli na neku iz bas provjerenog izvora, a i mi je bas ne jedemo cesto pa nam nije bila prioritet). Komadic piletine ili puretine kuham mozda 20-ak min., a teletinu ovisi koliko je mlada - probam vilicom, ako je jos tvrda, onda kuham dulje. Nadam se da sam pomogla .

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam napisati da stavim kuhati direkt iz frizera, ne odmrzavam prije. Kad vec mora nekad jesti smrznuto, bolje da meso u medjuvremenu provede sto manje vremena na zraku (zbog kvarenja).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najzdravije (s bakteriološkog stanovišta) je odmrzavati postupno, u hladnjaku.

Alyssa, a jel ti meso koje smrznuto stavljaš na vatru ne bude "crknuto"?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Alyssa hvala ti na odgovoru
    Tako ću napraviti. U pravu si, bolje da je komad smrznut.
    Probat ću joj dati janjetinu za nekih desetak dana.

Što se tiče janjetine imamo prijatelja koji ima svoje, domaće, zdrave, itd...itd...
    Što se tiče bijelog mesa, dala bi joj, ipak je najzdravije, ali za sada još nisam pronašla nikog tko tvrdi da je domaće, a da je provjereno :/
    Trudim se, zaista se trudim da joj ponudim najbolje što mogu.

apri mudro ti zboriš
    Neće oni mojoj L uvaliti ništa u usta dok sam ja u blizini, jer znaju da ti to bio jako velik SKANDAL.
    Ali znam da bi joj moja mama guštala dati koricu kruha da čuča mislim tragedija... :/

Znači janjetinu kuham posebno, poslije je dodam povrću i to je to.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad ono može cikla :?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koliko se sjecam, kad i mrkvica, ali neka me Apri ispravi.

Apri, citala sm dosta davno da je hranu bolje odmrzavati u hladnjaku ako se nece odmah ili uopce termicki obradjivati, dakle ne odmrzavati je nikako na sobnoj temperaturi ili u toploj vodi, ali ako se dalje kuha da je bolje odmah je staviti u kipucu vodu :? .

Citiraj apricot prvotno napisa
    Alyssa, a jel ti meso koje smrznuto stavljaš na vatru ne bude "crknuto"?
    Ma nekak se nadam da je crknuto jos prije smrzavanja . Ma ne znam, mi bas nismo ljubitelji leso mesa (eventualno govedine ili junetine, a njima ionako treba cijela vjecnost da omeksaju), kuhanu piletinu zasad jede samo junior i to uglavnom svjezu. Doduse, kad nama pecem meso, uvijek ga prije odmrznem :/ , ali uglavnom zato da ga predugim pecenjem ne pretvoriu u djon.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drage moje,
    evo i nas s problemom... malena će za dva dana napuniti 6 mjeseci ... rekla mi je dr da počnemo s dohranom jer počinjem raditi od idućeg tjedna pa da dijete ipak ima prvi susret sa žlicom uz prisustvo majke. I, danas ja dam malenoj tri vrška žličice jabukice (dakle, uistinu malo - ipak je prvi put).
    To je bilo oko 13h ... sirotica je 5 puta povratila (u cca sat vremena) i ja bih se trenutno najradije ubila ... no, ipak sam zabrinuta ... što to povraćanje znači? Nespremnost ili?
    Strašno sam se uplašila i evo, gledam mišicu kako spava i plačem ...
    Ima li još tko ovakovih iskustava?

Inače, sa sinom smo identično postupili, no nije bilo nikakovih problema ...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kornelija, a da kreneš s nečim neutralnijeg okusa.

Mi smo se ravnali prema dnevniku dohrane mame Svizac, evo prvih 10dana njihove dohrane, nama je išlo dobro:

Dan 1. Sluz smeđe riže
    Dan 2. Sluz smeđe riže.
    Dan 3. Pasirana smeđa riža
    Dan 4. Pasirana smeđa riža.
    Dan 5. Pasirana slatka riža.
    Dan 6. Pasirana slatka riža.
    Dan 7. Pasirana slatka riža.
    Dan 8. Pasirana slatka riža.
    Dan 9. Proso
    Dan 10. Proso
    Dan 11. Proso
    Dan 12. Proso
    Dan 13. Kvinoja
    Dan 14. Kvinoja
    Dan 15. Kvinoja sa maminim mlijekom (ispalo malo gušće)
    Dan 16. Kvinoja sa maminim mlijekom.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

slazem se da je bolje pocet sa nekom zitaricom nego s vocem mada su savjeti pedijatra nesto drugaciji (naime oni uvijek preporucaju voce, a za savjet o zitaricama neznaju sta bi rekli).uglavnom za pocetak mozes jabuku skuhati pa joj ponuditi kao kompot dakle malo one vodice od kuhanja na zlicicu,a i kuhanu je jabuku lakse ispasirati.
    no takoder moj savjet ti je da ne pocinjes dohranu posto poto.ne znam kakav je tvoj posao no mislim da ces i uz njega imati vremena za postepenu dohranu mislim ne kuzim bas komentar tvoje pedijatrice... :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zašto je bolje početi sa žitaricama nego s voćem?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo indi samo da da se nadovezem na tvoj post steta sta ovakvih preporuka o dohrani nema vise i sto ih se tesko nade!!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zitarice su neutralnijeg okusa,bogate su skrobom i bjelancevinama,takoder u neljustenom zrnu zitarica ima biljnih vlakana dobrih za probavu.daju vecu sitost i po mom misljenju daju cjelovitiji obrok.i ono sto je mene prvenstveno privuklo zitaricama je srah od spricanog voca i davanja istog malom djetetu.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam odlucila poceti sa zitaricama, pa povrce, pa voce
    vodila sam se tim da zitarice imaju blazi ukus

poceli smo sa prosom, pa riza. sad smo na tikvici
    u planu su mrkva i keleraba, pa tek onda voce

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa nisam bas sigurna koliko su neljustene zitarice dobre za djecju probavu :/ . Naime, bas zato sto ubrzavaju djecju probavu, integralne zitarice se bas ne preporucuju bebama, jer u biti samo prolete kroz organizam, a sa sobom odnesu i ostale korisne sastojke, posebno zeljezo,
    jer ga neiskoristive tvari (mekinje) pokupe i vežu za sebe prije nego što se uopće pokuša resorbirati.

Ja sam doduse igrom slucaja pocela sa zitaricama, ali po sistemu jedna zitarica, jedno povrce pa jedno voce, ali ne mislim da je neka velika prednost (ili nedostatak) u tome u odnosu na pocetak s jabukom. Znam da neki sjeverniji narodi zagovaraju pocetak sa zitaricama, nasi pedijatri uglavnom savjetuju poceti s vocem,... A sto se tice stetnih sastojaka u namirnicama, pa i zitarice ih mogu imati, a uostalom mozes ih, kao i voce i povrce, isto tako kupiti iz bio uzgoja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

X

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Kornelija i Borna prvotno napisa
    D ... što to povraćanje znači? Nespremnost ili?

Ima li još tko ovakovih iskustava?

...
    i ja sam R počela dohranu s jabukom i završilo je kao i kod vas. povratio je tu jabuku u tri navrata i dalje sve ok.. pedica me uvjeravala da se to neka virozica slučajno poklopila s jabukom i da nema veze jedno s drugim. nakon 3-4 dana sam mu opet dala jabuku, i ponovilo se. pa nakon tjedan dana opet. e onda mi je bilo već bedasto i pomislila sam da je nemoguće da se ta viroza javlja samo kad on pojede jabuku. nisam mu jabuku više davala, a poslije se ispostavilo (kad smo radili alergo testiranje) da je alergičan na istu...

naravno, ne želim te plašiti i ne tvrdim da je kod vas riječ o tome. samo prenosim naše iskustvo... moj savjet bi bio da pričekaš s jabukom i probaš dati nekaj drugo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja se s tima potpuno slažem

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    i ja se s tima potpuno slažem
    glumiš Keruma?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

uskoro (kad maleni napuni 8 mj) cemo poceti sa juhama od bijele ribe ili bijelog mesa. zanima me da li mogu kuhati isto kao i sebi: sa lukom, cesnjakom, persinom, celerom..??
    kad tocno mogu uvesti luk i cesnjak?

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

luk već možeš... mislim da su upitni jedino peršin i eventualno celer...

nek me neko ispravi :/

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vezano za žitarice:

- u početku se bebicama daje pasirano kroz cjedaljku, tako da ostane samo srž, tj. vrlo malo ili nikako ljuskice ne prođe, stoga ne vjerujem da bi to trebalo iziritirati bebinu probavu, nama nije, a znam još mama koje su krenule na isti način i sve 5, no svaka bebica je za sebe. Osim toga, sve žitarice, pogotovo rižu je dobro namakati noć prije radi bolje probavljivosti te iz istog razloga kuhati s trakicom kombu alge (oko2,3cm duljine), mada ja i nisam kuhala s algom.

Ako se ne želi koristiti integralna riža, nema razloga za nekorištenje kvinoje i amaranta jer su one hipoalergene žitarice, a bogate korisnim vitaminima/mineralima. Recimo amarant je kao i proso bogat željezom.

Mada i žitarice mogu biti zatrovane, ipak lakše je danas doći do bio žitarica, nego bio voća, bar nama...stoga je izbor oko početka dohrane kod nas bio jasan, ujedno sam stava da više korisnih elemenata bebičino tijelo može izvući iz pasiranih žitarica, no voća.

Moja curka voli žitarice i sad kad joj kuham (parim) povrće, onda joj svako nekoliko uvalim s time i kvinoju, amarant ili proso.

Nego mi smo krenuli i s glutenom, točnije grizom dinkela/pira(budući ima vrlo mali udjel glutena, i najmanje je alergena glutenska namirnica) jer sam čitali izvješće europskog pedijatrijskog saveza o tome da se gluten prema svim njihovim istraživanjima i sazanjima puno bolje podnosi dok se doji i stoga ga je dobro uvesti do 7.mjeseca. Time se navodno donekle umanjuje mogućnost pojave celijakije, dijabetesa i sl. Znači par žličica pomiješanih s nekom voćkom, čisto da krenemo.

Za sad ona ga dobro podnosi, mada joj je kakica nakon pira vodenastija, zelenkasta i taj pir se pretvori u mekinje.
    Što mislite o tako ranom uvođenju glutena, znam da je kod nas preporuka tek oko godine dana?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    u početku se bebicama daje pasirano kroz cjedaljku, tako da ostane samo srž, tj. vrlo malo ili nikako ljuskice ne prođe, stoga ne vjerujem da bi to trebalo iziritirati bebinu probavu, nama nije, a znam još mama koje su krenule na isti način i sve 5, no svaka bebica je za sebe.
    Da ne komentiram ostalo, ionako se necemo sloziti, svatko radi onako kako misli da je najbolje. Ali ja svom malcu nikad nista nisam pasirala ni miksala, jednostavno za to ne vidim potrebu, osim, naravno, ako dijete odbija hranu koja nije pasirana. Osim toga sto sam mu hranu otpocetka samo ugrubo izgnjecila vilicom, cesto sam mu neke namirnice davala u komadima - ima o tome i cijela tema:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ab65b35bac19b8

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što mislite o tako ranom uvođenju glutena, znam da je kod nas preporuka tek oko godine dana?
    otkud ti to?
    govorilo se o 9 - 10 mjeseci.
    ali SZO stvarno preporuča ranije uvođenje kod dojene djece, sa cca 7 mjeseci.
    tako je i u našoj tablici dohrane.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Alyssa,svojoj sam curki pasirala samo prvih mjesec dana i to samo žitarice radi ljuskica. Sad jede samo gniječeno vilicom, no pomalo idemo i na komadiće uz prakticiranje baby- led weaning, temu sam prožvakala ima već neko vrijeme.

Apricot, valjda sam krivo vidjela, ne znam.Stvarno sam mislila da je kod nas preporuka god.dana. Idem opet malo pogledatu tu tablicu da nisam još što krivo uhvatila

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nema pravila kako se započima dohrana.
    Dohrana se započima na način kako majka hoće i kako dijete prihvaća.

Ono što sam ja čitala jest da se jačoj djeci daje voće (jednostavni ugljikohidrati), a mršavijoj se počima sa žitaricama i povrćem.

Opet stvar je izbora.
    Moje skromno mišljenje je da sve u okvirima dozvoljenog (znači po tablici uvođenja namirnica) je uredu pa bilo to voće ili povrće pa i žitarice.

Ja sam počela sa žitaricama, pasiranim i još uvijek ih pasiram.
    Pasiram samo žitarice upravo da bi izbjegla eventualno teško probavljanje i sl.
    Ostalo ne pasiram.
    Amarant sam izbacila do daljnjeg jer jedino njega nađem u stanju u peleni kako je i ušao pa stoga zaključujem da se ne probavlja, a namakala sam ga.

Ja namirnice uvodim nešto malo brže nego ostali. Kad uvodim novu namirnicu ne uvodim je sada posebno, jer ako bude reakcije onda znam da je to zbog nove namirnice, a ne recimo zbog jabuke koju jede već dva mjeseca.

Moja L ima stolicu svaki dan, nikad nije imala zatvor ili nešto slično, nikad se ne napinje dok kaki. A ono u peleni je uvijek uredu
    Po tome zaključujem da nema nikakvih problema.

indi kakav je to griz???
    Daj molim te reci mi gdje ga ima za kupiti.
    Onda bi i ja polako počela s glutenom :/

I našla sam domaće koke pa ćemo ipak početi s bijelim mesom :D

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam Indi, ali dok se ona ne javi mozda mogu i ja posluziti .

Griz od pira (njemacki "dinkel") ima za kupiti u DM-u, Alnaturin, moj malac ga jako voli. Pir ti je zapravo prapsenica, ima puno manje glutena.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Alyssa, jel to prva ziterica s glutenom kuju si dala malenom?
    Kad si tocno uvela gluten (vidim da i ti intenzivno dojis)?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Nisam Indi, ali dok se ona ne javi mozda mogu i ja posluziti .

Griz od pira (njemacki "dinkel") ima za kupiti u DM-u, Alnaturin, moj malac ga jako voli. Pir ti je zapravo prapsenica, ima puno manje glutena.
    Znači tražim griz od pira.
    Znači ako mi je cura prošla sedam mjeseci mogu to bez problema početi, jel da?
    Kako to kuhate??? Prema uputama ili drugačije.
    Alyssa

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eto ... nismo ništa davali jučer, a neću ni danas ... malo me strah, a i zubići nas muče pa ne bih dodatno mučila malenu ... budemo probali sutra dati pa ću vidjeti ... svakako vam se javim!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pepita, Alyssa ti je odgovorila. Samo odeš u DM-a i u žutoj papirnatoj vrećici ćeš pronaći, piše ti Dinkel. Mi smo krenuli kad je mrvica imala malo više od 7mj.

Kuha se kao palenta, na vodi. Kuham mrcu više jer ga i ja volim, pa pojedem ostatak. U njega dodam voće.

Spider Pig, dok ti Alyssa odgovori :D, evo moj odgovor. Mi intenzivo dojimo (svako 2h, još uvijek) Mojoj curki je to prva glutenksa namirnica (inače kažu da dinkel najmanje alergena glutenska žitarica i zato je povoljna za prvo uvođenje glutena.) Krenuli s njom s malo više od 7mjeseci.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Pir ti je zapravo prapsenica, ima puno manje glutena.
    Ovo baš ne stoji, jer je udio glutena u piru tek neznatno manji nego u pšenici. Bolje je posegnuti za zaistač bezglutenskim zrnjem.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kornelija i Borna, zubici mogu biti jedan od razloga za povracanje.. kao i za proljev.
    ne znam zasto je tvoja malena povratila... mi smo krenuli s dohranom prije malo vise od mjesec dana, a palentu mi je 3 puta povratio, s tim da sam mu 7-i i 8-i dan dohrane dala palentu, i nije bilo nikakvih problema :? totalna zbunjoza :?

probaj prvo sacekat jos koji dan, pa joj ponudit nesto drugo (rizu, krusku, tikvicu...), a onda joj opet probaj dat jabuku.. pa vidi kako ce reagirat

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Spider Pig, dok ti Alyssa odgovori :D, evo moj odgovor. Mi intenzivo dojimo (svako 2h, još uvijek) Mojoj curki je to prva glutenksa namirnica (inače kažu da dinkel najmanje alergena glutenska žitarica i zato je povoljna za prvo uvođenje glutena.) Krenuli s njom s malo više od 7mjeseci.
    fala Indi!!
    vjerojatno cemo i mi krenuti prvo s pirom, sto se glutenskih namirnica tice.
    nego, ja inace imam iskustva samo sa psenicnim grizom, integralnim i obicnim. kako jos kuhate griz od pira osim na vodi s vocem?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Žitarice, žitarice :/
    Mi smo na voću, slabo da prihvata išta drugo. Sad me interesuje jesu li žitarice toliko potrebne da ih "zamaskiram" u voće, pa da ih pojede, ili je baš ono "igramo se do godine"? Meso=0, povrće=0, samo voće, da li baš on zna najbolje (mislim jasno mi je da zna šta mu se sviđa )?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa moja ima sedam mjeseci i osam dana, mislim da i mi možemo lagano s pirom. Idem ga danas kupiti.
    Ovih dana ćemo krenuti i s mesom.
    Inače do sada je sve prihvatila.

Bananu baš nije ljubila, pa sam joj je davala češće i sad je zavolila sad je popapa bez problema.
    Moja prosudba je bila točna, nije bilo stvar okusa, nego je banana onako malo klizava pa joj se to nije sviđalo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Žitarice, žitarice :/
    Mi smo na voću, slabo da prihvata išta drugo. Sad me interesuje jesu li žitarice toliko potrebne da ih "zamaskiram" u voće, pa da ih pojede, ili je baš ono "igramo se do godine"? Meso=0, povrće=0, samo voće, da li baš on zna najbolje (mislim jasno mi je da zna šta mu se sviđa )?
    Žitarice su neutralnijeg okusa i super se zamaskiraju.

Recimo kvinoja s jabukom je meni super kombinacija i moja je cura obožava.
    Proso mi se najmanje osjeti s mrkvicom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zaboravih i ovo pitati.
    Jučer sam krenula kupiti L šljive i zastala, vidjela sam sušene i one velike zrele šljive.
    A koje da joj kupim :? :? :?
    Mislim suhe mogu skuhati isto kao i svježe, ali što mi je bolje.
    Ove svježe su one velike okrugle, pare neko drugo voće, a ne šljive :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •