Stranica 27 od 182 PrviPrvi ... 1725262728293777127 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

1. Jagode? Imam u vrtu nešpricane. Smije li ih jesti beba od 10 mjeseci?

2. Je li tko od vas spremao grašak tako što bi ga blanširao par minuta u posoljenoj vodi, spremio u teglice i zalio tom vodom? Apricot, ti si spominjala da brokulu kuhaš u slanoj vodi i takvu daješ klincima. Planiram tako spremiti grašak za jesen i zimu kada će M. imati godinu i kusur. Ili je bolje blanširati ga i spremiti u zamrzivač?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da bi domaće nešpricane jagode smjelo dijete od 10 mjeseci. (Pričekaj da se javi još netko).

Mi grašak smrzavamo bez blanširanja i ok je.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kako jesti trešnje, ovisi o djetetu.
    Od brata mali ih je s 11 mjeseci jeo kao odrasla osoba - cijelu trešnju u usta i sam je pljuvao koštice, a ja sam svojem vadila koštice i davala polovice.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kayo, moja mala iako je napunila 13m i dalje je u fazonu mamino mleko je glavno, a sve ostalo probne po malo. Kad vidim koliko jedu deca mojih drugarica, koja usput takođe sisaju, dođe mi da puknem od muke. Trenutno nemam ideju šta još da pokušam da ona malo ozbiljnije shvati hranu, pa gajim neosnovanu nadu da će to doći samo od sebe kad krene u jaslice. Inače naučila je da me povuče za dekolte i zaciču ''TITA!'' da li se i to računa?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja ima smrznutu naribanu buću skroz prirodno uzgojenu u zamrzivaču, smijem to odmrznuti i dati bebi? ne bbih htjela davati povrće upitnog podrijetla, a još nema ovoseznogskog prirodno uzgojenog povrća pa sam mislila da je bolje to iz zamzrivača nego neko iz trgovačkih centara
    što vi mislite?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

tina55, mislim da možeš, ali nemoj ju odmrzavati nego šljusni u ključalu vodu i kuhaj par minuta. Njoj malo treba.

Što se tiče trešanja, baš sam danas saznala da su trešnje kojih sada ima na tržnicama zapravo uzgojene u "plastenicima", odnosno ispod kojekakvih najlona i također špricane.
    Navodno bi trešnje (one velike, hruštevi) u kontinentalnom dijelu Hrvatske trebale roditi tek prvi tjedan u lipnju, dok su one rane zapravo one svijetle, sitne trešnje koje rode sredinom svibnja. Zna li tko što o tome?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    tina55, mislim da možeš, ali nemoj ju odmrzavati nego šljusni u ključalu vodu i kuhaj par minuta. Njoj malo treba.

Što se tiče trešanja, baš sam danas saznala da su trešnje kojih sada ima na tržnicama zapravo uzgojene u "plastenicima", odnosno ispod kojekakvih najlona i također špricane.
    Navodno bi trešnje (one velike, hruštevi) u kontinentalnom dijelu Hrvatske trebale roditi tek prvi tjedan u lipnju, dok su one rane zapravo one svijetle, sitne trešnje koje rode sredinom svibnja. Zna li tko što o tome?
    onda ću tako napraviti s bućom
    ovo za trešnje mi se čini logičnim zato i neću još dati trešnje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas će prve trešnje za cca 2 tjedna. Ove godine ih je loše vrijeme "odgodilo". Znale su biti i ranije.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kod nas (Kvarner) već ovih ranih trešanja ima. Vjerujem da su špricane, ali u plastenicima sigurno nisu.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imamo oko kuće tri trešnje, ona najranija je došla, velika je, ali je od vode sva popucala pa nije u jestivom stanju, ove druge dvije za sada kasne u dozrijevanju oko 14 dana. Ovisno o kiši vidjet ću da li će plod biti jestiv ili ne...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

.

Mogu li se djetetu od 9,5 mjeseci dati bundevine sjemenke (samljevene dodati u kašicu) budući da se tikvica može dati već na samom početku dohrane?
    Ponavljam svoje pitanje i dodajem:

Kada sezam?
    Smijem li joj već sada dati list peršina i kopra (nasjeckati u povrtnu kašicu)?
    Smije li koji put i crveni i bijeli luk, onako malo, da zamiriše?
    Kada slanutak (pitam zbog onog namaza od slanutka budući da ćemo uskoro krenuti s kruhom pa onda i s namazima...)?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Večeras bi svojoj bebi prvi put dala i drugi obrok (jučer smo napunili 8 mjeseci).
    Što dajete svojim bebicama za "laku noć", pretpostavljam da bi to trebalo biti istovremeno nešto lagano i lako probavljivo, a opet i zasitno.
    Mliječne kašice?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Večeras bi svojoj bebi prvi put dala i drugi obrok (jučer smo napunili 8 mjeseci).
    Što dajete svojim bebicama za "laku noć", pretpostavljam da bi to trebalo biti istovremeno nešto lagano i lako probavljivo, a opet i zasitno.
    Mliječne kašice?
    Moj je duuugo za "laku noć" pio samo mlijeko (AD), a kasnije je za večeru imao palentu/proso/zobenu kašu sa sirom, ili tako nešto.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure moze li mi netko reci kako znati da li beba dobiva dovoljno mlijecnih obroka tj mlijeka?
    mi imamo 7 mj, dva obroka dohrane radjena na ad-u, sve skupa dnevno oko 200-250 ml ad-a u kasicama i jos minimalne kolicine koje popije iz cice.
    te kolicine naravno ne mogu izmjeriti ali se bojim da nisu dovoljne jer smo imali problema s dobivanjem na tezini

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja beba će za koji dan napuniti 11 mjeseci. E sad, u Rodinoj tablici piše da ga može početi jesti sa 11 mjeseci, no meni je nešto u glavi ostalo da može tek s godinu dana. Dakle, dati jogurt ili ne?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako ima ikakvu alergiju na bilo što prije ili si ikad sumnjala na alergijsku reakciju od nečeg što si ti jela onda odgodi uvođenje jogurta još. ili ako si uvodila nešto novo- odgodi dok je sam. inače možeš, iako bih ja osobno pričekala za vrijeme kad je u redu i za kravlje mlijeko (to je još samo 1 mjesec). doduše to je moje osobno mišljenje, jogurt fermentacijom metabolira laktozu i proteine (ne u potpunosti) pa je zato preporučljiviji od kravljeg mlijeka ranije. ali opet- ja osobno, subjektivno, bih čekala još mjesec dana. pogotovo ako dojiš- nema žurbe

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da, dojim, a i meni se nekako čini da je bolje početi kada i kravlje mlijeko. Na svu sreću, sa alergijama nikada nije imala ni naznake bilo kakvog problema, a i suprug i ja smo operirani od bilo kakvih alergija, iako ih u široj obitelji ima.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zar nije preporuka za uvođenje kravljeg mlijeka tek druga godina?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne, u prvoj godini se može uvesti kravlje mlijeko, mada neki pedijatri preporučuju djeci sve do treće godine davati AD. Opredijelit ću se za ovo prvo...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja ne kužim to s kravljim mlijekom, neki kažu tek s 3 god, u tablici ga ni nema koliko vidim (samo jogurt, vrhnje i sl. je navedeno)
    ako dijete doji i preko godine dana (imamo u planu, nadajmo se da ćemo plan i ostvariti) kad mu treba kravlje mlijeko i da li mu uopće treba, ako dobiva majčino mlijeko kao mliječni obrok?
    ili se mora uvesti s 12mj npr. da kasnije ne bi izazvalo još teže alergijske reakcije?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    cure moze li mi netko reci kako znati da li beba dobiva dovoljno mlijecnih obroka tj mlijeka?
    mi imamo 7 mj, dva obroka dohrane radjena na ad-u, sve skupa dnevno oko 200-250 ml ad-a u kasicama i jos minimalne kolicine koje popije iz cice.
    te kolicine naravno ne mogu izmjeriti ali se bojim da nisu dovoljne jer smo imali problema s dobivanjem na tezini
    Teško je reći kolike su količine iz cice jer djeca što su starija u pravilu efikasnije i doje, pa im treba manje vremena za podojiti veće količine mlijeka. Sa 7 mjeseci još uvijek je dovoljan jedan, eventualno jedan i pol obrok dohrane dnevno, osim ako stvarno ne vidiš da beba traži još jedan obrok i da je potpuno prihvatila prvi.
    Kad se sjetim svoje male koja je sa 7 mjeseci dojila do nesvjesti i još k tome počela sa bočicom AD-a, ovo tvoje mi se čini malo. I mi smo prestali dobivati na težini, negdje od 5og pa do 7og mjeseca nije ništa dobila, koliko me sjećanje služi (a ne služi, patim od mamnezije, moram provjeriti taj podatak, ali čini mi se da je točan), počela se neprestano buditi po noći i tek kad sam joj uvela AD i još jedan mali obrok ili poluobrok dohrane, počela je naglo dobivati na težini i spavati cijelu noć - a sa zadovoljstvom je sve jela, ništa je nisam silila.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kuzim.
    ja dojim i navecer mu napravim kasicu pol voda pola ad.
    dosta pojede, poslije cica, i jos vise mi se budi po noci i teze zaspi.

mislim da ga muce zubici, jer smo imali tgri komatozne noci prije prvog zubica, a sad samo sto drugi nije izasao, sad smo vec 5-6 dana koma sa spavanjem i cendravi.
    budi se po noci svaka dva sata, ako odspava tri sata u komadu - ja presretna

nesto sam se dvoumila oko mlijeka, ali pojacala sam dohranu i pojacala dojenje, navecer mu dam nesto malo ad-a u kasici pa valjda ce mu biti dosta i valjda ce dobiti na tezini

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nisam vidjela višnje u tablici?
    kad se one mogu dati?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kontam kad i trešnje
    istina, kiselije su, ali ja ih M. zasladim sa suhim marelicama (smutim štapnim mikserom, marelice večer prije možeš namočiti)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kontam kad i trešnje
    istina, kiselije su, ali ja ih M. zasladim sa suhim marelicama (smutim štapnim mikserom, marelice večer prije možeš namočiti)
    Sika, padam u nesvijest!
    Pa gdje ćeš višnje maltretirati suhim marelicama?!
    Bolje ih nemoj davati.
    Neka dijete odjeti što je višnja pa neka samo odluči hoće li ili neće jesti.

Pričekaj dogodine, ako misliš da su Maši sada kisele.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moram dodati da ja nikad nisam miješala voće jedno s drugim, nego davala svako zasebno, baš zato da dijete osjeti okus i odluči što mu odgovara.
    Čak nisam niti mješala sa žitaricama, ali to je druga priča.
    Mislim da je lijepo prihvatio voće u konačnici, naravno s razdobljima kad mu nešto nije odgovarao.
    Npr. jučer je baš bio dan savršen za jesti više voća. Pojeo je bananu, kasnije malo jabuke, popodne jagode i pred večer trešnje, dinju je samo polizao, ne voli ju.
    Zaboravila sam dodati da je u jutro pojeo i 2 male marelice.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 12.06.2010. at 09:28

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mojoj su se od sve dohrane dosad najviše svidjele trešnje, koje čak i nisu jako slatke (zbog toliko kiše valjda) pa sam mislila da proba i višnje
    znači smijem joj dat višnje da proba s 8mj pa da odluči da li joj se sviđaju ili ne?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na kraju sam zaboravila dodati "najvažnije", moje mišljenje je da je to zasebno upoznavanje okusa jako važno.
    Mali je imao duuuuugo razdoblje kad je jeo samo banane i jabuke, ali sam i ostalo voće nudila, ali samo, neka proba, nije mu se sviđalo, ali s vremeno je prihvatio veliku večinu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znam razliku kunića i zeca, no što je s njihovim mesom u dohrani? razlika? vidim da kunić ide u dohranu, a što je sa zečetinom? kad to?
    da znam što tražiti

drugi problem, sutra uvodimo meseko, nismo uspjeli nabaviti kunića/zeca, u zamrzivaču imamo domaću puricu, ali smo ju strpali u zamrzivač cijelu (tad nismo bili ni blizu dohrane pa se nismo sjetili narezat ju na komadiće)
    e sad imate li ideju kako da, tj. čime odrežem komadić smrznute pure?

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo ja cu vam se uskoro prikljiciti, mala ima 5 i pol mjeseci i bas kao sa prvim djetetom dohrana mi se cini ziva tlaka, te smije ovo te nesmije ono, te nudi ovako te onako, a zapravo od svega samo polize prva dva mjeseca dohrane, onda jos i govance smrdi strasno, ma horor. Najradije bi iskljucivo dojila do 2 godine. Kad sam pocinjala s malim prije tri godine bila je tema na forumu "mrzim dohranu" za ispoljavanje frustracija, steta sto je vise nema!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    znam razliku kunića i zeca, no što je s njihovim mesom u dohrani? razlika? vidim da kunić ide u dohranu, a što je sa zečetinom? kad to?
    da znam što tražiti

drugi problem, sutra uvodimo meseko, nismo uspjeli nabaviti kunića/zeca, u zamrzivaču imamo domaću puricu, ali smo ju strpali u zamrzivač cijelu (tad nismo bili ni blizu dohrane pa se nismo sjetili narezat ju na komadiće)
    e sad imate li ideju kako da, tj. čime odrežem komadić smrznute pure?
    Pa ne moras bas odmah malog jadnog zeku (javlja se bivsa vlasnica dva mala kunica-subjektivna sam)-mozes pilece ili purece bijelo meso...A ovo s odrezati komadic...hm, sumnjam nekako...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja zečeka uopće niti ne planiram ponuditi (također sam jedna bivša vlasnica ).
    Mi smo nabavili domaće piceke, više za nas nego za caricu , ali i ona će uskoro omastiti brk.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kada se uvede kravlje dijete za mlijeko - kako ga djetetu davati? Treba li ga prvo prokuhati ili ga je dovoljno samo zagrijati? Naravno, mislim na punomasni Zbregov

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i mi obožavamo zečeke, ja ih nikad nisam probala, niti ih mm i ja namjeravamo jesti, ali mrvici ćemo ponuditi, preporučila je pedijatrica kao najkvalitetnije meso, tako da ćemo joj dati, pa kad naraste neka se sama opredijeli hoće li ili ne jesti zečeke

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

neznalica sam koja ne jede meso, pa imam pitanje. kupila sam domaće piceke od sirarice koja mi ih je priklala, a moja mama razrezala na male komadiće za djecu. e sad, filip voli pohano pa onda otopim i spoham, ali kad kad im kuham juhicu mogu li staviti smrznuto meso ili se meso otapa prije kuhanja (radila sam ja to i s prvim djetetom i picekima iste bakice ali se ne sjećam)?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mamica, mislim da sam ja ono trajno mlijeko samo grijala, a ono u plastičnoj boci prvo sve skuhala pa onda podgijala prije davanja. obzirom da ela neće ići u jaslice s godinu dana mislim da ću joj km početi davati tek prije druge godine da vidim hoće li biti reakcija.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako imam vremena otopim prije kuhanja, ako nemam, ubacim smrznuto.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 14.06.2010. at 12:22

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Sika, padam u nesvijest!
    Pa gdje ćeš višnje maltretirati suhim marelicama?!
    Bolje ih nemoj davati.
    Neka dijete odjeti što je višnja pa neka samo odluči hoće li ili neće jesti.

Pričekaj dogodine, ako misliš da su Maši sada kisele.
    Uh, sad si me baš, baš... (već sam pisala odgovor, ali se cura probudila, pa nestao, a sada se ne mogu sjetiti te, prave riječi...) tko mi kriv kad cijenim tvoje mišljenje
    E sad, ipak ću se probati suprotstaviti, a ti me razuvjeri.
    Moram priznati da mi je možda ipak važnije da jedući višnje, trešnje i jagode (koje su sve odreda kisele za njezino nepce) pa makar pomiješane sa suhim marelicama, grožđicama ili bananom dobije dio vitamina nego da osjeti njihov okus.
    Mnoga djeca obožavaju, primjerice, jesti špinat/blitvu/brokulu ili bilo koju drugu hranu na početku dohrane da bi kasnije ipak odlučili da im je ta hrana mrska pa ja nekako mislim da nije važno što ona sada ne osjeća puninu okusa ovog voća. Uostalom, do godine će ga i tako zaboraviti
    Nekako mi je žao da sada kada ima i kada kreće sezona toliko voća ona njega ne jede jer joj se ne sviđa okus voća samog. Mislim da ona ipak ima već dovoljno mjeseci da se od dohrane najede, a ne da samo isprobava okuse. Inače dobro jede. Ne mogu reći da je proždrljivica, ali svoja tri obroka uglavnom pojede ok.
    Osim toga, toliko se trudim da joj dajem samo nešpricano voće i povrće pa mi je bed da u lipnju bude samo na prošlosezonskim jabukama, bananama, suhim šljivama i marelicama.
    Ne znam jesam li u pravu, ali mislim da si čak ti negdje napisala kako djetetu treba zakamuflirati nešto što ne voli nečim što voli (sigurna sam da ćeš me ispraviti ako griješim ).
    Eto, izbacila sam to što mi je bilo na duši

Anemona, zašto nisi davala djetetu voće sa žitaricama?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Anemona, zašto nisi davala djetetu voće sa žitaricama?
    Nema nikakav pametan razlog, osim što mi se to nije sviđalo. Ne znam bolje objasniti, nego da su mi "bolje sjeli" povrtni obroci sa žitaricama, a voće samo.
    Bilo mi je nekako logičnije u tom trenutku, ali ne isključujem mogućnost da ću s drugim drugačije.
    Nekako sam se i prilagođavala djetetu, nije bio ljubitelj "slatkih" obroka na žlicu, pa je voće ostalo samo.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 15.06.2010. at 07:11

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pisalo se već zašto žitarice ne idu u isti obrok s voćem: zbog loše probavljivosti.
    samo što se rijetko tko toga pridržava.

Sika, vjerujem ja u tvoje argumente i skroz si u pravu.
    Ali, znaš kako se svi volimo čuditi stvarima koje su drugačije od onih koje i sami prakticiramo.

Kad smo mi doselili u Zagreb i kada sam vidjela da se ovdje šećere jagode, borovnice, dinja ili grejp... pala sam u nesvijest.
    I onda te kućne navike vučeš za sobom kroz život i svaki put se iznova čudiš.
    A zapravo je vrlo vjerojatno da ima više ljudi koji to rade, nego onih koji to ne rade.

Nisam sigurna da sam ja pisala o kamufliranju jer sam prilično oprotiv toga, osim u iznimnim slučajevima (kojih se sada baš ne mogu sjetiti , ali sigurno ih ima).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo dosad i davali posebno voće, posebno žitarice, koji puta smo umiješali malo jabuke u voće
    znači sad kad ima 2 obroka, štpo da joj dajem kao prvi, a što za drugi?
    tek smo dana davali dva obroka i to:
    ujutro žitarice, popodne puretinu s palentom
    inače bi onda dala jedan dan ujutro voće, drugi dan žitarice (no sad čekam da nabavim opet neko nešpricano voće)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma da, to sa šećerenim jagodama je strašno. I ja sam ih šećerila kad sam bila mala, a onda se nekako sama od sebe toga odvikla. Svakako ću joj kada bude starija davati same jagode (uostalom, neće ni znati za drugačije, valjda će ove marelice i grožđice zaboraviti do godine) kao i sve drugo voće. Sigurna sam da će oponašati nas, odnosno mene, a ja jedem sve voće kao i povrće koje se ne mora kuhati bez ikakvih dodataka.
    tina55, za drugi obrok joj možeš davati meso sa sezonskim, nešpricanim povrćem sa ili bez žitarica, ili samo povrće sa žitaricama...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Molim pomoć,

malena je isključivo dojena do 5,5mjeseci ali smo morali uvesti AD zbog kilaže
    zanima me da li je ovo dovoljno obroka u danu:

spava od cca 20.30h do 7h

oko 7 h cicanje nekoliko puta
    oko 9/10h voćna kašica u ili voće sa žitaricama

oko 12h cicanje

oko 15h ručak, povrće/meseko kako koji dan

i onda opet cicanje kad hoće

i oko 20h dobije flašicu AD 210ml

naravno da cica kad hoće uz sve to

i kad da joj vodicu dajem i koliko bi vodice trebala popiti kroz dan
    Posljednje uređivanje od freya7 : 22.06.2010. at 14:31

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim pomoć,

malena je isključivo dojena do 5,5mjeseci ali smo morali uvesti AD zbog kilaže
    zanima me da li je ovo dovoljno obroka u danu:

spava od cca 20.30h do 7h

oko 7 h cicanje nekoliko puta
    oko 9/10h voćna kašica u ili voće sa žitaricama

oko 12h cicanje

oko 15h ručak, povrće/meseko kako koji dan

i onda opet cicanje kad hoće

i oko 20h dobije flašicu AD 210ml

naravno da cica kad hoće uz sve to

i kad da joj vodicu dajem i koliko bi vodice trebala popiti kroz dan
    zaboravih napisati da ima 8mj i para dana, drugi obroksa žlicom smo uveli prije desetak dana
    Posljednje uređivanje od freya7 : 22.06.2010. at 14:34

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Freya7, moje mišljenje je da sve dok on cica dok hoće, njemu dosta. Uz ta dva obroka, naravno.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Apricot, mislim da si na ovoj temi pisala o tome da povrće za koje znaš/pretpostavljaš da je špricano staviš u slanu vodu (mislim da si spominjala brokulu). Koji je postupak i kako sol izvlači pesticide?

Još nešto. Moja M. redovito, i ujutro i u podne i navečer pri svakoj prvoj žlici odmakne glavu i neće otvoriti usta. Onda ju moram zabavljati jer inače neće jesti, a ja znam da je gladna (prođe i po dva sata od zadnjeg sisanja). Kad se zaigra (crtam joj, trubim na inhalator, izvodim gluposti...), otvara usta bez problema. Kad se najede, onda zaista okrene glavu i više neće. TAda joj više niti ne dajem.
    Osim toga, često se dogodi da povrće (kombinaciju krumpira, mahuna i mesa, primjerice) neće jesti. Jednostavno neće i onda dodam malo vrhnja pa pojede bez problema.
    Kada sam pitala za međuobrok, ti si, Apricot, rekla da si čekala da ti klinci sami traže, ali ova moja, čini si ni kao Anemonin mali, nikada nije gladna (jedino siku traži ako bi spavala). Istina, ja nikada nisam ni dopustila da ona nešto ogladni pa da bude nervozna ili traži sama klopu.
    E sad, znala sam joj davati voće nakon poslijepodnevnog spavanja, ali čini se da ju to nadima pa sam joj napravila keksiće od zobenih pahuljica, suhog voća, banana i ulja. Da li joj to dati kao međuobrok? Znam joj dati i one rižine kekse, ali riža ju zatvori pa idući dan ne kaki.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve što sam pisala, pisala sam sa stanovišta mame svoje djece.
    A sa njima nikada nije bilo problema oko hrane.
    Prihvatili dohranu iz prve, jeli sve što sam im ponudila (ali uvijek su jeli male količine, tako i sada, tanki su i visoki), tražili sami jesti, nikada nismo morali skakutati i zabavljati ih da bi nešto pojeli... Ako nisu htjeli - nisu htjeli.
    Ako nećeš danas, jest ćeš sutra...
    A znalo mi se dogoditi i da im zaboravim dati jesti; nakon višemjesečnog isključivog dojenja, pa još nekoliko mjeseci neke mizerij od obroka... navikla da se djeca hrane samo dojenjem... zaboravim im dati. Jednostavno mi ne padne na pamet.
    Sva sreća pa traže sami.

Što se tiče soli i pesticida...
    To sam naučila u doba kada smo masovno doma radili onaj juice od naranče. Pa je pisalo da se naranče namakaju nekoliko sati u slanoj vodi jer sol uništava pesticide.
    E, pa, ako uništava na naranči, uništava i u brokuli.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

SikaPika, žličica morske soli u vodi u kojoj pereš povrće neutralizira dio pesticida. Nakon toga ga dobro ispereš.
    Ne bih se složila da sol uništava pesticide. Kad bi bar bilo tako jednostavno...

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pozdrav.....

krećem za par dana sa dohranom, pa imam koje pitanje .)

Planiram krenuti s rižinim pahuljicama, mene zanima, ako ih on kojim slučajem odbije, moram li ih nuditi ta 4 dana dok ne prodje predvidjeno vrijeme za alergiju, pa tek onda probati drugu namirnicu, ili ih nuditi skroz dok ih ne prihvati, pa makar to bilo i recimo... 10 dana...... mozda je malo glupo pitanje, ali to me muci

Odlucila sam poslije rizinih uvesti povrce umjesto voća, jer mislim da bolje da prvo proba ono što bi mu se eventualno moglo manje svidjeti..... na popisu su dakle tikvice, koraba i buća..... meni od tog svega "najružnije" zvuči koraba, ja ne znam jel joj sad sezona? i na koji način da ju pripremim, da li da ju nakon rižinih ponudim samu ili odmah pomješam sa rižinim?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    Planiram krenuti s rižinim pahuljicama, mene zanima, ako ih on kojim slučajem odbije, moram li ih nuditi ta 4 dana dok ne prodje predvidjeno vrijeme za alergiju, pa tek onda probati drugu namirnicu, ili ih nuditi skroz dok ih ne prihvati, pa makar to bilo i recimo... 10 dana...... mozda je malo glupo pitanje, ali to me muci

Odlucila sam poslije rizinih uvesti povrce umjesto voća, jer mislim da bolje da prvo proba ono što bi mu se eventualno moglo manje svidjeti..... na popisu su dakle tikvice, koraba i buća..... meni od tog svega "najružnije" zvuči koraba, ja ne znam jel joj sad sezona? i na koji način da ju pripremim, da li da ju nakon rižinih ponudim samu ili odmah pomješam sa rižinim?
    ja ti mogu reći kako smo mi radili...
    nudila sam isto i 7 dana jer bi tek nakon 4-5 prihvatila, svaku novu namirnicu je u početku odbijala, istu namirnicu treba nuditi više dana i zbog alergijskih reakcija i zbog privikavanja na okus
    moja jedino što nikako nije prihvatila je baš korabica, dosta dugo se kuha dok ne postane mekana, onda smo je zgnječili vilicom i nudili samu, možda je bolje prvo svaku namirnicu ponuditi samu da proba izvorni okus pa tek onda miješati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •