Stranica 33 od 182 PrviPrvi ... 2331323334354383133 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Baš sad gledam knjigu, evo, primjerice, jesenskog jelovnika za bebe od 10 do 12 mj.
    Doručak - kašica od prosa i amaranta; Užina - pire od jabuke i kruške; Ručak - krem juha od brokule/kašica smeđe riže sa slatkom rižom/pire od graha; Užina - jogurt od soje; Večera - kašica od prosa i amaranta pomiješana s pireom od bundeve.

M. je u toj dobi, a i sad, dva mjeseca kasnije imala pet obroka. Naravno, meni je smiješno par kockica kruha ili pola kruške nazvati obrokom, ali njima je dovoljno malo da se zasite. M. je dok je još spavala dva puta dnevno doručkovala, jela voće, ručala prije spavanja, ručala poslije spavanja, gricnula nešto do večere i večerala. Svaki puta prije spavanja je i sisala plus sisanje po noći. Evo, još uvijek nema deset kila na svojih 176 cm i 14 mjeseci.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja imam osjećaj da moj stalno jede
    - ujutro cica pa mi obavezno nešto ukrade dok ja doručkujem (obično voće).
    - voćna kašica
    - cica za uspavljivanje
    - povrće+meso+žitarice
    - cica za popodnevno uspavljivanje
    - cica za večernje uspavljivanje
    - u međuvremenu kroz dan pojede barem jedan rižin kreker i, rekla bih, šnitu kruha
    - uleti tu i tamo još koja cica
    - vodu baš neće, hm

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prema tablici s 9mj. može se uvesti masnoća i teletina. Jel to znači da se djeci već može davati pečeno, a ne samo kuhano? Odnosno pečeni krumpir, meso i ostalo kaj je već uvedeno do sada?!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja tražim odgovor na pitanje da li je itko radio voćni kompot (šljiva, jabuka i sl.) za zimnicu ali bez šećera i da se nije kvarilo?

Imamo brdooo nepricanih jabuka i voljela bih ih spremiti za maleckog...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sikapika, mi imamo 13 i po mjeseci, čak preko 80 dužinu a ko da gledam da još nemamo tih famoznih 10 kila!
    (btw, sigurna sam da tvoja curka nema 176 već 76 cm )

Ja sam se bacila na konkretnije stvari, za doručak dajem jaje sa mladim sirom, jutros prženice s pavlakom, tu i tamo izvadim u šoljicu koju kašiku našeg ručka tipa grah isl., više ni ne znam čime da ga hranim da bi navukli malo kilica

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    (btw, sigurna sam da tvoja curka nema 176 već 76 cm )
    Uh, neki dan sam na Rodinoj grupi potpore dojenju rekla da imam 30, a ne 31 godinu, a sad ovo!

Ja sam se bacila na konkretnije stvari, za doručak dajem jaje sa mladim sirom, jutros prženice s pavlakom, tu i tamo izvadim u šoljicu koju kašiku našeg ručka tipa grah isl., više ni ne znam čime da ga hranim da bi navukli malo kilica
    Uh, i ja bih tako, ali mislim da kod nje to ne bi prošlo. Ne znam, možda probam. Što je prženica?
    Ma, ovu moju kile baš neće (na ćaću je i babu). Naime, barem jednom dnevno jede kukuruz bilo u obliku žganaca, kokica, u zrnu, kukuruznom kruhu kao gica i opet ništa.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prženice? kriške kruha potopljene u mućeno jaje i ispečene na tavi Ja to isto jaje umutim sa malo mlijeka, možda da probaš?

A i Robić jede dosta kukuruza, i kao palentu ( najčešće u kombinaciji sa špinatom i jajetom i obavezno uz to šoljica jogurta) a i kruha mu dajem sve više al džaba, na njega se ništa ne lijepi. Dodatna muka mi je i to što, bez obzira čime ga hranim i u kojoj količini, moja mama skoro svaki dan nabaci ili kako je "dijete gladno" ili da mu je "tanka" hrana, pa šta sad treba, da mu svinjske masti na kruh mažem? Ne znam

I da, dajem mu pomalo i domaćih kolača, onih voćnih čije se tijesto pravi od brašna, jaja, šećera i mlijeka, mada šećer još uvijek maksimalno zaobilazim

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sad gledam knjigu, evo, primjerice, jesenskog jelovnika za bebe od 10 do 12 mj.
    Doručak - kašica od prosa i amaranta; Užina - pire od jabuke i kruške; Ručak - krem juha od brokule/kašica smeđe riže sa slatkom rižom/pire od graha; Užina - jogurt od soje; Večera - kašica od prosa i amaranta pomiješana s pireom od bundeve.

M. je u toj dobi, a i sad, dva mjeseca kasnije imala pet obroka. Naravno, meni je smiješno par kockica kruha ili pola kruške nazvati obrokom, ali njima je dovoljno malo da se zasite. M. je dok je još spavala dva puta dnevno doručkovala, jela voće, ručala prije spavanja, ručala poslije spavanja, gricnula nešto do večere i večerala. Svaki puta prije spavanja je i sisala plus sisanje po noći. Evo, još uvijek nema deset kila na svojih 176 cm i 14 mjeseci.
    a sto JBP kaze za mlijeko i mlijecne proizvode?
    pretpostavljam da ih ne ukljucuje u jelovnik, ipak - makrobiotika je to ...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi isto trazimo namirnice od kojih se deblja, a da su zdrave

isto tako, kile nece na nas, pedica nas uvijek spota, a mi svi dajemo sve od sebe da malca nahranimo, no nije bas da on ima vremena za jelo.
    da se njega pita - jeo bi 2 x na dan. a to ne moze tako.

super je sto vi cure jos dojite. mi evo zavrsavamo svoj dojilacki staz.
    trazi me sve manje, recimo svaku drugu noc... do nedavno smo imali jedan obilan nocni podoj.
    danju smo dojili do 9,5 mj a od tada papa dvije kasice na AD-u, sto mislim da je prilicno zasitno.

znam da ne smijemo propagirati AD, ali zitarice na tome su dosta kalorican obrok.
    za misicnu masu dobro im je davati proteine, tj mesa, a tijesto, kruh, zitarice i slicno da ih nafila.
    voce i povrce ne znam koliko ih moze zastiti, ali moraju ga papati, bar kod nas doma, na meniju svaki dan obavezno.

mi jos ne papamo komadice ni u kojem obliku. pa nam je i time izbor dosta limitiran.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    prženice? kriške kruha potopljene u mućeno jaje i ispečene na tavi Ja to isto jaje umutim sa malo mlijeka, možda da probaš?

A i Robić jede dosta kukuruza, i kao palentu ( najčešće u kombinaciji sa špinatom i jajetom i obavezno uz to šoljica jogurta) a i kruha mu dajem sve više al džaba, na njega se ništa ne lijepi. Dodatna muka mi je i to što, bez obzira čime ga hranim i u kojoj količini, moja mama skoro svaki dan nabaci ili kako je "dijete gladno" ili da mu je "tanka" hrana, pa šta sad treba, da mu svinjske masti na kruh mažem? Ne znam

I da, dajem mu pomalo i domaćih kolača, onih voćnih čije se tijesto pravi od brašna, jaja, šećera i mlijeka, mada šećer još uvijek maksimalno zaobilazim
    Ha ha, da, svinjske masti! I slanine!
    Prženice kod nas ne zvuče tako slatko, kod nas se to zove tek jednostavno kruh u jajetu čega M. malo gricne i to je to, nikada se tako nečega ne najede. Zapravo se najbolje najede kombinacije mesa, povrća i žganaca (junetina, kupus, žganci, bijeli luk - toga baš uvijek može dobro pojesti) ili blitve s jajetom i žgancima.

Što se tiče kolača, ja M. pravim kekse, prhke gdje stavim minimalno šećera. Onda ih nasjeckam na sitne zalogajčiće pa i to jede za međuobrok. Danas je slatko jela (čitaj, pojela pola) medenjake.

Eh da, jučer je jela i puding - mlijeko, gustin, kakao, malo šećera i vanilin šećera. Možda je pojela deci.

Argentina
    , JBP se ne protivi kategorički mlijeku i mliječnim proizvodima u prehrani djece, ali napominje da sve što se konzumira (bilo meso, mlijeko, jaja) treba biti najviše kvalitete. Baš mi se zbog toga sviđa njezin pristup jer nije zadrta. Napominje da je važnije da djeca u organizam unose sve hranjive tvari, pa makar životinjskog porijekla, nego da se drži makrobiotike, a djeci ne daje uravnotežena prehrana.

Na žalost, ne mogu nagovoriti MM da kupujemo domaće mlijeko i jaja (ma, zapravo sam i ja lijena jer nam pijaca nije baš blizu), a stvarno mi bude muka kad pomislim na sve te antibiotike i hranu koju jedu te krave.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 07.10.2010. at 01:45

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hm, moja ima 15 mj. i nema još 10 kg, ali svi primjećuju da se zdebeljkila. Ma ona je sva sitna i mršava, uvijek je imala istaknutiji trbuh, kao oni mali crnci, ali u zadnje vrijeme joj je trbuh baš velik u usporedbi sa ostatkom tijela. Nikada nije imala one šlaufe na nogama i guzi, a o rukama da ne govorim, na rukama samo ima male mišiće, kao da bilda

Ona jede stvarno apsolutno sve, osim grickalica i slatkiša svake vrste. Sjećate se da sam otvarala temu kako se obraniti od pritiska okoline kada su slatkiši u pitanju... E, pa kada vidi drugu djecu da jedu slatkiše i ona to želi, ne želim da bude crna ovca, tako da pojede petit keks kad je sa njima, dvaput je pojela i kockicu Milke čokolade. Ali to sve kada je sa svojim rođacima, pa i oni jedu, a i ona to želi - dakle, par puta mjesečno. Nikakve pudinge, monta, lina i sl. ne jede niti joj išta šećerim.

Rekla bih da su joj u prehrani zastupljeniji mliječni proizvodi (mlijeko i jogurti), kruh i žitarice, od mesa, voća i povrća, iako sve voli i hoće pojesti.

I čini mi se da ima sto obroka dnevno . Pa sada je 1 popodne, a ona je već od jutros pojela bocu mlijeka, jedno pečeno jaje i komad sira, komad kruha, tanjurić pomiješane jabuke i banane, pola mandarine, jedan onaj rižin stiropor i malo pločice od žitarice i brusnica.

Pa se pitam ima li možda problema sa probavom pa joj je trbuh tako velik ili se jednostavno udebljala?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I još me nešto zanima, šta mislite, može li djetetu štetiti ona Rio mare Insalatisima (tuna s povrćem u konzervi)? Koliko sam se ja dosad konzultirala sa poznavateljima prehrane, ta Rio Mare se smatra stvarno kvalitetnom tunom. Moja malecka to jako voli i pojede čitavu konzervu (!), dala sam joj je dosad 3 puta jer poludi kada vidi da netko to jede. Samo me strah jer je ipak konzerva u pitanju. Kaj velite?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mamice, blago tebi... ova moja nema šanse da jede što i tvoja cura... jaja, mlijeko, sir... mislim, jede ona to, ali skroz malo...
    evo, jogurt baš voli, a ja super sretna kada popije deci jogurta
    kruh isto voli, ali pojede nekoliko kockica
    jaja joj miješam s blitvom, a kada ga jede samog, to je samo onda kada umače prst u žumanjak u naše jaje na oko
    recimo, i puding voli (domaći), ali i njega pojede oko deci
    ja joj dajem zaslađene stvari (puding, keksi domaći, ujutro joj žitarice zasladim medom ili grožđicama ili agavinim sirupom), ali ne previše jer ne voli, ali ako nisu ni malo, ni tada neće
    što se konzerve tune tiče, pa ne znam, stvarno ne znam što reći... možda je ipak preslano, ne znam kako je konzervirano to povrće... ma čuj, ako jede rijetko, ne može joj ništa biti

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku

I čini mi se da ima sto obroka dnevno . Pa sada je 1 popodne, a ona je već od jutros pojela bocu mlijeka, jedno pečeno jaje i komad sira, komad kruha, tanjurić pomiješane jabuke i banane, pola mandarine, jedan onaj rižin stiropor i malo pločice od žitarice i brusnica.
    wow!
    ja u mog misa jedva natiskam 4 obroka.
    i to tri su kak spada, a tu popodnevnu uzinu mrlja li ga mrlja

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I još me nešto zanima, šta mislite, može li djetetu štetiti ona Rio mare Insalatisima (tuna s povrćem u konzervi)? Koliko sam se ja dosad konzultirala sa poznavateljima prehrane, ta Rio Mare se smatra stvarno kvalitetnom tunom. Moja malecka to jako voli i pojede čitavu konzervu (!), dala sam joj je dosad 3 puta jer poludi kada vidi da netko to jede. Samo me strah jer je ipak konzerva u pitanju. Kaj velite?
    Ja sam ovom starijem svojevremeno davala ovakvu kombinaciju:
    u tanjur narežem kruh na kockice, zalijem jogurtom a na sredinu stavim kašiku tune, pa grabim u kašiku od svega pomalo. to je jedna jako ukusna i mirišljava kombinacija!
    A tuna je isto iz konzerve, čak nije bila ni riomare nego ona Konzumova, Rial i sasvim je dobra. I ovom malom namjeravam uvesti isto to u ishranu i to vrlo brzo.
    I mislim da nije havarija tuna iz konzerve, pa nije sad da se jede svaki dan tri obroka konzervirane hrane

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Već nekoliko puta sam djetetu dala mileram u kombinaciji sa žgancima... Dali to znači da mu mogu sada dati i mlijeko (nije bilo nikakvih alergijskih reakcija)? Ima 11 mjeseci.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa ja bih probala.
    možeš za prvi put dati npr. supenu kašiku pa da vidiš šta se dešava. Nama je mlijeko glatko prošlo dok smo se sa pavlakom mučili, neće da je jede ni u kojoj kombinaciji (ali bar je ne povraća više)

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    Već nekoliko puta sam djetetu dala mileram u kombinaciji sa žgancima... Dali to znači da mu mogu sada dati i mlijeko (nije bilo nikakvih alergijskih reakcija)? Ima 11 mjeseci.
    Mileram mi i tako i tako nije za dijete od 11 mjeseci, a sigurno mu ne bih ni mlijeko davala, bez obzira na mileram. Ništa mu neće biti još tih mjesec dana bez toga..

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mileram mi i tako i tako nije za dijete od 11 mjeseci, a sigurno mu ne bih ni mlijeko davala, bez obzira na mileram. Ništa mu neće biti još tih mjesec dana bez toga..
    i ova je na mjestu

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pitanje je bilo/trebalo glasiti, dali mu mogu sada dati mlijeko bez straha od alergijskih reakcija obzirom na to da ih mileram nije izazvao?
    A sad moram i pitati, zašto ne mileram?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I jedno i drugo - radi razvijanja alergija (bez obzira na to što nije bilo trenutačne alergijske reakcije!) i neprilagođenosti te hrane probavnom sustavu djeteta od 11 mjeseci (probavni sustav je nezreo za takvu vrstu hrane, može čak doći do sitnih krvarenja u probavnom sustavu što dovodi do anemije, a da ne govorim koliko zdrava prehrana znači za općenito sadašnje i buduće zdravlje djeteta i jačanje imuniteta).

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure gdje kupujete ribu? Mi nećemo moći drugačije nego kupovati zamrznutu iz dućana, jer nemamo u blizini ribarnicu, živim na selu. A i ponuda se svodi na oslić filete ili cijele i škarpina i sardine hm---ili ću ipak ići na Dolac pa ribu u svoju škrinju, čini mi se kao bolja solucija.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 13.10.2010. at 23:02

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kupit u ribarnici pa smrznut mi se čini kao dobra ideja. I ja ponekad to radim kad nemam friške ribe. Kupujem u Cromaris ribarnici.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni je tuna zakon, čak i ona iz konzerve

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kad može batat?
    u knjižici dojenje ima recept za 6mj batat s korabicom, al batat nije na popisu namirnica.
    mislim da sam negdje pročitala da je prije batat bio sa 6mj, al da je izbačen s popisa jer napuhuje.
    jesam pobrkala nešto?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja mislim da je i dalje od 6 mj. Bar sam ja odmah davala. Jako je zahvalna namirnica. Brzo se skuha, slatkast je, mekan pa može i sam jest. D. ga baš voli.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sad sam pročitala na stikanom topiku. Ja fakat nisam primijetila da napuhava. Ne jedemo ga često, ali i dalje ostajem pri njemu. Pogotovo da se razbije zimska monotonija prehrane.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

DA, tako smo i mi s batatom. Bila sam sretna jer se može tako rano, a onda pročitala da su ga maknuli zbog napuhavnaja.
    No, kao što kaže kljucic, nisam skužila da ju napuhuje.

Da, htjela sam komentirati onaj mileram. Prema Rodinoj tablici, vrhnje se može uvesti s 12 mj., dakle, mjesec ranije ni 'vamo ni tamo.
    I ja sam Maši dala vrhnje, odnosno mileram s oko 11 mjeseci i obožavala ga je. Sad nešto manje što mi je i drago jer više volim kad jede jogurt.
    Naravno, Mamica je u pravu kad kaže:
    I jedno i drugo - radi razvijanja alergija (bez obzira na to što nije bilo trenutačne alergijske reakcije!) i neprilagođenosti te hrane probavnom sustavu djeteta od 11 mjeseci (probavni sustav je nezreo za takvu vrstu hrane, može čak doći do sitnih krvarenja u probavnom sustavu što dovodi do anemije, a da ne govorim koliko zdrava prehrana znači za općenito sadašnje i buduće zdravlje djeteta i jačanje imuniteta).
    No, ako je sva ostala prehrana primjerena, mislim da uvođenje milerama (osim ako ne jede samo mileram) mjesec dana prije neće naštetiti.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ama neće naškoditi!
    pa ja uvijek kažem - kakvu dohranu jedu djeca u indiji? ili eskimi?
    e da, baš jedu prvo jabuke i tikvice, moš mislit!

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Da, htjela sam komentirati onaj mileram. Prema Rodinoj tablici, vrhnje se može uvesti s 12 mj., dakle, mjesec ranije ni 'vamo ni tamo.
    I ja sam Maši dala vrhnje, odnosno mileram s oko 11 mjeseci i obožavala ga je. Sad nešto manje što mi je i drago jer više volim kad jede jogurt.
    Naravno, Mamica je u pravu kad kaže:

No, ako je sva ostala prehrana primjerena, mislim da uvođenje milerama (osim ako ne jede samo mileram) mjesec dana prije neće naštetiti.
    Slažem se. Ja sam mileram uvela jednog jutra slučajno, u nedostatku jogurta. Djetetu se svidjelo pa sam to još nekoliko puta ponovila... No, mene je zanimalo jeli mlijeko u istom rangu? Mogu li mu npr. skuhati rižu na mlijeku bez straha od alergijskih reakcija? Ako će to jesti jednom ili dva puta tjedno, mislim da mu neću naškoditi...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo jedno malo glupo pitanje...
    ne kuham gris inace, a sad bih ga probala skuhati ali na vodi.
    moze li to?
    kravlje mlijeko jos nismo probali, a AD mi je nekako "zao" kuhati.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    moze li to?
    može

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo mene natrag...... nakon 3 i pol mjeseca jos se nismo maknuli sa mrtve točke.....

nekad mi se posreći pa pojede par žlica... recimo jučer sam mu napravila griz na svom mlijeku i u to ugnječila bananu i pojeo je oko 15-ak kašika, što mi je bilo ravno dobitku na lutriji jer inače nam je maximum do 7 kašika, dok vec danas je povratio čim sam mu približila kašiku ustima

e sad, očito je da nemamo jedan solidan obrok dnevno, jer odmah poslije tih par zalogajčića prazni cicu..... mene zanima, da li mogu probati mu nuditi dva puta na dan....tipa ujutro zitarice i voće ili samo voće, a za ručak povrće i meso, ili sl.?

doduše do sad je od mesa probao samo pileće, kako odbija sve redom, malo zaostajemo s uvođenjem namirnica, jer zna proći dana i dana da ne proba ništa........

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moze li to?
    možeš napraviti kompot, npr od jabuka, onda skuhaš griz u tom soku od kopota a onda i jabuke u to ugnječiš, meni ovo zvuči doro!

Eto skontaj da se i griz noklice kuhaju u vodi (u supi) pa su super ukusne
    Posljednje uređivanje od Nataša,Sarajevo : 16.10.2010. at 23:03

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moze li to?
    Ja uvijek kuham gris na vodi. Onda u njega dodam bananu, ili ribanu jabuku ili bilo koju drugu voćku. U nedostatku istih, nekad stavim voćni jogurt, i to je fino...barem meni

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

probaj ga skuhati na rižinom mlijeku (uzmi u obzir da je to napitak a ne pravo mlijeko).
    malo je slađe i griz ispadne super.
    ja i zobene umutim u rižinom mlijeku i moj beban to obožava.

edit- i ja u griz zdrobim bananu ili izribam jabuku ili krušku.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 16.10.2010. at 23:26

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hm, probaj nuditi u različito doba dana, možda uloviš neko doba koje mu više odgovara??
    ja sam malome nudila doručak u parku i to nam je palilo, tako smo uspjeli uvesti doručak.
    i moj meso u početku nije htio dok mu nisam ponudila ribu (oslića) kojeg sam mu dala u komadićima da sam jede- to obožava, nakon toga nam je krenulo s mesom.
    uglavnom, moj je prihvatio obroke super nakon 3 mj od početka dohrane i sada papa sve.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jesi mu probala nuditi komade da sam jede?
    I ovisi što smatraš obrokom. Kad D. pojede pola šnite kruha, meni je to obrok. Kad "pojede" sam (više završi na njemu nego u njemu) 2 kriškice jabuke i 2 kriškice kruške, ili par komada krumpirića, mrkve i brokule, ili četvrt ribe, meni je to obrok. Hoću reći, više se ne opterećujem količinom. Po meni je dohrana puno više od hranjenja. To je igra, upoznavanje okusa i tekstura, razvijanje motorike, vještine hranjenja.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi mu probala nuditi komade da sam jede?
    I ovisi što smatraš obrokom. Kad D. pojede pola šnite kruha, meni je to obrok. Kad "pojede" sam (više završi na njemu nego u njemu) 2 kriškice jabuke i 2 kriškice kruške, ili par komada krumpirića, mrkve i brokule, ili četvrt ribe, meni je to obrok. Hoću reći, više se ne opterećujem količinom. Po meni je dohrana puno više od hranjenja. To je igra, upoznavanje okusa i tekstura, razvijanje motorike, vještine hranjenja.
    jesam, i tako i gušće i rijeđe, i ribano sitnije i ribano krupnije, i miksano skroz i sa komadićima, i gnječeno i ovako i onako, jos nisam potrefila sta gospodinu odgovara

pa nekako mislim da bi trebala računati kao obrok, ako se od toga najede, tj. da nam zamjeni jedan obrok sisanja, ili?

Mislila sam sad par dana da mu ne uvodim nista novo, nego da ponavljamo staro gradivo........ a onda sam mu mislila ponudit ribu, ja je osobno ne volim nikako, pa moze mala pomoc, sta mu osim pastrve i oslića mogu ponuditi i na koji način?

ima 9 i pol mjeseci.....

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja ribu "pečem" u foliji u pečnici. Tako se u principu skuha. Jednu začinim za sebe, a drugu lešo za malca. Jede svu bijelu ribu (orada, brancin, cipal, bugva). Neki put ju umiješam u kašicu sa kuhanim povrćem i zgusnem nekom žitaricom, a dam mu i komadiće, tako čak više voli u zadnje vrijeme.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

onda ću danas probati dati batat...
    još samo da pitam, vidim da sapominjete rižino i zobeno mlijeko.
    jel mogu ja to njoj već dati?
    sad će za koji dan 7mj

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i ja isto ribu pripremam u foliji, tj. u onoj vrećici za pečenje (tako se u biti skuha u vlastitom soku). za sada sam davala oslić i pastrvu, planiram dati oradu i barncin.

ja sam rižino mlijeko počela koristiti kad mi je mali imao 7/8 mj.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 17.10.2010. at 13:13

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja ribu skuham. Prvo stavim krumpiriće da se skuhaju, dodam oslića i npr. pola male rajčice (oguljene). Dodam malo maslinovog ulja i mrvicu soli. Danas je baš to jeo, pojeo je punu zdjelicu u roku od 10 minuta, jako je fino.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel me moze netko podsjetiti zasto toliko pod svaku cijenu izbjegavamo secer? Meni mala ne kaka po 5 dana i onda joj pravim kompot od sljive sa secerom, ali te dvije zlice secera su zapravo nista naspram sveg onog secera sto djeca popiju i pojedu u kupovnim sokovima, kasicama i raznim linima. Prema tome ako moram birati izmedju njenog vristanja dok kaka i par zlica secere, biram secer, ali i dalje mi njie jasno za sta je stetan osim mozda za zube?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mina, u situaciji kakva je tvoja i ja bih birala šećer. no sikiriki, sve je toliko individualno i po potrebi, svako je diijete i svaka dohrana priča za sebe

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    jesam, i tako i gušće i rijeđe, i ribano sitnije i ribano krupnije, i miksano skroz i sa komadićima, i gnječeno i ovako i onako, jos nisam potrefila sta gospodinu odgovara

pa nekako mislim da bi trebala računati kao obrok, ako se od toga najede, tj. da nam zamjeni jedan obrok sisanja, ili?

Mislila sam sad par dana da mu ne uvodim nista novo, nego da ponavljamo staro gradivo........ a onda sam mu mislila ponudit ribu, ja je osobno ne volim nikako, pa moze mala pomoc, sta mu osim pastrve i oslića mogu ponuditi i na koji način?

ima 9 i pol mjeseci.....
    moj nije nista jeo do godine dana, samo cica.
    sada jede, ali nema stalno vreme i uglavnom samo ruca, sve ostalo je usput, ako hoce i kad hoce.

ne brini, jesce.
    15 zlica?!?! pa ti si srecna zena sa njim.
    samo polako!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mene zanima kako da ljudima objasnim da hranu 7-mjesečnoj bebi ne treba ni soliti ni šećeriti...
    i da,svi mi se sprdaju da mi je dijete gladno i jedva čekaju priliku daga našopaju nečim.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Objasni im da 7-mjesečna beba ne zna za slano i slatko i da je njoj fino baš tako kako joj pripremiš..

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

probala, ne pali...
    oni su klincima solili, šećerili, ma kaj ti doktori znaju... te dogovore dobijem
    strah me ostaviti malu bez nadzora kad je s njima
    Posljednje uređivanje od Žabica : 24.10.2010. at 01:51

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja obično kažem: Bit će my way ili no way

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove