Stranica 36 od 182 PrviPrvi ... 2634353637384686136 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mimah, i opet ti hvala krecemo za par dana pa cu vam ovdje cesce "dosadjivati "...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    ...pregledala sam ja tablice itd, ali me zanimalo sta kazu mame iz iskustva, tj prihvataju li bebe proso na pocetku (nisam ga do sada probala ni ja pa ne znam kakve je gustine).
    mi smo probali do sad jabuku, proso i buću. najbolje je prošla fina slatka buća, ali kombinacija proso buća baš i ne. ne znam jel zbog prosa.
    prvo sam joj ponudila proso u pahuljicama. poslje sam ga (ra)skuhala i propasirala kroz cjedilo, tako da sam dobila fini pire. to sam mješala s bućom.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mimah, i opet ti hvala krecemo za par dana pa cu vam ovdje cesce "dosadjivati "...
    Nema frke. I ja sam dosađivala, baš me bila frka, sto pitanja, ali poslije vidiš da nije to tako strašno.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo da ja prijavim da je nama kombinacija proso i slatka buča najbolje jelo. Ja to radim tako da stavim kuhat proso u vodu pa kad se mrvicu skuha unutra naribam slatku buču i dalje zajedno kuham da se dobro raskuha, ništa više ne cijedim nego jede onako kao kašu, ni ne miksam ni ne gnječim vilicom jer se to lijepo raskuha (a inače mu moram dosta miksati jer čim osjeti komadiće davi se).

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Ma imaš prosa u DM-u, prosene pahuljice sam kupila u Bio&Bio, ali nije imalo neku prođu kod moje male. Pokušaj bebi dati takav raskuhani, možda joj neće smetati mrvice. Ja svojoj nikad nisam ništa miksala, samo gnječila vilicom. Ni ja nisam nikad vidjela proso prije nego je mala počela s dohranom.
    Potpisujem, od riječi do riječi (s tim da imaš proso i u Konzumu, Kauflandu... jedino što možda nije biološki uzgojen).
    Da, bolje joj odmah daj samo raskuhani, možda stvarno prihvati. Bolje nego miksati.
    Eh da, a što se dosađivanja tiče, potpisujem Mimah i u drugom postu

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da ja prijavim da je nama kombinacija proso i slatka buča najbolje jelo. Ja to radim tako da stavim kuhat proso u vodu pa kad se mrvicu skuha unutra naribam slatku buču i dalje zajedno kuham da se dobro raskuha, ništa više ne cijedim nego jede onako kao kašu, ni ne miksam ni ne gnječim vilicom jer se to lijepo raskuha (a inače mu moram dosta miksati jer čim osjeti komadiće davi se).
    a koliko kuhati proso? ja sam ga kuhala 40ak min.
    danas kuham rižu. koliko nju kuhati? da li ju ponuditi tako raskuhanu ili propasirati?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

40 min? Zar se ne kuha to kraće? Ja za sada također pratim i mi krećemo kroz 2 tjedna, ne mogu vjerovati da je već prošlo 6.mj.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da li se kuha veca kolicina prosa, ili 40 minuta kuham u maloj serpici, samo za taj obrok?
    Moze li ekspres loncu, i kako onda? Ali ako ne moze vec kolicina onda ne moze ni ekspres lonac,valjda...
    Ako sameljem rizu u mlinu za kafu, koliko se dugo kuha tako mljevena, ja bih tako, da poslije nista ne miksam, i ne gnjecim...nije mi muka, nego bih vise rize oprala, osusila, samljela, i da imam spremno...tada je vrijeme kuhanja sigurno puno krace? I zasto se ne preporucuje integralna?

Cure, ma sigurno su ova pitanja vec sto puta postavljena, oprostite...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Integralno ne jer je teško za bebin želudac

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

i mi poceli prije desetak dana. krenuli sa jabukom koja ga je totano zastopala, pa je bilo i krvi u stolici.
    onda smo napravili par dana pauzu, pa sam krenula sa bucom. odlicno papi. kroz par dana sam umijesala prosene pahuljice. i to dobro papi.

a72 ja sam kupila prosene pahuljice. kad kuham npr. bucu pred kraj umijesam zlicu prosenih i pustim da kuha par minuta. poslije sve izmiksam (za sad, kasnije cu samo gnjeciti).
    uvijek kuham samo za taj obrok, iako mislim da zitarice mogu odstajati do drugog dana.
    rizu cu kuhati malo duze nego inace, oko 20 minuta. mislim da je nema potrebe duze kuhati.
    o mljevenju rize nisam razmisljala, stvarno ne znam jel se onda krace kuha. imas za kupiti i rizine pahuljice kojima je potrebno par minuta da se skuhaju.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

BubikaM , znam za rizine pahuljice, mislim da se cak ni ne kuhaju, vec se mijesaju sa vodom, ali uglavnom su sa dodatim secerom i adaptiranim mlijekom u sebi. Uglavnom, nisu sve, vec ove koje sam ja nasla...
    Mljevena riza bi trebala da se krace kuha, jer ja npr smeljem integralnu (koja se inace kuha ohohoho ,i opet ostane malo tvrda) , i njome zgusnjavam variva itd, bude gotova za par minuta.
    Tvoj djecak je malo stariji od mog, pa cemo vas pratiti, pisi sta dobro prolazi

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I da, trebam li na pocetku dohrane u kasice od povrca dodavati maslinovo ulje? moze li u kasicu od rize kap,dvije ulja, ili to vazi samo za mrkvicu, krompir, tikvice....

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja svaku žitaricu kuham jednako dugo- do 15 minuta. Kad je raskuhano- gotovo je. Rižu (bijelu) kuham dok ne pusti onu sluz, onda još uzmem jednu i probam. Ako nije tvrda, to je to. Prosu se vidi kad je raskuhan, obično kad i povrće koje se s njim kuha. Amaranth isto pusti sluz.

Ja uvijek kuham manje porcije- kuham u đezvicama za kavu, one su mi taman uske, u ostalim padelama mi se izgubi ta mala količina. Ako se napravi više, dobro je izdvojiti porcijicu koju bi dijete moglo pojesti, a dio da ostane netaknut od 'prljave' žlice, da ne šeću mikroorganizmići po hrani koju ćemo dati sutra (tako sam negdje pročitala).

Nikad nisam ništa miksala, ni pasirala, ni mljela. Treba probati tako, pa ako se djetetu diže želudac ili nešto, još usitniti. Za zgusnuti sam koristila grizeve razne-pšenične, ječmene, od pira... To se sve može kupiti, a mislim da su neke cure u mlincu za kavu mljele, recimo, amaranth i tako dobile griz.

Mrkvu bi trebalo 'začiniti' uljem jer se bez njega ne može sve apsorbirati. Sa svim drugim povrćem nije potrebno sve dok se ne soli, znači do godine dana ili dulje (ja ako kuham samo za nju, još uvijek ne solim).

Eh, kako je lako ovako trubiti kad je sve iza tebe .

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ali uglavnom su sa dodatim secerom i adaptiranim mlijekom u sebi.
    Imaš u dm-u rižine pahuljice - poput zobenih pahuljica, ne ekstrudirane pahuljice (poput čokolina i tih sličnih prašaka), one su ekspandirane i sprešane (mislim da se radi o tom postupku, neka me netko ispravi). Znači, njima baš ništa nije dodano, ni sol, ni šećer...

Integralno se ne preporuča davati bebama jer ljuskice, posije... upijaju previše vode i zauzimaju mjesto u djetetovom želučiću, a od toga nikakve koristi. Osim toga, nemaju ni hranjive tvari koje su djetetu potrebne. To samo prođe kroz probavu i u istom obliku izađe van.

a72, ideja s rižom ne zvuči loše, ali kad god imaš vremena, skuhaj cijelo zrno riže, ne samljevenu. E sad, nemoj me pitati zbog čega, jer ti ne bih znala odgovoriti ovako napamet. Mislim da se mljevenjem mijenja struktura žitarice, drugačije je kada se skuha tako samljevena, a drugačije kada je cjelovita (primjerice, cijelo zrno žita i brašno). Osim toga, samljevena je lakše pokvarljiva pa možda baš nije pametno samljeti veće količine.
    Moje dijete riža zatvara pa joj rijetko dajem.
    Osim miksanjem, žitarice možete protisnuti i kroz metalno cjedilo.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 30.11.2010. at 00:46

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mimah, SikaPika, hvala cure , hvala

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

a72 ja sam kupila Alnaturine pahuljice, nemaju secer niti bilo koji dodatak. Imas ih u DM-u.
    nisam stavljala maslinovo ulje u bucu.
    jucer smo probali mrkvu, nasla sam organski uzgojenu. prosla je odlicno.
    ja za sad miksam, jer zgnjecenu nece ni probati, samo pljuca van.
    sa Masom nisam nista miksala, sve sam samo gnjecila, i ona je vrlo brzo naucila zvakati.
    malcu to izgleda ne pase, ali postupno cu u miksano dodavati gnjeceno, pa se nadam da ce to proci.
    i uvijek nakon dohrane dajem par zlicice vode.
    Posljednje uređivanje od BubikaM : 30.11.2010. at 11:42

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I da, trebam li na pocetku dohrane u kasice od povrca dodavati maslinovo ulje? moze li u kasicu od rize kap,dvije ulja, ili to vazi samo za mrkvicu, krompir, tikvice....
    Ja sam dodavala gotovo uvijek malo masl. ulja (2-3 cajne zlicice) u kuhano povrce, a i u npr. zgance, rizu, kuskus ako su bili s povrcem (znaci rucak) - mislim da je onda hrana puno ukusnija (lakse se guta) a i hranjivija.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

2-3 čajne žličice mi se čini previše.
    ili si mislila na kapi?

ako je dijete dojeno, iz majčina mlijeka se zadovoljavaju sve energetske potrebe, uključujući i one koje se dobivaju iz masnoća (majčino mlijeko ima cca 4,7% masnoće).
    tako da doista nije potrebno stavljati ulje u hranu, osim u mrkvu čiji vitamini trebaju dotaka masnoće kako bi se mogli apsorbirati u organizmu.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Neki dan mi je prijateljica-liječnica komentirala kako su bili na stručnom predavanju o nutricionizmu u Zgbu i da su tamo održali predavanje (za liječnike!) o tome kako je za djecu čak štetno davati ribu, ne samo zbog žive nego i inače, da ne znaš u kakvim je sve onečišćenim vodama bila ta riba... da je forsiranje ribe u prehrani precjenjeno i slično... bila sam zabezeknuta, iako mi se dosta toga što mi je prenijela činilo logičnim. Naš sin baš nije nešto oduševljen s ribom, ali moja liječnica mi je rekla da je ona ribu svojoj curici davala vrlo malo do negdje 6. godine života. Što vi kažete na to?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa ne znam. Maši dajem ribu dva puta tjedno i to najčešće oradu, iz našeg mora. Jela je i oslića, pastrvu (iz uzgoja), smuđa iz Dunava (deda upecao).
    Drugo je kada daješ stvarno nešto zamrznuto što je porijeklom iz Vijetnama ili Bog te pita otkud, ali našu ribu, tek ulovljenu (mi smo u Slavoniji, dakle morska nije skroz svježa, ali je bila na ledu, skužiš po njoj da je svježa, znaš kada dolazi u ribarnicu...) mi je ok dati.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kad smo kod ribe, kako ste uopće prvi put dali, kuhano, izmiksano ili ne? I kak da budem sigurna da nema kosti? Užasno se bojim tih kosti.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj baš voli ribu. Trpa ju u usta. Kupujem svježu 2x tjedno u Cromarisovoj ribarnici koja je iz njihovog uzgajališta, dakle, jadranska. U tom slučaju mi je teorija bezveze jer je po toj logici sva hrana onečišćena, meso puno antibiotika, povrće i voće puno pesticida i fungicida. Druga stvar je, kako kaže Sikapika, kad se radi o smrznutoj ribi iz Vijetnama.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U početku sam kuhala i ona se raspadne u kašici. Onda sam "kuhala" u foliji i pećnici. Sad "kuham" u pećnici u poklopljenoj posudi, zajedno sa mojom ribom. Njegova je nezačinjena, naturlich.
    Glede kosti, ako si vješt u čišćenju ribe, ne bi trebalo biti problema. Prvo izvadim vilicom leđne peraje, cijelom dužinom hrbata, onda skinem kožu i odvojim od kosti. Ja D. uvijek dajem "leđa", tamo ima najmanje kosti, bar mi se tako čini. I uvijek provjerim komad prije nego mu dam.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja i riba smo na debelom vi. Očistit ću ja to od kosti ali me strah onih malih nevidljivih. Dobro, moram uskoro probati. A s čime da mu dam? Skužila sam da voli hranu na tanjuru kao i mi odrasli, a ne u nekim zdjelicama tako da mu što je god moguće dajem gnječeno. Ipak ribu bi mu bar prvi put malo izmiksala. Da dodam i malo kuhanog krumpira ili miksam samu s malo ulja?

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mi smo do sad probali bucu, mrkvu, jabuku (koja ga je jako zastopala), prosene i rizine pahuljice.
    Voljela bi sad dati krusku ili tikvicu, gdje da nadjem a da je organski uzgojeno??

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj BubikaM prvotno napisa Vidi poruku
    Voljela bi sad dati krusku ili tikvicu, gdje da nadjem a da je organski uzgojeno??
    Tikvice kao tikvice (one duge, ili patišonke...) nemaš u ovo doba godine. One rode ljeti. Sada je aktualna buča koja je jednako vrijedna, puna energije, betakarotena, vlakana...
    A kruške, možeš probati naći na pijaci, raspitati se kod ljudi tko uzgaja organski... Iako, i krušaka sad već slabije ima na pijacama.
    Ja sam do eko proizvođača dolazila tako da bih u telefonski imenik upisala eko ili bio i onda dobila sto nekih adresa, clustera, udruga... i zovi redom. Na kraju dođeš do nekoga tko poznaje nekog drugog... Uglavnom, ovdje sam si stvorila neku mrežu prodavača za koje znam da ne tretiraju voće i povrće.

Ja ribu Maši od početka kuham (znam da bi najbolje bilo na pari, ali ništa joj nisam tkao kuhala, moram priznati, iz čiste lijenosti). U lončić hladnu vodu, šljusnem ribu (ne kupujem stalno svježu nego kad kupim svježu, razdjelim na manje komade pa zamrznem), malo posolim, kuham 10 minuta, dodam povrće (kupus ili brokulu ili korabicu ili batat... ili posebno skuham blitvu), kuham još 5-10 minuta, sve izvadim i u toj vodi skuham žitarice (kukuruzni, ječmeni ili griz od pira). Nekada odvojim malo te supice, ukuham žitarice pa onda još razrijedim ako je potrebno.

Tatoo, riba je jako mekana (posebn orada koju zovemo mlječika, MM izmislio, jer je mekana) i nema potrebe miksati ju nego zgnječiti prstima (skuša mi jedina pada na pamet kao končasta riba, ali nikada tako končasta poput mesa). Tada ćeš još bolje osjetiti kosti, ako je koja zaostala.
    Super je što ti malac jede kao veliki!
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 03.12.2010. at 01:35

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

SikaPika fala ti. probati cu zvati.
    tikvu (buču) papamo vec danima, pa sam htjela uvesti nesto novo.
    a sad sezona je prilicno nezahvalna za povrce i voce koje beba od 6 i pol mjeseci moze jesti.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sa razno raznih strana čujem ovih dana da se opet preporuča dohrana od 4.mj.meni to nikako ne ide u glavu.

Danas smo bili kod pedijatra i on nam kaže to isto, ja njemu: isključivo dojim malenog i kroz nekoliko dana ćemo krenuti sa dohranom, na to on: super za dojenje, ali možete krenuti, već sam kao i mogla...ali još koji dan ćemo pričekati, nikuda mi se ne žuri

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

SikaPika hvala na odgovoru. Čvrsto odlučila da idemo drugi tjedan s ribom (ako nađem nešto fino). Nego još nismo probali blitvu, a ni kupus. Tek nam je 9 mjeseci i po mojoj tablici to još ne ide. A brokulu nikako ne voli tako da mi izbor nije neki. Ukuhavam i ja tako žitarice. Jedino me zadnjih dana nešto zeza i odbija palentu a do sad ju je obožavao. Jel moguće da je to samo neka faza? A s druge strane je počeo jesti jabuku koja mu je od prvog dana bila fuj (ona kisele faca, mama povraća mi se!). Čudni su ti malci.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

molim savjet

uveli smo do sad jabuku(bljak), buću, korabicu, rižu i proso(tak-tak). i razno razne kombinacije ovih namirnica. ne znam šđto bih dalje. još nemamo punih 7mj. moramo strogo pazit nas žitarice jer imamo problema s alergijama, a na većini njih piše da sadrži gluten u tragovima (i još koješta).
    trenutačno na raspolaganju imam domaću šljivu (smrznutu), domaću mrkvicu (još u zemlji u improviziranom plasteniku) i eventualno bananu (koju ionako ne možeš nabaviti domaću).
    mogu li ponuditi nešto od toga iako još nema 7 mj?

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ddee mozes probati krusku i rizu.
    mrkvica ide malo kasnije, ali mi smo je probali prije zbog nedostaka organskog povrca (tikvica, koraba) u ovo doba godine.

jucer smo probali i batate. nisam primjetila nadimanje, za sad.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo uz ovo navedeno prije 7 mj. probali bananu, a i mrkvu jer smo imali iz vrta....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a možeš nabaviti bundevu koje sad ima, moji je obožavaju, pečena je prefina

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zar nije buca bundeva? ZO koliko dugo je peces?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, je, previdjela sam da je napisano....pečem je nekih 40-tak minuta, onako se fino napravi kao neka korica, fino se zapeče na krajevima, pa odokativno vidim da li je gotovo...pečem na 220, stavljam u vruću pećnicu, dno prelijem sa vodom i pazim da ne ispari...ili polovice, ili kriške, zavisi o veličini, ali stvarno je ukusno...meso je super mekano

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

hvala na savjetima

rižicu smo probali i buću(bundevu) isto. za sad je najbolje prošla korabica s rižom. a počela sam i miksati jer sam primjetila da joj smeta ako ima zrno žitarice ili komadić povrća, a izmiksano smaže bez problema. ali nemam nažalost više korabice. ovo što imam je već drvenasto i vlaknasto.
    a kruške ne mogu nabaviti a da im znam porijeklo. a htjela bi joj uvest još neko voće, budući da joj jabuka ne paše. pa eventualno probat kasnije ponovo uvalit jabuku.
    a probat ćemo onda mrkvicu.

a negdje sam čitala na forumu da u nju treba dodati maslinovo ulje. zna li tko zašto?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    2-3 čajne žličice mi se čini previše.
    ili si mislila na kapi?

ako je dijete dojeno, iz majčina mlijeka se zadovoljavaju sve energetske potrebe, uključujući i one koje se dobivaju iz masnoća (majčino mlijeko ima cca 4,7% masnoće).
    tako da doista nije potrebno stavljati ulje u hranu, osim u mrkvu čiji vitamini trebaju dotaka masnoće kako bi se mogli apsorbirati u organizmu.
    ddee, apri je na to odgovorila par postova iznad...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

aha, tu sam čitala. thx

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    SikaPika hvala na odgovoru. Čvrsto odlučila da idemo drugi tjedan s ribom (ako nađem nešto fino). Nego još nismo probali blitvu, a ni kupus. Tek nam je 9 mjeseci i po mojoj tablici to još ne ide. A brokulu nikako ne voli tako da mi izbor nije neki. Ukuhavam i ja tako žitarice. Jedino me zadnjih dana nešto zeza i odbija palentu a do sad ju je obožavao. Jel moguće da je to samo neka faza? A s druge strane je počeo jesti jabuku koja mu je od prvog dana bila fuj (ona kisele faca, mama povraća mi se!). Čudni su ti malci.
    MOguće je da je faza. I mene je moja znala izludjeti. Toliko se trudiš, a ona ništa, ne bi ni usta otvorila. No, treba biti uporan.

Da, zaista sada nema povrća za tako malo dijete. Sve napuhava, kelj, karfiol...
    A blitva, blitvu možeš dati ranije ako znaš da je organski uzgojena.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

SikaPika blitvu nažalost nemam organsku, ali imam u zamrzivaču domaće mahune i grašak. Mislila sam probati prvo s mahunama, malo uz ostalo povrće. Najnovija fora mu je da se povrće više nikako ne miksa, moram staviti na tanjur, svaku vrstu povrća na jedan dio tanjura i onda vilicom usitniti (ali usitniti jer ne voli ni velike komade). Prekjučer je normalno jeo palentu a danas opet nije htio (a bio je gladan jer je uredno pojeo voće). Ali sretna sam jer je konačno počeo jesti, sad imamo problem što hoće jesti uvijek kad i mi odrasli, ne smijem ni pomisliti gricnuti neš slatko da me on vidi (mami se kile tope ko lude ).
    Zanima me jel netko davao bebačima ječmenu ili heljdinu kašu? I s čime, kako?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    MOguće je da je faza. I mene je moja znala izludjeti. Toliko se trudiš, a ona ništa, ne bi ni usta otvorila. No, treba biti uporan.

Da, zaista sada nema povrća za tako malo dijete. Sve napuhava, kelj, karfiol...
    A blitva, blitvu možeš dati ranije ako znaš da je organski uzgojena.
    Imam špinat i blitvu u vrtu... Znači, mogu to dati 9-mjesečnom djetetu ako je provjereno?
    Zna li netko kad mogu dati domaći sok od šipka?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Rehab, ja sam špinat i blitvu davala malom već sa 7 mjeseci. Isto smo imali našu u vrtu i ja bi stavila vodu da zakuha i zaletila se ubrati malo povrća za njega. Mislim da nije prerano za to povrće ako imaš mogućnost davati svježe ubrano (ali slobodno me ispravite ako griješim).

Šipak sam davala malom kad je bila sezona, on je sam jeo bobice i usput se dobro zabavljao, imao je oko 10 mjeseci kad su šipci u našem vrtu sazreli.

A bome, ja svojoj djeci i ribu dajem što češće mogu. Svjesna sam onečišćenja mora, ali i dalje sam sretnija kad djecu hranim ribom koju je njihov tata ulovio par sati prije spravljanja, nego teletinom ili piletinom iz butige
    A nije baš ni da su nam kopneni ekosustavi bez onečišćenja pa da mogu zaključiti kako je meso, povrće ili voće zdravije od ribe.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo počeli s papanjem, buča je definitivno zakon, s prosom isto ali sami proso je bljaaak

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

masnica , super ! sta ste sve do sada jeli, i koje su kolicine na pocetku?

Cure, koliko prodje od onih prvih isprobavanja ukusa do onda kada mozete reci da je to obrok? Znam da se oko 8 kasicica smatra obrokom, ali koliko prodje vremena dok beba toliko pojede-dan-dva, pet, mjesec?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prvo smo jeli buču kuhanu izmiksanu-druckanu-kombinirala sam, 4 dana, i počeli smo s prosom, njega je odmah pljuvao van i s rukicama mrljao po ustima nije mu se svidjelo ali sa opet bučom mu je bilo ok.

To su bile samo 3,4 žličice pola toga iscuri van hehe kako je to smiješno.

Ali danas je buču i proso htjeo još i još i ljutio se ali mu nisam dala više od recimo 5 žličica otprilike, ne mogu procijeniti točno, poslije smo cikili

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure, koliko prodje od onih prvih isprobavanja ukusa do onda kada mozete reci da je to obrok? Znam da se oko 8 kasicica smatra obrokom, ali koliko prodje vremena dok beba toliko pojede-dan-dva, pet, mjesec?
    Ovisi, meni je kod malene prošla skoro godina, počela je ozbiljnije jesti tek kad sam drugi put ostala trudna pa je nestalo mlijeka. Do tad joj je dojenje bilo osnova prehrane.
    Mali je odmah mogao pojesti i po 10 žlica, a i danas jede koliko mi procijenimo da mu je dovoljno, on sam kao da nema granica

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pcelice,znaci ni tu nema pravila...
    Idem danas da kupim jednu finu slatku bucicu pa da "navalimo "
    Posljednje uređivanje od a72 : 11.12.2010. at 09:10

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Gdje i kakvu buču kupujete? ;Meni su te buče misterij. Može koja slikica da znam kaj tražim? Znam samo za onu od koje se radi bučnica http://www.flickr.com/photos/8895309@N07/1397041827/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kljucic ja osobno mislim o ovoj , mljac, ima ih na placu i prodaju se na kriške http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CCAQ9QEwAg
    Imaš i recepte.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Morat ću potražit, nisam ih vidjela na placu (bilo je oko onog bedastog halouvina, ali onda nisam kupila :tuptup. Jel im nije sezona ili što?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •