Stranica 49 od 182 PrviPrvi ... 3947484950515999149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

imam jedno pitanje :
    teoretski, ako bebica počinje s dohranom u 11 mj, kada nema ničega domaćeg u vrtu dali bi se ljetne domaće namirnice (mrkva, tikvice, blitva, rajčice,paprika, krastavac..) mogle nekako sačuvati, zalediti, spremiti za početak dohrane?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    imam jedno pitanje :
    teoretski, ako bebica počinje s dohranom u 11 mj, kada nema ničega domaćeg u vrtu dali bi se ljetne domaće namirnice (mrkva, tikvice, blitva, rajčice,paprika, krastavac..) mogle nekako sačuvati, zalediti, spremiti za početak dohrane?
    Ja bih ovako:
    - mrkvu bih kratko blanširala i zaledila
    - tikvicu bih narezala na komadiće i zaledila (to i inače radimo)
    - blitvu bih odmah nakon branja blanširala i zaledila (tako inače spremam špinat, ali ga onda još izmiksam i smrznem u jogurticama)
    - rajčice i paprike smrzavam cijele, osim što papriku očistim od koštica, a može se oboje i narezati
    - papriku i paradajz možeš i prodinstati "na vodi" i onda zalediti
    - za krastavac nemam pojma, inače ga kiselimo, ali takav nije za malo dijete

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bravo anemona,
    hvala puno, mislim znam za sve to ali nisam bila sigurna jeli to onda ok za dohranu ( o čemu ja razmišljam a nisam još ni rodila)

za krastavac nema veze-bitnije mi je bilo ovo drugo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj hatatitla prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo 11 mjeseci i dosad smo islli dosta polako i po tablici,pa i manje od toga (pogotovo sto do 7.5mjeseca skoro nista nije htio jesti) pa mi se sad cini da mozemo malo i ubrzat, s obzirom da po tablici nakon 13mjeseca ide gotovo sve. Zanima me dokad je kuhanje na leso obavezno? dosad mu nismo dali nista drukcije pripremljeno, ali mi se cini da bi sad vec mogao nesto peceno ( s minimalno ulja),ili neki saft? ima li neka mama 11mjesecnjaka da nam napise svoj dnevni menu?
    zašto želiš peći, zar ti nije jednostavnije staviti u lonac i skuhat

ne bi preporučila saft za tako malo dijete, pečenje na ulju isto tako, bit će vremena za teške stvari kad više ne budeš mogla utjecati na to što jede u onoj mjeri u kojoj želiš

kuhanje je najzdravija opcija ili peći u rolu, tipa bundevu u kori ili nešto tako, nikako na tavici u ulju

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo mene s pitanjcima, uveli bi polako bjelanjak i kravlje mlijeko, zanima me kako ste ih uvodili, znači bjelanjak (odnosno cijelo jaje) s kojim namirnicama i u kojim količinama (u početku)?

oni koji su bili na AD jesu li samo umjesto ujutro i navečer AD (kako mi otprilike sada jedemo), sad davali ujutro i navečer kravlje mlijeko?.... zbunjena sam oko ovog mlijeka inače, koliko ga je potrebno sada davati u ovoj dobi i ono što me muči kada je recimo skuhano nešto na mlijeku, s mlijekom, je li potrebno računati da treba još i popiti mlijeka taj dan?

i još jedno pitanje više tehničke naravi, kako uspijete ugurati sve obroke svaki dan, mi imamo ujutro mlijeko, pa voće, pa ručak, pa mini međuobrok, pa večera, pa mlijeko pa sad vi računajte kako ja to uspijem ugurati cijeli dan, ponekad mi se čini da non-stop nešto jede, fale mi bar 2 sata (a ima godinu i par dana i samo 9,200 kg)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    imam jedno pitanje :
    draga astral, na tržnici i sada, u prvom mjesecu (naravno, ako imaš provjerene prodavače) još uvijek imaš mrkvu, blitvu, brokulu, bundevu, krumpir, špinat, poriluk, kupus, cvjetaču, kelj
    ako sama imaš vrt, sve to u ovo vrijeme možeš imati i u vrtu (blitva, špinat, brokula, kelj i poriluk podnose niske temperature, bundeva - ona narančasta, se sačuva, kao i mrkva, krumpir, cvjetača...)
    ima i jabuka
    papriku i rajčicu i tako nećeš davati prvih mjeseci, a krastavac stvarno nema baš nešto za ponuditi tako malom djetetu (bolje bundeva), a taman dok ti bebica bude imala godinu dana, svega toga će polako biti (peti mjesec) pa ćeš joj moći dati svježe
    ja na tvom mjestu ne bih ništa zamrzavala (eventualno tikvicu)
    osim toga, ima i hrpa žitarica koje ćeš kombinirati s ponuđenim voćem (suhe šljive, marelice) i povrćem, mesom, ribom tako da imaš more kombinacija do proljeća kada će bebica krenuti klopati kao veliki

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Blekonja i moje dijete je bilo na AD - u i pio ga je dok je htio. Sigurno 3 godine, a kravlje smo uvodili postepeno npr. u pire krumpiru.
    Ne znam više kad smo počeli s kravljim mlijekom, ali bliže 2. godini.
    Sir i jogurt smo po tablici uveli.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene s pitanjcima, uveli bi polako bjelanjak i kravlje mlijeko, zanima me kako ste ih uvodili, znači bjelanjak (odnosno cijelo jaje) s kojim namirnicama i u kojim količinama (u početku)?

oni koji su bili na AD jesu li samo umjesto ujutro i navečer AD (kako mi otprilike sada jedemo), sad davali ujutro i navečer kravlje mlijeko?.... zbunjena sam oko ovog mlijeka inače, koliko ga je potrebno sada davati u ovoj dobi i ono što me muči kada je recimo skuhano nešto na mlijeku, s mlijekom, je li potrebno računati da treba još i popiti mlijeka taj dan?

i još jedno pitanje više tehničke naravi, kako uspijete ugurati sve obroke svaki dan, mi imamo ujutro mlijeko, pa voće, pa ručak, pa mini međuobrok, pa večera, pa mlijeko pa sad vi računajte kako ja to uspijem ugurati cijeli dan, ponekad mi se čini da non-stop nešto jede, fale mi bar 2 sata (a ima godinu i par dana i samo 9,200 kg)

-bjelanjak-zgnječim ga i smiješam u špinat i pire (prvo samo cijeli bjelanjak, nakon dva tjedna pola cijelog jaja i sad sa 13,5 mj mi jede cijelo jaje); nisam pokušavala na neki drugi način

-što se tiče AD, gastroenterologica nam je rekla da ga je najbolje davati do 3 godine, jer je ipak prilagođenije djetetu nego kravlje...znači počeli smo sa kravljim (starija kći) kad je imala blizu tri godine i to ono najmasnije (mislim da je 3,2 %)
    -sir i jogurt smo kao i Anemona uveli po tablici

-što se tiče obroka:
    7.30- AD (180 ml)
    10.00 - nekad čokolino i sl stvari, ponekad kruh sa sirnim namazom
    14.00 - kuhani obrok
    18.00 - ako imam voća onda obavezno to, ali ako nemam trenutno onda jogurt(najčešće obični, tu i tamo voćni)
    20.00/21.00 (zavisi koliko je pospan) - AD (pojede mi oko 200 ml)

inaće moj ima trenutno 10,5 kg, baš voli papati

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    -bjelanjak-zgnječim ga i smiješam u špinat i pire (prvo samo cijeli bjelanjak, nakon dva tjedna pola cijelog jaja i sad sa 13,5 mj mi jede cijelo jaje); nisam pokušavala na neki drugi način

-što se tiče AD, gastroenterologica nam je rekla da ga je najbolje davati do 3 godine, jer je ipak prilagođenije djetetu nego kravlje...znači počeli smo sa kravljim (starija kći) kad je imala blizu tri godine i to ono najmasnije (mislim da je 3,2 %)
    -sir i jogurt smo kao i Anemona uveli po tablici

-što se tiče obroka:
    7.30- AD (180 ml)
    10.00 - nekad čokolino i sl stvari, ponekad kruh sa sirnim namazom
    14.00 - kuhani obrok
    18.00 - ako imam voća onda obavezno to, ali ako nemam trenutno onda jogurt(najčešće obični, tu i tamo voćni)
    20.00/21.00 (zavisi koliko je pospan) - AD (pojede mi oko 200 ml)

inaće moj ima trenutno 10,5 kg, baš voli papati

bravo boxica i anemona hvala, da onda ipak pričekam sa kravljim, ulila ja njoj jutros malčice 10-15 ml samo da vidim hoće li ga probati, probala ona, ali nekako nije baš oduševljena, ja ću njega miješati sa pireom, špinatom, grizom, pa neka se pomalo navikava, a AD ćemo piti hvala još jednom

uh sad kad gledam vaše obroke boxica kužim da je nama ustvari problem što se M. ustaje ujutro kasnije (voli ona odrapiti do 8,30-9,00) i onda mi se sve poremeti, ručamo uvijek ne prije 15,00 jer u 13,00 ide spavati, a nekad prije spavanja traži samo malčice mlijeka (jer ujutro baš ne voli puno popiti), tako da onda prije 15,00 ni nije baš gladna, e onda nam je problem međuobrok i večerica (nešto obično na kruhić namažemo) jer ih nikako posložiti prije AD večernjeg, možda da probam bez ovog međuobroka prije večere, to mi se čini pametnije, jer od kad smo uveli tu večericu, ne budi se po noći za papati, pa mi se to čini bolja opcija

AD navečer isto neće baš da popije puno, a ni ne može jadna koliko ja to njoj svega nadrobim u kratki dan
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 11.01.2012. at 13:34

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sir i jogurt smo i mi uvodili po tablici, ali pošto ni jedno ni drugo neće zasebno da jede onda ih zamaskiram sa voćem i to gotovo uvijek upali, prije nego sam skužila da mogu i sama pomiješati voće sa sirom i jogurtom probala sam kupovne voćne jogurte, nisu joj odgovarali (kao ni meni, ja ne volim ove kupovne, preprepreslatki su mi i umjetni, i nekako nikad ni ne bi jogurt i sir kombinirala s voćem za sebe pa mi je trebalo malo da "upalim" , ali sad kad njoj radim i probam čak je i dobro i ja pojedem tu i tamo malčice )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo prešli na kravlje sa nekih 18 mjeseci, ustvari nismo prešli jer ga ne žele piti
    nisam više nudila AD jer mi nakon što se napiju tog mlijeka 2-3 sata nisu htjeli ništa okusit drugo, pa mi išlo na živce jer je ispalo da uopće ne možemo imati " pravi " doručak i večeru jer nismo imali to kad ugurati u danu
    popili bi ujutro u 8,00 AD i onda tek oko 10,30 nešto za doručak tipa pahuljica sa jogurtom, voćem, svježim sirom, zatim bi jeli ručak, užinu voće, a za večeru bi samo jeli AD sa žitaricama i to na bočicu
    onda sam rekla da je dosta, pa smo uveli kravlje i sad ujutro jedu žitarice sa mlijekom/jogurtom/svježim sirom ( isto nisu to htjeli bez voća, ali su se navikli ), za užinu voćke, ručak raznorazne kombinacije mesa/povrća/ribe/žitarica, užina opet voće, a za večeru žitno mliječna kombinacija tipa žgance sa jogurtom, raznorazni grizevi na mlijeku....
    znači uopće ne piju kravlje mlijeko nego ga dobivaju kroz žgance, grizeve, pire....
    na taj način sam se riješila bočice koju je MM zagovarao jer mu je bilo žao da im to oduzmem , pa sam riješila dvije muhe jednim udarcem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    što da radim sa zobenim klicama, pšeničnim posijama?

lanenim i sezamovim sjemenkama, u šta ste ih stavljali, da li ih treba samljeti prije da samo ne prođu kroz klince ili?
    apricot pliz ako znaš

koliko kuham bulgur?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bulgur ni ne moraš kuhati; zaliješ ga vrelom vodom i poklopiš. skuha se odmah, u pari.
    ako ga stavljaš u varivo, ubaciš kad je sve skuhano.

zobene klice i pšenične posije možeš stavljati u muesle. ili u salate.
    sjemenke sam ja mljela u mlinu za kavu i stavljala u jelo kad je bilo gotovo i ne vrelo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

znači bulgur ista stvar kao kus kus, super

jel treba prokuhat zobene klice i pšenične posije ili samo namočit ili?

i još nešto onako općenito: koliko su te sjemenke poželjne za konzumiranje, jel to ono na dnevnoj bazi neka čajna žličica ili? ja to nikad nisam u ništa stavljala, a stvarno se trudim klincima ponuditi svašta što bi moglo biti od koristi

ako sam ja odrasla na pašteti, salami, svinjetini i krumpiru ne moraju oni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jao, jao... sva sreća da si kuskus spomenula
    ja totalno na njega otišla

bulgur se ipak kuha (oprosti)
    i to desetak minuta
    probaš pa vidiš kad je mekan
    otprilike kao tijesto "šarafi"

ja nisam jela zobene klice, samo pšenične
    kad sam radile muele, onda sam ih u pećnici "pekla" zajedno sa svim drugim sastojcima
    u salatama sirove
    možeš ih i u juhu staviti, ono na kraju, kao peršin

posije tretiraj kao zobene pahuljice
    ja sam ih jela samo namočene u jogurt i mlijeko

za sezam ti ne znam, ali kažu da bi lanene sjemenke trebalo svaki dan po čajnu žličicu (ipak mislim kako je to mjera za odrasle)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma događa se i najboljima

hvala tebi na odgovorima, baš si mi pomogla, ne bi se nikad sjetila kombinacije sa juhom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moji ne jedu te sjemenke svaki dan(ne jedem niti ja). sezam volim prepržii na tavi pa dodati malo soli (to ti dođe više kao konzervans , ako će ti ostatak stajati za druge dane, ali moji su veći pa konzumiraju normalno slano) i onda zdrobim u mužaru. i sa tim "solim" žgance sa vrhnjem ili jogurtom, a možeš i dodati po povrću ili salati.
    što se tiće lana, čajna žličica je ok, nemoj pretjerati s njim obzirom da ima laksativni učinak. Možda najbolje da ga umješaš u jogurt ili kravlji sir, ja ga dodajem u kruh (isto kao i sezam, već prema inspiraciji), ali čula sam da visoka temperatura poništava njegove dobre masne kiseline, tako da je vjerojatno korisniji bez termičke obrade.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne znam da li baš spada tu, ali zanima me kad djeca smiju i da li uopće smiju jesti tiramisu (zbog kave)?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

upitnije je sirovo jaje nego to malo kave

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    upitnije je sirovo jaje nego to malo kave
    kod mene su samo žumanjci.
    dakle, ipak im ne davati? do kad? zbog salmonele ili?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bingo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad!
    Pogotovo ne tiramisu (ili bilo što drugo) koje sadrži domaća sirova jaja - zato što se industrijske koke ipak šopaju antibioticima pa je manja vjerojatnost da će imati salmonelu. Domaće koke se ne šopaju antibioticima pa češće imaju salmonelu jerbo ako je jedna koka zaražena, što gazdarica nezna, sve ostale hodaju po njenim drekima i kljucaju ih.
    To ja ih vlastitog ružnog iskustva jer sam klincu od 4 godine dala jesti takav tiramisu, mislila sam da će odapeti u zaraznoj.

dodala - možeš napraviti tiramisu bez jaja, mislim da ima recept od Ane U.
    Posljednje uređivanje od pituljica : 13.01.2012. at 19:51

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ti je zapravo sasvim obratno, ali u nedostatku informacije u kakvom stanju se drže kokoši i činjenice da su jaja međusobno nalik k'o ... jaja, jednostavno ne riskiraš.
    Free range živina nema problema sa salmonelom, a antibiotici i nisu neka premija.
    Uzgred, više se antibiotika kljuka u tovljenu živinu jer, vjerovala ili ne - uz antibiotike beštije brže dobiju na težini. (i ljudi isto tako)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi što smatraš free range živinom - ja sam govorila o kokama koje ljudi imaju u kokošinjcu u tzv. drugom dvoru (onaj prvi je gdje je kuća, drugi je gdje su koke i orah, treći tam gdje je povrće) i koje tamo hodaju i zobaju ... a to se smatra domaćim. I takve koke, poneke, imaju salmonelu. Kao što može imat i krava, i domaća koza brucelozu - nije to ništa čudno među živinama. One industrijske nažalost požderu više antibiotika nego hrane pa zato pocrka salmonela ... a antibiotici su priča za sebe.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kada ste pocele davati bebama ribu?koju i gdje ju kupujete?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče uvođenja svih namirnica držala sam se Rodine tablice, a prvo sam dala oslića

svatko kupuje i nabavlja zavisi od toga kakav izbor ima - svježu direkt iz mora, preko ribarnica do trgovačkih lanaca gdje ima svježe ribe, a na kraju ima ih i koji koriste smrznutu, pa vidi prema mogućnostima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kupujem zagrebački svježi sir, koliko nakon otvaranja može stajati u frižideru?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolje ti je nazvati onaj njihov besplatni telefon i pitati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala, nije mi to palo na pamet

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kupujem zagrebački svježi sir, koliko nakon otvaranja može stajati u frižideru?
    ovo i mene muči, ne uspjevam ga iskoristiti cijelog, a uvijek me muči je li ok kad ga otvorim i kad stoji, ZO javi ako saznaš

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

budem danas nazvala kad ulovim vremena, pa javim

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nazvala sam, teta kaže da se za otvoreni proizvod ne može reći takav info jer nije isto da li se proizvod otvori odmah ili već prije samog kraja roka valjanosti, pa i o tome ovisi koliko može stajati u frižideru
    uglavnom, kaže da bi sve promjene koje bi mogle utjecati na zdravlje bile vidljive, dakle, dok izgleda okej trebao bi biti u redu
    meni ni ne treba stajati ne znam koliko dugo nego barem da ga mogu koristiti u dva dana, a ne odjednom - obratiti ću pozornost na sam rok

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    kada ste pocele davati bebama ribu?koju i gdje ju kupujete?
    sa 11 mjeseci...riba je smrznuta od Leda...
    probao je bakalar skuhan u juhi i malo škarpine (pripremljena u foliji)

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kad može;

- grejp
    - sirevi tipa gouda, tilzit i sl....

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

imam pitanje u vezi tekucine,moj jako jako malo pije. nudim mu vodu nakon svakog obroka a i inace kad se sjetim, al popije strasno malo. probala sam razne vrste bocica/casa. mislim se da bi mozda radje popio neki skroz blagi caj (sokove ne bi na dnevnoj bazi), pa koji caj smije a da nisu oni umjetni u granulama? ima 11 ipol mjeseci.
    doji samo navecer i ujutro oko 5 pa mislim da mu je to premalo tekucine.
    Posljednje uređivanje od hatatitla : 01.02.2012. at 13:43

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Kad može;

- grejp
    - sirevi tipa gouda, tilzit i sl....
    grejp kad i ostali citrusi, nakon godinu dana

sirevi isto tako, al ja recimo to uopće ne dajem, radije svježi sir sa nečim, pahuljice sa jogurtom, suhim/svježim voćem itd....ovakvi sirevi za pogricnut tu i tamo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hatatitla, ma pio bi on da je žedan

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znači, mogu mu onda grejp bezproblema.... Super... Ja ga jedem svakodnevno a on bi onda isto što i ja, naravno...

A sir mu dajem svježi, s voćem, žitaricama, bez ičega, s povrćem,
    a starije dvoje jedu recimo tople sendviče pa maleni "žica" zato pitam jel može....

A parmezan?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 01.02.2012. at 21:22

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nazvala sam, teta kaže da se za otvoreni proizvod ne može reći takav info jer nije isto da li se proizvod otvori odmah ili već prije samog kraja roka valjanosti, pa i o tome ovisi koliko može stajati u frižideru
    uglavnom, kaže da bi sve promjene koje bi mogle utjecati na zdravlje bile vidljive, dakle, dok izgleda okej trebao bi biti u redu
    meni ni ne treba stajati ne znam koliko dugo nego barem da ga mogu koristiti u dva dana, a ne odjednom - obratiti ću pozornost na sam rok
    ja stvarno pratim rok, ali evo nekidan nisam uspjela naći ni jedan koji je bio više od 2.2. i danas sam ga otvorila i malo načela, a sutra je već 2.2. tako da ako joj ga ne dam još malo sutra, jer ga cijelog neću uspjeti potrošiti, ako ga ja ne pojedem, a izgleda da ću morati,propada

nekako te vidljive promjene - ne virujem baš u svoju procjenu
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 01.02.2012. at 22:51

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Blekonja, na siru su promjene itekako vidljive. Dobije ti kao male kolutove "plijesni". Kod nas se to zove glen, nemam pojma kako se inače zove.
    Nagneš ga prema svijetlu i vidiš da se na njemu stvaraju nekakve male "korice".

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tnx anemona bacit ću oko na te "korice"

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja bi svejedno htjela da pije malo vise jer sad pije nista.
    sto nitko nije nudio nikakav caj? kamilica, vocni, biljni?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam mojoj (sada 13 mj.) prije možda mjesec - dva ponudila sok ona samo lizne i to je to, izgleda da ju ne privlači, a ni vodu ne pije baš puno, nudimo joj, nekad i sama traži (pokazuje) ali sve to skupa što popije je malo za moj pojam malo sam i ja

čaj sam jednom isto nedavno probala dati (kamilica), jer se probudila u noći plačući pa sam mislila da je boli stomačić pa kao da joj malo smiri, ma ni čuti očito ni njih ne voli, jednostavno mislim da nije navikla, ne znam

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kako im radite krem juhu od brokule? Jel stavljate cesnjak i vrhnje koje inace idu u takvu juhu (po nekim receptima)?

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Praviti kašice sa sušenim voćem u kojem ima konzervansa (suhe šljive) i sumpora(marelice) ili kupiti gotovu voćnu kašicu? Malo nam je problem jer trenutno od voća imamo na raspolaganju samo jabuku i bananu, (kruške nam ne odgovaraju probavi). Btw stari smo 11mj

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj thara prvotno napisa Vidi poruku
    Praviti kašice sa sušenim voćem u kojem ima konzervansa (suhe šljive) i sumpora(marelice) ili kupiti gotovu voćnu kašicu? Malo nam je problem jer trenutno od voća imamo na raspolaganju samo jabuku i bananu, (kruške nam ne odgovaraju probavi). Btw stari smo 11mj
    a treća mogućnost - jedete samo jabuke i banane?
    ima raznih ukusa jabuka, u kašicu se može dodavati razne vrste žitarica, pomješati s mrkvom i sl. Mislim da bih ja tako.

Ariel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Thara postoje i marelice u kojima nema sumpora (sad nisam sigurna koje su) pa pročitaj na deklaraciji.

Ja ponekad i kupim gotove kašice samo da bi malo promijenili okus (npr breskva).

Kad ste govorili o zamrznutom povrću mislim da je ista situacija i sa voćem tako da možeš uzeti i zamrznute višnje, maline ili kupine.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako im radite krem juhu od brokule? Jel stavljate cesnjak i vrhnje koje inace idu u takvu juhu (po nekim receptima)?
    ja sam prvo vrijeme skuhala brokulu, posebno skuhala krumpir jer mu svakako treba duže i sve zmiksala, ništa ti toj juhi više ne treba, krumpir će je lagano zgusnut, mislim da sam par puta stavila mlijeko i dodala zobenih, pa sve skupa zmiksala, ma što ti volja
    ako dijete voli brokulu jesti će ziher

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj thara prvotno napisa Vidi poruku
    imaš u dm-u i Mülleru šljive i marelice u kojima nema konzervansa, odnosno sumpora
    M. je to jela sa svim i svačim
    no, kao što reče klara, jabuke i banane u svim mogućim kombinacijama su isto ok

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo da se pohvalim, mi smo papali palentu. U stvari to je bilo više lickanje i čuđenje, nego jedenje, ali ima vremena
    (Palenta zato jer sam je kuhala za nas velike, pa sam samo za bebu odvojila prije soljenja.)
    Dala sam joj i komadić oguljene jabuke u ruku da gricka i to joj se sviđa. Samo skliska jabuka bježi iz rukica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •