Stranica 50 od 182 PrviPrvi ... 40484950515260100150 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mame,molim vas za pomoc jer vise ne znam sto bi!

Ovako,bebac nam ima sada 5mj.Rodjen je sa 3800,sada ima 8600.Cijelo vrijeme je samo na prsima,i stvarno super napreduje sto se tice tezine i svega.U pocetku je cak kolko tolko htio bocicu-znala sam mu malo cajica dati ili izdojenog mlijeka kad bi mene cike boljele,i dudu.Nakon 2.mj.ni cut,ni za dudu ni za bocicu.Sve sam probala,prevarit ga na 100 nacina,al nema sanse.Stisne ju sa celjusti i nikud vise,jedino ju nekad zna zvakati
    Ali dobro,nisam ni forsala tu flasicu ni nista,dokle god nam ne treba ,dobro je.On je meni prosjecno svaki mj dobivao po kg.Jedan mjesec cak skoro 2kg =P Al je i dugacak dosta tako da nije buco.I tako smo mi pocetkom ove godine malo poceli vjezbati,savjetovala nam je i doktorica to,a i zasto ne.Kako vjezbamo,vidim da i nogice postaju tanje i rukice.Na zadnjoj kontroli kada smo bili u 1.mj.,dobio je 700g.Okej,to ej i dalje super,od sada ce manje i dobivati.
    Naime,dogodilo se ovo...Svi su mi poceli pricati kako je on gladan i da se place zbog toga-najvise se place tijekom dana zato sto mu se spava,pa vodimo bitku oko toga.Ali bas da je gladan...ja imam i mlijeka i sve to stoji,naravno,moze bit da mi je vec i slabije,ali on meni po noci odspava po 8h.I takos am mu ja pocela davati tu i tamo malo kasice-popapa po 10 zlicica i dosta,kao da nece.Kada je na prsima,bude max 10min,i to je to..
    Sada smo bili na kontroli i dobio je cca 400grama.I sama dr je rekla da je to normalno,ali s obzirom koliko je dobivao i koliko je dug,trebao bi vise dobivat i da sto ja mislim o tome..Da,imam osjecaj da treba vise jesti,ali kako kada jednostavno nece?! Makar,ja vjerujem da je on dosta grama i izgubio od vjezbanja.I sada nam je dr rekla da mu probam dat adap.mlijeko nakon sto se napapapa na prsima.Cak i s rizinim pahuljicama.Odmah sam mu to isla dat.Rizinih pahuljica je poceo mozda 20ml svega zajedno.Mlijeko u flasici,ni cut.Mislila sam si okej,prvi dan,mozda nije ni gladan...I stalno trazi ciku.Kada ga stavim na prsa,bude 5min,i nece vise.Nit se place nit nista nego jednostavno nece.
    Ja ne znam sto da radim vise. Samo i mene i sebe namuci jer onda trazi ciku svakih sat vremena jer se nece napapat odjednom kak se spada.

Sto da mu dajem da ga zasiti vise,i kako? On gleda tu bocicu kad mu idem dat,al nece iz nje nema sanse,place kad mu je uzmem,a bezveze ju zvace.Na zlicu isto,malo si popapa i nece vise,pocne plakat kao da ocekuje mamino mlijeko,a nema ga.

Pomozite mi molim vas,ako imate ideju,savjet!
    Da li je tko bio u slicnoj situaciji?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Luna90 samo doji kad bebač traži i gotovo. Premali je za kašice, ne treba mu adaptirano mlijeko.

Ja ne znam sto da radim vise. Samo i mene i sebe namuci jer onda trazi ciku svakih sat vremena jer se nece napapat odjednom kak se spada.
    Ni moje curke se nikad nisu znale napapati "kako spada" i jele su često, tj još uvijek jedu. Pa i odrasli smo takvi, sad bi nešto gricnuli, sad smo žedni. To ne znači da je gladan niti da vam dojenje ne funkcionira kako treba.

Naime,dogodilo se ovo...Svi su mi poceli pricati kako je on gladan i da se place zbog toga-najvise se place tijekom dana zato sto mu se spava,pa vodimo bitku oko toga.
    I sama kažeš da plače zato jer mu se spava, a ne zato jer je gladan. Ne slušaj druge, samo doji i sve će biti u redu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mlijeko u flasici,ni cut.
    Imaš pametno dijete, zna da je cika bolja za njega

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da,pa nije lud,ne da se prevarit,zna sta je bolje =))

Ma evo,danas sam mu malo dala kasice,to tek tako,ali mlijeko i ovako nesto,nema sanse.
    Necu ga uopce silit.Tu i tamo cu mu davat tih kasica ako ce htjet,malo po malo,i rizinih pahuljica i to je to.
    Dr je rekla da mu sad tj dana dajem iza svakog podoja i adap.mlijeko da vidim koliko ce pojest i dal je gladan(ali dokle god je on dobro,necu mu dat).Ali ja vjerujem da je on od tih vjezbi dosta izgubio grama.Vidjet cemo sada za tj dana.Ako ne bude dobio nista,onda cemo morat "forsat" neku drugu papicu nazalost =(
    Mislim to je moje dijete i ja bi ga drzala samo na prsima dokle god on napreduje i sve,i do tad mu ne bih nista drugo ni davala.Ali em mi doktori pricaju-falit ce mu ovih vitamina,onih,morate ga ucit na kasice bla bla...Moji isto...da je velik,da on treba nesto "konkretno" da ga zasiti..Okej,ako ja vidim da se "umori" od sisanja,sto zna nekad bit i zna sizit,onda cu mu malo dat primjerice rizinih pahuljica,one su mu okej,opet da ga malo zasiti.Ali ne bih mu davala nista drugo jos...samo se bojim da je gladan pogotovo kad me tako dr zastrasila,a i svi mi samo pametuju,kao da su oni s njim 24h dnevno...

Ja se nadam da cemo i dalje bit samo na cikici,vidjet cemo za tj dana kad odemo doktorici.
    Evo dns sam mu malo ujutro dala kasice i rizinih pahuljica.Poslije je samo bio na prsima,i super je raspolozen i sve,nit place nit nista.

A eto,vidjet cemo.Samo se bojim,da mozda stvarno nekad nije gladan a ja si mislim ono...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...Ali em mi doktori pricaju-falit ce mu ovih vitamina,onih,morate ga ucit na kasice bla bla...Moji isto...da je velik,da on treba nesto "konkretno" da ga zasiti..
    Luna90 naslušat ćeš se savijeta kao i svaka mlada mama, neki su dobri, neki nisu. Ali odluka je tvoja. Evo jedan tekst o dohrani s portala:

http://www.roda.hr/article/read/dese...ci-do-2-godine

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

interesira me kad se bebi moze dati cikla?..nisam ju nigdje nasla u tabeli a imamo ju domacu, ne tretiranu pesticidima, pa da, eto, probamo..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako nije kisela, kada i krumpir

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nakon par dana igranja s dohranom nisam sigurna je li moja beba spremna za kašice. Jako joj je zabavno igrati se sa žlicom ali hranu ne guta, drži je u ustima. Što mislite, da pričekam par tjedana pa onda opet probam, ili da se nastavimo igrati s hranom svako dan pomalo?

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako nije kisela, kada i krumpir
    aha, znaci sa 8 mj (ako se ne varam)?!
    moze par prijedloga za veceru 8 mj bebi..alergican na kravlje mlijeko i pije ad. sa cim mu napraviti kasicu i na koji nacin?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon par dana igranja s dohranom nisam sigurna je li moja beba spremna za kašice. Jako joj je zabavno igrati se sa žlicom ali hranu ne guta, drži je u ustima. Što mislite, da pričekam par tjedana pa onda opet probam, ili da se nastavimo igrati s hranom svako dan pomalo?
    Mi smo danas poceli,vidim da je tvoja srecica samo dan starija od moje N.
    Naribala sam komadicak jabuke na keramicki ribez ... u startu je izgledalo obecavajuce,mljackala je po ustima malo kasice (dio doduse jezikom vracala van) ali je onda dobila nagon za povracanjem i sve je iz usta zavrsilo na podu.... pokusala sam joj i dati komad jabuke da se igra ali ga je zafrljacila odma na pod....
    MM kaze da je njemu logicnije da joj napravimo sok od jabuke isl pa da pije iz boce,pogotovo se zgrozio kad sam joj isla dat komad jabuke...

Sutra cemo pokusat opet,ne ocekujem cudo 2gi dan,s vremenom ce valjda prestat imat taj refleks za povracanje cim joj nesto malo 'konkretnije' od mlijeka dodje do grla?
    Ja Klara na tvom mjestu ne bi odustajala,cim joj je zabavno....da okrece glavu i buni se pa hajde....po meni je na dobrom putu da i pojede nesto...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nely prvotno napisa Vidi poruku
    aha, znaci sa 8 mj (ako se ne varam)?!
    moze par prijedloga za veceru 8 mj bebi..alergican na kravlje mlijeko i pije ad. sa cim mu napraviti kasicu i na koji nacin?
    a koje onda mlijeko pije, i moji su alergičari, mali ne pije zamjensko mlijeko nego cica,
    a večera je pretežno povrće, žitarice ,meso, skupa složeno na juhu, on pojede pretežno povrće pomlati purin vrat, i pojede malo riže ili sličnoga. Ali on je dost alergičan , tak da nema izbora. Inače kaj jede za ručak,pojede i za večeru.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klara, moj mali je tako zadržavao u ustima sve do punih 9 mjeseci. ja sam mu svaki treći četvrti dan ponudila nešto, on je to tako držao pa pljunuo. nisam forsirala, doji i nije bio gladan, i znala sam da će početi jesti kad bude spreman.
    sad ima 10 mjeseci i jede dohranu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Naribala sam komadicak jabuke na keramicki ribez ... u startu je izgledalo obecavajuce,mljackala je po ustima malo kasice (dio doduse jezikom vracala van) ali je onda dobila nagon za povracanjem i sve je iz usta zavrsilo na podu.... pokusala sam joj i dati komad jabuke da se igra ali ga je zafrljacila odma na pod....
    MM kaze da je njemu logicnije da joj napravimo sok od jabuke isl pa da pije iz boce,pogotovo se zgrozio kad sam joj isla dat komad jabuke...

Sutra cemo pokusat opet,ne ocekujem cudo 2gi dan,s vremenom ce valjda prestat imat taj refleks za povracanje cim joj nesto malo 'konkretnije' od mlijeka dodje do grla?
    Ja Klara na tvom mjestu ne bi odustajala,cim joj je zabavno....da okrece glavu i buni se pa hajde....po meni je na dobrom putu da i pojede nesto...
    Haha, isto kao i kod nas kad smo pocinjali... Sve isto... Za 20ak dana je sve bilo bolje... Samo polako i strpljenja, ipak je njoj to sve novo. Daj joj na zlicu taj sok sto izadje iz kasice... Nema smisla na bocicu, nek se uci na zlicu... Vidjet ces da ce bit napretka... Mi smo isto poceli s naribanim pa je bilo guranje van i povracanje... Onda smo sok, pa miksano, pa naribano... Daj joj vremena...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

s obzirom da je jabuka dosta tvrda i kao naribana, slobodno ju malo blanširaš izrazanu na kriške (tek toliko da omekša) pa zgnječi vilicom (nemoj miksati jer ćeš si tek onda dati posla)

ja sam dohranu bila počela sa rižinim pahuljicama, prvo sam im radila ful rijetko, pa sam kroz mjesec postepeno zgušnjavala tj. radila na gušće, bez problema su se tako naučili na konkretne zalogaje

nikad nisam miksala hranu nego samo gnječila vilicom
    Posljednje uređivanje od Boxica : 11.02.2012. at 08:48

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

moj je jeo jedva po zlicicu dobra 2mjeseca dohrane ( nismo nista ranije poceli),ja sambila gnjecila ili ribala. onda mi je vec bilo koma sto nista ne jede pa sam mu probala dat industrijsku kasicu, nju je pojeo skoro cijelu pa sam zakljucila da mu mozda stvarno vise pase miksano. i zaista, kad sam pocela miksat, poceo je jest, i kad se navikao na dohranu pocela sam svakiput malomanje miksat. sve to dodje na svoje, meni je bilo bitnije da sa svojih 8mjeseci nesto ipak jede, ne bi da cu mu miksat do skole. sad jede normalne komadice, jedino se jos mucimo s mesom pa ga i dalje miksam i "prelijem" preko ostalog.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    klara, moj mali je tako zadržavao u ustima sve do punih 9 mjeseci. ja sam mu svaki treći četvrti dan ponudila nešto, on je to tako držao pa pljunuo. nisam forsirala, doji i nije bio gladan, i znala sam da će početi jesti kad bude spreman.
    sad ima 10 mjeseci i jede dohranu.
    Moja starija je isto prihvatila dohranu tek s 10 mjeseci. Ali ona je bila nedonošće i mršavica, nekako sam očekivala da će mlađa seka odmah htjeti papati. Ali nema veze, polako ćemo.

Sjećam se priča, i maminih i svekrvinih, kako ni MM ni ja nismo htjeli kašice. Samo što su naše mame brinule i mučile da nas nahrane jer su se bojale da se ne razbolimo, meni je lakše jer znam da bebi neće ništa biti ako još par mjeseci samo doji.

zasad skulirana javljaj kako vam ide

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj isto nije bio odusevljen naribanom jabukom ni kruskom, samo miksano je htio. Proso mu se isto gadio jer su ga valjda smetale te kuglice u ustima iako sam ga ja skuhala da bude skroz gnjecav. A eto, niti mjesec dana od pocetka dohrane on danas pojeo cijelu bananu u komadicima. Onako sam ju narezala na ploske i davala mu po pola ploske u usta. Sve je pojeo, odusevljen! Pola jabuke mu dam u ruke da gricka, ponekad i mrkvu al sirovu. Ne jede puno, ustvari jede ko sto i doji, brzo i efikasno. Kad se najede gotovo, ide dalje u istrazivanje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što ga nisi pustila da sam prstićima uzima?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo moj report od jutros....puuuuno bolje, malecka brzo uci!!!! i sad je pravila facu kao da ce se izrigat ali nije...pojela je sigurno 3-4 pune zlicice,whohoho....

ovaj keramicki ribez (S2000 hvala jos jednom) stvarno napravi pravu kasicu od jabuke (konzistencije ko kupovna),nije ono kao na klasicni ribez kad se izriba...no svejedno sutra cu malo prokuhat jabuku,cisto da malo promjeni dojam...

nego,da vas pitam....isla kupit u DM-a jutros zitarice,na svakom proizvodu od Eko Severa pise da sadrzi gluten i grahorice!
    ne ono :moguce u tragovima kako inace pise na dosta proizvoda.... nesto mi se cini da je netko od vas prenio najnoviju preporuku Hrv. drustva za celijakliju,da se sad kao glutenski proizvodi mogu ipak ranije uvodit?

ipak sam kupila od kukuruzni griz od Alnature jer je na njemu lijepo istaknut onaj gluten free znak...
    i jos sam se opremila sa jecmenim grizom,zobenom kasom (Sever) i prosom iz Bio&Bio... to sve moze od pocetka,right?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da može. Samo uvodi polako, ako slučajno bude reakcije da znaš od čega je.

Za gluten i nove preporuke ne znam. Ja sam razmisljala o rizinim pahuljicama koje starija curka jede u mlijeku, to su male loptice pa bi možda bebi bile zanimljive. Ali odustala sam zbog pšenice u sastavu.

Taj ribež mi zvuči zanimljivo. Može li se razbiti? (ja sam majstorica za razbijanje keramike i stakla u kuhinj )

Mi danas pauziramo. Sutra ćemo opet nešto probat papati.

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nego,da vas pitam....isla kupit u DM-a jutros zitarice,na svakom proizvodu od Eko Severa pise da sadrzi gluten i grahorice!
    ne ono :moguce u tragovima kako inace pise na dosta proizvoda.... nesto mi se cini da je netko od vas prenio najnoviju preporuku Hrv. drustva za celijakliju,da se sad kao glutenski proizvodi mogu ipak ranije uvodit?

ipak sam kupila od kukuruzni griz od Alnature jer je na njemu lijepo istaknut onaj gluten free znak...
    i jos sam se opremila sa jecmenim grizom,zobenom kasom (Sever) i prosom iz Bio&Bio... to sve moze od pocetka,right?
    Ja imam celijakiju i razgovarala sam sa pedijatricom gastroenterologom koja se bavi celijakijama i rekla mi je da nisam trebala čekati 8.mj da bi bebi uvela gluten, sada je preporuka što ranije pogotovo ako beba doji...nažalost mi nismo dojili pa me bilo strah ranije uvesti gluten...ječam i zob ti sadrže gluten !

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo ispravka, ovo što sam napisala što ranije uvesti gluten mislila sam na početak dohrane, znači od 6.mj života...( ne ranije )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a što ga nisi pustila da sam prstićima uzima?
    To mi je bila namjera ali on je krenuo zdjelicu zvakat

Ne sjedi jos pa nije u hranilici, kad bude onda ce sigurno dobivat komade u ruke. I starijem sam tako davala.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tini znaš li što je onda s pšenicom?

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tini znaš li što je onda s pšenicom?
    Pšenica isto sadrži gluten...žitarice koje ne sadrže gluten su riža, kukuruz, proso, heljda, soja. Čak instant palente znaju imati gluten tako da je najsigurnija kukuruzna krupica istina da se duže kuha (10-ak minuta )

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tina kad smo već kod glutena, a ti si eto nažalost upućena, koji bi bili najčešći i najprimjetniji znaci alergije na gluten kod beba?

oprostite na sitnom OT
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 11.02.2012. at 22:46

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala ti tini,ja se onda drzim kukuruznog griza i prosa za pocetak...a quinoa? i nju imam doma sad sam vidjela...

klara,a slusaj,jest da je dosta debel ribez,ali mislim da ne bi prezivio pad na plocice....

jeli moguce da jabuka zatvara?vjerojatno je koincidencija ali N danas nije kakala....pa nemogu vjerovat da ju je to malo jabuke zacepilo?
    inace je stvarno uredne stolice i svako jutro u otprilike iste ure kaki....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 11.02.2012. at 22:52

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neke bebe imaju izražene simptome, a to su proljevi, međutim ima i blažih simptoma u smislu ekcema na perianalnoj regiji ( na guzi ) koji ne prolazi na nikakvu terapiju i nemir tj. razdražljivost u smislu da ne može zaspati...ja sam se brinula kako ću to prepoznati kad moja M teško zaspe i bez glutena. Gastroenterologica mi je rekla da ne brinem...eto uveli smo gluten sa 8 mj i za sada je sve ok...za par dana idemo vaditi krv na antitijela zbog moje bolesti...a meni je celijakija otkrivena tek nakon poroda, znači bila sam bolesna od rođenja bez ikakvih simptoma osim neplodnosti u odrasloj dobi...I ja se ispričavam za OT

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tini prvotno napisa Vidi poruku
    Neke bebe imaju izražene simptome, a to su proljevi, međutim ima i blažih simptoma u smislu ekcema na perianalnoj regiji ( na guzi ) koji ne prolazi na nikakvu terapiju i nemir tj. razdražljivost u smislu da ne može zaspati...ja sam se brinula kako ću to prepoznati kad moja M teško zaspe i bez glutena. Gastroenterologica mi je rekla da ne brinem...eto uveli smo gluten sa 8 mj i za sada je sve ok...za par dana idemo vaditi krv na antitijela zbog moje bolesti...a meni je celijakija otkrivena tek nakon poroda, znači bila sam bolesna od rođenja bez ikakvih simptoma osim neplodnosti u odrasloj dobi...I ja se ispričavam za OT

ne mogu vjerovati, ovo prvi put čujem, znači i da mi je dijete možda i alergično ne moram znati sada u ovoj dobi
    a s obzirom na moju neplodnost...OMG
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 11.02.2012. at 23:07

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tini hvala na objasnjenjima!

Zasad skulirana mislim da jabuka zatvara. Ni moja curka nije kakala nakon mrvičaste količine koju je pojela. A kad se pokakala nije lijepo mirisalo :p

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Celijakija i alergija na gluten nisu ista stvar...celijakija je doživotna i uništava resice u tankom crijevu, a alergija na gluten je alergija koja može nestati ( kao npr. alergija na jagode ). Ne znam kao bolje objasniti...

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Celijakija je genetska bolest.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

hvala ti tini,ja se onda drzim kukuruznog griza i prosa za pocetak...a quinoa? i nju imam doma sad sam vidjela...

klara,a slusaj,jest da je dosta debel ribez,ali mislim da ne bi prezivio pad na plocice....

jeli moguce da jabuka zatvara?vjerojatno je koincidencija ali N danas nije kakala....pa nemogu vjerovat da ju je to malo jabuke zacepilo?
    inace je stvarno uredne stolice i svako jutro u otprilike iste ure kaki....
    Nije koincidencija. Jabuka zatvara. Mojima je svima jako smetala. Morala sam ju ostaviti za kasnije mjesece. Počeli smo samo sa žitaricama. Sva dohrana je ionako samo par žličica ove prve mjesece, pa može i bez jabuke.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Celijakija je genetska bolest.
    Tini vjerujem da nisam jedina koja bi zeljela znati kakomti je celijakija utjecala na plodnost i kako je otkrivena, ali ovdje bismo bili previse off topic. Jesi li negdje pisala o tome?

Beti3 zanimljivo mi je to s jabukom. S prvom curkom smo poceli ljeti pa smo jabuku uveli tek kasnije.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tini vjerujem da nisam jedina koja bi zeljela znati kakomti je celijakija utjecala na plodnost i kako je otkrivena, ali ovdje bismo bili previse off topic. Jesi li negdje pisala o tome?
    i mene zanima
    evo prestajem oftopičarit

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za klaru i blekonju još samo jednom OT...kod neliječene celijakije se u organizmu ne stvara dovoljno folne kiseline koja je potrebna za razvoj embrija,a kasnije i za razvoj mozga...u zadnjem ivf postupku sam po prvi put uzimala folnu i b-komplex od prvog dana ciklusa, a ne nakon transfera i eto čuda...ako vas još što zanima možemo preko pp. Ispričavam se još jednom na OT

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tebi je ustvari trudnoća "okinula" bolest, jel tako?
    Žao mi je.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da javim kako napredujemo....nakon dana pauze opet sam joj dala jabuku,ovaj put blansiranu i sve je bilo OK,kakala je i 2x!
    Pa sam ju nakon par dana opet sirovu kombinirala sa purom i opet sve 5! Moguce je da je ipak bila koincidencija a ne zatvor uzrokovan jabukom...

Jutros je provala marelice (suhe,namocila sam ih preko noci),nije bas bila odusevljena...mozda je to samo na prvu,vidjet cemo kako ce ici sutra..
    Cini mi se da joj najbolje ide pura!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I nama je polako krenulo. Miksana zobena kaša uspije stići do trbušćića, sama ili pomješana s jabukom. Od sirove jabuke napravim kolutić pa dam bebolini u rukicu (naravno ne bez nadzora). Dala sam joj i kuhanu mrkvu, bila je zabavna igračka
    Moja pedijatrica je isto rekla da gluten može sa 6 mjeseci. I da mogu dati rižine pahuljice koje sadrže pšenicu. (male loptice koje starija seka obožava i jako želi podijeliti s mlađom). Probala sam, ali bebolina uopće ne doživljava tako malu kuglicu kao nešto što se može uzeti u ruke i staviti u usta. Finger food tih dimenzija ćemo ostaviti za kasnije

dajete li bebama banane? Znam da je ok po tablicama dohrane, ali kad se sjetim koliko su puta prskane i koliko stoje (znam da su i jabuke, samo o njima nisam gledala dokumentarac )

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja je cura gadno kakala od banane - mislim, bez problema u smislu zatvora ali s nekakvim končićima, kao glistice ali nepomične. Zato smo ju izbacili i uveli nakon par mjeseci.
    Mali ju voli od početka.

Nisam gledala dok. o bananama.
    Posljednje uređivanje od enchi : 21.02.2012. at 11:31

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam gledala dok. o bananama.
    Na Galileu je bilo što rade s ekološkim babanama, pa su pričali i što se radi s neekološkim

Pitanje za mame mrvicu starijih bebača: kad ste počeli nositi hranu u šetnje? Neki dan sam u kafiću (ima tobogan pa dođu mame s djecom) gledala bebice dobi kao moja, mame ih hrane kašicama dok piju kavu.
    Kad vam je postalo jednostavnije bebi dati konkretnu hranu nego vaditi ciku?
    (Sa prvom bebom sam nadobudno nosila hranu od 7. mjeseca, ali smo opet papali ciku svuda i svagdje)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam jabuke kupila u bio&Bio...za 15kn po kilogramu se nadam da su bar pinku manje tretirane...
    Hmmm,mislila sam da se banane nesto posebno ne tretiraju,sad si me pokolebala...

A s prakticne strane,sto sa bananom kad se oguli i za pocetak ponudi samo 1/4 (ako i toliko)?
    Jabuku umoram u folliju pa u frizider,bude OK 2dn dok banana brzo pocrni i oksidira...
    Cini mi se da cu onda i ja morat doruckovat bananu skupa s njom....

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ovo ne spada u dohranu već u prehranu dvogodišnjaka, ali zanima me kad dijete smije pojest malo tune? znam da je zeznuta

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

@klara
    Ja nisam nikada nosila kašice van jer mali je božemesačuvaj nemiran. Cica je bila rješenje, ok, i rižin kreker kada je skužio čemu služi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo ne spada u dohranu već u prehranu dvogodišnjaka, ali zanima me kad dijete smije pojest malo tune? znam da je zeznuta
    ma slobodno mu daj

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma slobodno mu daj
    ok, nije da ju baš mislim stalno hranit s time, ali vidi našu salatu jednom mjesečno pa traži pa nisam znala smije li malo pojesti ili da njoj radim tu verziju bez tune

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma koje to količine ona može pojesti?
    zanemarive.
    mene, recimo, više brine sol nego ta živa

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a malo je slano, ali s obzirom da je to više proba i znatiželja i da će vjerojatno pojesti 2-3 komadića tijesta s time, a inače jede skoro sve nesoljeno pa ajde, ako koji puta malo i zasoli

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne mislim za tebe i tvoje dijete, nego općenito te priče o tunjevini
    znam da ti paziš

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma ne mislim za tebe i tvoje dijete, nego općenito te priče o tunjevini