Stranica 55 od 182 PrviPrvi ... 545535455565765105155 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači, ta banana je prva stvar osim mog mlijeka koju je ikad pojela. I onda je slijedila tvrđa stolica a jutros se baš napinjala. Takve trvđe (ona inače ima baš rijetke, vodenaste stolice) je danas imala dvije, tri i nakon toga su uslijedile česte i sluzave.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi smo danas provali kunica, i poslovicno kao i drugo meso/riba na prvu samo nikako neide....
    Nije ni cudo,jer sam i ja probala i ko guma je...apsolutno nikakav okus mi nema...i dosta je tvrdo,bas cudno ja bila uvjerena da ce to bit jako mekano meso....oni koji su ga davali,koliko ga dugo vi kuhate?

Sutra cu joj pomjesat s nekim povrcem pa ce onda htjet,ali dakle pali samo ˝kamuflaza˝...

Trina,moja je neki dan imala tako jako crvenu guzu ali ispostavilo se od previse stolica tog dana....ako ti je toliko danas iskakala moze bit i da je je od toga....
    Ja bi ucinila pauzu od dohrane par dana (da se i guza i zeludac smiri) pa opet oprezno krenula ali jednu namirnicu par dana,da mozes skuzit do cega je ako opet bude problema...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno da ću napraviti pauzu od dohrane. Samo me muči taj crvenkasti trag u stolici.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako se naprezala mozda je puknuo neki kapilar.Ne vjerujem da ce bas tako jako reagirat na bananu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako je imala više tih rijetkih stolica, možda su joj iziritirana crijeva
    pričekaj još danas - sutra, pa vidi
    jel se inače normalno ponaša?
    ono, nije plačljiva ili slično?

sad pričekaj tih par dana opet samo na mlijeku, pa uzmi tikvicu, ona je toliko neutralna da nema od nje nikakve štete.

i mani se banane na početku dohrane, to je za male majmune

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Apri, kad može heljda u dohranu?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako je imala više tih rijetkih stolica, možda su joj iziritirana crijeva
    pričekaj još danas - sutra, pa vidi
    jel se inače normalno ponaša?
    ono, nije plačljiva ili slično?

sad pričekaj tih par dana opet samo na mlijeku, pa uzmi tikvicu, ona je toliko neutralna da nema od nje nikakve štete.

i mani se banane na početku dohrane, to je za male majmune
    Ma normalno se ponaša. Iako je jučer kod par napinjanja malo plakala, ono, vidilo se da je nešto smeta. Noćas normalno spavala, jutros osmijeh od uha do uha, i obilna, normalna stolica. Par min nakon toga još jedna sluzava, količinski malo. Ali vidim da na guzi ima kao mali hemoroid. Ne znam što joj je izazvalo toliku muku, ma jel moguće da je sve to od pola žličice jabuke? Jer bananu sam joj davala sve skupa tri dana (po jako malo), treći dan je bio prekjučer i ništa osim malo tvrđwe stolice nije se dešavalo. Do te jabuke jučer. Danas nije bilo ništa crvenkasto

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da, napravio se hemeroidić pa pukao.
    bit će dobro, ali sad neko vrijeme nemoj jabuku.
    ima sigurno i nešto drugo tamo kod tebe.

Mojca... ne znam što bih ti rekla za heljdu.
    Puno smo pisali kako nije preporučljiva do 5. godine, a onda neki pišu kako daju od početka...
    Ja osobno ne bih jer mi je žestoka; radije bih pričekala još koji mjesec.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma hebeš dohranu , sve to meni ide na živce

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma jašta

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca... ne znam što bih ti rekla za heljdu.
    Puno smo pisali kako nije preporučljiva do 5. godine, a onda neki pišu kako daju od početka...
    Ja osobno ne bih jer mi je žestoka; radije bih pričekala još koji mjesec.
    Ma daj, ne prije 5. godine?! Uf... nisam očekivala da će ići skoro, em je jaka, em je zimska žitarica... ali bome nisam očekivala ni ovakav odgovor.
    Mi smo veliki potrošači i heljede i heljdinih žganaca, no svakako ćemo pričekati. Gledam u knjigu J. Boban Peić ju ne spominje uopće u knjizi.
    Dobro, budemo to intuitivno riješili u hodu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ma hebeš dohranu , sve to meni ide na živce

Ufffff...kod mene em dohrana ne ide, em ni dojenje...sve, ali sve mi skupa ide na živce!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma polako zene, ici ce. Ako ne bude islo onda sta je tu je. Jest ce kad budu gladni...
    I ja prosla puno tog zivciranja oko toga... A od zivciranja nemam nista.
    Jel bebe rastu? Polako al sigurno...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma raste moja. I oće jesti dohranu. I cicu. Sve bi ona. danas sam joj dala vode a ona navalila na onu čašicu ko da sam joj ne znam što dala. Oće ona sve ali imam osjećaj da će biti osjetljiva i da su joj crijeva možda malo nezrelija, ne znam. Prvo se skoro 3 ipo mj mučila sa strašnim grčevima, sad proljev dobila od pola žličice jabuke. Ili od banane dan prije. Ko će znati njima tako malima

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo mi smo i dalje nastavili po preporuci na zahtjev dojiti, i bolje je raspoložen, ne bori se više za obje cice No, bio je nešto malo kenjkav zadnjih par dana, jučer mi je prvi put otkako se rodio cvilio na cici i meni se upali kliker: pa da nisu mozda zubi! Trkom prati ruke i ispipati situaciju kad ono tamo izbila nam donja jedinica sreća mala! međutim jučer popodne i jutros on ima proljev, pa sada ne znam jel trebam normalno nastaviti s dohranom ili da pauzu napravim par dana dok se ne smiri stanje? Sad nam je na meniju tikvica, nju jedemo već tri dana, prije toga smo jeli jabuku 5 dana i krušku pet dana. Da pojačam i vodu? Inače mu dam na žlicu poslije obroka dohrane da malo popije. Ps. hoće li on mene sada gristi?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Rast zubica moze biti popracen proljevom http://www.roda.hr/article/read/rast-zubica

Ma ne brini za dojenje i zubice... to ide jedno s drugim... poneka nezgoda se mozda dodgodi, no o tom po tom. nista strasno. Mene je moj nekad znao gricnuti, al brzo je shvatio da mu to nije pametno

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Gabrielle prvotno napisa Vidi poruku
    Ps. hoće li on mene sada gristi?
    Neće, dok god aktivno cica - tj dok mu je jezik preko donjih zubi tj. desni - tada bi ugrizao sam sebe!

No, ako će se igrati cicom tj. bradavicom, moguće je da pokuša gricnuti ali ti prati što radi pa kad krene - podmetni prst i izvuci bradavicu.

Moji oboje nisu grizli - tj. možda koji put pokušali ali ništa strašno.

Ne treba te to brinuti!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može, može ugristi, irekako

važno je da ti od toga ne napraviš predstavu, pa da mu to griženje ne postane zabavno
    imaj pripremljen prst, pa ako krene zagristi, ubaci svoj prst u čeljust djeteta
    ako uspije, probaj se suzdržati od vrištanja, makni ga sa dojke i ozbiljno reci: Ne, to se ne smije radiri.
    Jako brzo skuže.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko je lakše s drugim djetetom!!!
    Nećeš papati, ok...
    I otkrila sam jednu super ideju, lijepo dam L. da hrani svoju malenu seku. Super im je, njeguju predivan odnos u kojem L. uči da može brinuti o seki i jednog dana će to postati nešto uobičajeno, a ja se nadam da će N. barem jednu žlicu pojesti ne gubim vrijeme, a L. mi je više nego nježna i strpljiva s mlađom sekom, danas je gledam, čeka ona sa žlicom po pet minuta
    Definitivno ću roditi barem još jedno dijete ovo postaje sve lakše...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pepita za zadnju rečenicu i za one prethodne.

Kako nemamo stariju seku, Smjehuljica se mora sama hraniti.
    Poslušala sam savjet pa joj dala žlicu, međutim mala zvjerka ima dvije ruke, pa želi i moju žlicu, pa ima dvije i maše s njima kao samuraj s mačevima. A ja imam treću žlicu i na one prve dvije koje su naizmjenice u ustima, ubacujem papicu. Naravno, dosta toga završi posvuda uokolo, ali dobar dio i pojede. I vrlo spremno prihvaća i onu moju žlicu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto da ja opet pitam... Smrdljiva stolica...ali bas specificno jakog mirisa i tamno zelene boje.. Prvi put ju je imao kad je jeo brokulu, to je toliko smrdilo da me usred noci probudilo, presvukla sam ga, pelenu na balkon morala odnjet a soba mi je jos uvijek smrdila da sam jedva zaspala. Ma ono, nevideno. I tad vise nisam dala brokulu ali se takva stolica pocela ponovno javljat a jeo je razlicitu hranu. Sad ne smrdi vise toliko jako ali je to i dalje bas taj neki smrad. I bude tvrđa stolica i vise puta dnevno.
    Ovih dana je pretezno jeo mrkvu, proso, tikvice, bananu, jabuku...znaci nista novo i nista egzoticno a ipak ima takvu stolicu... Sta bi to bilo?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja ima još čudnu stolicu. Ujutro bude skroz normalna, a kasnije ima puno sluzavih ali to bude toliko minimalno da samo šporka pelenu. Ali čista sluz i zna biti i zelenkasto ili prozirno. Ne znam što da mislim. Nije to klasičan proljev. Ali nije ni normalna stolica. Ona se ponaša skorz normalno, doji se normalno, dohranu joj ne dajem a zubići bi trebali svaki tren, ali ja nekako ne vjerujem u tu povezanost zubića i stolice, nisam imača takvih iskustava s djecom. Ne znam. Kod dr mi je glupo voditi zbog ovoga da nešpto ne skupi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas su zubiću apsolutno i nepogrešivo uvijek imali veze sa stolicom.
    Svaki put bi bila rijetka, smrdljiva i promijenila bi boju.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Trina, da nije prehlađena, pa joj se sluz iz nosića spušta niz grlo, pa ju proguta i stolicom izbaci.
    Čitala sam o tome kad je Smjehuljica imala sluzavu stolicu par puta, (puno prije dohrane).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije prehlađena. A možda je stvarno povezano sa zubićima, pojma nemam

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

pridružujem se nadohranjivačima. maleni je navršio 6 mjeseci prije tjedan dana i za sada smo u redu sa jabukom, što kuhanom i gnječenom, što sirovom - naribanom. danas sam mu napravila palentu sa malo maslinovog ulja i to je isto pojeo otprilike 3 žličice ukupno.
    zanima me da li je ta količina u redu za početak dohrane (3-4 žličice ukupno, naravno u puno manjim zalogajnim količinama)? i do sada sam gledala da bude dobro raspoložen, barem 45 minuta nakon dojenja, posjednut na moje noge (ne sjedi još sam pa ga složim u fotelju od mojih špekova i šlaufova) za stolom, jel' to zvuči koliko - toliko ok?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Krvavica meni to zvuči super

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala LolaMo.

nekako se posložilo da ljudi oko mene tjeraju neku svoju priču oko dohrane koju ja ne želim slijediti. i onda se osjećam kao Pale sam na svijetu samo zato što želim da namirnice uvodimo sporo, kontrolirano, jedan obrok u danu, isto mjesto za papanje... u njihovim očima ja sam zla vještica koja ne da djetetu "da uživa" u hrani. odnosno, kako sam si ja to interpretirala: da ne dozvoljavam da ga drugi hrane. ne još. u mojoj glavi uvod u tu novu aktivnost trebam obaviti ja: njegova mama, a ne neki tamo netko. kad već imam tu mogućnost.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uff, kad se sjetim..to su sve stvari koje moraš proći i znati se postaviti. S prvim djetetom i sa mojom svekrvom bilo je svega (ona i dan danas uvijek ima potrebu dijeliti savjete iako ona ima dvoje djece, danas skoro 40 god ima stariji, a ja četvero, ali uvijek ima nešto za reći) ali ako se postaviš kako treba, s drugim će već olabaviti:p. Meni sad nitko ni ne zna navike moje bebe

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U vezi dohrane..mi smo jučer papali mrkvicu, nije joj se svidilo. Pojela je možda žličicu, dvije ali više pljucala vani nego što je ušlo unutra. Ona obožava žličicu i zijeva na nju ko velika, sva se onako uživi, maše ručicama i nožicama, presmiješna mi je. A koliko je oduševljena vodom, to je za ne povjerovati. Kupila sam joj čašicu s kljunom i super se ona snalazi s tim.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Super, hvala vam na odgovorima! Moram upamtiti ovo da ne dramim kad me gricne. Na kraju sam nastavila s tikvicom ipak, davala sam 4-5 dana ukupno, jos cu bananu i to mi je cisto dovoljno, ne bi uvodila ovaj mj
    nista vise, je li to ok? Ispalo bi na kraju dakle 4 namirnice prvi mjesec dohrane, s tim da je atopicar. I da, mogu li npr. Iskombinirati tikvicu s kruskom?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tikvica i kruška su super kombinacija
    nemoj se prestrašiti ako bude veći broj stolica, obje namirnice otvaraju

ja ne bih još uvodila bananu, pričekaj, ima vremena
    umjesto banane probaj s palentom, rižom ili prosom
    onda ćeš imati gomilu dobrih kombinacija (riža i kruška su odlične zajedno)
    Posljednje uređivanje od apricot : 08.05.2012. at 20:01

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Apri, a kad kreće drugi obrok u dohranu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oko 8. mjeseca

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj krvavica prvotno napisa Vidi poruku
    da ne dozvoljavam da ga drugi hrane. ne još. u mojoj glavi uvod u tu novu aktivnost trebam obaviti ja: njegova mama, a ne neki tamo netko. kad već imam tu mogućnost.
    sad si me sjetila kako su se moji svekiji otimali hraniti dijete kad je krenula s dohranom
    a sad, dođemo na nedjeljni ručak i svi bježe od hranjenja jer samo mama ima strpljenja za super živo dijete
    samo se ti ne daj

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ok, super. Danas cemo onda iskombinirati jabuku s rizom, to mi je pri ruci. Znaci sad kad je probao to 4 sad mogu svaki dan nesto drugo kombinirati s tim namirnicama? Zaboravila sam napisati, jeo je i rizu, s tikvicom sam mu pravila bila jedan dan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je
    i nemoj se pritom ustručavati kombinirati namirnice koje mi odrasli ne jedemo
    moji su obožavali rižu ili palentu s voćem
    proso s voćem
    tikvicu sa kruškom ili jabukom u kombinaciji...

sve to paše

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mmmmm... kruške s briem

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

negdje sam ovdje čitala,ali ne da mi se ponovno tražiti,je li ok bilo koja riža za početak dohrane ili?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih integralnu
    teško je probavljiva

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

znači ova "običnjača" je skroz ok? od "dodataka" je jeo samo proso, čini mi se da je Davor ono pisao da mu nije bogznašto, ali moj maleni se oduševio u svim kombinacijama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i moji su obožavali proso
    riža vulgaris, da

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Riža vulgaris je za malce bolja od smeđe ili paraboiled jer u poliranoj bijeloj riži nema vlakana ni fitata kao u integralnim varijantama. Problem s vlaknima i fitatima je da su antinutrijenti i djecu osiromašuju za željezo itd.
    Smeđa riža je OK ako se spremi na GABA način, ali za početak dohrane mislim da je bijela riža ipak puno bolji izbor.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gaba je ono kad se ostavi da prenoći u vodi? Ili termosica na par sati? Danas je ta jabuka s rižom dobro prošla, čak je i mene oduševila kombinacija! Proso nisam nikad spremala, baš bi mogla probati. Ps. gdje se može nabaviti ova vaša knjižica Iz Rodina kljuna?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, GABA riža je upravo to. Funkcionira samo s pravom smeđom rižom, a ta se prepoznaje po uljastom mirisu.
    Svejedno mislim da je za sasvim malene bolji izbor bijela riža.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Gabrielle prvotno napisa Vidi poruku
    Gaba je ono kad se ostavi da prenoći u vodi? Ili termosica na par sati? Danas je ta jabuka s rižom dobro prošla, čak je i mene oduševila kombinacija! Proso nisam nikad spremala, baš bi mogla probati. Ps. gdje se može nabaviti ova vaša knjižica Iz Rodina kljuna?
    trenutno nigdje, nažalost
    nemammo ih više, sve je otišlo
    upravo smo u procesu žicanja novca za tiskanje 4. izdanja, dršte fige
    ako je samo do dohrane, stavit ću ti link, to je jedino poglavlje koje je stavljeno na web

Datum pristupanja
    Jan 2004

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gabrielle prvotno napisa
    ... Ps. gdje se može nabaviti ova vaša knjižica Iz Rodina kljuna?
    Ima i tu: http://www.roda.hr/article/readlink/2778
    (jučer sam kolegici slala link)

Držim fige za 4. izdanje

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tabela mi došla kao naručena, baš sam se planirala prisjetit! Tnx!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •