Mi smo danas na tikvici. Onako, više na majici nego u ustima. Ali OK. zasad je bananu najbolje prihvatila ali stolica joj je od nje grozna. Što palenta radi sa stolicom, otvara, zatvara..??
Mi smo danas na tikvici. Onako, više na majici nego u ustima. Ali OK. zasad je bananu najbolje prihvatila ali stolica joj je od nje grozna. Što palenta radi sa stolicom, otvara, zatvara..??
A mi jucer probali paradajz i tako sam sretna sto nije reagirao (ima AD). Dala sam mu polovicu u ruke i on je grickao dok sve nije pojeo.
kuhana jabuka gnječena u malo kompota od jabuke koji je zgusnut sa palentom: malac oduševljen.
inače, od jabuke je imao baš formiranu stolicu, prvi put u životu malom njegovom. hehe
palenta ništa nije napravila za probavu. bar do sada. ali ni inače nije neki kakač.
Ufffff... pa ja ću poludit!
Nakon što je tikvica bila hit, a ja sva sretna i zadovoljna, prešli smo na korabicu... prvi dan ok, drugi dan ništa. Danas joj dam jabuku frišku, naribanu. Ništa. Ni usta da otvori. Što da radim? Što radim krivo? Postoje li neke pokazne vježbe za dohranu?![]()
Ali zato, dok ovo čitam i tipkam, sišla je sa svoje prostirke i dohvatila je sva 4 daljinska i sva 4 utrpala u usta.![]()
skuhaj joj daljinski
samo pazi da joj gumbići ne odlete u dušnik
ništa ne radiš krivo, što bi radila.
zamisli da dođeš meni u goste i ja ti dajem jesti, a tebi... em što se ne jede, em što ti to baš i ne paše.
ako neće danas, jest će suttra.
ili prekosutra.
ili za tjedan dana.
pomiješaj tikvicu s jabukom, ako joj se tikvica sviđa.
ili tikvicu i korabu...
pa probaš.
ako ide - ide.
ako ne ide... krenut će jednom.
Hvala Apri.![]()
Ok, sutra kombiniramo. Tikvica s korabicom.
može i to
super kombinacija
proso dosta dugo kuhaj
Jedem jabuku i čitam i pročitam ovo i ugušim se ja zamalo.
Mm me udarao po leđima, a kad je ovo pročitao od smijeha me više nije mogao i udarati.
apri nema te zemlja, majke mi
Moja je odbijala dohranu i plazila jezik do poda gušeći se od "gadosti" sve dok nisam pokušala izmiksati do glatke kaše.
Do sada što dam papa, nije nešto posebno oduševljena ali pojede bez problema.
To je uz sve ostale činjenice znak da uopće nije bila spremna za dohranu, ali počela sam samo iz jednog razlog, a to je dojenje!
Satrala me ovih šest mjeseci i jedva sam zaista dočekala uvesti barem jedan obrok dohrane.
Neće da doji izvan kuće, ako se zadržim vani do idućeg podoja može proći (obično i prođe) po 4-5 sati.
Kad sam zaglavila na MUP-u jer mi je trebala potvrda za upis u vrtić bila je bez podoja 4,5 sati.
Sad smo s dohranom riješili takve situacije.
Jesam nemajka![]()
Srećom ovako i ja razmišljam, jer da nije tako već bih počupala svu kosu sa glave.
Počeli smo sa komadima voća i povrća kuvanim na pari koje je sama prinosila ustima i funkcionisalo je neko vreme. Žitarice sam joj davala kašikom i to joj je bilo zanimljivo.
Onda je prestala sama jesti, samo je muljala i razbacivala, a kada vidi kašiku stisne usne i okrene glavu. Dala sam i njoj jednu, ali je onda njom počela vaditi iz usta ono što bih ja na prevaru ubacila.
Sada smo u fazi da se hranimo kao mali majmuni. Ja svojim prstima hranu stavljam u njena usta. To joj se sviđa.
O količinama dohrane bolje da ne pričam. Samo jednom se dogodilo da je jela sa guštom i to palentu sa jabukom (inače palenta nije ni u jednoj drugoj kombinaciji prošla). Još uvek smo na jednom malom obroku dnevno.
Meso nije još probala i mislim da neće uskoro (ni MM ni ja nismo neki mesojedi) ali me svi gnjave kako je već vreme.
U suštini, mislim da je do sada probala dovoljno različitih namirnica, malo se moramo pomučiti oko jela, ali takva je i sa dojenjem. Neće u javnosti, neće u nepoznatom okruženju, neće ako imamo goste...
Ne vidim razlog za žurbu.
Zaboravih pitati, imamo ranu trešnju i juče sam joj dala da proba i svi su me napali kako ne sme pre prve godine crveno voće i povrće, a u tablici vidim da može već od sedmog meseca. I šta je sa višnjama?
Na proso i tikvicu je samo čvrsto stisnula usta u ravnu crtu, ruke raširila i to je bilo to.
Palenta-bljak! Ovo mi je prvo dijete da ne voli jesti, svi su od prve žličice bili veliki gurmani. Ovo će biti materino dite
A možda je stvar u dobu dana? Kako se ona kasno budi i zapravo bude najživahnija predvečer, preko dana dosta spava... razmišljam da bi možda bilo bolje da joj ponudim kasno popodne, oko 5-6?
Do sad sam joj nudila oko podne - jedan.
ne znam što će ti druge cure reći, ali ja bih joj svakako dala trešnje
ono, napokon prvo voće, puno vitamina
a u čemu je fora da se crveno voće ne smije prije prve godine?
mi smo danas prvi puta ove godine jeli trešnje
jest da je bila crvena do laktova, skupa s pidžamom, ali koja uživancija...
I Štrumf krenuo s dohranom. Pojeo je nekoliko žličica rižinih pahuljica na mom mlijeku.
Cure, gdje sad nabavljate tikvice? Planiram da nakon nekoliko dana rižinih pahuljica uvedem tikvicu. S voćem ćemo pričekati dok nešto ne dozrije u voćnjaku
Ja još uvijek pokušavam samo zgnječiti vilicom povrće ili malo izblendati žitarice, ali ne prolazi, ma niti čut, tako joj se diže želudac na mrvice...
Da li danas skuhanu žitaricu (nepasiranu, spremljenu u hladnjak) mogu dati bebi i sljedeći dan?
Mislim, ne mogu ja tako malo skuhati koliko ona može malo pojesti.
No, jučer je ipak bilo pomaka, pojela je proso, možda zato jer je tata bio doma, možda zato jer je jela kasnije, možda zato jer je bila izrazito dobre volje jučer, možda zato jer sam ju stavila u Tripp-trapp (iako ne sjedi još sama, pa smo ju pridržavali)... tko će ga znat.
Vidjeti ćemo što će biti danas, kuham friško proso, ono od jučer dajem psima i nadam se da će ga pojesti.![]()
a zakaj ostatak ne pojedete vi prosa,mislim pa njegova cijena za kilu je cca 20 kn, što i nije malo.
Kuhano je u jako puno vode, bez soli i baš nije jestivoJe, mogla sam napraviti neki slatki "puding" sa suhim voćem i orasima... ali nije mi odmah palo na pamet.
Ma i nije bilo ne znam koliko toga. Jedna zdjelica za kompot.
Ja sam od samog početka kuhala žitarice za dva dana-i malac je uvijek sve pojeo i nikakvih problema.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.05.2012. at 17:45
mi probali jagodu i samo je napravila bljuc, ni čut....ide ovih dana u voćnu kašicu pa ćemo vidjeti....
moja je jako teška za nove stvari, a ja jedva čekala sezonu voća da se više riješimo jabuke, banane, kruške, naranče![]()
Meni je naranča na vrh glave, a nisam ih ni jela zbog Nike, a da sam ih jela valjda bi mi na nos izašle.
Moja oduševljena kruškom. Bar nešto ajde. I kakica super napokon.
Posljednje uređivanje od apricot : 14.05.2012. at 08:12 Razlog: mislila je da neću vidjeti
Kad mogu patlidzan i paprika? A hobotnica? Jucer smo bili u gostima i tek sam nakraju skuzila da u prilogu od mijesanog povrca ima i koja kockica patlidzana, nije mu nista bilo. Mi ih jako volimo pa me zanima smije li ih i on jest ako ce mu se svidjat (a dosad mu se sve svidja).
patlidžan i papriku možeš
hobotnicu ja još ne bih
šta je sa sušenim voćem tipa grožđice, šljive,marelice i brusnice? može li se nešto od toga davati u kombinaciji sa žitaricama (usitnjeno,prokuhano).mali ima 7 mj.
ja suhe marelice i sljive davam od starta,krenuli u veljaci kad nije bilo bas izbora svjezeg voca....
ako se sjetim noc prije ih namocim u vodi a ako ne,ujutro kratko prokuham da budu mekse.....
ja cu sad nakon jecma (odlicno prosao) iduci tjedan uvest tresnje...a u vrtu imamo jagode koje su nedavno pocele dozrijevat,bas mi je zao sto joj ih nemogu davat.....
koja moze bit reakcija?kozni osip ili ne do Bog neko oticanje disnih puteva???? ona nema AD,dosad s nicim nismo imali problema.....
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 14.05.2012. at 10:50
hvala z.s.
ja sam sebi radila ječmene i zobene kaše s usitnjenim i skuhanim datuljama,e vidiš za njih nisam pitala.kad s njima?
samo pogledaj da nema dodanih šećera ili zaslađivača
pretpostavljam da to Apri pises Iris za datulje....
a super onda ako mogu ipak dat jagodu....onda cu sutra kroz jutro pa da primjetim ako bude kakva reakcija....
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 14.05.2012. at 14:19
za sve suho voće, pogotovo brusnice koje se valjaju u šećeru
Kaj je s grahom? Bas ga danas kuham pa si mislim dal da probam dat malcu... Sad ce 10 mj. I ako mogu, da ga smiskam da nema kozice il mu mogu dat zrna da sam trpa?
Zanemarite, sad sam vidjela na tablici da grah ide s 12 mj...
Samo upozoravam mame koje počinju s jagodama...mi ih imamo iz vlastitog vrta, nešpricane, bebaču sam ponudila taman malo iza napunjenih godinu dana i to u jaaaako maloj količini. Drugi dan nam se osipala guza jaaako, sve ga je peklo i trebali su nam dani da se toga riješimo, više mu nisam davala, vidjet' ćemo ove godine.
Na svu dohranu nije imao nikakvih reakcija osim na te jagode.... pazite!
toplo se nadam da to bar piše na omotu
generalno sam jako sretna,stvarno dobro prihvaća dohranu,ne pojede količinski puno,ali hoće sve probati.
trebam li se opterećivati količinom tj.ima li kakva optimala za bebe 6-7mj.?jede samo ujutro,ostalo je na prsima.ne bi se brinula da nije neki nervozan i non stop bi na sisu,ali možda je i radi zubića ili skokova(ostalo isključeno,bili na kontroli kod pedijatra)