Stranica 58 od 182 PrviPrvi ... 848565758596068108158 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Prvih 14 mj je bilo keljanja, proljevanja, prosuvanja igranja.

A onda je naucio jesti zlicom i vilicom. Sad je pravi cistunac i brise se cim se malo zamaze. Ne daj boze da mu po robi padne hrana- odmah trazi da se presvuce.

Zato pustiite djecicu da se uce jesti sami, nek pokusavaju i keljaju. Brzo ce nauciti cistiti

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    možeš sad
    Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    krvavica vec dajes zobene? Pa jel nisu one pune glutena?
    ne glutena, već avenina, ali da, ista stvar zapravo... vidiš, pazila sam za gluten i pšenicu, a na ovo nisam baš obraćala pažnju... ma vidjela sam u tablici da mogu zobene od 6. mjeseca pa sam htjela probati (kao, možda će mu se ta tekstura više sviđati za mljackanje).

ne znam, nije imao nikakvu reakciju (a recimo na integralne rižine pahuljice je dobio nekakvo crvenilo po licu koje mu se proširilo i na prsa i leđa, ali jako brzo prošlo - sad ću mu dati opet da potvrdim reakciju ili ne). pretpostavljam da će i na gluten onda biti tolerantan. ali pretpostavka je znamo što pa se onda ne budem igrala s tim i lijepo budem pričekala sa glutenom.

zasad skulirana ovo još uvijek smatram brljavljenjem, papanjem ću to smatrati kad zamijeni jedan obrok sa krutom hranom. sve dok on meni nakon sat vremena traži i popapa cijelu cicu kao od šale, ne smatram da je to obrok. možda sam malo prestroga, ali ne znam kako da mu zamijenim obroke. ne želim mu odbiti cicu kad ju traži...

ono što me veseli je formirana kakica i to napokon redovita! a vonjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ne trebam se zabrinjavati što iza papice ne želi nikakvu tekućinu popiti? niti na kljunašicu niti na čašu niti na žličicu. probala s vodom i onom tekućinom (kompotom) koja ostane nakon kuhanja jabuke ili kruške. ništa od toga mu nije po ćefu...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

demi je počeo piti tek negdje s godinu dana starosti. do onda je žeđ tažio isključivo na cici.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

papanjem ću to smatrati kad zamijeni jedan obrok sa krutom hranom. sve dok on meni nakon sat vremena traži i popapa cijelu cicu kao od šale, ne smatram da je to obrok.
    po ovom tvom kriteriju, moj micek star 13 mjeseci još nije imao pravi obrok

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Ni moja curka s 9 mj
    A starija je "prave obroke" počela jesti silom prilka s 13 mj u jaslicama.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hahahahahahahahaha... vidiš kako nemam pojma.

ja sam nekako mislila da to tako ide: zamijeniš jedan mliječni obrok sa krutim i morna Bosna. kako li sam samo naivna...

klara, ako nikako ne bude išlo, morat će i moj mali u jaslicama na brzinski tečaj iz krute papice. imam još vremena. valjda...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

demi je počeo piti tek negdje s godinu dana starosti. do onda je žeđ tažio isključivo na cici.
    eto! opet sam pala na ispitu... ja mislila da to ide onako nekako kao programirano.

ma ispilili mi mozak svi oko mene, mali ti mora sad već ovo, sad već ono... a ja naivka sam tak.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da, baš "mora"
    pusti ti te oko sebe, gledaj dijete i slušaj što ti ono "govori"

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Ni mojoj...ne brigam nego dojim i to je to dok je ne krene.
    pod ovim da niš ne paše nisam mislila na hranu, nego na sve,jer je nervozan od svega(zubi,skokovi,nespavanje) ,može biti da je i od vremena, dojim ja njega i dalje,jer jedino to i non stop traži...
    a danas sam rješila još jednu dilemu-kad sam pročitala da je "pravi obrok" obrok čak i kad se nakon sat vremena traži cica he he
    nego imam jedno pitanje- je li se kome od vaših pojavilo crvenilo na guzi od kukuruzne krupice,to je novo što je jučer probao i danas ujutro, mu se pojavilo,inače s crvenilom stvarno nikad nema problema

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni moja neće pije. U početku je bila oduševljena vodom, sad je veće oduševljenje čašom s kljunom nego sadržajem unutra. Ali ionako je stalno na cici

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    zob u cijeloj toj priči ima najmanje glutena
    ječam ima najmanje gluteina u sebi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako je dijete intenzivno dojeno, gluten i ne treba odgađati

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi smo danas evo probali trešnje, onako sam mu dvi-tri propasirala, ne znam kako bih mu ih drugačije dala, pa evo zasad nema nikakve reakcije. Inače mu je danas dan d, non stop cvili, plače, kenjka, majko mila!!! Ne znam jel ima razvojni, jel mu još zubića ide van, jel mu vruće, jel žedan, samo znam da je ovo jedan od onih dana kada bih na mars odselila, jer ne znam više šta da mu radim. Jel ima neki topic za kukanje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi prekjucer probali tresnje, dala sam mu u komadima, onako na pola ju pretrgla. A probali smo i jagode danas tj. samo jednu za pocetak i super je proslo.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

možda ću trebati ali pisala sam jutros za ovo crvenilo guze je li morti od žganaca, ali sad mi je pala na pamet još jedna stvar za istražiti . svi pišete o jagodama kao jakom alergenu, pa je li moguće ako sam ih ja jela,da je preko mlijeka možda odreagirao bebi? stvarno mu je jako crvenilo, a jedino je žgance jeo što je novo, a to mi je nekak neobično (osim što su žganci baš ono piling za crijeva)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A moze bit od jagoda, zasto ne? Od zganaca cisto sumnjam da je, bar su oni neutralni skroz.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pa i meni je čudno, ovo opisivanje će potrajati
    ali... bebi inače ima svakodnevnu,ali jako tekuću stolicu oduvijek, a danas je 4 puta ujutro kakao tvrđe,guza crvena, popodne još 2 puta.i evo pred spavanje gledam ono baš ga je izgrizlo i ništa nije manje.a nikad dosad ništa na guzi.i stvarno ga presvlačim uvijek na vrijeme.
    ne bi dramila,ali em plače kad se pokaka, em mi žao ako su žganci u pitanju
    a onda mi je palo na pamet da sam jela jagode sinoć...dakle moguće je...

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mom Štrumfu voda služi za igru - pljuckanje. Sav je sretan kad poteče iz njegovih usta uz njgov potisak i rashladi ga po prsima. Osmijeh je beskrajan.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    ali... bebi inače ima svakodnevnu,ali jako tekuću stolicu oduvijek, a danas je 4 puta ujutro kakao tvrđe,guza crvena, popodne još 2 puta.i evo pred spavanje gledam ono baš ga je izgrizlo i ništa nije manje.a nikad dosad ništa na guzi.i stvarno ga presvlačim uvijek na vrijeme.
    ne bi dramila,ali em plače kad se pokaka, em mi žao ako su žganci u pitanju
    a onda mi je palo na pamet da sam jela jagode sinoć...dakle moguće je...
    Možda je samo zbog čestog kakanja?
    Mi imamo ponekad problema s time. Valjda je stolica tvrđa kad pojede puno dohrane, pa kaka na "rate". Nikad ne uspijem skužiti baš iste sekunde (platnene pelene + moj začepljeni nos ne pomažu ). I evo crvenila. Liječimo kupanjem u kadi i Sudocremom.

Laura i moja voli pljuckati vodu
    Lijepo je što se čitamo na dohrani, nakon tema o problemima u trudnoći

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imam jednu dilemu
    P ima 9,5 mj,dohrana ide odlično,pravi je tamanitelj.Imamo jednu povrtno-mesnu i jednu vočnu kašicu i on se pošteno napapa.cicne nakon obroka ponekad samo malo da se napije ili malo pomazi
    ali sada mi se nekako čini da bi on i više papao
    znam mu dati osim ta dva obroka komad voća ili povrća koje on sam papa i totalno je sretan i zdušno to tamani
    on se totalno rano diže pa nam i prva kašica bude rano ,cca oko 10,30 druga oko 13,30 i onda nam nešto fali oko 16,30
    pogotovo zato što je nesretan kada vidi da mi svi jedemo kada se konačno svi skupimo doma
    da li uvesti treći obrok? i šta? još jedan sa voćem i žitaricama ?
    nekakva mliječna kašica nam baš nije opcija jer se ja ne mogu izdojiti a kupovati formulu je bezveze

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo uskoro će vam biti 10 mj i vrijeme za 3 obrok. ja se nikad nisam vodila forumskim pravilima i tablicama jer iako su super smejrnice, ipak osluškujući vlastito dijewte puno toga ispada iz okvira. meni ne bi bio problem uvoditi i treći obrok jer ste svi skupa za stolom da mi dijete pokazuje interes i zrelost.

slušaj njega i sebe, 2 tjedna prije ili kasnije nije takvav bed. to su ionako okviri. mi smo ranije uveli drugo obrok ali mislim da treći nećemo ranije, već i kasnije. to je kako ja vidim svoje dijete.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

predlažrm da mu daš isto što vi jedete. tj da svoj meni prilagodite njemu. malo kuhane brokule, par mahuna, malo palente. ...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svojoj djeci skoro pa odmah uvela drugi obrok, tako da ni treći nije dugo čekao. Ali svi oni su bili pravi mali gurmani a ova curka je ko ptičica, sve nešto pomalo.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    ali... bebi inače ima svakodnevnu,ali jako tekuću stolicu oduvijek, a danas je 4 puta ujutro kakao tvrđe,guza crvena.
    I moja curka je donedavno imala jako tekuću stolicu i nikada nije imala crvenu guzu i baš jučer je pokakala nakon dva dana gustu stolicu koju sam skužila 10 minuta nakon što se pokakala i guza je bila crvena kao rak... i danas se još malo crveni... baš mi je to bio šok i nisam mogla vjerovat da se može tako brzo zacrvenit... Očito im je stolica od krute hrane puno agresivnija od ove na mlijeku... A i puno agresivnije smrdi

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    I moja curka je donedavno imala jako tekuću stolicu i nikada nije imala crvenu guzu i baš jučer je pokakala nakon dva dana gustu stolicu koju sam skužila 10 minuta nakon što se pokakala i guza je bila crvena kao rak... i danas se još malo crveni... baš mi je to bio šok i nisam mogla vjerovat da se može tako brzo zacrvenit... Očito im je stolica od krute hrane puno agresivnija od ove na mlijeku... A i puno agresivnije smrdi
    to što pišeš ima mi smisla, ovo jučer je bila prva prava stolica,vidim i ja da nije navikao na njih
    a da smrdi,oooo daaa,jaaako

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako se ne popravi uskoro stanje, neko vrijeme izbaci i kukuruznu krupicu i sebi jagode. Pricekaj neko vrijeme pa opet ponudi pa vidi hoce li se ponoviti crvenilo.

Ja ipak mislim da je to malo shock i guzi kakat "dohranjenu" kakicu - pa dok se ne prilagodi.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se ne popravi uskoro stanje, neko vrijeme izbaci i kukuruznu krupicu i sebi jagode. Pricekaj neko vrijeme pa opet ponudi pa vidi hoce li se ponoviti crvenilo.

Ja ipak mislim da je to malo shock i guzi kakat "dohranjenu" kakicu - pa dok se ne prilagodi.
    hvala,pričekati ću da mu skroz prođe.bolje je danas puno. probati ću još jednom sa krupicom kad mu se skroz povuče.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moja curka je zadnji put kakala u nedjelju... dakle sutra tjedan dana... to je ok? Doktorica kaže da je, ali ja nekako nisam sretna s tim. Zadnja dva dana smo pokušavali s quinojom (ne sviđa joj se, pa zapravo nije puno pojela), a prije toga j 4 dana jela *****-ov pastrnjak. Što da radim?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kad god smo imali zatvor, ja sam dala šljivu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis! Pokaka se od nje i par puta.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo je što se čitamo na dohrani, nakon tema o problemima u trudnoći
    A uskoro ćemo i na podforumu o , .

Štrumfu se dogodilo da dva dana zaredom nije kakako otkad je na dohrani. Stolica mu se lagano oblikuje (a ja sretna jer se više ne događa da ga svakodnevno moram presvlačiti od glave do pete zbog tekućeg dreka - da ne ponavljam istu riječ dvaput u istoj rečenici ). Još nam se guza nije rumenila.

Već dva dana papa špinat, uživa prstićima prebirati po toj zelenjavi u zdjelici. Nakon obroka možemo i jedan i drugi (a i Zmajica ako ga hrani) u pranje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako je dijete intenzivno dojeno, gluten i ne treba odgađati
    zašto?
    uglavnom čitam kako se gluten treba uvesti malo kasnije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo je novija preporuka

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zato kaj dojenje umanjuje rizik i ublažava moguće nepoželjne reakcije

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    predlažrm da mu daš isto što vi jedete. tj da svoj meni prilagodite njemu. malo kuhane brokule, par mahuna, malo palente. ...
    tako sam si i ja mislila,zapravo jučer sam mu dala i totalno je bio sretan
    nije mi problem to što uvodim treći obrok već što stvarno ne znam šta da taj obrok bude
    budem tako ,malo iz naših tanjura

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    U kom obliku? Frišku? Suhu? Doma skuhan sok od suhe? Kupljeni sok od friške?
    Obzirom da sad nema friške, valjda može nešto od ovoga?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam davala kupovnu kašicu, samo pire od šljive bez dodanog secera.. Ali homemade je sigurno bolje
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 27.05.2012. at 12:42

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curka je zadnji put kakala u nedjelju... dakle sutra tjedan dana... to je ok? Doktorica kaže da je, ali ja nekako nisam sretna s tim. Zadnja dva dana smo pokušavali s quinojom (ne sviđa joj se, pa zapravo nije puno pojela), a prije toga j 4 dana jela *****-ov pastrnjak. Što da radim?
    Mozda bi i tresnje pomogle

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Nama je uvijek, ali uvijek pomagala kruška.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ufff,moja previse kaka od sljive....jucer ujutro ju je jela i rezultat je bilo 4x obilna ligero kakica....a inace ju ima 2x dnevno (formirana)....
    davam joj suhe,samo ih namocim preko noci da ih je lakse izrezat ujutro...a to definitivno pospjesuje kakanje,to je ko' da si se najeo sljiva pa pio vode iza....

Mona ni ja neznam sto bi za 3ci obrok uskoro....racunam jogurt ili mladi sir + zitarice ili voce...

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I u nasem kratkom stazu je kruska bila od pomoci pri zastoju stolice...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo nekako spontano uveli treci obrok. Skuzila sam da joj vise pasu cesci mali obroci ( plus cika sto put na dan).
    Ne razmisljam o tome da ti obroci moraju biti razliciti. Zato ne bi bila npr vocna kasica dva puta na dan?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije bilo šljive, pa je dobila razrijeđeni sok od kruške. I kakala.

Btw, info za one koji prakticiraju slobodniju varijantu dohrane: kupila sam u Kiki nekakve košulje-slinčeke... preko prsa su nepromočivi, rukavi nisu. Na leđima, oko vrata je čičak, malo su joj još veliki, pa stisnem kvačicom za veš. Jako sam zadovoljna njima, gornji dio tijela zaštitim tom košuljicom, donji kuhinjskom krpom, tako da smo se riješili presvlačenja nakon svakog obroka....ostalo je samo pranje poda, stola, stolca. I naravno, lica, kose, rukica.

I... otkad ju hranim (kršitelj koda)ovim žličicama za 6 mj. bolje jede. Gumene su, možda je u tome štos. Prije sam koristila plastične reklamne od *****-a.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj gnjavi sa zitaricama, nikako mu ne pase ni proso, ni heljda ni riza...Pljuje van, ako se zaigra pojede 4-5 zlica. Inace jede super, dan prije je pojeo pun tanjur brokule i tikvice prstima. Al zelim da jede i zitarice, kako da ga privolim?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

možda mu smeta što je sve što si nabrojala zrnasto (ok, proso nije, ono je više kašasto...)
    ostaviš li u zrnu ili zgnječiš?
    moja je voljela proso uz još neko voće, zapravo sve žitarice tako
    heljdu je jela kao tako mala, kasnije nisam davala jer ju ni sami ne jedemo pa nisam htjela forsirati

mona, taj treći obrok kojeg spominješ može biti ili klopa koju praviš vama (prilagođeno) ili neke žitarice s voćem - ne mora biti mliječno
    jednostavno skuhaš griz neke žitarice i ubaciš voće, ili zobene pahuljice...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače heljda nije za tak male, inače bi i mi već veliki klopali.

Moj voli kad mu zapečem žitarice

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    mona, taj treći obrok kojeg spominješ može biti ili klopa koju praviš vama (prilagođeno) ili neke žitarice s voćem - ne mora biti mliječno
    jednostavno skuhaš griz neke žitarice i ubaciš voće, ili zobene pahuljice...
    to je nama i inače voćni obrok.uvijek u voće stavim zitarice inače je začas gladan
    mislim da će dobiti ili naše ili ponovo voće ako naše nije za njega
    i ja sam si razmišljala o siru i jogurtu ali mislim da je malo prerano za to
    ili nije?....uf,moram malo škicnuti tablicu

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kakva su vam iskustva sa zobenim mlijekom? skuhala bih mu rižu u zobenom mlijeku da vidimo da li bi se to grofu možda svidjelo... zobene pahuljice je probao i nema reakcije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •