Stranica 6 od 182 PrviPrvi ... 456781656106 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

apricot
    Piše u bebe kuharici na tablici da u 7. mjesecu beba može jesti sir a piti sok i jesti sa 8 mjeseci naranče,grejp i limun al ja joj za sad samo dajem sok od naranče ili klementine jer je slatko.A sir je svježi posni pa ga razrjedim sa tim narančinim sokom i dodam jedan lino keks jer nema glutena. Neka mi netko objasni što znači taj gluten jer još to nisam pitala pedijatricu a ona mi rekla da se slobodno držim tablice recepata sa bebe kuharice a pratim i rodinu tablicu. Hvala mame!

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    sta vec jede tjesteninu?
    Da, mi se drzimo onoga da je ipak dobro za bebu da pocnu konzumirati gluten dok jos dojimo. Ima dosta rasprava o tome na forumu, no kod nas u obitelji nema povijesti alergija na gluten, ustvari uopce, sto je jos jedan od faktora...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    apricot
    Piše u bebe kuharici na tablici da u 7. mjesecu beba može jesti sir a piti sok i jesti sa 8 mjeseci naranče,grejp i limun al ja joj za sad samo dajem sok od naranče ili klementine jer je slatko.A sir je svježi posni pa ga razrjedim sa tim narančinim sokom i dodam jedan lino keks jer nema glutena. Neka mi netko objasni što znači taj gluten jer još to nisam pitala pedijatricu a ona mi rekla da se slobodno držim tablice recepata sa bebe kuharice a pratim i rodinu tablicu. Hvala mame!
    pojednostavljeno, gluten su proteini u nekim žitaricama (pšenica, zob, ječam, raž) koji mogu "aktivirati" celijakiju.
    a celijakija je, pak, bolest koja može izazvati oštećenje tankoga crijeva, a time i apsorpciju hrane.

lasada, u kojoj to kuharici savjetuju agrume sa sedam mjeseci?
    i sir sa sedam mjeseci? pogotovo posni?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i dodam jedan lino keks jer nema glutena
    Kako ne

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...asc&highlight=

Apricot, pretpostavljam da se radi o ovoj kuharici.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I mene zbunjuju ti agrumi...našla sam u nekoliko tablica dohrane da idu od 7 i 8 mj...negdje sam čitala da idu od godine dana....kad idu na kraju?
    Šta je u njim(npr. mandarina ili naranda) da ne smiju rano?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

svi ped. savjetuju ne prije godinu dana...to su citrusi jako alergeni...

ja sam dala mandarinu i nije alergican al je pedica rekla da s naran. pricekam do godinu dana jer je puno opasnija od mandarine

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam koja je razlika između mandarine, naranče, grejpa...
    ali, bogme, ne znam ni zašto bih s time žurila.
    ne zbog sadašnjih alergija, nije u tome problem, nego zbog nekih budućih.
    očito je procijenjeno kako probavni sustav djeteta nije spreman adekvatno probaviti citruse prije navršene godine.

meni je još jedna stvar važna: ponekad se i odraslima dogodi da se opako "zahliknu" kada zagrizu u polpu, a kapljica se zaleti u dušnik...
    nema mi ništa gore.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

BEBE kuharica -posebno izdanje bebe časopisa ( VII. izdanje). Začudila sam se što ste napisale za voće. Ja samo dajem klementine jer je slatka i to 2-3 tjedno da pije ili u kašicu iscijedim prokuham u kašici ili sviježi sok za piti. Naranče i mandarine ne dajem jer su kisele meni pa ne dajem niti neću ni njoj. Nadam se da znate dosta o toj kuharici jer je u njoj dosta stručnih autora koliko ja vidim i što sam sve pročitala u kuharici. Rekla mi pedijatrica da se slobodnotoga držim te kuharice.
    Što se tiče keksa pedijatrica mi preporučila dakupim u ljekarni plasmon kekse koji sadrži gluten kako piše. Lino keks sadrži piše:kalcij laktat i željezo glukonat. Nije navedeno da sadrži čisti gluten. Sad koja je razlika u gluten i željezo glukonat nerazumijem se pa ako netko zna neka razjasni. Kutije od obaju vrsta keksa držim ispred sebe čitam i pišem. Posni sir ili skuta ili jogurt u 7. mjesecu a od 8. mjeseca piše i vrhnje.
    Da se razumijemo ja dajem nove namirnice mic po mic u malim količinama i sa oprezom. Kako živimo u šumi reći ću otvoreno (Plitvice), sve su mi ustanove daleko dostupne. Sad će netko od vas reći blago nama priroda a ja ću na to :/ .ukoebina. Oprostite na izrazu bogu smo iza leđa nemamo gdje ni kavu popiti. Hvala mame!

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

BEBE kuharica -posebno izdanje bebe časopisa ( VII. izdanje). Začudila sam se što ste napisale za voće. Ja samo dajem klementine jer je slatka i to 2-3 tjedno da pije ili u kašicu iscijedim prokuham u kašici ili sviježi sok za piti. Naranče i mandarine ne dajem jer su kisele meni pa ne dajem niti neću ni njoj. Nadam se da znate dosta o toj kuharici jer je u njoj dosta stručnih autora koliko ja vidim i što sam sve pročitala u kuharici. Rekla mi pedijatrica da se slobodnotoga držim te kuharice.
    Što se tiče keksa pedijatrica mi preporučila dakupim u ljekarni plasmon kekse koji sadrži gluten kako piše. Lino keks sadrži piše:kalcij laktat i željezo glukonat. Nije navedeno da sadrži čisti gluten. Sad koja je razlika u gluten i željezo glukonat nerazumijem se pa ako netko zna neka razjasni. Kutije od obaju vrsta keksa držim ispred sebe čitam i pišem. Posni sir ili skuta ili jogurt u 7. mjesecu a od 8. mjeseca piše i vrhnje.
    Da se razumijemo ja dajem nove namirnice mic po mic u malim količinama i sa oprezom. Kako živimo u šumi reći ću otvoreno (Plitvice), sve su mi ustanove daleko dostupne. Sad će netko od vas reći blago nama priroda a ja ću na to :/ .ukoebina. Oprostite na izrazu bogu smo iza leđa nemamo gdje ni kavu popiti. Hvala mame!

Gluten je vrsta proteina koju sadrže mnoge žitarice. Gluten ne sadrži kukuruz, proso, riža, quinoa i amaranth. Ostale da u većoj ili manjoj mjeri. Ako keksima koje daješ bebi ima recimo pšeničnog brašna, zobi, raži, ječma ili pira, onda ti keksi sadrže gluten, a proivođači to ne navode izričito.
    No, ne brini. Ako je beba probala gluten i nije imala nikakve neobične rekacije, to znači da ga dobro podnosi. Plus, ako dojiš, to ju dodatno štiti od neželjenih rekacija. Mislim da nadalje možeš mirno davati i žitarice koje gluten sadrže, malo po malo, naravno. Čak su neke preporuke da se gluten i uvodi ranije kada je dijete zaštićeno majčinim mlijekom, otprilike ovako kako si ga ti i uvela.

Bebe kuharica je malo starija od tablica dohrane koje su sada aktualne, možeš usporediti recimo s tablicom koja se nalazi u knjižici koja se dijeli u većini rodilišta. Ili s ovom koju možeš naći na forumu.
    Po njima citrusno voće ide iza godine dana, a kravlji sir i jogurt s 11 mjeseci. Vrhnje isto iza godine dana.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Glukonat je sol glukonske kiseline (blaga organska kiselina dobivena iz glukoze jednostavnim procesom oksidacije) a Fe glukonat ili željezni glukonat upotrebljava se kao stabilizator boje, te u preparatima sa željezom. Željezna sol glukonske kiseline.
    Zajedničko im je ono glu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lasada, nemam namjeru "soliti ti pamet", ti si zadovoljna svojim načinom i ja to poštujem.
    kao što si zadovoljna svojom pedijatricom i kuharicom čiji savjeti su, meni, vrlo upitni.
    moramo biti svjesni da se izdavanje tih časopisa velikim dijelom financira putem reklama koje objavljuju.
    a reklame su, najvećim dijelom, one koe predstavljaju proizvođače raznih dječjih proizvoda, uglavnom hrane.

ako dijete ima sedam i pol mjeseci i ako, kao što se preporuča, dajemo jednu namirnicu više dana (aj`, nećemo biti baš "by the book" i davati jednu tjedno, nego jednu svakih 4 - 5 dana), onda smo u tih 50 dana mogli dati cca 10 namirnica.
    i to krenuti sa onima koje su najpodesnije za dječji probavni sustav:
    tikvica
    koraba
    jabuka
    kruška
    riža
    proso
    buča...

mandarina, sir, keksi... daleko su na listi od tih prvih, tzv. neutralnih.
    nema potrebe žuriti, sve će doći na svoje.

Možeš li prepisati imena tih stručnih autora koji su sastavljali kuharicu?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo pišem na brzinu:
    Autorica: "bebe kuharica": Prof.dr.Sanja Kolaček, dr.med., predstojnica Klinike za pedijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb, voditeljica Referentnog centra za dječju gastroenterologiju i prehranu, član Povjerenstva za prehrenu Europskog društva za dječju gastroenterologiju i prehranu ( ima dugačku titulu).
    Stručni suradnici su:
    Dr.sc.Darija Vranešić Bender, nutricionistica
    Štefanija Vidiček, viša medicinska sestra u Klinici za dječje bolesti Zagreb (u mirovini).

Eto je prepisala kako me zamolila apricot. Mi vam u lici nemamo baš izbora pa nam pedijatri dolaze iz GS u Korenicu za cijelo područje PL. jezera i okolice. Ja sam inače rodom iz Koprivnice pa sam i kompjutorizirana i završila sam studij, ali badava mi to sve osim što sam prisebna pa ispitujem jer ti pedijatar sam ništa ne kaže sam. Tako da surađujem sa čak 3 pedijatrice a 2 Laru pregledavaju jer se mijenjaju pa svaki puta druga dođe ima starija i mlađa a imaju različita mišljenja. Neću vam uopće niti spominjati što su mi rekle za dohranu što i kada što davati. Pusa od
    Malo me zeza tel. linija pa se rijeđe javljam a i Lara me okupira jer ju muče i zubići

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala ti puno

imena su stvarno eminentna, tim više mi je čudno...
    idemo se svi baciti na roštanje po europskim smjernicama.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da li netko ima savjet kako djetetu od 11 mj "zamaskirati" voće?

Moj K. je na početku odbijamo dohranu, pa je tek s cca 9mj počeo malo bolje jesti i sad ima dva obroka. Problem je u tome što on voli sve što nije slatko - tj. sve žitarice, povrće i meso pojede (u različitim kombinacijama), ali voće nikako neće. Na početku dohrane bi još i pojeo kuhanu krušku ili jabuku, ali sada i to odbija.

Mene zanima da li mu može faliti nešto iz voća (vitamini) ako on još uvijek doji po 5-6 puta u 24h (nekad i više) i da li da mu nudim povreće/meso kad odbije voćni obrok ili da mu ne nudim?

On dobro napreduje i jako je vesela beba, ali muči me to sa slatkim...

Ima li tko kakvu ideju?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam inače rodom iz Koprivnice pa sam i kompjutorizirana
    Sorry, ali na ovo se moram nasmijati Tak si napisala ko da su u Lici ljudi nepismeni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a i Nikola Tesla je bio Ličanin!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kakva je to knjiga bebe kuharica i di toga ima za kupiti?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma jel' to još uvijek ona ista Bebe kuharica kao i prije 5 godina?

meni je tamo bilo koma što su u svaki recept dodavali jednu žlicu šećera
    ono, mrkvu i jabuku skuhajte, pomiješajte s palentom i jednom žlicom šećera
    ko pokojni stevo k. sa svojom vegetom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i meni je ta kuharica bila koma.
    a mislim da bi mi i sada bila s obzirom na ovo što čitam.
    unatoč zvučnim imenima...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zanima me vaše mišljenje o ledenom čaju primjerice od breskve. Je li to dobro davati djetetu od nepunih godinu dana? Moja curka ga obožava i meni se čini da nema ništa loše u njemu.. :/

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Zanima me vaše mišljenje o ledenom čaju primjerice od breskve. Je li to dobro davati djetetu od nepunih godinu dana? Moja curka ga obožava i meni se čini da nema ništa loše u njemu.. :/
    a koji su sastojci tog čaja? ja imam jedan pred sobom i piše da ima aspartama, aroma breskve... To je meni dovoljno da još ne dam (ako ne može šećer barem do godinu dana, onda sigurno ne može ni umjetne zaslađivače)
    ne znam kakav je sastav ovog što ti imaš... :?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo upravo pročitala: voda, šećer, kiselina:limunska kiselina, ekstrakt čaja, sok od breskve, prirodne i prirodno identične arome...
    a kaj ću? bubana mi je i treba puno tekućine piti, a jedino taj čaj želi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je na tom popisu upitno sve osim prvoga sastojka - vode.
    sve ostalo, koma za jedanaestomjesečno dijete (ako uzmemo u obzir da to što oni zovu "sokom od breskve" sigurno nije sok od breskve).
    i ne znam jesu li pošteno napisali kako je unutra barem 30% šećera koji kod djece (a pogotovo kod onih mlađih od godinu dana) uništava kalcij i oslabljuje kosti.

kristina, radije joj napravi sok od jabuke, kruške, razrijedi vodom...

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zanima me dal vaša djeca imaju ovu "čudnu fazu" s jelom...doručkuje normalno (voće,žitarice) i onda smo počeli s ručkom ali ako jede npr mrkvu i rižu ne želi to jesti promiješano (ne miksam nego zdrobim sa vilicom) nego mrkvu posebno(par žlica) pa rižu posebno...ili npr kad jede piletinu sa nekim povrćem ne može zajedno nego malo jedno malo drugo :/ Ne kužim kaj je sad krivo,s doručkom nikavih problema, ali ovaj ručak me ubija :?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    zanima me dal vaša djeca imaju ovu "čudnu fazu" s jelom...doručkuje normalno (voće,žitarice) i onda smo počeli s ručkom ali ako jede npr mrkvu i rižu ne želi to jesti promiješano (ne miksam nego zdrobim sa vilicom) nego mrkvu posebno(par žlica) pa rižu posebno...ili npr kad jede piletinu sa nekim povrćem ne može zajedno nego malo jedno malo drugo :/ Ne kužim kaj je sad krivo,s doručkom nikavih problema, ali ovaj ručak me ubija :?
    Mislim da nije to neka 'cudna faza' nego jednostavno tako vise voli ... mozda ni ti ne volis smijesano nego posebno, jos ako lijepo slozis boje na tanjuru pa u krug

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    ko pokojni stevo k. sa svojom vegetom
    malo je offtopic ali ga je milić u nekoj svojoj emisiji intervjuirao i bio je živ i negdje vani!

nego da se vratim na temu- mi počeli papati!!! zasad jedemo samo integralnu rižu (3 uspješna dana) sa maminim mlijekom, na žličicu i jakooo nam je fino! naravno, sad imam pitanje? koliko je ok da on za početak pojede? naime, svugdje čitam da 2-3-4 žličice i dosta za početak. ali njemu se sviđa i pojede recimo, hmm možda kao 1/2- 2/3 one male bočice sa kupovnom kašicom (ako sam dobro zapamtila kolika je ta bočica teglica). da mu nije to puno? uglavnom, fino mu je i lijepo i baš se veseli papanju i prljanju od te ljepljive mase. i nema nikakav zatvor zasad, fino kaka (svi me plaše zašto rižu ali kad je hipoalergena i okusom neutralna) što je moguće i od toga što mu integralnu a ne bijelu dajem

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

OT: :shock: stevo je živ?! pa kog su onda ono pokapali red zemlje, red...? Serdara?

tropical, tako se daje na samom uvođenju namirnice
    u slučaju da ima alergijsku reakciju da je što manja količina alergena u organizmu
    ako je par dana prošlo bez reakcije, nek dijete jede koliko mu paše

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A ovo iz koprive sam pa sam kompjutorizirana zato što puno ljudi misle da su ličani nazadni ljudi, ja se uvjerila u suprotno bome al smo bogu iza leđa pa svi misle da nemamo ni ADSL a imamo bez brige!
    Ja se ne držim skroz tih recepata iz bebe kuharice isto tako sam pročitala i topic sa rodinog foruma tablicu dohrane koju ste isto tako navele da su iskustva mama sa foruma, tj. iskustva sa dohanom. Mi svi znamo da su bebe različite ja ne bi dala svojoj lari sok od naranče, mandarine i limuna još tek iza jedne godine jer su kiseli,ali sok od klementine dajem jer je sladak, po vašem nebi isto smjela al nemam joj što drugo dati jer pije vodu uz dojenje a bome joj neću kupovati umjetno napravljene sokove kao niti čajeve iz ljekarna i trg. centara. Pitam se kako su nas naši hranili ništa nam nije bilo a sada vlada global warming (globalno zatopljenje) i sigurna sam da su djeca zato osjetljiva, alergična i zato što mi ljudi cijeli život zagađujemo sve okolo sebe pa je zato valjda po mišljenju nekih stručnjaka sve proizvedeno " bez konzervansa i primjesa i ostalih bla,bla, bla gluposti ", proizašlih iz tvornica, neću imenovati sve proizvođače dječjih pripravaka navodno najbolja za našu dječicu. Moš mislit. Ja dajem svježe voće i povrće koje uzgoje moji roditelji a što ne nađem obzirom na godišnja doba kupujem od svoje kolegice koja ima voćarnu pa mi kaže porijeklo. A opet ne može se ni na sve paziti. Meso isto domaći uzgoj ali bože moj ne može sve što jedemo u ovim godinama biti 100% organski. Neću u širinu jer o organskom uzgoju bi mogli na nekom drugom topicu. Sve vezano uz dohranu i početak iste čitala sam na rodinom portalu a i kupila časopis bebe pa sam naručila kuharicu najviše radi recepata. Danas je moja lara npr. za ručak jela kuhano mrkva+puretina mali komadić+mali komadić cvijet brokule, to smiksano i sve je pojela, za doručak i večeru kašica kuhano jabuka+kruška+malo batata. Miksam zato jer nema još zube pa kad papa samo zgnječeno vraća joj se pa i povrati ponekad zato miksam. Ne bih željela da si na topicu solimo jedna drugoj pamet samo sve najbolje za našu dječicu ali kad imaš sto kuharica i prijedloga i tablica o dohrani i sto različitih mišljenja pedijatra. Onda dođem na rodu i doslovce dobijem špotance od vas koje imate više iskustva, bez zamjerke al tako ispada, jer mi mame koje nemamo iskustva sa našim prvim bebama želimo znati sve što će biti dobro za naše bebe. Za sada moja lara sve dobro podnosi. Hvala vam na savjetima dobrim i lošima samo dajte i budite tako dobre, vrijedne i marljive i u Novoj nam 2009.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure kako pripremate plavu ribu? Ja sam Luciji jednom skuhala srdelu u malo vode...bilo je poprilicno loseg ukusa i jos losijeg mirisa...ona je pojela par zlicica :/ i jasno mi je zasto joj se nije svidjelo...je li neko kuhao tu ribu na pari. redovno jedemo bijelu ribu ali mislim da je i plava jako bitna pa me zanimaju vasa iskustva-tips and tricks

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

plavu ribu ispeci na suhoj tavi

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pitanje, ne mogu nigdje naći (oprostite ako sam krivo gledala): kad se smije djeci dati sezam? naime, lovro ima manjak željeza u krvi, tj. anemičan je i svi krvni pokazatelji to pokazuju. anemičan je još od ranije (neki kks- pokazali kod viroze) i dobio je kapi, ali naravno da nisu najsretnija stvar na svijetu (ok, gore je da je anemičan) pa me zanima kad se smije sezam da mu i tako probam malo popraviti krvnu sliku.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

apri thnx

tropical ja ih jedem iz istog razloga- manjak zeljeza. L ih jos nisam dala jer je lose reagirala na sjemenke u kruhu - dobije pelenski osip. prema knjizi JBP przene sjemnke sezama istucene u muzaru se dodaju u hranu skro na pocetku dohrane 6-8 mjeseci. Ja tad nisam pokusava sa sjemenkama mozda neko ima vise skustva

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

daj mu proso, puno je željeza

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jos ti je proso suepr za pocetak dohrane L ga obozava a moze se kasnije mijesati i sa povrcem i sa vocem

OT vještičica avatr ti je super

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tropical, sad sam se sjetila pored prosa i amarnath ima puno zeljeza a mislim da se moze davati na pocetku dohrane za vaki slucaj konsluiraj tablicu

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Mislim da nije to neka 'cudna faza' nego jednostavno tako vise voli ... mozda ni ti ne volis smijesano nego posebno, jos ako lijepo slozis boje na tanjuru pa u krug
    Joooj pa neće valjda biti na mene...moja hrana se na tanjuru ne smije dodirnuti

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

offT avatar je lične izrade i upotrebom ne kršim autorske prava

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    Da li netko ima savjet kako djetetu od 11 mj "zamaskirati" voće?

Moj K. je na početku odbijamo dohranu, pa je tek s cca 9mj počeo malo bolje jesti i sad ima dva obroka. Problem je u tome što on voli sve što nije slatko - tj. sve žitarice, povrće i meso pojede (u različitim kombinacijama), ali voće nikako neće. Na početku dohrane bi još i pojeo kuhanu krušku ili jabuku, ali sada i to odbija.

Mene zanima da li mu može faliti nešto iz voća (vitamini) ako on još uvijek doji po 5-6 puta u 24h (nekad i više) i da li da mu nudim povreće/meso kad odbije voćni obrok ili da mu ne nudim?

On dobro napreduje i jako je vesela beba, ali muči me to sa slatkim...

Ima li tko kakvu ideju?
    Da malo podignem svoj post - ima li tko kakav savjet? I dalje isto - nikakvo voće niti slatke kašice...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja ne vidim razlog zašto bi baš baš morao jesti voće
    mislim, ako jede povrće to mu je dovoljno i vitamina i minerala
    jede li sirovo povrće? mrkve, paradajz, kocen od zelja, luk?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni mene i uopće ne bi mučilo voće, ako jede povrće i raznoliko se hrani
    evo, ne spada tu po godinama, ali moja starija curka uopće ne jede povrće, ali zato tamani voće u ogromnim količinama. meni je to ok.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jedno pitanjce.
    Ako mi mališa reagira na km (osipom u pelenskoj regiji na cca 3-4 sata) izbjegavam samo km.
    Tako sam shvatila.
    Smije li onda vrhnje, sir, jogurt? ili izbjegavati i to?
    I do kada? Ima li neki određeni period ili nikada neće smjeti km?

Nije mi to baš jasno, pa ako tko ima volje objasniti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa probaj sa minornom količinom. (tipa, veličine zrna kave)
    pa ko ne reagira, povećaj...
    ima različitih "nivoa" alergije; neki smiju fermentirana, a neku djecu ne smije ni poljubiti netko tko je netom popio mlijeko (mog direktora sin)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    pa probaj sa minornom količinom. (tipa, veličine zrna kave)
    pa ko ne reagira, povećaj...
    ima različitih "nivoa" alergije; neki smiju fermentirana, a neku djecu ne smije ni poljubiti netko tko je netom popio mlijeko (mog direktora sin)
    Pa ne reagira na ništa osim km, ali nisam bila sigurna dal smije i ostalo ili ne.
    Da se nešto ne pogorša.

Još, znači li to da ne smije uopće km više nikada ili ....kaj ja znam do kad?

Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Je li ti L pod nadzorom alergologa?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Je li ti L pod nadzorom alergologa?
    Ne, nismo nikad bili.
    To je samo moja "procjena" jer sam baš pratila i skužila sa se osipa (ne jako) nakon što pojede nešto sa km.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali, čini se da imaš odgovor u "nešto sa km".
    reagira jednako i na mlijeko, ina jogurt, i na čokoladu i na maslac...?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na nešto sa km, sam mislila na pire krumpir koji ja radim sa km, na gris koji sam jednom skuhala sa pola voda/pola km., onda špinat/blitvu.

Čokolade i ta neka čudesa ne jede.

A jeo je malo jogurta - ništa.
    Mliječni namaz - ništa.
    Bilo što s vrhnjem - ništa.
    Sir ne želi jesti.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kad se smije celer?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu