uđeš u kafić i tražiš čašu vode
ne kompliciraj, poludjet ćeš
uđeš u kafić i tražiš čašu vode
ne kompliciraj, poludjet ćeš
ja ponesem plastičnu čašu i bocu vode u kolicima, nalijem mu u čašu kad hoće piti..
Mi ili to ili boca s vodom, nekad kupljena na kiosku, nekad ponijeta od doma s vodom iz slavine. Hm, dijete mi je od 6 mjeseci pocelo piti vodu iz slavine i do sad sve u redu, nikad nisam prokuhavala. Vodu kupujem samo kad nemam boce sa sobom i nema kafica u blizini.
Sto manje kompliciranja to bolje, slazem se.
ja sam jucer zaboravila ponudit joj zlicicu dohrane
koliko se moja nagutala slijeza i fizioloske, bilo bi mi smijesno sad joj iskljucivo davat prokuhanu ili kupovnu.
Mi još prokuhavamo. MM inzistira. Ja ulijem iz Brite dok on ne gledaA deklarativno piju samo prokuhanu
Apri - suze mi idu kad malci plaču (sa suzicom) iz bilo kojeg razloga. Ne zato jer su gladni, ma kakvi gladni, i mene bi pojeli da mogu. Nego zbog špinata me pogledaju kao da sam ih iznevjerila, izdala, dala im otrova u najmanju ruku. Pa se sva uznemirim. Ma daj, frikuša sam, ne mari![]()
Probala sam s bočicom Jane dat piti, sve je završilo niz bradu po majici. Dakle bočica nula bodova. S kljunašicom se igraju. Mah, da su žedni pili bi iz bilo čega. Zafrkavaju me malo ti moji momčići, u ostalom - to im je posao
meni je starija htjela piti samo iz casice za rakiju :maminakci:![]()
jel moja mozda alergicna na dohranu?
od kad sam joj dala tikvu ne moze disati, a nis ne izlazi iz nosa.
dovoljno :poludit cu: upit?![]()
kad si joj dala tikvu?
nedjelju i ponedjeljak.
mislim, ono malo sto nije izbacila jezikom prije nego li je bojkotirajuci zatvorila usta.
mislim, i inace ima s nosicem problema, al ne ovoliko i ne da nista ne izlazi.
ne bi to tako dugo trajalo
na sreću, to dolazi s vremenom
i mome je pol vode išlo niz majicu al bilo je ljeto kad sam ga učila pa mu je dobro došlo za rashladit se
a ni inače ne lickam dijete čim se zaprlja, osuši se..
i sad nekad kad pije svaki drugi gutljaj pljune jer mu je fora.
koje muesle uzimate, one baby ili? ja imam neke iz lidla, neznam dal mu mogu to dati.. jel moraju bit baby il je to samo fora??
ja starijoj nisam nikad dala hranu na kojoj pise baby
ne planiram ni ovoj.
i ja mislim da je to "baby" čista glupost i muljaža.
jedna stvar manje za sekirat se![]()
sama napravi misle
iako, tvoje dijete je još malo za bademe, lješnjake, orahe, grožđice...
možeš napraviti od zobenih, suhih jabuka i krušaka, može i marelica, ječmene pahuljice...
Meni je Baby natpis kao odbijenica. Kao da piše "To nemoj kupiti"
Imamo u podrumu još pun kufer gotovih kašica (jedan proizvođač poklanja roditeljima blizanaca) i samo tražim nekog da poklonim. Moji nisu nikad jeli gotove kašice iz dućana, pa ih se želim rješiti.
I tako redom se primjenjuje na sve ostale trgovačke gluposti koje se plasiraju kao "za bebe"
kruška
za nepovjerovat, trebalo nam je mjesec dana da dođem do kruške (mislim, da kruška dođe na red) i sviđa joj se
no! problem je sljedeći - ona ne zna otvoriti usta i progutati sadržaj žličice već kao mala maca liže kruškicu iz žličice i pije (!) ju iz čaše
Moj ujutro cica, oko 10 papa voće sa žitaricama, onda slijedi ručak, pa cica, pa adaptirano s nečim. Po noći dojimo, eto, mislim da sam se ovdje pohvalila kako mali pajki cijelu noć, ali on je promijenio pločuE, sad, mislim da mu fali nešto konkretno između ručka i zadnje papice pred spavanje. Što da mu dam? Opet neko voće, kao i ujutro, ili? Možete mi dati neki prijedlog? Mali je pravi gurman,papa sve, i mene bi pojeo
![]()
Ha, ha, Jelena, imaš pravo![]()
Kupila sam kus- kus, imate koji zanimljiv receptić za devetomjesečno dijete? S čim se to jede, s voćem ili ručkom? Možda glupo pitanje, ali nikad nisam to jela pa ne znam...
zašto za dohranu koristite namirnice koje inače uopće ne upotrebljavate u prehrani?
Ova moja i dalje skoro ništa ne jede, ali je luda za kiselim krastavcima. I špekom.
Prekjučer smo jeli kis. krastavace i nije se smirila dok joj nismo dali jednog. I pojela ga je cijelog. To je prvi put da je neki komad hrane cijeli pojela.
A danas je MD jeo pečeni špek od maesara na Dolcu, maznula mu je komad, srećom samog mesa, ne bijelog...
Što da radim? Totalno mi je bez veze da mi dijete od godinu dana jede kis. krastavce i špek...
Lutonjice, to je zato što mi stvarno, ali stvarno nezdravo jedemo. Pa pokušavam nešto promijeniti u našoj prehrani. A najlakše mi je početi od bebeOnda kad vidimo kako on s guštom popapa nešto što inače ne jedemo, probamo i mi
Sad sam počela koristiti više zobenih pahuljica, stavim ih u jogurt i sl. (ne bebi, njemu još ne dajem jogurt), proso nisam nikad jela,a svidio mi se pa smo ga i mi počeli koristiti. Korabu nikad ne koristimo, sad smo počeli kad smo vidjeli njega kako uživa u njoj i tako... Pa smo jedne večer šetali po Plodinama ( obiteljski izlet
)i vidjela sam kus-kus, a znam da sam pročitala tu namirnicu u tablici dohrane. I tako sam ga kupila. I sad ne znam što s njim. Mislila sam da ćete mi vi reći
![]()
Laura, slično ko ti, zbog male sam počela jesti i amaranth, i proso, i zobene, i griz od pira. A bila kupila i ja kus-kus i već par dana ga gledam i planiram joj za večeru (da ne jede stalno palentu ili griz). Dosta puta sam ga jela, ali nikad spremala pa sam odlučila skuhati ga onako kako piše na kutiji, ali bez ikakvih dodataka, samo voda i ev. malo maslinovog ulja. To ću probati sutra, najprije neka proba samog, a onda sa svježim sirom ili jogurtom. Javi ako smisliš nešto bolje.
Tako sam i ja. Kad sam otkrila griz od pira onaj obični pšenični mi je postao bezveze. Tikvice i poriluk nisam htjela niti probati, a sada ih često jedem jer su mi super. Ječam nam je postao draži prilog od riže.
Ipak se zdravije hranimo od kad sam počela kuhati i za malenu.
lut, ja sam od svega toga prihvatila kus kus samo zato sto sam ga i prije jela. sve ostalo dodje jednom godisnje na meni. al to je samo zato sto sam prestara mijenjati navike. i imam svoj ukus.
to sto ja jedem sokolino ne znaci da zelim i dopustam da ga jedu moja djeca.
il nutelu na zlicu.
vecinu zitarica iz tablice dohrane, ukljucujuci i lecu, probala sam i skuhala prvi put kad mi se rodila starija. jednostavno, nisam odrasla na takvim namirnicama. ni MM. a bogme je nije ni bilo.
kolika kolicina je prosjek da dijete koje ima dohranu 10 dana pojede? koliko zlicica?
ne mogu odvagnut jel ju je prihvatila ili jos brljavi. jel ta kolicina ok ili mala.
na stolici jos ne vidim razliku.
pitanjce:probali smo meseko i sad znam napraviti fini temeljac i odvojim za par dana malo meseka i tog temeljca na kojem onda zakuhamo povrće,mogu li isto sa ribom,upravo kuham finu riblju juhicu a ribe će mi biti previše za jedan dan-jel netko tako radio????
Da, mi. Temeljac u male čašice pa u škrinju i onda vadiš kad ti treba.
Kako da ih naviknem na meso? Mojima se opako gadi bilo koje povrće s mesomNudila sam piletinu i teletinu. I oboje su se umalo ispovraćali
![]()
I kakica nam je i dalje tvrda, kaže pedica da damo gotovu kašicu od šljive. Probali smo i malcu se nije svidjela, pokušao je pobjeći iz hranilice nakon treće žlice. To mu je btw prva kupovna kašica koju je ikad probao.
Daješ li i m mandarine? To otvara. Isto kao i kivi, naranča, kruška..možda bi ti bolje pojeli suhu šljivu, ako vole koamdiće, malo natopiš u vodi i mrvicu po mrvicu im daješ. ne znam koliko su ti djeca stara pa obrati pažnju na tablicu dohrane i što kad ide. A meso im probaj uvaliti u nešto što vole. Skroz usitniš i ubaciš u neku drugu kombinaciju, da ne skuže
napravi domaću s šljivama kašicu s kukuruznim brašnom.
za meso najbolje je deci dat u ruku recimo batak da oglođu
za kakicu- suhe sljive i smokve, omeksat prokuhavajuci u vodi.
da vidis...
starija je obozavala tu kombinaciju sa zitaricama.
Stari su 10 mjeseci, jeli su suhe šljive u grizu i to im je otvorilo. Taj dan kad su jeli, nakon toga sve po starom.
Davala sam i mandarine (malo da mljackaju) iako je rano još (po tablici) ali nisu pomogle. Napravit ću kako leo predlaže - prokuhat da omekša, pa dat na komadiće (koje će btw progutati u cijelosti jer nisu još skužili čemu žvakanje služi)
Za meso, mah, ne znam što više radit. Obožavaju krumpir, buću, korabicu, mrkvu - ali čim unutra umiješam meso - bljaaaaaaaaaaaaak!
Jelena O - kako misliš kašicu od šljive s kukuruznim brašnom? Misliš da napravim palentu sa šljivama?
palenta sa šljivama i palenta s korabom bi trebala otvoriti
i palenta s kruškom
Moja najveća dvojba je u tome što malac nema zatvor, on kaka svaki dan, više puta dnevno - ali brabonjke. Danas me pedica uputila na tu kupovnu kašicu i rekla da ne smije imati brabonjak kakicu jer će doć do zatvora. A maleni kaka normalno, ne boli ga (niti ne primjetim kad kaka, za razliku od brata koji ima normalnu kakicu, a sav se zacrveni kad kaka i nemoš ga fulat)
Ipak ću uvesti palentu sa šljivama.
Apri - jesi li mislila da u kuhanu palentu naribam sirovu krušku ili da skuham i krušku? Jer kuhana kruška prlazi kod mojih, a sirova baš i ne.
pa onako kako djeca vole
ja sam ribala sirovu, još u lončić u kojem se kuhalo
znači, skuham, naribam, poklopim i ostavim da nadođe
i ostavim palentu prilično rijetku, malo gušće od smjese za palačinke
a što se brabonjaka tiče, pa i zec i koza kakaju brabonjke
Hvala na detaljnom uputstvu za palentu, meni je uvijek pre gusta i ne žele jesti.
A što se brabonjaka tiče, ok, zeko i koza, ali ja nemam zečića i kozlića - ako me kužiš...
Večerali su kuhane suhe smokve i griz, baš me zanima hoće li bit pomaka.
probaj ih dobiti da piju više vode, posebno malenog koji kaka brabonjke. to je znak da premalo pije, zato je stolica tvrda i tako formirana
Šumsko, si im probala izmiksati više vrsta voća u kašicu? To moju uvijek otvori na lijepo kakanje.
A otkad je počela jesti jogurte, kaka samo tako.