Stranica 84 od 182 PrviPrvi ... 3474828384858694134 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,151 do 4,200 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cmroka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Oslanjala sam se na preporuku Penelope Leach sto se tice principa sendvica,postepen prijelaz sa tekuceg na krutije u samom obroku.Znaci kad odlucim promijeniti teksturu obroka,radim to postepeno,ne sibnem odmah umjesto bocice kasicu.Tako smo radili i kod uvadjanja krute hrane.Bocica,4 zlice krutog i ostatak bocice.Kako smo kruto povecavali,tako se smanjivla kolicina u bocici.Tako radim i sa vecerom.Ali vjerovatno ste u pravu da zurim,makar mi se to nije cinilo.I sama sam svjesna da malisa ima maslacak od zelucica,osjetljiv na svaku mjenu.Ukinut cu kruti dio vecere.Doduse to su rizine pahuljice i slicno,ali maknut cu to.Flopica.nema veze na kritikama,u svakoj nadjem nesto dobro.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neke preporuke su da od 6. do 8. mjeseca bude jedan kruti obrok (ostalo mliječni)
    od 8. do 10. dva kruta obroka (ostalo mliječni)
    od 10. do 12. tri kruta obroka (ostalo mliječni)
    kasnije djeca najčešće nauče sami tražiti, verbaliziraju želje, idu u zajednicu pa jedu porasporedu... i slično

onaj ritam je nekako najbolji kako mi se dječji probavni sustav naviknuo na hranu koja nije mliječna; ako se prebrzo uvodi više krutih obroka, malo se optereti, pa može doći do grčeva, opstipacije, prevelikog broja stolica...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cmroka ma nisu to kritike radi kritike, naravno da svi imamo nedoumice ovdje ili ondje
    ja i dalje mislim da jedino što ti trebaš jes usporiti s dohranom i malo reducirati te količine
    svaka čast knjigama ali ja ništa ne radim "by the book" bez da to stvarno nama odgovara u svakom pogledu - mogu nešto naučiti ali ne shvaćam predoslovno
    ipak je dijete najbolji pokazatelj da li mu nešto paše ili ne
    sigurna sam da će sve biti u redu

cmroka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Da,imali smo 3 do 4 stolice dnevno.Ne ono puna pelena,ali uvijek ukakana.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

help!
    ne zeli vise jesti.
    od 2-3 postena obroka na dan, sad vec tjedan dana (barem) pojede 2-3-4 zlicice za dorucak i to je to. preko dana jedino prihvati mekije i stiropor i to je to.
    ne znam zasto i sta da radim. frustrira me.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da te utješim ni moja baš ne jede, jako malo, ali puno sisa, i slina joj iz usta toči ko iz špine...mislim da su zubi , a možda sam ja malo i pretjerala sa količinom dohrane pa mi pokazuje da usporim...

kad god promislim da slabo jede, sjetim se starije cure koja je dohranu počela super i onda je s 9 mjeseci nastupio štrajk pa je skoro pa samo sisala do godine dana....ništa joj nije bilo, je da je mala mršavica ali ima na koga biti...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

onda smo mi ko tvoja starija. nama jesu u tih 7-10 dana nikla 2 zuba, istina. al i ovako nas drze na donjoj/ispod granice i ne treba mi da jos pocne gubiti :/

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

na kojoj granici, težine?

ja ni ne znam koliko moja ima, ne mjerim je a u pedice nismo bili već 3 mjeseca...iako primjećujem da ne dobija puno ali isto tako vidim da se izdužila, da su joj bedra mesnata, da joj je trbuščić nabubren, da je vesela i smije se pa mislim da je sve ok....(iako opet sumnjam da je anemična, trebala sam joj dati oba dvije doze željeza a ne ukinuti ga na svoju ruku...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    na kojoj granici, težine?

ja ni ne znam koliko moja ima, ne mjerim je a u pedice nismo bili već 3 mjeseca...iako primjećujem da ne dobija puno ali isto tako vidim da se izdužila, da su joj bedra mesnata, da joj je trbuščić nabubren, da je vesela i smije se pa mislim da je sve ok....(iako opet sumnjam da je anemična, trebala sam joj dati oba dvije doze željeza a ne ukinuti ga na svoju ruku...
    donjoj :/

al vidim da se u ovih 10 dana malo u licu "stanjila". iako i dalje i ona sisa svaka 2h, a po noci svaki sat.
    i sad mi je glodala prst na mjestu dvojke. izgleda da nista od odmora.
    jezic, bas tako. cak je sad veci sisoljubac nego sto je bila ko beba. uvijek je bilo da se pristeka, eksira, odsteka. sad se pristeka, eksira, pa palac, pa se pricteka, eksira, palac i tako x puta.
    i ne daj boze da sisa igdje drugdje osim u krevetu jer joj sve odvlai paznju, pa i koraci u hodniku dok sisa u krevetu...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    help!
    ne zeli vise jesti.
    od 2-3 postena obroka na dan, sad vec tjedan dana (barem) pojede 2-3-4 zlicice za dorucak i to je to. preko dana jedino prihvati mekije i stiropor i to je to.
    ne znam zasto i sta da radim. frustrira me.
    Gotovo identično kod nas. Moj pojede 2-3 žličice onog što mu pripremim za ručak i to je to. U tjedan dana izašle gornje jedinice, sad ima 4 zuba, ali ne prestaje glodati čega god se dotakne. Od cice se ne odvaja, doji ko da je novorođenče.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Epidemija sisanja i odbijanja dohrane ne spavam vec tjedan dana ali lakse mi je kada vidim da nismo jedine

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam zaključila da to tako mora biti i gotovo....

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i ne daj boze da sisa igdje drugdje osim u krevetu jer joj sve odvlai paznju, pa i koraci u hodniku dok sisa u krevetu...
    ista stvar! Kod nas je nedaj bože da netko zakorači na kat dok je on u spavaćoj na sisi. Svaki šum mu smeta, ko zec na straži.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I kod nas par dana slabog papanja i puno sisanja... nakon tri tjedna super papanja... trazim nove zubice u ustima, al nema

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moja je stalno, cijelu noć na sisi
    ja ne znam ni što ću ni hoću li što poduzeti kad počnem raditi
    ne znam kako će to izgledati, trenutno se pravim da je tako dobro
    ali sad m,e počinje umarati

jede ujutro 4 žličice
    jučer dva komadića brokule i krumpira popodne
    i strašno cendra, onako baš se dere i tuli
    a nikada to nije radila...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    moja je stalno, cijelu noć na sisi
    ja ne znam ni što ću ni hoću li što poduzeti kad počnem raditi
    ne znam kako će to izgledati, trenutno se pravim da je tako dobro
    ali sad m,e počinje umarati
    A kad pocinjes radit?
    Kod moga se ritam nocnog spavanja svako malo mijenja... sva tjedna super spava, budi se, ali ja to ni ne osjetim pa se tjedan dana cesce budi (s dva tri dana budjenja svako malo). A i kolicina pojedene hrane mu se svako malo mijenja...
    Al ja sam pocela radit jucer i dok nije bilo mene i cike, dobro je jeo (navodno .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za nevjerovat. znaci 10 dana jedino sto je htjela je grickati stiropor i mekije. ponekad bi grickala jabuku ¸i bananu, al to koliko bi pojela je zanemarivo. i kaZE muz, daj joj kasicu mozda prodje. i dam joj jucer kasicu, ostala mi je jedna staklenka s puta i mala smaze pola. za dorucak drugu polovicu. mislim, ja joj nisam nikad miksala tako da se hrana pretvori u kasicu i od pocetka ima teksturu. nije valjda da su joj desni toliko upaljeni i bolni da jedino sto moze je gutati?

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moguće ,leo, moguće.....sve je moguće, ko će ti ga znat više šta im je ,svaki tjedan nešto novog....

moja je sada pojela malo cikle u kombinaciji sa prosom...doduše blejila je u crtani a joj trpala žlice usta ali šta ću sada ili tako ili nikako....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja prvo uvela vecernji obrok ne bi li potaknula spavanje (naravno da nije pomoglo; nije ni odmoglo srecom), kasnije jutarnji
    vecernji je meso s povrcem i zitaricama, jutarnji palenta ili koja druga zitarica (proso, zobene pahuljice) s vocem
    nesto super pojede hrpu toga nece
    i na dane, ponekad jede ko mala uš ponekad nece ni zlicu...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uf, i moj se budi barem 5-6 puta po noci, pa i vise. Nekad se smiri sa dudom, ali uglavnom trazi cicu.
    Isto je poceo slabo jesti.
    Odbija meso ( piletinu). Ako je samo povrce pojest ce, a meso nece. A vidim da je gladan, ali nece otvoriti usta cim osjeto meso. ZAsto sad to? Do sad ga je jeo bez problema....

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Bog cure, evo pridružujem se Rodama i imam jedno pitanjce. Moja curica ima 6 ipo mjeseci, s dohranom smo počeli prije oko 4 tjedna jer sam se morala vratiti na posao pa da ima jedan obrok dok sam odsutna. Srećom, živim u malom gradu i uspjela sam iskemijati pauzu za dojenje. E sad, malenu dojim između 6 i 7 ujutro, budi se oko 9 i baka joj u 10 daje kašicu... Sve ostale obroke doji. Baka joj daje uglavnom voće (jabuka, kruška, rijetko banana), od povrća mrkvu, od žitarica rižine pahuljice i palentu. Proso odbija. Kod nas nema tikvica, ni korabice za kupiti. Od povrća sam još dala samo batat, brokula nema šanse za sad. Koje bih joj još povrće mogla dati i je li "glupo" davati joj povrće u 10 ujutro ili da uvedem još jedan popodnevni obrok pa onda dam povrće??? Malena super napreduje, sa 6. mjeseci imala je 8 kg i 700, rođena je s 3 200. Pije samo vodu (oko 1 dec dnevno), rijetko čaj od sljezovog korijena ili komorača.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sonja_m prvotno napisa Vidi poruku
    Bog cure, evo pridružujem se Rodama i imam jedno pitanjce. Moja curica ima 6 ipo mjeseci, s dohranom smo počeli prije oko 4 tjedna jer sam se morala vratiti na posao pa da ima jedan obrok dok sam odsutna. Srećom, živim u malom gradu i uspjela sam iskemijati pauzu za dojenje. E sad, malenu dojim između 6 i 7 ujutro, budi se oko 9 i baka joj u 10 daje kašicu... Sve ostale obroke doji. Baka joj daje uglavnom voće (jabuka, kruška, rijetko banana), od povrća mrkvu, od žitarica rižine pahuljice i palentu. Proso odbija. Kod nas nema tikvica, ni korabice za kupiti. Od povrća sam još dala samo batat, brokula nema šanse za sad. Koje bih joj još povrće mogla dati i je li "glupo" davati joj povrće u 10 ujutro ili da uvedem još jedan popodnevni obrok pa onda dam povrće??? Malena super napreduje, sa 6. mjeseci imala je 8 kg i 700, rođena je s 3 200. Pije samo vodu (oko 1 dec dnevno), rijetko čaj od sljezovog korijena ili komorača.
    Sorry, ja ne znam na kaj si ti mislila..vidim samo ovo kaj piše

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da si joj vec sad uvela previše namirnica. Zakaj tako puno?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da si joj vec sad uvela previše namirnica. Zakaj tako puno?
    Ne mislim da je 5 namirnica u 5 tjedana dohrane puno...

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nemoj misliti da te ja nešto napadam..samo mislim da je ona sa 6 i pol mjeseci premalena za toliko namirnica..samo moje mišljenje..zato sam te pitala razlog..jer ako misliš možda da su njoj te kombinacije hrane dosadile, ne brini, jer nisu To se samo nama odraslima tako čini

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi prošlu noć opet nismo mogli skupiti sat i pol spavanja u komadu, ali danas je nakon dugo vremena pojeo i doručak i ručak
    Ali moraju biti što veći komadići da mu mogu davati prstima, jer čim mu stavim žlicu u usta počinje glodanje i igranje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo i kod nas opet dorucak i rucak ali kasasti :rolleyes:

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A bolje išta nego ništa, jel

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, pogotovo jer pojede duplo vise

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Vi sto dajete dorucak da li dojite? Meni bi ujutro cice otpale da mora jesti nekakav kruti dorucak? I da li ste onda na dorucku i rucku ili imate i veceru? Moja rucak + vecera. Kasasto. Puni devet mj za tjedan dana.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moj doji, i to jedno bezbroj puta po noći i malo manje puta po danu. Ali nema nekog posebnog rasporeda. Nekad doji kad se probudi, pa se onda oboje obučemo i spremimo i onda malo kasnije doručkuje. A nekad se ujutro u krevetu nakon dojenja još malo uljuljuška, odrijema pa nakon pravog buđenja hoće ranije doručak. A nekad ne pojede ništa od doručka bez obzira kad ga ja nudila.
    Ručak ima nešto kasnije, između doručka i ručka obično ima 2 podoja.
    Ne večeramo. Za par dana ima 8 mjeseci.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

doji. jednako kao i kad jede i kad nista ne jede.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

doji. jednako kao i kad jede i kad nista ne jede.
    isto ovako,jucer je za rucak pojela dosta i onda jos malo ciku nakon pola sata

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E pa sad ste me totalno zbunile. Mozda ja premalo nudim cicu?! Dorucak ne bi imala kamo ugurati, jer ona po noci spava od nekih 23 do oko 8 i onda ujutro jedva cekam da se probudi jer me uglavnom bole cice a ona to uspije rijesiti kroz dva jutarnja podoja a uz drugi najcesce i malo zaspi. Ako izadjemo ujutro drugi podoj moze u totalu preskociti jer zaspe usput u autu ili kolicima.
    Pa onda ruca oko 13 i oper cica oko 15 uz koju opet i zaspi. Probudi se oko 18 i tu bi joj najradje dala opet cicu al me strah da ne radi probleme na veceri pa to uglavnm preskocim i dam veceru oko 19,30 i onda opet cica oko 22.
    I uopce mi je koma sto cicu ne pita samoinicijativno nego nudim ja ili kad se probudi ili kad bi trebala ici spavati. A vi koji cicate bezbroj puta kako vas dijete trazi cicu? Sad fakat tlacim jel

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    A vi koji cicate bezbroj puta kako vas dijete trazi cicu?
    Vere se po meni i govori "titi, titi" ili se vere po meni pa zaplače... uglavnom se vere po meni A po noći kad se probudi samo otvara usta ko ribica na suhom dok ne nađe ciku

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma ne tlacis. Sada dok je ovo lose vrijeme i dok je muce zubici visi na cici,ponekad imam osjecaj da ce ih razvuc do koljena. Probala sam joj ubaciti neki dorucak ujutro,par dana je nesto pojela ali sada nece ni to. Pojede rucak,pa sam mislila ubaciti neku veceru pa niti to.Cak i to cicanje nije cicanje nego neko nacicavanje i trazenje blizine i utjehe.
    Kada je vrijeme lijepo onda se setamo pa spava i ne pita cicu,moze proci i do tri sata a njoj sve ravno. Ima 10 mjeseci.
    A kako trazi cicu..e to je smjeh...stane isprem mene i pocne he heh hehehe i smije se i gleda u cicu pa kad uzmem jastuk za dojenje pocne poskakivati i pljeskati...ma smjeh
    Posljednje uređivanje od lasta : 21.02.2013. at 07:55

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj lasta prvotno napisa Vidi poruku
    A kako trazi cicu..e to je smjeh...stane isprem mene i pocne he heh hehehe i smije se i gleda u cicu pa kad uzmem jastuk za dojenje pocne poskakivati i pljeskati...ma smjeh
    Isto i kod nas. Još kad zadignem majicu otrči kod tate da mu se pohvali kako će dobiti siku. A ništa ne priča, samo se smeje i ima 18 meseci.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jao Lasta odlican joj je nacin. Ha ha ha jos ti i pljesce!
    E pa super je to Jadranka kad vec savladaju neke vjestine i moze doci sam i pitati. Tako je i moj stariji s 12 mjeseci poceo bi se penjat po meni cupati majicu i govoiti tita tita a onda je s oko 15 jasno izrazavao "bi tio titu" (htio bih cicu)
    Sada cura ima nepunih devet, totalno nezainteresiraa za ikakvo kretanje ili puzanje, od govora zna samo mama i to ponavlja stalno i svima koji joj se obrate (ubaci poneki da da daaa ili nannnaaa). I sad kako znati da dohrana nije previse izbacila cicu a ona nema neki nacin trazenja iste

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da bi ona da hoce cicu to tebi nekako dala do znanja. Ili placom ili povlacenjem majice il nekako... a vjerojatno ti ona dovoljno pocica u tih 4-5 podoja. Pa vec ima i devet mjeseci i 3 obroka dohrane. I jos spava cijelu noc!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa zbog tog cjelonocnog spavanja se cesto zabrinem. Tu citam svi nesto nocu cicaju a ona je od kada je napunila 2 mj pocela spavat noc u komadu od bar 8-9 sati. Spavao je tako i stariji al kad bi se dokopao cice nebi ju pustio barem 40 minuta. A cura za 5 max.10 min gotova osim ako ne zaspiva pa ostane prikopcana jer je vec zaspala

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja hocu dijete koje spava od 23 do 8 pa da nema dorucak

nama je to najkompliciraiji obrok- sisa puno previse preko noci onda ujutro i nije nesto gladan pa oko 11 ponudim vocku sa zitaricama
    popodne ili predvece zitarice sa mesom i povrcem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    ja hocu dijete koje spava od 23 do 8
    svi bi i mi drugi takvo jedno
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.02.2013. at 11:38

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    ja hocu dijete koje spava od 23 do 8 pa da nema dorucak

to ćeš jednako htjeti i kada budu imali 3 i 7 i 11 i 16...
    ali, ne znam kome se šalju takve želje
    i tko ih ispunjava

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja se budi oko 7. ima sisanje oko pol 9. (u 7 joj isto dam sisu u nadi da ce nastavit spavat) i oko 9-pol 10 dorucak. danas 1/4 banane. onda oko pol 11 spavanje, uz sisanje.
    to je nase jutro.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a neeee! sad kad je 7 zelim dijete koje spava od 21 do 8.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a neeee! sad kad je 7 zelim dijete koje spava od 21 do 8.
    Moj 4-godisnji vrticar ima tu satnicu. Jos kad bi mladju prebacila u tu vremensku zonu mogu krenut na trece dijete

On topic - danasnje otkrice je cvjetaca iliti karfiol (+piletina + zitarice). Slistila ga je u 5 minuta!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

radi se o broju sati
    znači - 9
    pa, kako djeca kada krenu u školu moraju ustajati ranije, sukladno tomu moraju i lijegati ranije

pa ti se svodi na isto

a sad briši na svoje poruke
    i ne pristajem na odbijanje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    radi se o broju sati
    znači - 9
    pa, kako djeca kada krenu u školu moraju ustajati ranije, sukladno tomu moraju i lijegati ranije

pa ti se svodi na isto

a sad briši na svoje poruke
    i ne pristajem na odbijanje
    sta, samo 9?
    jucer sam joj odrzala bukvicu o tome kako je preksinoc spavala od 23 do 07 i da je to 8h, a da njoj treba sa 7g od 10 do 12.
    priznajem, zelim da ide spavat sto ranije i spava sto duze.

OT, shvatila sam da smiksanu bundevu samo guta, uopce se ne trudi zvakat, bar ono, da glumi. lici na puricu.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Možda negdje piše pa me ispričajte, čisto da se informiram - koje rižine pahuljice (nisam ni znala da to postoji) i kako se rade, s vodom, mojim mlijekom?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ima od raznih proizvodjaca!Pogledaj na polici djecje hrane! Dm ili neki trgovacki lanac! Moze s vodom, a moze i pol voda pol mlijeko! Ja ih s vodom radim!

Ja sam danas jako happy pojeo je skoro punu zdjelicu samo ne smije mu slucajno biti komadici, mora biti ful kasasto! U protivnom povraca! A sta sad, tako cemo, pa cu kroz koji dan opet pokusati gnjeceno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •