Stranica 86 od 182 PrviPrvi ... 3676848586878896136 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,251 do 4,300 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moj obožava karfiol. I to jede onako otkinute male cvjetiće, bez gnječenja i miksanja. Mi ništa ne miksamo.
    Zapravo voli sve jesti osim jabuke. To nikako, ni u kojem obliku ni kombinaciji.

Nego, kad mogu višnje?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pitanje,iako mi je ovo treće dijete,savijeta i iskustva nikada dovoljno.Bebač je star 4 mjeseca i tjedan.Bio je na prsima,i još uvijke cicka,no unazad tjedan je gladan, koliko se nacicava po tome bih trebala mljekaru otvoriti.JednA dojka je operirana,i nakon operacije produkcija mljeka je smanjena u njoj,ali unatoć svegu,idemo,ali on je micek gladan,odnosno nije mu dovoljno.Prije dva dana nakon cjelodnevnog nacicavanja obje dojke dala sam mu ad mljeko,on je u času slistio 180 ml,i tako ide navečer,ja se pitam,dohrana ili ad mljeko,molim bez onog skoka i sl.jer dijete je zaista gladno!Naravcno da cicamo,pa nek ide do kad aide i koliko ide.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja je imala skok u rozvoju s 4 ili 5mj (jest da je bilo prije 5mj. izgleda mi kao da je bilo proslo stoljece ) znaci, visila je na sisi i navlacila mlijeko.
    skoro svaka beba bi slistila bocicu nakon dojenja iz koje mlijeko prakticki curi. to ne znaci da je beba gladna. niti to sto visi na sisi. znaci da navlaci kolicinu koja joj je potrebna.
    s 4. mjeseca je zaista prerano uvoditi dohranu jer im probavni sustav na to nije jos spreman, nije spreman iz te dohrane izvuci hranjive sastojke.
    mozda da za probleme sa dojenjem odes na pdf o dojenju pa da ti savjetnice pomognu i vide postoji li uopce problem.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja karfiol pordnosim samo sirov. mozes mu i tako probat dati, kad ce moci grickati.
    Nikada mi to ne bi palo na pamet!! Pa kako ga sirovog jedes? Ovo moram obavezno probati!

(Ps-cestitke na osoblju, ako se ne varam to ti neki dan nije pisalo al sorry ako sam se presla)

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Samo da se ubacim,sve povrće je zdravije neobrađeno(sirovo),no postoji bakterija koja kod nekih ljudi izaziva "veselje",ja ako konzumiram svježu jabuku,mrkvu,i dr.imam bolove za izluditi,dr.me savjetovala bolje skuhati kao kompot.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imamo 6 mj. i počeli smo s dohranom - jeo je jabučicu sve u 16.
    Morala ga zaustaviti. Zapravo, koliko količinski smiju pojesti ako su ovakve ždere već na samom početku?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo, palčice

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja se pomamila za suhim vocem
    Prvo sam mu dala sljive, ok je reagirao.
    E sad jucer se potrefilo da je jeo sljivu i jabuku, a danas sam odlucila prvi put dat marelice!
    Mozda nije bilo pametno suho voce dva dana za redom?! Jer mi je imao sad jako vodenastu kakicu?! Ustvari skroz vodenastu! i primjetila sam komadice sljive (onu kozicu)
    Zar je moguce da je to od toga?!
    Palcice drago mi je da je lijepo krenulo
    Mi smo na desetak zlicica kroz podne i predvecer ( uvela sam mu i drugi obrok )

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala cure! Koliko shvatih u početku sve žličicu, dvije, postepeno povećavati, no valjda ću znati pravilno dozirati s obzirom na to da imam mršavog žderonju.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja mislim da se vas dvoje imate pravo posteno najesti, naspavati i na 5 sati drzati izdajalicu u ormaru, a na zlicicu dvije nek jedu vrabci na tvom prozoru

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala draga!
    Uh, eto, došlo je i to vrijeme dohrane, napokon. Izdajalica se sada možda stigne i sama osušiti nakon pranja.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Drage cure, ovaj moj se sad opet malo "popiskio" na guzu! Da li je moguce da suhe marelice izazovu proljev?!
    Pomagajte!

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kako im spremate kunića? Dobili smo domaće meso, a nisam ga često jela. Za nas sam pravila nešto kao gulaš, sa dosta začinskog bilja i crnim vinom, ali mu je trebalo jako dugo da omekša. Ne da mi se baš kuvati ceo dan malu kockicu mesa za nju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zašto je to teško
    pa ne moraš stajati i gledati u njega dok se kuha
    odrežeš komadić, staviš da se kuha i ideš svojim poslom

a bome i ne treba više od 20 minuta za taj mali komadić

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da se vas dvoje imate pravo posteno najesti, naspavati i na 5 sati drzati izdajalicu u ormaru, a na zlicicu dvije nek jedu vrabci na tvom prozoru
    x

Ja sam svojoj davala da jede koliko je htjela... i bogme je dosta htjela... ali nikada se nije udebeljucila.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nije teško, ali ni nama ne kuvam ručak toliko dugo. Za pripremanje jela potrošim max 1,5 sat.

Probala sam, a ni nakon sat vremena ne bude meko. Ona ga je žvakala i žvakala i dodavala nove komadiće u usta i na kraju ispljunula grudvu mesa. To joj se nikada nije desilo.

Moguće da je neka žilava sorta zeca.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Samo da mu ipak ne preopteretim probavu s nekom količinom. No, polako. Sad tamani jabučicu, ali svejedno i jede po prasić, stalno. (Onda kad čujem da neka djeca bez dohrane imaju samo pet podoja, noć ne sišu, e to mi se čini ko SF).

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Prosjecno 5 podoja, ponekad 6, rucak + vecera, kruti obroci imaju otprilike 185 grama. Noc u komadu. Evo sad se probudila, zaspala oko 22,30.

(ja bi na trece djete al muz kaze da je umoran)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    Nije teško, ali ni nama ne kuvam ručak toliko dugo. Za pripremanje jela potrošim max 1,5 sat.

Probala sam, a ni nakon sat vremena ne bude meko. Ona ga je žvakala i žvakala i dodavala nove komadiće u usta i na kraju ispljunula grudvu mesa. To joj se nikada nije desilo.

Moguće da je neka žilava sorta zeca.
    ja sam meso sjeckala u blenderu
    stavim komadić (doslovce veličine domine9 i zblendam
    on ga pretvori u komadiće veličine zrna riže
    kad se pomiješa s tikvicom, brokulom, bučom, mrkvom... taman se dobije tekstura koja se lijepo može žvakati (znači, nema direktnog gutanja)
    i, ne stavljaj u usta drugi zalogaj dok prvi nije progutan
    pa se neće stvoriti "neprogutljiva" hrpa

(sat i pol za ručak?! da, ako se zbroje svi dani u tjednu! LOOOL)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kunicu stvarno dugo treba da omekani. Ja sam ga puno radila u trudnoci zbog jer mi dr.rekao da je bogat kalijem. Ali batake sam drzala pokrivene bar sat i pol kao da radim pilece batke ali puuuno duze s puno podlijevanja bijelim vinom. Za dijete bi se mozda umjesto vina mogao upotrijebiti limunov sok jer kao meso trpi iste fore ko i piletina

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ha-ha! Tih sat i po su u najgorem slučaju. Retkost. Srećom, jedemo puno povrća.
    Moderne domaćice.
    Sad sam se setila prijateljice koju je baka izružila kada je videla da je pristavila ručak i sela za računar. Zaboga, moraš sve vreme stajati pored šporeta!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne kuzim sta je problem u sat i pol? pa ne stojis pored stednjaka tih sat i pol?
    sta mislite koliko se cikla kuha?

i zasto ne probate s ekspres loncem?

tiziana, tnx

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i nas na ovoj temi. Bebacica ima 7 mjeseci, s dohranom smo sitnim koracima poceli s 5,5.

Odavno pokazuje veliki interes za hranu i za sad sve lijepo prihvaca. Ima jedan obrok dohrane, obicno u doba rucka, osim ako je samo voce, onda prijepodne. Probala je jabuku, krusku, tikvicu, korabicu, bucu, proso, palentu i rizu, svako sam uvodila po 5 dana, na pocetku i dulje. Jedino proso joj bas ne smeka a ni mi ga inace ne koristimo (osim kad nadobudno pocnem u vrijeme kad mi djeca krecu s dohranom), tak da se ne sekiram. Nista ne miksam, uopce joj ne smeta ribano ni gnjeceno, za razliku od starije koja je pljuvala sve sto ne bi bilo glatko glatko... Vodu voli, pije iz kljunasice ili na casicu (hvala leonisa

Doji jos uvijek puno, tijekom dana oko 4-5 puta a nocu isto toliko...cekam da to malo smanji jer sam premorena.

I tak, polako razmisljamo o slijedecem obroku, vjerojatno ce to biti kasni dorucak ili merenda.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Leonisa ja sam puno upotrebljavala exp.lonac a onda sam citala da on unisti vecinu hranjivih sastojaka i tad sam prestala.
    Kakav je ovdje stav o tome?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa unistava jednako kao i visesatno kuhanje u obicnom loncu. mislim on samo ubrzava, zar ne?
    pa sad, kuhala ciklu 2h u loncu ili pola sata u ekspresu, ne znam zasto bi ovo drugo bilo gore? moje misljenje.

a isla sam malo i guglat pa sam nasla savjeti za zdravo kuhanje: Kad kuhate u ekspresnom loncu, pustite da voda zakipi prije nego što dodate sastojke i stavite poklopac. Nakon toga, kuhajte neko vrijeme na slaboj vatri dok ne procijenite da je hrana gotova.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zašto?
    samo zato što se kuha pod pritiskom?
    ali zato sve ostane u loncu, ne izlazi van tijekom duljeg nakuhavanja

edit: ulećela Leonisa
    Posljednje uređivanje od apricot : 01.03.2013. at 15:57

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Možda zato što je temperatura vode veća?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto je viša?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

http://www.volim-meso.hr/male-tajne-...cuandquot-ug76
    temperatura ide od 110 do 120 dok se u obicnom loncu penje do 100.
    tako mi gugl veli

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ocu reci, i veli da to nije velika razlika i da se ne unistavaju hranjivi sastojci vise od obicnog lonca i da je fora u vodi i da se stavi manje vode.
    logicnim slijedom, u lonac iz kojeg voda isparava ide vise vode i odlaze vise zadravi sastojci iz hrane nego sto odlaze u ekspres loncu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa ne znam ni ja zasto, a citala sam u nekim casopisima i to bas rubriku koju drzi nutricionist. I to bacilo u ocaj jer sam za starije dijete znala u ekspres pobacati svakovrsnog dugokuhajuceg povrca i za 5 minuta bi mi bilo gotovo. I sad ako mi vi tu kazete suprotno, pogotovo rodin dohrambeni guru Apricot onda nitko sretniji od mene
    Isti lik napisao i ne mikrovalna ali me to ne brine jer ju nemam
    Posljednje uređivanje od Tiziana : 01.03.2013. at 16:26

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja sam ti samoprozvani i samonametnuti "guru"
    guruica, zapravo

pojma ti ja nemam, samo pišem onako kako meni više paše
    a ekspres lonac mi jako paše
    jer sam lijena

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zašto je viša?
    Zato sto pri vecem tlaku voda uzavre na vecoj temperaturi, zato je i brze kuhano. Pa mozda veca temperatura vise termicki unisti hranu (ovaj drugi dio nabadam).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja si objasnjavam nekom logikom. a onda prosurfam, pa ako su lagali mene i ja lazem vas :D

openito je to prekuhavanje lose, al neke stvari fakat moras dugo kuhati da bi bile skuhane tako da izbora nemas. a ekspres lonac smanjuje vrijeme. naravno da je na pari najzdravije, al birati 2-3h u loncu u kojem ce za to vrijeme ispariti litra vode ili u malo vode i u ekspresu, ja bi izabrala ovo drugo. narocito ako tu vodu takodjer iskoristis.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto pri vecem tlaku voda uzavre na vecoj temperaturi, zato je i brze kuhano. Pa mozda veca temperatura vise termicki unisti hranu (ovaj drugi dio nabadam).
    da, al temp je 110-120. to je samo 10-20 stupnjeva vise.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure sto ste i kako ste spremale djeci papicu kad biste isli u goste?! Da li bi skuhale doma pa tamo podgrijale ili bi tamo pripremile frisko? Ja njemu ujutro dajem voce, a predvece povrce! Mozda sam mogla dati voce oba puta jer eto ispalo je u gostima kao "problem" sto ja sad tam moram njemu kuhat pol krumpirica i pol sake spinata! kak vi to rijesavate?! Mozda sam mogla fakat doma skuhat neku zitaricu pa tamo dodat povrce?!
    Isto tako dolazi lijepo vrijeme i mi cemo vjerojatno po cijele dane biti vani! Kako im onda pakirate hranicu? Jel znate da li postoje neke termo posudice koje cuvaju toplinu?!

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure sto ste i kako ste spremale djeci papicu kad biste isli u goste?! Da li bi skuhale doma pa tamo podgrijale ili bi tamo pripremile frisko? Ja njemu ujutro dajem voce, a predvece povrce! Mozda sam mogla dati voce oba puta jer eto ispalo je u gostima kao "problem" sto ja sad tam moram njemu kuhat pol krumpirica i pol sake spinata! kak vi to rijesavate?! Mozda sam mogla fakat doma skuhat neku zitaricu pa tamo dodat povrce?!
    Isto tako dolazi lijepo vrijeme i mi cemo vjerojatno po cijele dane biti vani! Kako im onda pakirate hranicu? Jel znate da li postoje neke termo posudice koje cuvaju toplinu?!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja da sam cekala sve te njihove obroke doma ne bi ni sunca ni mjeseca vidjela. Skuham, onako vruce odmah u termosicu i van u nove pobjede. Plaza grad kisa sunce ljeto zima... van uvijek mozemo, termosicu imamo, cicu imamo! Jos i ako usput zaspe milina!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tiziana je li vulgaris termosica?
    ja imam neku averziju spram njih, negdje sam čitala o nekim štetnim materijalima, otpuštanju toksina blablabla....
    mi još nismo imali priliku da nam se ispreplete izlazak van i dohrana ali razmišljam kako ću nekako natempirati da jede doma
    ili nositi nešto što ne mora biti toplo ako je baš greda
    a i sisa ja s nama stalno a ona je njoj number 1

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I mene zanima (kad već cica bez koristi ide s nama).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mozes napravit doma neku zitaricno vocnu kasicu (kao one kupovne i to mu dati) ili jogurt (ako ga jede) ili neko voce. Pa nece mu smetat, ako u jednom danu, dvaput pojede voce.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam uvijek doma skuhala nesto sto bi joj i inace radila za jelo, stavila u posudicu, omotala u krpu i u torbu. Tako u krpi omotano bi dosta dugo drzalo temperaturu. A za silu bi uvijek uzela neko voce(banane, manadrine, jabuke i sl.), tj. to jos uvijek radim.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Flopica, palcica, ja planiram kupit ovo: http://www.40settimane.it/baby-food-portapappa/
    bas je za bebe, vjerujem da nema stetnih sastojaka.
    ne znam ima li kod nas, vidim da ima net shop.
    Mogu i ja donijet kad dolazim pa koji tjedan.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Tiziana je li vulgaris termosica?
    ja imam neku averziju spram njih, negdje sam čitala o nekim štetnim materijalima, otpuštanju toksina blablabla....
    mi još nismo imali priliku da nam se ispreplete izlazak van i dohrana ali razmišljam kako ću nekako natempirati da jede doma
    ili nositi nešto što ne mora biti toplo ako je baš greda
    a i sisa ja s nama stalno a ona je njoj number 1
    Termosica vulgaris celicna s duplom stijenkom. A imam i onu koja je s onim nekim plinom punjena pa ide unutra plasticna posuda. Ove celicne ima chicco ali su neprakticne jer su visoke i uske pa za kopati zlicom unutra i nije bas zgodno. I u hrvatskoj su koma skupe kad sam davno gledala. Ja imam neku no name kupljenu u italiji za 20 eura kupljeno u marketu dohranjuje vec drugo dijete, ova druga pak plinsko-plasticna za 11 eura.
    Mislim da sam pred par mjeseci vidjela nesto slicno u mulleru al nisam vidjela cijenu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uopce nemam problem oce li u jednom danu imati dva vocna ili dva samo zitaricna obroka.
    ako idem u goste kad bi trebala jesti ponesem nesto sto mogu brzinski s toplom vodom.
    ok, kad idemo kod mojih na nedjeljni rucak, onda njoj skuham tamo isto kao sto bi i doma.
    isto tako mislim da joj se nece nista dogoditi ako joj u gostima dam bananu. ili stiropor. ili koricu kruha.
    ima sisu, nece bit gladna.
    s druge strane, u vrijeme kad bi jela kruti obrok, nesto kruto i je pojela. drugo je to sto bi da je bio pravi obrok pojela tri puta vise, al sta sad.

moja je, inace, previse fascinirana svijetom, tako da ni dojenje u javnosti bas ne funkcionira jer nema vremena sisati kad mora promatrati svijet, pa to ide pristek, odstek x 1000, tako da i posten rucak vani u javnosti...ma kakvi. mislim da bi obje dobile zivcani slom.

isto tako, ovih mjeseci bilo je malo prehladno da idemo toliko dugo van da ne moze jesti doma.
    dolaskom toplijeg vremena ni termosica mi nece trebati. sobna temperatura. svjeze voce je sobne temperature.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    I mene zanima (kad već cica bez koristi ide s nama).

Jao Palcice zakon si, ovo je smisao za humor (na vlastiti racun - kuca casti)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

A koga ću ako neću sebe i svoje cice.
    Imate pravo, možda je ok i obična termosica za juhu, a ostalo u neku plsatičnjaču, čak sam od TT vidjela jeftine za bebe u Slo. Mi friške mame nepotrebno kompliciramo. Ili previše pitamo.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Palcice bas si i ja mislim koliko ustvari kompliciram!
    Al to shvatim tek kad dobijem odgovor!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Istina. Nek jede ako hoće sa lista, a mi se trebamo manje pitati.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni se sviđa ova ideja sa zamotavanjem u krpu
    ako mi ikada bude trebalo
    mada mi je jednostavnije ponijeti komad voća za nuždu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove