Stranica 87 od 182 PrviPrvi ... 3777858687888997137 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,301 do 4,350 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja isto ne znam čemu termosica
    pa čak i da sam na putu koji traje 24 sata, ne znam što bi se dogodilo da ne pojede nešto jušnato i/ili toplo

ja sam putovanja rješavala brokulom na lešo i konzervama kukuruza
    to mi je nekako garantiralo da se probava neće poremetiti uslijed dugotrajnog sjedenja
    a ako sam išla u goste... nisam išla na 12 sati
    pa dam lijepo djetetu jabuku ili mrkvu
    ok, jednom sam kod daddyja i bucke skuhala palentu jer su tamo bile neke mame koje su htjele vidjeti kako se to radi

žene, nemojte si komplicirati život
    djeca su u tom smislu prilično nezahtjevna, mi budalaštine izvodimo

(a termosica mi se smučila kad smo htjeli sa visa ponijeti prefinu riblju juhu da imamo po putu. nisu prošla 3 sata, ona sva prokisla )

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma ja sam svjesna da nepotrebno kompliciram! Al prekasno mi dodje do glave!
    Drugi put cu pojednostavit pa ak ce jest nek jede ak ne, bu dobio cicu!
    Ionak i dalje bacam pripremljenu papicu! nisu to velike kolicine, ali isto me dusa boli!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni bi bilo kompliciranje da nemam termosicu. Ja sam jedno cijelo ljeto bebi davala veceru na plazi. Beba volila i more i papati a meni je najednostavnije bilo da mu taj isti obok iz hranilice prenesem na plazu metar od mora uz zalazak sunca. A on otvara usta cim sire moze gladan od svog tog spricanja i igre u plicaku. Uzivancija i meni i njemu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al opet cemu termosica? poneses obrok u zatvorenoj posudi. sve kuzim, osim bas termosice :D

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa jer se ohladi i jer mi je termosica od celika pa mi to izgleda higijenskije od plastike i jer mi je po mjeri taman za torbu od kolica.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sve je to stvar našeg osobnog viđenja jednostavnosti
    nekome termosica spašava glavu i čini život lakšim
    nekom drugom pak predstavlja gnjavažu
    jedino bitno jest da sebi olakšamo gdje god možemo pa s termosicom ili bez, glupo je raspravljati

mi smo jučer pojeli puuuuno domaće pileće juhe, s mesom i mrkvom i prehlada je otišla kao rukom

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mudro zboris Flopice!
    A u vezi juhice ja sam jednom negdje citala da ta kombinacija zaista ima neke ljekovite sastojke za prehladu. Nije samo da prija kad si bolestan. Dakako ne znam ponoviti sto i zasto je ljekovito u pilecoj juhi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jer se ohladi i jer mi je termosica od celika pa mi to izgleda higijenskije od plastike i jer mi je po mjeri taman za torbu od kolica.
    flopica je u pravu, sve smo razlicite, i sto je jednoj komplicirano, drugoj je jednostavno, i obrnuto.
    ja perem u perilici, kupujem posude koje to mogu podnjeti, a dajem sobne temperature. zapravno niko kod nas ne voli vrelo ili cak vruce jesti, cesto rucak od jucer ni ne podgrijemo jer nam je tako finije, pa tako gledam da je i maloj ok jesti sobne temperature i da joj ne trebam odrzavati vecu temperaturu. a ni nemam termosicu :D

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je isto bilo praktičnije poneti skuvano u teglici. Mada, ona nikada nije htela jesti u javnosti (ni dohranu, ni cicu), pa bih je nahranila pre odlaska u goste i kada se vratimo. Nikada nismo ostajali toliko dugo da zapadne u krizu. Kod mojih bih joj nešto spremila, ali i kod njih je brljala.

Od kada je počela sa dohranom banana je slabo prolazila, ali danas sam joj je nasekla na kolutove i posula mlevenim orasima. Toliko je bila oduševljena da je sama bockala vilicom i stavljala u usta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    Od kada je počela sa dohranom banana je slabo prolazila, ali danas sam joj je nasekla na kolutove i posula mlevenim orasima. Toliko je bila oduševljena da je sama bockala vilicom i stavljala u usta.
    aime s ovim nikad nisam nahranila dete, sva sreća da nikad ni nebum, ali banane s bučinim košticama ispada jednako fino, a manje alergeno

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku

Vidis, to bi mogli probat. Ja ionako non stop grickam neke orahe.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Uuu leo to je i moja bolest, cim dohvatim nesto u ducanu i skuzim da ne ide u perlicu odmah vracam i jos njurgam usput ako mi se jako svidjelo.

Cure pazite s tim orasastim plodovima to vam je jako alergeno. Navodno se do tri godine ne bi smjelo uopce

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemojmo pretjerivati
    tri godine bi ipak bile previše
    s kikirikijem treba biti na oprezu

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni tako rekli doktori, klinci su mi alergicari pa se cesto setamo po nekim alergolozima testiranjima i sl

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da javim kako ipak imam ptičicu od djeteta. Jede svakih 1,5, 2 sata, po malo, pa tako i dohranu s tim da moje mlijeko nije smanjio, samo si nadopunjava ako je raspoložen ponuđenim voćem. Znači, izdajanje ne jenjava. Jabuka mu je ok. I kruška. Sad sam jedino zabrinuta što je dobio samo 200 grama u mj. dana i ni sa 6 mj. i tjedan dana nije udvostručio svoju težinu. Vidjet ću što će pedijatrica reći. Vjerojatno će biti začuđena što ga već ne hranim s batacima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije ni moja sa 6. tek je sa 7.
    i 200g u mjesec dana dobiva valjda od kad je krenula dohrana.
    brojke su zlo :D

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Palcice pa ovisi s koliko ti je rodjen bebili. Ako je s 2 kile onda je bed, ali ako je 4 ili preko onda moze proc sto je nije udvostrucio

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

S 4 kile. Ne znam što da misilim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

udvostručenje težine sa šest mjeseci su samo neke statistike i orjentir, nije to nužno
    pogotovo ako je dijete rođeno s iznadprosječnom tjelesnom masom

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala. Ne pitam se onako, nego se više ne dešava da uspijem izdojiti 100 ml i dati mu svaka dva sata. Onda svakih 1,5 pojede po 50 ml i bez problema nastavi sa malom jabučicom. Češće traži pa mi se čini da samo jede i da je gladan.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo nas od pedice. Nije dobio ni grama u mjesec dana. Ima 71 cm i 7400 g.

Malo mi je to šaka u oko na šestomjesečno izdajanje. Srećom, ona ima istu priču sa svojim djetetom i sjeća se ne spavanja noću kad bi sjedila i izdajala se do beskraja. Preporučila nam je dva obroka dohrane (ujutro voćni, slobodno veličine manje teglice kašice, valjda je to 100g i popodne neki povrtno-voćni ili kako god i veće razmake između obroka da bude 150, 200 ml mlijeka) i da damo šansu još mj. dana izdajanju (iskreno, vidim i ja da je mlijeka manje samo mi je to teško priznati).
    Posljednje uređivanje od palčica : 07.03.2013. at 12:18

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Nama se blizi 6 mjeseci pa u zadnjih par dana intenzivno citam vase savjete, promisljanja, receptice i sl.
    Za 10tak dana bi trebali poceti. Nakon sto sam konacno odlucila da zapocnemo dohranu jabukom, danas smo krenuli u istrazivanje trzista jer zivimo na asfaltu i nemamo nista domace. Prvo sam otisla u eko ducan (ne znam dal smijem navoditi ime) i rekli su mi da ce jabuka biti tek u lipnju. Zatim sam prosetala Tresnjevackim placem na kojem ima dosta standova s jabukama, skoro na svakome pise "domace jabuke". Jel moguce da su jabuke bez spricanja izdrzale do sada? Dal da ipak jabuke uvedemo tek u lipnju, a da sad pocnemo s necim drugim? Mozda zganci ili banane? Molim vas za savjet!

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa di si banane iskopala ? Ja bi radije dala jabuku od kumice sa placa, nego bananu koja je dosla od tko zna kuda..
    Ako bas zelis eko, počni sa nekim povrćem onda, tikvicom ili korabicom..

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Banana je prijedlog pedijatrice

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Palcice mozda je besmisleno ovo sto cu ti reci, znati ce bolje savjetnice ovdje. Meni se cini da onaj dm-ov caj za dojilje od babylova povecava kolicinu mlijeka. Ja sam ga morala prestati piti bas zato sto sam imala konstantno natecene cice a mala mi je jednako dojila no mlijeka curilo na sve strane

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se u jednom trenu kad je malena imala mjesec dana cinilo da navecer nemam dovoljno mlijeka pa sam isto pila taj caj iz DMa ali na zalost nije mi nesto pomogao...doduse kolicina se je povecala ali kad sam vec od njega odustala.

Mislim da mi je pomoglo sto sam malo vise pila i jela i odmarala.

palcice najbolje nazovi SOS.
    Posljednje uređivanje od Charlie : 07.03.2013. at 16:06

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Idnom a da pocnete s palentom ili prosom?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ikakav čaj povećava količine mlijeka, ne bismo mi bile potrebne
    jer je najveći broj upita upravo vezan za nedovoljne količine i gladnu djecu
    da ne kažem - izgladnjelu

taj čaj neće škoditi; ako netko misli da će njime nešto napraviti, neka slobodno pije
    ali jedino što stvarno pomaže je - dijete na sisi

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pila sam cijelo vrijeme, kao nek se nađe, alnaturin čaj za dojilje i zgadio mi se. Mislim da je stvar u umoru. Bar kad je noć. Danas smo počeli pisati da vidimo koliko zaista pojede mog mlijeka i evo, probat ćemo kako je pedica i rekla, s većim razmacima. Nije forsirala priču o adaptiranom što mi se sviđa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno, apricot, beba na cici je konstanta

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Banana je prijedlog pedijatrice
    savjet moje je bilo- keksi...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni nisu smjele predložiti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    meni nisu smjele predložiti
    ovako je i kod mene
    otkako me prvi put vidjela na TV, i za upalu grla me pita da pogledam
    LOOOOL

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene moje nisu gledale na Tv, ili ako jesu nisu se sjetile da sam to ja, jer su deca imala manje od mjesec dana ( a mala samo 8 dana) kad je prvi put bila na tv.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Znaci ok je ako pocnem s palentom? A onda poslije proso?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jabuke su voće koje se najviše tretira. Jedan čovek mi je rekao da oko 26 puta prskaju stablo jabuke da bi ona zadovoljila uslove za izvoz, a tako i za lokalnu prodaju.
    L. uvek kada je jede bude sva crvena oko usta, tako da je više ne kupujemo nego čekamo da naša rodi.
    Moja preporuka ti je da počneš sa palentom ili prosom, a i buča još može da se nađe. I zobene pahuljice im se uglavnom odmah svide.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo poceli s bucom i tikvama. imam jos jednu nasu od jesenas. od zitarica riza i proso. proso je jako zdrav. jabuku nikad nije prihvatila.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jeli ono bulgur ili heljda malo "problematican"? znam da se jedno od to dvoje ne dava do 2ge ili 3ce god?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala cure! onda krecemo sa zitaricama i povrcem, a jabuke i kruske ce pricekati sezonu! Ziher je ziher

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bulgur je psenica, zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    jeli ono bulgur ili heljda malo "problematican"? znam da se jedno od to dvoje ne dava do 2ge ili 3ce god?
    zašto bulgur
    pa to je najobičnija pšenica, samo što je prethodno malo prokuhana pa osušena

za heljdu negdje čak kažu do pete godine (zdravstvene djelatnice u vrtićima, npr., ali ja ne bih toliko čekala. ja bih probala i ranije, pa ako dijete ne napuhava, davala)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim da bi griz od pira malenima mogao biti jako fin. Pir je žitarica koja ima najmanje glutena (ako ne pričamo o kukuruzu, riži i sl. koji ne sadrže gluten). Treba ipak provjeriti od kada se može - savjetnice bolje znaju.

Postoji li neko ograničenje s vodom s obzirom na to da je mališa može piti do beskraja poslije voća. Dam mu onu u kojoj je kuhana jabuka. I je li dovoljno 700 ml majčinog mlijeka u 24 sata za šestomjesečno dijete (tu mi vjerojatno mogu odgovoriti samo oni koji su na ad-u)? Ili je to individualno?

Sretan vam 8. mart drage!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

700 ml bi trebalo biti dovoljno
    neka pije vode koliko hoće, ali ja bih kod tebe malo bila opreznija s time
    voda ipak puni želudac, pa da se dijete ne bi osjetilo lažno sitim
    vodu ponudi baš kad si sigurna da je dosta tvojega mlijeka popio

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Slažem se. Jer jučer je nakon jabuke popio vodice i povratio je (baš kad sam ionako bila luda zbog te kilaže). Mislim da ću mu ograničiti na maksimalno 50 ml jer nekako nisam za sokove, a vidim da voli piti. Voljela bih da radije pojede voćku kad je već i dvozub.

apricot - misliš li da je ipak previše da mi dijete jede dva obroka dohrane kako je pedica preporučila? Jučer mu jesam tako dala, jeo je rado, doduše ne puno, ali je jeo.

I malo čitam sada o tom avokadu koji je, eto, dosta nutritivno bogat. Znam da se neke od vas (savjetnice) ne slažu oko njega, no, i banane su egzotika za naše područje pa su sveprisutne u ishrani (dohrani). Obično se uvodi kad i ona.
    Posljednje uređivanje od palčica : 08.03.2013. at 07:45

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se upravo svađam na nekim stranicama oko tih banana

mislim da su kodnas svepisutne i sveprihvaćene naprosto zato što su - mekane.
    ja nisam za njih na početku dohrane i gotovo...

što se broja obroka tiče...
    hm...
    nisam sigurna da i dva kruta obroka kalorijski mogu biti tako izdašna kao mliječni.
    spomenula si gore da ti se čini kako gubiš na količini mlijeka.
    ja ne znam što bih ti rekla :hug:
    rado bih da se malo odmoriš, a opet...

ja bih vjerojatno pojačavala obroke u smislu kalorijske vrijednosti
    pa uvodila palentu, proso, zob, ječam... ugljikohidrate
    i kombinirala s tim voćkama (nije to nutritivno nešto bogznakako pametno, ali ajmo ga probato malo trgnuti u masi)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne volim banane pa ih nikad vjerojatno neću forsirati. A i ocu mu nije zgodno tako često potegnuti do slo po neke male, krnje i navodno bio. I da fair trade, što mu je bitno.

Nema kod mene odmora dok traje obnova! Malo me jučer pedica skucala opet na pod (nešto je mrmljala da možda nije u redu, a dijete mi ko dren, em živo ko srebro) - Rode bi rekle banana tip (štreberica sam, a?!).
    Da, malo sam mu jučer dodala riže u jabuku. To mu je fino. A opet nisam za krcanje djeteta rižom i palentom - a sada nisam ni u nekoj zavidnoj poziciji, niti sam pametna kako da ga udebljam do sljedeće kontrole. Onda tu opet pomišljam na taj avokado da ga bar malo potkožim.

Jučer sam se izdajala rjeđe pa je mlijeka bilo ok. Ako ti kažeš da je u 24 sata dosta 700 ml, tj. bilo je i 800 na kraju. I da, hvala na svim savjetima!

Moram prokomentirati kako mi je bilo strašno žalosno jučer čuti od pedice koja se i sama izdajala jer dijete nije htjelo cicu, koja također nije spavala, koja se borila i trudila a opet je postigla nešto, kako bi danas odmah krenula s adaptiranim da ima drugo dijete i da ne bi ni pokušavala dojiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma naravno da ga sada nećeš toviti ko gusku
    ja bih nastavila tako kako i radiš i bit će to ok

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Brojke su zlo!