Stranica 88 od 182 PrviPrvi ... 3878868788899098138 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,351 do 4,400 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni nije jasno zašto svaka mama koja započinje s dohranom lijepo ne prekopira Aprinih prva dva mjeseca dohrane, tamo sve piše

p.s. Ne znam je li to tog menija na početku dohrane ili do gena (bit će do gena ipak), ali mala se pretvorila u sveždera koji po cijele dane radi am, am i stavlja prst u usta. U nadi sam da će ta faza proć uskoro jer ću se inače zabrinuti...Vidi joj se trbuščić kojeg ponosno pokazuje dok hoda stanom, onako digne majicu i lupa se po trbuhu i radosno viče A kad je gladna, tu živčanost još nisam vidjela (osim kod sebe ).

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zato što tada ni ti ni ja, a ni mnoge druge matere ne bi imale temu gdje bi mogle tipkati o dohrani.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što tada ni ti ni ja, a ni mnoge druge matere ne bi imale temu gdje bi mogle tipkati o dohrani.
    A bas

Inace moram se malo pohvalit!! Ovaj moj je poceo po malo prihvacati jelo! Jest da je to vrlo malo, ali bar ide! Ujutro mu dam voce sa zitaricama ( dosta mi je vise jabuka i kruski jedva cekam ostalo voce), a popodne povrce sa zitaricama! Danas mu po prvi put planiram dati i malo piletine!
    Ujutro pojede cca desetak malih zlicica, a popodne pa cak i dvadesetak!
    I onda zatvori usta i nece... Krene se okretat, zujat okolo, lupat rukama! Sve mu je zanimljivije od zlice! Imam osjecaj da mu je hranjenje ziva dosada i gubitak vremema jer ja mu i tada pokusam uvaliti koju zlicicu i pojede, nije da baci van!
    I sto ide stariji ko da mu je cica sve draza! To bude urlikanje od srece kad nakon toga vidi da ce dobiti cicu?!
    Ali i kod cice isto, pojede i okrene se i dalje akcija!!!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko bebe moraju puta dnevno dojiti? Znam da je pitanje glupo, ali moja curka od 8 mjeseci je pocela dojiti jako rijetko. Doduse ja i radim, i to dosta, ali muz mi ju donese na pauzi na posao. Ona uopce nije zainteresirana. Kad dodjem s posla isto tako. Ujutro prije posla nece. Doji prije spavanja navecer i nacicava se po noci, a to ovisi kako kad. Nekad jednom nekad sto puta. Dohranu je sjajno prihvatila i fino jede, sada ima 2 puna obroka dnevno i razmisljam o uvodjenju treceg. I debela je, dobivala je do sada jako puno na kilazi. Ima oko 10 kg. Sto mi je ciniti? Pustiti ju da doji "na zahtjev" iako preko dana bas i nema zahtjeva? Smanjit ce mi s produkcija... ne znam, nisam pametna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko je to podoja u 24 sata?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

od 4 do 10. ovisi o nocnom dojenju. nekad bolje a nekad losije spava. a jedan od ova 4 je maltene na silu. jer kad dodjem s posla cice mi budu pred samounistenjem pa ju ganjam da bar malo pojede.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je u redu, ja ne bih brinula

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kad ste počinjale s dohranom, jeste li primjetili prduckanje ili probavne smetnje kod mališa? Naime, mi oduvijek imamo kakanje u isto sati ujutro (srce mamino dosciplinirano), ali sada tijekom noći gunđa, zakmeči i budi se sve do nekog prduckanja, a desi nam se i komadić nekakve tvrđe kakice tijekom dana. Iako sam mu jučer dala u tikvicu mrvicu riže čini mi se da ga ona smeta. Dobro, ne bih ja to njemu tako ni forsirala (još su mi gori komentari iz obitelji kako g sada treba napitati dobro), nego nam je sada situacija takva da se zbog pedice i njenih krivulja moramo ugojiti do sljedećeg pregleda.

Da se mene pita još bi mi bilo najjednostavnije samo ovo moje izdajanje i moje mlijeko i eto, ta jabuka koju fino jede.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, nisam cijelih 6 mj. mogla jesti ništa od voća i povrća sirovo (a neke namirnice uopće, tipa poriluk) jer je on vrištao od bolova u nekoliko navrata, srećom skužih na vrijeme, a sada sam i ja navalila možda i previše na rikule, matovilce i ino sirovo. Znam da mnoge od vas ne vjeruju da majčina prehrana utječe na dijete, ali zaista, jedna pojedena, neskuhana jabuka i on bi cendrao i grčio nožice.

Baš ću mu danas dati samo jabuku da vidim je li riža problem ili moje travke. Ili svemir.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi smo sad skoro 5,5 mj i sa 6 ćemo početi s dohranom, pedica je rekla da krenemo s rižom, ali nije rekla kakva to riža mora biti, a ja tuka nisam pitala!koju ste vi rižu davale bebicama?

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kad ste počinjale s dohranom, jeste li primjetili prduckanje ili probavne smetnje kod mališa? Naime, mi oduvijek imamo kakanje u isto sati ujutro (srce mamino dosciplinirano), ali sada tijekom noći gunđa, zakmeči i budi se sve do nekog prduckanja, a desi nam se i komadić nekakve tvrđe kakice tijekom dana. Iako sam mu jučer dala u tikvicu mrvicu riže čini mi se da ga ona smeta. Dobro, ne bih ja to njemu tako ni forsirala (još su mi gori komentari iz obitelji kako g sada treba napitati dobro), nego nam je sada situacija takva da se zbog pedice i njenih krivulja moramo ugojiti do sljedećeg pregleda.

Da se mene pita još bi mi bilo najjednostavnije samo ovo moje izdajanje i moje mlijeko i eto, ta jabuka koju fino jede.
    Palčice ovo i mene zanima, mi smo vec 8 i pol mjeseci, ali isto sam primjetila (povremeno, ne uvijek) da pred jutro krene arlaukanje dok ne prducne. evo bas noćas. a mozda sam jucer pretjerala jer sam mu za rucak dala piletinu, krumpiric, mrkvicu i korabu.
    nije on puno pijeo - po svome dvadesetak mini žlicica.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj BuBA prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo sad skoro 5,5 mj i sa 6 ćemo početi s dohranom, pedica je rekla da krenemo s rižom, ali nije rekla kakva to riža mora biti, a ja tuka nisam pitala!koju ste vi rižu davale bebicama?

Mnoge mame za početak koriste rizine pahuljice (one s odjela dječje hrane). ja se nisam nešto previse informirala pa sam tako i ja krenua. no sigurno će ti i drugi odgovoriti da je puno bolja opcija obična bijela riža ili rižine pahuljice (ali s odjela zdrave hrane).
    No, moje skromno mišljenje je da ako ćeš kretati sa žitaricama mozda ipak bolja palenta jer riza zatvara pa da se dijete ne bi s početkom dohrane odmah počelo mučiti s probavom. ali neka kazu iskusniji.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To sam i mislila, i sad mi se sve čini da ću ipak početi ovako kao i apricot!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi koristimo nekoliko dana bio bijelu, mada ću radije postepeno uvesti i palentu, kako veli giussepe. Rižine pahuljice su (kako velči apricot) pretretirana riža, nisu zdrave.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

mi smo malo ranije uveli dohranu, sa nepunih 5 mj. (par dana prije nego je napunio 5 mjeseci) na prijedlog pedice i on je to tako dobro prihvatio da sam ostala iznenađena koliko on može pojesti... zasad je to samo jedan obrok, ujutro i samo voćni (kruška, jabuka i banana). kad napunimo 6 mj idemo na kontrolu pa ćemo se dogovoriti za sllijedeći obrok. ostalo dalje dojimo na zahtjev..kakica mu je odmah nakon prvog obroka postala kompaktnija ali uredno on to obavlja svaki dan, nekad par puta dnevno po malo..vidim da mu je teže sada, mora se malo pomučiti pa siroče tiska, tiska..i prducka dosta, pogotovo pred spavanje, a zna ga i probuditi..prduckao je on dosta i prije pa se nadam da nismo pogriješili što smo se malo požurili sa dohranom. ja sam planirala isključivo dojiti do 6 mj a l eto, mi radoznali htjli vidjeti kako će on to a kad ono on se oduševio..sad pojede cijelu jabuku i pol kruške ili banane za obrok i na to još pocica malo. ja se nadam da je to dobro što radimo..

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mozda se vec negdje spominjalo, ali ne mogu naci. Imam par pitanja za pripremu zganaca i prosa. Za svako pojedinacno me zanima: u kojem omjeru s vodom ga kuhate da ispadne kasasto za bebu od 6 mj i koliko dugo kuhate? Znaci radi se ekoloski proizvedenoj kukuruznoj krupici (mljevenoj na kamen i vodu) i prosu iz organskog uzgoja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja palentu kuham odokativno, stavim malo vode, par zlicica palente, i onda ako mi se ucini pregusto dodajem vode. Trudim se da nije pregusto nego vise tekuce, jednom sam vidjela da je apri napisala kao malo gusce tijesto za palacinke, bas to.

Proso isperem i skuham u vodi po uputama i procijedim. Sve kuham u malo vode, jer su stvarno male kolicine.

Rizu koristim obicnu bijelu za rizoto ili neku drugu okruglastog zrna, koje ispadnu onak kremaste (npr Scotti tip Roma).
    Posljednje uređivanje od Charlie : 11.03.2013. at 14:50

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj amsterdam prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo malo ranije uveli dohranu, sa nepunih 5 mj. (par dana prije nego je napunio 5 mjeseci) na prijedlog pedice i on je to tako dobro prihvatio da sam ostala iznenađena koliko on može pojesti... zasad je to samo jedan obrok, ujutro i samo voćni (kruška, jabuka i banana). kad napunimo 6 mj idemo na kontrolu pa ćemo se dogovoriti za sllijedeći obrok. ostalo dalje dojimo na zahtjev..kakica mu je odmah nakon prvog obroka postala kompaktnija ali uredno on to obavlja svaki dan, nekad par puta dnevno po malo..vidim da mu je teže sada, mora se malo pomučiti pa siroče tiska, tiska..i prducka dosta, pogotovo pred spavanje, a zna ga i probuditi..prduckao je on dosta i prije pa se nadam da nismo pogriješili što smo se malo požurili sa dohranom. ja sam planirala isključivo dojiti do 6 mj a l eto, mi radoznali htjli vidjeti kako će on to a kad ono on se oduševio..sad pojede cijelu jabuku i pol kruške ili banane za obrok i na to još pocica malo. ja se nadam da je to dobro što radimo..
    ja ću odgovoriti na zadnje pitanje
    možda nije baš pristojno, nova si korisnica foruma, ali... pitala si...

dakle, ipak si preuranila
    bez obzira što je preporučila pedijatrica i što je dijete odlično prihvatilo... ne zna dijete baš uvijek što je dobro
    da zna, ne bi jeli slatkiše dok im ne pozli, ne bi popili vino iz čaše koju je netko zaboravio na stolu, ne bi pojeli cijelu cigaretu (opisujem realne događaje nakon kojih su mame zvale i tražile pomoć)
    znači, mi smo tu da radimo što je ispravno

ok, odlučila si početi ranije i sad je to - to
    ja bih izbacila bananu jer mislim kako to nije voćka koja je potrebna i nešto posebno korisna za dijete tako rane dobi

i, ne bih od pedijatrice očekivala čuda na sljedećem pregledu; prošli savjet se nije pokazao baš jako mudrim

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nepunih 5 mjeseci? Anblivibl! Koja pjesnicka sloboda....
    ...pedijatri su cudjenje u svijetu...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Nepunih 5 mjeseci? Anblivibl! Koja pjesnicka sloboda....
    ...pedijatri su cudjenje u svijetu...
    Mi smo neki dan na kontroli bili 5mj i 5 dana pa nam je rekla da odmah krenemo s dohranom, što naravno ne dolazi u obzir!kad sam joj rekla da ne želim gledala me kao da sam pala s Marsa :D

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

meni se patronažna koja je jednom navratila nakon par mjeseci (mali je imao oko 4 mj) čudom čudila kako mali već maltene odavno ne jede..čak se raspitivala kod kakve je to pedijatrice idem?? mislim, tad je i meni bilo suludo išta započinjati...no kad je i naša pedijatrica koja nas je inače lijepo podupirala u dojenju i na svakom pregledu nas hvalila kako nam super ide (mali se rodio sa 4100g a sad ima 8kg) rekla da sa 5 mj krenemo već sam mislila "pa tko je tu lud?" čitaš jedno svi te savjetuju drugo..da ne govorim o članovima obitelji (bake i djedovi, naravno) kojima se ajde lakše oduprem jer znam da im metode pripadaju prošlim vremenima..al od stručnjaka ipak očekuješ da im možeš vjerovati...stvarno nije lako,..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti si u zagrebu?

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

patronažna iz karlovca, pedijatrica u zagrebu. mi smo na sredini (ka županija)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Htjedoh reći da sam ja nakon tri dana mjerenja da sinka hranim sa 800 ml svog mlijeka, konzultacije sa dragim i mudrim savjetnicama i na kavi sa svojom intuicijom ipak shvatila da neću dijete pretvarati u tovno prase (na opće nezadovoljstvo okoline, a vjerujem i pedice) i idemo polako, sa ili bez savršenih krivulja. Probava mu nije sretna novim režimom pa ćemo usporiti.
    Posljednje uređivanje od palčica : 11.03.2013. at 20:42

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa nije bas tako rijetko da pedijatri preporucaju dohranu poceti izmedju 4 i 6 mjeseci. I nama je pedica u Zg s prvim djetetom i druga pedica u Italiji sad s drugom bebom preporucila poceti polako, ali poceti, nakon navrsenog 4. mjeseca, a nakon 5. mjeseca zapravo s papicama od povrca i mesa. Rekla je (ova talijanska) da ide puno po konferencijama i da novija istrazivanja govore u prilog tome da se pocne prije navrsenih 6 mjeseci. Mi nismo tako, nego po svom, ali samo sam htjela napisat da to nije bas tako rijetka preporuka pedijatara, ni u RH, a evo ni ovdje.

...ovo je bilo Tiziani

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nažalost, nije rijetka
    stalno se susrećemo s takvim preporukama iako samo jedno od 19 europskih gastroenterološkoh pedijatrijskih društava, preporuča početak nakon 17., a prije 26. tjedna

i badava...
    Posljednje uređivanje od apricot : 11.03.2013. at 21:09

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Samo znam da mi je drago što u mnogo čemu nisam i neću slušati pedijatre. Naša je već za tako malo vremena izrekla more nebuloza.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Carlie, Europska unija a i Ministarstvo zdravstva Republike Italije u svojim smjernicama kao sluzbenu preporuku istice dohranu poceti s 6 mj a do tad po mogucnosti majcino mlijeko.
    UN takodjer, kad je rijec o Hrvatskoj, koja jos nije clanica ue ali ce biti. Svi ti UE pedijatri to uopce ne bi smjeli izgovoriti dok im se takav stav ne odobri na sluzbenoj razini. I dok se ta najnovija istrazivanja ne potvrde metodama predvidjenim u znanstvenim postupcima i istrazivanjima. Do tad su to samo jedne od suprotstavljenih misljenja na kojma ne bi smjeli graditi svoje profesionalne savjete za zdravlje malih beba.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Samo znam da mi je drago što u mnogo čemu nisam i neću slušati pedijatre. Naša je već za tako malo vremena izrekla more nebuloza.
    kužim ja sve kaj vi kažete, ali što to znači da sada svaku pedijatričinu riječ moramo provjeravati? kopati po internetu i susretati se sa raznim, dobrim i lošim,prijedlozima...onda mi je bolje da upišem sama medicinu pa odlučujem.. skrenuli smo s teme..nije važno, vjerovatno smo mi sada na nekoj prekretnici između saznanja naših roditelja koji su još uvijek tu da nas obasipaju svojim savjetima i novim informacijama koje nas svakodnevno zasipavaju... pa ti budi mudar i odvagni svaku!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije isto propitivati o dojenju/dohrani ili patologiji
    o bolestima su učili puno, tu se i boje, znaju da je "ulig" jako visok

ali, dojenje i dohrana... to je sve jako izbanalizirano
    generacije su se hranile nemajčinim mlijekom "i kaj im fali"
    nitko od toga neće oboljeti ni umrijeti
    barem dok su njihovi pacijenti
    kakve posljedise će ta današnja djeca imati sa 40 ili 50... e to se zove "prijeđi brigo na drugoga"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, na cijeloj medicini, u 6 godina studija, o dojenju se uči 45 minuta
    tako da ne osjećam grižnju savjesti ako ih na tom području provjeravam

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nisam znala,imam običaj da sam se nekako uglavnom priklanjala mišljenju liječnika, jer kakti, oni ipak znaju najbolje...pa sam tako i sada..a kaj ćeš..čovjek uči dok je živ

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Svasta cu ja tu cut i naucit ! Ne mogu ovo vjerovat! Samo 1 sat?!
    Pretuzno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam Tiziana, ali evo nasi pedijatri (nisam spomenula i trecu zemlju, ista prica) su svi imali istu pricu. Ja se vodim onim sto sam o dohrani procitala ovdje, a i nekim svojim osjecajem, jer kako bi bebica od 4 mjeseci uopce jela na zlicu?
    Isto tako nisam poslusala savjete o maksimalnom broju podoja u 24h, niti o razmaku izmedju podoja, a svi pedijatri s kojima sam se susrela su imali takve savjete (izuzev u rodilistu).
    Bas trebas bit ono informiran i siguran u sebe da ides po svom...i onda jos ako beba slucajno ima sporiji prirast tezine, eto sumnji.
    No sad sam otisla off, oprostite

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene je cimerica u rodilištu u Austriji uvjeravala da je 4 mjeseca dojenja dovoljno. Imala je teoriju da što prije kreneš s dohranom, prije će se naviknuti na druge okuse i bolje i raznovrsnije jesti, odnosno neće bitu izbirljiv kroz život. Kako joj je to bilo 4. dijete smatrala se strašno kompetentnom.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni na otpusnom pismu iz bolnice za oba djeteta pise: hraniti majcinim mlijekom na zahtjev do navrsenih 6 mjeseci. Dohranu zapoceti s navrsenih 6 mjeseci. I to je u biti onaj pravi sluzbeni stav iza kojeg netko stoji imenom potpisom i pecatom. A sve ove padobrance koji od 4 mjeseca pa dalje nude pocetak dohrane jer su to u zadnje vrijeme nove tendencije ko fol nekih kongresa da ih pitas nek ti to napisu na nalaz i potpisu ne znam bas da li bi pristali.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Znam Tiziana, ali evo nasi pedijatri (nisam spomenula i trecu zemlju, ista prica) su svi imali istu pricu. Ja se vodim onim sto sam o dohrani procitala ovdje, a i nekim svojim osjecajem, jer kako bi bebica od 4 mjeseci uopce jela na zlicu?
    e, ovo je point
    što je jednom jedna pametna žena rekla: pa jesu li oni ikada vidjeli dijete od 4 mjeseca?!
    pa to je... beba!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je na zadnjem pregledu rekla, evo, ja sljedeće dijete da imam odmah bi si zaustavila mlijeko i hranila ga adaptiranim. Da samo vidite kako lijepo napreduju djeca na ad-u.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je na zadnjem pregledu rekla, evo, ja sljedeće dijete da imam odmah bi si zaustavila mlijeko i hranila ga adaptiranim. Da samo vidite kako lijepo napreduju djeca na ad-u.
    :what:

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Svasta! Pa nisu djeca telci na utovu koje treba cim prije plasirati na trziste!

A da vidis kako tokom druge godine djeca lijepo napreduju na majcinom mlijeku! Kad ovi s utova uglavnom gotovo prestaju rasti ,a ovi koji doje dobiju mlijeko koje bude jos masnije. Da tek tu vidi kako lijepo napreduje, al nazalost ne vidi jer ih je malo koje ce potegnut do drugog treceg rodjendana

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i što je najgore, ne postoji sustav praćenja
    sustav pritužbi

da ti sutra, kao nezadovoljna mama, napišeš pismo komori... vuk ne bi ni pojeo magare
    samo bi ga možda malo pomirisao

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

To što veli apricot. Ne znam za bolesti, nadam se da mi nikad neće ni trebati, no ipak o nekim stvarima uče iz knjiga od prije 100 godina i tu si nisu proširili vidike - čast izuzetcima. Vidim po stavovima o hranjenju (nošenju, platnenim pelenama i sl.). I onda te stručnjak počne kao neiskusnu mater paranoizirati da ti dijete nije ok jer nije dobilo na kilaži a vidiš i zdrav razum ti nalaže da je zdravo i lijepo napreduje u svemu. Po tome bi bilo zdravije (čit. deblje) dijete koje jede čvarke i smoki od onog na majčinom mlijeku. Jer je stav da je ugojena beba zdrava beba.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Palčice da te utjesim ni moja nije buco. Sa svojih skoro 11 mj.mislilm da ima 6700 tek kada se najede
    Ali jos uvjek ne moze pojesti cjelu jabuku,krusku i sl.
    Ja sam sa dohranom pocela dosta kasno,imala je skoro 8mj. Pedica nije bas zadovoljna sa tezinom ali dojenje je stvar koja je pozitivna u svemu tome.Samo se nasmije i kaze-mama imate svoj stav (vidim po pp) i dobro vam ide.
    I njihov je stav da se sa dohranom krene oko 6 mj.-valjda je to nepisano pravilo.
    Dok moja frendica kod svoje pedice dobila uputu da malu skine sa sise i krene na AD jer malo dobiva na tezini i to na prvom pregledu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Svasta! Pa nisu djeca telci na utovu koje treba cim prije plasirati na trziste!

A da vidis kako tokom druge godine djeca lijepo napreduju na majcinom mlijeku! Kad ovi s utova uglavnom gotovo prestaju rasti ,a ovi koji doje dobiju mlijeko koje bude jos masnije. Da tek tu vidi kako lijepo napreduje, al nazalost ne vidi jer ih je malo koje ce potegnut do drugog treceg rodjendana
    apricot, molim da se na ovaj post reagira, bez obzira što je dobronamjeran i temelji se na izjavi pedijatrice.
    Post je uvredljiv za majke koje su hranile djecu AD - om.
    Da, hranila sam dijete AD - om, nije bio tovljen, dobivao je na kilaži vrlo umjereno, kao i dojena bebe.

Da li bi bilo u redu da napišem da meni ili nekome 100 - tom djeca koja na prsima dobivaju po 2 kg prva 3 mjeseca izgledaju utovljeno (a ima i takvih)?

Smatram da "utovljene" djece na žalost ima u svakoj dobi i na svakoj vrsti prehrane, dohrane, hrane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a možda bi ipak neko i drugačije, recimo ja sam nakon godinu izdajanja za prvog, dojila drugo dete samo 2 godine i 3mjeseca, a treće malo manje od 3 godine

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    apricot, molim da se na ovaj post reagira, bez obzira što je dobronamjeran i temelji se na izjavi pedijatrice.
    Post je uvredljiv za majke koje su hranile djecu AD - om.
    Da, hranila sam dijete AD - om, nije bio tovljen, dobivao je na kilaži vrlo umjereno, kao i dojena bebe.

Da li bi bilo u redu da napišem da meni ili nekome 100 - tom djeca koja na prsima dobivaju po 2 kg prva 3 mjeseca izgledaju utovljeno (a ima i takvih)?

Smatram da "utovljene" djece na žalost ima u svakoj dobi i na svakoj vrsti prehrane, dohrane, hrane.
    nisam shvatila taj post kao "tovljenje" ako je dijete na adaptiranom
    nego na pojačavanje dohranom u bilo kojem drugom obliku, na štetu dojenja

Tiziana, molim te da razjasniš što si napisala.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, samo si zaboravila na 4 godine specijalizacije pedijatrije nakon toga

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nisam shvatila taj post kao "tovljenje" ako je dijete na adaptiranom
    nego na pojačavanje dohranom u bilo kojem drugom obliku, na štetu dojenja

Tiziana, molim te da razjasniš što si napisala.
    Ja sam ga shvatila baš kao "tovljenje" djece jer su na AD. Nadam se da sam u krivu.
    Ustvari sad mi je več svejedno, ali baš me je zapeklo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vjerujem da je :hug:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Da, samo si zaboravila na 4 godine specijalizacije pedijatrije nakon toga
    u pravu si, ta podatak nemam