Stranica 4 od 182 PrviPrvi ... 234561454104 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na našem Portalu imaš jako puno tekstova o dojenju, evo ti jedan link pa joj isprintaj tekstove s njega

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2117

to će joj biti najveća pomoć i podrška jer informacije koje se prenose "od ruke do ruke", na putu izgube neke dragocjene podatke.

ili joj reci neka još iz rodilišta nazove SOS telefon za dojenje
    091 22 77 220, od 15 - 21, vikendom i blagdanima od 9 do 21

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam nigdje našla takvu temu pa ću pitati tu....

Naime, čitala sam u jednom časopisu za mame i bebe kako je bolje davati djetetu kupovne kašice, nego sam priređivati kašice od voća kupljenog u trgovačkim centrima. Znam da u tim časopisima pišu svake gluposti, zato sam htjela ovo provjeriti. Naime, mi smo počeli sa dohranom u vrijeme kad hvala Bogu ima još povrća i voća iz vrta, tako da me ne brine za sada...ali što kad više toga ne bude? Kažu da je kupovno voće, povrće, meso puno aditiva i da to štetno utječe na dječji mozak...a da su kupovne kašice ipak kontroliranije proizvodnje od takvog voća i povrća :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ninči, ovdje se vodila prilično žustra rasprava o tome, možda ti pomognu neka razmišljanja:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ight=teglic%2A

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala ti puno, Apricot!

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam sigurna dal moje pitanje spada tu ali....zanima me kako hranite bebu od npr 6mj (znači početak recimo) koja se još nije sama posjela? Dal ju ipak stavite u hranilicu ili?

Moja cura ima 5 mj i nije se još posjela,planiram početi davati dohranu za mjesec dana a kolko čitam neka djeca se sama posjednu sa 7,8mj...možda mi odgovor neće ni trebati kroz mjesec dana ali ipak

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Nisam sigurna dal moje pitanje spada tu ali....zanima me kako hranite bebu od npr 6mj (znači početak recimo) koja se još nije sama posjela? Dal ju ipak stavite u hranilicu ili?

Moja cura ima 5 mj i nije se još posjela,planiram početi davati dohranu za mjesec dana a kolko čitam neka djeca se sama posjednu sa 7,8mj...možda mi odgovor neće ni trebati kroz mjesec dana ali ipak
    u krilu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja Luku stavim u hranilicu....cvrsto sjedi iako se sam ne posjeda...

za tih pol sata na dan kaj jede mu nikaj nebude a nama je dr sa 6mj rekla da ga trebam posjedati ali ne ograđivati jastucima

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ako se djetetu od 7 mjeseci smije hrana praviti s rizinim mlijekom dali onda smije i piti to mlijeko? recimo ako majka nekamo ode a nema dovoljno izdojenog...

molim odgovor na pitanje a ne prodike

i od kad ide cvjetača? isto kad i brokula?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    ja Luku stavim u hranilicu....cvrsto sjedi iako se sam ne posjeda...

za tih pol sata na dan kaj jede mu nikaj nebude a nama je dr sa 6mj rekla da ga trebam posjedati ali ne ograđivati jastucima
    doktorica ti je genijalna :/. to treba i ako se dvadeset puta prevrne, ili kako?

hranjenje do posjedanja, pa i neko vrijeme nakon posjedanja, u krilu

eto, prodike

rižino mislim da da, ali ono bez dodataka (okusi vanilije, čokolade i ostalo)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo paulu stavili u hranilicu s 9 mj., već je čvrsto sjedila, ali se tek s 10 samostalno posjela. Prije toga je bila u krilu. Svejedno, ne znam koja je bitna razlika, pa i u krilu sjedi :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne sjedi ako je sva težina na tvojoj ruci kojom je čvrsto držiš prislonjenu uzase.
    kao kad je nosiš.
    samo nožice ne vise.

tako mi radimo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad ju nosim onda ju jednom rukom držim prislonjenu na sebe, a druga je ispod nožica.
    Kad je u krilu, sjedi na mojim nogama, rukom ju držim ispod pazuha i prislanjam na sebe, a drugom rukom hranim. To je ok?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne znam odavde...
    trebaš osjetiti da joj težina nije na guzi i/ili kukovima, već da ti preuzimaš svu njezinu težinu, na svoju ruku i prsa

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ako se djetetu od 7 mjeseci smije hrana praviti s rizinim mlijekom dali onda smije i piti to mlijeko? recimo ako majka nekamo ode a nema dovoljno izdojenog...

molim odgovor na pitanje a ne prodike
    Smije piti rižino mlijeko kad i jesti rižu (već na početku dohrane). Po mogućnosti doma spravljeno jer teško da ćeš naći kupovno u kojem nema bar dodatka soli. Ako već malo zažmiriš na sol, pogledaj sastav kad biraš jer zna biti i drugih dodataka.
    Rižino mlijeko će popuniti mali želudac, okusom će ga vjerojatno i podsjetiti na tvoje, ali vodi računa o tome da neće zamijeniti tvoje mlijeko u smislu hranjivih vrijednosti.
    Znači, ja bih rekla da smije popiti to mlijeko dok tebe nema (obzirom da jede i drugu hranu), ali ne ako si pod time mislila baš cijeli dan ili više.

i od kad ide cvjetača? isto kad i brokula?
    Da, isto kad i brokula. Sa nekih 8 mjeseci, a po nekim tablicama i ranije. Netko je ovjde na forumu dao savjet, da ih je dobro na koji sat namočiti u vodi, baciti tu vodu pa onda kuhati kako bi se izbijeglo napuhavanje. (Iako mi i bez te procedure nismo imali problema).

Livada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno sta nakon prve godine?

drage moje,

jedno pitanje mi je palo napamet. Pokusavala sam putem pretraznika pronaci da li se vec razgovaralo o tome, nisam uspjela naci, ali ako se ponavljam, unaprijed vas molim da mi oprostite.

Uglavnom, ovo me interesuje. S obzirom da je moj D nedavno napunio godinu dana, palo mi je na pamet - sta sada? mislim, vezano za dohranu... sve tablice dohrane govore o namirnicama koje su postepeno uvode do 12 ili 13 mjeseca, ali sta poslije? da li postoje neke namirnice koje se ne preporucuju (kao recimo gljive - sto sam saznala ovdje na forumu)? da li postoje neke smjernice/preporuke, ili nesto slicno?

Naravno, jasno mi je da ne moze poceti jesti bas sve (ili mozda moze :/ ) i jasno mi je da ne postoji neka magicna granica... al' eto, palo mi je na pamet to pitanje...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: sta nakon prve godine?

Citiraj Livada prvotno napisa
    drage moje,

jedno pitanje mi je palo napamet. Pokusavala sam putem pretraznika pronaci da li se vec razgovaralo o tome, nisam uspjela naci, ali ako se ponavljam, unaprijed vas molim da mi oprostite.

Uglavnom, ovo me interesuje. S obzirom da je moj D nedavno napunio godinu dana, palo mi je na pamet - sta sada? mislim, vezano za dohranu... sve tablice dohrane govore o namirnicama koje su postepeno uvode do 12 ili 13 mjeseca, ali sta poslije? da li postoje neke namirnice koje se ne preporucuju (kao recimo gljive - sto sam saznala ovdje na forumu)? da li postoje neke smjernice/preporuke, ili nesto slicno?

Naravno, jasno mi je da ne moze poceti jesti bas sve (ili mozda moze :/ ) i jasno mi je da ne postoji neka magicna granica... al' eto, palo mi je na pamet to pitanje...

X
    I mi kaskamo prema godini pa me muči isto to.
    Pretpostavljam da čemo polako i umjereno početi soliti i šečeriti (ak
    uopće bude potrebno), isprobati što još nismo i postepeno preći na našu
    svakodnevnu prehranu sa što manje začina.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja beba od 6 mj počinje s dohranom,nudili joj kašicu voćnu neće ali zato svežu jabuku recimo obožava cuclat(ima i dva zuba pa grize tj struže),problem je što me strah da ne otrgne komad voća pa da joj ne zapne u grlu? jesam li u krivu i da li djetetu nuditi voće da ga samo gricka i cucla,isto pitanje i za mrkvicu kuhanu!

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Postoji upravo takva metoda dohrane. Ime joj je Baby led weaning i imaš na ovom pdf-u taj topic.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala goge nisam znala za to,idem sada potražiti!

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

koliko vasa djeca pojedu? moj ce sad 9 mjeseci i imamo samo jedan obrok na dan za sad.. je li to premalo? jer nismo poceli bas sa 6 mj nego malo kasnije...

i on pojede jako malo, par zlicica sve skupa...ono 2-3

hoce samo sisat..jel to lose za njega jer tako malo jede?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ima 8 mjeseci, počeli smo prije mjesec dana i ne jede baš ništa. još se ne uzrujavam 8)

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj ima 9 i ima dva obroka, oko 10 voće +/- žitarice i oko 14/15 povrće +/- meso +/- žitarice. Između toga i noću sisa. Planirala sam mu ovih dana uvesti žitarice s mlijekom oko 18 h.
    Inače pojede što mu se god da, ali mi se čini da je malo lijen žvakati, miksano mu je draže.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Uskoro počinje dohrana pa me zanima dal mogu npr.smiksati mrkvu i ponuditi ujutro prije mlijeka pa ako ne prođe odmah tih pol žlice, žlica staviti kašicu u tupperware i probati ponovno s tom istom za sat, dva,tri....ili moram svaki put skuhati i smiksati novu mrkvu? Isto vrijedi i za jabuku, krušku? :?

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Isto pitanje vrijedi i za domaći sok....iscjeđena mrkva i jabuka iz sokovnika...kolko mogu stajati? :?
    Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo i na ovom topiću postavljam pitanje ako mi netko može odgovoriti. Da li od kukuruza koristite običnu palentu ili dajete kukuruz u nekom drugom obliku? Nemam povjerenja u onu običnu palentu, barem ne još sad kad smo na početku dohrane... naime imamo uskoro 6mj, dojimo se i počeli bi voće sa kukuruzom ili rižinim pahuljicama (za koje imam rješenje) samo mi je kukuruz problem...

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo papali i još uvijek papamo kukuruzni griz iz dm, eko-gospodarstvo Sever. Domaća proizvodnja, ekološko, ja zadovoljna

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo papali i još uvijek papamo kukuruzni griz iz dm, eko-gospodarstvo Sever. Domaća proizvodnja, ekološko, ja zadovoljna

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nia prvotno napisa
    Evo i na ovom topiću postavljam pitanje ako mi netko može odgovoriti. Da li od kukuruza koristite običnu palentu ili dajete kukuruz u nekom drugom obliku? Nemam povjerenja u onu običnu palentu, barem ne još sad kad smo na početku dohrane... naime imamo uskoro 6mj, dojimo se i počeli bi voće sa kukuruzom ili rižinim pahuljicama (za koje imam rješenje) samo mi je kukuruz problem...
    imaš ovdje o palenti, svim vrstama kukuruzne krupice itd.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Puno hvala na odgovorima, krećemo u DM po eko kukuruzne prerađevine...
    U DM sam vidjela i proso jel to isto ok i kako se to kuha tj. koliko dugo u koliko tekućine?

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo poceli sa prosom nedavno... ja sam ga kuhala kao i rizu.
    ali on se stvarno jako napuhne, pa ako kuhas samo za maloga stavi jako malo prosa. ja sam stavila vise vode nego sto bih stavila za rizu i onda se raskuha i bude meksi...

a mozda ti neki iskusni kuhac prosa bolje odgovori

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala! Pokušaćemo valjda uspije ....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nemogu pronaci...
    kad beba smije jesti kukuruz šečerac?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nemogu pronaci...
    kad beba smije jesti kukuruz šečerac?
    Ako misliš sama kuhati bez soli - onda već od 6 mj.
    Luka ga obožava, ali i zubići su mu narasli s 4,5 mj (2 kom) tak da je mogao sam grickati.
    Za onaj iz konzerve ti nisam sigurna da može.
    Ima unutra konzervansa i vrlo vjerovatno soli.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pitam zbog određenih kupovnih kašica koja u sebi imaju kukuruz...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pitam zbog određenih kupovnih kašica koja u sebi imaju kukuruz...
    Tu može. Isto kao i palentu. Od 6 mjeseci.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Uskoro počinje dohrana pa me zanima dal mogu npr.smiksati mrkvu i ponuditi ujutro prije mlijeka pa ako ne prođe odmah tih pol žlice, žlica staviti kašicu u tupperware i probati ponovno s tom istom za sat, dva,tri....ili moram svaki put skuhati i smiksati novu mrkvu? Isto vrijedi i za jabuku, krušku? :?
    još jednom da vas pitam....ili radim po svom

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

još jednom da vas pitam....ili radim po svom
    negdje sam procitala da 2 sata moze stajati...
    ali ja sam znala skuhat mrkvu i sta ne pojede dobro zatvorit i stavit u frizider, drugi dan malo podgrijat i dat mu opet. pa i na kasici pise da se moze potrosit u roku 24 sata od otvaranja.

tako da mislim da nece nist bit mrkvi ak bude stajala, a ni bebacu ak ju bude pojeo. a kruska i jabuka znaju malo posmedjit od zraka kad se naribaju ili smiksaju, iako ja nisam nikada kuhala ni krusku ni jabuku.

preporucam krusku abata - ona je mekana i skatkasta a jabuku zlatni delise - ona mi se cini najmanje kisela

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tnx...a odprilike to bi i bilo po mom

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Leeaa evo odgovora ako te još zanima....
    Ako se želi pohraniti tj spremiti već pripremljeno jelo u frižider za kasnije ili drugi, ev. treći dan, vodi računa o tome da to što spremaš NE SMIJE biti u kontaktu sa slinom djeteta. A to znači da čistom žlicom odmah odvojiš potencijalni višak prije nego ponudiš jelo ili uzmeš samo malo u drugu posudu pa dodaješ ako treba ali opet čistom žlicom !!! Na taj način skuhano jelo ili gotove kašice možeš čuvati i do tri dana u frižideru, u protivnom hrana "zagađena" slinom djeteta vrlo brzo postaje kontaminirana bakterijama!!! Jedan dva sata nije problem ali je teško predvidjeti kada će dijete ponovo htjeti jesti pa je dobro voditi računa o tome da može i dulje stati nego trošiti vrijeme na nove pripreme.....

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala cure...nismo još ni počeli, samo skupljam informacije

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok mame!
    Mi smo nove na ovom topicu. L. je imala rijetke stolice već 2 mjeseca, pa sam potražila drugo mišljenje od duge pedijatrice koja mi je savjetovala dohranu i početi sa mrkva+riža da se zgusne stolica. Počele smo prošli ponedjeljak polako sam dodavala po šnjitu banane i stolica je sad gusta. Ovaj tjedan smo bile kod naše dr. pedijatrice i rekla da L. ima 9850 a za 2 dana će imati 6 punih mjeseci i da počnem davati jedan obrok voće, jedan obrok povrće i za 10 dana dodavati meso. Sa žitaricama da ne žurimo da ju one dodatno ne udebljaju jer je po dr. pedijatar L. ADIPOZNA (debela). L. je isključivo dojena beba i super napreduje. Svu dohranu prihvaća i manje doji pa me to malo muči jer su mi dojke prepune mlijeka a ona ima samo 3 obroka ostalo doji. Zanima me da li mogu kuhati na majčinom mlijeku žitarice ili raditi neke recepte na istom? Znači kuhati moje mlijeko ili ne ? Sada dodam svoje mlijeko malo u kašice koje sama pripremam (prokuham u malo vode i dodam 2 žlice svog sirovog mlijeka) i kad ona pojede obrok dam joj siku da si pocica radi tekućine da li je to ispravno? Rekla mi je pedijatrica da joj mogu dati i 1-2 žličice vode nakon obroka dohrane. Također mi je rekla da kroz mjesec dana izvadimo krv da vidimo dal je anemična. A najviše me muči to što mi je pedijatrica rekla da bi se L. trebala već okretati sa leđa na trbuh i obrnuto te mi pokazala da ju okrećemo i da ju posjedamo. Ja čitam forum na rodi i savjete da ne treba posjedati da će beba sama spontano a ona mi govori drugačije. L. prematamo sa 1 tetrom složenu u origami pa joj malko smeta u kretanju al mi se čini da to i baš nije problem jer su i moderne platnene velike u guzi. Nadam se da je sa L. sve u redu jer kako kaže pedijatrica da je za bebu od 5. mjeseci specifično okretanje sa leđa na trbuh a L. to ne radi sa 6. mjeseci. Pročitala sam sve o psihičkom i motoričkom razvoju al ako znate koji topic usmjerite me i oprostite što skrećem sa teme. L. je mala dojena buca kako kaže doktorica a to ima veze sa dojenjem i dohranom. Slobodno komentirajte jer me zanima vaše mišljenje o toj našoj dohrani. Inače L. pokazuje zanimanje za jelo od 4. mjeseca, gledala nas je dok jedemo. Hvala mame i još jednom oprostite za dodatni osvrt na drugu temu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Bok mame!
    Mi smo nove na ovom topicu. L. je imala rijetke stolice već 2 mjeseca, pa sam potražila drugo mišljenje od duge pedijatrice koja mi je savjetovala dohranu i početi sa mrkva+riža da se zgusne stolica. Počele smo prošli ponedjeljak polako sam dodavala po šnjitu banane i stolica je sad gusta. Ovaj tjedan smo bile kod naše dr. pedijatrice i rekla da L. ima 9850 a za 2 dana će imati 6 punih mjeseci i da počnem davati jedan obrok voće, jedan obrok povrće i za 10 dana dodavati meso. Sa žitaricama da ne žurimo da ju one dodatno ne udebljaju jer je po dr. pedijatar L. ADIPOZNA (debela). L. je isključivo dojena beba i super napreduje. Svu dohranu prihvaća i manje doji pa me to malo muči jer su mi dojke prepune mlijeka a ona ima samo 3 obroka ostalo doji. Zanima me da li mogu kuhati na majčinom mlijeku žitarice ili raditi neke recepte na istom? Znači kuhati moje mlijeko ili ne ? Sada dodam svoje mlijeko malo u kašice koje sama pripremam (prokuham u malo vode i dodam 2 žlice svog sirovog mlijeka) i kad ona pojede obrok dam joj siku da si pocica radi tekućine da li je to ispravno? Rekla mi je pedijatrica da joj mogu dati i 1-2 žličice vode nakon obroka dohrane. Također mi je rekla da kroz mjesec dana izvadimo krv da vidimo dal je anemična. A najviše me muči to što mi je pedijatrica rekla da bi se L. trebala već okretati sa leđa na trbuh i obrnuto te mi pokazala da ju okrećemo i da ju posjedamo. Ja čitam forum na rodi i savjete da ne treba posjedati da će beba sama spontano a ona mi govori drugačije. L. prematamo sa 1 tetrom složenu u origami pa joj malko smeta u kretanju al mi se čini da to i baš nije problem jer su i moderne platnene velike u guzi. Nadam se da je sa L. sve u redu jer kako kaže pedijatrica da je za bebu od 5. mjeseci specifično okretanje sa leđa na trbuh a L. to ne radi sa 6. mjeseci. Pročitala sam sve o psihičkom i motoričkom razvoju al ako znate koji topic usmjerite me i oprostite što skrećem sa teme. L. je mala dojena buca kako kaže doktorica a to ima veze sa dojenjem i dohranom. Slobodno komentirajte jer me zanima vaše mišljenje o toj našoj dohrani. Inače L. pokazuje zanimanje za jelo od 4. mjeseca, gledala nas je dok jedemo. Hvala mame i još jednom oprostite za dodatni osvrt na drugu temu.
    dobro došla!

a sad moje mišljenje
    meni se čini da si bez razloga požurila s dohranom. dijete ti je dobivalo dovoljno na težini a pedijatrica je savjetovala uvođenje dohrane?! :? Stvarno ne razumijem... A što se tiče rijetkih stolica, sve do uvođenja dohrane mojoj mrvici su stolice bile potpuno tekuće, po meni je to normalno.
    nisam točno shvatila koliko obroka dohrane pojede dnevno? 2 ili 3? meni se i jedno i drugo čini malo previše za sam početak dohrane... Trebalo bi se početi s jednim obrokom pa kad ga skroz prihvati s drugim pa onda s trećim... Mi još malo 9 mjeseci i tek je prihvatila drugi obrok. Mislim da se nemaš razloga žuriti, pogotovo što ti dijete normalno (i više) raste...

vodu možeš nuditi nakon obroka

tvoje mlijeko nije baš dobro prokuhavati jer gubi puno sastojaka ali ga bez problema možeš dodati u gotovu kašicu, i to je onda

ako te još nešto zanima, pitaj...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam kaj sa sezamom...on je alergen jelda?

u onim rižinim kolutovima ga ima u tragovima, al opet ga ima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

mislim da ga nema u svima, čini mi s da sam vidjela neke stiropore bez toga...MISLIM :/

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lasada na pdf-u 0-1 imas topic o motorici (vise njih zapravo), pa si odi procitaj

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Radi se o dvije pedijatrice koje se mijenjaju svakih 15 dana druga dolazi na naše područje pregledati i cijepiti bebe i starija mi je rekla 22.09.2008. kad smo bili na kontroli da imamo vremena za priču o dohrani jer je L.tada imala 4,5 mjeseci. Tada je L. osim tekućih, sluzavih, zrnastih imala i tragova krvi u stolici zbog ragade na guzi radi tih eksplozivnih stolica, nadalje ta starija pedica ju nije htjela cijepiti a zadnji je put cijepljena sa 2. mjeseca života, dok nalaz stolice bude negativan na krv. Da ne duljim, tražila sam drugo mišljenje iz drugog grada i pedica mi je upravo zbog takvih tekućih stolica preporučila dohranu i to mrkva+riža da zgusne stolicu što se i dogodilo a da guzu mažemo kremom kako već napisa. Cijeli prošli tjedan sam davala kašicu od mrkve+riža i stolica je gusta i nema krvi niti naprezanja kad kaki. Ovaj smo ponedjeljak 03.11.2008. bile u našem mjestu kod pedijatrice i došla je druga mlađa, cijepila je L. i ona je rekla da dobro što smo počele dohranu da je vrijeme. Obje pedijatrice se drže toga da je dojenje u prvih 6. mjeseci najvažnije, Nemojte se ljutiti al i ja sam pomislila da L. nije dovoljno moje mlijeko jer je često cendrava, a sada jedva čeka papicu i to sa velikim zadovoljstvom popapa i onda još ciki i super je zadovoljna. Ja vidim da nisam pogriješila al sad ne znam kako dalje kad joj dajem 3 obroka voće i povrće u danu, a pedica rekla kroz 10 dana da dodam i meso kuhano (piletinu, kučevinu, janjetinu i teletinu). Ja bi još malo pričekala sa mesom do idućeg mjeseca jer sad je prihvatila mrkvu, rižu, bananu, jabuku, krušku, tikvicu i sve joj je njami pa po tome smatram da je vrijeme za dohranu što bi značilo da je spremna. Ja neću forsirati ako joj se neka namirnica ne svidi, probat ćemo opet za nekoliko dana. Slobodno komentirajte. Samo mi žao cike ima puno mlijeka a kad ciki ja sretna jer mi olakša sa sisanjem pa popuste.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Nemojte se ljutiti al i ja sam pomislila da L. nije dovoljno moje mlijeko
    djetetu koje je sa 5 mjeseci imalo preko 9 kilograma nije dovoljno tvoje mlijeko?
    sigurno joj je bilo dovoljno, samo se ti trebaš malo opustiti.
    i, čini mi se kako su tri obroka dohrane sa tek navršenih 6 mjeseci - previše.

stolice su mogle biti eksplozivne zbog gljivica, a to nema veze s namirnicama koje dijete jede.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

L. i dalje doji da se razumijemo al ja sam sad zbunjena jel mi pedijatrica rekla da dajem dohranu i ja tako radim i mojoj L. se to sviđa al me smeta što imam puno mlijeka, a dohranjujem jer se treba početi sa dohranom od navršenih 6. mjeseci a mi počele 10 dana ranije. Moram vam reći da su se tu složili sa pedijatricom i svi ukućani a L. super napreduje. Za 6. mjeseci ima 9850 kila. Ne brinite nećemo mi prestati dojiti al kad puno papa dohranu npr. 40g jabuke i 40 g kruške + malo mog mlijeka i to sve smaže. Pravim kašice domaće po bebe kuharici i držim se namirnica prema kalendaru dohrane.
    Apricot
    Zanima me ako L. ima 9850 i 6. mjeseci života i dobro napreduje, zdrava i živahna beba zašto bi bilo prerano za dohranu ? Ona tako rado papa dohranu i začudilo me što je te namirnice od prve prihvatila a ja sam se do sada držala svih savjeta sa foruma od dojenja pa do sada.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema veze ako si ti s dohranom počela desetak dana ranije, to je bila tvoja odluka, Lara je dobro prihvatila i ok.
    ali, malena će sutra imati 6 mjeseci, s dohranom ste počele prije desetak dana, a već je probala mrkvu, rižu, bananu, jabuku, krušku i tikvicu. znaš kako nas stalno upozoravaju da se jedna namirnica, prilikom uvođenja, treba davati barem nekoliko dana da bismo vidjeli eventualne alergijske reakcije. čini mi se kako je to posebno važno kod djece koja imaju ikakvih problema sa probavnim sustavom, a vi ste imali i krv u stolici i eksplozivne stolice...

nemoj žuriti, nema potrebe.
    nema potrebe ni za tolikim brojem namirnica ni za tolikim brojem obroka, a niti za tolikim količinama.
    ona je stvarno velika i napredna beba, dakle nema razloga da brineš.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj ninochka prvotno napisa

mislim da ga nema u svima, čini mi s da sam vidjela neke stiropore bez toga...MISLIM :/
    ma pogledala sam dm-ove 4 vrste sve imaju bar malo sezama. ne znam da li bi joj to smetalo. ionako mislim da bi joj se to možda ljepilo za nepce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •