Bok mame!
Mi smo nove na ovom topicu. L. je imala rijetke stolice već 2 mjeseca, pa sam potražila drugo mišljenje od duge pedijatrice koja mi je savjetovala dohranu i početi sa mrkva+riža da se zgusne stolica. Počele smo prošli ponedjeljak polako sam dodavala po šnjitu banane i stolica je sad gusta. Ovaj tjedan smo bile kod naše dr. pedijatrice i rekla da L. ima 9850 a za 2 dana će imati 6 punih mjeseci i da počnem davati
jedan obrok voće, jedan obrok povrće i za 10 dana dodavati meso. Sa žitaricama da ne žurimo da ju one dodatno ne udebljaju jer je po dr. pedijatar L. ADIPOZNA (debela).
L. je isključivo dojena beba i super napreduje. Svu dohranu prihvaća i manje doji pa me to malo muči jer su mi dojke prepune mlijeka a
ona ima samo 3 obroka ostalo doji. Zanima me da li mogu kuhati na majčinom mlijeku žitarice ili raditi neke recepte na istom?
Znači kuhati moje mlijeko ili ne ? Sada dodam svoje mlijeko malo u kašice koje sama pripremam (prokuham u malo vode i dodam 2 žlice svog sirovog mlijeka) i kad ona pojede obrok dam joj siku da si pocica radi tekućine da li je to ispravno? Rekla mi je pedijatrica da joj mogu dati i
1-2 žličice vode nakon obroka dohrane. Također mi je rekla da kroz mjesec dana izvadimo krv da vidimo dal je anemična. A najviše me muči to što mi je pedijatrica rekla da bi se L. trebala već okretati sa leđa na trbuh i obrnuto te mi pokazala da ju okrećemo i da ju posjedamo. Ja čitam forum na rodi i savjete da ne treba posjedati da će beba sama spontano a ona mi govori drugačije. L. prematamo sa 1 tetrom složenu u origami pa joj malko smeta u kretanju al mi se čini da to i baš nije problem jer su i moderne platnene velike u guzi. Nadam se da je sa L. sve u redu jer kako kaže pedijatrica da je za bebu od 5. mjeseci specifično okretanje sa leđa na trbuh a L. to ne radi sa 6. mjeseci. Pročitala sam sve o psihičkom i motoričkom razvoju al ako znate koji topic usmjerite me i oprostite što skrećem sa teme. L. je mala dojena buca kako kaže doktorica a to ima veze sa dojenjem i dohranom. Slobodno komentirajte jer me zanima vaše mišljenje o toj našoj dohrani. Inače L. pokazuje zanimanje za jelo od 4. mjeseca, gledala nas je dok jedemo. Hvala mame i još jednom oprostite za dodatni osvrt na drugu temu.