Stranica 16 od 182 PrviPrvi ... 614151617182666116 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa i moja jede zgnjeceno i puno puta gura komadice van. Probajte sami staviti komad necega i gristi samo prednjim zubima-tesko je! Mislim da ce im biti lakse kada dobiju kutnjake koji i sluze usitnjavanju hrane. Mi ih jos nemamo i ja se ne opterecujem nacinom na koji jede. Bitno da jede a vremenom ce sve doci na svoje!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moram ponosno objaviti ovdje da smo bili na Srebrnjaku sa Larom na alergološkom testiranju 21.05. i hvala bogu Lara nije alergična i sve može papati zato se ja moram čuvati jer sam alergična na jaja zato smo nju testirali i jer smo obje ista krvna grupa. Larici ću kuhati u rukavicama jela u koja idu jaja. Ponosna mama :D

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure koje ste uvele ribu i meso, koliko cesto bi trebalo biti na meniju? Ja cesto za rucak skuham samo povrce sa zitaricama, ribu (oslic) jede otprilike jedanput tjedno, a piletinu ili puretinu dvaput - ne znam je li to prerijetko, buduci da jos ne jede ni jaja, ni mlijecne preradjevine... :?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi otprilike svaki treci dan jedemo meso ili ribu

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Mi otprilike svaki treci dan jedemo meso ili ribu
    Ovako i mi. Iskreno, ne da mi se svaki dan kuhati meso jer jedino mesom nije previše oduševljen i ako ga osjeti, pljuje ga. Žao mi je i bacati (a nema kandidata među nama ostalima za to kuhano, neslano meso).

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam negdje nasla da bi meso trebalo tri puta tjedno, ali ga u prosjeku dajem dva puta i ribu jednom.
    Jel vi dajete smrznute filee oslica?
    Ja sam do sad kupovala svjezu ribu na ribarnici - mole - ali bi mi bilo prakticno i davati nesto iz leda.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja dajem i cine mi se ok

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pitala sam za meso i ribe jer sam naisla na podatak da bi djeca za pravilan razvoj trebala svaki dan jesti hranu zivotinjskog porijekla ili mahunarke. Ne znam je li to tocno i primjenjuje li se to i na ovako malu djecu (dok jos doje), ali mi zasad jos ne jedemo nista drugo zivotinjskog porijekla (ni jaja, ni jogurt, ni sir...), a nismo krenuli ni s mahunarkama, pa po tome ispada da bi valjda svaki dan trebao jesti ili meso ili ribu :/ .

Sto se tice ribe, ja u ribarnici kad naletim kupim svjeze oslice, ocistim, podijelim na porcije pa zamrznem i vadim po potrebi sljedecih par tjedana - nekako u to imam vise povjerenja nego da kupim smrznuto, bar znam da je prije smrzavanja bilo svjeze, da se nije vise puta odmrzavalo i da ne smrdi.

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja mislim da je svaki dan malo pretjerano, ali to je mozda moj osobni dozivljaj jer ja ne bi mogla jesti meso ili bilo sta zivotinjskog podrijetla svaki dan.
    U Jovancevicu pise slijedece: od 6mj. meso 2-3 x tjedno (do 20g);
    od 7 do 12 mj. meso 2-3 x tjedno (30-35 g), žutanjak 1 x tjedno, bijela riba(ne pise koliko puta, pa pretpostavljam jednom)

Ja sam bijelu ribu uvela s 8mj., a žutanjak cu tek s 10mj.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...ja dajem tri puta tjedno (dva puta bijelo pileće i jednom ribu)...piletinu imam smrznutu na manje komadiće , a ribu kupujem svježu nama jednom tjedno, pa onda odvojim i njemu i skuham....

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kako pripremate jaja? 14 mjeseci.dosada sam ih tvrdo kuhala i miksala s blitvom ili špinatom.treba mi još recepata...

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma ja sve savjete dr. Jovancevica uzimam s rezervom, mislim svi recepti za kasice u knjizi imaju secera, vocni sokovi se po njegovoj tablici daju vec od 4 mj. (ja recimo ne dajem uopce nego samo vodu), zumanjak moze vec od 7 mj. (!),... a bebe od 7 mj. bi vec trebale imati 2-3 obroka :/ . Tako da sam i info o ucestalosti i kolicini davanja mesa uzela s veeelikom rezervom. Posebno zato sto kolicinu ionako na kraju odredi dijete samo . A buduci da se sve rano uvodi, po njegovoj tablici dijete zaista i moze vec rano imati svaki dan nesto zivotinjskog porijekla na tanjuru. Velim, ne znam odnosi li se podatak o ucestalosti konzumiranja hrane ziv. porijekla i na bebe, pretpostavljam da ipak ne - kasnije, kad pocne jesti zumanjak, pa jogurt, sir, onda ce definitivno imati svaki dan u prehrani po nesto ziv. porijekla.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nama je danas 6.dan dohrane.
    Do sada smo probali jabuku na razne nacine,i ne bih rekla da je prihvaceno. uglavnom se davila komadicima(nisam pasirala vec-strugala kasicicom,ribala,kuvala pa gnjecila viljuskom..)nisam htela pasirati.
    Danas joj ponudim palentu na vodi,sasvim retku,i cini mi se da je malo lakse to "podnela"
    Nije zevala uopste,a trebalo bi ako joj se svidja?
    Posle toga sam joj prvi put do sada ponudila vodu na casu sa kljunom,i cugala je ko velika :shock:
    Da li je stvarno zedna,da li je to normalno da tako navali na vodu :?
    Nije valjda gladna :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da se najprije radi o refleksu - dijete je naviklo sisati, a ovo ide samo od sebe. Gladna? Prije bih rekao znatiželjna na "gle kako ovo ide samo od sebe" način.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,ali ukus :/
    Nije li prokuvana voda bljak ,pogotovo nakon sltkastog ukusa maminog mleka
    I sme li piti koliko zeli :?
    Kad sam videla kako "cuga" otela sam joj bocicu nakon 10tak gutljaja...

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    ja sam mu trešnje jednom dala oguljene u komadućima ali nije bio oduševljen a drugi put oguljene zgnječene u jogurtu i to je smazao..

mene zanima kad može šipak??
    ponavljam pitanje...apri??? help??

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kai jako voli piti vodu, osobito kad je jako vruce kao sto je bilo do nedavno, samo je bitno da se ja sto cesce sjetim ponuditi je.
    Voda mu nije dostupna jer pije iz case. Kupili smo i kljun za 6+ onaj sto ima sistem protiv proljevanja, ali to tako tesko vuce da sam odustala, a i bolje da pije na casu.
    Voda sam mu uvela sa 6 mjeseci kad i dohranu i u pocetku sam kupovala flasiranu, a sad sve cesce dajem iz pipe. Uskoro ce u jaslice gdje ce prije ili kasnije pocet piti vodu iz pipe pa bolje da ga ja na to naviknem.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    mene zanima kad može šipak??
    mislim da šipak (nar) ide kad i agrumi, znači oko godine dana

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ponavljam sonatino pitanje: višnje? kada?
    ja sam ih u stvari dala, jer sam kontala da su ko trešnje. prvo se stresao, ali je odmah nastavio jesti i baš ih voli lakše mi ih je dati nego trešnje, kad su tvrđe. :/ jedino što me iznenadilo je da ga stegnu, mislim stolicu.
    ipak me zanima kada, pa ako može kratki odgovor. hvala!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kad i trešnje može

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    kako pripremate jaja? 14 mjeseci.dosada sam ih tvrdo kuhala i miksala s blitvom ili špinatom.treba mi još recepata...

?????

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala tropical! uh, dobro je da nisam pogriješila u procjeni. paid, zašto upitnici na ovo za jaja? ja još nisam davala, pa se i ja pitam je li samo tvrdo kuhana? doduše, vjerojatno da... ili kajgana? naravno tamo iza godine dana...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad može jesti jaja, može pretpostavljam jesti i sve ostalo, pa nemam više recepata, jednostavno jede otprilike sve kao i mi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam sad stigla sve čitati, možda se i pisalo o tome...
    Naime, Lora će za 5 dana imati 7 mj. Po onoj novoj revidiranoj tablici trešnje mogu sa 7 mj.
    Mi smo počeli dohranu sa punih 6, ali smo dosad uveli samo žitarice i mrkvu, danas je korabica na redu.
    Nekako mi je logično da ću kad počnem uvoditi voće početi sa jabukom i kruškom.
    Ali dok nam trešnje dođu na red, već će proći, a sad ih imamo finih domaćih.
    Da joj dam koju? :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja još uvijek kuham sve posebno.

a jaja...
    razmutim ih i ubacim pred kraj kuhanja u jelo.

kajganu neće jesti još barem godinu dana.
    uopće, pečeno neće jesti.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja kad prođe nekih 14 mjeseci ne kuham posebno iz čistog razloga što mislim da i mi jedemo zdravo. ne sjećam se kad sam nešto spekla (osim kolača ), baš ono drito na ulju, ok, napravimo tu i tamo kajganu, ali više je to sa šparogama ili s lukom i to mu ni ne mislim dati
    začinjene stvari MM ne podnosi, uglavnom su to neka variva ili riža s nečim. a i mali se odvali svaki put kad vidi da mi jedemo nešto drugo, pa će tako doći na svoje

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

manal-upitnici jer sam nestrpljiva ja ih zasad samo tvrdo kuham i dodajem povrću, a zanima me postoji li neki još način jer mi se čini da je za frigana još rano.
    probala sam jučer ovo-skuhala sam dva tvrdo, te dodala malo mlijeka i fetu kruha. jako mu se svidjelo.sve pomiješala naravno

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da ja isto kuham sve posebno, osim kada i mi jedemo juhicu i lešo meso ili ribu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi i jedemo isključivo kuhano, ali mi je jednostavnije kuhati mu zasebno, u vrijeme kada njemu odgovara.
    prženo nikada ne jedemo
    pečeno rijetko
    ali svejedno mi je draže njemu posebno jer su njegove kombinacije nama možda čudne

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    nisam sad stigla sve čitati, možda se i pisalo o tome...
    Naime, Lora će za 5 dana imati 7 mj. Po onoj novoj revidiranoj tablici trešnje mogu sa 7 mj.
    Mi smo počeli dohranu sa punih 6, ali smo dosad uveli samo žitarice i mrkvu, danas je korabica na redu.
    Nekako mi je logično da ću kad počnem uvoditi voće početi sa jabukom i kruškom.
    Ali dok nam trešnje dođu na red, već će proći, a sad ih imamo finih domaćih.
    Da joj dam koju? :?
    mislim da bih ja u ovom slučaju radije dala svježe fine sočne trešnje nego prošlogodišnje jabuke :/ Mi smo počeli s jabukama ali samo zato što je tad bila sezona i imali smo svoje, domaće

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja bih tako: radije sezonske trešnje nego jabuke ubrane prošle godine u 9. mjesecu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ja kad prođe nekih 14 mjeseci ne kuham posebno iz čistog razloga što mislim da i mi jedemo zdravo. ne sjećam se kad sam nešto spekla (osim kolača ), baš ono drito na ulju, ok, napravimo tu i tamo kajganu, ali više je to sa šparogama ili s lukom i to mu ni ne mislim dati
    i mi tako nekako.

kajganu sa šparogama joj nisam ni ja mislila dati ali je vrištala dok nije probala. a kad je probala više nije htjela prestati jesti :shock: Isto je bilo i kad je probala kajganu s domaćim kobasicama Strašno nešto. najviše voli hranu koju jede mm, a to nije ni lagano ni zdravo.

e da, jaja ne voli. pojela ih je jedino u gore navedenim slučajevima :/

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kada grožđe?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neki dan smo pisale.
    kopaj!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trešnje baš nisu nešto prihvaćene.
    To je dosad jedina hrana na koju je, nakon par zalogaja, doslovno zatvorila usta
    Da ne pričam o facama koje je radila

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja jos nije otvorila usta
    A poceli smo s tim jabukama ubranim.....
    Valjda bi vise volela tresnje(da sme)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kayo, ako imaš domaćih trešanja, slobodno ih daj poslije jabuke.
    to je ista grupa voća i neće biti nikakvih problema.
    samo pripazi na kožicu (zbog toga se preporuča kasnije, kada se pretpostavlja da beba ima koji zubić)

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zaista?
    A alergija,nista?
    Nemam domace,ali mogu nabaviti ko ima :D
    Samo sto ni jabuku ne voli...jos

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa dobro, zavoljet će.
    ko da si ti baš sve od prve prihvatila.

nisu trešnje neki alergeni, ne brini.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja?!
    Pa ja sam 17 meseci iskljucivo sisala!
    Ako je na mene....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo da se i ja priključim ovoj temi, s obzirom na to što mi pedijatar savjetuje, trebat će mi dodatnih informacija

U svakom slučaju mi s dohranom započeli malo prije šest mjeseci, iako sam mislila da će biti žestoki odbijač dohrane, baš suprotno, lijepo papa i papa sve što joj skuham.

Do sada najviše papili žitarica, smeđa riža, slatka riža, amarant, kvinoja i proso kojeg jednostavno obožava.
    Papila je i domaće mrkvice, tikvice i danas smo prvi put papili bananu.

Radimo kombinacije ovih namirnica i za sada nam super ide.

Jedno pitanje, kada uvodite drugi obrok bebicama???
    Vjerojatno negdje piše, ali nisam pronašla.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako bebicama skuhate palentu, misli koliki omjer???
    Bar približno.
    To baš ne prakticiram kuhati za nas pa me strah da ne ostane sirovo i sl. :/ :/ :/

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    manal-upitnici jer sam nestrpljiva
    joj, sorry, ja nisam skužila da ti samu sebe citiraš, tj. da ponavljaš svoje pitanje... nisam pažljivo čitala

roro isto nešto neće trešnje, a baš su fine... a baš kontam sad mogu izbaciti (te stare) jabuke i davati mu sezonsko voće, kad ga ima.

pepita, imaš vremena za drugi obrok. ja sam dala neka dva mjeseca nakon početka dohrane, ali sam onda uskoro ponudila i treći, tako je nekako ispalo. vidi kako cura reagira, ali mislim da treba proći bar mjesec dana od uvođenja prvog, čisto da se navikne. pisalo se o tome na nekom drugom topicu, tipa "kada drugi obrok?"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pepita, osim što se slažem s ovim što je manal napisala, da ne žuriš sa drugim obrokom, ja bih rekla da ni ne žuriš sa uvođenjem svake pojedine namirnice.
    Pusti da dijete svaku proba po 5 dana. Ne boj se, njima to nije monotono kao što bi bilo nama da 5 dana jedemo isti ručak.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja se sve vise mislim da odlozim ovu nasu neuspesnu dohranu dok mala ne napuni 7 meseci :?
    U usta stigne nesto samo na silu
    Sve mislim-nek makar proba,mozda joj se ipak dopadne.
    Muka mi je siliti je,a ona nece pa-nece
    Ili da joj dam nesto u ruku,mozda bi tako probala sama :?
    Ne znam ni sama.....
    Momci nisu tako odbijali,ali nisu u to doba vise ni sisali.
    Ona hoce samo siku i gotovo

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Kako bebicama skuhate palentu, misli koliki omjer???
    Bar približno.
    To baš ne prakticiram kuhati za nas pa me strah da ne ostane sirovo i sl. :/ :/ :/
    pepita, instant palenta se kuha svega nekoliko minuta (mislim oko 3 min), dok ima i palente koja se kuha preko pola sata (takva se moze kupiti u ducanima zdrave hrane, mljevena na mlin..)
    savjetujem ti da za pocetak kupis ovu instant..

ja za sebe kuham "odokativnom metodom", pa nekad ispadne gusce, nekad rjedje..

za malenog sam izracunala, da ne bi bilo bacanja hrane svaki dan: u 2 dl uskuhane vode (bez soli) stavim zlicu i pol palente (jusnu zlicu). ispadne malo vodenasto, al dok se ohladi taman se fino zgusne kolko treba. kuham ju cca 3 min. to je bila palenta kupljena u dm-u (malo je krupnija..). bude kolicinski i vise nego sto je potrebno, al meni se ne da kuhat manje kolicine..

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Spider Pig hvala ti

apricot slažem se

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da, za drugi obrok dohrane sam pitala, ne zato da ga ja što prije uvedem, nego da znam kada je zaista potreban bebicama.

Mislila sam se nekako od osam mjeseci uvesti drugi obrok, a od 10 mjeseci treći, mada ništa ne mogu reći unaprijed, jer zbilja puno toga ovisi o mojoj L.

Zadnje dane mi jako dobro popapa. Nikad je nisam forsirala, ako hoće dobro, ako neće, dam cike.

Vidim da ustvari bebe funkcioniraju dosta slično nama i u principu kada ih se "sluša" zbilja ništa nije problem.

Moja L više voli jesti oko 16:00 sati i ja to poštujem.
    Oko ručka nije baš raspoložena i obično joj se spava.

E sad, znam da se ponavljam, ali...
    Koliko vodice dajete bebicama.
    Ja joj ponudim malo jedino ako neće da ciki poslije jela ili ako je zaista dobro popapala pa da je ne trpam bez razloga.

Inače samo ciki. Kad smo malo duže vani na suncu, dam joj koju kap, jer ne bi ona pristala svako malo cikiti.

Iskreno, na dane ni sama ne vjerujem da još dojimo, nakon šest mjeseci mi još dojimo :D
    Imali smo opet prije par dana problema s dojenjem, naravno RODA SOSO nas opet spasio i sad štima.
    Puno sam se namučila, presretna sam što smo došli do ovdje, preeeesretna i zbilja kako sam i mislila prije poroda, dojenje je zaista samo upornost. Tko je voljan, osnove će naučiti.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

SOSO = SOS

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Još malo o trešnjama...
    moja curka je 6,5 mjeseci i ima 4 zuba. Danas sam joj dala guljene trešnje, onako po pola u usta. Fino je žvakala pa sam joj dala i jednu neoguljenu. Je li to ok? Još ćemo par dana po trešnjama pa se pitam da li da ih gulim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •