Stranica 23 od 182 PrviPrvi ... 1321222324253373123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dosta sam toga pročitala ali nemam baš puno vremena za studiranje a uglavnom se pogubim u raznim raspravama i nikako da nađem odgovor na moja pitanja.

Moj mališ za 10 dana puni godinu. Do 6 mj je samo dojio a nakon toga lagano dohrana i stvarno sve voli i jako dobro jede.
    E sad, dojenje njemu više nije obrok jer nakon toga mljacka i traži papati.
    Dakle ujutro sisa cca 2 puta ( oko 6 i po i oko 8 i po).
    Ne znam šta mu dati ujutro za prvi obrok.
    Žitarice i voće jede oko 10 i po 11, ruča povrće/meso/žitarice/ jaje oko 13 i 30 ( ne sve zajedno )
    Nakon popodnevnog spavanja doji pa u mu koji sat kasnije dam opet neko voće ili jogurt sa kruhom, a za večeru je do sada jeo kašice sa žitaricama a sada bi prešla na nešto tipa pulenta, kruh sa svj sirom, sirnim namazom, povrće od ručka i tome slično.
    Prije spavanja opet doji(dakle doji cca 3 do 5 puta, 4 najčešće)

E sad, s obzirom na sve što sam navela ima li ko ideju šta za doručak?
    Jer počinjem radit i ide kod bake na čuvanje tako da on oko 8 mora nešto jesti. A šta?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

možeš mu dati žitarice/griz/palentu sa nečim. Ili hleb sa nekim namazom (domaćim pekmezom, svežim sirom, kuvano jaje + hleb/kifla/pecivo + maslac ili neka domaća pita zeljanica/tikvenjača, projarica

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala vanesax .
    U biti moram malo napravit "reorganizaciju" obroka. Jer po sadašnjem rasporedu to bi mi bilo puno žitarica.
    A nije mi palo na pamet da ujutro dam kako si ti napisala a onda kasnije samo voće
    Jer mu za obrok oko 11 dam voće + griz ili žitarice. A sad ću samo to fino odvojit i rješen problem.
    Bravo, hvala puno

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[quote="ovcica"]beba ima 7.mj.ovako najčešće izgleda nas dnevni raspored:

7-8-mlijeko(nazalost vise ne doji)
    11-mlijeko
    14-ručak(neko povrće i žitarica ili tu i tamo komadić bijelog mesa)
    17-mlijeko
    18-voće(ponekad dodamo keksić-lino,ali rijetko)
    20-21-mlijeko i rižine pahuljice ili keksolino(ali 4 čajne žličice,tek toliko da promijenimo okus mlijeka)

-sada mi molim vas recite da li je ovo previše i da li bi voće trebala preseliti ujutro?pokusala sam jedan dan ujutro dati voće,pa je dobio proljev.unaprijed zahvaljujem.
    [/quote

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baš sam i ja u fazi nekog istraživanja što malo preokrenuti u dohrani.
    Moja još uvijek jede miksano, to je jedini način, a finger food uopće kod nas nema pomaka, njoj je to igra i ne pada joj na pamet staviti nešto usta. Dobro svaki dan to vježbamo, valjda će jednom skužiti

Uglavnom, mislim se ubrzo početi na kruh staviti mrvicu masla i dati joj.

Moje mišljenje je da su ugljikohidrati djetetu za početak dana vrlo bitni, a navečer bi ih trebalo jesti u malko manjoj mjeri.

Ja se kod L držim one da ujutro uvijek bolje papa nakon prospavane noći, a dan, tko zna što će donijeti

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi imamo 9 mj i uz puno cicanja imamo i dva obroka dohrane, oko 11 žitarice s voćem ili voće samo te oko 4 povrće sa žitaricama, svakih desetak dana i malo mesa koje po tablici može. sad, zanima me treći obrok dohrane jer ne bi žurila ali se raspitujem malo jel mi se čini da sam čitala ovdje da se uvodi oko 10 mj. da li da to bude opet voće sa nečim ili što? ne dajem mu lina i sl.stvari, mislim da je bolje i zdravije napraviti zobenu kašu ili griz od pira ili neke dr. žitarice( quinoa, amaranth, proso...). inače fino napredujemo i imamo 10 kg i 73 cm. molim iskusne mame za savjet

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno broj obroka...

Moja mrvica ima 8.5 mjeseci, dobro je prihvatila dohranu, i kao posljedica toga ja tu dohranu nekako ne shvacam pretjerano "ozbiljno". Evo kao primjer, cuveno pitanje koliko ima obroka. Ne znam sto bih na to odgovorila. Onaj istiniti je 1-3 (ako racunam "prave" obroke - znaci zitarice/krumpir + voce/povrce/meso) + 1-4 dodatna "medjuobroka" (rizini krekeri, kruh, voce) - a sto ovisi o njenoj nervozi taj dan - jer kad ne pomaze nista drugo onda joj obicno dam nes za jest, pa je mir 15 minuta. Dojenje tu ne brojim, ali to nekako ide neovisno o tome koliko taj dan jede - ona jednostavno uvijek hoce dojiti, pa cesto dojimo jer, npr. mene nije bilo par sati pa da si ja olaksam napetost, pa makar ona pred pol sata smazala veliki rucak. O nocima radije ne bih, recimo samo da kolicinu tih "mlijecnih" obroka jednostavno vise ne brojim... 8)

Jel nas ima jos takvih "nemarnih" majki, koje jednostavno poput mene ujutro daju dorucak ovisno o tome jel im se dalo skuhati ili ne (u suprotnom, normalno, samo uvaljam cicu)? Rucak nam varira izmedju 13 i 16 sati, a ponekad bude i samo cica (ako smo npr. u gradu na kavi pa shopping pa ...). Vecera najcesce ako je nesto ostalo od dorucka/rucka, ili ako sam preskocila nes od toga, pa da "ubacim" jos bar jedan obrok (i opet naravno ako mi se da... otud ponekad ona brojka 1 za broj obroka).

Ne kuzim moje frendice koje s kave jure doma kuhat bebi rucak, ili daju gotove kasice ak ne stignu skuhat, samo da im dijete ne ostane bez rucka. Zasto samo ne ponude cicu? Kaj bas mora biti tolko i tolko obroka dnevno svaki dan, u isto vrijeme? Ja se definitivno tako ne hranim, a mm je jos nemarniji od mene kad je klopa u pitanju. Jedemo kad ogladnimo, sto nam dodje pod ruku, ak nam se taj dan dalo kuhati rucak - super - ak ne, dostava ili sendvic.

Isto i s famoznim uvodjenjem nove namirnice svakih 3/5 dana (ovisno o preporuci). Toga sam se mozda drzala prvih mjesec i pol, a nakon toga - pa kuham kaj ima u frizideru od stvari koje smije i koje je probala. Zadnja dva tjedna smo uveli jednu namirnicu (suhe marelice), i to samo zato sto sam se sjetila da sam ih kupila pred ca. mjesec i pol, ali sam zaboravila joj dati

Poanta posta? Pa ne znam ni sama, valjda da pitam jel nas ima jos koje se ne zamaramo previse, u okolini bas ne nalazim primjere slicne mojem, pa se pitam da li nesto grijesim u razmisljanjima? Ili se samo o tome manje prica...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pokušavam tražiti odgovor na moje pitanje no nisam našla ništa konkretno pa bi molila za pomoć: naime radi se o mojoj dvojbi kada se bebama daje tzv finger food i što se daje? znači moj mali je napunio 9 mj., jedemo po tabeli i puno dojimo, hranu mu usitnjvam sa vilicom a samo neke stvari baš smiksam(npr suhe marelice i šljive i dr, stvari koje su nekako tvrđe ili teže se usitne vilicom) i nema nekih problema sa gutanjem malih komadića. neki dan sam mu dala sirovu mrkvicu u ruku i on ju je glogao i masirao desni jer mu rastu gornji zubići sve dok nije jedan malo veći komad otrgnuo i zagrcnuo se ali baš gadno da je meni srce stalo skoro. čitala sam da se palenta može na tvrđe skuhati i dati im u rukicu, to cu probati. smatram da je bitno da po malo počne i sam držati hranu ali što bi mu mogla još dati tako u rukicu a da nije opasno. moja svekrva je imala pametan komentar da zakaj mu ne dam kruh, slanac i sl. da žvače jer je vidjela da tak mame to daju po gradu ( s kruhom nismo još ni počeli), ja se i ne slažem baš s tim da žvače taj kruh bezveze a i nije sve pametno kaj se može vidjeti poo gradu eto, malo sam oduljila ali bi molila za savjet, kada početi davati bebi hranu u rukice da sama po malo jede i što?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam joj pocela davati kad je pocela sjediti pa sam ju stavila u hranilicu. Ne dajem joj bas 'finger food' nego sto ima za jesti stavim na komadice pred nju. U posebnoj zdjelici imam hranu koju joj dajem na zlicu, a ovo ona sama copka i stavlja u usta.

Tako joj mozes krusku, bananu, krumpir, mrkvu (kuhanu), tikvice, palentu, komadice mesa ili ribe, batat, karfiol, brokulu, sljivu... Eto sve sam napisala zbrda- zdola, ali uglavnom je to voce/ povrce koje je mekano, sirovo ili kuhano.

I naravno, uvijek je gledam dok se ona tako zabavlja, nikad ne znas kad joj sta moze zagrcnuti.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neće se mojoj desiti da se zagrcne
    Ne kužim kako nema nagon staviti mrvice hrane u usta :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pepita, počeće i ona, samo joj daj vremena. Od moje frendice sin i dan-danas jede dosta toga miksanog. A meso isključivo tako jede. Pokušala je sa mlevenim mesom da ga zezne, ali nije uspela.Mali joj sad ima 18 meseci i sto, joše je na miksanoj hrani. Žvaće on koješta iz rukice - voćke, poneko povrće i malo junka - smoki, štapići, ribice... ali je i dalje lenj da jede konkretne ručkove svojim priborom za jelo

sillyme, ja nisam neka žena "od reda", ali znam zasigurno da je kako bebama tako i maloj deci izuzetno važna rutina i raspored. To je ono što im daje osećaj sigurnosti, pa makar to bila i rutina hranjenja i vremenski i sadržinski. Po mom mišljenju zasnovanom na iskustvu, rekla bih da treba utvrditi okvirno vreme za nemlečne obroke, a ako je tu još i cica, onda je milina. Cicu mu uvek i bilo gde možeš dati. Ali ne umesto unapred predviđenih obroka. Osim u iznimnim situacijama. A to svakako nije boravak u gradu na kafi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zanima me kad da joj dam prvi obrok mislim na sate. Na ad-u je i jede u 8 - 12 - 16 - 20. Mislila sam joj dati oko 10 (krenut ću s prosom) pa joj mlijeko ponuditi kao i do sada u 12 pa koliko popije, ili da joj možda dam bliže 12?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo, pokusala sam se popraviti i davati malo redovitije... i u principu ide, jucer smo nakon par dana s 3 obroka samo preskocili veceru...

Inace, najkriticniji obrok nam je bio dorucak, ali otkada sam "otkrila" dorucak cija priprema je ispod minute je to postao obrok koji se ne preskace... (imam uzasno niski tlak, i dok se razbudim dovoljno da joj nesto skuham i da se to ohladi je ona cesto izgubila zivce cekajuci pa je za dorucak bila cica)

Jedva cekam da uvedemo jogurt i svjezi sir, pa da imam jos nesto od "brze" hrane na raspolaganju...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vanesax i ja tako mislim i sigurna sam da će doći dan kada će htjeti sve samo ne miksano.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj znatiželjna_505 prvotno napisa
    Zanima me kad da joj dam prvi obrok mislim na sate. Na ad-u je i jede u 8 - 12 - 16 - 20. Mislila sam joj dati oko 10 (krenut ću s prosom) pa joj mlijeko ponuditi kao i do sada u 12 pa koliko popije, ili da joj možda dam bliže 12?
    u biti je svejedno. vidi kad je bebica bolje raspolozena pa odluci.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj sin ima osam i pol mjeseci i jede samo ono sto moze sam drzati u rukicama. na zlicu uglavnom ne zeli jesti.
    do sad je s gustom pojeo samo bananu, jabuku i tikvu. par puta amarant ili proso s bananom ili jabukom.
    ne znam je li slucajno, ali dvaput kad je pojeo malo vise nego inace (obicno pojede jedva zlicicu, sve ostalo je meni "puno"), kakao bi puno i zacrvenila bi mu se guza :/

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure imam pitanje;
    Da li kada prvi put dam bebi spinat,takodje nudim 5 dana zaredom?
    S obzirom da sam citala da ga bebe mogu jesti ali ne cesto :? zbog nitrita,nitrata.....

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

znam da ovaj odgovor sigurno negdje postoji, ali ne da mi se zbilja listat tolikooooo stranica, avi to vejrovatno znate, pa neka mi netko usput odgoovri..kad se mije počet davat Kokošja juha, plazma keksi, rižine pahuljice??

hvala!!!!!!!!!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Kokošja juha, plazma keksi, rižine pahuljice??
    juha - nakon što si pojedinačno prošla s uvođenjem svih namirnica koje si naumila skuhati u juhi, ako je pitanje zbog piletine onda nakon 8 mjeseca
    plazma keksi - :? ne znam što su, ali mislim da nije nužno žuriti sa takvim namirnicama
    rižine pahuljice - kad i riža, praktično od početka

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja nikako ne kužim foru s tim keksima... To su kao neki za djecu. Ma što će joj keksi? Najest će se keksa u životu. Dok ja kontoliram, davat ću joj zdravo, a kad i ona počne sudjelovati, onda ćemo vidjeti...

A ako baš moraš, vjerojatno na njima piše od kad se mogu dati ili pogledaj sastav (naići ćeš na šećer) pa da nema nečega što još nije primjereno dobi osim šećera (jaja ili nešto).

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa
    Evo, pokusala sam se popraviti i davati malo redovitije... i u principu ide, jucer smo nakon par dana s 3 obroka samo preskocili veceru...

Inace, najkriticniji obrok nam je bio dorucak, ali otkada sam "otkrila" dorucak cija priprema je ispod minute je to postao obrok koji se ne preskace... (imam uzasno niski tlak, i dok se razbudim dovoljno da joj nesto skuham i da se to ohladi je ona cesto izgubila zivce cekajuci pa je za dorucak bila cica)

Jedva cekam da uvedemo jogurt i svjezi sir, pa da imam jos nesto od "brze" hrane na raspolaganju...
    Pa ne trebas dorucak kuhati, mozes npr. za dorucak servirati neko voce s rizinim pahuljicama i super, rucak kuhan, a vecera kako ti drago.
    Mi u biti ni nemamo dorucak tj. dorucak nam je sisanje, zatim idemo u setnju pa kada dodjemo kuci je uzina neko voce, izmiksano s rizinim pahuljicama ili bez, tada mali ode spavati ja mu skuham rucak, kada se probudi pojede kuhano, a predvecer, oko 6, 7 imamo drugu uzinu uglavnom takodjer voce, a vecera nam je sisanje, a van tih redovnim obroka sisamo kad god pozeli, uglavnom cesto.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala! nije za mene..nego pitam za jednu tvrdoglavu osobu kojoj ne moš obijasnit da se to ne daje djetetu od 2 i pol mjeseca. Inače nisam zagrižena da ću nekom pametovat ni radi cice ni AD ni ne znam sta, ali ovo je pretjerivanje, pa sam samo želila vidjet koliko je uranila.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Neka pita pedijatra- koliko ja znam nitko od zdravstvenih radnika joj neće reći da počne s ičim prije 17. tjedna, dakle nekih 4,5 mjeseca!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Neka pita pedijatra- koliko ja znam nitko od zdravstvenih radnika joj neće reći da počne s ičim prije 17. tjedna, dakle nekih 4,5 mjeseca!
    Mimah, Mimah... pa većina če ih jedva dočekati...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ali ova je počela s 2,5 mjeseca davati djetetu meso i kekse! Toliko valjda nesavjesni nisu da bi to preporučili!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Povremeno dajem Lari keks plazma možda 4 komada tjedno izgledaju kao Lino keksi proizvodi ih "Bambi-Banat" iz Srbije amože ih se kupiti u Srbiji i U BIH. Mi idemo u Bihać često u šoping pa kupim jer nisu skupi. Sastav plazma keksa- prepisujem: pšenično brašno,šečer,maslac,sojino brašno,biljna mast,med,dekstroza,surutka u prahu,obrano mlijeko u prahu,sredstva za dizanje tijesta(E503,E500),sol,emulgator:soja lecitin,vitamini(vitaminC,niacin,vitaminB6,tiamin) ,aroma.Može sadržavati u tragovima lješnjak.
    Piše u vrijednostima da šečera ima u 100g/ 20,0g mada nisu toliko slatki kao npr. Lino keksi.
    Lara sve jede već sama hranu u konadićima pogotovo obožava mrkvu i ciklu za salatu. I jako smo zadovoljni super je uz dojenje sve nam je za pet :D

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Ali ova je počela s 2,5 mjeseca davati djetetu meso i kekse! Toliko valjda nesavjesni nisu da bi to preporučili!
    ma to ona na svoju ruku....i ne zaboravi par žlica kokošje juhe, pa žličica pudniga, pa malo kasice.....najbolje da joj jednu sarmu skuha ...i lijepo joj čovjek obijasni da nije to baš pametno, ali neeeeee,..pa i ona je tako jela pa je ziva...šta je to garancija??

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne mogu vjerovati da netko moze biti toliko nemaran ili u krajnju ruku neinteligentan da mu uopce padne na pamet davati ista bebi od dva i pol mj., a kamoli ovo sto citam....svasta, ko da smo u srednjem vijeku pa se ljudi nemaju gdje educirati, procitati...
    A kada se tek pocnu hvaliti kako im bebe od 2, 3 mj. super jedu...
    Znam da nije primjereno ikoga ovako kritizirati, ali nisam mogla izdrazati

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kada se vec spominju keksi...ja sam u pravilu protiv keksa kod tako malih beba jer ne kuzim cemu to, smatram da je zdravije da se zabavljaju s rizinim koluticima koji su bez soli, secera i ostalog, a i nisu uopce bljutavi, iako djeca ni ne znaju za bljutavost, dok su tako mali sve je u tome kako smo ih mi naucili.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je i taj stiropor upitan
    mora li dijete nešto grickati?
    ako želimo da jede, neka jede
    ako želimo da gricka, neka gricka nešto korisno
    to grickanje "u prazno", bojim se da stvara naviku stalnog žvakanja, grickanja, trpanja u usta...
    onda bolje jabuku

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    to grickanje "u prazno", bojim se da stvara naviku stalnog žvakanja, grickanja, trpanja u usta...
    onda bolje jabuku
    mi smo dali stiropor prije par dana prvi put i to je jedina stvar koju malo duze drzi u rukama. lize, okrece i tu i tamo gricne. zvace i kad nema nista u ustima.
    danas je dobio krumpir. nije htio ni probati.
    ima skoro 9 mjeseci i od dohrane skoro nista ne zeli jesti. prolaze banana i jabuka.
    ako imas kakvu ideju kaj da mu korisnog dam da gricka, samo reci

mrkvu, brokulu, cvjetacu nece. tikvica mu se svidja jer ima puno vode, ali jedva da je lizne.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

onda bolje jabuku
    a nastaje i problem hrane kao utjehe. I ja sam znala malcu dati taj stiropor, ali i jabuku, krastavac...samo da se smiri u kolicima. Dok se nisam počela pitati upravo to - treba li dijete stalno nešto jesti? Ne treba.I moji dok ga čuvaju uvijek traže nšto za jesti kako bi ga mogli smiriti ako mu nešto nije po volji ili se ne želi voziti u kolicima.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    Ne mogu vjerovati da netko moze biti toliko nemaran ili u krajnju ruku neinteligentan da mu uopce padne na pamet davati ista bebi od dva i pol mj., a kamoli ovo sto citam....svasta, ko da smo u srednjem vijeku pa se ljudi nemaju gdje educirati, procitati...
    A kada se tek pocnu hvaliti kako im bebe od 2, 3 mj. super jedu...
    Znam da nije primjereno ikoga ovako kritizirati, ali nisam mogla izdrazati

ma ne volim ni ja pametovat drugima, nisam ni ja idealna, ali ovo mi je za vristat, i još sma joj rekla da joj dijete moze poplavit u umrijet ne daj boze, al nista ona nastavila punim tempom...kao ma samo zličica, a svaki dan neka nova...neki dan je pojela skoro ciejlu kašicu , jela je i plakala da hoće jos..mislimmmmmmm....pa ne piše na kašici da ju dijete neće jest nego NE SMIJE!!!
    pojela bi ona i gulas da joj das, ali stcarje u tome da se ne smije...ajd da je uranila s nekim namirnicama mjesec dva,a li s čitavom nadohranom 2 mjeseca...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kukica prvotno napisa
    ma joj, ja sam ti skroz protiv grickanja (valjda zato što ja sada stalno nešto grickam)
    ili je obrok ili nije
    hrana nije zabava i ja je svovoj djeci ne dajem "da se zabave", "da se smire", "da me ouste na miru"...
    sa devet njeseci su imali dva obroka: doručak i ručak.
    između dojenje.
    ne znam što bih ti rekla, ti formiraj onako kako je tebi prihvatljivo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma joj, ja sam ti skroz protiv grickanja (valjda zato što ja sada stalno nešto grickam)
    ili je obrok ili nije
    hrana nije zabava i ja je svovoj djeci ne dajem "da se zabave", "da se smire", "da me ouste na miru"...
    između dojenje.
    kaj tebi znaci grickanje?
    ja mu dam taj stiropor kad svi zajedno sjedimo za stolom i jedemo. ne mogu reci da on bas "jede". to kaj on radi ja zovem grickanjem. ne dajem mu da se smiri ili da se zabavi.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zna li netko koliko dugo izdojeno mlijeko moze stajati na sobnoj temperaturi?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na sobnoj temperaturi

do 15 °C ....... 24 sata
    19-22 °C ....... 10 sati
    25 °C ........... 4-6 sati
    30-38 °C ......... 4 sati
    U hladnjaku:

na temperaturi 0-4 °C ....... do 8 dana

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ili je obrok ili nije
    između dojenje.
    Ovako i ja i baš mi drago da vidim kako nas ima još.
    Kod mene ista stvar, ili je obrok ili ništa i DEFINITIVO ne dajem hranu da se zabavi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mu dam taj stiropor kad svi zajedno sjedimo za stolom i jedemo. ne mogu reci da on bas "jede". to kaj on radi ja zovem grickanjem. ne dajem mu da se smiri ili da se zabavi.
    grickanje je kada daješ hranu od koje nema nikakve koristi.
    a ja ne znam što u tom "stiroporu" ima pametno.
    pričekaj još malo pa mu daj one kukuruzne kuglice, tako će barem vježbati pincetni hvat i finu motoriku.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A kod nas se sve svodi na (beskrajno ) grickanje.
    Evo upravo gricka komade banane i nar.I tako onda doručak traje po sat vremena...
    Onda nakon nekog vremena ugleda brata kako jede jabuku ili kruh sa pekmezom ,i evo još grickanja jel i ona to mora probati...
    Onda probrlja svoju juhu ,ali vidi da tata za stolom jede grah salatu,evo još malo grickanja...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pričekaj još malo pa mu daj one kukuruzne kuglice, tako će barem vježbati pincetni hvat i finu motoriku.
    ne cini mi se ni nezdrav. a i on pojede minimalne kolicine. nudim mu povrce i voce, ali ne zanima ga previse. a ne moze bas uvijek jesti samo jabuku i bananu?
    koje kukuruzne kuglice?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Po meni stiropor ima istu vrijednost kao i npr. odgovarajuca kolicina pahuljica - to su zitarice kojih ima tolko-i-tolko grama u jednom kolutu.
    A posto se prilicno raspada dok se jede onda moje dijete i s njma vjezba pincetni hvat jer kupi komadice i jede ih (ili najnovije - hrani mene )

Sto setice "praznog" grickanja, i moja je grickala u pocetku kad god bih ponudila, ali joj je sad novost prosla pa ako je gladna hoce a ako nije onda nastavi cendrati (a ja pogadjam kaj sad hoce/nece...)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Puno pozdrava.
    Ja sam nova ovdje pa mi nemojte,molim vas,zamjeriti moguće greškice.
    Pitala bih vas od kad bebi mogu davati tzv."finger food"?
    Hvala

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

koristite li kukuruzne pahuljice? koje? i na koji nacin?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sta su to kukuruzne kuglice?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ninika prvotno napisa
    Puno pozdrava.
    Ja sam nova ovdje pa mi nemojte,molim vas,zamjeriti moguće greškice.
    Pitala bih vas od kad bebi mogu davati tzv."finger food"?
    Hvala
    pogledaj ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53008

misliš na to?

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koliko cesto dici dajete meso?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

.
    "stiropor" je čista riža koja itekako ima prehrambenu vrijednost i mislim da je jedna od dobrih stvari za davanje djeci da nauče držati hranu u ruci, a također je zahvalna jer se topi u ustima

Sa stanovišta ishrane riža ima veoma veliku prehrambenu vrijednost. Osnovni sastav riže izgleda ovako:

voda 13 %, proteini 7 %, masti 2,2%, ugljikohidrati 73 %, minerali 1,2 %, vlakna sirova 2,5 %.

Pored toga riža u sebi sadrži vitamin E, te B-1, B-2 i B-6. Posebno je bogata mineralima među kojima su: natrij, kalij, kalcij, fosfor, magnezij, željezo, cink, jod te mnogi drugi.
    http://bs.wikipedia.org/wiki/Ri%C5%BEa

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Lutka prvotno napisa
    koliko cesto dici dajete meso?
    Imas nekoliko tema o mesu, potrazi po pretrazniku. Neki ga uopce ne daju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    .
    "stiropor" je čista riža koja itekako ima prehrambenu vrijednost i mislim da je jedna od dobrih stvari za davanje djeci da nauče držati hranu u ruci, a također je zahvalna jer se topi u ustima

Sa stanovišta ishrane riža ima veoma veliku prehrambenu vrijednost. Osnovni sastav riže izgleda ovako:

voda 13 %, proteini 7 %, masti 2,2%, ugljikohidrati 73 %, minerali 1,2 %, vlakna sirova 2,5 %.

Pored toga riža u sebi sadrži vitamin E, te B-1, B-2 i B-6. Posebno je bogata mineralima među kojima su: natrij, kalij, kalcij, fosfor, magnezij, željezo, cink, jod te mnogi drugi.
    http://bs.wikipedia.org/wiki/Ri%C5%BEa
    opet ćemo nas dvije ko oko mlijeka

ja pitam "zašto stiropor", zašto ne riža u izvornom obliku.
    jer sad ne znam je li taj stiropor ekstrudirana riža ili što?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •