Stranica 40 od 182 PrviPrvi ... 3038394041425090140 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

boobamara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Tattoo hvala na savjetu!
    Uglavnom i ja tako ponudim istu papicu taj isti dan, ostavim u zasebnoj posudici za poslije pa probam ponuditi ako će htjeti...
    ali da, popapa kako kad ponekad dosta, a ponekad svega par žličica pa sam zato u nedoumici za dodatne obroke...
    A za drugi dan mu ipak znam čistu jabuku malo skuhati u kompot i onda to u friž. jer tako i mi to jedemo, a velim dobro mi je jer su jabuke domaće pa i mislim nekako da je i to drugi dan bolje nego jabuka u prahu...
    Ma kod mene je još problem što kad mišek spava "noćno" onda cica ne smije ni mrdnut pa kao što navečer moram ostati nastavljati cicu kad on kao zaspe tako se ni ne mogu dić ujutro prije njega da mu pristavim za doručak A za dnevni spavanac, ako ga ne moram nosat i ako me ne zove svakih 5-10min i ne završimo na cici onda mu fino stavim kuhati, ali to se nikad ne zna... i ja sam luda od takvog (ne)spavanja i nemogućnosti da neke osnovne stvari napravim, ali to je već druga tema i stvaaaarno se nadam da će se i to promijeniti (nabolje) ...

A da, i mene zanima ovo za rižino mlijeko! I ja pripremam žitarice na vodi, a eventualno dodam svog mlijeka na kraju...

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vidiš, nisam se sjetila kompota, to uvijek skuham više pa može jesti i drugi dan. Kompot mi je super kombinirati sa žitaricama ili ostalim voćem, npr. skuhana jabuka s malo banane, nekad dodam i zobenih a nekad samo kuhano voće, dam mu i da pije taj sokić ili sam mu dok je bio manji davala zobene ili proso sa tim sokićem od kompota. I da, bit će bolje jednog dana

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

KOliko ja znam o mlijeku od žitarica, hranjivije je utoliko što ono ima neku kalorijsku vrijednost, a voda nema nikakvu. Ima i minerale i vitamine te žitarice, ali mislim da nije neophodno koristiti ga.
    Ja sam M. uvijek kuhala na vodi i isto na početku dodavala svog mlijeka. Mislim da je to najbolje i najhranjivije, posebno ako mama može dosta izdojiti (ja sam po pola sata izdajala deci mlijeka).
    No, u zadnej vrijeme sam počela koristii zobeno mlijeko koje sama pravim kod kuće jer je M. dobila atopijski demratitis pa sam joj prestala praviti grizove na mlijeku.
    Kupovno mlijeko nisam nikada kupovala jer mi je preskupo, a nekako mi je ovo najsigurnije, znam što je u njemu.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage forumasice, zanima me koliko kolicinski dajete hrane u jednom obroku?
    Naime, malac mi ima 9ipol mjeseci, na tri obroka je dnevno, dojim, nudim cesto ciku, ali on nakon sisanja jos trazi jesti.
    U pravilu ujutro jede vocnu kasicu (oko 250ml), rucak povrce i zitarice (oko 300ml), a vecera nesto mlijecno ili zitarica sa npr. suhim vocem (oko 250ml).
    Zadnjih dana nakon sat vremena pocinje biti nemiran, dam sisu, ali ne pomaze. Pa smo zakljucili da je mozda gladan. I tako sam ja danas nakuhala vise toga za rucak (misleci da ce mu ostati i za veceru), medjutim on je pojeo sve! A to je bilo oko 500ml, tocnije jedna veeelika cikla, 5 vecih komada cvjetace, pola jabuke i dvije velike zlice zobenih pahuljica. Muz ga je hranio, a ja kad mi je rekao da je pojeo sve pala sam na guzicu. I sto je najbolje bio je miran do vecere. Inace malac ima normalnu kilazu (9100g).
    Uglavnom cini mi se to previse za jedan obrok, a opet ne bi htjela da ostane gladan.
    Posljednje uređivanje od BubikaM : 04.03.2011. at 00:51

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bubika, uh to je bas puno za jedan obrok, i meni bi bilo puno...ne znam. Moje prvo dijete nije jelo skoro nista, a sad maleni prilicno dobro jede 8,5 mj i mi smo na tri obroka jer on trazi da jede , ali nije buco ima 8 kg/71cm. Otprilike za obrok pojede kolicinu oko 150-200 ml, nekad manje kao ovih dana kad idu zubici...ali meni je i to puuuno i sva sretna sto on jede jer cerka nije jela ni trecinu od toga, a kad sad vidim koliko tvoj momcina jede onda ni sama ne znam...
    a kad kazes "nesto mlijecno" na sta mislis ?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tak i moj slicno samo sto smo mi jos uvijek na dva obroka dnevno (zadnjih par dana sam mu ujutro pocela davat nesto da gricka, pojede mozda 100ml vocne kasice ali to je to...)
    rucak i vecera - svaki obrok izmedju 300 i 400ml... pod normalno... i onda jos trazi pa mu dam neko voce ili nesto...
    i mene je isto zanimalo dal je to normalno ali sam si zakljucila da mom djetetu ocito je požderuh

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Kad sam mogla izdojiti ubacivala sam mu u veceru svoje mlijeko, sad papi pripravke bazirane na adaptiranom. Tipa riza ili proso. Nije bas najsretnije rjesenje, ali neznam kaj bi mu dala. To nije svaki dan.
    Iskreno ovo sam uvela kad je imao straj dojenja od punih tjedan dana i nista mog mlijeka nije pio. Sad je ostalo jer mu je fino.
    Kolicina pogotovo rucka se i meni cini prevelika. Kad on toliko voli papati.
    Sto ti dajes za veceru?

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Lukab, ajde nisam jedina koja izgleda ima pozderuha
    Fale mi ideje za veceru, pa pls napisete neke receptice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja vam zavidim kmoj najviše kaj je pojel je oko 150, ali posle doi cicu, pa valjda je to ok.

Inače baš me zanima gdi nađu decu koja u reklamama glume klopanje, ja bi takvo jedno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i da kolko to hranjenje traje, moj jede to oko sat vremena

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi za rucak jedemo povrce + meso + zitarice, a za veceru voce + zitarice...
    za dorucak za sad jede samo voce i dam mu komadic kruha kojeg sama radim, ili onaj rizin kreker - tek smo poceli nesto malo s tim doruckom
    a jede jedno pola sata s tim da ga moras zabavljat dok jede s igrackama jer on nikada nije imao vremena jest

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ništ mjenjam svog jednog za 2 vaša!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moja cura pojede 2 obroka, svaki oko 100-120 ml. ima 9mj. jel to premalo???????

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ddee, mislim da nije premalo pogotovo ako nudis i ciku. vidis da je sve individualno i zavisi od djeteta. ako je zadvoljno, onda je sve ok.

ja nekako izbjegavam voce za veceru jer sam skuzila da mu tesko padne na zeludac, jedino mu znam dati tipa palentu sa bananom.
    kod nas isto hranjenje traje dugo, i to zato jer izmedju cuki palac.
    jucer je opat pojeo puno previse. a da ne govorim da dok vidi da bilo tko od nas jede, da skvici i pokusava svim silama doci do toga. Mala izjelica
    Sve mi je to novo, jer mi je starija curka puno, puno teze prihvacala dohranu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi za večeru jedermo pretežno jabuku s rižom ili nekaj slično

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj mališan ima 8 mj. I dva obroka na žlicu. Svaki najčešće od otprilike 150 ml. I ja presretna kad to pojede. I još dva-tri puta cika.
    Za doručak bude voće, ponekad s malo keksa, a za ručak bude neko povrće s rižom ili palentom, ili piletina s krumpirom i mrkvicom, i u sve mora biti umišano barem malo voća, inače neće jede il i ono malo što pojede traje danima. + obavezno moraju biti reklame na TV, a ako nisu na laptop mu moramo upaliti spotove TV prodaje...i onda bi, skoro pa kuhanu čizmu pojeo
    Osobno smatram da svako dijete jede koliko mu je potebno. Znam malca koji isto tako jede veeeelike količine + cika skoro pa iza svakog obroka, pa je recimo dobija jakooooo malo na kilaži u nekih mjesec-dva.
    I mene zanimaju vaši recepti, jer zasada smo nekako jednolični, pa bi volila znati vaše varijacije...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Do sada nisam razmišljala oko toga koliko pojede, glavno da hoće i da se zabavljamo pri tome. Danas sam mjerila što je pojela. Palenta s povrćem - malo više od 300 ml, ostalo je par žličica, s time da je ona beba koja nakon pola sata traži ciku. Danas je točno sedam mjeseci. Voli papati pa sam joj popodne jučer naribala krušku, i nju je pojela. Sad se bojim da je to previše. Može li bebi biti previše ili ona odbija kada joj je dosta?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mene zanima kad dijete smije malo kurkume kao začina pošto je vrlo zdrav i sve to?
    ne mislim na bebe i dohranu već na dijete od godinu i pol-dvije

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lavica7601 prvotno napisa Vidi poruku
    Može li bebi biti previše ili ona odbija kada joj je dosta?
    moj mrsavko mali jako lijepo jede i kad se zasiti samo zatvori usta i pocne se mrstiti. jede 3 obroka ,po jednu zdjelicu punu oko 150-200 ml + cika nekoliko puta na dan i 2,3 nocna podoja ...uvela sam treci obrok jer vidim da hoce, place kad mi jedemo itd... i njegova klopa traje 5 minuta, on to odmah smaze bez zabavljanja , gledanja tv i sl , ali jako malo dobija na tezini. Rodjen sa 4150 gr, a sad sa 8,5 mj ima 8 kg. (dok sa cerkom sam imala traume , obrok je treajao vise od sat vremena, sve je moralo biti u formi pastete bez zrnca, znala bi se ujutru probuditi sa zalogajem od vecere- kad sam to vidjela isplakala sam se... )

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ovotjedni meni:

palenta s bućom(njami) : kuhana jabuka
    riža s mahunama i malo maslinovog ulja : jabuka s bananom
    instant pahuljice od prosa(bili izvan kuće) s mrkvom(unapred skuhanom) i maslinovim uljem : pahuljice od prosa s kruškom
    karfiol s puretinom i masl.uljem : ins. pah. prosa s kruškom
    karfilol s krumpirom i masl.uljem : zobene pahuljice s kruškom
    karfiol s prosom i masl.uljem : jabuka sa sušenim marelicama

sutra vjerojatno mrkva, pastrnjak i puretina : šljiva s grizom

ovaj tjedan smo isprobavali maslinovo ulje

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima kad dijete smije malo kurkume kao začina pošto je vrlo zdrav i sve to?
    ne mislim na bebe i dohranu već na dijete od godinu i pol-dvije
    mozes kurkumu bez problema, mogla si vec i ranije.
    davala sam malenoj kad ni jos nije imala godinu dana, a nedavno sam stavila i malcu.

neki nase kombinacije kasica:
    dorucak: uvijek je voce - jabuka, kruska, banana, sljiva, suho voce (marelica sljiva): kombinacija istih, ponekad umijesam i zitarice. + kupovne kasice za rezervu

rucak: cikla+cvjetaca+jabuka+zobene pahuljice
    cikla+mrkva+prosene pahuljice
    batate+brokula
    batate+cvjetaca
    batate+blitva
    cvjetaca+palenta
    mrkva+palenta
    krumpir+mrkva+grasak
    krumpir+blitva+maslinovo ulje
    tikva+cvjetaca ili mrkva + palenta ili zobene pahuljice

vecera: prosene pahuljice + suha marelica ili suha sljiva
    zobene pahuljice + suho voce
    palenta + malo kruske
    palenta + malo banane
    riza + malo banane

ili ako je ostalo od rucka ponudim to + rezerva mlijecne kasice (instant tipa riza ili proso sa ad)

zitarice kuham na vodi, ove vecernje sam probala na rizinom mlijeku, ali nije mu se svidjelo.

otprilike tako izgleda ko nas

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja jos nisam davala mlijecne kasice , jesam li vec trebala- beban doji i ima skoro 9 mj ? mislila sam poceti ovih dana, i da ih radim sa ad ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mliječne kašice ( ako mislimo isto ) se ne rade sa mlijekom već sa vodom jer u sebi već sadrže mlijeko
    po meni ti ne treba ta vrsta kašica dok redovito dojiš

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imam neke instant zitarice koje ne sadrze ad, rade se sa dodatim mlijekom, ili ad, ili samo na vodi uz dodavanje voca. do sad sam mu davala samo ovu varijantu na vodi...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

onda je to žitna kašica, barem ja to tako nekako sebi tumačim
    ne možeš pogriješiti, dok dojiš sve je okej, sigurno dobiva mlijeka koliko treba
    ako uopće ne pije ad inače ne vidim zašto bi ga uvodila

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja bas gledam kad kupujem pahuljice ili kasice da ne sadrze mlijeko.
    Mislim da mu to ne treba dok doji.
    Kad pripremam zitarice radim s vodom i dodam mog izdojenog mlijeka. Ako nemam kad izdojit se nekad dodam malo rizinog.

Nedavno mi je patronazna rekla da bi ja malom trebala "uobrocit obroke", tj da ne bi trebao toliko cesto sisat kad je sada prihvatio nadohranu. Ja ga i dalje dojim na zahtjev, tako smo naucili da ne gledamo na sat. Isto me malo kopka kako bi mu mogla ja to uobrocit obroke? Ili ona to lupeta da lupeta?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

od kada može pir?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bas gledam kad kupujem pahuljice ili kasice da ne sadrze mlijeko.
    Mislim da mu to ne treba dok doji.
    Kad pripremam zitarice radim s vodom i dodam mog izdojenog mlijeka. Ako nemam kad izdojit se nekad dodam malo rizinog.

Nedavno mi je patronazna rekla da bi ja malom trebala "uobrocit obroke", tj da ne bi trebao toliko cesto sisat kad je sada prihvatio nadohranu. Ja ga i dalje dojim na zahtjev, tako smo naucili da ne gledamo na sat. Isto me malo kopka kako bi mu mogla ja to uobrocit obroke? Ili ona to lupeta da lupeta?
    ja sam jednu dohranu davno odradila, a druga je tek ispred nas. ono čega se sjecam je da je moj sin sa 9 mj, imao tri obroka i grozan strajk dojenja. sisao bi samo prije spavanja,a spavao jednom na dan. srecom se to popravilo kasnije. takvi su klinci, mijenjaju se. ali ja mislim da se treba voditi onime "DOhrana", smanjit ce sisanje sam kad ce mu odgovarati.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    ja jos nisam davala mlijecne kasice , jesam li vec trebala- beban doji i ima skoro 9 mj ? mislila sam poceti ovih dana, i da ih radim sa ad ...
    Mislim da ne trebas ako ti redovno doji.
    Vec sam napisala da smo mi uveli zbog strajka dojenja, a sad nam sluzi kao rezerva. To je kasica koja sadrzi ad, a mijesa se sa vodom.
    Nakon strajka nama se dojenje jako prorijedilo, sad ciki jedva dva puta na dan i dva puta po noci. Nekad ni toliko, pa mu tada slozim ovu sa ad.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam i sluzbeno prolupala...pazim na dohranu, pocela od 6 mj, namirnica po namirnica, jedan dan me zeznula zob al ok...idemo dalje polako...
    i danas dam kasicu jabuke i banane i danas ostatak...nesto mi cudno i idem citati (a uvijek citam i neznam kako mi promaklo)...i procitam ovaj sastav: voce 47% (jabuke 18%, banane 18%, sok od limuna iz koncentriranog soka limuna, sok od naranče iz koncentriranog soka naranče)), voda, punomasno mlijeko, obrani svjezi sir 8%, secer, kuhana riza, skrob, prirodna aroma vanilije, kalcijev karbonat, vitamin c
    LUDA SAM!!!! ne kuzim kako mi je moglo promaknuti...da ne citam nebi nista rekla al uvijek citam...
    i kaj sad? moej dijete je sa 7 mj probalo i sir i mlijeko...jaj....

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

O Bože, pa kakva je to kašica? Molim te pošalji mi na pp ime proizvođača. I živo me zanima koji magični broj piše na kašici, vjerojatno od 4. mjeseca
    Mi smo tek 15 dana u svijetu dohrane, tako da ne znam što sad, vjerojatno ništa, promatraj dijete obrati pozornost na eventualne alergije.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, Angelina, nemoj se sada time opterećivati.
    Ništa djetetu neće biti.
    Ali to samo potvrđuje koliko moramo biti oprezni pri kupovini staklenki. Oni napišu od 6. ili 7. mjeseca naprimjer, a unutra strpaju svega i svačega.

Moramo znati da je njima doista samo do prodaje i zarade.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

angelina, poslala sam ti pp.
    I nadam se da nece biti nikakve reakcije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Angleina, to je tako, kad najviše paziš onda se svašta dešava, nemoj se sad opterećivat jer nema povratka
    u ostalom potpisujem cure jer su sve rekle...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    i danas dam kasicu jabuke i banane i danas ostatak...nesto mi cudno i idem citati (a uvijek citam i neznam kako mi promaklo)...i procitam ovaj sastav: voce 47% (jabuke 18%, banane 18%, sok od limuna iz koncentriranog soka limuna, sok od naranče iz koncentriranog soka naranče)), voda, punomasno mlijeko, obrani svjezi sir 8%, secer, kuhana riza, skrob, prirodna aroma vanilije, kalcijev karbonat, vitamin c

ja sam samo jednom dala voćni pire na kojem je pisalo 100%pire od kruške, inače pripremam sama

i nisam baš zagledala sastav kašica tako da sam zbilja u šoku

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kad kupujem kasice bas pazim na sastav, ali i meni je jednom promakla jedna sa punomasnim mlijekom. Nisam ju dala malenom, eno je stoji na frizideru kao podsjetnik da uvijek gledam sastav, i u ducanu i opet prije hranjenja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa ja bas uvijek citam sastav, prije kupnje i prije davanja...eto sad i tijekom davanja...
    muz je kupio cijelo cudo krivih pa je i ta jedna od krivih...
    sa cudo pise da je od 7 mj al ja to nikad ne gledam posto ima onih koje su od 4 a unutra i ananas i grasak i svasta nesto...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

bubika inbox isprazni

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

isto tako imaju one neke zitarice u kutiji s dodatkom meda. Pise da je 6+, a svi vec znamo da se med ne preporuca u prvoj godini.
    Maslaju di god stignu, ccc
    Posljednje uređivanje od S2000 : 08.03.2011. at 11:49

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jucer je jela kasicu tog sastava i par zlica kasice od sljive...
    danas stolica zelena kao da je jela spinat...to je neki znak il jednostavn otakva stolica??

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ok, onda nema dodavanja ad u kasice sa vodom ! kad nismo do 9 . mj necemo ni sad. beban intezivno doji + 3 obroka dohrane , i stvarno nema potrebe za tim. Mislila sam da mozda treba (prvu dohranu sam odradila prije 11 godina pa se pozaboravljalo, a i tad se savjetovalo drugacije )
    u vezi kupovnih kasice nemam sta reci, pojeo je ukupno 3 do sada i te nam je neko donio...sama spremam sve, dok ja popijem jutarnju kafu kasica je gotova , i znam sta je u njoj.
    Angelina, nemoj se nervirati, pise npr med , ali mislim da to meda vidjelo nije (ako i ima to su mikroskopske kolicine), vec marketinska fora da se bolje proda- kao sa medom- zdravije je itd ...( mada ipak ne bih rizikovala i davala ih ubuduce, ali ta jedna nije strasno ) dok soli i secera ne stede to je sigurno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iskusne mame, kako ste im pripremali kupus? sa čim?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s krumpirom, i puretinom

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ajde pitat cu ovdje da ne otvaram temu - L. ima na dva nokta onu bijelu mrlju, to znam da je nedostatak nekog vitamina ali nisam sigurna dal kalcija? B vitamina? i sto da mu dajem da to popravimo? jede raznovrsno stvarno, zitarice, meso, povrce, voce, svaki dan sve to... i jede sve sto smije u toj dobi (9.mjeseci)... dal mu trebam nesto uvest ranije? ne kuzim sad to...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zaboravila napisat - cikimo 3-4 puta dnevno i po noci iskreno ne znam - od 2 do x puta...

Datum pristupanja
    Feb 2007

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dakle no sikiriki
    hvala!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih par savjeta tj. mišljenja vezano za dohranu.

Imamo 6 mj. i već 15-ak dana jedemo dohranu, počeli smo jabukom, kukuruzno brašno, kruška i proso.
    Voće lagano prokuham, zbog probavljivosti, i prignječim viljuškom- da li je to ok? Imamo "nježniji probavni sistem" -dugo smo kakili svakih deset dana, na provokaciju, sada svaki drugi dan ali se malo mučimo.

Postoji li ograničavajuća količina, koju bi beba smjela pojesti?
    Jer beba kombinacije koje joj se dopadaju, poput pure s kruškom i prosa s jabukom pojede mnogo veće količine nego očekujem cca 250g.

Takođe planirala sa ništa ne miksati, ali odbijamo jesti takav proso, dok se izmiksanim, pa još s voćem sladimo. Kako da ga pripravim?
    Inače dojimo.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I još, kako hranite bebe, koje još ne sjede. Ja sam držala u naručju, ali mi je to i teško, a i sigurnije mi je gledati dijete, pa zadnja 3 dana koristim AS za vrijeme hranjenja. I bebi mi djeluje sretnije, jer je nekako "izlomatam".
    E sad znam ja da AS nevalja koristiti mimo vožnje, ali pola sata, možda i manje, valjda nije strašno. Šta vi mislite ?

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih par savjeta tj. mišljenja vezano za dohranu.

Imamo 6 mj. i već 15-ak dana jedemo dohranu, počeli smo jabukom, kukuruzno brašno, kruška i proso.
    Voće lagano prokuham, zbog probavljivosti, i prignječim viljuškom- da li je to ok? Imamo "nježniji probavni sistem" -dugo smo kakili svakih deset dana, na provokaciju, sada svaki drugi dan ali se malo mučimo.

Postoji li ograničavajuća količina, koju bi beba smjela pojesti?
    Jer beba kombinacije koje joj se dopadaju, poput pure s kruškom i prosa s jabukom pojede mnogo veće količine nego očekujem cca 250g.

Takođe planirala sa ništa ne miksati, ali odbijamo jesti takav proso, dok se izmiksanim, pa još s voćem sladimo. Kako da ga pripravim?
    Inače dojimo.
    Ja sam isto jabuku prokuhavala jer sam pročitala da je u početku bolje prokuhati radi bolje probavljivosti.
    Što se količine tiče mislim da je Apricot negdje napisala da je bebin želudac (valjda bebe od 6 mjeseci i više) veličine stisnute šake pa da ne bi trebalo davati više od toga.
    Proso možeš kuhati malo dulje pa postane kašast, ali ne skroz kao da je miksan, pa probaj tako. Nama je proso najdraže jelo
    Ja moju curu hranim u hranilici kojoj se naslon može spustiti tako da nije baš u sjedećem položaju, ali mislim da je ispravnije u krilu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •