Stranica 61 od 182 PrviPrvi ... 1151596061626371111161 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,001 do 3,050 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    7 mjeseci.
    probaj je vratiti na cicu dok se kakanje ne normalizira pa opet lagano na dohranu. nama je to odlično funkcioniralo.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj prijateljici je peijatrica rekla da ne daje oslica. Nije objasnila zasto ( ne da mi se trazit smjeska zbunjolu)

i moja sveki mi je nedavno rekla da je bolje ne davat oslić, jer navodno ima nekog crva u glavi i pretpostavljam da ako se termički nedovoljno obradi može imati nekih posljedica, ne znam kojih, a mislim da sam i ja tako nešto davnih dana čula. Ja mojoj uglavnom dajem bijelu ribu još uvijek, većinom sa ribarnice, nadam se frišku a ponekad i one tovljene, npr. komarču, hbg ne stižem uvijek na ribarnicu, a ako mi jedemo srdelu dam i njoj.
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 09.06.2012. at 22:57

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi mola jedemo barem jednom tjedno (lešo) i to friškog.
    Ajmo info o tome smije li se ili ne sad ću se zabrinut

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pepita, ne brigaj, svi moji su jeli osliće po tablici dohrane. Ali naši su uvijek bili direkt iz mora, znači muž ili netko ulovi ujutro, ja ubacim u teću i skuham.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo da prenesem što reče MM, vrsni ribar

prvo - oslić je i sam dubinska riba (najčešće se lovi na kanalima na većim dubinama) tak da ona teorija da se djeci ne daju dubinske ribe pada u vodu. koća lovi po dnu, plivarica po površini.
    drugo - kako je Blekonja rekla, oslić nešto češće nastanjuju paraziti kojima se čovjek može zaraziti ako se riba nedovoljno termički obradi, ali te parazite imaju i druge ribe tako da je zapravo bitan proces pripremanja, a ne koju ribu (ne) dati djetetu.
    treće - ne brigajte i dajte djeci klopati!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e super onda,jos koju godinu joj necu davat carpaccio sigurno!

Žmuki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Bok cure, mi smo mama i beba Žmuki, nove smo ovdje. Beba sada ima skoro 4 i pol mjeseca.

evo ukratko naša priča i molim vas mišljenje i savjet. Dakle ovako, dojila sam bebu prvih 2 mjeseca, a onda smo prešli na nadomjesno mlijeko (postoje realni zdravstveni razlozi u koje ne bih sada ulazila) i sada papa samo to. Od samog početka se dosta muči s grčekima. Ponekad je to manje, ponekad jače i jednako je i dok je bila dojena i otkad je na nadomjesnom mlijeku. Svakodnevno pije (kršitelj koda)ov čaj od komorača i to jako razblažen.

Prošli tjedan smo počeli sa voćnim sokovima 100% voće od (kršitelj koda)a. 6 dana smo joj davali jabuku - malo soka - i sjajno je to prihvatila. Sviđa joj se okus, a i kakala je super. Kao da je i grčeka bilo manje. Onda smo jučer prvi put dali (kršitelj koda)ov sok jabuka + mrkva (nisam htjela dati sok samo od mrkve jer sam čula da mrkva stvrdnjava kakicu) i sinoć smo imali show. Plakala je i plakala, jako se grčila i na kraju pokakala 3 mala tvrda komadića kakice. Uglavnom odustali smo od jabuka+mrkva soka i danas smo opet dali malo soka od jabuke.

E sad nisam pametna što napraviti. Kao poanta uvođenja tih sokića je bila da se beba malo privikne na okuse, a onda s 5 mjeseci krećemo s kašicama (još dvojim da li da krenemo s voćem ili povrćem). Što vi mislite kako ići dalje. Jel da nastavim davati ovo malo soka od jabuke svaki dan? Jel da pokušam s mrkvicom opet za tjedan dana? Da otpilim cijelu priču o sokovima i jednostavno s 5 mjeseci krenem na kašice?

Hvala vam puno. Zbunjena mama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po meni si prerano počela sa bilo čim
    prije nego dijete napuni 6 mjeseci nije potrebno uvoditi dohranu
    djetetov probavni sustav još nije dovoljno razvijen
    nemaš razloga žuriti
    glavna hrana djetetu do godine dana starosti je mlijeko, nakon 6. mjeseci se lagano uvode kašice
    i u svakom slučaju bi preporučila da se probaš snaći za izvorno voće i povrće ( plac, nečiji vrt - uskoro će biti svega ), nego industrijski obrađeno

Žmuki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala na odgovoru. Ono što nam je rekla pedijatrica je da pošto beba nije dojena, da je ok krenuti prije. Mislite li da ne bi trebali ništa davati prije 6 mjeseci?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otpili sokiće i kreni s hranom nakon 6 mjeseci

Žmuki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Dakle fakat mislite ništa prije 6mj? Bez obzira što nije dojena?
    A ovo drugo, jel ok krenuti s povrćem umjesto voćem?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svejedno je s čime ćeš krenuti; što nađeš na tržnici.

i ja mislim da si krenula prerano.
    izbaci sve (pa i taj čaj od komorača), pričekaj do 6. mjeseca djeteta i onda nemoj davati sokove jer su puni šećera i kemije.
    to što oni napišu 100% voće, ništa ne vjeruj.
    daj joj kuhanu tikvicu, korabu, možeš i svježu marelicu, breskvu... tada će tržnice biti prepune voća.
    skuhaj palentu, pa pomiješaj sa bilo kojim voćem ili povrćem.
    isto kombiniraj i sa rižom i zobenim pahuljicama, prosom...
    odmakni se od tih staklenki u kojima ima više svega nego voća i povrća, kako na njima piše.

Žmuki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

zašto ne čaj od komorača? on nam nekako pomaže u borbi s grčekima.
    ok, ima mi smisla što kažete. onda izbacujemo sve do daljnjeg. hvala curke

Žmuki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

usput, koliko dugo traje ovo da mi se moraju odobriti svi postovi?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zmuki, istina, prerano si krenula. Prije 6.mj stvarno nema potrebe krenuti s dohranom... Bez ozira da li doji ili pije adaptirano. To ti je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, a poneki pedijatri se ne drze tih preporuka.

Sokice ti ne bih uopce preporucila. Em su slatki, em se djeca naviknu na njih pa kasnije ne zele vodu. Najbolje ti je kad pocnes s dohranom pa nakon obroka ponudis djetetu malo vode na casu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Žmuki prvotno napisa Vidi poruku
    zašto ne čaj od komorača? on nam nekako pomaže u borbi s grčekima.
    ok, ima mi smisla što kažete. onda izbacujemo sve do daljnjeg. hvala curke
    ma ne pomaže; to je samo propaganda.
    posebno ako joj daješ onaj u granulicama, već pripremljen.
    u njemu je puno šećera, a šećer veže na sebe kalcij iz kostiju.
    djetetu je do navršene godine dana osnovna prehrana - mlijeko.
    ostalo je dohrana.
    na okuse se počne naviavati od 6. mjeseca nadalje.
    nema potrebe ranije, budući da nitko od djeteta od 6 mjeseci ne očekuje da pojede kompletan ručak odrasloga čovjeka.

tako da sada slobodno odmorite i ti i dijete.
    pusti sve te sokove, pusti staklenke... za mjesec dana, kada dođe vrijeme, na tržnicama ćeš moći birati najbolje voće i povrće.
    a sokovi ti ni tada neće trebati: bez veze se želudac buni peskorisnom slatkom vodom (pa čak i da sama cijediš sok, uvijek je bolje dati voćku i krutom nego iscijeđenom stanju, neka rade crijeva).

Ako si iz Zagreba, posjeti nas u subotu na Zelendanu, imat ćemo radionicu o dohrani:

http://zelendan.roda.hr/index
    http://www.facebook.com/Zelendan

(postove ti odobravam dok ne vidim da nisi spamerica)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Si sigurna da se zobene pahuljice dobiju mljevenjem?
    Npr. davam joj jecmeni griz,to je mljeveni jecam....neznam jeli postoji zobeni griz?
    Pahuljice se cini mi se isto dobiju ekstrudiranjem.....
    Pa rekoh u prethodnom postu da ne nalazim bolji izraz od mljevenja Zapravo se radi o prešanju. Evo, mozak se uključio, valjda je morski zrak pomogao, sori, kasnim s odgovorom nije me bilo doma tjedan dana, a na moru je signal bio koma, pa sam odustala od spajanja.

Flocino, ovaj kućni mlin za praviti zobene pahuljice ima u sebi "nazubljene" valjke kroz koje zrna prolaze i prešaju se. Ne znam kako se to radi industrijski, ali kupovne i doma napravljene pahuljice izgledaju identično, pa zaključujem da mora i proces proizvodnje biti sličan. Ekstrudiranjem nastaju kukuruzne pahuljice, a one ni malo ne nalikuju na zrno kukuruza... dok zobene nalikuju na zrno zobi koje je netko sprešao.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    svejedno je s čime ćeš krenuti; što nađeš na tržnici.

daj joj kuhanu tikvicu, korabu, možeš i svježu marelicu, breskvu... tada će tržnice biti prepune voća.
    Mogu li ja krenit s breskvom? To mi zvuci jami njami

U kakvom obliku da mu je dam? Nasjeckanu na sitno, prignjecenu, cijelu pa da glodje?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš ako imaš dobru i zrelu
    oguli, uzmi žličicu i struži
    ili nareži, pa nagnjeći malo vilicom
    i ne pretjeruj za prvi dan, neka djeca znaju dobiti ojedine oko usta

Žmuki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Puno ti hvala, tako ćemo onda i napraviti. Frka me jedino prestati s tim komoračem, sluđeni smo već svi od tih grčeva. Svi su rekli da to kao prestaje s 3 mjeseca, a ona još povremeno ima doista jake grčeke. Hajde, ipak dosta manje nego prije. Veselimo se nadohrani, no nisu mala crijevca još spremna i pustit ću vremenu da odradi svoje.

ma ne pomaže; to je samo propaganda.
    posebno ako joj daješ onaj u granulicama, već pripremljen.
    u njemu je puno šećera, a šećer veže na sebe kalcij iz kostiju.
    djetetu je do navršene godine dana osnovna prehrana - mlijeko.
    ostalo je dohrana.
    na okuse se počne naviavati od 6. mjeseca nadalje.
    nema potrebe ranije, budući da nitko od djeteta od 6 mjeseci ne očekuje da pojede kompletan ručak odrasloga čovjeka.

tako da sada slobodno odmorite i ti i dijete.
    pusti sve te sokove, pusti staklenke... za mjesec dana, kada dođe vrijeme, na tržnicama ćeš moći birati najbolje voće i povrće.
    a sokovi ti ni tada neće trebati: bez veze se želudac buni peskorisnom slatkom vodom (pa čak i da sama cijediš sok, uvijek je bolje dati voćku i krutom nego iscijeđenom stanju, neka rade crijeva).

Ako si iz Zagreba, posjeti nas u subotu na Zelendanu, imat ćemo radionicu o dohrani:

http://zelendan.roda.hr/index
    http://www.facebook.com/Zelendan

(postove ti odobravam dok ne vidim da nisi spamerica)

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imam holleove zobene pahuljice,na njima su recepti samo za pripremu s mljekom bilo km ili ad,zanima me da li ih mogu miješati s npr.povrtnim kašicama?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ne znam kakve su te *****, kakve god, mozes ih mijesat s cim hoces, i s vodom.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo otkrili ljetne kruškice, super su za grickanje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sutra na Zelendanu držim radionicu o dohrani, u 14 sati, pa ako tko ima kakvih pitanja, želi čuti svakakve ideje i tako to... samo dođite

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Treba prethodna prijava?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

karte će se dijeliti tamo, na licu mjesta
    limit je 20 ljudi

ako baš bude navala ko prošli put, održat ćemo još jednu

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e sad ce ti bit navala....

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Pepita, ne brigaj, svi moji su jeli osliće po tablici dohrane. Ali naši su uvijek bili direkt iz mora, znači muž ili netko ulovi ujutro, ja ubacim u teću i skuham.
    O Bože dragi, ja bih ovo!
    Da mi netko ulovi ribu ujutro... Neću to nikad doživjeti!

oprostite na oftopičarenju

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pa rekoh u prethodnom postu da ne nalazim bolji izraz od mljevenja Zapravo se radi o prešanju. Evo, mozak se uključio, valjda je morski zrak pomogao, sori, kasnim s odgovorom nije me bilo doma tjedan dana, a na moru je signal bio koma, pa sam odustala od spajanja.

Flocino, ovaj kućni mlin za praviti zobene pahuljice ima u sebi "nazubljene" valjke kroz koje zrna prolaze i prešaju se. Ne znam kako se to radi industrijski, ali kupovne i doma napravljene pahuljice izgledaju identično, pa zaključujem da mora i proces proizvodnje biti sličan. Ekstrudiranjem nastaju kukuruzne pahuljice, a one ni malo ne nalikuju na zrno kukuruza... dok zobene nalikuju na zrno zobi koje je netko sprešao.
    ovdje bi dobro došao Davor
    koliko znam, pahuljice (cornflakes itsl.) se dobivaju ekstrudiranjem, a pahuljice poput onih malih prosenih i zobenih (barem sam tako mislila dok nisi spomenula taj stroj) se dobiju ekspandiranjem
    znači, ti u taj stroj staviš cijelo zrno zobi, on ga spreša i dobiješ ono što kupuješ u trgovini pod zobene pahuljice?
    ajde, baš mi je to fora
    ja sam uvijek mislila da se te kupovne dobiju ekspandiranjem pa prešanjem, znači da je to ipak cjelovito...
    opet ofotpičarim

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

molim savjet,
    mali ima 7 mjeseci. počeli od 5 mjeseci sa dohranom, samo siki, jako puno, krupan je pa sam odlučila startati ranije.
    prvi problem- neće vodu, kao ga natjerati bar malo, pokušala i sa žličicom, neće. neće ništa tekuće osim sike. da li je neophodna ta voda?
    drugo- neće povrće, ništa - probal:i krumpir, tikvicu, karotu, blitvu, sve naše iz eko uzgoja, neće pa neće. neće ni odvojeno ni u kombinacijama. imate kakav prijedlog?
    dakle- živi na voću (jabuka, breskva-da, banana-neće) i žitaricama (kako šta) ako su pomješane sa voćem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sika Pika, da, u Flocino ide cijelo oljušteno zrno zobi i izađu pahuljice poput onih iz dućana. Samo friškije.
    Evo tu ima i slika mehanizma http://www.top-getreidemuehlen.de/flocker_flocino.shtml

Ali, sad si me zainteresirala pa saqm išla tražti http://www.buzzle.com/articles/how-o...processed.html tukaže da se prije prolaska proz taj mlin za prešanje, zob stavi na parenje. Dakle... ipak nije skroz isto kao doma.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 17.06.2012. at 10:07

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I... Apri, hvala za jučerašnji tip za slamčicu.
    Mala pije ko velika! Nismo mogi vjerovati, iz prvog cuga je krenulo.
    Ovo će nam uvelike olakšati život kad smo vani.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jel može paradajz sa 8 mjeseci?

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Jel može paradajz sa 8 mjeseci?
    Ovo i mene zanima,samo sto je moj 10.mj.
    Molim iskustva mame

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ovdje bi dobro došao Davor
    Kukuc!
    Moj je stav prije bio da se "žitarice" u kojima nisi u stanju prepoznati zrno ne jedu. U međuvremenu su se počeli gomilati dokazi da čak ni žitarice u kojima jesi u stanju prepoznati zrno - nisu nužno OK za ljudsku prehranu, npr. famozni rižin stiropor. Slobodno ga izbacite s menija.
    Od svih žitarica mogu prepoznati jedino pahuljice koje nastaju hladnim gnječenjem kao ljudsku hranu, ali pod uvjetom da se nekoliko sati namaču, po mogućnosti s jogurtom i vodom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hladnim gnječenjem? Ajd objasni što podrazumijevaš pod tim izrazom.
    Meni gnječenje ide uz nešto mekano, npr. marelicu, to gledam svaki dan kako Smjehuljica radi. Naravo, samo gnječi, ne jede... da niste pomislili da se nešto promijenilo.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Kukuc!
    Moj je stav prije bio da se "žitarice" u kojima nisi u stanju prepoznati zrno ne jedu. U međuvremenu su se počeli gomilati dokazi da čak ni žitarice u kojima jesi u stanju prepoznati zrno - nisu nužno OK za ljudsku prehranu, npr. famozni rižin stiropor. Slobodno ga izbacite s menija.
    Od svih žitarica mogu prepoznati jedino pahuljice koje nastaju hladnim gnječenjem kao ljudsku hranu, ali pod uvjetom da se nekoliko sati namaču, po mogućnosti s jogurtom i vodom.
    he he, pratiš nas super

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    I... Apri, hvala za jučerašnji tip za slamčicu.
    Mala pije ko velika! Nismo mogi vjerovati, iz prvog cuga je krenulo.
    Ovo će nam uvelike olakšati život kad smo vani.
    I meni ste dale dobru ideju
    Do kada prokuhavati vodu za pice?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prokuhavati?!
    Nisam znala da to treba. Ja dajem kupovnu koju i sama pijem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne treba prokuhavati
    prokuhava se voda za pravljenje formule do 6 mjeseci starosti
    poslije, voda iz pipe
    ako je bakteriološki ispravna, naravno
    dakle, voda iz ispitanih vodovoda, ne kišnica ii slično

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ovo za prokuhavanje je i mene zanimalo, mi imamo 7 mjeseci i prokuhavam joj vodu (iz gradskog vodovoda) za piće i baš me zanimalo do kada treba... I meni je bilo logično da sa 6 mjeseci može piti vodu koju i mi pijemo ali su mi svi rekli da ju treba prokuhavati pa sam ju i prokuhavala...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod pedijatra smo dobili savijet prokuhavati do godine dana. A meni je to prokuhavanje i hladjenje takva gnjavaza da puno puta nisam ni nudila vodu nego samo ciku. Sad vise necemo prokuhavati pa ce nam biti zivot jednostavniji.
    Vodu u bocama kpujemo samo kad moramo, ako u setnji ne ponesemo svoju.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A koliko morske vode smije dijete popiti na dan hehe ?
    Otkad je pocela sezona kupanja moj trud da dijete postedim soli u hrani je uzaludan, uziva lizati morsku vodu, moci lice, sise prste i vezice od kupaceg...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma meni zagrebačka voda smrdi. I pulska. Zato kupovna. Iako, ovu doma iz pipe isto pije, ono što ukrade za vrijeme kupanja.
    Kad smo bile na Šolti, u Splitu, u Sloveniji, na Žumberku davala sam joj i iz pipe.
    (Navodim mjesta di se češće nađemo, da se netko nađe uvrijeđen.)

Nego, što s izvoskom vodom koju sami natočimo na izvoru?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja to ne bih
    ali to je od mojih trauma jer obavezno povraćam poslije izvorske, pa ni svojima nisam davala

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

obavezno povraćam poslije izvorske
    Ma daj?!
    A ja kupila demižne za vodu i nekad smo redovito išli na izvor po tjednu zalihu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

s kojih li ti to izvora pijes.....

ja jos uvijek formulu pravim sa flasiranom a pije iz case ovu iz vodovoda no to je dec dnevno uvrh glave tako da se ne zabrinjavam....

more isto svaki dan pomalo licka .....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onih gdje ti još nisi stigla otići

ču, pitanja!

s kojeg god da sam pila, nije mi bilo dobro.
    a prošle godine, dala sam kćeri da pije izvorsku na Bjelašnici (ako je baš lokacija bitna), pa je povraćala cijelu noć
    iako ja želim vjerovati da je to od prve hrenovke koju je pojela u životu. :told you so:

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Stvarno zanimljivo! Nisam nikad čula za takvo što.
    Mi smo pili svakavih voda u Alpama od izvora, preko potoka i snježnice... nikad ništa. Ja uvijek imam vodu sa sobom kad nekud idem.. ali čim dođem do nekog izvora izlijem tu kupovnu i točim izvorsku. Nikad ništa. Čak sam u jednoj vijdela i neka mala bića, nešto... svejedno smo pili, nije bilo druge.

Oprosti, oftopičarim, ali zbilja sam fascinirana. I baš mi je žao, to ti uvelike otežava život ako si puno u prirodi.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i ja radim isto,i pila ju posvuda (dobro ne u Alpama) i stalno diskutiram jeli to samo do dojma ili mi je stvarno nekako ta izvorska ukusnija....
    ja itekako vidim razliku u vodi u Zg-u i ovdje u Du(onu iz vodovoda),ne kazem da je nasa nesto puno kvalitetnija (cim padne kisa nesmjemo ju pit) ali navikla sam se na drugaciji okus...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •