Stranica 67 od 182 PrviPrvi ... 1757656667686977117167 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mi već par dana pokušavamo da ribanom jabukom, al danas se sva sirota ispovraćala jer ne zna što bi s njom u ustima...otvori ona usta, uzme jaubčicu sa žličice ali kad joj dođe do pola jezika, otvara usta, zahlikne se i povraća i opet tako, ne zna je dotjerati do grla i progutati...možda da probam sa kuhanom jabukom jer je ova makar ribana sa najsitnijem ribežu ipak dosta tvrda i "špagetasta"...? nisma sklona kuhanju voća al n eželim da mi dijete svaki dan povraća i to ne malo već dušu ispovraća, srce maleno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa onda joj daj nešto drugo. tko kaže da mora baš sad jest jabuku. probaj neku mekanu krušku ili recimo kuhanu bundevu

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

eh, imam domaće jabuke, zato sam s njima krenula...sutra kuham tikvu, pa ćemo vidjeti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako će i to povraćati, onda je stvar u tome da nije spremna za dohranu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa probaj joj smiksati jabuku, možda joj smeta struktura. Ja sam mojoj u početku dohrane miksala, sve negdje do deset i pol mjeseci.
    Potom sam prešla na hranu gnječenu vilicom i normalno je prihvatila.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja imam ribež za jabuku i krušku ali bez rupica. Praktički je to jedna staklena zdjelica koja u centru ima duguljasto ispupčenje koje je na male oštre piramidice i kada se struže jabuka ispada kašasta, ma super! Kupila u Mullera.
    Ili koji put jabuku stavim na paru malo da se smekša pa samo pirunom zgnječim
    Moja cura isto nije voće odmah prihvatila, evo tek sada pojede nešto više, a s dohranom smo krenili ima 2 mj, a s voćem ima mjesec dana cca. Ona se sigurno mjesec dana navikavala na jutarnje voće, (jako male kolićine). I draže joj je kada voće kombiniram s žitaricama,.. skuham proso ili amarant, quinou.
    Posljednje uređivanje od bublica3 : 28.09.2012. at 20:38

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo i mene tu
    Iako idem drugi put u dohranu, imam puno nedoumica. Pedijatar kaze da gluten uvedemo sa 6.5 mjeseci. Koju zitaricu preporucujete kao glutensku za taj start? Hvala

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sa tikvicom je malo bolje, pojede tri, četiri žličice, ne povraća (jer joj smiksam)

sutra ću joj dati tikvice i palentu, ima li tko iskustva sa kuhanjem Alanatura palente (iz DM-a)? vidim da na njoj piše da se kuha 20 min, bit će zanimljivo...treba miješati 20 min uz dijete koje spava cca toliko...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene tu
    Iako idem drugi put u dohranu, imam puno nedoumica. Pedijatar kaze da gluten uvedemo sa 6.5 mjeseci. Koju zitaricu preporucujete kao glutensku za taj start? Hvala
    Mi smo poceli sa zobi

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Totto prvotno napisa Vidi poruku
    sutra ću joj dati tikvice i palentu, ima li tko iskustva sa kuhanjem Alanatura palente (iz DM-a)? vidim da na njoj piše da se kuha 20 min, bit će zanimljivo...treba miješati 20 min uz dijete koje spava cca toliko...
    Koliko sam ja to uspjela shvatiti tih 20 minuta se odnosi na cjelokupnu pripremu, a sama palenta se kuha 10 minuta. U glavnom, ja je kuham 10 minuta.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja kuham 10 min, bilo koju palentu ( ne kupujem instant). I ne mijesam cijelo vrijeme.
    Ima teorija da se palenta mora dugo, dugo kuhati i puno, puno mijesati ( moji susjedi rade ritual od toga, stariji ljudi, ne kuhaju za djecu.). Meni nikad nije bilo jasno cemu to

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene tu
    Ja sam curki počela s grizom od pira, a mislim da ću i s malenim tako napraviti.

Kuham je otprilike 10 minuta, ali za svaki slučaj probam jer je krupno mljevena pa mi se nekad čini da nije dovoljno skuhana.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

sa tikvicom je malo bolje, pojede tri, četiri žličice, ne povraća (jer joj smiksam)

to ti je super za početak, 3-4 žličice

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Klara, jesu li zobene pahuljice ok? Namocim, zblendam, dodam voce i to je to? Koji omjer preporucujes?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    I ja kuham 10 min, bilo koju palentu ( ne kupujem instant). I ne mijesam cijelo vrijeme.
    Ima teorija da se palenta mora dugo, dugo kuhati i puno, puno mijesati ( moji susjedi rade ritual od toga, stariji ljudi, ne kuhaju za djecu.). Meni nikad nije bilo jasno cemu to
    možda kuhaju domaće brašno ili gris, a ne kupovni i ja duže kuham domaće

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

instant palenta nije isto što i domaća palenta
    ta domaća se dugo kuha
    ja sam uzimala severovu i nije mi bila dobra ni nakon dugo kuhanja
    ali ove instant su za par minuta gotove...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

od kad se mogu zobene pahuljice dati djetetu?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zanemarite prethodno pitanje
    pronašla sam odgovor

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam pokusavala B da dajem zgnjeceno kuhano povrce,ali nikako nemoze da proguta nego hoce jadan da povrati,a kad sam izmiksala onda je jeo normalno,malo promelja po ustima i proguta. Nadam se da necu kasnije imati problema sa cvrstom hranom. Za sad jede voce samo ili sa zitaricama a i u povrce dodajem proso,rizine pahuljice ili palentu. Uskoro pocinjemo sa mesom,nadam se da ce mu se svidjati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko dugo kuhate pureca prsa? I kako? Bacite li ih samo u vodu ili ih mozda prethodno dinstate?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koja je razlika između domaće i kupovne palente (koja nije instant)? Što s njom naprave u tvornici da se prije skuha??

Klara, jesu li zobene pahuljice ok? Namocim, zblendam, dodam voce i to je to? Koji omjer preporucujes?
    Pa da, tako. bilo koji omjer, tu ne možeš fulati.

Moje curke često jedu zobene s mlijekom ili jogurtom, to baš vole, i mlađa i starija. Sad ne miksam više naravno.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko dugo kuhate pureca prsa? I kako? Bacite li ih samo u vodu ili ih mozda prethodno dinstate?
    samo u vodu. ne bih ti znala reći koliko dugo, ja izvadim komadić i probam je li mekano

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    samo u vodu. ne bih ti znala reći koliko dugo, ja izvadim komadić i probam je li mekano
    Jao, tako svugdje pise, "dok ne omeksa"!

Problem je u tome sto se meni cini da nikada nije dovoljno meko. Da li je dovoljno 20 minuta? Toliko sam otprilike kuhala prvi put, ali mi se nesto nije svidjalo. Drugi put sam kuhala 40 minuta. I opet mi nije bilo po volji. Stvarno ne znam kako da to meso omeksam. Zato sam i pitala ne bi li mozda dinstanje pomoglo...

I, da, stavite li meso u hladnu vodu kuhati?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja stavim u hladnu vodu, kuham najmanje pola sata, 45 minuta (ali znam da je to kuhano i ranije ali nekako idem na sigurniju varijantu). kad ste vi bebama počeli davati dinstane saftove, ono, kao nama samo bez začina? Ja se uopće ne sjećam kad sam drugima. Moja je još na svemu kuhanome

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Još uvek samo kuhano dajem.

Moja devojčica se od deteta koje odbija dohranu pretvorila u pravu malu izjelicu. Čim vidi da neko jede ili pije, kad ugleda otvoren frižider ili neko spomene hranu viče njam-njam. Ja se trudim održati obroke u isto vreme-doručak, ručak i večeru, a u međuvremenu je dojim ili pije vodu, ali me svi gnjave da maltretiram dete i ne dam joj da jede. Ne mislim da je gladna. Ako smo baš u gostima i svi nešta grickaju ja joj ponudim voće ili neku drugu zdravu varijantu, a baka je stalno trpa hlebom. Ona sada kada ga vidi neće ništa drugo da jede. Počela sam da ga sakrivam, jer ni mm ni ja ne jedemo toliko belog brašna, pa ne dam ni njoj. Naravno, i to je drugima preterivanje i mučenje deteta.

Koliko vaša deca jedu? Grickaju li stalno nešto u hodu ili se zna kada je vreme za obrok za stolom?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja jede obroke u jaslicama i tamo je tete hvale da jede sve Kad je sa mnom puno doji tako da nam se kruta hrana svodi na grickanje.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pa ona lepo jede i obrok je gotov kada počne okretati glavu od kašike (ili ako jede sama kada počne mazati hranu po licu i kosi ). To nisu uopšte male količine. Jede sve-voće, povrće, žitarice, meso, ribu, jaja, maslinovo ulje, od mlečnih proizvoda samo jogurt. A u danu imamo oko šest podoja, noć prespava.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pozdrav! Evo i nas na dohrani poceli smo par dana prije navrsenih 6 mj, i za sada smo papali jabuku, krusku, korabicu, tikvu, palentu i proso! Do tada je iskljucivo dojen!
    Za sada nam ide super! Ma i vise nego super! Imam osjecaj da bi pojeo koliko god da skuham!
    Jedino nam kruska nije bas omiljena, ali zato uziva u svemu ostalom!
    Nakon sto pojede, popije i vodice!
    Sutra cu dobit spinat ili blitvu ubrane unutar sat vremena pa bi mu to ponudila za obrok!
    E sad, zanima me dali to nekako mogu smrznuti, obariti ili sta s tim pa da iskoristim i preksutra?
    I s cim da to kombiniram?
    Molim vas savjet!

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

A mi smo otkrili dobitnu kombinaciju...ne voća, ne provrća, ne žitarica već - tatine ruke
    Očito je mama samo za cicu, a tata za drugu papicu
    Danas smo joj dali sirovu šljivu, ubrane sa moje djedovine, ne može biti zdravija, stabla nikad špricana, zemlja nikad tretirana gnojivima i sl, baš je sa slašću papala

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sa starijom sam pocela s tikvicom i sad cekam domacu tikvu da mi moji donesu s mora.
    no danas sam joj dala, onako iz fore, dok smo svi jeli domace jabuke na fotelji, a ona sa upitnikom gledala i pokusavala zgrabiti, komadic jabuke. polizala je i napravila bljak facu. nije mi vise dala da joj priblizim jabuku ustima. to je prva stvar od kad je ziva da nije zavrsila u njenim ustima. ili bar pokusala zavrsiti.

tako da jos cekamo

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja je spremna: posjeda se sama i ima interes za jelo, nekoliko dana je vec s nama za stolom u svom stolcu. Nabavila nespricane namirnice i mislim da cu krenut za koji dan, vjerojatno s jabukom i to svjezom dobro usitnjenom.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad Mogu uvesti batat? I kako rijesiti problem fitinske kiseline koju navodno sadrzi? U tablici nije sa 6 mjeseci ali je pod receptima za 6 mj. Nabavljam sve nespricano, blansiram i smrzavam ali batat mi se ne cini pogodan za to, a sad ga imam svjezeg, zato mi je bitno znati mogu li njega davati vec sad sa 6 mj.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ne mogu naći pa ću pitati, blitva i špinat, jesu li bolji svježi kupljeni u trgovini ili smrznuti, što je manje zlo? s obzirom na teoriju o konzumiranju do dva sata nakon branja, a ja domaće nemam i nemam je gdje posaditi..

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

e i zaboravih, dečkić mi je sa 6 mj imao nižu krvnu sliku pa pije ferrum, s obzirom da blitva i špinat imaju željeza dosta ali ako se ne konzumiraju do dva sata od branja mogu sniziti hemoglobin, što je bolje jesti ili ne jesti.. mislim, znam da to nisu jedine namirnice sa željezom, a ovi moji me gnjave za špinat i blitvu zaašto mu je ih ne dajem...
    netko ko se kuži u to??
    znam da se netreba sitničariti oko svega al šta ću kad sam takva i volim znat, a prpfesionalna deformacija mi je

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A što s praškom za pecivo?
    Imam neke recepte koji su mi baš ok za nju, ali ide prašak za pecivo, pa sam neodlučna. Inače koristim onaj iz bio&bio.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne pretjerujte

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim, uvijek umjesto pp možeš staviti dodatno jaje, ali nekako mi se čini da ti ni jaja ne daješ

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tako je, ne dajem ni jaja ni KM.

A što da joj radim, nikad nije više od jedne jušne žlice odjednom pojela. I to bijelog griza. Problem je što kašice odbija, juhice isto, kompote isto, sve što je na žlicu, pa ju netko drugi mora hranitia, a sama žlicu neće.
    Želi se sama hraniti, pa joj dajemo sve što može sama držati u riuci, taj griz kuhamo jako gusto da se stvrdne ko žganci, proso raskuham pa dodam malo griza da ga stvrdne... pa je nešto jedan dan totalni hit, drugi dan samo baci na pod.

I onda nekako imam osjećaj da trebam pričekati s jajima i KM dok se želudac ne navikne na hranu. Pogotovo jer sam domaća jaja ne mogu nabaviti, a o KM ionako nemam neko dobro mišljenje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi krenule, za sad super ide! Nadam se da ce biti dalje ovako

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mojca, i moja se uglavnom sama želi hraniti pa joj kuhano povrće dam na komadiće pred nju i ona to lijepo jede. Brokulu, cvjetaču, mahune, tikvice, mrkvicu...ma sve. Voće isto. I tad dosta pojede, doduše, ima dosta i na podu, ali pojede. Nasjeckam ja i meso, ali to ne preferira, ribu, s druge strane, obožava. Žlica joj nije omiljena, pojede nekad više, nekad manje, nekad ništa, često bacim...
    Probala sam jednu te istu hranu dat njoj da sama jede i zgnječit je i dat na žlicu (npr. bananu, brokulu i sl.), količina koju pojede sama nemjerljiva je s onom koju pojede na žlicu.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mi smo još uvijek na dvije žličice maksimalno. I to u deset pokušaja Probali smo jabuku,tikvu,bundevu, šljivu, proso i rižine pahuljice, sve je sa jednakom nezainteresiranošću odtrpila u pet puta po 1/3 žličice, ostalih pet je odmah ispljunula van. Dam joj i da sama drži žličicu (a ona tako profesionalno sadržaj zafitilji u obližnju komodu ),pjevamo, dam joj igračke da se zainteresira, jedemo skupa s njom (zapravo, mi jedemo, a ona samo mene gleda). Ne bi, fala mama. Daj ono što skrivaš ispod majice.

Zanimljivo vodu obožava. Pije par gutljaja iz čaše nakon "dohrane" i traži još. Vodoljubac na mamu Cicoljubac na tatu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca, i moja se uglavnom sama želi hraniti pa joj kuhano povrće dam na komadiće pred nju i ona to lijepo jede. Brokulu, cvjetaču, mahune, tikvice, mrkvicu...ma sve. Voće isto. I tad dosta pojede, doduše, ima dosta i na podu, ali pojede. Nasjeckam ja i meso, ali to ne preferira, ribu, s druge strane, obožava. Žlica joj nije omiljena, pojede nekad više, nekad manje, nekad ništa, često bacim...
    Probala sam jednu te istu hranu dat njoj da sama jede i zgnječit je i dat na žlicu (npr. bananu, brokulu i sl.), količina koju pojede sama nemjerljiva je s onom koju pojede na žlicu.
    Da, ali jede.
    Moja čim ima više od jednog komada pred sobom baca. Ili razmazuje po stolu dok se ne pretvori u kašu.
    Jučer sam ju nosila i rezala brokulu za nju, pa je gledala što radim i tražila sirovu brokulu... pa je pojela cvjetiće s jedne i pol stabljike. Svo vrijeme sam bila u čudu i nastavila sam ju nositi da se čarolija ne prekine. Taman se brokula skuhala, pa je pojela još dva kuhana cvjetića, skupa sa stabljikom. I ja sam bila na sedmom nebu, krenulo je! Aha! Danas ju je samo bacila. Zapravo, sve je bacila što je danas dobila.

Kad ju MD hrani, pojede malo više. On tvrdi da sam ja kriva jer ima prefino mlijeko.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

a znam da pretjerujem ali dajte bar mišljenje smrznuto ili svježe iz trgovine koje je stajalo pitaj koliko dugo na polici??

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A sigurno nijedno nije ubrano do dva sata prije pa ti je svejedno. (ja sam ove godine posadila blitvu i špinjak, imam tonu toga ispred kuće, maloj zelenilo na uši izlazi. I jaja)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali jede.
    Moja čim ima više od jednog komada pred sobom baca. Ili razmazuje po stolu dok se ne pretvori u kašu.
    Jučer sam ju nosila i rezala brokulu za nju, pa je gledala što radim i tražila sirovu brokulu... pa je pojela cvjetiće s jedne i pol stabljike. Svo vrijeme sam bila u čudu i nastavila sam ju nositi da se čarolija ne prekine. Taman se brokula skuhala, pa je pojela još dva kuhana cvjetića, skupa sa stabljikom. I ja sam bila na sedmom nebu, krenulo je! Aha! Danas ju je samo bacila. Zapravo, sve je bacila što je danas dobila.

Kad ju MD hrani, pojede malo više. On tvrdi da sam ja kriva jer ima prefino mlijeko.
    Hm, probaj sjesti pred nju i najprije ti stavi komadić hrane u usta pa reci njoj da ponovi... Moja isto nekad baca više, nekad manje, oviso o tome koliko je gladna. Znam da ne smijem staviti previše hrane pred nju jer onda sigurno baca, ali kad stavim malo po malo, onda nešto pojede, nešto baci. Kad je gladna, onda baš jede. Možda nije gladna ako previše puta dojiš?

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

blago tebi ma jede on svašta, mrkvu krumpir tikvicu buču mahune korabu cvjetaču.. od voća baš sve voli idem otprilike po tablici pa šta imam..
    tako da si mislim da mu blitva i špinat neće ni faliti ako ih baš ne mora jesti.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moji jedu sve što vide. I nije problem kad je njihova hrana pred njima, problem je kad oni siti žicaju našu hranu. Očito im miriši. A ne mogu im dat pečeni krumpir začinjen svime i svačime.
    Nit zelenu salatu, a bome ni jaje na oko... tako da nas dvoje jedemo, dok se oni derače. I nije neki gušt

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, probaj sjesti pred nju i najprije ti stavi komadić hrane u usta pa reci njoj da ponovi... Moja isto nekad baca više, nekad manje, oviso o tome koliko je gladna. Znam da ne smijem staviti previše hrane pred nju jer onda sigurno baca, ali kad stavim malo po malo, onda nešto pojede, nešto baci. Kad je gladna, onda baš jede. Možda nije gladna ako previše puta dojiš?
    To s ponavljanjem je zabavno dva - tri zalogaja. A onda ide po starom.
    Evo, upravo smo od stola. Pojela je pola korjena malog, malog pastrnjaka, od neki 7-8 cm i to onu tanju polovicu. I nekoliko puta zagrizla kruh koji je tražila od mene. I sve je pobacala na pod.
    Uf. Umorna sam.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hmmm,a da se spustite na pod pa s njega jedete?
    (naravno,prethodno ces ga dobro uglancat)

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sa kojom bucom/tikvom krenuti?
    Nisam je do sada nikada niti za nas kuhala, pa bi probala i malome i nama.
    Tek krecemo sa dohranom, to bi mu bilo prvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •