ja hocu dijete koje spava od 23 do 8 pa da nema dorucak
nama je to najkompliciraiji obrok- sisa puno previse preko noci onda ujutro i nije nesto gladan pa oko 11 ponudim vocku sa zitaricama
popodne ili predvece zitarice sa mesom i povrcem
ja hocu dijete koje spava od 23 do 8 pa da nema dorucak
nama je to najkompliciraiji obrok- sisa puno previse preko noci onda ujutro i nije nesto gladan pa oko 11 ponudim vocku sa zitaricama
popodne ili predvece zitarice sa mesom i povrcem
moja se budi oko 7. ima sisanje oko pol 9. (u 7 joj isto dam sisu u nadi da ce nastavit spavat) i oko 9-pol 10 dorucak. danas 1/4 banane. onda oko pol 11 spavanje, uz sisanje.
to je nase jutro.
a neeee! sad kad je 7 zelim dijete koje spava od 21 do 8.![]()
radi se o broju sati
znači - 9
pa, kako djeca kada krenu u školu moraju ustajati ranije, sukladno tomu moraju i lijegati ranije
pa ti se svodi na isto
a sad briši na svoje poruke
i ne pristajem na odbijanje
sta, samo 9?
jucer sam joj odrzala bukvicu o tome kako je preksinoc spavala od 23 do 07 i da je to 8h, a da njoj treba sa 7g od 10 do 12.
priznajem, zelim da ide spavat sto ranije i spava sto duze.
OT, shvatila sam da smiksanu bundevu samo guta, uopce se ne trudi zvakat, bar ono, da glumi. lici na puricu.
Možda negdje piše pa me ispričajte, čisto da se informiram - koje rižine pahuljice (nisam ni znala da to postoji) i kako se rade, s vodom, mojim mlijekom?
Ima od raznih proizvodjaca!Pogledaj na polici djecje hrane! Dm ili neki trgovacki lanac! Moze s vodom, a moze i pol voda pol mlijeko! Ja ih s vodom radim!
Ja sam danas jako happypojeo je skoro punu zdjelicu
samo ne smije mu slucajno biti komadici, mora biti ful kasasto! U protivnom povraca! A sta sad, tako cemo, pa cu kroz koji dan opet pokusati gnjeceno!
Hvala! Preumorna sam da sve iščitavam. Moram vidjeti koliko je to smisleno i zdravo. Možda imaju neke bio ili one prosene pahuljice iz dm-a. Naravno da će biti s vodom - ako bude jeo to - četiri sata neizdajanja, uh, to bio bio raj. Maštam.
bolje obična riža
što li joj jadnoj moraju raditi da id zrna dobiju prozdračnu pahuljicu
jest, trebat će nešto više vremena, ali staviš kuhati i radiš nešto srugo
za 20 minuta se vratiš i to je to
ja ne kupujem nis na policama djecje hrane. obicne pahuljice, vulgaris.
To je to, imate pravo. Zato i pitam. Neću bome ni ja to kupovati. Ako mene mm sili da jedem integralnu mogu i ja mladunca da jede bio bijelu.
Moje dijete ne može doći k sebi od očaranosti kad netko u njegovoj blizini jede. Mislim da ćemo imati veliku izjelicu.
ja ti to od srca želim <3
Leonisa gdje kupis te obicne vulgaris koje nisu na odjelu djecje hrane?
Cak i one dm obicne prosene su na odjelu djecje hrane koliko znam!
u dmu su na "odjeljku" zdrave hrane, di su alnaturini proizvodi. tako je vecinom i u ostalim ducanima.
u mercatoru ide u nizu meksicka, kineska, zdrava hrana
te u dmu prosene na odjelu djecje hrane su od nekog od proizvodjaca :krsitelja koda: i to je vise prah (kupila jednom prosene za put jer se samo umjesaju u vodi, priceka 1 minuta i dobije se kasica). ali ako su vec pahuljice osiromasene, zamisli sta ostane u ovom prahu.
ove su bas pahuljice, zobene, razene, jecmene su iste one kao i u muslima za odrasle, samo sto su "ciste". nema dodataka, pa ni secera. a imas i onaj miks od zobenih, jecmenih, razenih, kukuruznih i rizinih (il kojih vec).
Posljednje uređivanje od leonisa : 21.02.2013. at 21:09
Hvala ti! Pa ja to pojma nisam imala! Ne znam kako mi je promaklo! I stalno cackam po tom odjelu, ali nisam primjetila pahuljice!
Ja sam to u pocetku koristila ( po preporuci pedijatrice ,a i bilo mi jednostavno), ali odustala jer to se odmah mora konzumirati, a mi smo se nateravali za hranu po cijeli dan! I sad su mi prakticne jedino ako mu netko drugi treba dat kasicu ( sto nikad nije uspjelo ) Ili ako moram jako brzo djelovati ( tipa super je volje mogla bi mu sad probat dat jest)
Nadam se da ce se nastaviti ovaj niz u kojem smo sada, a to je da jede sve normalno ( rizu, palentu i ostalo)
Palcice drzim fige da ti malac odmah projedei da imas 4 sata mira
ja sam okruzena s dosta cura cija su djeca jela na bocicu i sva su super prihvatila dohranu! Ne znam ima li veze i sigurna sam da nije pravilo, ali nadam se da ce i tebi biti tako
E gdje kupujete suhe sljive i suhe marelice?! Kupila sam nekidan suhe marelice na standu u avenue mallu (neki nas proizvodjac) pa mi je rekla teta da su jedino spricane limunom ( cini mi se da je rekla limun) kako n
bi zadrzale boju! Jel mogu to dati ili?!?
za marelice se sjecam da pazis da nisu boje marelice jer onda imaju sumpora.
probaj naci eko proizvode.
ja sam sljive jesenas kupila i zamrzla, tako da jos nisam kupovala, a sa starijom sam sve to uzimala u zrnu. od sljiva do brusnica. vjerujem da ih danas nakon 6g ima i na drugim mjestima.
sto se tice dohrane i dojenja i nedojenja, prije bi bilo pravilo da dojena djeca bolje prihvacaju dohranu jer su vec upoznati s raznim okusima (jer ono sto mama jede zavrsava u mlijeku, pa tako i okusi) dok je okus AD uvijek isti.
Nisam mislila samo na dojenje i nedojenje nego hranjenje na bocicu! I od palcice maleni je dojen, ali papa na bocicu ( njeno mlijeko)! Pa sam si nekako zabrijala da ce lakse prihvatiti zlicu! Ustvari nadam se da ce ju lakse prihvatitma velim to je samo neko moje razmisljanje temeljeno na iskustvima okoline! Uopce ne mora znaciti da je istina! Valjda mi se tako potrefilo da svi oko mene cija su se djeca hranila na bocicu da su super prihvatili zlicu! A od jedine frendice koja je dojila i moj nikako
Gledala sam u bio bio suhe sljive pa sam se sokirala cijenomi jos su uvozne iz USA?!
Hvala za info ok sumpora! Vidjet cu jos neki eko ducan!
evo, moja starija je prihvatila odlicno od prvog dana.
i mladja je isto dobro prihvatila do "afere zubi"
opusti se i ne zaboravi da je ovo jos uvijek samo DOhrana. upoznavanje i ucenje![]()
Jesam, kakti opustila sam se,,, ali frustrirajuce je bilo! Nadala sam se da ce super prihvatiti jer je lijepo krenuo... I nije mi uopce bilo u glavi da nece htjet jest! Pa sam se valjda sokirala, onda komentari pa mora pocet jest,,,, i tako to! Bilo je dana da bi lupala glavom o zid! Mislila sam mu mozda to uvesti bar kao jedan obrok da se mogu izgubiti iz kuce na neko malo dulje vrijeme,, (tipa 4 sata) kad sipak!!
Al kazem krenuli smo sad pa cemo vidjet!
Mozda pocne i bolje spavat ( mos mislit![]()
Moram nac temu kak se borit s okolinom koja se zgraza nad dojenjem nakon godine dana da se pripremim i na to!
A on bome fino uci,,, ono stvarno se trudi upoznat namirnice pa im priusti da lete svuda oko nas![]()
Pa ne mora bas biti totalno voda. Ako mu npr.skuhas mrkvu tu vodu u kojoj su se kuhale mrkve mozes iskoristit za kasicu i onda unutra ubacis tu istu mrkvu smiksanu zgnjecenu rezanu kako ko radi.
Ja u lonac na kraju kuhanja ubacim stapni mikser i onda tu gustu jusnu tekucinu korstm za ubacit rizu, kuikuruz, tapioku ili sto vec i poslije ubacim meso. Sad vi ste na pocetku, i zasluzen odmor zelim tvojoj ruci i izdajalici.
Hvala, pametnice ste!
Koliko mi ovaj ostatak mozga na kraju dana dozvoljava - da vidim od alnature prosene pahuljice koje ću raditi s vodom, koja može biti ostatak kuhanja nekog povrća (a može i sa mojim mlijekom ako malac ikada ostavi kap). Teoriziram sada, neopterećeno, jer ako sam se ovoliko izdajala mogu ja još, očito.![]()
Hvala na lijepim željama! (Svačiji odgovor čitam tri puta da shvatim, vrijeme je da odem i prileći, noć svima)![]()
Ostat ce ti tik, godinaa ces jos stiskati palac u prazno i tvoj nick ce dobiti sasvim novu dimenziju.
Baljezgam po tabletu dok uspavljujem malu madam.
Glede marelice, nekad davno vidjela sam u dm-u alnaturine marelice nisu sumprene cini mi se
ja kuham sve zajedno.
povrce+zitarice, meso+zitarice, povrce+meso, voce+zitarice.
Na alnaturinim marelicama i sljivama pise da su bez sumpora. Ja ih kupila.
eto, mogu samo potpisati. sinoc sam bila u stanju svasta napisati
uz to nit puze, nit se posjeda, sve zeli, do niceg ne moze i samo na to vice. i mamace 24/7.
evo, nocas se razbudila jer sam ja bila u polusnu i nisam kuzila da se razbudjuje i trazi sisu. toliko sam bila strgana da nisam bila u stanju samo spustiti potkosulju. i tako cijelu noc. na kraju se zbudila u 6.
MM kaze da je prek bejbifona cuo prvo njeno aaakanje i moje mmmmkanje dok se nije rasplakala i onda sam ja nesto mumljala i buncala. boze, ovo mi je najteza noc u povijesti mog roditeljstva. nikad nisam bila toliko u komi da ju nisam u stanju niti cuti niti svjesno postupiti.
i jos joj za dorucak spremim proso s bananom i te prekuhane kuglice su dami smetale pa je pojela triput manje nego jucer kad je bila cista banana i ona ju je samo gutala.
jeij.
Posljednje uređivanje od leonisa : 22.02.2013. at 09:53
lagano se spremamo sa dohranom,još uvijek se držimo jabuke...
nego,zanima me kako pripremiti korabicu? kako ju vi pripremate? i još me buni - vidjela sam neke rižine
pahuljice,al piše da se pripremaju adap.mlijekom,a mi dojimo i nisam baš za adaptirano.Imam nešto smrznutog
svog mlijeka i mogu istina njega iskoristiti,al mi je opet žao toliku količinu skoro baciti jer on pojede par žličica
(tek uvodimo dohranu),a onda mi to mlijeko propadne...kako rješavate te "probleme"?
korabicu sam pripremala ili na pari ili bi je skuhala u vodi. na pocetku su je samo takvu probali, kasnije sam je davala u kombinaciji s palentom.
sto se tice zitarica i mlijeka, nisam im pripravljala s adaptiranim, a niti sa svojim, ja bi ih skuhala, otopila u vodi i dodala voce, povrce ovisno sto su jeli.
znači mogu neke namirnice pokušati i sa vodom? i još blesavo pitanje,koliko treba korabici da se skuha?
kratko, ali to ovisi kako je nasjeckas. sorry ali ne znam kako bi ti konkretnije odgovorila.
i ako nikad nisi probala korabicu, probaj je vidjet ces kako je slatka.
ja sam ribala korabicu tak da mi se brže skuha.
isto sam kuhala u vodi.
mlijeko bi dodala svoje izdojeno taj čas (tu su ipak mililitri u pitanju na početku).
sad mali ima 8 mj. i jede kuhano u vodi. poslije jela cica, tako da mlijeko ne miješam u hranu uopće.
skuhaš palentu, rižu ili bilo koju žitaricu
skineš s vatre, naribaš korabicu na sitni ribež u taj lončić sa žitaricom, i poklopiš
tok se sve istemperira, bit će taman za jelo.
iako moji korabu najviše vole sirovu.
jedu je kao jabuke.
I naravno možeš je sitnije nasjeckanu ubaciti u bilo koju juhicu s ostalim povrćem.
4 varijante: 1. ko krumpir (na kockice pa kad se skuha zdrobis, uz to imas i juhicu), 2. na pari, 3. sirovu naribati, 4. sirovu grickati ko jabuku.
ja dan danas mogu samo ovu 4. a i starija tako najvise voli.
a gle, nikad se ne zna
leo mi čak i isti doručak spremamo
ja svaku noć mislim kako ću ujutro otići po savjet neki kako više ne mogu tako poluspavati, ne mogu, stalno s tom ciciom na van
kako ću kad muž i starija odu u školu na posao leći i spavati do podne
onda skuham kavu, pogledam tu malu koja mi se iskelji sa svoja dva zuba i jamicom na obraščiću, upalim laptop i odem na rodu
i takio prolaze dani i zaista vjerujem da će sve proći brzo...
ma nije ni kod mene baš sve tako bajno, iako moram priznat da spava dobro po noći (ima par buđenja ali se prištekamo i nastavi spavati)
kupila sam nekakav pahuljični mix (zobene, ječmene, ražene i još neke), one plosnate ne napuhane i pokušat ću joj ih dati ujutro za doručak
same zobene baš i ne voli...kako ih vi pripremate? možda tu griješim...
moja najvise voli zobene. ne znam zasto. skuham ih u vodi i pomjesam sa vocem ili ih kuham s povrcem.
flopica, ko da si moju opisala (isto rupica), samo 4 zuba.
Karfiol je zakon! Vec drugi dan potamani do zadnje kapljce i imam osjecaj da bi jos. Vrijeme jedenja rekord!
Jucer me pitala narancu, povukla me za ruku dok sam jela narancu, i sa rucicama si t sve priblizila ustima. Meni bilo bed odbiti, tako ju je s gustom sisala. Kad sam je makla ziva tragedija
vi'š, a ovaj moj mali se tako stresao od karfiola, bilo mi žao što sam to djetetu uopće dala. jeo bi, ali mu se nikako ne sviđa to što dobije, a ipak svaki put zine, kao da se nada da će biti nešto drugoa baš je neki gorak bio. odustajem od karfiola dok ne uvedem vrhnje, pa da s tim jede. ali sad nekako nemam što novo uvesti... mislim da ću mu sljedeće dati šljive, suhe, jelte. krumpir isto nikako ne prolazi kod nas, to ne kužim zašto...
ja mu radije uopće ne bih davala karfiol nego ga maskirala vrhnjem (i kada ga bude smio jesti)
ako neće - neće
nigdje ne piše da djeca baš sve moraju voljeti i jesti
Posljednje uređivanje od apricot : 23.02.2013. at 15:05
Ma daj? Ja cu svoju hranit do faxa samo karfiolomneda mi se natezat jede ne jede pljucka.... dam karfiol pa smo brzi i efikasni! L to nije karfiol gol i bos, skuham ga u malo vode pa na kraju ubacim unutra stapni mikser i brrrrrrrrrr pretvorim to u guuustu tekucinu, ja se miksera ne bojim, neda mi se naganjati gnjecenjem jede ne jede povraca komade, ima fore za to. I onda taj karfiol zgusnem s nekim pahuljicama i neko meso unutra, masl.ulje et voila... dobar tek bejbi! Cak ni slinju ne sprljamo!
ja karfiol pordnosim samo sirov. mozes mu i tako probat dati, kad ce moci grickati.