Stranica 96 od 182 PrviPrvi ... 46869495969798106146 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,751 do 4,800 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Već sam si ulaštila plesne cipele.
    Kad smo već na dohrani, popila sam si dva prsta crnog vina, khm. Baš me krenulo. Napokon sam opuštenija i kakva je to sloboda. Otići negdje sa čoekom i djetetom na dva, tri sata bez da mislim na mililitre. Divota.

Kako kuhate ribu, npr. oslića - mislim krenuti za dva tjedna? (nisam je u životu spremila, a jedemo je puno). I s čime ga najčešće kombinirate?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja mislim da ti je za bebe najzdavije skuhati ga na paru, ako imas onu mrezicu sto ide u bilo koji lonac. Malo vode koja ne dira ribu par minuta i gotovo. Bilo koja riba. Odraslom bi to isto prekrcala u posudu pa polila masl.uljem, dodala mozda soli, sitno kosanog persina i cesnjaka ko hoce cesnjak (moze biti i u komadma pa ga se idi i odstrani). Sardelu obavezno tako jedem. Friganje mi je zlocin nad ribljim fondom

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

palčice, pored crnjaka pojedi malo makovnjače pa da vidiš kako će potomak raspalit spavanac do jutra, a ne samo 7 sati .

tiziana, dobar ti je recept za ribu , ja to tako nikada ne spravljam. oslića ili paniram (za nas odrasle, da ne bi bilo zabune, tj. za one koji nisu na dohrani već jedu odavna ) ili kuham. ali ovo na pari je vjerojatno bolje jer se riba ne raspadne kao što bi se raspala kad bi ju samo skuhala.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

riba na pari je fantasticna!
    kad ju radim S. potajno se nadam da je nece jesti da bi je ja mogla pojesti

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kod neke kuharice za djecu sam citala neki jednostavni nacini da se izbjegne sol pa je pisalo zamotati u papir za pecenje bakalar i na tanke kolutove rezani krumpir te staviti nekoliko listova lovorovog lista, taj paket poloziti na mrezu i kuhati na pari10-15 min, na tanjuru eventualno dodati par kapi masl.ulja. Isla ja to u nevjerici probati, ja rodjena primorka nikad nikad stavila lovorov list u bilo kakvu ribu a kad ono odlicno! Ja nisam odolila i sebi sam posolila ali djetetu uopce ne bi trebalo.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kupim tu mrežicu, odlično! Nego, u foliju ili bez? (još ćete od mene napraviti kuharicu)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma ne treba ti folija,lonac, par prsta vode, mrezica, na mrezicu riba lisena iznutrica, poklopac. Kuhati kratko, dati potomku. Ove fore s papirom su vec kuharske kreacije neke djidji-midji kuharice navodno djecije. Ta mrezica ti je kao od velikih metalnih latica na rupe sto se otvara i zatvara, u sredini ima kuku za izvuci van iz lonca, to nije ona mekana za pastu. Ja na tome kuham i svo kuhajuce povrce

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uopce ne znam na kojoj temi da se pozalim i zatrazim savjet. Moja 8,5mjesecna mrvica je u zadnjih 2,5 mjeseca dobila svega 550g (sad ima 7450 g).

Ne bih se ja toliko brinula da ona ok jede. Oduvijek su joj podoji kratki a relativno cesti (pogotovo nocu, svakih 1,5-2 sata najvise), ali stvarno kratki, minutu, dvije. Dohranu je na pocetku dobro prihvatila, onda su zaredale kozice pa temperaturica, ali vec se fino oporavila. E da, izbila su nedavno i dva prva zubica. Ali jede i dalje kao na samom pocetku, 10 zlicica i dosta. Ja joj uz majmuniranje uvalim jos par. A prije je znala pojesti i triput vise

Starija cura nikako nije prihvacala dohranu ali je na mom mlijeku bujala pa nisam brinula.

Ova malena me bas brine...da bar vise i dulje doji. Strah me da ce mi se i kolicina mlijeka smanjiti ako nastavi ovako dojiti...ne znam sto da radim. Izdojiti ne mogu da bih joj to dala s kakvim pahuljicama

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Charlie mozda da si nadjete svoj cica kutak. Moja isto to radi ako ne dojim na krevetu lezecki. Zato ja spavalo se njoj ili ne od nekih njenih 3-4 mj dojim na lezeci na bracnom krevetu. Sve drugo traje par sekundi, max 2 minute.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, definitivno ju ne dojim vise u prisutstvu drugih (osim vani) jer joj sve privlaci paznju, ali ne pomazu ni odlasci u izolaciju. Ja i volim dojiti lezeci jer malo odmorim ali to produzi podoj za pol minute...bas nikako da navucem dulje, i to je bilo tako i kad je bila manja...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Charlie mozda da si nadjete svoj cica kutak. Moja isto to radi ako ne dojim na krevetu lezecki. Zato ja spavalo se njoj ili ne od nekih njenih 3-4 mj dojim na lezeci na bracnom krevetu. Sve drugo traje par sekundi, max 2 minute.
    i mi.
    s tim da i tamo podoj traje 2-3min, al to je 2-3min eksiranja.
    rijetko kad se jos mazi i igra.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Dohrana - nedoumice

Evo moja beba je već prešla 6 mjeseci,a mi i dalje samo sikimo! Pripremam se ovih dana krenuti sa dohranom, i čitam i istražujem koliko mi vrijeme dopušta!

I imam nekoliko pitanja; pročitala sam da je najbolje započeti sa žitaricama. I sad me muči, s obzirom da gotovo nikad nisam jela ni pripremala proso, niti zobene pahuljice, a palentu samo onu instant ( pretpostavljam da se u tablici dohrane ne misli na tu ), ne znam ništa o tome, niti koju kupiti, niti kako pripremiti? Dostupni su mi dućani zdrave hrane, i neće biti problema oko kupovine, ali ja od svega toga ne znam gdje krenuti.
    Drugo, ne znam da li se voće daje svježe ili kuhano na pari?

Još me muči kada i koliko davati vode i da li je voda odmah potrebna čim se krene sa dohranom? I da li prokuhanu vodu iz pipe, ili da kupujem onu vodu za djecu? I da li vodu dam poslije obroka ( onako kako to odrasli obično rade ) ili kasnije il ito nema veze?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da se vratim na pitanja kolicine i mjernih jedinica. Danas sam brojala zlice ko sto radi dio vas, ja inace vagnem al isla sam provjeriti jer po meni vec par dana jede grozno malo, manje nego na pocetku dohrane. Izbrojala sam 30 jako punih zlica. I po mome je jela malo. A vi tu bome imate standarde nize od mene. Da nije tako sad bi bila u paranoji.
    Al kakve vi to vrapce imate da jedu 10-15 zlica? Ja mislila da je moja vrabac jer jede pol manje od brata! Eto - zivio forum! Da ga nema bas bi se sad brinula.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da se vratim na pitanja kolicine i mjernih jedinica. Danas sam brojala zlice ko sto radi dio vas, ja inace vagnem al isla sam provjeriti jer po meni vec par dana jede grozno malo, manje nego na pocetku dohrane. Izbrojala sam 30 jako punih zlica. I po mome je jela malo. A vi tu bome imate standarde nize od mene. Da nije tako sad bi bila u paranoji.
    Al kakve vi to vrapce imate da jedu 10-15 zlica? Ja mislila da je moja vrabac jer jede pol manje od brata! Eto - zivio forum! Da ga nema bas bi se sad brinula.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve je stvar percepcije. Bas cu danas mjeriti broj zlica mojoj. Unaprijed kazem da smatram da jede odlicno!! Bas me zanima sto za mene odlicno znaci..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uh moja kad pojede 30 zlicica smatram da je super pojela. Na zalost to nije cesto. A zlicice su one malene za bebe, 6-12 mj, (kršitelj koda)ove. Je, vrabac je, sa svojih 7,5 kg ravno je 1,5 kg laksa od seke u istoj dobi.

Mozda bi bolje jela da joj napravim vecu pauzu izmedju podoja i dohrane ali ja joj dajem cicu cim zatrazi jer mi je stalno na pameti da je gladna, kad tak malo jede.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mislim da nema šanse da moji (10,5 i 5 godina) ikada pojedu 30 žica nečega
    ok, juhe vjerojatno da

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vi niste normalne

ok, i ako skuzite da vam dijete pojede 7 zlica, a ne 30, sto onda?
    kljukat ko purice?

ocu reci, zasto uopce vagati ili brojati ako dijete jede koliko jede i jede toliko s razlogom i bez obzira koliko ja htjela da ono jede.

koliko dlaka na glavi imaju vasa djeca?
    moja ima malo.
    i koliko god ja stajala i brojala, pokusavala cesljati, cesce/rjedje prala, dlake ce narasti kad vec budu, a ne kad ja pozelim (starija je u toj dobi nosila rep...)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Po mojoj mami jede jako malo, ona misli da uvijek postoji neki xy predmet kojim bi ga zabavila i radila cirkus da jede do nesvjestice. Recimo pojede ili jednu krušku, jednu jabuku i ni mm ni ja ne jedemo puno. Ja ga ne silim, ležerna sam, a on jede otprilike uvijek isto. Dva dana smo preskočili kruto, pio je proso u boci s mlijekom jer mu rastu paralelno tri zuba i neće jesti, jadničak. Mami nisam ni spominjala. Sigurno bi mislila da je smršavio bar dvije kile, njega odvela na infuziju, mene u zatvor.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i moja od petka ne jede, dobila je jos jednu dvojku, rastu obje trojke, ima zastopan nos, kaslje.
    kuhala joj, servirala, odbija. odbija dok se ne rasplace. pa sta cu je muciti, zbog ceka.
    proci ce. gladna nije. da je, jela bi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja su djeca jako debela u prvoj godini zivota pa logicno da ne brinem koliko jedu. s time da je stariji kompletno odbijao dohranu do 1.godine- skroz na skroz, cak sam i temu otvorila. nakon 1. rodjendana poceo je sve jesti i tako je i danas, mrsav je ko komarac, a kao grickalice konzumira cherry rajcice i mrkvu i mladi luk. i uvijek je bio savrsene krvne slike. mala s druge strane, od pocetka dohrane jede sve sto joj se ponudi, jako voli hranu, manje doji nego on u ovoj dobi, po kilazi su tu negdje- s time da je on tezi rodjen tako da ona de facto ima veci prirast. ali ona je anemicna- uzimamo zeljezo vec 2 mjeseca. tako da, iako vjerujem da mamama ciji klinci ne jedu dobro i malo dobivaju na tezini tesko pomaknuti tu barijeru u glavi, smatram da jedini imperativ kada dodje do prehrane djece treba biti zdrava namirnica. kolicine pojedenog, broj uvedenih namirnica i tomu slicno stvarno nisu bitne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    smatram da jedini imperativ kada dodje do prehrane djece treba biti zdrava namirnica. kolicine pojedenog, broj uvedenih namirnica i tomu slicno stvarno nisu bitne.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa nisam ja nista uzrujana, ja vazem da znam koliko skuhati i odvojiti u posudice, koliko smiksati njoj a koliko odvojiti iz tognistog lonca za brata, a kako ste vi ovdje govorile o broju zlica a ja o gramima to sam ja prevela svoje mjerne jedince na one prihvacenje okruzenju. Dakle 175 gr=30 zlicica tomeetipee koje su vece zapremine od dm-ovih baby zlica
    Tamo gdje se na no knead bread topiku pisalo o salicama brasna i vode ja sam si to morala prevesti u grame.
    I da ne bude zabune - u skoli sam iz matematike uvijek jedva navukla dvojku

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al ja ne znam ni koliko zlica pojede.

mislim ovako ko sasa, ona je to savrseno sumirala u jednu recenicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala cure. Slazem se i ja sa Sasom, ali kad beba slabo doji plus slabo jede na zlicu, tesko mi se ne zapitati sto se moze bolje.

Danas je malo bolje jela i dojila. Nije da nesto strasno brinem ali voljela bih da mogu prestati brojati zlice i njene grame...puno trazim

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure. Slazem se i ja sa Sasom, ali kad beba slabo doji plus slabo jede na zlicu, tesko mi se ne zapitati sto se moze bolje.

Danas je malo bolje jela i dojila. Nije da nesto strasno brinem ali voljela bih da mogu prestati brojati zlice i njene grame...puno trazim
    Charlie, beba ti je malo mladja od moje (moja sad ima 9 mjeseci) i mislim da moja nista nije dobila na tezini od 7. mjeseca kad smo bili na kontroli. Nemam ju gdje vagnut, ali vidim da se tope te naslage kako se ona vise giba, vise promatra, vise se igra. Ova moja izludjujuce doji, ona bi najradije da ja hodam gola po svijetu pa da se ona moze svakih 5 minuta prikacit na jedan, doslovce jedan! guc. Katastrofa. To joj ne dam jer me jako jako smeta takvo dojenje. No hocu reci da ako ti beba sveukupno lijepo napreduje da stvarno ne trebas brojati zlice i podoje. Ne mjeri se bebina naprednost, ljepota niti buduca uspjesnost kilogramima u prvoj godini zivota. ( Oprosti ako zvucim patronizirajuce, samo mislim da stvarno nemas razloga za brigu, prema ovome sto nam pises)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa ne broji se nista bebinim kilama osim bebinih kila, no beba ima proporcionalno najveci rast u prvoj godini zivota,a ako mi u toj prvoj godini dijete stagnira meni je u najmanju ruku savjesno zapitati se ko Charlie - ima li nesto sto moze bolje, grijesim li negdje. To ne znaci da ce Charlie otici pihijatru zbog anksioznog poremecaja a njena curica u bolnicu zbog anoreksije.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam počela s jabukom, skuhala je i izmiksala, u početku mu je to bilo dovoljno. Kad je brzo nakon toga bio gladan dodavala sam mu rižine pahuljice (kupla u dm, imaš od (kršitelj koda)), a zatim i ostale žitarice (mislim pahuljice i to dm robnu marku (babylove, mislim)).
    Kruške sam mu davala dosta zrele i njih nisam kuhala nego samo smiksala+pahuljice. Mrkvu kuhaš i dodaš kuhanoj jabuci.
    Vodu (prokuhanu (ja sam iz pipe) do 12 mj starosti), navodno počinješ davat s 3 mj starosti, kad završi sa jelom (da si ispere zubiće (zbog mogućeg karijesa), a i kad će biti žedna.
    Snaći ćeš se brzo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sasa, ne zvucis patronizirajuce, hvala! Ali kako Tiziana kaze, ne mogu a da se ne zapitam...zato mi je dragocjeno procitati vasa misljenja i iskustva jer ja previse usporedjujem s prvim djetetom, a ocito je da nece biti iste.

Kaze mi danas mama da sam ja bila uvijek sitnije dijete, pogotovo kao beba...bit ce da bu na mene. Vidjet cemo kako ce dalje ici prirast tezine, ona je jako jako zivahna i sigurno puno i potrosi, a nije nikad ni imala neke naslagice. Ne bih bas voljela da stagnira, ali mirnija sam nakon sto sam vas procitala, hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Palentu instant sam kuvala od početka. Na vodi. Ne soliti!
    Skuvaš je onako, malo ređe. Ili gusto pa kad se prohladi i malo stvrdne daš bebi da sama jede prstićima.
    Moja je volela na retko.
    Proso se kuva kao i riža, dosta vode, pre toga ga ispereš u nekoliko voda. Kad provri smanjiš i povremeno promešaš, videćeš kad se zrnca raspadnu, kuvano je.
    I rižu možeš među prvim žitaricama.

Onda voće, ja nisam davala kuvano, nego sirovo. Neko daje pečene jabuke.

Vodu sam počela da nudim kad i dohranu, sa navršenih 6 meseci. Ponudila bih joj posle jela iz obične čaše ili iz kljunašice.
    Ja sam davala neku flaširanu, tako su kod nas tada bile preporuke.

Evo ti ovde, lepo opisano, sve po redu:
    http://forum.roda.hr/threads/39417-k...%A1-primjer%29

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja zitarice kupujem u DM-u ili u Bio&Bio. Palentu koju sam tamo kupila ne pripremam jer se mora kuhati (čitaj miješati) 40 min, a uz šestomjesečno dijete si taj luksuz ne mogu priuštiti pa jede instant palentu koja se kuha 2-3min. Proso kuham 20-30min i stavim 8-10 puta vise vode od prosa. Nista ne solim, dodam kap maslinovog ulja.
    Voce dajem svjeze, naribano na sitno. Jedino jabuku ponekad kuham.
    Vodu sam pocela nuditi sa 6 mj, kad smo poceli s dohranom. Prokuhavam vodu iz pipe. Nudim je poslije jela i jos 2-3 puta kroz dan. Kako pocinje toplije vrijeme, nudit cu i cesce.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa ne broji se nista bebinim kilama osim bebinih kila, no beba ima proporcionalno najveci rast u prvoj godini zivota,a ako mi u toj prvoj godini dijete stagnira meni je u najmanju ruku savjesno zapitati se ko Charlie - ima li nesto sto moze bolje, grijesim li negdje. To ne znaci da ce Charlie otici pihijatru zbog anksioznog poremecaja a njena curica u bolnicu zbog anoreksije.
    Uopce ne razumijem kojim smo tokom misli dosli do anksioznog poremecaja i anoreksije. Intencija mi je bila podijeliti vlastito iskustvo i znanje, te naravno stavove koji su iz istog proizasli. Inace ne slazem se s tvojom kvalifikacijom savjesnosti roditelja. Tj. smatram da ce Charlie, posto smo ju ovdje uzeli za primjer, biti jednako savjesna majka i sa nesto opustenijim pogledom na prirast tezine svoje bebe.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Istim onim tokom misli koji odovara :" Ne mjeri se bebina naprednost, ljepota niti buduca uspjesnost kilogramima u prvoj godini zivota "(copy-paste dijela Sasinog posta kojim odgovara Charlie) na propitivanje je li u redu da beba slabo jede slabo doji, po majci ima mali prirast, nedavno je prebolila vodene kozice i nakon njih neku temperaturu.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala vam! Vissnja, hvala ti na linku.

Ma ovo mi je prva beba, pa sve pokušavam raditi strogo školski.
    a to su mi više- manje nepoznate namirnice, nikad ih ne kuham, pa se slabo snalazim.

Hvala!

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Imam pitanje... Kupila sam zobene pahuljice i sad ne znam dal ih takve kakve jesu stavim u kasicu od jabuke/kruske ili nesto prije s njima moram napraviti?
    S mlijekom ih ne bi mijesala jer dojim, izdajanje mi ne ide, a adaptirano ne dolazi u obzir.
    Dakle, sto i kako sa zobenim pahuljicama? Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

stavis ih u vodu i skuhas

postoje i one koje zalijes vodom pa su "skuhane". al ja ih sve (pro)kuham u vodi, ocjedim i radim dalje te dodajem vodu u kojoj je kuhano, po potrebi obroka.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne moras kuhati, mozes i naribati - jabuku, krusku, mrkvu i slicno. Kad prodjete prvu fazu, mozes i pomijesati dvije-tri vrste zajedno.

Ja sam znala integralnu rizu skuhati na pari 2 zlice, i onda ubaciti u multipraktik s bananom, to joj se jako svidjalo s nekih 8 mjeseci cirka.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Istim onim tokom misli koji odovara :" Ne mjeri se bebina naprednost, ljepota niti buduca uspjesnost kilogramima u prvoj godini zivota "(copy-paste dijela Sasinog posta kojim odgovara Charlie) na propitivanje je li u redu da beba slabo jede slabo doji, po majci ima mali prirast, nedavno je prebolila vodene kozice i nakon njih neku temperaturu.
    Zao mi je sto se evidentno krivo citamo. Moj je dojam da su mnoge majke osobito fokusirane na bebinu tezinu te da visoki prirast poistovjecuju sa dobrim napretkom. Recenicom koju si citirala htijela sam istaknuti da maleni prirast nikako ne znaci i slab napredak.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Moje dijete ima sličan problem, a ne znam što bih. Teško je s djecom

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Uh, nije sve crno-bijelo. Ja se npr. nikada ne bih opteretila hranjenjem da nisam mama izdajalica. Milimetri su me psihički gotovo uništili do dohrane. Onda se opustiš, vidiš da dijete fino napreduje, veliki je, raste, a onda pedica kaže da zbog 340 grama u 2,10 mj. nije nešto u redu. Ma kiki. U redu je, ali te kopka, jer si mater, jer si najodgovornija za sve što se tvom djetetu dešava. Jer je ona sveta bijela kuta, a ja neiskusna.

Sad da se malo hvalim. Ja sam opet stara nakon 7,5 mjeseci. Mi idemo vani, ja šetam sa svojim djetetom!! i po dva, tri sata, nema izdajanja svaka dva sata, mlijeka ima, doduše na jednu cicu, ali u kombinaciji sa dva obroka dohrane - divotica!
    Danas je npr. pojeo jednu jabuku sa prosom i suhom šljivom, a poslijepodne cijelu bananu (apricot, ipak sam odlučila davati neke bio po koje otac preko granice ide) sa pola kruške. Jede fino kad zubići pauziraju. Ne znam samo je li ok da pije 100, 150 ml vode. Neće sok, baš traži vodu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jao Palcice jos malo ces u sminkerice pa na spicu! Kolicima si se opremila, omladinac jede spava, proljece dolazi, vrabac je u ruci, golub a rani i tako to.... bulaznim u ovu kasnu uru.
    Na stranu sala, ako zelis da pije vodu i tako skines koji djir izdajalice ja mislim da je 100-150 odlicno. Utopija, sf, nepostojeca situacija. To ne popije ni moj cetverogodisnjak pod prijetnjom bica i embargom crtica! A beba popije dva gutljaja iz Leonisinog mrak izuma - casa za rakiju - i od treceg obavezno napravi prigodnu fontanicu

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moja beba je već prešla 6 mjeseci,a mi i dalje samo sikimo! Pripremam se ovih dana krenuti sa dohranom, i čitam i istražujem koliko mi vrijeme dopušta!

I imam nekoliko pitanja; pročitala sam da je najbolje započeti sa žitaricama. I sad me muči, s obzirom da gotovo nikad nisam jela ni pripremala proso, niti zobene pahuljice, a palentu samo onu instant ( pretpostavljam da se u tablici dohrane ne misli na tu ), ne znam ništa o tome, niti koju kupiti, niti kako pripremiti? Dostupni su mi dućani zdrave hrane, i neće biti problema oko kupovine, ali ja od svega toga ne znam gdje krenuti.
    Drugo, ne znam da li se voće daje svježe ili kuhano na pari?

Još me muči kada i koliko davati vode i da li je voda odmah potrebna čim se krene sa dohranom? I da li prokuhanu vodu iz pipe, ili da kupujem onu vodu za djecu? I da li vodu dam poslije obroka ( onako kako to odrasli obično rade ) ili kasnije il ito nema veze?
    I moja beba navršava šest mjeseci, tako da sam i ja u istom filmu. za vikend planiramo prvi ne-cika-obrok i mislimo početi s jabukom,svježom, a nakon par dana žitarice. prije neki dan sam prvi put kupila proso u dm-u (dosad to nismo jeli), isprala u situ i kuhala oko 20ak min, ukusno je i meko, nadam se da će se i bebi sviđati, palentu namjeravam koristiti instant. od povrća imamo domaće što bake sade (mrkvica, tikvica, krumpir), pa sam tu sigurna da će jesti zdravo i bez otrova. kako sam se ovih dana raspitivala kod prijateljica koje imaju djecu, ostala sam iznenađena koliko ljudi vjeruju kupovnim bočicama poznatog proizvođača (mislim da ne treba imenovati?), kao radi se baš za bebe pa mora biti ok! čak nam je pedijatrica savjetovala da mu dajemo kupovne kašice, ali to ćemo zanemariti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mojoj voda mora biti topline tijela
    ponekad popije 2 ponekad 10 gutljaja, a u zadnje vrijeme se vise igra i glumi fontanu, a vodu pije ko pas kad je umivam ili kad je u kadi x2

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa meni je to pijenje u kadi bio spas
    inače bi dijete dehidriralo
    tješim se da je njihov urin zdravstvano i nutricionistički ispravniji od sokova koje druga djeca piju

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa meni je to pijenje u kadi bio spas
    inače bi dijete dehidriralo
    tješim se da je njihov urin zdravstvano i nutricionistički ispravniji od sokova koje druga djeca piju
    je i ja se tjesim.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I moj je kadopijac... ima neke plasticne casice za igru (kroz koje curi voda) i onda ih puni i pije i pije i pije i pije...

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kupila sam onaj neki griz od pira od alnature! Kak se to kuha? Isto kao palenta?!

Kako dajete raž i jecam?! Koji kupite i kako se to kuha?!

Hvalaaa!!

Vezano za pijenje vode u kadi, i moj to rado pogotovo od kad je otkrio pljuskanje rukama po vodi! A prvo sto mi je patronazna rekla prilikom pokazivanja kako da ga kupam bilo je mama pazite samo da ne pije vodu u kojoj se kupa! Kao i mnogo toga to je kod nas naprosto mission impossible

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, to je zato što one podrazumijevaju da unutra ima i šampona
    šta fali vodi u kojoj se kupaju?
    ionako si cuclaju i ruke i noge i sve do čega stignu

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Apolonia-Lu - jučer u parkiću sam se iznenadila koliki broj mama je prešao na isključivo krutu hranu sa djecom od 7 mjeseci (čak i dojene). Mliječni obroci - kupovne kašice.

Zbog te vode nama treba pelena i pelena, a i presvlačenje nam itekako dobro ide.
    Griz od pira se kuha ko instant palenta. (Za odrasle: u napravljeni griz dodaš izmućen biljni šlag, kokosovo brašno i preliješ tamnom rastopljenom čokoladom. Pojedeš i žicaš sm da ti prepusti svoju porciju.).
    Posljednje uređivanje od palčica : 17.04.2013. at 09:09

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zitarice kupujem u DM-u ili u Bio&Bio. Palentu koju sam tamo kupila ne pripremam jer se mora kuhati (čitaj miješati) 40 min, a uz šestomjesečno dijete si taj luksuz ne mogu priuštiti pa jede instant palentu koja se kuha 2-3min. Proso kuham 20-30min i stavim 8-10 puta vise vode od prosa. Nista ne solim, dodam kap maslinovog ulja.
    Voce dajem svjeze, naribano na sitno. Jedino jabuku ponekad kuham.
    Vodu sam pocela nuditi sa 6 mj, kad smo poceli s dohranom. Prokuhavam vodu iz pipe. Nudim je poslije jela i jos 2-3 puta kroz dan. Kako pocinje toplije vrijeme, nudit cu i cesce.
    Ja sam sinoć pokusno skuhala tu kukuruznu krupicu iz Bio&Bio i trebalo mi je možda max 10min miješanja i probala sam malo i paralo mi se OK, da je skuhana.
    Sad pošto u životu nisam skuhala tu instant palentu ne znam kakva je razlika između ove krupice i instant palente, ali dati ću svojoj bebi danas da proba (opet skuhat 10tak min u proključaloj vodi da se zgusne jako) Muž koji je sebi kuhao prije palentu kaže da je OK okus i mekoća.
    Valjda to nije ta koja se kuha 40min? Jer ni ja nemam 40min dnevno da stojim nad štednjakom i miješam palentu uz aktivnu bebu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •