Stranica 98 od 182 PrviPrvi ... 488896979899100108148 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,851 do 4,900 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

hvala vam na brzim odgovorima
    prvo nam je dijete, zbilja nemam pojma što je normalno a što ne. po pedici bi trebali koristit kupovne kašice i već za tjedan dana papati meso s povrćem, što mi zdrav razum govori da je ipak previše i prebrzo! probat ću polakše i strpljivije

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma ni kiseli izraz ti nista ne znaci. Moja je maznula sa stola krisku limuna, polizala, napravila facu i nastavila lizati. Radila uzazno zgrozene face ali nije odustajala, grizla slinila pljuvala uzasavala se, a ako bi joj tko oteo taj komad limuna nastup opce frke panike i urlanja

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jedna nedoumica. Mm i ja ne jedemo meso. Zapravo ja nisam nikada jela meso, možda sam do 9. god. (kad sam ga u poptpunosti prestala konzumirati) sveukupno pojela kilu, dvije u životu. Dugo smo bili vegani, pa vegetarijanci, uvijek zdravi, uredne krvne slike. Jedemo ribu, ima je u izobilju, raznorazne i dostupne nam friške.
    Koliko je nutritivno sada važno da u sklopu dohrane, dok je dojeno, beba konzumira meso? Nabavih to eko uzgojeno pile, nije mi problem, nego mi je malo besmisleno djetetu davati nešto što mi nikada ne bi jeli, a opet riba bi bila sveprisutna, u svakom slučaju i zdravija. Razmišljam da mu ni ne nudim meso, osim ribe, sve dok je osnovica moje mlijeko - poslije nek bira sam. Ili nisam u pravu?
    Posljednje uređivanje od palčica : 21.04.2013. at 09:17

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja mislim da nisi u pravu, al to mi je stav iz glave i nicim znanstvenim nije potkrijepljen osim uopcenom cinjenicom da je covjek kao vrsta svejed.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih dijete hranila onako kako hranim sebe

možda ne u onim ekstremnim slučajevima u kojima ljudi žive samo od sirovog povrća
    ali vaša prehrana mi se čini najboljom mogućom i rado bih svoju djecu malo k vama poslala
    jer mi ribu prerijetko jedemo
    nemam povjerenja ni u koga

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Koliko je star onaj dječačić što u Rodinoj knjižici jede mladi luk? Mislim, koliko je imao kad je jeo taj luk. Moj muž još uvijek nije došao u tu fazu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moje su obje jele mladi luk za uskrs.
    starija je imala malo manje od 13, a mladja je imala punih 11mj

jucer je probala cevap.
    od pretproslog petka nece nis jesti, eventualno koji zalogaj i iz zeze joj dam komad cevapa i ona ga- pojede

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Palcice, ja nisam djeci nudila meso dok ne bi sami trazili.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih isto kao Apri i Marta , hranila dijete čime se vi hranite, obzirom da se po onom sto si napisala čini da je vaša prehrana izbalansirana i promišljena . Ne treba hraniti dijete mesom , ako iz drugih izvora moze dobiti sve sto nutritivno treba.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.04.2013. at 13:30

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je star onaj dječačić što u Rodinoj knjižici jede mladi luk? Mislim, koliko je imao kad je jeo taj luk. Moj muž još uvijek nije došao u tu fazu.
    to je moj sin :srce:
    13 mjeseci, točno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kak će nekaj tražiti ak ne vidi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nije dijete izolirano
    valjda vidi još nečiji tanjur osim roditeljskoga

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš moji nisu izolirani ( tj. jesu od tuđih tanjura) ali s vremenom nauče što smiju tražiti i kaj smiju jesti. Ja uvijek ( u većinu vremena) kuham samo jedan obrok tj. indentičan za sve, a oni koji smiju još nešto to samo nadodam u obliku recimo jogurta, vrhnja i slično, tjesta ili krumpira.
    bila neki dan u dučanu s klinjom i mali mi točno pokazal kaj smije seka, kaj on, a kaj buraz jesti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne razumijem poveznicu između zadnjeg i prethodnog posta?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak ne, ako ti detetu tupiš( dobro ja imam jake razloge) da nekaj ne jede, ono to stvarno neće jesti, bez obzira na tuđe tanjure

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Molim vas za savijet. Imam bebu koja je bolesna, vodene kozice, visoka temperatura, i koza na kozi, strasno nesto, zapomaze i zavja stalno,onako tiho konstantno cendruckanje. Nesto sitno i pojede, daleko od onog kad je zdrava, naravno. U okviru onoga sto pojede mogu dati povrce + jos nesto. Da li je po vama korisnije da to nesto bude malo mesa ili malo neke zitarice ( dakle ili riza ili kukuruz s tapiokom, ili griz itd)? I meso i zitarice ne bi pojela, kolicinski bi joj bilo previse, vidjela sam po sinocnjoj veceri i danasnjem rucku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kak ne, ako ti detetu tupiš( dobro ja imam jake razloge) da nekaj ne jede, ono to stvarno neće jesti, bez obzira na tuđe tanjure
    to nitko ne osporava

ali ti si gore pitala kako će dijete tražiti ako ne vidi
    pa sam ti odgovorila da će vidjeti već negdje, ako ne vidi doma

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiziana, ja bih dala neku krem juhu od povrca, znaci tekuce. Ne bih nudila ni meso (mozda juhu mesnu, al ja to ne kuham), ni zitarice.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ok hvala Marta. Pa da, u biti imas pravo, povrce samo ionako najvise voli! Tako cu i napraviti

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala na raznoraznim odgovorima. Sad mi je lakše.

Neću mu ništa braniti (osim hrane, ako se to može nazvati hranom, kao što su hrenovke, parizeri, paštete i sl. gluposti), a za sada ću mu servirati raznorazne ribe. Dio mene će se nadati da će usvojiti zdrave prehrambene navike i da neće imati potrebu za čvarcima, kokošijim nožicama, i telećom glavom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ha,ha,ha
    meni cvarci, kokosje nožice i teleci glava ne spadaju u loše prehrambene navike, ali sreća tvoja da se to bas ne sreće na tuđim tanjurima . Osim ako posaljes dijete meni na ručak ( jedino teško nalazim telecu glavu , ali svinjska uha i nožice bi mogao vidjeti u sezoni hladetine).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je ko i kod sirius, ti si napisala sve iz krajnosti u krajnost, kod mene možeš dobiti čvarka ( ali u mizernim količinama), ćešće kuhane kokošje noge, ali teleću glavu ne kuham već više od 3 godine jer mi to nije klopa za sve, a preveč se kuha.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kužim sto hoćeš reci Jelena , ali meni to ne smeta ( ako netko ne želi davati određenu hranu ). Ok , tako dijete moze steći određeni stav , istina je , ali to je razlicitost svake obitelji. Ipak dijete neće biti uskraćeno za sve sto mu nutritivno treba ako je prehrana uravnotezena i promišljena.
    Sto se stava tice , nemam pojma , i tako ga formiraju sami čim malo odrastu.

moj stariji ima trenutno formiranu ideju da je najbolja hrana hamurger , cevapi i cola, po mogućnosti iz dostave. Vjerojatno takav stav dolazi od činjenice da se to kod nas gotovo nikad ne jede.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam pitanje: je li se mora ponuditi cica nakon obroka dohrane ili je dovoljna voda (iako ponekad popije guc/dva a ponekad 10ml = nikad vise od toga)? Ima li to veze s time da beba ne pojede dovoljno krute hrane pa onda se dava cica iza ili mozda zbog probave?
    Mi smo vec 2tjedna na dohrani, vec smo probali jabuku,tikvicu,palentu I danas kruska I ona bas dosta pojede (cijelu jabuku, skoro cijelu tikvice, cijelu krusku) nisam smanjila dojenje zbog toga, ostali smo na istom kao I prije dohrane

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sve je dobro dok se ne pocne smokija hvatat. Ja vidjela na plazi.jedva dvije i jedva cetiri godine. Mama ih zove i kaze vrijeme je za marendu. Potom otvori svakom po vrecicu smokija. I to nisu rijetki prizori

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, to je ta različitost prehrambenih navika pojedinih obitelji, a mi smo možda malo ekstremniji, tj. nije nam potrošačka košarica nalik onoj prosječne obitelji. Ne kupujemo kruh, ne kupujemo mlijeko. To je samo dio.....nisam nikoga mislila uvrijediti, moja percepcija što je zdravo ne mora biti ista ni ispravna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    da će usvojiti zdrave prehrambene navike i da neće imati potrebu za čvarcima, kokošijim nožicama, i telećom glavom.
    ooooo
    svetogrđe
    ja bih rekla kako su čvarci najzdravija prerađevina
    nema u njima ništa osim masnoće
    a masnoće su nam itekako potrebne, u manjim količinama

kokošje nožice su isto mljac... nema ništa bolje od razvlačenja tetiva i kožica
    o telećoj glavuši da ne pričam... iako je sada teletina preskupa

i nemoj to slučajno uspoređivati sa paštetama i salamama
    to je bljakson

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to je moj sin :srce:
    13 mjeseci, točno
    Baš je medeni.

A što se tiče kokošjih nožica... Volim, ali želučići su mi draži.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

marusha99, to je pitanje i mene mučilo. ali sam čitajući ovdje (a mislim da su mi i cure direkt rekle ) skužila da je oke ako pocica nakon obroka, a kasnije će, vremenom, smanjiti količinu mlijeka dok potpuno ne zamijeni npr. 1 cicu obrokom. mi već klopamo mjesec dana dohranu i još nismo došli u tu fazu da skroz zamijeni 1 dojenje krutom hranom. pojede cca 150 gr nečega i pocica jednu cicu (a ineče cicne dvije). ali nekak si mislim da do gode dana bude. ako ne tad, do mature ziher .

inače, Tiziana, kaj sve vi u toj Europi (Italiji) imateeee, aaaaa formaginooo, aaaaa. nemam pojma kaj to zbilja jest, odnosno, kako to izgleda, ali zvuči tako primamljivo .

nimalo mi se ne sviđa da te "neugledne" voćke i povrćke tak "škartiraju" jer ne izgledaju savršeno. pa mamicu im dlakavu, kaj je u životu savršeno?? i zašto baš moraju sve izgledati jednako?? meni je čar baš u tome da izgledaju kvrgavo i nikakvo, a ne plastično i umjetno. ah... svašta...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

da li ja pretjerivam sto moja jos nije okusila cokoladu ili slatkise generalno?
    ( tu ne racunam kocku grke 80% dark cokse koju bi joj ujutro otopila u griz)

3 stapica na rodjendanu za prosli vikend je vrhunac junkoze koju je do sad probala....
    svi mi kazu da cu postic kontra efekt i da kad bude starija da ce ih tamanit jer sam joj ih sad uskracivala..ne drzi mi bas to vodu no dobro...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ce i tamanit, to ce onda vec bit njen problem.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

apricot - neću više! (sad neke od vas zamišljam kako u zdjelici kraj kompa imate pileće nožice. mene možete zamisliti sa izdajalicom, jel)

zasad skulirana - samo si djetetu stvorila zdrave navike. Dijete od prijatelja ima 6 god. i nedavno je teti u vrtiću reklo da on, hvala lijepa, neće kiki bombone jer su one otrov i to djeci ne treba nuditi.
    Posljednje uređivanje od palčica : 21.04.2013. at 21:00

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

[QUOTE=Franny;2395397]marusha99, to je pitanje i mene mučilo. ali sam čitajući ovdje (a mislim da su mi i cure direkt rekle ) skužila da je oke ako pocica nakon obroka, a kasnije će, vremenom, smanjiti količinu mlijeka dok potpuno ne zamijeni npr. 1 cicu obrokom. mi već klopamo mjesec dana dohranu i još nismo došli u tu fazu da skroz zamijeni 1 dojenje krutom hranom. pojede cca 150 gr nečega i pocica jednu cicu (a ineče cicne dvije). ali nekak si mislim da do gode dana bude. ako ne tad, do mature ziher .

A koja kolicina se smatra obrokom? Ova moja smaze bez problema 1jabuku ili 1krusku, I mislim da bi, da joj dam jos, I to pojela. Samo otvara usta cijela uzbudjena oko novog okusa.
    Ali nikad nisam mjerila koliko jede.
    Jucer je pojela dosta palente+tikvice vise od pola zdjelice (one baby zdjelice sto se imaju kupit u dm-u) I nakon toga zaspala ko klada u viperu a da ja I mm nismo ni skuzili

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Marusha, daj joj koliko pita čega, bebe znaju kad im je dosta. Ako jede krušku, neka jede dok joj ne bude dosta. Kad traži cicu., daj joj, znat će kad je dosta. Tu i tamo joj ponudi vodu tokom dana, nekad će otpiti malo, nekad ništa, nekad više...tako će stvoriti naviku pijenja vode i početi sama tražiti kad bude žedna.

Zasad skulirana, ni moja do sad nije probala ni smokije, ni čokoladu, ni štapiće. Prvih godina dana nije jela ništa slatkoga, a sad pod zadnje probala je par stvari, npr. dala sam joj da proba malo pince na Uskrs kod prabake, pojela je nekoliko puta Petit keks i ovaj tjedan je dvaput probala sladoled. Sve je to u skladu s upoznavanjem novih okusa, ali ništa od toga i dalje neće jesti pod normalno, niti mi toga imamo doma.

Hvala curama na obrani digniteta čvaraka i ostalih ljepota

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Inače, moja izjelica ne jede baš ni meso ni ribu, tješim je da je to zato jer ima samo 5 zubi (mada, kakve to ima veze s ribom?) i da će i to jednom projesti. Zato to pokušavam nadoknaditi juhama od ribe i mesa koje obožava. Pod zadnje kuham juhu od kostiju .

Palčice, ako ti beba voli jesti ribu, super, ima vremena za meso.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mislim da je bolje uvijek ponuditi cicu. Pogotovo ako je tek dva tjedna na dohrani. LLL preporuca majcino mlijeko kao jedinu tekucinu do navrsene prve godine zivota.

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje: je li se mora ponuditi cica nakon obroka dohrane ili je dovoljna voda (iako ponekad popije guc/dva a ponekad 10ml = nikad vise od toga)? Ima li to veze s time da beba ne pojede dovoljno krute hrane pa onda se dava cica iza ili mozda zbog probave?
    Mi smo vec 2tjedna na dohrani, vec smo probali jabuku,tikvicu,palentu I danas kruska I ona bas dosta pojede (cijelu jabuku, skoro cijelu tikvice, cijelu krusku) nisam smanjila dojenje zbog toga, ostali smo na istom kao I prije dohrane

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    LLL preporuca majcino mlijeko kao jedinu tekucinu do navrsene prve godine zivota.
    Ovo još nisam čula.
    Ako se uvodi dohrana sa šest mjeseci, u čemu je problem s vodom? Pa i to je "okus" s kojim se trebaju upoznati, steći naviku pijenja vode koja je jako važna, na kraju, krajeva, igrati se s vodom, prskati i piti...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Kao sto se za samu dohranu kaze, do-hrana. Beba se upoznaje sa krutom hranom, ali, tek u 10 ili 11 mjesecu zivota pocinje povezivati krutu hranu sa gladju. Do tada im je cica hrana. Dojenacke formule sadrze dosta soli, pa se radi toga uz dohranu dodaje voda. Majcino mlijeko je drugacije i nema potrebe za konzumacijom vode. Nista se nece posebno desiti ako beba konzumira vodu, ali, mlijeko je puno kvalitetniji napitak i manja je vjerojatnost da ce beba prerano poceti odbijati dojku.

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo još nisam čula.
    Ako se uvodi dohrana sa šest mjeseci, u čemu je problem s vodom? Pa i to je "okus" s kojim se trebaju upoznati, steći naviku pijenja vode koja je jako važna, na kraju, krajeva, igrati se s vodom, prskati i piti...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam sigurna da si u pravu
    sa početkom dohrane, uvodi se i dodatna tekućina

majčino mlijeko zadovoljava potrebe za hranom i pićem dok je jedina "namirnica" koju dijete konzumira
    čim se počne sa krutom hranom, treba dodavati vodu

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Franny nista posebno to nije, kasasti meki sir prilagodjen bebi po mekoci,po odsustvu soli, vjerujem dobiven mjesanjem ricotte ili neceg slicnog a napravljeno da se npr umjesa s pastom u povrtnu juhu i obrok gotov (pasta ce im jos malo valjda i na stablima rasti pa tako u dohrani imas niz baby modela izgleda srca ,tocka, puzica, zvjezdica....)

Kokosje nozice? Ajmeeee pa to je bila bitka u djetinjstvu da se dokopam nogice iz juhe. Srecom pa kokosi imaju dvije noge!!! A zabava tek s vratom? A nozice od odojka kad izadju friske iz pecnice? Nemjerljivo gastronomsko iskustvo! Ja glasam za nogice od prascica s ajivarom! Cvarci doooobro dobro stisnuti,oni hrskavi. Njam! Sad cu ja ko Zuskina curica njamati ovuda.
    Jedino sto od svih tih ljepota kad tad kolesterol pokuca navrata.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Zivim u Velikoj Britaniji i tu nas savjetuju da dojene bebe ne trebaju vodu uz majcino mlijeko.
    Isto tako se ovdje vise ne koriste tablice dohrane, sto jako puno olaksava zivot mamama

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Potpis na Apri.
    Takva preporuka može biti logična i razumljiva ako se npr. gleda iz perspektive Afrike ili neke druge zemlje trećega svijeta u kojoj postoji problem s vodom i njenom kvalitetom, u smislu da se male bebe ipak drže podalje mogućih izvora zaraze i bolesti...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Zivim u Velikoj Britaniji i tu nas savjetuju da dojene bebe ne trebaju vodu uz majcino mlijeko.
    Isto tako se ovdjes vise ne koriste tablice dohrane, sto jako puno olaksava zivot mamama
    Italija, savjet identican. Cak i poslije godine.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino sto od svih tih ljepota kad tad kolesterol pokuca navrata.
    Mit o stetnosti masnoce i kolesterola

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Franny bas si me nasmijala. Formagino je sirek tj. umanjenica od sir

Mi opet imamo problema. Malena je za vikend opet imala temperaturu i opet je samo na cici. Nista nece, cak ni kad nema vise tempicu. Srecom doji dobro...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sta bebe ne trebaju vodu ni kad zapocne dohrana? Ja sam mislila da vodu treba poceti nuditi kad i krute tj. kasaste obroke. Ne vidim
    nista lose u tome? Naravno dojenje se podrazumijeva.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

al ja znam ljude koji bi zivjeli od brstenja zelene salate i jedenja sira pa ih doslo glave, odnosno krvne slike. A ja cu si to lijepo prouciti, evo vec sam si spremila link, hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ups sad vidim druge postove. Znaci razlicito se kaze za vodu u razlicitim zemljama. Meni je ipak davanje malo vode iza papice ok, sve dok to nisu kolicine koje bi ugrozavale dojenje

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

To je dobro. Majcino mlijeko je puno hranjivije od bilo koje hrane koju jede. Nece joj nista faliti. Samo neka ciki

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku

Mi opet imamo problema. Malena je za vikend opet imala temperaturu i opet je samo na cici. Nista nece, cak ni kad nema vise tempicu. Srecom doji dobro...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku

Ja imam jos gori problem - vodene kozice, temperatura a cicu ne trazi. Ponudjenu cicu rekreativno drzi u ustima. U 24 sata potrosila 3 pelene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •