Stranica 122 od 182 PrviPrvi ... 2272112120121122123124132172 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,051 do 6,100 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

case, da.
    kasnije sam joj s 12mj kupila one s kljunom, al to nije fermala ni pol posto.

sto se pribora tice, cak mislim da dm i muller imaju najveci izbor. ima i u sparu, recimo.

starija jos nije trazila rakiju u njoj

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

meni su jedino te metalne žličice onako malo u kombinaciji s malim zubićima - da si caklinu ne unište... plastične žličice obične, mislim da dođu 10 kn pakiranje 5 komada u dm i mulleru su best buy - malo love, a funkcionalne su

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

nismo imali zube kad smo pocinjali dohranu, mozda zato nisam razmisljala o caklini

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

kao što sam ranije pisala, N.sam sa punih 7 mj. dala bananu i tada se pokazalo da je osjetljiva na nju...sada bi ponovo probala...da li joj opet trebam davati kao da joj prvi put uvodim,uzastopno tri-četri dana ili nastavljam kao da je već isprobana?
    i još jedno pitanje...da li im treba vremena da prihvate i drugi obrok ili samo ova moja zeza?juče sam joj dala ručak,brljavila je,jedva da je par zalogaja pojela..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma mala je još
    sve je to ok

a banana...
    ne očekuj da pojede ciju
    daj joj svaki dan pomalo, uz sve ono što je dosad jela
    ako na to nešto drugo nije reagirala loše, onda ćeš, u slučaju tegoba, znati da je od banane

(ja, moram priznati, nikada nisam kužila zašto se banana forsira, osim zbog konzistencije. )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam bananu "forsirala" samo radi kalorija, ni zbog cega drugog.
    no s druge strane, moja starija pojede jednu cijelu bananu za uzinu, ne znam kako bi mogla ocekivati da ju pojede beba. :/

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

apri hvala ...
    a što banana?vodim se tim da je ja jedem pa ću onda dati i njoj...a i još se ne mogu riješiti osjećaja da je maloj jednolična prehrana...svaki put zaboravim da je njoj više - manje svejedno da li guli jabuku sedmi dan za redom ...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bananu "forsirala" samo radi kalorija, ni zbog cega drugog.
    no s druge strane, moja starija pojede jednu cijelu bananu za uzinu, ne znam kako bi mogla ocekivati da ju pojede beba. :/
    ima i beba iznimaka koje bez beda pojedu cijelu bananu

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    ima i beba iznimaka koje bez beda pojedu cijelu bananu
    evo, jutros cijela banana pomiješana sa domaćim sokom od trešanja i malo žitarica. ima 10ipo mjeseci. ništa ne jede polovično

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ali da, treba uzeti u obzir da smo i tata i ja ko termiti tako da nema na koga izvoljevati u prehrani.
    joj, jučer je nešto štrajkao cijeli dan. ok, sisao je 2 puta, ali nije pojeo ništa "konkretno" što inače jede do večere. nisam se zabrinula jer bi mogao štrajkati i tjedan dana da mu se ne primjeti na kilaži + naravno, jeo je mlijeko, ali mogu misliti kako je to kad se ponavlja iz dana u dan.
    majke kojima djeca ne jedu, svaka vam čast kako izdržite, to stvarno frustrira!

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Drage mame sa napunjenih 6 mjeseci poceli smo sa nadohranom, to znaci prije neka 2 tjedna, poceli smo s rizinim pahuljicama, i svaka 3-4 dana nova namirnica, do sada je jos jeo jabuku i bananu. Sve je islo ok do jucer, prvi put sam mu napravila kasicu od tikvice koju je najbolje prihvatio, nije napravio kiselu facu kao do sada, napravila sam malu kolicinu, nejih 50 gr., cisto da proba, kasnije je dojio i zaspao. Nakon 40 minuta je poceo toliko povracat da je to bilo strasno, samo je iz njega izlazilo i zeludac mu se jako grcio, odmah smo ga odvezli doktoru i jos par puta je povratio samo sluz jer nije imao sta vise. Sve u svemu na pedijatriji smo porveli nekih 5 sati, primio je infuziju (pola), nalazi uredni i dr. mi je rekla da malo stanemo sa nadohranom, par dana, i da ga dojim kratko po par minuta (zato sto on inace doji svega po 5 minuta i najede se).
    Sad me zanima je li neko imao slicno iskustvo i je li moguce da se bas prejeo? Mozda sam pogrijesila sto sam mu dala cicati nakon tikvice? Nakon krutog obroka mu dam po 2 zlicice vode. Tako mi ga bilo tesko slusat kod su mu vene trazili, a non stop su pucale, mis mali, bas me frka opet mu tikvicu ponudit :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pojeo je svih 50g zdrobljene tikvice?

50g nije uopce mala kolicina.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moze biti samo slucajnost, neka crijevna viroza... Tikvica je skoro pa cista voda, mislim da nije problematicna namirnica. Ali 50g je mozda previse za bebu koja pocinje s dohranom, probajte po par zlicica, nakon pauze.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam zadnjih 2 tjedna prvi put vagala koliko moja pojede. zanimalo me i za usporedbu koliko ja pojedem.
    recimo jela je griz (20mj) i ja sam jela griz. ona je nekad pojela 50g, nekad 100 (ovisi koliko je griz bio gust. kad bi bio gusci pojela je 50g, a ja 200, kad bi bio rjedji, ona bi pojela 100, a ja 270. i bila sam se prejela.
    znam da nisu sve namirnice kaloricno iste, no masa od 100g nije uopce mala.

i kad citam da neke bebe u dohrani jedu po 100g necega pitam se jel u mojoj kuci svi jedemo premale kolicine or what?
    vrhunac je bio rucak od 75g mlinaca i 50g bataka. ili 150g spagete bolonjez.
    i meni je to wohoho.

usporedjivala sam i sa starijom (7,5g) i cinilo mi se da obje jedu ok.

pa kad procitam 50g obroka za bebu koja je tek 2 tjedna na dohrani, meni se to cini puno previse.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala na misljenjima cure, ravnala sam se onda po pogresnim mjerilima za bebine obroke koje sam nasla na netu. Kao i svaka mama zelim najbolje za svoju bebu, zato i pitam za savjet jer ocito sam nesto krivo napravila.
    Dr. mi nije nista rekla za tu kolicinu kasice, tako da sam eto sama dosla do zaljucka da nije bilo previse.

Jos jednom hvala na brzim ogovorima...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

a jel ti beba možda ima slinav nosić ovih dana-znaju oni nekad i katar izbacit povraćanjem

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da, ima slinav nosic, bili smo i zbog toga neki dan kod pedice, to smo gotovo sanirali, sad slini samo malo, ali je bilo bas par dana dosta toga, pa mu se i u grlo slivalo ali nije bio povracao, znao bi se zakasljati. Ma kod pedice smo u zadnjih 10 dana vec 3 puta bili :/
    Bas se grizem sto sam ja kriva da mi se mis moj mali tako namucio jucer zbog te kolicine kasice
    Sada je on dobro, vesel je, razigran...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

onda ti je najvjerojatnije to ta slina...kad im se nakupi puno te sline u želucu, onda ili imaju proljev (onako sluzav) ili tu sluz povrate...evo i moja curica je poslije viroze povratila u 4 mlaza sve što je pojela u obroku prije toga

grozno izgleda, znam

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

tako da ti ne mora biti do količine kašice...mislim, nije da zagovaram prejedanje (iako mi vidiš potpis hehe), ali ako ti je bebač bez problema prihvatio dohranu, nemoj ga ograničavat. 50 g je za neke puno, a za neke je to baš taman

ali pazi kad uvodiš novu namirnicu, onda prvi dan daj par žličica s nečim što je već uvedeno, a onda polako povećavaj količinu - i ne trebaš se držat kao pijan plota te preporuke 3-4 dana-to ti je minimalni period koji treba proći da se eventualno ispolje neke reakcije na namirnicu. Možeš ti taj period slobodno produljiti i na 7 dana, pogotovo sad na početku dohrane, da mu se probavica (kakanje) ne zbuni

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Jarčica hvala ti draga na ovome sto i kako si napisala... Ove prve 3 namirnice sam mu i davala prvo bas po malo za prvi put, ali eto desilo mi se da jednostavno jucer nisam razmisljala o tome da mu dam samo malo da proba. Par dana cu mu samo ciku davati, po malo mu dajem dojiti da ne optereti zeludac. I moj je mali bumbarcic, ima gotovo 9 kg.
    Molila bih samo jos da mi kazes pa kolika je onda dobra kolicina kasice koja bi trebala zamijeniti jedan podoj?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

teško je reći, kao što sam rekla sve ovisi o djetetu...beba okrene glavu kad više ne želi (ili zatvori usta i više ih ne otvara)... ne znam za gramažu, ali mislim da je oko 100 ml već dosta (bar je moja toliko jela u tom periodu)

ali ne brini, samo pazi da ne dojiš neposredno prije obroka dohrane, beba će sam sebi naštelat količinu, nekad će jesti manje, nekad više...nekad će tražit cicu za 20 min, nekad za sat, nekad za 2...
    sve je to ok

ti napravi koliko misliš da je dosta, a on koliko pojede-pojede

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Do sada je tako bilo, kad ne bi htio vise jesti okrenuo bi glavu ili ne bi otvorio usta i naravno da ga nisam na silu hranila, ali eto tu tikvicu je pojeo samo tako... Hvala Bogu da je sada dobro i opet onaj stari mali vrckavi bebac

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

curke, micika ima 15 mj. i do sad je uspješno imala 5 krutih obroka dnevno: doručak, užinu, ručak, užinu i večeru. obroci su bili raspoređeni na svakih cca 3 sata (ko da je još mala, mala) i to je funkcioniralo (jela je oko 150gr obroka, osim ručka 250gr i večere oko 200gr), ali sad vidim da je počelo štekat i da neće jesti tak zdušno. čini mi se da je to prečesto, a količinski puno. kaj vi mislite? kako vi imate raspoređene obroke? ona klopa oko 7:30 prvi obrok, a zadnji završi oko 19h jer spava od 20h do cca 7h.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Tapioka

kako se sprema tapioka za bebe?
    moj ima 9 mj., a u jednoj sam tablici našla tapioku od 6.mj. pa bih mu možda uvela jer me ovih dana strah uvoditi gluten (praznici, manje liječnika).
    koliko dugo se kuha?
    s čim se najbolje kombinira?
    za doručak ili ručak?

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Cure, molim savjet. Iduci tjedan pocinjem s dohranom, ici cemo manje vise po Apricotinoj tablici.

Zanima me koliko bebi dajete maslinovog ulja - pretpostavljam da je to par kapi, no koliko je preporučljivo da bude kroz tjedan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mislim da ti ni ne treba
    tvoje mlijeko je dovoljno masno
    razumnim mi se čini da se ulje uvede kada i mrkva; vitamin D se ne može bez masnoće apsorbirati

i, ako bi došlo do poremećaja u probavi, onda pola one najmanje žličice ulja u palentu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj galicia prvotno napisa Vidi poruku
    kako se sprema tapioka za bebe?
    moj ima 9 mj., a u jednoj sam tablici našla tapioku od 6.mj. pa bih mu možda uvela jer me ovih dana strah uvoditi gluten (praznici, manje liječnika).
    koliko dugo se kuha?
    s čim se najbolje kombinira?
    za doručak ili ručak?
    http://www.nutrivit.bloger.index.hr/...a/1598815.aspx,

ali pitanje prije jel si uvela sve naše žitarice koje se mogu jesti, tapionika bi mi bilo zadnja, tj. nikada

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Hvala Apri

Jos me jedna sitnica zanima. Jeste li bebi ikad išta pekli? ja bi primjerice možda buču zamotala u komad folije i ispekla u pećnici umjesto da je kuham jer je i meni tako finije pa mi se čini da bi bilo finije i bebi ( ai ostatak onda upotrijebim nama za njoke)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jesam. i na gril tavi meso kad je pocela jesti meso. i ribu. povrce sa zara.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ok kad ide hobotnica?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne znam
    ja sam nekako sve te glavonošce, školjkaše... čekala do treće

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja bih hobu dala, kao i lignje, tj. dala sam. Kakvih problema može biti s njima?
    Sa školjkama se slažem još pričekati.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Projeo je voće, al osiromašena nam je ponuda, dosad je jeo jabuku,krušku,bananu i suhe marelice. Šljive pokušavam nabaviti. U kući imam domaćeg kiwia i višanja, ali prepostavljam da je prerano za to? 10mjeseci imamo.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

višnje sam dala s 11 (tj nedavno-nije da su joj se svidjele), kivi nisam. Nekako mi je preegzotičan

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

fingertips da si mi bliže poslala bih ti...sušene bez ikakvih dodataka...
    moja je probala još puretinu,krompir i cvjetaču...samo je cvjetaču prihvatila bez problema ...ko bi rekao...
    znači mogu joj na roštilj tavi prepeći meso i povrće?to bi joj onda nekad za promjenu dala...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

j-la, ja ću ti biti blizu, daš meni?

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

naravno,koliko ti treba?i kada?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma šalim se
    ja tu i tamo dođem u šamac, blizu

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

eh onda znaš da nudim najbolju robu ..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bome, znam
    nema šljive do posavske

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

moja šljivna ponuda ti i dalje stoji...ako budeš imala vremena i živaca svratit kad po njih samo javi ...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

J-la, šteta šta nisi bliže, spasila bi me! Odustala sam od kiwia i višanja, čekati će. Dobro mu je sada ovako.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

fingertips i moja ti guli po istom kao tvoj,samo što su kod nas šljive umjesto marelica...nisam mogla naći nesumporane...čini mi se da joj ne smeta...pomiješam svaki dan sa drugom žitaricom i eto raznolikosti ...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih hobu dala, kao i lignje, tj. dala sam. Kakvih problema može biti s njima?
    Sa školjkama se slažem još pričekati.
    I ja sam dala, malo je cuclala krak i to je bilo to. Školjke će još dugo čekati, dulje nego heljda.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma da, raznoliko je i kod nas! Al danas sam se našla u situaciji kad doma imam samo bananu i jabuku. Ni marelica ni kruške... A kiwia i višanja ko u priči! A banana mu smeta, dajem mu je samo jednom tjedno, a jučer sam mu dala zajedno s jabukom. Na kraju sam mu dala proso i jabuku, voli on to, obožava. Pojeo je još pola jabuke, onako same.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo krenuli i mi sa dohranom, 6 mjeseci, isključivo dojen. Počeli smo sa palentom, ali ne mogu reći da je oduševljen - sve što pojede stalo bi u dvije žličice. S obzirom na to da mi je prvo dijete od početka jelo kompletne obroke, teško mi se naviknuti na ovakav sitniš No dobro, to mi nije problem, problem je nešto drugo.
    Uočila sam blagi ekcem na licu, onako, kao da su mu se obrazići zarumenili i malo ispod brade. E sad, on inače ima osjetljivu kožu i i ranije je imao ekceme i osjetljive obraze, ali ovo je se poklopilo sa početkom dohrane..
    Pedicu ne mogu dobiti da je pitam za savjet i da ga pregleda, pa moram pitati ovdje. Što da radim, je li moguće da je to reakcija na palentu? Da prestanem s dohranom na par dana, da mu dam nešto drugo...?

I evo za kraj da se pohvalim, vodu je odlično prihvatio, jako mu se sviđa, barem nešto
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 04.01.2014. at 19:10

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

nego, šta kivi i višnje nisu prekisele za bebe? kad to treba onako po "pravilima" ići?
    i cure koje ste dale hobotnicu, s koliko je to bilo? imam jednu lipu u zamrzivaču, čekam čekam.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Curka ima 7 mjeseci nedavno smo uveli dohranu i jede jako male kolicine htjela bi joj tu i tamo ponuditi vodu..
    kaj da joj dajem nesto tipa jane,prokuhanu vodovodnu ili direkt iz pipe?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako živiš u području gdje je voda iz pipe mikrobiološki ispravna, daj iz pipe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •