Stranica 136 od 182 PrviPrvi ... 3686126134135136137138146 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,751 do 6,800 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

P.je poceo jesti komadice hrane prije 15-ak dana..
    Ali od tada se jaaako muci sa stolicom,place i crveni se uzasno..
    Sta da radim? Dal da nastavim sa takvim nacinom hranjenja ili da mu gnjecim hranu?
    Nisam mu nisra miksala,na pocetku samo ribala i gnjecila i tad nije imao problema..
    Sada kaka svaki treci-cetvrti dan uz plakanje i grcenje

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sada ima 8,5 mj.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav svima. Beba ima 10 mj, papamo po tablici, cica. Zanima me kada može papati koprivu i ukoliko netko daje bebačima, na koji način? Ja ju obožavam i jedem ju i pijem, imamo je u izobilju, daleko smo od ceste tako da me baš zanima. Na taj podatak nisam nigdje naišla. Zahvaljujem unaprijed

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Arđo, i mi smo u toj dobi imali feštu od mrve sirove jabuke, a jeli smo je ujutro. Tek sam se nedavno usudila ponovo dati sirovo voće i sad je Ok. Probaj ne dati sok navečer, a ako ni to ne upali, skuhaj kompot? Iako bih nakon mjesec dana nejedenja možda i sama pokleknula i dala mu sokić, ne znam, da ipak sačekaš još malo? Možda je D. samo bebica koja je već u startu pokazala da voli pričekati (i u trbuhu se zadržao malo duže hehe). I ako sad želi vode kontam da će je htjeti i poslije, ja bih je preskočila.
    Samo daj vode da ti se ne predomisli po tom pitanju, da vidiš koje je to "veselje" kada ti odbija do hrane neće niti piti - moja starija, ja sam bila luuuudaaa, do godinu i pol nije popila pola litre, tako da voda mu neće skoditi, domaći kompot isto, za kupovne sokice nema potrebe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj summerhill3005 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima. Beba ima 10 mj, papamo po tablici, cica. Zanima me kada može papati koprivu i ukoliko netko daje bebačima, na koji način? Ja ju obožavam i jedem ju i pijem, imamo je u izobilju, daleko smo od ceste tako da me baš zanima. Na taj podatak nisam nigdje naišla. Zahvaljujem unaprijed
    ja bih rekla, kao i špinat
    pogledaj na netuima li u sastavu nešto neobično

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nisam pronašla ništa neobično. Koliko sam shvatila, bitno je jedino oprati/prokuhati je da ne "peče". Činilo mi se da bi moglo kad i špinat, ali bolje dobiti barem još jedno mišljenje.

Zanima me još je li preporučljivo davati bebama i djeci čaj od suhe/ sviježe koprive, bazge, itd... Negdje sam čitala da je za npr. kamilicu bolje kuhati čaj u filteru nego cvijetove.

Mi za sada pijemo vodu i kompot ( vodu u kojoj se kuhalo što smo već spremali, bilo voćno ili povrtno).

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znam da ste ovo sigurno 10000 puta odgovorile ali ne mogu sad naci. kada i koju vodu dajete bebama?

ja nisam pobornik vode iz plasticnih boca. jeli dovoljno prokuhati vodu iz spine ili da kupim onaj brita filter?
    i kada im uopce treba voda?

cure imaju 6 mj. dojimo. krenuli s jabukom prosli tjedan. ako se 1/2 male jabuke na dvije bebe moze nazvati dohranom. prije food tasting. jucer uveli i proso. za sada prema ocekivanju brljave na sve strane ali ne brine me to. zanima me kada trebam nuditi vodu? i morat cu to na zlicu jer ne znaju ni izdojeno pojesti na bocu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako je voda mikrobiološki ispravna i svi je piju, daj običnu vodu iz pipe, bez ikakvog prokuhavanja

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Legal, samo pazi kad je kisa da ne dajes iz pipe. Tad je i za odrasle zabranjena kod nas.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Legal, samo pazi kad je kisa da ne dajes iz pipe. Tad je i za odrasle zabranjena kod nas.

Stvarno? Pa zakaj?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Izvor vode nam se zamuti kad su kise, a i blizu je neceg loseg sto tad ulazi u vodu.... svako malo su nam na lokalnim portalima obavijesti da voda nije za pice. A ove zime su nam stalno bile kise... moja prijateljica radi u zzjz kao biolog i kad mi ona kaze da je nasa voda losa, vjerujm joj. Klincima dajem iz boce, osim kad neko vrijeme ne pada kisa, onda moze iz pipe. Mi odrasli pijemo iz pipe, osim kad je zabrana.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Legal, daj im da piju iz čaše.
    Možeš za početak iz one za rakijicu, da tebi bude lakše, a kasnije samo produži na normalnu čašu.
    Presavinuta gaza pod bradicu, par puta će se možda zagrcnuti al brzo će skužiti.

Osim ako im misliš i sa 10-11 mjeseci davati vodu iz žlićice

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znaci da im odmah nudim vodu? okidoki. krecemo sutra i s vodom.

danas smazale pola tikve. one iz bio&bio. ja bas komentirala kako je bezukusna onako samo pecena bez zacina i kako mi pecena jabuka bolja. a ove dvi se odusevile. eto kako su meni sprzeni taste buds sa zacinima...moram smanjiti sol i sve ostalo...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hokaido? Slatkasta je, nju cesto bebe vole. Cak je i moj malac uz nju projeo dohranu, da otvori usta ponekad

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    znaci da im odmah nudim vodu? okidoki. krecemo sutra i s vodom.

danas smazale pola tikve. one iz bio&bio. ja bas komentirala kako je bezukusna onako samo pecena bez zacina i kako mi pecena jabuka bolja. a ove dvi se odusevile. eto kako su meni sprzeni taste buds sa zacinima...moram smanjiti sol i sve ostalo...
    samo pazi da svojim stavovima ne utječeš na njihove

(meni je, recimo, hokaido preslatka)

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Legal, daj im da piju iz čaše.
    Možeš za početak iz one za rakijicu, da tebi bude lakše, a kasnije samo produži na normalnu čašu.
    Presavinuta gaza pod bradicu, par puta će se možda zagrcnuti al brzo će skužiti.
    X
    Mi doma nemamo te za rakijicu, tanke su dosta pa smo kao alternativu koristili plastične čašice za čuvanje mlijeka, a sad pijemo iz keramičke za kavu, dosta je debela, kao po kafićima (zapravo i jesu neke reklamne ).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Od kada moze heljda? Citam da je kaloricna (sto nam odgovara), ali nailazim na razlicite info o vremenu od kad se moze dati bebi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kažu od 5 godina!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Mi doma nemamo te za rakijicu, tanke su dosta pa smo kao alternativu koristili plastične čašice za čuvanje mlijeka, a sad pijemo iz keramičke za kavu, dosta je debela, kao po kafićima (zapravo i jesu neke reklamne ).
    Kad ovako pijete iz čaša, šalica i sl., jel to znači da im vi držite čašu ili sami? Kad počnu sami držati kako treba? (pitam općenito, ne samo phiphy)
    Moja ima skoro 14 mj, od početka pije tako iz čaše, ja joj držim. Ali više ne želi tako, nego mi uzima iz ruke i želi sama držati. A onda prolijeva na sve strane. I iz čaše i šalice i jane s onim sportskim čepom... Iz kljunašice i sličnih čaša ne prolijeva jer ne ide, ali ni ne popije ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa normalno da će sa 14 mjeseci držati sama
    i normalno da će prolijevati
    pa nek prolijeva
    sad je toplo, niš joj neće biti

pogotovo u kadi
    staviš je da se brčka, pustiš vodu iz pipe, daš plastičnu čašu i da vidiš kako će točiti i piti

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma ok je to kad se brčka. Problem je što ona prolijeva posvuda, po podu, namještaju, stalno je mokra, a baš i nije toliko toplo. I što jako slabo pije, skoro ništa. Onda i ono malo što bi donedavno popila, sad ni to jer joj je prezabavno prolijevanje.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kažu od 5 godina!
    Postoji li objašnjenje zašto tako kasno? Dajem heljdu od 8 mj. .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kažu da se teško probavlja, mislim da je to razlog

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Hokaido? Slatkasta je, nju cesto bebe vole. Cak je i moj malac uz nju projeo dohranu, da otvori usta ponekad

Da da. Tu hokaido tikvu. Danas isla kupiti novu ali jos nisu stigle. U ovaj nas Gruad voce i povrce u B&B dolazi jednom tjedno . A ne vjerujem onim dragim tetuskicama sa place da ne poljevaju...zato sam uzela sjeme blitve i mrkve pa cu posaditi svoju (MM ce posaditi).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ok je to kad se brčka. Problem je što ona prolijeva posvuda, po podu, namještaju, stalno je mokra, a baš i nije toliko toplo. I što jako slabo pije, skoro ništa. Onda i ono malo što bi donedavno popila, sad ni to jer joj je prezabavno prolijevanje.
    pa nemoj je staviti da poje na tapeciranom namještaju
    neka sjedi na podu ili hranilici
    ako zalije zid, ništa mu neće biti

ne kompliciraj

ako smoči sebe, presvuci je

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Da da. Tu hokaido tikvu. Danas isla kupiti novu ali jos nisu stigle. U ovaj nas Gruad voce i povrce u B&B dolazi jednom tjedno . A ne vjerujem onim dragim tetuskicama sa place da ne poljevaju...zato sam uzela sjeme blitve i mrkve pa cu posaditi svoju (MM ce posaditi).
    Rekla sam ti ja da bio bio dolazi samo ponedjeljkom uvecer. A na lapadskoj pjaci ima jedna nona utorkom, petkom i subotom koja ima provjereno domace povrce i jaja. To ti je "ispred kuce".

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nitko mi nije odgovorio
    A ja ne znam kak da pomognem malenom..
    Jadan se toliko grci,place,oblije ga hladan znoj ubsekundi kad kaka..
    Kazem,poceli smo sa komadicima hrane,voce i.povrce..
    Dal da prekinem s takvim nacinom hranjenja?
    Ima li ko iskustva?
    Ujutro jede vocku +zitarice
    Popodne povrce + meso,ako nema mesa onda zitarice

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

probaj par dana opet više usitnjavati, pa vidi ima li promjene

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Milasova ja bi isto ovako kao sto kaže apri, možda još nije spreman za komadiće. Žvače li ili samo proguta?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala na odgovoru..probat cu mu gnjeciti sad par dana..
    On zvace,bas fino jede..
    Jel problem mozda u nepijenju vode?
    On umjesto da proguta sve ispljune i to mu je fora pa radi namjerno..
    I ima stolicu svaki treci-cetvrti dan..kao da se boji pa potiskuje..
    Stvarno je gadno ga gledati kak se muci

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Milasova ja sam sa curkom imala taj problem sa kakanjem, probaj uvrstiti suhe šljive u prehranu svaki dan

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovoru..probat cu mu gnjeciti sad par dana..
    On zvace,bas fino jede..
    Jel problem mozda u nepijenju vode?
    On umjesto da proguta sve ispljune i to mu je fora pa radi namjerno..
    I ima stolicu svaki treci-cetvrti dan..kao da se boji pa potiskuje..
    Stvarno je gadno ga gledati kak se muci
    o, znam kako ti je
    kod nas su bili tako strašni problemi da smo cijeli život prilagodili defekaciji
    samo subotom je kakala
    pa nismo dogovarali rođendane ni putovanja subotomžnikamo išli
    jer to su bili takvi krikovi i takav užas... za nepovjerovati
    išli kod doktora, nema što nismo...

i, na kraju prestalo samo od sebe kad je u školu krenula (a počelo je sa cca 2,5 godine)

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

vjerojatno se spominjalo već negdje, ali ne uspijevam naći.
    što ponuditi bebi za večeru?
    dakle, beba ima 10 mjeseci, htjela bih uvesti 3. obrok.
    zasad jede ujutro žitarice+voće, za ručak povrće + žitarice/meso/žumanjak (tek smo ga uveli).
    šta dati za večeru djetetu, nemam ideja? opet žitarice? je li to puno žitarica, tri puta dnevno? s voćem?
    dajte mi par prijedloga, vjerujem da je njoj tako svejedno je li se nešto ponavlja, ali nemam ideja više.
    imamo dosta uvedenih namirnica (držimo se tablice), mada smo ograničeni i sezonskom ponudom i namirnicama iz vrta koje sam spremila u škrinju.
    hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

možeš npr. žgance s nekim povrćem. mi naribamo tikvicu, korabu ili mrkvu (ili kombinaciju) pa ukuhamo žgance (a malo masl. ulja). ili s jogurtom tko jede.
    možeš i neko povrće s rižom ili ječmom ili bilo kojom žitaricom koju jedete.
    koliko sam shvatila jedino nije preporučljivo davati svježe voće navečer jer se teže probavlja.
    a ako si želiš olakšati, možeš napraviti više za ručak pa to isto za večeru (s ili bez mesa, po želji i navici).

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja ne bih davala žitarice 3 x dnevno.

Ključ zdrave prehrane je u raznolikosti i umjerenosti, tako da je po meni bolje nekad dati i voćku navečer nego toliko žitarica.

Ja svome 10-mjesečnjaku dam ostatke od ručka, voćku, jogurt.
    Večeras je pojeo pola ribice od ručka i malo kuhanog batata i mrkve.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi imamo problema s pijenjem vode. Doji, s dohranom smo krenuli relativno kasno, negdje sa skoro 9 mjeseci. Od prvog dana kad sam joj ponudila vodu nije je htjela piti. Pokušala sam na čašu, na žličicu, kupila sam i ono s kljunom, ne ide.
    Srkne i odmah ispljune.
    Isprva me nije bilo briga jet doji, ali sad ima 11 mjeseci, a i ide ljeto, i voljela bih da počne piti vode.
    Ima li tko kakav savjet?
    Pokušala sam čak staviti neki sokić od jabuke u taj kljun, nije pomoglo.
    Inače jede uz kašice i komade recimo kruha, jabuke, krumpira, rižine kekse i sl.
    Vodu sam pokušala dati da sama srkne, i pokušala sam joj nagnuti čašu, isto je. Jel moguće da jednostavno ne voli vodu? Šta sada? Mislila sam čak kupiti bočicu s dudom, možda pijenje asocira sa sisom?

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moj bebač isto ne pije puno vode, ja mu dajem na čašu jer mu tako najbolje ide.
    A kaj se ljeta tiče,mislim da će pit kad je žedna,ti samo nudi

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sinoć sam onako već rutinski smiksala jabuku, sirovi i neslatki idared, budući da sam bila sigurna da će sinak, kao i svaki dan, ispljunuti svaku mrvicu i da ću potom ja to pojesti a kad tamo - mali je jednostavno otvorio usta i gutao...malo se mrštio, doduše, ali svejedno je zijevao k'o tić. Nakon desetak žličica sam obustavila hranjenje od straha da se ne preždere teške hrane pa da po noći ne bude šou.
    Možda bih trebala potvrditi još bar jednim obrokom, ali rekla bih da je moj sin projeo.
    A opet, prije toga ga nisam podojila sigurnih 2, možda 2 i pol sata...možda je siročić samo bio jako gladan

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    ...da će sinak, kao i svaki dan, ispljunuti svaku mrvicu i da ću potom ja to pojesti
    ne mislim pojesti ono što je on ispljunuo, nije baš tolika kriza, nego ostatak kašice

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    ne mislim pojesti ono što je on ispljunuo, nije baš tolika kriza, nego ostatak kašice

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad bude vruće i kad budu žedni, piti će! Samo nuditi...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jel se može dati blitva sa 7 mj.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

može, Mimi, ako se kuha do cca 2 sata nakon branja. isto kao špinat.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a jao nemam ja domaće blitve ni špinata nažalost, malo oskudjevamo s povrćem pa sam mislila još nešto ubaciti zasad jede samo tikvicu, mrkvu i korabu i tako već 2 mj. pa sam mislila nešto novo tj. probali smo i buču pa mi nije dobro reagirao kao da je imao problema s probavom vrištao je cijelu noć ta 2 puta

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moja je počela piti vodu, ali pije isključivo iz one male Jana bočice sa sportskim čepom, slučajno sam kupila jer smo bili vani i popila odjednom četvrtinu bočice. Nadam se da će se kad se navikne na vodu lako prebaciti na čašu.
    Ali imam drugo pitanje, kupila sam jučer jednu onu bundevu u bio bio nakon što sam ovdje pročitala da ih dajete djeci, ali ne znam kako bih je spremila. Može mi netko napisat brzinski neki recept? Da li se kuha ili peče? Što ide dobro s njom? Koliko dugo se kuha/peče?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama je najukusnija ako se ispeče u pećnici očišćena u kori narezana na komade. Poslije izdubis meso i mijesas sa nekom.već poznatom namirnicom. Ja sam tako.pripremljene zamrznula pa Vadim i pecem ili ogulim pa skuham sa drugim povrćem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam kuhala, nikad pekla
    miješala sa svime što mi je došlo pod ruku; od prosa i riže, do jabuke i korabe

juha od bundeve je isto jako draga djeci

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Apricot, iz nekog posebnog razloga ne peces ili tek tako? Ja stavim na papir bez pečenja u pećnicu dok ne omeksa. Nama je tako još ukusnija. Poslije radim isto kao sa kuhanom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, najviše zato što smo mi i inače "na lešo" obitelj
    a i zato što ne bih palila pećnicu zbog komadića buče

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja ju samo kuham, malena je obožava, narezem na kockice i za cas je kuhana- ona mi je uvijek na meniju ako nemam puno vremena za kuhanje za malenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •