Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 389

Tema: podrška i vodstvo 20 kg dolje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Slažem se stres je koma za par kg gore dolje, ali bona Sorci treba 20 kila istopit . Meni se čini da meni fali stresa, sjedim kao zombi u igraonici, pa u parku, pa radim plastelin, pa crtam vodenim bojama, pa vodim jednog na nogomet, pa sjedim, pa drugu na ritmiku pa sjedim, pa kuham, pa saugam, pa sjedim za kompom i pišem i prevodim, pa slažem igračke kao Dalaj lama mandalu. Kad odem na rolanje ide i Dodač pa idemo polako, kad vozim bic pazim na još dvije kamikaze... Sve polako i s puno zdrave hrane u svakom trenutku - svako svoje alergije - sve mora biti domaće i kuhano i pečeno.... Meni treba stres i junk food Šalim se naravno -treba mi da im daju hranu na koju nisu alergični u vrtiću, da ih ne sile spavati pa da mogu ostati tamo više od tri sata, da ja mogu raditi kao čovjek i otić na plac s biciklom brže oddeset na sat. Nikad nisam bila debela - 60kg mi je zvučalo kao kilaža iz horora -dok sam bila pod stresom, od kad živim kao budist u hramu bujam kao buhtla.
    moram

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Može tu pitanje da ne otvaram novu temu.
    Ako netko zna za pilates u Sesvetama - please neku informaciju.
    Ili negdje blizu Ivanje Reke. Resnik možda (nešto sam načula al, nikako do informacija).
    Eto, to mi je jedino blizu, a preko neta ne mogu ništa naći.
    I to je u ovom trenu, mislim, jedino što mogu vježbati.
    Hvala
    Pilates imaš u Sava centru u Sesvetama, http://www.savasport.hr/

Ima i u privatnom centru za medicinsku gimnastiku u Karlovačkoj (mislim da je Karlovačka, ne sjećam se više točne adrese)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    btw - ak u subotu prije podne bude lijepo - izvedi potomke u onaj DRUGI park, di ima nekoliko ljuljački i klupice - a ja ću iznest kahvu - pa da otkafenišemo... i da ti neke stvari objasnim
    Zvuči super. Doduše imam subotom ujutro plac i kavu s mamom, ali ako ti paše bilo koji drugi termin i ne smeta ti kava popodne možemo se čuti. Imaš br.mob-a na pp

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš br.mob-a na pp
    nemam :?

ja bum ti se derala pod prozorom!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i mene ovdje...

Samo da kažem da otkako znam za sebe ILI SAM na dijeti ili se PRIPREMAM na dijetu
    Mislim, više mi ih je dosta!

I da, evo malo dobrih vibri - čitala sam da su radili istraživanje i da za zdravlje i pogled na samog sebe nije bitno koliko imaš kila nego kako se osjećaš i kako na sebe gledaš. Znači, one koje su bile buce, ali se dobro osjećaju sa svojim kilama imale su puno bolje zdravstveno stanje nego one koje su imale manje kg, a opterećivale se njima...

Eto, ja to znam već godinama, ali džabe. Kad se vidim u izlogu najrađe bih ga razbila (kao slučajno)...
    Ne znam da li mi je gore kada se gledam sa strane ili kada mu prilazim pa imam osjećaj da sam elegantna kao MEĐED!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prije negdi 2 miseca sam bila na 61 i presretna :D ... prije 7 dana sam bila na 65 (opet) a jučer prije napuštanja vikendice na 68 i totalno :shock:
    dobro, imam mengu i napuhnuta sam ko žaba ali vagica kaže da sam izmakla kontroli...
    iako plivam i šetam cilo lito....
    ovo lito stalo nešto kuham i mućkam i eksperimentiram i došla sam ko bačvica... najviše se vidi preko kukova di su mi se skupile naslage masti....
    i stomak mi je :shock: veliki...

danas sam bila u strci između nabavke tone stvari, odlaska u školu i posla tako da sam samo pojela sendvič od salame (jedino što je bilo u frižideru nakon 5 dana izbivanja iz kuće) u podne, a od večere krećem na dijetu...

ja se obično za dijetu držim prehrane ala mediteran - pome, jaja, riba, zelenjava...
    problem mi je (kao i mnogima) taj doručak jer jedem na poslu... ujutro čim se dignem - ne mogu...
    prvo se trebam iskafenisat....
    uh... moram...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja cu biti party breaker (i molim da se nitko ne naljuti) pa napisat da bi voljela da se ovdje stvarno javljaju cure sa 20 i vise kg viska , kao i one koje imaju neki dobar savjete za nas debeljuce, a za one koje trebaju skinut kilu, dvije, pet... mislim da postoji poseban topic!!
    naime, padam u duboku depresiju kad procitam na ovom topicu za 20+ da netko ima samo 4 kg viska i pokusava ih skunut, za razliku npr. od mene koja ih ima 30!
    :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    za razliku npr. od mene koja ih ima 30!
    :/
    je, a kad ih skineš - onda bi ti trebali stavit uteg oko noge da ne odlepršaš

a da probaš moj "stari" recept ? samo mjesec dana - bez kruha. sve ostalo se jede.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

prva stvar u gubljenju kilograma je - smanjenje stresa. stres deblja više od hrane .
    kad smo vec kod stresa - prije godinu i pol sam bila na najboljem putu da dodjem na svojih bajnih 58kg (malo vise nego prije prve T), ali mi se zaredalo promjena 3 posla i skoro pa raspad braka, o financijama u toj kombinaciji da ne pricamo i kad sam sve to skupa slozila na svoje mj imala sam 66 i ostala trudna...
    stres definitivno deblja, pgotovo nas koje reagiramo na to tako da jedemo. metabolizam pocne djelovti kao da si u zivotnoj opasnosti i spremati zalihe. znam da kad sam sretna da nema sanse da se udebljam, dapace pocnem mrsaviti, ali kad sam pod stresom..onda sasvim druga prica. samo sto je meni to najteze za staviti pod kontrolu tj, opusititi se i uzivati...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

puntica hvala, ali to mi je predaleko.
    Imam najviše 3 sata (ako cicavac spava) inače je 1,5 - 2 plafon kaj MM može s njim bez cice
    Trilian hvala

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bucka šaljem ti
    Ja imam evo da izračunam: oko 20-30 kg viška, zavisi koji broj želim nositi , ali 36 nisam nikad nosila niti ću.

Stres je i meni strašan i onda sam žderem...

Ali, Bucka, nemoj se deprimirati, nego polako ćemo skidati kile. Ja glasam za to da se obroci podjele u male i da se jede više puta dnevno, a između voće ili jogurt ili nešto.
    Smanjiti unos šećera, bijelog kruha i bijele riže i tjestenine.
    Ja jedem Fantasy čokoladu - bitter i meni je super! Jedem je skoro pola čokolade dnevno...(nije baš za pohvaliti se, ali s obzirom da sam skinula 16 kg, ali u 6 mjeseci s tim da nisam baš pazila posebno, ali sam jela po Montigancu i počela sam vježbati) - ako nisi na topiku poslije poroda - kako skinuti kg - DOĐI!!!
    Ja sam bila jako veliki ovisnik o Coca-Coli (mmmmm), ali je ne pijem od 2. mjeseca (čak i dane brojim)...sanjam je... onako kako šušti, ali je ne pijem.
    Ne pijem više ni oranginu, niti fantu niti coctu, jer me strah da ću "pasti" čim nešto od toga probam. Najgore što pijem od takvih stvari jeste mineralna.

Isto tako, Bucka, probaj jesti po Montignacu. Iako se kile neće smanjiti baš tako kako su drugima, jer meni nisu, ali se osjećam X puta bolje. Ne mogu ti opisati, pa čak i ako se prežderem nije da se ne mogu sagnuti i raditi neke aktivnosti...

Bucka...vjeruj mi da nije tako strašno.... može se, ali treba strpljenja

I da... molim te da pogledaš djevojke oko sebe i u gradu i one koje imaju viška kg i koje su čak i debele, ako imaju "sretan" stav drugačije izgledaju. A opet, ima cura koje su taman, pa mi ne izgledaju tako lijepo kao bucke...
    ako mi vidimo svoje kile, drugi to prvo vide...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da se pridružim sa svojim jadikovkama
    ja sam u trudnoći dogurala sa 72 kg (5 "viška") do famoznih 96kg, valjda sam bila teža neg dr koji me porodio. (ako netko ovo prokomentira, bit će mi neugodno)
    Poslije poroda smo završili u Klaičevoj gdje sam vratila sve kile koje sam skinula porodom.

Došla sam doma, dojila i dijeta nije dolazila u obzir. Počela sam brojati kalorije, ne u onom "fanatičnom" smislu nego na način da sam postala svjesna kalorijske vrijednosti hrane - npr. jedna milka ima 600cal, a ja bi je smazala u sekundi i onda išla ručati. S tim sam prestala, prebacila sam se na povrće, pomfri izbacila.. Zbog L smo stalno u pokretu, auto nisam upalila par mj.
    sada sam na 78kg (5mj kasnije) - 10 više nego bi morala imati, ali polako klizi dolje.

A ako netko izumi kakvu čarobnu pilulu nek javi da odmah dignem kredit

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a da probaš moj "stari" recept ? samo mjesec dana - bez kruha. sve ostalo se jede.
    ali, ja zapravo uopce ne jedem ni kruh ni peciva!! :/

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

slažem se s buckom, iš curama s par kila viška (dabog i mene protjerale čim prije s teme)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo da budem poštena, izračunala sam svoj BMI i finih 32 je, a ja čak mislim da je i više jer sam ja sitne građe u osnovi, tak da je špeka vjerojatno i više od 32 posto. Ja bih se ovdje voljela savjetovati s curama kojima je debljina došla do grla kao i meni. Istina je da nije isto skidati par kila da stanemo u haljinu i iskopavati se iz kostima nasukanog kita. Znam jer sam i ja skidala s 59 na 55 zbog traperica i slično cijeli život, pa znam da je bilo dovoljno izbaciti večeru, junk food i trčati tjedan dana. E sad nit mi je više 25 nit mi jecilj tako blizu.
    Moj prvi cilj je maknuti se iz faze pretilosti po tim medicinskim tablicama i doći na prekomjernu težinu - izračunala sam da je to 11 kila pod hitno.. A onih drugih 12 do normalne težine polako.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i sad kad sam odlučna krenuti na fitnes dobila sam takvu prehladu da me boli grlo , uši, oči i sve kosti u glavi i dišem naškrge kak sam zaštopana. Svatko je svoj najbolji saboter. Uvijek nešto.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm... ja sam VIDJELA nešto drugo .

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ne jedem kruh uopće pa svejedno imam viška
    jučer su mi roditelji bili na ručku, ja sve lijepo servirala i 'DOBRA TEK SVIMA'
    a mama kaže: 'nisi kupila kruh?'
    kod mene se to ne jede, a kad radim riblju paštetu ili nešto tako, kupim francuz i to crni sa sjemenkama jer mi je on ko kolač pa kad već jedem da bude slatko

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hm... ja sam VIDJELA nešto drugo .

to je bilo stvarno iznimka!!
    pitaj dedija!!!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stvarno, cure, toplo preporucam samo smanjenje kalorijske vrijednosti i puno, puno kretanja.

17 mjeseci, preko 40cm... vise sam nego zadovoljna. A nije mi se vratio niti jedan milimetar. Ne vraca se cak ni kad se malo zaboravim. Nije jednostavno, ali stvarno nije niti pretesko.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

12+8... svakako nije 17. Dakle, 20 mjeseci.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Nebitno... svaka čast!!!
    Samo me zanima gdje je tih 40 cm??? U struku??? :shock:
    Znači da si skinula toliko kg otprilike, ha? :D

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bucka, vidim da nisi baš doživjela moju podršku....

(odnosila se na sve, iako najviše na Bucku, jer mi se činila demoraliziranom...)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je bilo stvarno iznimka!!
    pitaj dedija!!!
    ok, pripisat ću to dobrom društvu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Već sam napisala - od prije poroda sam još na + 3-4 kg (zatrudnila sam sa 74), znaći sada imam 78 (77- kako koji dan).
    A idealna težina mi je 56 kg. (visina 166 cm), što nikada nisam imala niti ću imati, niti tome težim.
    Ali definitivno bi trebala doći barem do 60 - 65.
    Pokušat ću se kontrolirati s klopom, ne večerati i malo pripaziti na zbroj kalorija.
    I od ponedjeljka krečem na pilates :D
    Trilian još jednom hvala.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Nebitno... svaka čast!!!
    Pa.. nije bas da sam imala struk na samom pocetku ovog pothvata, hahaha. Nego, da, tih 40-ak je tamo gdje mi je sada.. rub hlaca/suknje (nosim niski struk). Dakle, valjda bokovi. Struk sad postoji i nesto je uzi, ali ovih centimetara s pocetka price se sjecam jer sam bas u tom periodu sivala suknju i pala u nesvijest kad mi je krojacica zapisala rub bokova.... :shock: Kilama se stvarno nikad nisam htjela baviti jer previse variraju i bacaju u depru. A i prirodno sam, na neku foru, teska ko prasica (=D) jer sam, jos u srednjoj, na 79 kila ulazila u Levisice 29. (Da, Levis 29 i 79 kila...)

Sad mi je grudnjak dva ili tri broja manji (ne zelim se ni sjecati koji je bio!), konfekcijski broj.. s pocetka price je nepoznat jer sam dosta stvari sivala ne bih li izgledala barem covjecno, hlace nisam nosila jer sam u njima izgledala kao [gf,gkdfjgdskg - da ne budem neugodna!]. Sto se gornjeg dijela tice, sad bez problema mogu u L (ponekad XL) i to onaj normalni zenski (npr. Esprit, Benetton, itd.) ako je nesto pamucno pa dozvoljava bar minimum rastezanja. Kosulju te velicine mi je jos uvijek teze zakopcati *cough* ali to ni ne nosim pa nije problem. Prije sam se super ugodno osjecala jedino u muskom L/XL-u, sto se majica tice. Donji dio se fino utegne u 46-48, ovisno o kroju i materijalu. Problem je visak koze - cim se jako ispravim, spada mi sve s bokova, haha. Jednog dana ce i to morati nestati, pa makar i kirurski, ako se samo nekako ne skupi.

E, da, cak su mi i noge manje, haha. Neko vrijeme sam nosila cipele 40-40.5 a sad sam se vratila na 38-39.

Sve u svemu, ne odustajeeeeeem. Jos jedno 20-ak centimetara i bit ce ok. >_>

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam 85kg, BMI=29,8
    Nosim konfekcijski broj 46, a traperice br. 36

Jel me primate?

Želja mi je ući u konf. br. 40.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

primamo ma nije bitno da je točno dvadeset, ali nek je više od 10 i da smo očajne

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nebitno... svaka čast!!!
    Pa.. nije bas da sam imala struk na samom pocetku ovog pothvata, hahaha. Nego, da, tih 40-ak je tamo gdje mi je sada.. rub hlaca/suknje (nosim niski struk). Dakle, valjda bokovi. Struk sad postoji i nesto je uzi, ali ovih centimetara s pocetka price se sjecam jer sam bas u tom periodu sivala suknju i pala u nesvijest kad mi je krojacica zapisala rub bokova.... :shock: Kilama se stvarno nikad nisam htjela baviti jer previse variraju i bacaju u depru. A i prirodno sam, na neku foru, teska ko prasica (=D) jer sam, jos u srednjoj, na 79 kila ulazila u Levisice 29. (Da, Levis 29 i 79 kila...)

Sad mi je grudnjak dva ili tri broja manji (ne zelim se ni sjecati koji je bio!), konfekcijski broj.. s pocetka price je nepoznat jer sam dosta stvari sivala ne bih li izgledala barem covjecno, hlace nisam nosila jer sam u njima izgledala kao [gf,gkdfjgdskg - da ne budem neugodna!]. Sto se gornjeg dijela tice, sad bez problema mogu u L (ponekad XL) i to onaj normalni zenski (npr. Esprit, Benetton, itd.) ako je nesto pamucno pa dozvoljava bar minimum rastezanja. Kosulju te velicine mi je jos uvijek teze zakopcati *cough* ali to ni ne nosim pa nije problem. Prije sam se super ugodno osjecala jedino u muskom L/XL-u, sto se majica tice. Donji dio se fino utegne u 46-48, ovisno o kroju i materijalu. Problem je visak koze - cim se jako ispravim, spada mi sve s bokova, haha. Jednog dana ce i to morati nestati, pa makar i kirurski, ako se samo nekako ne skupi.

E, da, cak su mi i noge manje, haha. Neko vrijeme sam nosila cipele 40-40.5 a sad sam se vratila na 38-39.

Sve u svemu, ne odustajeeeeeem. Jos jedno 20-ak centimetara i bit ce ok. >_>
    Koliko si visoka? Baš čitam i kao da sebe vidim. Kad sam savršena imam 74 kile, sada tridest i nešto više. Ma, nije me više sram. Ove tvoje veličine nosim upravo sada i to s troznamenkastim kilama. Glavnina je toga u nogama koje izgledaju :shock: u suknji - ne izlazim iz dvocijevnih guznih pokrivala. Isto sam se bacila u budi sam svoj kreator, ali mi postalo problem to što kad bih si nešto sašila postalo mi to najdraži komad pa mi se i nije nešto trudilo da mi bude velik. Stalno sam se tješila da nitko ne vidi kako imam više od stotke. Zapravo, čude sekad čuju i počnu me onako friki gledati - ta s kim se mi to družimo.

Evo, vježbam čitavo ljeto. Kile se nisu spustile, ali izgledam totalno drugačije. Čini se čudno, ali smanjila sam se za jednu veličinu bez da sam izgublila na težini. Vjerojatno mi se promijenio odnos masti, vode i mišića.

Svima preporučujem vježbanje i posjetu topica podrške vejžbačima i onima koji stvarno misle nešto poduzeti.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...5926&start=650

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma shortie sam - 168 cm. Tako da mi stvarno nije jasno kako sam ulazila u Levis 29 na 79 kila. Ali jesam.. doticne hlace jos uvijek postoje. A one broj 31 koje sam si sacuvala sad vec mogu dovuci do ispod guzice....

Vjezbanje je mrak. I puno, puno hodanja. I puno klope, zapravo, sve dok se pametno rasporedi.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma mene tamo bediraju ovi koji stanu u 38 i još su nezadovoljni. Valjda sam tašta. Upala grla još traje, preznjavam se sjedećki, još ne znam kad ću krenuti s vježbanjem.... buuuu. Kila trenutno 84,6

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da budem poštena, izračunala sam svoj BMI i finih 32 je, a ja čak mislim da je i više jer sam ja sitne građe u osnovi, tak da je špeka vjerojatno i više od 32 posto. Ja bih se ovdje voljela savjetovati s curama kojima je debljina došla do grla kao i meni. Istina je da nije isto skidati par kila da stanemo u haljinu i iskopavati se iz kostima nasukanog kita. Znam jer sam i ja skidala s 59 na 55 zbog traperica i slično cijeli život, pa znam da je bilo dovoljno izbaciti večeru, junk food i trčati tjedan dana. E sad nit mi je više 25 nit mi jecilj tako blizu.
    Moj prvi cilj je maknuti se iz faze pretilosti po tim medicinskim tablicama i doći na prekomjernu težinu - izračunala sam da je to 11 kila pod hitno.. A onih drugih 12 do normalne težine polako.

Koliko si visoka?
    Čini mi se da si viša od mene... ja sam visoka 168 (valjda, možda i malo niža?) i imam 91kg trenutno BMI mi je 32 kao i tebi!

Kako se hranite? Da li jedete u manjim porcijama ili 2 obroka, ali više hrane.
    Ja inače jedem 2 obroka, a hrane kao u priči i to me pokopa. Pokušavam to promijeniti, ali ...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

165 cm, 85 kg. Ma ne znam više što bih rekla,što mi je, zašto jedem previše. Glupa sam valjda

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma shortie sam - 168 cm. Tako da mi stvarno nije jasno kako sam ulazila u Levis 29 na 79 kila.
    To je štamparska greška na hlačama.
    Da hebe rak raka (a tvoje sam visine u centimetar) u 29 sam ulazila sa 62, 63, 64 kile. Bogme ih samo s par više nije bilo šanse sastaviti kod gumba bliže od 10 cm.

Ma mene tamo bediraju ovi koji stanu u 38 i još su nezadovoljni.
    Briga te za njih. Ti si postavi svoje ciljeve i kreni polako, ali bez uzmicanja!

Maslačkice, zašto se sramiš? Ti govoriš otvoreno i iskreno o svojoj kilaži, a onaj tko je toliko emocionalno zakinut pa te riječima potkopava nije zaslužio više nego da ga ignoriraš. Nemoj se opravdavati, već hrabro kreni! A da si složila plan kako, vidim na drugom topicu

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Adio Mare, je li misliš na moj smajlić ? ...
    ako je to... sramim se jer sam ih imala 88 prije mjesec dana, ali posustala, žderala, nisam vježbala i sada plaćam cijenu.... pa se

A na kojem topiku? Danas sam baš prava pčelica, jer samo skačem sa teme na temu i pišem i pišem... je li na onom za vježbanje?

Hvala na podršci...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, na onom za vježbanje.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Da, na onom za vježbanje.
    Jedno je plan...nisam planirala ni pojesti cijelu čokoladu jučer, pa sam je pojela..

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo da vam se pridružim, skidam kile, imam 30ak viška (i da, fakat se ljudi čude kad velim da sam iznad sto ). Držim se jednog režima prehrane koji isključuje meso u svim oblicima (vegetarijanka sam) ali možda nekome bude interesantno.
    Dakle, ja se bavim jogom i unutar naseg "kolektiva" kola Phalahari dijeta: jede se voće, povrće, sjemenke i orašasti plodovi. Jedan jogurt dnevno. I tofu. Točka. Niš ugljikohidrati u bilo kojem obliku (ni krumpir ni kuruza), ne mahunarke osim mungo graha i žute leće, ne meso, ribe, jaja i ne mliječni proizvodi. Prvih par dana je problem, ali kasnije se tijelo navikne i ustvari je izvrsno. Možeš jesti do mile volje po cijeli dan i mršaviti. Nema težine u želucu, mučnina, umora...Imam puno više energije i guram - nadam se još barem 6 mjeseci da poskidam sve viškove. U dva i pol mj. je otišlo cca 8 kila, polako ali sigurno. Idem na jogu dva puta tjedno, kad bih još stigla na plivanje bilo bi super.
    Držim fige svima koji su odlučili krenuti u akciju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kile su ostale, naravno... i čvrsto stoje...

Ja ipak mislim da je jedini način skidanja manje jesti i više se kretati. Našla sam neku dijetu koja mi potencijalno odgovara - sa vrlo malo unosa masti i traje 2 tjedna za vrijeme kojih navodno možeš skinuti 9 kg.
    Ja radim vrlo stresan posao i sa 2 male djece nemam skoro ništa vremena za sebe, pogotovo što smo svi zajedno samo vikendom (zbog posla MM-a). Ali ipak želim (to je prvi korak) učiniti sebi dobru stvar (samim time i djeci), smanjiti stres i biti sretnija osoba (i mama).
    Da li možete javiti aerobic, pilates ili plesni studio koji preporučujete na Trešnjevci (ili u blizini)? Može na pp.
    Pošto smo se nedavno deselili u Zg, rado bih se priključila združenom vježbanju Hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Macic Pacic a pogledaj nam potpise...skoro pa možemo sve rođendane slaviti zajedno
    pa eto razloga za druženje

ja i opet pitam jel se nekom da na badminton?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maxi, nevjerovatno...ali oboje.
    Naravno da ima razloga za druženje. Šaljem ti na pp moj mail.
    thx

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

[Kako se hranite? Da li jedete u manjim porcijama ili 2 obroka, ali više hrane.
    Ja inače jedem 2 obroka, a hrane kao u priči i to me pokopa. Pokušavam to promijeniti, ali ...
    ja oduvijek jedem puno obroka (barem 5), ali manje količine. čak sam i anketu pokrenula jer me zanimalo koliko ljudi obroka dnevno jedu. ono što sam ja primjetila je da ljudi koji jedu više manjih obroka imaju manje problema sa prekomjernom težinom.

jedan od razloga je taj što organizmu treba konstantno napajanje gorivom (otprilike kao što auto ne smijete ostaviti bez benzina). ako se jede češće, a manje organizam 'zna' da će kroz 2-3 sata dobiti novu porciju pa ne stvara zalihe. ali ako se jede samo 1-2 puta dnevno, onda organizam panično čuva sve do čega može doći i taloži u masnim naslagama jer 'ne zna' kada će doći nova porcija pa se osigurava.

ono kako ja pokušavam kuhati i slagati na tanjuru je da jelovnik počnem pripremati od povrća, znači prvo smislim koje ću povrće-prilog kuhati pa tek onda dodajem ugljikohidrate (tjesto/krumpir/riža/kus-kus..) i tek na kraju meso.
    u tanjur stavljam 2/4 tanjura priloga od povrća, 1/4 tanjura ugljikohidratnih priloga i 1/4 tanjura komadić mesa.
    naravno, to je sve odokativna metoda i ne robujem da to mora biti baš tako i nikako drukčije.
    i da, ja volim da imam svih skupina makronutrijenata (ugljikohidrati, proteini i masnoće) u jednom obroku. nisam primjetila da me zabetonira, osim ako ne pojedem oogromne količine.
    isto tako, jedno vrijeme sam kuhala po zoni, ali mi je to malo naporno sve preračunavati. više ne obraćam pažnju da glikemijski indeks namirnica.

doduše, ja sam malo kao padobranac upala u ovu temu, najte zamjeriti.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    ja i opet pitam jel se nekom da na badminton?
    Nije se ni meni nitko javio za trčanje

Evo, ja sam potencijalni kandidat za badminton, ako nije predaleko. Koju dvoranu imaš u vidu?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo i mene među vas.

Na 179 cm imam preko 90 kg - točnije toliko sam imala prije misec dana kad sam se zadnji put vagala i tad sam krenila sa dijetom.

Od tad sam dobro smršavila, ne znam po kilama jer se još ne važem, ali zato vidim po odjeći.

Cilj mi je skiniti 22 kg u godinu dana, točnije trebam doći do nekih 78 kg do jednog važnog datuma koji je za 50-ak dana, a druge kile mogu lagano gubiti.

Ovo više ne smatram dijetom već načinom prehrane - ne jedem kruh, ni slatkiše, prehrana mi se sastoji od jogurta, voća, povrća, ribe, mesa... najvažnije mi je da uopće nisam gladna i nemam želju zgriješiti sa slatkim što je do sad bilo nemoguće.

Nekako mi se dogodio klik u glavi i odlučila sam smršaviti, još da mi se to dogodi i sa vježbanjem

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imam 84, znači kila manje ovaj tjedan :D . Još sam bolesna, ali od ponedjeljka krećem i s vježbanjem. Dršte mi fige. Kod mene izgleda pali da se opsesivno jadam po forumu, onda manje jedem , a uopće nisam pazila samo sam malo više hodala i navečer kad sam osjetila glad popila sam 0.5%mljeka i otišla spavat. Daj Bože, da tako nastavim i da ugledam uskoro broj 7 na početku

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

badminton se igra na Velesajmu
    ima još negdje?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da ugledam uskoro broj 7 na početku
    I ja ti tu sedmicu tako jaaakoo priželjkujem!
    Ali ima do toga... ali da sam se pridržavala, a ne zabušavala cijelo ljeto bilo bi i toga, nego, već sam to napisala, čim vidim vagu na 89 ja se opustim i žderem i samu sebe sabotiram.
    I sada imam 90,50kg i nadam se da se neću sabotirati....jer sam već bila na 88,90 i počela žderačina i skočila na 93 u mjesec dana i sada ih opet skidam.

I znate šta mi je najgore? Kada kažem da ću na dijetu od ponedjeljka, a danas je npr. petak, preko vikenda naguram kila jako puno i onda ih moram u ponedjeljak skidati.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja bi se veselila da vidim tu brojku sa 7

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kaj je najgore ja sam isto već dva puta bila na 79,u ove tri godine, ali uvijek na horuk, ne bih niš jela - jednom sam jela samo bebi kašice, za dor, ručak i večeru, drugi put zbog neke teškeviroze i onda odmah jojo ravno u glavu

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    badminton se igra na Velesajmu
    ima još negdje?
    I ja znam samo za Velesajam. Pitat ću MM, on je nekakav sportaš pa možda zna ako ima kakva dvorana s ove strane Save.

Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •