Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Pricajmo o omotima

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pricajmo o omotima

Da ne nastavljam tamo, ja te omote ne mogu uhvatit ni za glavu ni za rep, molim da me ispravite ako sam pogriješila u sistematizaciji. Dakle, knjige je moguće motati u:
    1) one klasične plastične omote gdje jedan kraj uguraš u jedan "džep", drugi u drugi i onda samo zatvoriš
    2) te nekakve sa samoljpljivim rubom koji se onda režu po volji - lijepi se samo rub
    3) samoljepive folije koje se lijepe po cijelim koricama i ostavljaju balone ako ne paziš
    4) papirnate omote (ovako sam ja u školi, pali li to još)?

Mane, prednosti pojedinih načina, može malo?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi podjemo s knjigama u knjizaru i kupimo omote koji pasu. rezultat: nakon godinu dana knjiga ko NOVA

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam
    poznavajući ga, nisam presigurna da je to (samo) do omota

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislit ce netko da hoces reci da ivar knjige ni ne otvori

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Pricajmo o omotima

Citiraj Maja prvotno napisa
    1) one klasične plastične omote gdje jedan kraj uguraš u jedan "džep", drugi u drugi i onda samo zatvoriš
    - super, ali traži velike žrtve pri dan škole (čitaj: garantirano min 2 sata stajanja u redu knjižare)
    2) te nekakve sa samoljpljivim rubom koji se onda režu po volji - lijepi se samo rub
    - na kraju godine knjige se vraćaju bez omota (ili ih negdje skidaju učiteljice) što znači da je dobro za bilježnice i radne bilježnice koje se ne vraćaju na kraju školske godine, a loše za knjige jer kad se skidaju "drapaju" korice na mjestu gdje su učvršćeni za njih
    3) samoljepive folije koje se lijepe po cijelim koricama i ostavljaju balone ako ne paziš
    - uopće ne znam kako knjiga izgleda nakon njihovog skidanja :? . pretpostavljam da nije cijela
    4) papirnate omote (ovako sam ja u školi, pali li to još)?
    - rješenje je dobro, jedina mana mu je da dijete kada npr. vadi knjige iz torbe na brzinu ne vidi o kojoj knjizi se radi (matematika ili hrvatski) i da li mu je to radna bilježnica ili udžbenik, (upitna je i trajnost omota)

najgora varijanta je zamotati u 4) pa u 3) ili 2) jer time dodajete dodatnu težinu na knjigu (težina omota i težina papira)*6 (6= po jedna knjiga i jedan udžbenik iz min 3 predmeta)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih najradije ove pod 1). Ako to zahtijeva čekanje u redu u knjižari neću ih sigurno kupiti.

Kupila sam dva paketa pod 2) da se nađu doma, ako ću za 1) morati čekati u redu. Sada je jedino pitanje hoću li ih znati koristi, mislim, zamotati knjige u njih.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas u školi je već dvije godine običaj da se knjige za 1. razred ne vraćaju. Razlog tome je da se u svemu, udžbenik i radna bilježnica, dosta toga ispunjava, pa se to ne može proslijediti novim učenicima.

Stoga je varijanta 2) za 1. razred prihvatljiva, a ako i bude problema izvučete se na kraju godine na neznanje (ipak ste 1. razred).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mana ovih pod 4 je sto ne vidis koja je onda to knjiga pa ih sve vadis iz torbe ili iz ormarica pa otvaras....
    a isto moras knjigu ostetiti jer rubove moras spojiti selotejpom

sad se brinem kakve ce knjige ivar dobiti u trecem, tj cije, i kako ce to podnijeti, on djevica jedna ravnih rubova 8)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam još u školskim problemima, ali moje frendice na poslu jesu.

Njima najviše odgovaraju /upravo sam jednoj kupila/ omoti za knjige koji imaju samoljepljivu naljepnicu (kupljeno u Mercatorovoj knjižari).

U svakom slučaju lako se namještaju, mogu se izrezati do formata knjige (kupi se najveći format), lako se skidaju..i....10 komada košta 14 kuna.

Zovu se "Korice za knjige i bilježnice" sa sampljepljivom trakom. Hr. proizvod

proizvodi eurocom (www.eurocom.hr)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamma san, hvala
    odoh ja pravac merkator

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa

Njima najviše odgovaraju /upravo sam jednoj kupila/ omoti za knjige koji imaju samoljepljivu naljepnicu (kupljeno u Mercatorovoj knjižari).

U svakom slučaju lako se namještaju, mogu se izrezati do formata knjige (kupi se najveći format), lako se skidaju..i....10 komada košta 14 kuna.

http://www.eurocom.hr/Default.aspx?t...language=hr-HR
    evo linka na jedan format (ja sam kupila br. 3)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.eurocom.hr/Default.aspx?t...language=hr-HR
    evo linka na jedan format (ja sam kupila br. 3)
    kolko kužim po nihovim stranica to je i web shop

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mana ovih pod 4 je sto ne vidis koja je onda to knjiga pa ih sve vadis iz torbe ili iz ormarica pa otvaras....)
    na prednju koricu ili jos bolje na dio koji spaja prednju i straznju koricu (leda?) se naljepi etiketa s imenom i prezimenom knjige. za prvasice koji ne znaju citati u raspoznavanju moze pomoci papir u razlicitim bojama ili uzorku.

a isto moras knjigu ostetiti jer rubove moras spojiti selotejpom
    ne moras selotejp ljepiti po knjizi, ljepis samo omot. mana je sto se papirnati omoti nakon nekog vremena "ishabaju" ili poparaju, pa ih se mora zamijeniti.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ali takvi cuvaju samo jedan rub, ostale ne.
    mi smo imali takve na likovnom, i bilo je ok. ne znam kako bi npr. citanka izgledala nakon godine u takvom omotu.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    za prvasice koji ne znaju citati u raspoznavanju moze pomoci papir u razlicitim bojama ili uzorku.
    bas i ne.
    kad uciteljica izvadi svoj primjerak, pokaze, i veli im da i oni potraze takav svoj, boja ili uzorak im nece puno znaciti.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    kad uciteljica izvadi svoj primjerak, pokaze, i veli im da i oni potraze takav svoj, boja ili uzorak im nece puno znaciti.
    eh, da, imas pravo

ali, ja sam se ipak nekako snalazila s papirnatim omotima i u prvom razredu. ostalo mi je u dragoj uspomeni to omatanje iz mojih skolskih dana, nekako mi je prisnije od stavljanja najlonskih folija . (a mozda je i ekoloskije?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim ja da smo svi vezani uz svoj omot iz svojeg prvog a.

ja sam imala onaj kojem treba busit mjehurice, najnajbolji su takvi

ali sad gledamo birat one koji najmanje ostecuju knjigu (a za okolis.... :/ )

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se vise ne sjecam svojih omota iz 1a.
    ali od toncekovih omota iz 1a imam emocionalne traume!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da prijavim prednost života u malom mjestu.
    Kod nas ima 2 OŠ i jedna SŠ. Najveća knjižara prodaje kompletirane pakete plastičnih omota (onih sa džepićima) za svaki razred.
    Npr. ja dođemu knjižaru i kažem: Moje dijete ide u 2.d razred škole XY. I dobijem komplet omota, koji je sastavljen prema popisu udžbenika. U kompletu se nalazi i popis udžbenika sa šifrom omota, a na svakom omtu je malena naljepnica sa šifrom. I samo po redu omotamo udžbenike i sve 5.

Ne čekam u redu, ne moram provjeravati formate (jer su u knjižari to složili za mene).

Evo prijedloga za vlasnike knjižare.

Naravno, taj komplet je nešto skuplji, nego da kupujem sve u jednoj dimenziji, ali zato dobijem za svaki udžbenik odgovarajuću dimenziju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja opeljusila merkator, mislim, kako ne znam kakve ce mu biti knjige tako uzela od svakoga pomalo
    nisam bas normalna, da mi je neko reko da cu se oko omota brinuti

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, treba motati i knjige i bilježnice?
    Odustala sam od papirnatih, a još me privlače ovi skroz preljepivi, barem za bilježnice. hm
    Ono što me najviše odbija od prve vrste omota je kako ih se sjećam iz škole da su se onako gulili na krajevima i pucali (pa sam to žvakala ) baš je ružno izgledalo nakon nekog vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama su bilježnice u onim predefiniranim (pod šifrom 1 ) a knjige u onima pod šifrom 2.

S time da smo svake godine vraćali dio udžbenika i nije se nitko žalio (iako je Adi katastrofa nemaran )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

biljeznice ja nikad ne omatam, kupujemo one velike profilove s debljim koricama koje ih stite

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam se sjetila što je sr*** ako omotaš bilježnicu - kad trebaš pisati preko onog ruba, aaaaargh
    MOram prestat bar večeras razmišljat o omotima

Datum pristupanja
    Feb 2007

1) one klasične plastične omote gdje jedan kraj uguraš u jedan "džep", drugi u drugi i onda samo zatvoriš - to je ok ali ne pali za knjige čudnih formata a mi smo ih do 8. razreda uvijek imali. Nije mi jasno zašto zakonom ne odred tri moguća formata knjige. Također i bilježnice A4 nisu uvijek isti A4, imali smo neke talijanske koje su bile milimetar-dva preširoke, pa smo rezali stražnju stranu teke. Problem s pisanjem preko ruba omota je samo na dva-tri lista, kasnije se ne osjeti.
    3) samoljepive folije koje se lijepe po cijelim koricama i ostavljaju balone ako ne paziš - čovjek to mora raditi odmoran i neuzrujan (prvog dana škole teško je postići to stanje ) i računati da će mu otić cijelo popodne ili dvije večeri. Mislim da te folije u školi ne skidaju, nitko normalan to ne bi pokušao, pa nije problem kad se vraćaju.
    4) papirnate omote - posao isti ko s folijama. Nije svejedno čime se omata. Ja sam za tu svrhu čuvala velike stare kalndare, oni imaju čvršći papir, malo je teže zamotat, mora se jako pazit i posao dulje traje, međutim najbolje čuva čoškove od habanja jer ih dodatno ukrućuje. Također, ako je svaka slika drukčija, klinac na brzinu zna prepoznat koja je knjiga od čega. Tako smo znali omatat i teke, i tu onda nema problema s pisanjem preko ruba omota.
    Oni tanji "pravi" omotni papiri nisu nam se pokazali dobri, knjige su imale oglodane i podvijene čoškove za mjesec dana, a do polugodišta smo morali premotavati.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

sinoc nam je pola veceri proslo u debati oko omota

uglavnom, mm je imao slicne prigovore na papirnate kao Maja i Vlvl, pa sam na kraju odlucila stvar prepustiti u njegove ruke (racunajuci na to da ce mi svemir uzeti u obzir taj ustupak i za uzvrat uslisati zelju da Jerko zavoli uciteljicu, ne zamrzi ucenje i nade dobre prijatelje :D ). vidjet cemo sto ce mm danas donijeti iz merkatora...

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    4) Ja sam za tu svrhu čuvala velike stare kalndare,
    X

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    mana je sto se papirnati omoti nakon nekog vremena "ishabaju" ili poparaju, pa ih se mora zamijeniti.
    Ja sam svoje knjige bila omatala posterima, nakon toga sam ih uredno prelijepila sirokim selotejpom. Nis tu nije pohabalo

Stvarno se pitam zakaj smo tak vezani za svoje home-made papirnate omote

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos se ja danas mislim, ma sta me ova maja s koricama tj omotima ovako opteretirala, trcala jucer ko luda u merkator u solinu, kad sad me zove mama jednog djaka iz naseg razreda da je u redu u knjizari da je isla kupiti omote, kazes razred i skolu i ovi sve znaju koliko i koji omoti, i dosla na red ne zna razred, jos nemam spiska u kojem smo razredu i ostala praznih rukava i kuka mi na mob - sta cemo s omotima, a ja njoj ma ja jucer u merkatora kupila hvala majo

jest da ne znam oce li nam pasati ....

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još je bolje to da ih ja nisam još kupila, previše mi informacija, čekam da mi sjedne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zrinka, pa sto nije nazvala skolu nego tebe, lijepo pita koji joj je dijete razred, zbog omota

sva sreca da je ivar 2g mladji od jana, maja bi me izludila
    danas sam joj trebala dati plan trosenja biljeznica

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zrinka, pa sto nije nazvala skolu nego tebe, lijepo pita koji joj je dijete razred, zbog omota

bejbe, nadam se da si kod broja bilježnica bila preciznija nego u definiranju relacije starosti na janu i ivaru

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa

ali takvi cuvaju samo jedan rub, ostale ne.
    mi smo imali takve na likovnom, i bilo je ok. ne znam kako bi npr. citanka izgledala nakon godine u takvom omotu.
    Izvještaj od prošle godine (1.razred) :

Kupili te sa samoljepljivom trakom, omotali knjige i na kraju godine knjige su bile kao nove!

Nije nam se dali ići u knjižaru sa svim knjigama i tražiti za svaku knjigu one klasične omote.

Za crtančice i pisanke postoje klasični omoti (ono što je Maja navela pod 1).

Pripremite se u prvim danima škole ljepljenje papirnatih geometrijskih oblika

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da podijelis plan i s nama ostalima? (ne, ne zezam se, samo mi do sad nije palo na pamet)

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam, kao i maja, zbunjena sa svim tim informacijama. valjda cu se skulirati. danas smo kupile pernicu i sve sto ide u nju i shvatila sam da postoji mjesto za raspored sati. trebali im raspred u prvom razredu i ako treba, gdje da ga kupim, nije mi nigdje zapeo za oko? hvala iskusnim mamama za inormacije! hvala i neiskusnoj maji za ove topike!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a, sorry za pravopisne greske i tipfelere. kod nas je danas uzbudjenje doseglo vrhunac.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a, sorry za pravopisne greske i tipfelere. kod nas je danas uzbudjenje doseglo vrhunac.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupila danas nešto samoljepivih i nešto ovih od prve vrste za bilježnice, jednu teku smo već omotali i napisali ime.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ja sam danas riješila problem omota. Otišla sam u knjižaru prekoputa škole i pitala imaju li komplet omota. I imali su. :D Kažu da to rade tek od ove godine.

pupeta avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj sin ide u OŠ San Nicolo u RI (talijanska škola)
    oni su sklopili ugovor sa nekom knjizarom i mi smo dobili uplatnice koje smo uplatili po 45 kn i dobiti cemo omote sa knjigama u skoli.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Upravo sam završila omotavanje knjiga. Trebam jednu travaricu da se smirim od folije i samoljepljivih traka. Nabrojala sam do sad 8 formata koji se razlikuju u 1-2 cm u širinu i dužinu. Kaj je stvarno nemoguće napraviti običan format A4 i još dva za koja znamo dimenzije??

Usput, postoji i "talijanski" A4 . Naime, juniorka je izabrala krasne talijanske bilježnice, ali za njih postoje posebni A4 omoti koji se razlikuju od standardnih A4 omota . Još k tome je uspjela naći dvije krasne Converse tekice koje su nestandardnih dimenzija. Muka mi je .

Ali sam našla omot za kajdanku 8) !

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo dobili knjige za prvi, mislim da nekim knjigama nikakvi omoti neće pomoći, jer se već iznutra raspadaju, nakom mog prvog pažljivog listanja
    Jel neko već uspio zamijeniti knjige?
    Vidjela sam u Mulleru da imaju te samoljepljive omote, samo imaju 2 dimenzije pa ne znam koje, valjda bolje veće pa izrezati na potrebnu veličinu.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u 19:10 ušla u malu kvartnu knjižaru, u 19:30 izišla s paketom originalnih omota za knjige prvog razreda 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj je stvarno nemoguće napraviti običan format A4 i još dva za koja znamo dimenzije??
    Ovo sam se pitala lani u prvom razredu, a sada opet u drugom.
    Pa nemoguće da se ne može standardizirati dvije dimenzije u milimetar i pojednostaviti život

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto? zbog omota'
    onda bi trazile da dogodine budu iste debljine, isto zbog omota

ovako razlicitih formata se u torbi bas lijepo rasporede, vece stavis zada, manje sprijeda
    mi jos nismo omotali nase, vecinu knjiga smo dobili nove, samo tri rabljene

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hebemu ivka
    mogla si mi prije reć, totalno mi je krivi raspored knjiga, idem to sada vaditi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Klinci su dobili knjige. Razočarani su, oboje. Većina su rabljene, i u prilično lošem stanju - pune ušiju, pošarane, prljave. Ozbiljno razmišljam da se bacim u trošak i kupim im nove.
    Žao mi ih je, jer vidim da umjesto veselja i znatiželjnog prelistavanja, njihova lica krasi izraz gađenja Nema tog omota koji bi te knjige učinio privlačnima :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e prijavljujem se i ja u raspravu...ali za peti razred...
    ovi samoljepljivi omoti su nam krv i mozak popili, tako da ih ni luda ne bih ponovno kupila...prvo imamo pet različitih formata udžbenika i radnih bilježnica ( stim da sam ja minimalizirala na pet jer su neke bile po par mm razlike), drugo bilježnice nemam pojma koje idu višim razredima, valjda ne one pisanke i slično?
    netko je pitao kako izgledaju knjige omotane u te samoljepljive na kraju godine? naše su bile koma s velikim K, iscufale su se, odlijepile i hrbat knjiga je uglavnom bio uništen... a dimenzije smo po duljini rezali skalpelom što je iziskivalo rad dugo u noć prvog šk.dana.

ove godine kupujem samo sa džepićima jer se tih sjećam i iz naših dana kao najboljih...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj maza36 prvotno napisa
    Klinci su dobili knjige. Razočarani su, oboje. Većina su rabljene, i u prilično lošem stanju - pune ušiju, pošarane, prljave. Ozbiljno razmišljam da se bacim u trošak i kupim im nove.
    Žao mi ih je, jer vidim da umjesto veselja i znatiželjnog prelistavanja, njihova lica krasi izraz gađenja Nema tog omota koji bi te knjige učinio privlačnima :/
    uglavnom je i kod nas...čak pišu i imena i prezimena starih vlasnika udžbenika, mislim da ću mu te neke zamjeniti..ipak ima nekog gušta u novim knjigama ili je to samo privid?

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

konacno je omatanje u knjiga za 3. razred proslo bez stresa ispraksirala sma se sa omotima sa ljepljivom trakom i definitivno su dobri oni hrapavi a glatke treba obilaziti u sirokom luku.

mi smo dobili 3 stare knjige, ostale su nove. i te tri sam tek nakon pomnog promatranja skuzila da nisu nove, skroz su ciste i ocuvane upravo nevjerojatno da je neki trecas/trecasica tako sacuvao knjige

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •