Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: cervikobrahijalni sindrom

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno cervikobrahijalni sindrom

mjesecima me vec muci, bolna kraljeznica, trnci niz lijevu ruku i saku, nepokretnost vrata (jedva se okrecem dok vozim) , neke dane manje bolno i bolje, neke dane losije....

posao je sjedenje za racunalom barem 9 sati dnevno, spavanje sa sisom u jeleninim ustima i tako....nista pohvalno....
    razocarana sam pomalo u lijecnike i fizioterapeute, niamn jos naisla na strucnjaka koji bi mi ulio povjerenje...odradila sam dvije ture fizikalne terapije sa vjezbama, strujom teensom, vakuumom i uz.....bez poboljsanja, dapace, nakon vjezbi stanje je bilo znatno gore...

i sad, trebam poceti rjedsavatri ozbiljno ovaj problem ali ni sama ne znam odakle poceti i kome se ustvari obratiti...
    napravljen je rtg snimak kraljeznice i uocene su promjene i jos nesto nerazumljivo pise...

jel tko boluje od slicnog i ima li nade da mi kraljeznica bude u onom stanju koliko ja imam godina a ne da izgleda kao kraljeznica starije zene pred penziju :/ ...

iskustva molim...
    savjete za strucnjake, masaze i slicno...

hvala

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko, a

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, u Splitu si, da si iz Zagreba imala bih jednu preporuku. Name, moja šogorica je radi problema s kičmom krenula na egipatsku masažu. To nije glađenje perom po guz... ( u što sam se i sama uvjerila kad su mi brat i šogi za rođendan poklonili tretman), ako moram pronaći analogiju, bilo bi to prije miješenje mlinčenjakom . Pri tome je maser (barem ovaj moj) koristio vakuum, laktove, podlaktice, eterična ulja, kiropraktiku.... Nakon prvog tretmana imala sam modrice po leđima i butinama. Nakon nekoliko tretmana - poletna kao ptičica!

Na žalost, radi preseljenja i kroničnog nedostatka vremena prestala sam ići, ali nadam se, nadam se, da ću opet uspjeti pronaći toliko vremena za sebe.

Ali, napominjem, mada i sama to znaš, za trajni učinak trebalo bi maknuti uzrok tegoba (9-satno sjedenje za kompom, loš položaj tijela pri obavljanju raznih drugih poslova) i također vježbati i jačati mišiće. Koliko si to netko od nas može priuštiti, to je pitanje. Međutim, i ova masaža ima više nego samo kratkotrajni učinak po zdravlje, umanji ti bol i ukočenost, ja sam recimo radi boli se znala još više grbiti, poslije mi je ipak bilo lakše ravno se držati. A sviđalo mi se kako poslije mirišim, kao da sam izašla iz biljne ljekarne .

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zrinka, nemam takav problem, ali vjerujem da je problem uzrokovan tim sjedenjem i noćnim dojenjem gdje se ne mrdaš...

e sada, toplo bih ti preporučila vježbanje. Za 2-4 tjedna ćeš biti kao nova, jer ćeš se oslanjati više na mišiće, a ne na kosti i kralježnicu. U svakom slučaju ćeš biti pokretljivija, lakše će ti biti saginjati se itd. tako je meni bilo..
    Ja doduše nisam imala problema sa kičmom, ali sa kukovima :shock: od 24.godine muku mučim sa lijevim kukom, a mislim da sam do toga dovela nevježbanjem i pasivnim načinom života, a vježbanje, vožnja bicikla, me preporodila (čak nemam više tako ni spuštena ramena, njih ni ne vježbam nešto posebno)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da pred kompjuter u kancelariji ubaciš loptu umjesto stolice, pa kad se zamoriš, opet malo na stolicu, pa na loptu? Znam da mnogima sa problemima kičme zbog dugotrajnog sjedenja, preporučuju aktivno sjedenje na lopti.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Loptica je mrak! Nema opterećenja na zdjelicu i kičmu kao na stolici - ja i mm "testirali"...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ustvari htjela sam reći da su ti NAJBOLJE vježbe za to PILATES. Ako imaš neko stručno vodstvo, topolo preporučujem.
    Ja sam malo radila iz knjige vježbe, ali mi nema ko objasniti....ali su mrak! Osjetiš odmah promjenu nakon 2-3 dana.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono sto mi se cini bitno kod vjezbi to je da mi netko kaze koje tocno vjezbe i kako se tocno rade i koliko cesto, jer su me neke vjezbe zbilja dotukle...
    predlozeno mi je i nosenje schantzova ovratnika bar dok sam na poslu, da rasteretim kraljeznicu, cini mi se smjesno da s tim idem na posao, ali ako nastavi ovako boljeti, nece biti druge, bojim se :/

hvala cure

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema u Splitu neki trener za Pilates?
    Ja ti imam knjigu, mogu ti skenirati i poslati, pa da vidiš o čemu se radi.
    Nisu klasične vježbe, tj. nema napora, većinom se baziraju na rastezanju i ponavljanju od 5-8x, a razlika je :shock:

radila sam ih 5x i bila sam opčinjena, ali je problem što neke stvari nisam mogla sama skontati i tu treba pomoć...

A mogu ti reći da bi ti sigurno pomogle vježbe te i ako imaš loptu, preporučujem i nju, jer je puno manji pritisak na zdjelicu i leđa.

I da, šta sam zaboravila ti reći - Pilates vježbe se koriste za ispravljanje posture tijela, što znači da je to pun pogodak za tebe (a i mene vala)

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ono sto mi se cini bitno kod vjezbi to je da mi netko kaze koje tocno vjezbe
    Ja sam sebi naručila knjigu VJEŽBE ZA KRALJEŽNICU, Tatjana Rutonić i u njoj su slikovno i detaljno objašnjene vježbe za svaki dio kralješnice.

http://www.planetopija.hr/hr/o_nama/nasi_autori/35

Gledala sam jednom reportažu nekog splitskog fizijatra ili fizioterapeuta koji je rekao da je važno svima onima koji kao ti dugo sjede u jednom položaju, svaka dva-tri sata napraviti istezanje vrata i ruku.

Super mi je bilo kad su pokazali kao u tvrtki "SMS" radnici imaju svaki dan za vrijeme pauze pola sata vježbanja pod stručnim vodstvom.
    I da im se to pokazalo odličnim, jer ljudi manje idu na bolovanje i bolja je učinkovitost na poslu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •