Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Mora li se imati 1 izborni predmet?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Mora li se imati 1 izborni predmet?

Moj V. će sada u četvrti razred i zanima me mora li imati izborni predmet. Kao što sama riječ kaže - to je izborni predmet. Međutim, odnosi li se ta riječ da dijete samo mora izabrati između ponuđenih predmeta ili može izabrati i da uopće nema izborni predmet?
    Do sada je išao na vjeronauk, no mi smo ga na njegov zahtjev ispisali. Za četvrte razrede kao izborni predmet postoji još samo njemački kao drugi strani jezik, no V. se nije opredijelio za taj jezik.
    Ne znam kakva je praksa u drugim školama. Zapravo se većina učenika iz razreda ispisala iz vjeronauka pa me zanima, ako ne žele na Njemački - može li ostati na tome - da uopće nemaju izborni predmet u četvrtom razredu?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je nejasno to sa izbornim predmetom u 4. razredu
    mi smo pisali njemacki (koji je bio jedini ponudjeni jezik), ali nitko nije spominjao ukidaje vjeronauka

S. zadnjih 2 tjedna nije isao u skolu, a i njegova uciteljica je bila skoro 2 zadnja mjeseca na bolovanju, pa mi je sve ovo nekako prohujalo mimo mene, a da se nisam bolje raspitala

ja cu pitati uciteljicu na prvim informacijama

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma emily, nije ti njima ukinut vjeronauk nego se je većina u razredu ispisala zbog vjeroučiteljice, jednostavno linija manjeg otpora nakon tri godine pokušavanja prilagođavanja toj, blago rečeno, čudnoj situaciji.
    Nekoliko djece i dalje ide na vjeronauk. Sva sreća da je to nulti ili zadnji sat pa ovi drugi mogu doma. Nadam se da onda ovj ostatak razreda koji ne želi učiti njemački ne mora uopće ići na izbornu nastavu. (Istovremeno stvarno zavidim školama koje imaju makar malo veći izbor )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja Filipa u 6. razredu nisam upisala niti na jedan izborni predmet.
    Iz vjeronauka sam ga ispisala, a na druge ga nisam niti upisivala i nitko nam nije ništa rekao da bi trebao ići na neki izborni.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A tako si i ja mislim da bi trebalo biti.
    Dakle onda je izborna doista stvar izbora. Sad mi je lakse.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da dijete ne mora imati nijedan izborni predmet. Problem se javlja samo kada je taj izborni predmet usred satnice (što je vrlo često kod vjeronauka) i što onda s djecom koja ga ne pohađaju? Najčešće djeca bauljaju po školi, ali to vam sve ovisi od škole i učitelja.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mora ići ni na jedan izborni predmet ... zato i je izborni
    moj Ivan je izabrao 3 izborna ( vjeronauk, njemački i informatiku ) dok je Mario uzeo samo vjeronauk ...
    mislim da djeca trebaju birati izborne samo ako mogu pratiti toliko opširno nastavu ... ako imaju poteškoće i u osnovnim predmetima čemu ih još opterečivati sa dodatnima ... koji kada se odaberu ravnopravno ulaze u prosjek uspjeha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •