Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 257

Tema: Privatno rodiliste 5. dio

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sanjam71 prvotno napisa
    Citiraj antigona prvotno napisa
    sanjam71 da li su morala nešto doplatiti radi komplikacija?
    Ne nista, platila sam cijenu vaginalnog poroda.

Duzna sam vam jos one usporedbe poroda u drzavnoj I privatnoj bolnici. Budem cim se dokopam compjutera, ovako na BlackBerry mi je nespretno
    ajde molim te svima bi nam bilo drago
    Poslala bih ti rado pp ali mislim da ovaj post baš i traži iskustva, pa ne bi bilo fer da zakinem sve druge koje kao i ja traže info

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga Sanjam71,
    Mi svi nestrpljivo cekamo ostatak price sa svim detaljima, pleeeeease.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure,sve koje dvojite oko izbora rodilišta,vjerujte ne možete pogriješiti ako izaberete Podobnika.Moj carski je prošao bolje nego sam očekivala,pogotovo ako se sjetim prvog carskog u Vinogradskoj.Nebo i zemlja.Što se tiče stručnosti doktora,svi do jednog su fenomenalni.Osim toga Podobnik sam ima uvid u stanje svake svoje rodilje.Ne znam da li znate,jedini uvjet(nazovimo to tako) je da trudnoću vodite kod njih.Kad ste u njihovim rukama od početka do kraja tj. do poroda,ne morate se bojati da neće pozitivno riješiti eventualne komplikacije vezane uz porod.Ulijevaju vam sigurnost i povjerenje.Bar sam se ja tako osjećala čitavu trudnoću i za vrijeme provedeno u rodilištu.A u Vinogradskoj ili bilo kojoj drugoj bolnici si sretan ako te tko lijepo pogleda.Meni je moj carski kod Podobnika jedno prelijepo iskustvo i uvijek ću ih preporučiti svakoj ženi.Pozdrav.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mlisec prvotno napisa
    Kad ste u njihovim rukama od početka do kraja tj. do poroda,ne morate se bojati da neće pozitivno riješiti eventualne komplikacije vezane uz porod.
    to mi je drago cuti. ali mozemo li vjerovati da se nece mijesati u porod koji protice dobro i time izazvati neke komplikacije?...

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Hvala

Puno hvala Mlisec,
    Puno si pomogla meni, a vjerujem i drugima sa dvojim pozitivnim iskustvom.
    Kao i felix, rado bih cula nekoga drugoga tko je imao vaginalni porod bez komplikacija i kakav je bio tretman, tj da li su se nepotrebno mijesali.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Hvala

Moj dojam je takav da sve prepuste rodilji na izbor ukoliko sam porod teče glatko i bez komplikacija.Tako da ste vi ta koja odlučuje o svemu,bez obzira kakv porod izabrali.Mada moj stav je da uvijek treba saslušati njihove sugestije jer mislim da znaju bolje od nas svoj posao.Pogotovo ako se desi neki nenadani problem.Isto tako vjerujem da sve što rade,rade za dobro bebe i rodilje.Eto,stvar je povjerenja prema osoblju gdje idete roditi.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Re: Hvala

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa
    Puno hvala Mlisec,
    Puno si pomogla meni, a vjerujem i drugima sa dvojim pozitivnim iskustvom.
    Kao i felix, rado bih cula nekoga drugoga tko je imao vaginalni porod bez komplikacija i kakav je bio tretman, tj da li su se nepotrebno mijesali.
    Ja sam imala vaginalni porod bez komplikacija.....ali da znate ne spadam u grupu žena koje sve žele prirodno..moji uvijeti su bili da me ne boli i da me ne režu...dobila sam epiduralnu, nisu me rezali (babica me fino masirala, ja doma nisam radila nikave vježbe, masaže međice i slično), nisam dobila drip, nisu ništa požurivali, otvarala sam se cijeli dan (ma sad mi se stvarno čini da su oni bili ti koji su forsirali prirodno kod mene )

ja sam izabrala privatno rodilište jer sam kod Podobnika bila i prije trudnoće na redovnim pregledima pa sam upoznala doktora i imala ful povjerenje u njegovu stručnost...a osim toga, ja sam takva i ne želim dijeliti kupaonu sa 3-5-x žena, muž je bio s nama cijelo vrijeme, o djeci nisam znala apsolutno ništa (a nisam ni imala potrebe presvlačit ili slično tuđu djecu) i naučila sam sve tamo (jedan dan je sestra kupala malu a ja i MM smo samo gledali, drugu i treću večer smo mi) i ponekad mi je bilo dosadno i upalila sam TV i slušala muziku i visila na netu(ma čak sam i odgovarala na poslovne mailove ) (masa žena pljuje po tim tehničkim stvarima, ali meni su bile potrebne). I da odlučimo imati još jedno dijete (mislim da ne, ali...) opet bi otišla u privatno

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno super

Super Leeeaaa,
    Bas lijepi post. Obozavam cuti pozitivna iskustva.
    Izgleda da su se stvarno u toj bolnici popravili i prerasli pocetne greske.
    Jos imam jedno pitanje: Kako su moje sve prijateljice davnih dana rodile pa su im sada djeca najmanje 11 godina stara, i kako smo se muz i ja doselili iz Engleske u nepoznato nam mjesto gdje znamo samo prve susjede, tako su mi sada jedine prijateljske veze sa trudnicama preko ovih stranica, a ne bih htjela da tako ostane i nakon poroda. Znam da u drzavnim bolnicama vise zena lezi zajedno, pa se imaju vremena i sprijateljiti i razmjeniti tel brojeve itd, a kod Podobnika naravno svaka ima svoju sobu. (Hvala bogu, jer kao i ti ja si ne zelim dijeliti sobu i kupaonicu ni sa kime.)
    Ti kazes da ti je ponekad bilo dosadno da si cak i TV gledala. Da li to znaci da te kod Podobnika ne poticu da se mozda upoznas s nekim drugim novopecenim mamama?
    Ili ti nisi imala potrebu stvarati nova prijateljstva?
    Znam da su moje prijateljice u Engleskoj, bez obzira u kojoj bolnici rodile, uvijek od osoblja dobile imena i kontakt podatke od novih majki, koje su im stanovale u blizini i rodile vise manje u okviru jednog tjedna. Poslije su se te mame sastajale na tkz. mother's meetings, gdje su izmjenjivale iskustva i druzile se, a poslije kako su djeca odrastala onda su se igrala i ustvari mi se to cinilo kao jedna prekrasan oblik druzenja. Da li mozda znas da li to ili tako nesto Podobnik i co. prakticiraju?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mrs Happy - evo javlja se jedna bivša londončanka - kod nas nažalost puno stvari nije kao tamo, tako da na te kontakt brojeve možeš odmah zaboraviti (još bi se neke žene i uvrijedile). Ne znam gdje stanuješ, ali ti je možda najbolje početi sa tečajem u bolnici - tamo već možeš steći neke kontakte. Ostalo će doći samo po sebi, kad sa bebom budeš išla u šetnju npr.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bok Iridana 666,
    Da, primjetila sam da je kod nas u Hrvatskoj puno toga drugacije . Neke stvari na bolje, a puno toga, na zalost, na gore.
    Hvala na savjetu u vezi tecajeva, morat cu vidjeti ima li negdje ta tema vec obradjena na Rodama i gdje je najbolje ici.
    Na zalost, ne mislim da imam sanse sresti ili upoznati nekoga u setnji jer zivim na selu (ili kako to moj muz voli reci, u predgradju Zagreba ) i imam polja i ispred i iza kuce, te samo jedne susjede lijevo, pa onda opet polja. Na drugu stranu, desnu, postoji red kuca, ali znam da nema ni trudnica ni malih beba (pitala ja susjede), a nema ni parka u kojem bi se eventualno setale mame s djecom. Zato sam se nekako nadala da kod Podobnika vode racuna o tome.
    Ti si rodila kod njega??

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mrs. Happy, dobrodošla! Ja sam rodila državno i sa jednom cimericom s patologije trudnoće (gdje smo obje čekale carski) sam se baš sprijateljila, klinknule smo po sto linija, sličnom smislu za humor itd. Moj ti je savjet - idi i upoznaj se sa ženama oko sebe, ako si taj tip, kucni, predstavi se, razmijenite mobitele i vidi što će od toga biti. Ništa formalno nigdje kod nas nema. A forumiranjem na Rodi možda i upoznaš nekoga tko ti je u blizini. Imaš još foruma koji prate trudnice i gdje se trudnice druže po "berbi", tj. kad su rodile, jedan od njih je superbaby.org (valjda se smije na njega upućivat), pa je onako virtualno mjesto za ćakulanja i razmjenu iskustava žena u sličnoj situaciji. Sretno!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala ti puno Ina 33!
    Ja sam tako sretna da citam Rodine forume, jer evo u samo jednoj veceri sam dobila tako lijepe savjete.
    Vec sam si otvorila superbaby stranicu, ali sam ti najprije htjela zahvaliti pa sada idem vidjeti sta tamo ima.
    HVALA!
    :D

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mislim da njima nije važno dal se rodilje međusobno druže ili ne...

a i nekako je malo nezgodno kad je svaka žena u svom apartmanu, mislim meni nije palo na pamet da ulazim u nečiji niti su nama kucali da uđu u naš

postoji na katu jedna terasa i moj muž je znao tamo popiti kavu sa doktorima i sestrama, ali on je bio u trenirci a ja večinu vremena u spavačici i iako sam imala ogrtač bilo mi je ipak malo zima za sjediti vani (početak 5 mj u ZG ba i nije imao visoke temperature). Mi smo bili u apartmanu sa velikim balkonom (mislim da ga zovu američki) ali nisam baš pretjerano bila ni na njemu...postala sam zimogrozna u trudnoći, a i ostala sam :/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno tecaj kod podobnika i dr Zmijanec

Jos dva pitanje cure:
    1. da li je netko od vas isao na trudnicki tecaj kod Podobnika i kakva su vam iskustva? Zvala sam kliniku i rekli su da kosta 700kn i pronasla sam teme koje se obradjuju http://www.podobnik.hr/trudnicki%20tecaj.pdf
    pa me zapravo samo jos zanima ono najvaznije, a to je ljudski faktor te korisnost.
    2. Imate li kakva iskusta sa Dr Zmijanec od kada radi u privatnoj klinici? Nasla sam dosta infoo njoj iz doba kad je radila u Merkuru, ali me zanima kakva je sada.
    Hvala cure!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: tecaj kod podobnika i dr Zmijanec

Jos dva pitanje cure:
    1. da li je netko od vas isao na trudnicki tecaj kod Podobnika i kakva su vam iskustva? Zvala sam kliniku i rekli su da kosta 700kn i pronasla sam teme koje se obradjuju http://www.podobnik.hr/trudnicki%20tecaj.pdf
    pa me zapravo samo jos zanima ono najvaznije, a to je ljudski faktor te korisnost.
    2. Imate li kakva iskusta sa Dr Zmijanec od kada radi u privatnoj klinici? Nasla sam dosta infoo njoj iz doba kad je radila u Merkuru, ali me zanima kakva je sada.
    Hvala cure!
    1.pojima nisam imala da imaju tečaj :?
    2. DR Zmijanec je navodno super doc i super žena, s njom svi bili zadovoljni još u Merkuru

ja kod Gebauer koja je isto ultra ljubazna i čini mi se jako temeljita kad su pregledi u pitanju

Mrs Happy kad ti je termin??

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bok Apathetic,
    Termin mi je 20.02. 2009.
    A tebi?
    Slijedeci tecaj je 26-og ovog mjeseca, ali cu ja biti na putu,a nisu mi znali reci kada ce biti slijedeci nakon toga. Ali mislim da imam vremena.
    Ti si isla na neki tecaj ili planiras ici?
    A druge cure?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Happy, uštedi 700 kn i idi na tečaj u državnu bolnicu. Trebat će ti lova kad se rodi beba

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zaista kn 700 za trudnicki tecaj, svasta ...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bok Apathetic,
    Termin mi je 20.02. 2009.
    A tebi?
    Slijedeci tecaj je 26-og ovog mjeseca, ali cu ja biti na putu,a nisu mi znali reci kada ce biti slijedeci nakon toga. Ali mislim da imam vremena.
    Ti si isla na neki tecaj ili planiras ici?
    A druge cure?
    meni 17.11. dakle imat ću prije info iz prve ruke :D
    nisam išla na tečaj, ovo nije prvo dijete tak da mi se sad neda.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja nisam uopće polazila taj tečaj, meni je to bio gubitak vremena . Taman mi je u to vrijeme pao diplomski i par zadnjih ispita + bogati društveni život = frigaš tečaj ionako sam rodila elektivnim carskim pa sam znala što me čeka

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Apathetic, blago tebi da ces tako brzo vidjeti svoju bebu. Kakav porod planiras?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Apathetic, blago tebi da ces tako brzo vidjeti svoju bebu. Kakav porod planiras?
    Mislim da će meni opet doći carski. naime prva beba velika iznad 4 kg, ja uska i nakon 12 h dripa nije išlo. Sad su mi rekli da ako procjena pokaže da će biti opet velika da mogu na "hladni" carski, ako ne onda idemo čekati prirodne trudove

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako se izmjeri sirina i koje su mjere onoj koja tko je uazak a tko nije? I kada to mjere?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mrs happy, mislim da se to ne može znat dok ne probaš (rodit, jel ). zato bolje da se time ne zamaraš.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znaci, to nije da te doslovce fizicki nekako izmjere?? Nego ti guras, pa ako ne ide, onda kazu da si preuska?? :?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa, stvar je u tome da se tokom poroda tkivo rasteže a kosti zdjelice razmiču da naprave mjesta da beba prođe, i ta elastičnost ne ovisi o tvojim dimenzijama van poroda. da li te oni mogu na neki način TOKOM poroda mjerit, nemam pojma, a i zvuči mi besmisleno, šta će ti centimetar kad imaš bebu koja ne mrda? tako ja to barem vidim...
    bolji indikator su ti tvoja mama i bake - kolike bebe su one rodile, na koji način? jeste li slične konstitucije? itd...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni su mjerili zdjelicu prije poroda.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma naravno da se to može izmjeriti.....ako žena od 160cm ide roditi djete procjenjeno na 4,5 kg, zna se da je to 50:50.
    Osim toga osnovna je indikacija da li se djete spustilo u zdjelicu na početku trudova. Neke imaju elastičnu zdjelicu i sve prođe bez problema, no ako se djete nije spustilo u zdjelicu a trudovi počeli zna se da je preveliko. Znaju to i doktori , al se rade ludi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Oprostite jer upadam kao padobranac, zanima me informacija koliko košta to redovno praćenje trudnoće kod Podobnika i da li je obavezno ići svaki mjesec ako trudnoća teče uredno?
    Inače nisam trudna ali nakon 4 godine od 1.trudnoće razmišljam o tome. 4 godine zapravo skupljam hrabrost nakon najgore noćne more poroda na Svetom duhu. Bilo je toliko odvratno da se nemam snage ni uključit na temu koja se zove Horor na svetom duhu, jer bi moj post imao 4 strane i izbacili bi me diskretno s foruma . Samo ću reći da nakon onakvog tretmana, nebrige i poniženja, napose ugrožavanja zdravlja, danas bi digla i kredit samo da nikad više ne idem u državnu bolnicu roditi.
    PA molim samo za info vezan za praćenje trudnoće, da odmah krenem u štednju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga Sanjam71,
    Pozdrav cure! Evo vratila se napokon u civilizaciju :D
    Citala sam malo svoje prijasnje postove pa mi se cini da sam napisala gotovo sve vezano za moj porod u privatnom rodilistu ali rado cu odgovoriti ako imate jos koje pitanje.

A sto se tice velicine zdjelice i velicine bebe i samog poroda - nije toliko vazno koliko je teska beba vec koliko je velika bebina glavica.

Moje obje bebe su bile teske i dugacke (Ivan 4640 g i 55 cm, Petra 4690 g i 54 cm), ali razlika u obujmu glavice bila je velika. S Ivanom sam se namucila, otvorila sam se brzo ali on se nikako nije htio spustiti u porodjajni kanal, bio mu je tijesan prolaz. Za Petru se na UZV vidjelo da je glavica puno sitnija i porod je bio ekspresan.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ita prvotno napisa
    Oprostite jer upadam kao padobranac, zanima me informacija koliko košta to redovno praćenje trudnoće kod Podobnika i da li je obavezno ići svaki mjesec ako trudnoća teče uredno?
    Inače nisam trudna ali nakon 4 godine od 1.trudnoće razmišljam o tome. 4 godine zapravo skupljam hrabrost nakon najgore noćne more poroda na Svetom duhu. Bilo je toliko odvratno da se nemam snage ni uključit na temu koja se zove Horor na svetom duhu, jer bi moj post imao 4 strane i izbacili bi me diskretno s foruma . Samo ću reći da nakon onakvog tretmana, nebrige i poniženja, napose ugrožavanja zdravlja, danas bi digla i kredit samo da nikad više ne idem u državnu bolnicu roditi.
    PA molim samo za info vezan za praćenje trudnoće, da odmah krenem u štednju.
    da moraš ići kod njih barem od jedno 7-8 mjeseca.
    Pregledi su ti 700 kn
    Mislim da nam je svima SD bio "triger" za privatni porod.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Draga Sanjam71,
    Pozdrav cure! Evo vratila se napokon u civilizaciju :D
    Citala sam malo svoje prijasnje postove pa mi se cini da sam napisala gotovo sve vezano za moj porod u privatnom rodilistu ali rado cu odgovoriti ako imate jos koje pitanje.

A sto se tice velicine zdjelice i velicine bebe i samog poroda - nije toliko vazno koliko je teska beba vec koliko je velika bebina glavica.

Moje obje bebe su bile teske i dugacke (Ivan 4640 g i 55 cm, Petra 4690 g i 54 cm), ali razlika u obujmu glavice bila je velika. S Ivanom sam se namucila, otvorila sam se brzo ali on se nikako nije htio spustiti u porodjajni kanal, bio mu je tijesan prolaz. Za Petru se na UZV vidjelo da je glavica puno sitnija i porod je bio ekspresan.
    Ko ti je vodio trudnoću kod Podobnika?
    Jel im je procjena bila točna?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj "Apathetic[/quote prvotno napisa
    Trudnocu sam vodila kod svog privatnog ginekologa, a kod Podobnika sam isla zadnjih 6 tjedana kod dr Gebauer i bila sam jako zadovoljna. Bebu je procjenila na 4600 g a rodila se sa 4690 g, dakle dobro je izmjerila parametre koji ulaze u izracun.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj "Apathetic[/quote prvotno napisa
    Trudnocu sam vodila kod svog privatnog ginekologa, a kod Podobnika sam isla zadnjih 6 tjedana kod dr Gebauer i bila sam jako zadovoljna. Bebu je procjenila na 4600 g a rodila se sa 4690 g, dakle dobro je izmjerila parametre koji ulaze u izracun.
    e ja sam isto kod nje :D :D
    izvrsno....znači da je dobar dijagnostičar.
    meni je žena baš sipma. Si imala epiduralnu?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovaj put nisam, u prvom porodu jesam

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Super je sto se otvorilo privatno rodiliste, bilo je vrijeme. Vjerojatno bi razmislila o tome da tamo rodim ukoliko pokusamo ici na drugo dijete, no muce me dvije stvari:

Ja sam sve vise pod dojmom da prirodan porod u privatnog klinici nije prioritet (niti to vecina rodilja trazi koja ide roditi kod Podobnika) a sto me silno nervira je ta ucjena da kod njih moras pratiti trudnocu. Skuplji su od vecina privatnih ginekologa u gradu i zaista me muci sto ti ne dozvoljavaju vlastiti izbor.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a sto me silno nervira je ta ucjena da kod njih moras pratiti trudnocu. Skuplji su od vecina privatnih ginekologa u gradu i zaista me muci sto ti ne dozvoljavaju vlastiti izbor.
    Ja sam pak cula da im se trebas javiti oko 30-35tog tjedna, da prate trudnocu do kraja. Mislim, pa i ja sam privatno pratila trudnocu i moj me ginekolog poslao u bolnicu na dva zadnja pregleda poslije 36tog tjedna.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ukoliko se trebas javiti oko 36. tjedna mi je to skroz ok, tako sam se javila i u Petrovoj. Ako je pak istina da citavu trudnocu kod njih MORAS pratiti onda to meni ne odgovara.

Nista, ocito da mi (kada bude vrijeme) jedino preostaje da se uputim u privatnu kliniku i sama procjenim da li bi to bilo najbolje mjesto za nas.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrs. happy, procjenu odnosa glave i zdjelice nitko ne moze sa sigurnoscu reci. moze se mjeriti zdjelica prije poroda, ali to ne znaci bas puno, jer se u porodu najvise rastezu ligamenti i razdvajaju kosti, tako da je sirina prolaza veca nego u trudnoci, ali ako se porod ne ubrzava i ne forsira. tada se i glava djeteta se malo pomalo suzava tako da se kosti glave preklapaju. plus, okomiti polozaj tijela rodilje u porodu daje znacajne prednosti jer se porodni prolaz rasiri za 30% vise nego u lezecem.
    naravno, postoje situacije kad je nesrazmjer toliki da se ipak preporucuje carski. ali to su zaista rijetke situacije.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Super je sto se otvorilo privatno rodiliste, bilo je vrijeme. Vjerojatno bi razmislila o tome da tamo rodim ukoliko pokusamo ici na drugo dijete, no muce me dvije stvari:

Ja sam sve vise pod dojmom da prirodan porod u privatnog klinici nije prioritet (niti to vecina rodilja trazi koja ide roditi kod Podobnika) a sto me silno nervira je ta ucjena da kod njih moras pratiti trudnocu. Skuplji su od vecina privatnih ginekologa u gradu i zaista me muci sto ti ne dozvoljavaju vlastiti izbor.
    nije to ucjena.....
    .....i na SD moraš voditi trudnoću bar zadnje tromjesečje....
    ....preveliki bi to bio rizik preuzeti trudnicu doslovno "s ceste"...nitko nije rekao da ju moraš voditi od 1 dana, no zadnje preglede moraš raditi kod njih da bi oni bili sigurni da je s trudnoćom sve ok. ipak oni nisu bolnica
    ...oni apsolutno podržavau pirodni porod ak ti to hoćeš
    ...cijena i nije tak visoka ak vidiš koje ti sve pretrage rade...3 i 4d ultrazvuk, color dopler i imaju tehniku kakvu moj privatnik može sanjati.
    ..i SVAKI put ti rade pregled od sat vremena

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Apathetic, vec sam navela da ne bi imala nista protiv da se 'prebacim' od 36. tjedna u privatnu kliniku radi pregleda kako je to vec uobicajeno u drzavnim klinikama.

Do zadnje trudnoce smo dosli teskom mukom i puhali smo na hladno ali smo s pretragama i UZVom bili racionalni. Jesu se se pitala da li je zaista potrebno na svakom pregledu raditi sve pretrage koje se nude?! Zasto bi sat vremena morala biti u ordinaciji ako se jasno odgovara na pitanja i s bebom je sve ok?!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Što rade sat vremena?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

UZV + odgovori na tvoja pitanja + planiranje poroda

I sat prodje samo tako

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja očekujem od mojeg ginekologa sat vremena, jer možda njemu to nije prva trudnoća, ali meni je!!
    Mislim da ću ja napustiti mojeg ginekologa jer 1. čekam uvijek, 2. uvijek u speedu i 3. nikad mi do kraja ne objasni ono št ome zanima.

ma katastrofa. ići ću kod Podobnika, jer tako i onako namjeravam tamo roditi.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

...ah nikad zadovoljni
    ...ak platite..onda nek vam i posvete sat vremena ....
    ...uzv rade stvarno detaljno...color doplerom meni gledali protok krvnih žila u mozgu i kroz tijelo..
    ...ja želim da mi u zadnjem tromjesečju rade svaki put ultrazvuk( 1 mj) ...ne škodi toliko a ipak je bolje predostrožnosti radi.
    ...mene moj privatnik otpiri kad imam nebulozna pitanja, nasmije se ili slično, no ovi maksimalno ozbiljno odgovaraju i na najgluplja pitanja.
    Moja su uvijek, ; a šta ako mi prerežete žilu pa me treba oživljavati

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Apathetic slažem se s tobom,maksimalno se posvete pacijentu i imaju strpljena za sva pitanja.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ispiricavam se cure sto davim s tim mjerenjima, ali ja sam jako SITNE gradje a imam jako VELIKOG muza koji ima veliku glavu. (Znam, znam, trebala sam o tiome misliti prije nego sam se za njega udala... , pa me zanima zna li netko od vas da li postoji neka hrana ili pice ili cak herbalni pripravci, cajevi i sl. koji tjelu pomazu da postane jos elasticnije i da se ligamenti i kosti lakse razdvoje u tim zadnjim tjednima pred porod?

Iridana2666, na koji nacin su tebi mjerili zdjelicu?

Maxime me je malo potakla sa svojom recenicom da je pod dojmom da prirodan porod nije prioritet u privatnoj klinici. Ja mislim da niti jedna bolnica niti klinika ne bi trebala biti ta koja postavlja uvjete i prioritete i ocekivanja. Mislim da svaka od nas najbolje zna sto je za nas i nase bebe dobro. Osobno- jednako postujem moje dvije prijateljice koje su rodile sa carskim na vlastitu zelju i bez medic. indikacija, kao sto postujem druge dvije koje su doma odhodale i odpuzale sate i sate trudova i otisle u bolnicu doslovce samo roditi (jedna je bila u bolnici 1,5 sat a druga 17 (citaj sedamnaest!) minuta prije nego sto su im se bebe rodile. Najvaznije u njihovim porodima je da su one bile zadovoljne svojim izborom i da ih nitko ni na sta nije prisiljavao, da su rodile zdrave bebe i da su se o njima mogle brinuti cim su za to bile spremne na nacin na koji je njima odgovarao.
    Po meni nije bitno da li se u privatnoj ocekuje ovo ili ono od rodilje, nego da li svaka rodilja na kraju ipak ima slobodu donijeti svoju odluku. A cure koje su rodile u privatnoj ce nam najbolje reci da li je to bio kod njih slucaj ili ne?

Sanjam71, drago mi je da si super i da je sve super proslo. I zvucis jako sretno ))
    Imam jos neka pitanja ako ti nije bed I(meni sigurno treba sat vremena konzultacija svaki puta ):
    1. u kojoj fazi trudnoce je potrebno (ili uputno) obavjestiti kliniku da kod njih zelis roditi?
    2.Koliko ustvari imaju soba, tj da li si mozda s nekim prokomentirala sto ako bude vise rodilja nego sto imaju soba?
    3. Da li si imala kakvog kontakta sa Dr Zmijanac i ako da, kakva su ti iskustva?
    4.Da li ti je Gebauer bila i bas kod poroda prisutna?
    5. Jesu li ti dozvolili da sama biras pozicije, stojis, hodas itd jesu li ti nesto sugerirali (ako da, da li je to bilo njezno ili vise kao naredba) u smislu disanja i pozicijan dok si "odradjivala" trudove ?
    6. Sam izgon- da li si morala leci na krevet/stol, ili si mogla birati stolcic, loptu, stojecki u cucnju???
    7. Da li si imala plan poroda i koliko su se oni tvog plana drzali? Naravno, pretpostavljam da si ti htjela neke stvari mijenjati ali me zanima da li su oni pokasavali neke stvari promijeniti?
    8. Da li su odmah prerezali pupcanu vrpcu?
    Pitam zato sto sam na nekoliko mjesta u knjigama procitala da pupcana vrpca i posteljica jos neko vrijeme opskrbljuju novorodjence sa kisikom i da se vrpca ne bi trebala rezati tako dugo dok ne prestane pulsirati. Tada vise navodno iz nje ne izlazi krav/ sukrvica itd i vise nema funkciju. U medjuvremenu posteljica je imala dovoljno vremena prirodnim bioloskim procesom biti pod utjecajem nekih prirodno lucenih hormonanju koji su utjecatli da se posteljica sama prirodno odvoji od maternice i onda nekako brzo nakon sto se vrpca odreze dodju trudovi da se posteljica isto rodi prirodno bez kemijskog ili mehanickog poticaja izvana i i da je onda kasnije matericno krvarenje manje.
    7. Da li su ti posteljicu vukli van ili su cekali da ju sama rodis?

Eto to su bila sva moja pitanja :D Sanjam71 nadam se daces imati vremena odgovoriti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam sad u 30. tjednu, planiram se naručiti za pregled oko 35. tjedna kod nekoga iz Podobnikova rodilišta pa me zanima koliko se dugo čeka? Čula sam da se za pregled baš kod Podobnika treba naručiti dva mjeseca prije (znači, zakasnila sam), a koliko se čeka kod drugih liječnika iz privatnoga rodilišta?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zdjelicu su mi mjerili nekim posebnim četvrtastim metrom negdje u 37/38-om tj trudnoće

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Ja sam sad u 30. tjednu, planiram se naručiti za pregled oko 35. tjedna kod nekoga iz Podobnikova rodilišta pa me zanima koliko se dugo čeka? Čula sam da se za pregled baš kod Podobnika treba naručiti dva mjeseca prije (znači, zakasnila sam), a koliko se čeka kod drugih liječnika iz privatnoga rodilišta?
    Da kod Podobnika je najveća gužva,ali imaš još par doktora koji nemaju takvu ludnicu ali zar ti nije malo kasno oko 35 tjedna jer se može desiti da baš 10-tak dana imaju gužvu pa ti skoro u 37 dođeš na prvi pregled :/ nisam sigurna da će te primiti...zašto se već sad ne naručiš? Mislim možda ćeš platiti pregled, dva više ali si bar ziher da si njihov pacijent i da za tebe ima mjesta

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •