Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 257

Tema: Privatno rodiliste 5. dio

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dakle friške info:
    -novi apartmani skoro , čekaju samo unutrašnje uređenje
    -u rodilište dolaziš samo sa priborom za osobnu higijenu, ni za tebe ni za bebu ne reba ništa (osim robice za izlazak)
    -ne motaju djecu u ajnpendekle ..hvala bogu
    -meni procjena veliko dijete , ali svejedno mi ostavljaju na odluku prirodno (bez dripa) ili carski

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zvuci jako dobro!
    Negdje sam neki dan procitala kako se u nasim rodilistima ne smije jesti, ali niti PITI. Cak ni voda koju si sama doneses. Jesi o tome mozda pricala?
    Sa kime se vodi taj predporodni razgovor? Samo sa doktorima ili i sa babicama?
    Imas li ti pismeni plan poroda? Jesi im ga pokazala? Da li si osjecala da ti zele promijeniti zelje u nekim aspektima ili su bili dovoljno flexibilni i profesionalni da se sa svime sloze?
    Da li mozda znas koliko ustvari imaju babica?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa
    Zvuci jako dobro!
    Negdje sam neki dan procitala kako se u nasim rodilistima ne smije jesti, ali niti PITI. Cak ni voda koju si sama doneses. Jesi o tome mozda pricala?
    Sa kime se vodi taj predporodni razgovor? Samo sa doktorima ili i sa babicama?
    Imas li ti pismeni plan poroda? Jesi im ga pokazala? Da li si osjecala da ti zele promijeniti zelje u nekim aspektima ili su bili dovoljno flexibilni i profesionalni da se sa svime sloze?
    kod mene je malo drugačija situacija, jer gotovo sam uvjerena da ću na carski, tako da plan poroda nemam a i ne treba mi bočica u rađaonici. No doktora možeš upitati sve te sitnice. Moja je želja bila vezana jedino uz određenog doktora na porodu i tu nije bilo problema. Oni čak dapače NE žele utjecati na tvoje želje. Mene su zbog indikacije na carski izričito pitali da li imam možda želju probati prirodno, prema tome da sam htjela slušali bi me. Mada me u slučaju VBAC ne bi puštali da rađam 3 dana, probali bi jedno 8 sati, a ak ne ide išla bi na carski.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

popis osoblja imaš na www.podobnik.hr

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e da i da dodam još nešto. meni se dopada što maksimalno žele provjeriti stanje djeteta da pri porodu ne bi bilo komplikacija. Svaki put sad pri kraju su mi radili color dopler protoka žila i pupkovine, mada se to kod nas prakticira samo ako dijete dovoljno ne raste, ima zastoja itd.
    No oni bez obzira ipak naprave sve moguće preglede. i meni je to fakat ok

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dugo sam se dvoumila da li ići kod Podobnika ili ne. I nisam otišla. Imam par dana do poroda i pojest ću se zbog pogrešne odluke. Pomalo sam i žalosna

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam normalno pila...nisam bila sad baš extra žedna pa da su mi trebale litre vode, ali oko čaše, dvije nitko nije radio nikakve probleme

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leelaa, gdje si rodila (sorry nisam pratila)?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam za vrijeme poroda u Petrovoj normalno pila Janu jer sam stalno bila zedna i nitko mi nije branio da pijem. Kada su trudove prije izgona vec bili jako zestoki, babica mi je davala gazu namocenu hladnom vodom kojom mi je vlazila usne i to mi je strasno godilo ...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Dugo sam se dvoumila da li ići kod Podobnika ili ne. I nisam otišla. Imam par dana do poroda i pojest ću se zbog pogrešne odluke. Pomalo sam i žalosna
    potpisujem... ja nemam par dana nego još 5 tjedana...

možda mi još nije kasno...

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    leelaa, gdje si rodila (sorry nisam pratila)?
    Pa u privatnom, prije 5 mjeseci.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni bi financijski prirodni vaginalni porod bio ok, ali što ako se nekaj zakomplicira i završim na carskom - to je ipak još 50% skuplje... :/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Ja sam za vrijeme poroda u Petrovoj normalno pila Janu jer sam stalno bila zedna i nitko mi nije branio da pijem. Kada su trudove prije izgona vec bili jako zestoki, babica mi je davala gazu namocenu hladnom vodom kojom mi je vlazila usne i to mi je strasno godilo ...
    Ovo je super znati da ima i humanih babica :D .

Hvala Apathetic na njihovoj website adresi. No, ista se vec danima ne otvara. Zadnji puta mi se otvorila prije nekoliko tjedana ali nisam nigdje visdjela bas popis osoblja poimence. (Osim glavnih doktora.)

Cure koje ste tamo rodile, kakva su vam sjecanja na babice koje su vam bile kod poroda? Moze i pp ako ne zelite javno iznositi imena. Iako vjerujem da su pohvale uvijek svima dobrodosle, javne kao i privatne. Sigurno svatko od nas voli cuti da radi dobar posao i da se cijeni. Ne??

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala Apathetic na njihovoj website adresi. No, ista se vec danima ne otvara. Zadnji puta mi se otvorila prije nekoliko tjedana ali nisam nigdje visdjela bas popis osoblja poimence. (Osim glavnih doktora.)
    probaj na google upisati podobnik.hr pa lakše ide, na stranici imaš i slike i biografije osoblja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

je si li ih zvala i pitala da li bi ipak mogla,.. jerbo si u zadnji tren rješila finacijski dio pa se ipak otvorila mogućnost poroda kod njih

novci su novvci... možda ipak naprave iznimku

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Rena7, nadam se da si ipak uspjela "upasti" kod Pod.
    Ja sam nedavno bila na ultrazvuku u Vinogradskoj, dr je pogledala bebicu na monitoru, izdiktirala nekoliko podataka sestri i ugasila aparat. Pitam je - zar mi nećete pokazati bebu? A dr kaže neljubaznim, otresitim tonom koji znači "ja sam ovdje glavna, a ti budi kuš", tonom vrlo čestim u našem zdravstvu - "Gospođoooo, nismo mi ovdje za pokazivanje beba!" Kao da bi umrla da je na pet sekundi okrenula monitor. Onda je ipak nevoljko uključila aparat i potrosila dragocjenih pet sekundi.
    Ja sam se zbog takvih naručila u priv. rodilistu i nadam se da neću požaliti. Ne želim više čuti sestru iz predrađaonice (Sv. Duh) koja URLA jer je rodilja ušla u "pogrešan" wc, ni slične tonove.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da li je netko od vas koje ste rodile kod Podobnika imao osim muza jos neku osobu sa sobom, tj da li dozvoljavaju dvoje ljudi u pratnji?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Aha, upala sam u Riječko rodilište. Hvala Bogu rodila sam, bebica i ja smo dobro, a kako je bilo- hmmmmmmmmmmmmm.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rena7 čestitam!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala hvala

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bebica i ja smo dobro
    Čestitam

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imala sam želju roditi u privatnom rodilištu. I nisam. A zašto nisam, nemam pojma. Jednostavno dan po dan.... i ja stigoh roditi u Rijeci. Hm... Rađam ja satima, a pored mene stoji samo MM. Nigdje nikoga, babica tu i tamo povremeno navrati, pogleda i ode. Nezainteresirana totalno. Vjerojatno samo čeka dan kada sjeda plaća, ostalo je se ne tiče.... a ja se mučim i mučim... Horda osoblja šeta tamo amo (zgodan je bio izlaz na hodinik!), studenti se naviruju, ja jedva prodisavam trudove, čistačica čisti pod :shock: , nitko me ništa ne pita, ne nude da potišem ni onu izjavu da se slažem sa svim postupcima (pa taman potpisala i bianco, ali ne nude uopće), šibaju me dripom, prostinom ili čime već, injekcijama spasmeksa, rade mi epiziotomiju, odlučuju u moje ime- kao mene se to ništa ne tiče- KATASTROFA. To je što se tiče rađaonice, a o petoj (da, onoj koja se naziva kažnjenička bojna!), ustvari odjelu babinjača stvarno ne bi.

Htjedoh reći, u toj muci rađanja pitam ja MM- vrijedi li trpiti ove gadosti osoblja za 20- 30 000,00 kn ili koliko već porod košta kod Podobnika????
    Tužno me je gledao, ništa nije odgovorio, znam, bilo je kasno poduzeti bilo što.

I da opet idem roditi, sigurno bi otišla u privatno. Sada sigurno!!!! Ne zato što porod boli, boli naravno, tu i tamo u Japanu, vjerojatno jednako, već iz jednostavnog razloga što želim da me se tretira kao ljudsko biće, a ne kao stvar. Ja i stvari poštujem!

Dakle, sve koje ste u nedoumici, ne dvojite. Ako sam ja pogriješila, nemojte vi. Učite na tuđim greškama, jer što nam u rodilištima rade- to je koma!

Pozdrav od nas dvoje,

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

, nitko me ništa ne pita, ne nude da potišem ni onu izjavu da se slažem sa svim postupcima (pa taman potpisala i bianco, ali ne nude uopće), šibaju me dripom, prostinom ili čime već, injekcijama spasmeksa, rade mi epiziotomiju, odlučuju u moje ime- kao mene se to ništa ne tiče- KATASTROFA.
    A ja bih još dodala, dignite glas. (Ne kažem da ti nisi, ali mislim da ako nešto ne želiš možeš reći ne)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ajme Rena7 malo sam se sada isprepadala :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    A ja bih još dodala, dignite glas. (Ne kažem da ti nisi, ali mislim da ako nešto ne želiš možeš reći ne)
    pogotovo kad ti ni ne najave :/
    možeš reagirati često samo post festum
    voljela bih da mogu ponovo birati

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mala dora, ja sam se u riječkom rodilištu osjećala jako dobro, a posebno na odjelu babinjača, gdje sam bila 8 dana jer je mara bila na terapiji antibioticima.
    nemam niti jedne jedine zamjerke sestrama što se tiče njihovog odnosa, a promijenila sam sigurno sve smjene.
    zamjerka je bila ta što su dok je mara bila odvojena od mene (3 dana) na intenzivnoj, dozvoljavali dojenje svaka 4 sata - takvo im je nekakvo pravilo. ali, u suradnji sa sestrama sam i to uspjela smanjiti i zamoliti ih da dođu po mene svaki put kad se mara probudi - nisam uspjela baš u potpunosti dojiti na zahtjev, ali znale su doći po mene čak i nakon sat, sat i pol što sam dojila, što smatram već za svaku pohvalu. da, po noći sam izrazito inzistirala da ne prođeu ta četri sata između dojenja i stvarno su me znale buditi kad je mara plakala.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Htjela bi podijeliti s vama svoje iskustvo u privatnom rodilistu "Podobnik". Moje iskustvo je odlicno, ma prezadovoljna sam te preporucam privatno rodiliste. Rodila sam vaginalno i u svoj onoj muci osjecala sam se ko covjek, porod mi je ostao u lijepom sjecanju. Sestra je bila sjajna, zamolila sam da napravi sve kako bi se epiziotomija izbjegla. Zaista se potrudila i ja sam eto prosla bez toga. Cijela ekipa je bila sa mnom vise manje cijelo vrijeme i toliko su bili ljubazni i dragi da sam se osjecala kao doma. Bilo je i zezancije i smijanja, cak se i moj dragi opustio haha. Prije poroda nisam mogla ni zamisliti koliko ce mi biti bitno da je atmosfera u radaoni opustena. Vidi se da osoblje tamo nije preoptereceno stoga imaju vise volje za rad sto je po meni jako bitno. Sto se tice strucnosti tu je stvarno sve na mjestu barem sto se tice doktora, sestra i ostalih koje sam ja susrela na porodu. Higijena 5+ . Apartmani i usluga za vrijeme boravka u rodilistu super. Sestre iz djecje sobe i pedijatrica Martina odlicne. Eto ukratko o "Podobnik" rodilistu

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Luckyliv, cestitke! I super da si imala porod kojeg ces se sa srecom sjecati cijeli zivot!
    Kazes da ste se smijali i salili. I ti isto? Nije te smetalo da je oko tebe party atmosfera? (Umjesto, kao sto samu jednoj knjizi procitala, molitvene. Ne u amialu da se molis ko da si u crkvi nego da je atmosfera uzvisena bozanska, smirena.)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kako otici u prvivatnu bolnicu roditi dijete kad je tamo porod 18 000 kn.Ja hocu izbjeci rezanje medice i neznam ni ja sta sve vec jer mi je ovo 0rva trudnoca i nezelim sebe iztramatizirat i da me jos doktori krivo zasiju i sta ja znam sta sve rade u drzavnim bolnicama.Kako skupiti novce za privatnu bolnicu?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nikymiki, to je pitanje na koje ti baš i nemožemo dati odgovor, ukoliko si zbog financija ne možeš priuštiti porod u PR kao opciju imaš Varaždin ili Rijeku, pogledaj na topicima o tim rodilištima iskustva cura koje su tamo rađale.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ili ostani doma mikka i saraddevil i druge su to napravile.
    A prije njih, sve nase prabake i cukunbake su rodile doma.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Luckyliv22 prvotno napisa
    Htjela bi podijeliti s vama svoje iskustvo u privatnom rodilistu "Podobnik". Moje iskustvo je odlicno, ma prezadovoljna sam te preporucam privatno rodiliste. Rodila sam vaginalno i u svoj onoj muci osjecala sam se ko covjek, porod mi je ostao u lijepom sjecanju. Sestra je bila sjajna, zamolila sam da napravi sve kako bi se epiziotomija izbjegla. Zaista se potrudila i ja sam eto prosla bez toga. Cijela ekipa je bila sa mnom vise manje cijelo vrijeme i toliko su bili ljubazni i dragi da sam se osjecala kao doma. Bilo je i zezancije i smijanja, cak se i moj dragi opustio haha. Prije poroda nisam mogla ni zamisliti koliko ce mi biti bitno da je atmosfera u radaoni opustena. Vidi se da osoblje tamo nije preoptereceno stoga imaju vise volje za rad sto je po meni jako bitno. Sto se tice strucnosti tu je stvarno sve na mjestu barem sto se tice doktora, sestra i ostalih koje sam ja susrela na porodu. Higijena 5+ . Apartmani i usluga za vrijeme boravka u rodilistu super. Sestre iz djecje sobe i pedijatrica Martina odlicne. Eto ukratko o "Podobnik" rodilistu
    moram priznati da mi lakne svaki put kad pročitam pozitivne komentare , ja uskoro idem gore i drago mi je kad čujem dobre vijesti. Hvala ti na info

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bila sam na prvom pregledu u priv. rodilištu i sve je bilo za pohvalu. Nadam se da ce tako biti i za 5-6 tjedana koliko imam do termina. Liječnica izvrsna i ljubazna, sestre isto, sestra koja mi je pokazala predrađaonicu i rađaonicu izuzetno ljubazna, informirala me o svemu nabitnijem, rekla mi da mogu roditi na stolcicu, u kadi i sl., rekla da ne briju rodilje, rekla mi čime ih masiraju da ne puknu, uputila me na članak o samomasaži s Rode... Apartmane nisam vidjela jer su bili zauzeti, ali taj dio priče me najmanje zanima, apartman nije ni deseti na popisu razloga zbog kojih sam se ja odlučila za privatno rodilište. Pregled je trajao sat vremena (pregled + uzv + 4D uzv + razgovor o porodu - između ostaloga o tome da želim izbjeći epiziotomiju i da prije odlaska kući nakon poroda želim ultrazvuk kojim će se za svaki slučaj provjeriti da nije ostao komadić posteljice pa da budem mirna) i koštao je manje nego sam čitala na forumu da košta. Ja sam se nakon pregleda i obilaska predrađaonice i rađaonice osjećala vrlo smireno, nadam se da će tako biti i dalje.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Apartmane nisam vidjela jer su bili zauzeti,
    apartman nije najvaznije, ali svakako upotpunjava postporodjajno iskustvo, ne? Ipak ces u njemu provesti prva tri dana sa svojom bebom. kad smo MM i ja isli prvi puta, jedan je apartman bio slobodan za pogledati, pa ti samo mogu reci da ocekujes manju hotelsku sobu u hotelu sa 4 zvjezdice. dakle, vise nego civilizirano.
    cure koje su tamo vec rodile ti mogu reci da li je krevet kvrgav ili ne. mi ga nismo isli isprobavati
    ali smo otvorili ladice na djecjem ormaricu za prmatanje i mogu ti reci da su mislili na svaki detalj.
    sretno za 5 tjedana i nemoj nam zaboraviti napisati svoje iskustvo!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da je ljepše biti u ljepšem smještaju, ali meni, što se smještaja tiče, nije bilo loše ni u državnoj bolnici - u sobi su bile tri rodilje i rodila su se, osim beba, i dva prijateljstva.
    Ono što više nikad ne bih htjela doživjeti je npr. sestra iz predrađaonice koja URLA na mene da sam ušla u pogrešan WC. U trenucima kao što su sati pred porod ženi najmanje treba da na nju viče nekakva neodgojena, nepristojna, nehumana med.sestra (kojoj nikad nije palo ni na kraj pameti da bi joj ljubaznost trebala biti u opisu posla, i naučena, ako joj već nije prirodna). A to je samo jedan od primjera, mogla bih ih navesti puno, i svojih i tuđih, ima ih uostalom puno i na ovom forumu. Naravno, ima i svijetlih primjera, i to također puno. Npr. primalja mi je na 2. porodu bila izvrsna.
    S_i_r, ako ovo čitaš, moram ti još jednom zahvaliti, mislim da je to što ti nisi šutjela o svojem negativnom iskustvu umnogome pridonijelo tomu da se u zadnje vrijeme iz priv. rodilišta čuju samo dobra iskustva. I ja se jednom takvom nadam. Svakako ću napisati kako je bilo. Za otprilike pet tjedana.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili ostani doma mikka i saraddevil i druge su to napravile.
    A prije njih, sve nase prabake i cukunbake su rodile doma.
    samo da kazem da ovo nije nesto sto udruga roda preporucuje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cijelo vrijeme ste se kontrolirale kod podobnika ili ... kako to ide, pls?

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam kod Podobnika još od prije trudnoće i naravno cijelu trudnoću sam ostala...ali kolko čujem više ne trebaš biti od početka kod njih, važno je samo da obaviš nekoliko pregleda pri kraju

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam bila prvi put prošli tjedan. Imam još otprilike pet tjedana do termina.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    S_i_r, ako ovo čitaš, moram ti još jednom zahvaliti, mislim da je to što ti nisi šutjela o svojem negativnom iskustvu umnogome pridonijelo tomu da se u zadnje vrijeme iz priv. rodilišta čuju samo dobra iskustva. I ja se jednom takvom nadam.
    potpisujem.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure i ja sam rodila kod Podobnika prije tri mjeseca carskim rezom i reći ću samo: kraljevski tretman! Oduševljena sam i pod dojmom još i danas!

Tiziana

Početno

Pročitavši sve vaše postove o privatnom rodilištu sve sam bliže odluci da svoj drugi porod obavim u privatnom. Prvi puta sam rodila na Sv. Duhu i mogu reći ne ponovilo se, ne baš lijepo iskustvo s time da me "loša karma" sa Sv. Duhom prati još od kiretaže bez anestezije nakon spontanog. Do jučer praktički nisam razmišljala o privatnom rodilištu, dok kod kuće nismo o tome počeli razgovarati. Kad malo prevrtim film od prije i izvučem sve potisnute detalje mojih iskustva sa Sv. Duhom, na samu pomisao da tamo opet rodim moram duboko udahnuti, pomliti se da se sve zvijezde poklope i da ću ovaj puta imati više sreće. Kao i što je većina vas rekla, nije mi bitna TV u sobi i ostale điđe miđe nego stručnost, sigurnost i prije svega ljudski faktor-koji je kao što znam iz naših iskustava u državnim bolnicama često upitan.
    Sve u svemu vi koje ste rodile u privatnom iimam još par pitanja, ako mi možete pomoći da finiširam svoju odluku.
    1. Što ako beba nakon poroda dobije žuticu? Kako to riješavaju?
    2. Kolika je točno cijena prirodnog poroda, a kolika carskog reza?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tiziana, nisam kod Podobnika rodila, ali dok cekas da ti se jave mame koje jesu: kad sam isla s MM pogledati kliniku, vidjeli smo sobu za bebe u kojoj su tri bebice bile u zutim, rozim i plavim dekicama na suncanju!!! Moj muz je pitao da li su PRAVE
    No kidding!
    Prizor je bio prekrasan a bebe ocito zadovoljne.
    Ja sam sestru pitala zasto su na suncu i ona je rekla radi zutice.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnja informacija mi je vaginalni porod koji nije u kadi = 14000 kn + pdv = cca 17000 kn
    carski rez = 22000 kn + pdv = cca 26000 kn

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a u kadi?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo je 18000 kn + pdv = cca 22000 kn

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

vaginalni sa epiduralnom = 19 520kn

Tiziana

Početno

Cure, hvala na informacijama.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam platila carski točno 26.840 kn s tim da ti uvećavaju cijenu poroda 7% ako se plaća karticama ili obročno.Znači te sve cijene koje se navode su isključivo za keš ili virmansko plaćanje.Glede žutice,njihova nijedna beba od kada su počeli raditi nije dobila žuticu,tako tvrdi njihovo osoblje.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da,i bebe su smještene ispred velikog prozora upravo zbog toga da ne dobiju žuticu.Ma kod njih je sve razrađeno do najsitnijeg detalja.

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •