Nakon sto sam se jucer fino raspisala odgovarajuci na tvoja pitanja, post je nestaoEvo drugi, malo sazetiji pokusaj
Prema mojim informacijama oni zele da se kod njih obave pregledi barem u zadnjem mjesecu trudnoce, kao sto je i u drzavnim rodilistima. Ja sam se narucila za pregled u 34. tjednu dva tjedna prije. Odmah su mi rekli da su kod prof Podobnika popunjeni termini za narednih mjesec i pol. Odlucila sam se za dr Gebauer.Mrs Happy prvotno napisa
Koliko ja znam u zgradi gdje je rodiliste 5 je apartmana i soba za "promatranje" nakon zahvata. Neznam da li je u medjuvremenu zavrsena i treca zgrada. U pet dana koliko sam bila tamo niti u jednom trenutku nije bilo puno svih 5 apartmana.Mrs Happy prvotno napisa
Lijecnici (osim Podobnika) su podjeljeni na one koji vode ambulante i one koji su u rodilistu. Dr Zmijanac je u rodilistu, bila mi je u vizitama i bila mi je simpa ali nisam bila kod nje na pregledu.Mrs Happy prvotno napisa
Dr Gebauer vodi trudnicku ambulantu i nije prisutna na porodima ali me dosla vidjeti jos dok sam bila u sobi za "promatranje" i dolazila me vidjeti svaki dan. na porodu mi je bio prof Podobnik koji je bio dezuran. Meni nije bilo bitno tko ce mi od ljecnika biti na porodu, vazno mi je bilo da su primalje dobre.
Da, sama sam birala pozicije. Primalja je cijelo vrijeme bila samnom, primjetila sam da kontrolira kako disem ali to mi je islo dobro pa se nije mjesala. Sve je islo vrlo brzo pa nije bilo niti vremena. Jedina ozbiljnija sugestija je bilo da zovem MMa natrag (valjda joj se smilio) nakon sto sam ga izbacilaMrs Happy prvotno napisa
da se luhta jer mi je smetao miris cigareta (pametnjakovic je otisao vani zapaliti dok sam ja bila na CTGu)
Nista nisam morala. Ja sam vec prije rekla da cu roditi na stolu jer sam znala da ga se moze transformirati u nesto slicno fotelji a taj sjedeci polozaj mi je bio poznat od prvog poroda. Nudili su mi i stolcic ali nekako sam bila sigurna da ce mi na stolu biti ok jer necu lezati. Loptu nisam stigla isprobati.Mrs Happy prvotno napisa
Nisam imala napisan plan poroda. Osnovno smo dogovorili na pregledima a detalje smo dogovarali na licu mjesta, tako je meni bilo zgodnije. Nista se nije dogadjalo bez mog pristanka i na nista me nisu nagovarali.Mrs Happy prvotno napisa
Nisu, prvo su vadili maticne stanice, pupcana je prestala pulsirati, ponosni tata ju je prerezao.Mrs Happy prvotno napisa
Cekali su da ju porodim. To je bilo vrlo brzo. Osjetila sam opet nagon za tiskanje (slabiji nego kod izgona bebe), primalja je opipala maternicu da vidi da li se posteljica odvojila i rekla mi da stisnem i posteljica je izasla. Ja ju nisam htjela gledati, mazila sam se s Petrom a Podobnik, MM i primalja su ju pregledavali.Mrs Happy prvotno napisa
Eto, nadam se da sam ti pomogla![]()

Evo drugi, malo sazetiji pokusaj
))
da se luhta jer mi je smetao miris cigareta (pametnjakovic je otisao vani zapaliti dok sam ja bila na CTGu)