400 g mljevenog keksa (plazma)
100 g čokolade
100 g sjeckanih badema
100 g grožđica
1 dl soka od limuna
jedan puter ili margarin
5 žumanaca
šećer u prahu (6 supenih kašika)
korica limuna
----------------------------------------
Keks podijeliti u dvije posude, po 200g. Isto učiniti sa puterom (omekšalim). U jednu posudu dodati namočene grožđice, u drugu bademe. U smjesu sa bademima dodati oko 50 g topljene čokolade i žumanca umućena sa 4 kašike šećera, u smjesu sa grožđicama dodati limunovu koricu i dvije kašike šećera. Obje smjese rukom umjesiti dok se ne dobije ujednačena masa, s tim da se u ovu s grožđicama doda sok od limuna. U kalup ili poslužavnik složiti prvo bijelu, a onda tamnu masu preko, malo oblikovati i staviti 15 minuta u frižider. Nakon toga ukrasiti po želji, kremom od bjelanaca, bijelom ili crnom čokoladom. Služiti ohlađeno i rezati tanje šnite.