Kao što naslov kaže, zanima me kad ste išle na 1. kontrolu poslije poroda. Znam da bi trebalo nakon nekih 6 tjedana, ali evo meni je prošlo već 3 mjeseca i nekako mi se ne ide :/
Je li vam bilo čudno, bolno, normalno?
Kao što naslov kaže, zanima me kad ste išle na 1. kontrolu poslije poroda. Znam da bi trebalo nakon nekih 6 tjedana, ali evo meni je prošlo već 3 mjeseca i nekako mi se ne ide :/
Je li vam bilo čudno, bolno, normalno?
ja sam išla nakon 6 tjedana.....normalan pregled....nisam ga ni osjetila (ali ja sam imala lagan porod bez epi, pucanja pa ne zna dal ima veze jedno s drugim :/ )
ja sam isto išla nakon 6 tjedana. imala sam epi. ali samo mali rezić i na pregledu me ništa nije bolilo.
ja još nisam otišla a prošlo je 6 mj. ne osjećam nikakve smetnje al otiću jedan dan valjda
Ja sam bila nakon 7 tj. kad je prestalo krvarenje. Jedva sam cekala taj pregled da vidim jel sve na svom mjestu![]()
ni ja jos nisam isla a proslo 5,5 mj od poroda![]()
i ne znam kad cu se natjerat.
Ja sam išla negdje 2-3 mjeseca nakon poroda, i nije uopče boljelo. Čak su mi pregledi nakon poroda puno ugodniji. Gđa. se ipak malo rastegnula.![]()
Joj ja bi trebala ići, prošlo je četri i pol mjeseca od poroda, imala sam carski i danas sam dobila menstruaciju, iako dojim. Jedva čekam da se riješim toga, ali ovaj moj mali sisavac ne može pet minuta bez mene, morat ću ga ponjeti!
meni je prošlo 7 mj od poroda i još nisam isla.vrijeme mi je prebrzo preletjelo,ali sam nakon prvog poroda išla nakon 6 tjedana.sve prema propisima.znate kako je to.prvo su bili grčevi do 3,5 mj.pa nije htjala s nikim biti osim mene,onda smo išli na more i uvijek se nekako izvlačim.sad mi je malo neugodno ići kao na kontrolu kad je toliko prošlo ali svejedno ću ići pa što bude bude
Evo ovako je bilo i kod mene :Dkoksy prvotno napisa
Ja sam išla posle dva meseca. Tad mi je prestalo krvarenje. Imala sam groznu epi, a i nisam se usudila da se sexam dok dr ne kaže da je sve OK. Pregled je bio potpuno bezbolan, a uradila mi je i jedan brzniski UZV da se uveri da se sve vratilo. Naravno bebe je sa MMom čekala ispred, sisala je pre nego što sam ušla i čim sam izašla od dr (a sve skupa je trajalo jedva 10 minuta).
ja sam išla nakon 2mj - išla bih i ranije ali sam zaboravila na to. Ništa nisam osjetila.
Ali definitivno najneugodniji pregled mi je bio uzv i vag.pregled 2d nakon poroda
prvi puta, nakon deset mjeseci, nisam se mogla natjerat prije nakon teškog poroda
drugi put, nakon tri mjeseca( da, porod je bio super)
Oba puta nakon 6. tjedana
1. put nakon 2 godine, 2. put nakon 3 tj zbog komplikacija
eto ja isto još nisam bila a prošlo je 2 i pol mjeseca...sad ga idem odmah nazvat![]()
ne bi se ni sjetila da nisam vidjela ovu temu![]()
Nakon 6 tjedana. Pregled nisam ni osjetila (imala sam epi sa 6 šavova). Nazalost papa je pokazao CIN 3 tako da mi je drago da sam išla na pregled odmah kad su lohije prestale.
E i ja se nisam mogla natjerati otici na pregled nakon poroda. Otisla jutros nakon 4mj od porodai unutra na rani naraslo divlje meso...doc ga palio i ponovno sam tamo za 7 dana da vidimo jel to uspio odstraniti. Odgađala pregled, jako popucala unutra, bebica zakacila svojom rukom i ramenom, bojala samse da mi neko prcka po rani jer me duuugo nakon poroda boljelo...ali eto mozda bolje da sam prije otisla. Doc je bio hladan i beozobrazan...prvo je sestri rekao ajme koliko je divlje meso, pa to jos jednom ponovio, pa se nadvirivali oboje, pa dok je palio divlje meso meni noga stalno trzala, mehanički a on ljutito: smirite tu nogu,prljate mi mantil!
![]()
Uh sad me to tako kopka, nadam se da bude ok, a doc naravno niti rijeci da ce biti dobro i sto je uspio uraditi uhhh![]()
Mah poslije pregleda se ojecas kao stoka na traci...
Tako i ja.....mama_mia22 prvotno napisa
Nakon prvog poroda školski nakon 6 tjedana,a sada nakon dr.poroda prošlo je već skoro 4mj.i tak mi se neeeda ići...
nakon oba poroda nakon 6tj.
ovaj put me ginic pitao "a sta ne valja? uranila si"a ja sam samo htjela to skinuti s popisa ToDo
Još nisam otišla. Prošlo je 20 mjeseci od poroda. Dobro ste me podsjetile, mogla bih se počastiti za Božić jednim detaljnim servisom.
Ja kao pravi poslusni hipohondar sa prvim nakon mesec dana,a evo narucila sam se i za ponedeljak sto ce biti ponovo mesec dana od poroda![]()
sva cetiri puta sest tjedana nakon poroda.
mislim da je neodgovorno prema sebi i svom zdravlju zanemarivati takve stvari :/
Isla sam 6 tjedana nakon poroda i nije me niti boljelo niti je bilo ikakvih problema. Isto smatram da je to svakako bitno napraviti onda kada je receno za ne daj Boze
nakon 8 tjedana valjda, jer je ginko bila na godisnjem. JOOOOJ kako je to bolilo!!! jedva sam dosla kuci i sat vremena poslije me peklo, a ona kaze da je sve u redu. kako u redu kad sam suha ko saharaili
![]()
Na prvi gin. pregled sam išla kad je L. navršila 4. mjeseca isključivo jer ju nisam mogla ostaviti kod kuće zbog isključivo dojenja ( ne zna za bočicu i dudu). Ja na pregledu a MM je vozio L. u kolicima ispred bolnice. Nije bilo bolno mada sam se bojala i to rekla gin. a on kaže da se opustim i sve je išlo polako i bezbolno pogotovo uzimanje brisa za papa nalaz. :D
Dakle, samo se opustite na pregledu![]()
obavila sam prošli tjedan i to...dakle sa 7 tjedana
napravila papu,UZV i stupanj čistoće,sve je OK ,sad sam mirna![]()
pošto imam zdravstvenu policu kod Zg osiguranja još ću početkom prosinca obaviti veliki sistematski
Oba puta 6 tjedana nakon poroda,sad nakon drugog poroda mi nije bilo baš ugodno,bolio me pregled!
Poslije 1. poroda nakon 6. tjedana, a sad planiram slijedeći tjedan, bit će 6,5 tjedana.
Poslije ovog 2. poroda već sam bila na pregledu nakon 10 dana. Imala sam stalno temperaturu, pa išla vidjeti da nije što ostalo u maternici. Bojala sam se tog pregleda, jer sam imala epi i nisam još mogla baš sjediti. Međutim, doktorica je bila tako nježna da ništa nisam osjetila. I sve je bilo ok.
Nakon 6-7 tj. Pregled+papa. Ali mene nije bilo frka jer sam rodila na carski.
Prošlo je 6 mjeseci, a ja još nisam otišla na kontroluSvi me tjeraju, a ja nikako da se natjeram
Kako sam u trudnoći svakih 3 tjedna išla ginekologu i ležala u bolnici, valjda mi je preko glave doktora i pregleda
A otići ću kad se natjeram (ili vjerojatnije-kad me nešta uplaši) :/
Oba puta nakon 6 tjedana....
Dva mjeseca nakon poroda. Pregled je bio kao i svaki drugi do tad.
4 mjeseca...kako mi je i doktor rekao...
Pregled normala, kao i postupak uzimanja brisa, te UZV pregled....
Nismo gledali dojke, rekao mi je da mi dojenje cini bolje no svi pregledi ovog svijeta...![]()
išla nakon 5 mjeseci......stavila mirenu....
Pregled mi je bio normalan.
A i ošla sam tako nekako kao i ti nakon tri mjeseca jer me frendica spljuvala da moram ić na to... nije se ni meni išlo...
Odi! Moja preporuka!
"Skolski" nakon 6 tjedana, da vidim jel sve ok.
Rodila na carski, al i da nisam - nije mi bilo bitno oce li bolit.
To mi je (kao i zubar) pitanje zdravlja, a ne ugode.
Nakon prvog djeteta u roku od 2,5 mjeseca (čekala da prođe ljeto i godišnji) a s drugim ipak ranije. Možda čak i tih školskih 6 tjedana. I odmah dogovorila termin za ugradnju spirale!![]()
S prvim i drugim nakon 6.tjedna, a sad mi se nekako baš i ne ide. I meni to nikako nije ugodno, zato sad i izbjegavam otići.
Kaj te nije frka da se, iako ne osjećaš smetnje, možda ipak nešto nije vratilo na svoje mjesto, u prvobitnu veličinu itd... Kolko shvaćam, tome taj pregled 6-8 tj. nakon poroda i služi, ne?mama_mia22 prvotno napisa