nisam nikad u životu bila u Vž![]()
i baš mi se ide, a špancirfest mi je dobra škuža...
kako to izgleda, da li je gužva, da li je za 2,5 godišnjaka?
nisam nikad u životu bila u Vž![]()
i baš mi se ide, a špancirfest mi je dobra škuža...
kako to izgleda, da li je gužva, da li je za 2,5 godišnjaka?
Mi smo bili lani, ujutro, nije preogromna gužva. Po gradu ima štandova i raznih sadržaja tipa klauna, gospodina sa verglom itd. Najbolja stvar za djecu bila je lani na Starom gradu: imali su nešto kao igraonicu za crtanje i uz to ogroman pješčanik. Varaždin je prekrasan.
guzva je, ali se isplati otici, jako zgodno i zanimljjivo, ima puno standova, dogadjanja na ulicama, bas je zivopisno
i ove godine ima na Starom gradu za djecu, veliko covjece ne ljuti se, trampolin, nekakve krave i konji (plasticni)... isl.
Ovaj vikend završava.
Mi smo planirali ići prošlu nedjelju, pa nas je omela kiša.
Vidjet ćemo kakvo bude raspoloženje nakon rođendanskog tuluma, možda odemo sutra.
tanja_b, sad sam skužila - sretan rodjendan![]()
![]()
pa prošlu nedjelju nije padala kiša, bar ne u Varaždinu :?
Ovdje je lijevalo kao iz kablaAilish prvotno napisa
i još smo htjeli ići usprkos kiši, ali na kraju smo ipak odustali.
Ali zato idemo sutra, pa ako još netko ide u prijepodnevnim satima, vidimo se!
I hvala za čestitku![]()
Meni je ipak VŽ ljepši bez SF. Iako idem gotovo svake godine.
Vž je zbilja lijep, ja kao ne-ljubitelj hortikulture bila sam oduševljena parkom u centru (Vatroslava Jagića?)
Kolodvorska ulica, zanimljiva, samo da je još neke fasade obnoviti
i naravno centar, barok, lijepo sređeno
dugo smo se zadržali na dječjem igralištu u Habdelićevoj ulici
p.s. ako netko nađe ruksak sa crvenim i ljubičastim srčekima nek mi javi![]()
bili smo jučer...
Vž je stvarno lijep grad... bilo nam je super... mališa oduševljen dvorcem, i naravno trampolinom![]()
ali nikako nisam shvatila smisao svega toga, mislim, špancirfesta...
nekoliko štandova, nekoliko krinolina...
ne bih htjela da se netko osjeti povrijeđenim, ali pliiiizzz, prosvijetlite me... što je to u stvari, čemu to služi...
Koliko sam ja shvatila, jednostavno su se Varaždinci oduvijek voljeli špancirati, pa su od toga napravili festival. :D
Što je meni baš fora, ako se ne skrene u komercijalne šetnice (npr. Vindija je za moj ukus pretjerala sa reklamnim panoima, a Ledo pak djelio neke napadne balon-štapove...)
http://www.spancirfest.com/hr/faq/ prvotno napisa
da ne otvaram novu temu, dižem ovu
vidjela sam program ovogodišnjeg špancirfesta, ima nekih ok predstava, mjesto radnje:trgpa me zanima da li za te predstave treba unaprijed kupiti karte ili su besplatne za sve koji španciraju tim trgom?
prošle godine su se za sve predstave trebale kupiti karte i to par tjedana prije je sve bilo rasprodano![]()
sad sam gledala nije sve besplatno
predstave (za odrasle) koje su u dvorištu županijske palače su 40 kn
joj sad sam skužila da sam krivo gledala, ne znam cijenu karte
treba pitati u turističkoj zajednici
dječje su i prošle godine bile besplatne, a za odrasle je trebala karta znam 100% jer je nisam imala![]()
Ne znam za koje su predstave bile naplaćivane ulaznice, ali ja prošle godine nisam platil i niti sam videl da je netko prodavao ulaznice za bilo koju predstavu ili koncert. Možda je u pitanju nekakva kazališna predstava, ali ovo kaj se održava na otvorenom (trgovima i gradskim ulicama) tu i da žele, ne mogu ništa naplaćivati . A velika većina predstava i koncerata je na otvorenom, tako da ne bi trebalo biti problema. Eh, da su klopa i gemišti besplatni, iha...![]()
Posljednje uređivanje od tina55 : 01.08.2010. at 18:40
[QUOTE=Ljufi;1674764]Ne znam za koje su predstave bile naplaćivane ulaznice, ali ja prošle godine nisam platil i niti sam videl da je netko prodavao ulaznice za bilo koju predstavu ili koncert. Možda je u pitanju nekakva kazališna predstava, ali ovo kaj se održava na otvorenom (trgovima i gradskim ulicama) tu i da žele, ne mogu ništa naplaćivati . A velika većina predstava i koncerata je na otvorenom, tako da ne bi trebalo biti problema. Eh, da su klopa i gemišti besplatni, iha...[/Q
x potpisujemo sve,a MM posebno zadnju rečenicu..![]()
Teatar Exit (Kako misliš mene nema) i Planet Art (Stilske vježbe) bi po tome bile uz naplatu ove godine
i još neke dječje se održavaju na istom mjestu pa će možda i za njih biti naplata
tako sam ja skužila iz programa
ali to je ionako u tjednu kad ne mogu ići pa mi je svejedno
ići ćemo za vikend i pogledati neku od ovih dječjih koje su na trgu
nisam nikad bila na Špancirfestu i baš se veselim
dječje predstave su uvijek bile bespaltne. prošle godine su dječje predstave bile ujutro u 10 i popodne oko 5 (mislim da sam točno napisala!). moja Dora obožava Vindilend na Starom gradu jer je to ,jesto za klince, te ima:
ogromni pješćanik
ples
stolice i stolčeke a tu se može bojati flomaćima, bojicama, vodenim ili modelirati plastelinom
kućica s lopticama za mlađe od 4g
umjetne krave
vrtuljak s konjekima (mali) - besplatno
veliko čovječe ne ljuti se - igraju klinci
igra sjedanja na stolice (na kraju igre ostane 1 stolica i 2 klinca pa ko sjedne, pobjedio je)
prošle godine je bio dio uređen u stilu kaubojade
stijena za penjanje za malo veće klince
...
Nisam ni ja nikad bila, a baš bih htjela.
Super mi zvuče ovi sadržaji za klince (zbog toga bih najradije išla), iako na njihovoj stranici nema baš puno o tome.
Zna li netko dobar, pristupačan (cijenom) restoran u Varaždinu?
Mi smo se bez problema parkirali kod nekog velikog Konzuma, ali smo uvijek dolazili dosta rano ujutro.
Što se tiče restorana, dva puta što smo bili na Špancirfestu smo išli na pizzu.
Sve predstave za djecu su besplatne, kao i svih godina do sada.
naplaćuju se jedino predstave za odrasle u sklopu Komedija festa. Cijena ulaznica je 30 kuna. Karte su u prodaji od ponedjeljka, 16.8., mogu se kupiti u Turističkoj zajednici. navodno se uvijek jako brzo rasprodaju tako da ne znam da li ih još ima.
No, pretpostavljam da nas zanimaju ove dječje
Prema onome što piše u programu, dječje predstave neće više biti u dvorištu Županijske palače kao do sada, već su napravili novu pozornicu koja se zove "Pri parku" u habdelićevoj ulici. ta ulica do sad nije bila korištena za programe Špancira, iako je u samom centru.
U toj ulici nalazi se i restoran Park koji je meni posebno omiljen zbog prekrasne terase koja gleda na park i zbog finih gemišteca))
Na službenoj stranici špancirfesta http://www.spancirfest.com/hr/ ima nešto i o parkingu. organizirali su 4 velika parkinga di se može besplatno parkirati, pa dalje pješice do centra. S obzirom da je Vž ne baš prevelik grad, radi uglavnom o pet do 15 minuta pješanječa do centra. na stranici možete pronaći i plan puta.
Uz ta 4 velika parkinga (Krešimirova ulica, varteks, sloboda i kod groblja) ja bih preporučila još i parking Kauflanda - blizu je, prijeđe se livada i odmah si u centru...
puno hvala na korisnim informacijama
super za besplatne dječje predstave
mene zanimaju i ove za velike, ali sumljam da ću onda uspjet nabavit kartu, a i mogu ih vidjeti jedino s bebolinom, pa ne želim ići u zatvoren prostor, mislila sam, ako su na otvorenom, to bi mi bila idealna prilika za pogledat predstavu s malenom u nosiljci
ima li još kakvih aktivnosti za baš malene osim predstave koju mogu malo vidjeti? 10-11mjeseci
Posljednje uređivanje od tina55 : 18.08.2010. at 13:26
Najbolja aktivnost za djecu na Špancirfestu nama je Vindiland koji naprave na starom gradu.
I klaun Ludek, čija je Lea velika obožavateljica.
Ne, klauni su na ulicama i trgovima. Jednostavno ih negdje sretneš!Piše u programu naziv ulice/trga gdje bi trebali biti, al dosta često su negdje drugdje. Jednostavno, na putu do "svog" trgaića, stanu negdje di su među ljudima osjetili dobru vibru i onda tamo naprave "performans".
U Vindilendu: [QUOTE][Vindilend na Starom gradu jer je to ,jesto za klince, te ima:
ogromni pješćanik
ples
stolice i stolčeke a tu se može bojati flomaćima, bojicama, vodenim ili modelirati plastelinom
kućica s lopticama za mlađe od 4g
umjetne krave
vrtuljak s konjekima (mali) - besplatno
veliko čovječe ne ljuti se - igraju klinci
igra sjedanja na stolice (na kraju igre ostane 1 stolica i 2 klinca pa ko sjedne, pobjedio je)
prošle godine je bio dio uređen u stilu kaubojade
stijena za penjanje za malo veće klince
/QUOTE]
...trampolini, bila je bina i svaki dan karaoke za klince, svakodnevni plesna škola za klince...ima dosta animatora...