-
Kakva odjeća za autosjedalicu?
Jel vi djecu stavljate u skafanderu u autosjedalicu ili ih skidate? Mi imamo Peg Perego autosjedalicu 0-13 kg koja je relativno mala (ili se to meni samo čini) pa mi je u skafanderu malo nezgodno, a bez njega je definitivno prehladno sada. Planiramo ići na duži put pa me zanima kaj preporučate? Jel da jače zagrijemo auto pa ju skinemo ili da svi ostanemo u jaknama i ona u skafanderu? Sorry ako je već o tome bilo govora na forumu, ali ja nisam ništa našla.
-
Ovako generalno, kad se vozimo po gradu na kratke relacije i mi i dijete smo u jaknama. Znam da je tako manje sigurno ali se jednostavno na ovim niskim temperaturama auto ne može tako brzo zagrijati da bi skinuli jakne.
Kad idemo na duži put, obavezno zagrijemo auto, svi se poskidamo, a dijete koje je vezano u sjedalici ja pokrijem dekicom (ili jaknom ili nečim) jer obično zaspe na dužoj vožnji.
-
zima, ne zima, kratko ili dugacko - uvijek djetetu prije nego ga "namontiram" u autosjedalicu - skidam jaknu.
u ponedjeljak, na -5 i s orkanskom burom stavljala sam ga i vadila iz auta tocno 10 (slovima: deset) puta.
-
Nikako bebu niti dijete opcenito ne u sjedalicu u skafanderu.
Ako treba pokrijte je planinom pokrivaca, ali preko pojasa. Za leda se ne trebate brinuti jer sjedalica pruza dovoljnu termo-zastitu straga.
Ako bebu vezete kuci u sjedalicu i nosite je u njoj u auto, vezite je u normalnoj odjeci i natovarite preko deke.
Ako je prvo nosite do auta u rukama i tamo je vezete u sjedalicu, nosite je zamotuljanu u deku ili deke koje se relativno brzo skinu s nje (za razliku od skafandera), ubacite je u sjedalicu, vezite i brzo ponovo pokrijte.
Jako je opasno za dijete vezati ga u sjedalicu u skafanderu, jakni i slicnoj odjeci.
-
Hvala na savjetima, i jedno vjerojatno glupo pitanje, ali zakaj ne u skafanderu pod uvjetom da pojas ide preko i dobro se zategne? Samo me zanima, ne kažem da ću ju tako voziti. E da još nekaj, Ančica, jel će biti u slijedećih mjesec dana opet pregled autosjedalica u Zagrebu?
-
-
Osoblje foruma
mi UVIJEK skidamo jaknu. neće joj se ništa desiti od jedne minute što je na hladnom.
jedino smo ovih zadnjih dana, kako je bilo jako hladno, zagrijali auto prije nego što smo sjeli u njega.
-
Ančica, puno ti hvala na iscrpnom obrazloženju. I ja se nadam da se vidimo u Heinzelovoj.
-
gutam ove postove jer nam bebica stize pocetkom 3. mjeseca i u velikoj sam dilemi kako ju obuci za izlazak iz rodilista. autosjedalica je spremna, no u koju ju robicu obuci? razumijem i u potpunosti prihvacam razloge zasto ne skafander ili jakna u autosjedalicu ali se brinem hoce li pokrivanje dekicama biti dovoljno za tako malu bebu...
-
evo samo da kazem kako mi
nama je autosjedalica stalno u kuci (PP postolje je u autu). Prvo je bila jer je bila faza privikavanja na nju, a sad jer je hladno, a i navika je vec tu. Uglavnom, ne oblacim ju u skafander, ni debelu jaknu, nego ju obavezno prekrijem dekicom
-
Ja mislim da je idealno bebu normalno obući i pokriti dekicom u autosjedalici. Tako se dijete može otkriti kada se auto ugrije.
Meni je totalno neprihvatljivo voziti se u jakni u hladnom autu ili biti u toplom autu u jakni i onda isto obučena izaći van.
-
Mi smo Janka kad je bio manji vezali bez jakne, bio je dobro obučen i odozgo bi ga umotali u deku.
A sada, na kraće relacije, ovako po gradu, se voza u jakni, a ako idemo na negdje malo duže, skidamo mu jaknu. Kako mi tako i on!
-
ana.m, i ovako po gradu mu je isti rizik da ce doci do nesrece, ne vrijedi riskirati s ne skidanjem jakne zato sto su "kratke" relacije. Uvijek mu skinite jaknu.
-
Ak je relacija toliko kratka da mi se ne da skinuti mu jaknu, onda idemo pješke! Uopće se ne osjećam da mi je dijete sigurno ako mu vežem pojas preko jakne....
-
Moji se već vežu pojasima od auta (stariji samo booster, mlađi booster s leđima), da li i njima treba skidati jakne? I što je sa totalno sleđenim sjedalicama ovih ledenih dana, ako staviš bebu na to hladno, ugrijat će se tek za 15 minuta, a bebi će se dobro ohladiti bubrezi. Mislim na one kojima su auti na cesti a ne u garaži.
-
Sjedalica se jako brzo ugrije, ja o tom ne bih brinula (govorim iz iskustva zivota u Kanadi na -20 do -40).
I djeca u boosterima bi trebala biti bez jakni. Poanta je u tome da zelis da pojas prilijeze sto blize uz tijelo.
-
Vidiš, nisam uopće o tome razmišljala od kad su izvan ovih s tankim remenima. Vjerojatno bi i za odrasle bilo bolje da su bez jakni. Meni u jakni i kaputu doljnji krak pojasa obavezno završi na trbuhu.
-
U pravu si s ovim za odrasle.
Ja se uvijek skidam iz debele jakne.
-
Možete ponijeti mali termaforčić ili samo onaj uložak koji se zagrije u mikrovalnoj (iz DMa) i zagrijati sjedaći dio dok se djetetu skida jakna. Poslije mu bude zabavno grijati rukice na njega... Gore uvijek ima topliji džemper, tak da ne vjerujem da mu je hladno... U biti jako rijetko osjetim potrebu za tim termaforčićem, možda tek par dana ove zime kada je bilo jaaaaako hladno, pa ono - ne škodi, ali ga nosimo kada god se sjetimo zato što mu je to fora. Ima plišanog medu sa džepićem za taj uložak.
I ja se jako rijetko vozim u jakni...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma