Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: jede i place non-stop

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno jede i place non-stop

Bok svima.Evo javljam se prvi put u nadi da će mi netko pomoći ili me barem utješiti.Imam bebicu staru 3 mjeseca i dojimo tek od 4 dana u bolnici.Od kad smo došli doma uvijek ista priča-jede 5 minuta,a nakon toga plač,mahanje rukama i nogama,nervoza,nikako da ponovno primi cicu i nakon nekog vremena mučenja zaspi.Ponovno se budi za jedno sat vremena(neki put spava i duže)i onda opet plakanje takvo da si mislim da će hranjenje trajat najmanje 15 min.,a kad ono opet par minuta i opet plač.Ne razumijem šta bi to moglo biti jer nam je takvo ama baš svako hranjenje(bolje reči mučenje),a jedino kad dobro jede je u snu,al i to nije duže od 5 min.Inače u prva dva mj. je dobila svaki mjesec po kilu,popiškinih pelena ima dosta jedino kaka svakih nekoliko dana(rekord 9).Sve mi je to tak čudno jer sam starije dijete dojila preko 1 god. i ono se nije skidalo s cice,a ovo sada dijete moram praktički molit da primi cicu.Jel ima ko iskustva s takvim djetetom?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kao prvo, vidim da ti je ovo prvi post pa ti želim dobrodošlicu
    Kažeš da beba lijepo napreduje, ima dosta popišanih pelena, dobiva na kilaži...to je super.
    Imaš li problema sa prejakim refleksom otpuštanja mlijeka?
    Možda ovdje prepoznaš vaš problem:
    "Mama stavi svoju gladnu bebu na dojku, beba počne sisati i već nakon par gutljaja počne neutješno plakati, vrištati i okretati glavu od dojke. Usta su joj puna mlijeka, mlijeko curi iz dojke u malim mlazovima, a mama neuspješno pokušava ponovo ugurati dojku u usta svoje rasplakane bebe.

Možda ste i Vi doživjeli sličan scenarij? Za mamu je osobito frustrirajuće kada beba počne odbijati dojku. Vidite da mlijeka ima, beba je zdrava, jedino što Vam se čini da dojenje, umjesto užitka i maženja, počinje više nalikovati na borbu.

Jedan od razloga zbog kojih neke bebe odbijaju dojku može biti prejaki refleks otpuštanja mlijeka."

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala na dobrodošlici!Taj tekst se odnosi točno na nas,ko da nas opisuje.Ja mlijeka imam jako puno i kad krene leti u pet-šest mlazića(ako ne i više).Mislim da je stvar u tome da nakon što nas je patronažna vidjela kako papamo sa jedno dva tjedna rekla da ak će beba nastaviti papati samo po 5 min.da ću ja za jedno dva tjedna ostati bez mlijeka.Tako da ja već dva i pol mj.nakon svakog podoja izdajam tu dojku i obično nakon hranjenja izdojim još oko 60ml(neki put i 100ml).Ne znam dal je u tome problem.Možda da prestanem izdajat?Al bojim se da ne ostanem bez mlijeka(jer kad jedno dva-tri dana nisam izdajala količina mi se dosta smanjila po sam opet počela).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I zaboravila sam napisati da kad nas je patr.vidjela kak papamo rekla je da probam izdajati i dat joj na bocu čisto da vidim šta će biti,al ona se i na boci isto tako nervozno plakala,vrtila glavom,mahala rukama i nogama,uglavnom sve isto ko i na cici.I dok jede često povlači nožice prema sebi,a i inače se dosta grči,prducka.Ja sam se nadala da su grčevi i da će to sve skupa sa hranjenjem se normalizirati oko 3.mj.a mi sad već prošli 3.mj.,a poboljšanje ni na vidiku.Zapravo čini mi se da ide sve gore i gore.Il sam to ja već luda?!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobrodošlica i od mene
    Ovako, odgovoriti ću ti iz iskustva i teorije pročitane na forumu i portalu.
    Kao prvo - možeš nazvati SOS telefon. Sigurno će ti pomoći i najbolje i najlakše savjetovati.

Iz mog iskustva - Luka je dobivao i preko kile mjesečno a uvijek, uvijek je cicao do 5 min. nikada duže.
    Vrlo vjerovatno je da vam je problem upravo taj koji je vitekova mamuška navela. Imaš ovdje cijeli tekst Prejaki refleks otpuštanja mlijeka pa pročitaj.

Savjet koji ti je dala patronažna - nema mi baš logike.
    Zašto bi ostala bez mlijeka ako dijete siše i napreduje?
    Jedino tako se može izregulirati ponuda i potražnja.
    Evo malo i o tome - Kako se povećava/smanjuje proizvodnja mlijeka
    Znaći koliko beba posiše, toliko se mlijeka stvara.
    Ne vidim razloga za izdajanje (osim u svrhu rađenja zalihe u zamrzivaču).
    Vrlo je vjerovatno da si s tim izdajanjem navukla previše mlijeka, pa od tuda možda i problem.
    Jer ako ti nakon svakog podoja (znaći kad se dijete najelo - a sudeći po napredovanju, onda se stvarno najelo) izdajaš - sama logika ti govori - navlačiš više mlijeka nego je potrebno i tako stalno u krug.
    Evo ovdje tekst o izdajanju, pa pročitaj i njega.

Sada sa 3 mj. ćete imati (ako već nemate) i skok u razvoju - Skokovi u razvoju.

Osim što ti savjetujem SOS tel. - dali si bila kod pedijatra zbog tog plača, mahanja ručicama, grčenja i svega što si navela?
    Ako nisi moj savjet ti je da ga makar nazoveš.

Eto, toliko od mene dok ti se ne javi koja od savjetnica i držim fige da što prije pređete preko tih poteškoća i uživate u dojenju.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hajde da se i ja tu poslepam, jer je kod nas slicna situacija - bebe sise kratko, nekad i manje od 5 min (ili mi se cini), ali halapljivo i onda kao da bi siku ponovo, zijeva na nju, ali nece da se "pristeka", pa nakon nekoliko trenutaka plakanja i otimanja odustanemo. danas ima 6 tjedana, u prvih mjesec dana je dobio 1kg, pa mislim da je napredovanje dobro, unatoc takvom kratkom ali cescem nacicavanju . MEDJUTIM, sad me strah da nije doslo do konfuzije izmedju bradavice i dude. naime rado duda dudicu, to ga smiri kad je nervozan (sumnjicava sam prema toj dudi :/), ali sad kao da ne sisa vise tako cesto. jeli normalno da se prorijedilo, iako je i dalje kratko, buduci da je veci pa kao jace i vise povuce? ali to sisanje pa odbijanje pristekavanja je bilo i prije dude... :/ :? molim savjet i ohrabrenje, tako zelim da nam lijepo ide dojenje...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

manal jel osjetis refleks otpustanja mlijeka? po ovom sto si napisala mi se cini da imas jak refleks

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma da, zovem ih leaking tits osjetim peckanje kad krene i cure na sve strane, po krevetu, po podu kad ustanem... ajde bar ne sprica vec kapa, cula sam da ima i onih koje spricaju

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

patriša kako je?
    Jesi li zvala SOS ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo samo da se javim nabrzinu-kod nas je i dalje stanje nepromijenjeno,ali sada mi je ipak malo lakše kad vidim da ima još takvih slučajeva.Vjerojatno se kod nas radi o refleksu otpuštanja,tak da ću se probat pomirit s time i strpljivo čekat da prođe.SOS sam zvala u par navrata,ali nikad mi se nitko nije javio(prošli mj.pa su valjda cure bile na g.o.).Hvala na savjetima i pozdrav

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj patriša prvotno napisa
    SOS sam zvala u par navrata,ali nikad mi se nitko nije javio(prošli mj.pa su valjda cure bile na g.o.).
    Nema godisnjih odmora za cure na SOS-u. Bit ce da je bilo ili izvan radnog vremena, ili da je pricala na drugoj liniji, ili da bas nisi imala srece jer joj je npr dijete krenulo padati s tobogana kad je zazvonio telefon

Nadam se da ces imati vise srece sljedeci put Nazovi svakako. Prejaki refleks otpustanja mlijeka moze nekim mamama stvoriti dosta problema s dojenjem, pa da ti bude lakse nositi se sa svim tim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •